Un total de 17 centres educatius de Mallorca s'han adherit aquest curs escolar al programa «Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana» (APS), impulsat per la Conselleria d'Educació, mitjançant el Servei de Formació Permanent del Professorat i els Centres de Professorat de Manacor, Inca i Calvià i el Consell de Mallorca, a través del Consorci Serra de Tramuntana. L'objectiu d'aquest programa és promoure metodologies competencials d'aprenentatge servei vinculades a l'entorn per preservar i millorar el patrimoni natural, històric i cultural de la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Enguany, 96 professors han participat en les III jornades formatives organitzades per la Conselleria d'Educació i Universitats i el Consell de Mallorca. Les jornades, que marquen la cloenda del programa APS per a aquest curs escolar, han estat clausurades pel cap del Servei de Formació Permanent del Professorat de la Direcció General de Personal

Docent i Centres Concertats, Rafel Maura Reus, i el director insular Antoni Solivellas Estrany. Durant l'acte de cloenda, els participants han pogut intercanviar experiències i continuar aprenent sobre aquesta innovadora metodologia en un      ambient festiu.

Els centres participants inclouen vuit Instituts d'Educació Secundària (IES Sineu, IES Manacor, IES Sant Marçal, IES Santa Maria, IES Emili Darder, IES Inca, IES Porto Cristo i IES Port d'Alcúdia), tres centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP Llorenç Riber, CEIP Mestre Colom, CEIP Es Molinar, CEIP Verge de Lluc i CEIP Son Basca) i tres centres concertats (CC Ramon Llull, CC Montision i CC La Porciúncula). També participa la Cooperativa Es Liceu. En total han participat d’aquest programa més de 2100 alumnes.

Dins el marc d’aquesta darrera jornada formativa els participants realitzaran un itinerari pel Jardí Botànic de Lluc i un altre pel Molí de Ca s’Amitger. Cada centre compartirà els seus projectes  i els experts Milà Alcántara i Biel Ordinas guiaran aquestes activitats, proporcionant suport i consells als participants. Cada centre ha desenvolupat projectes específics relacionats amb la Serra de Tramuntana, destacant la conservació del paisatge cultural i la sensibilització ambiental.

Els principals objectius del programa «Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana» són potenciar metodologies competencials d'aprenentatge servei vinculades a l'entorn, proporcionar situacions d'aprenentatge i noves eines didàctiques per estimar, descobrir, intervenir i preservar el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana, desencadenar processos d'ensenyament i aprenentatge col·laboratius de servei a la comunitat, i impulsar el treball en xarxa dels centres participants per afavorir l'intercanvi d'experiències i recursos.