Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INDÚSTRIES CULTURALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 611914
Resolució del president de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears per la qual es convoquen les subvencions per donar suport a projectes culturals per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (d'ara endavant, ICIB) és una entitat pública empresarial de les que preveu l'article 2.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb personalitat jurídica pròpia i diferenciada, i amb capacitat d'actuar i autonomia de gestió plenes, sens perjudici de la relació de tutela de l'Administració de la Comunitat Autònoma. L'ICIB està adscrit a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, en virtut del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L'ICIB té com a fins generals els relacionats amb el desenvolupament de les indústries i les empreses culturals i creatives en el marc de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de conformitat amb el Decret 50/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears. Els àmbits inicials d'actuació de l'ens són l'audiovisual i la cultura digital, les arts escèniques, les arts visuals, el món editorial i la música, sense perjudici que en un futur s'hi puguin incorporar altres sectors, com el patrimoni, l'artesania, el disseny i la publicitat, o altres camps de la cultura.

Entre les funcions i les activitats que corresponen a l'ICIB, hi figura la de promoure el desenvolupament de les empreses relacionades amb les indústries culturals i, per això, gaudeix de totes les potestats administratives necessàries per al compliment d'aquest fi i, especialment, la potestat de foment. A més a més, l'ICIB també té com a objectius principals donar suport a les iniciatives empresarials de promoció de productes culturals i impulsar el consum interior, l'exportació, la difusió i la promoció d'aquests productes en circuits internacionals.

L'article 30.26 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears disposa que la Comunitat Autònoma té les competències corresponents a cultura, activitats artístiques i culturals, i foment i difusió de la creació i la producció teatral, musical, cinematogràfica i audiovisual, literària, de dansa i d'arts combinades, així com a la seva difusió nacional i internacional.

L'Acord del Consell de Govern de 19 d'abril de 2024 pel qual s'aprova el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2024-2026 (BOIB núm. 52, de 29 d'abril de 2024) preveu la línia de subvenció III.7.4 per donar suport a projectes culturals.

D'acord amb l'article 1.2.1.a) de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol), poden ser objecte de subvencions les activitats corresponents a la promoció de la cultura i de les arts plàstiques tant entre les Illes Balears com a l'exterior.

Aquestes subvencions estan sotmeses als requisits i els límits que estableix el Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, i els és aplicable l'exempció de l'obligació de notificació corresponent a la categoria d'ajudes a la cultura i la conservació del patrimoni.

Per tot això, d'acord amb el que disposa l'article 15 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i fent ús de les facultats que m'atribueix l'article 10.1.i) dels Estatuts de l'ICIB, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria de subvencions per donar suport a projectes culturals per a l'any 2024, que consta com a annex 1 d'aquesta Resolució.

2. Aprovar el pressupost d'aquesta convocatòria, que té un import màxim de 575.000,00 € (cinc-cents setanta-cinc mil euros).

3. Autoritzar una despesa de 575.000,00 € amb càrrec al capítol IV del pressupost de l'ICIB.

4. Ordenar el trasllat del contingut d'aquesta Resolució a la Base de dades nacional de subvencions (BDNS), així com tota la informació requerida en aquesta Base de dades, d'acord amb l'article 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; l'article 34 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i el Reial decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regula la Base de dades nacional de subvencions i la publicitat de les subvencions i la resta d'ajudes públiques.

5. Publicar la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'ICIB en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (23 de setembre de 2024)

El president Jaume Bauzá Mayol

 

ANNEX 1

Convocatòria per donar suport a projectes culturals per a l'any 2024

1. Objecte i finalitat

2. Despeses subvencionables i no subvencionables

3. Dotació i imputació pressupostària

4. Beneficiaris i requisits

5. Requisits i condicions dels projectes culturals

6. Normativa aplicable

7. Termini i presentació de sol·licituds

8. Documentació de la sol·licitud

9. Termini d'execució de les actuacions

10. Criteris de valoració

11. Sistema i criteris de selecció

12. Import de la subvenció

13. Òrgans competents per instruir el procediment, informar-ne i resoldre'l

14. Composició de la Comissió Avaluadora

15. Instrucció i resolució del procediment

16. Reformulació de les sol·licituds

17. Modificació de la resolució i canvis en el projecte

18. Subcontractació

19. Comprovació del valor de mercat

20. Pagament

21. Justificació

22. Liquidació

23. Concurrència d'ajudes o subvencions

24. Obligacions dels beneficiaris

25. Interpretació i execució

26. Revocació

27. Reintegrament

28. Règim d'infraccions i sancions

29. Protecció de dades personals

1. Objecte i finalitat

1.1. Aquesta convocatòria té per objecte la concessió de subvencions per donar suport a projectes culturals de les arts escèniques, de la música, de les arts visuals, del món editorial i dels pòdcasts per a l'any 2024.

Aquests projectes culturals s'han d'incloure en alguna de les modalitats següents:

Modalitat A. Arts escèniques

Modalitat B. Música

Modalitat C. Arts visuals

Modalitat D. Món editorial

Modalitat E. Pòdcasts

1.2. La finalitat d'aquesta convocatòria és fomentar i impulsar els projectes culturals i en particular:

— La producció i la reposició d'espectacles escènics en totes les seves disciplines i variants artístiques.

— La producció, la reedició i la remasterització musical, així com la programació estrictament musical d'espectacles en viu.

— La realització de projectes expositius d'arts plàstiques i visuals.

— L'edició, en qualsevol format, tant físic com digital, de llibres i audiollibres.

— La producció de pòdcasts.

— La promoció, l'explotació i distribució dels projectes culturals inclosos en qualsevol de les modalitats anteriors.

1.3. No són objecte d'aquesta convocatòria i, per tant, en queden exclosos:

1.3.a) En general:

— Els projectes que vulneren la legalitat vigent, especialment en matèria de drets d'autor, dades personals i drets d'imatge, igualtat de gènere, drets humans, igualtat del col·lectiu LGTBI+, i protecció de menors i de persones i col·lectius en condicions d'especial vulnerabilitat o amb risc d'exclusió.

— Els projectes relacionats amb el sector audiovisual.

— Els projectes culturals de formació o naturalesa acadèmica, independentment de si estan vinculats o no amb centres de formació.

— Les fires, els festivals i els esdeveniments professionals.

— Els projectes culturals que ja s'han subvencionat en edicions anteriors d'aquesta convocatòria.

— Les activitats que es fan per encàrrec d'una tercera persona, sigui pública o sigui privada.

1.3.b) Per modalitats:

Modalitat A:

- Els projectes de programació d'espectacles d'arts escèniques.

Modalitat B:

- Els enregistraments que no siguin estrictament musicals.

- Els enregistraments fets exclusivament per institucions públiques o privades, els autoeditats pels mateixos autors i els no venals.

- Els enregistraments editats per clubs discogràfics o similars, només assequibles als socis o adherits, i els editats expressament per a la venda a terminis o a domicili.

- Els enregistraments que acompanyen les edicions literàries, els quaderns de treball o similars.

Modalitat C:

- Les exposicions artístiques i visuals de caràcter permanent.

Modalitat D:

- Les obres editades o coeditades per institucions sense ànim de lucre.

- Les obres coeditades per diverses empreses o autònoms.

- Les obres autoeditades pels seus autors quan l'empresa editorial no edita més títols que els del mateix autor o autora, o quan aquests títols constitueixen més de la meitat del catàleg en els darrers dos anys.

- Les obres que són editades amb el suport financer, total o parcial, d'un o més autors o autores.

- Els llibres de text, els manuals per a l'ensenyament, les obres en fascicles, els llibres de bibliòfil, i els d'edició limitada i numerada, els catàlegs d'exposicions i els llibres no venals.

- Els anuaris, les publicacions periòdiques i separates o nombres monogràfics d'aquestes.

- Els volums separats que formen part d'una obra completa en cas que es comercialitzin per separat.

- Les obres que, impreses abans de la data de publicació d'aquesta convocatòria, contenen a la pàgina de crèdits una menció a una segona reimpressió o una de posterior.

- Les obres presentades per editorials que, d'acord amb una resolució administrativa o sentència judicial, han incomplert l'obligació de respectar el preu fix en els darrers quatre anys.

- Les obres els contractes de cessió de drets d'autor de les quals presenten clàusules que contravenen el que disposa sobre transmissió de drets el títol V del llibre I del Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de propietat intel·lectual, o contravenen la resta de normativa aplicable.

- Els audiollibres enregistrats amb veus electròniques.

- Els jocs de taula i similars.

Modalitat E:

- Els pòdcasts emesos en primera instància en emissores de ràdio com a programes íntegres o seccions d'aquests programes.

- La retransmissions en directe (estríming) que, després de l'emissió, queden pujats a una plataforma i a disposició dels usuaris.

- Els arxius d'àudio publicats en llocs web no disponibles per a la subscripció o la descàrrega.

- Els pòdcasts que serveixen com a agenda cultural. Als efectes d'aquesta convocatòria, s'entenen per agenda cultural els que informen d'una selecció d'activitats celebrades en un àmbit territorial determinat.

1.4. El procediment de concessió d'aquestes subvencions es tramita en règim de concurrència competitiva, amb la finalitat de comparar en un únic procediment totes les sol·licituds presentades i d'establir una prelació d'acord amb els criteris de valoració fixats en la convocatòria, de conformitat amb l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; l'article 17.1 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i l'article 6.1 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

1.5. Definicions:

Projecte cultural: iniciativa o activitat organitzada amb la finalitat de crear, produir, promoure i difondre expressions artístiques i creatives en l'àmbit de les arts escèniques, la música, les arts visuals, el món editorial o mitjans digitals com els pòdcasts.

Fonograma: qualsevol fixació exclusivament sonora de l'execució d'una obra o d'altres sons.

Llibre: obra científica, artística, literària o de qualsevol altra índole que constitueix una publicació unitària en un o diversos volums i que pot aparèixer impresa o en qualsevol altre suport susceptible de lectura. S'entenen inclosos en la definició de llibre els llibres electrònics i els llibres que es publiquin o es difonguin per Internet o en un altre suport que pugui aparèixer en el futur, els materials complementaris de caràcter imprès, visual, audiovisual o sonor que siguin editats conjuntament amb el llibre i que participin del seu caràcter unitari, així com qualsevol altra manifestació editorial.

Pòdcast: emissió d'àudio emmagatzemada a internet com a arxiu digital, que sovint forma part d'una sèrie, el qual l'usuari pot reproduir en qualsevol moment, bé en línia o bé, un cop descarregat en un ordinador o en un dispositiu mòbil, fora de línia.

Producció: conjunt d'activitats i processos necessaris per dur a terme un projecte cultural, que inclouen des de la selecció del material artístic i creatiu que fonamenta el projecte fins a l'explotació.

Programació: conjunt d'activitats i processos relacionats amb l'organització, la planificació i la calendarització d'un projecte cultural, com ara espectacles escènics o musicals, exposicions i altres esdeveniments artístics.

Estrena, publicació o inauguració: acte de comunicació pública que determina el final de la producció d'un projecte cultural i l'inici de la fase d'explotació d'aquest projecte.

Explotació: conjunt d'activitats i processos necessaris per treure un rendiment econòmic del projecte produït, que s'inicien amb la primera posada a disposició del públic del projecte cultural: l'estrena, la publicació o la inauguració.

Autor: persona que concep, crea i desenvolupa una obra original en qualsevol àmbit de les arts i la cultura, i n'és responsable de l'expressió creativa i intel·lectual.

Productor teatral: persona física o jurídica que assumeix la iniciativa i la responsabilitat de la producció d'una obra escènica en qualsevol de les seves disciplines i variants artístiques. En particular, se n'ocupa de l'organització dels recursos i dels mitjans materials i humans necessaris per dur a terme la creació, el desenvolupament i l'explotació de l'obra.

Productor musical: persona física o jurídica sota la iniciativa i la responsabilitat de la qual es realitza la fixació d'un fonograma, i que se n'ocupa de l'organització dels recursos i dels mitjans materials i humans necessaris per fer-ho.

Programador cultural: persona física o jurídica que organitza, coordina, gestiona i planifica la realització de concerts, espectacles o projectes musicals, artístics i creatius. En particular, se n'ocupa de la selecció dels artistes participants, la promoció, així com també de la logística del esdeveniment.

Editor: persona física o jurídica que, per compte propi, tria o concep obres literàries, científiques i, en general, de qualsevol temàtica i realitza o encarrega els processos industrials per a la seva transformació en llibre, sigui quin sigui el seu suport, amb la finalitat de la seva publicació i difusió o comunicació.

Productor de pòdcasts: persona física o jurídica que assumeix la iniciativa i la responsabilitat de la producció d'un pòdcast, el que comprèn tant la part creativa i de desenvolupament de continguts com l'execució tècnica i logística de l'emissió.

Empresa vinculada: professionals inscrits en el règim especial de treballadors autònoms, persones jurídiques o agrupacions sense personalitat en què es doni respecte del beneficiari de la subvenció alguna de les circumstàncies que preveu l'article 68.2 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Soci majoritari: als efectes d'aquesta convocatòria i, especialment, pel que fa als supòsits de vinculació amb la persona beneficiària de la subvenció definits en l'article 68.2.d) del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, s'entén per soci majoritari qui posseeix un nombre de participacions igual o superior al 25 %. Aquesta definició es pot extrapolar a l'accionista majoritari.

Despeses generals: conjunt de costos relatius a l'activitat i al funcionament ordinari d'una empresa.

Cost de realització del projecte cultural: conjunt de les despeses efectuades per la persona beneficiària fins a la materialització del projecte i la presentació final al públic. Queden fora d'aquest concepte la remuneració dels administradors, les despeses generals, les despeses de publicitat i promoció, i l'informe econòmic d'auditoria, els quals només es poden computar amb els límits especificats en l'apartat 2 d'aquesta convocatòria.

Cost total del projecte cultural: import resultant de sumar el cost de realització i el conjunt de les despeses esmentades en el punt anterior no incloses en aquest cost.

Cost reconegut: import que l'òrgan competent accepta i valida com a despesa total subvencionable i elegible del projecte cultural.

2. Despeses subvencionables i no subvencionables

2.1. De conformitat amb l'article 40 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, es consideren despeses subvencionables les que, de manera indubtable, responen a la naturalesa de l'activitat subvencionada, resulten estrictament necessàries per desenvolupar-la i s'efectuen en el termini d'execució que estableix aquesta convocatòria. En cap cas el cost d'adquisició de les despeses subvencionables no pot ser superior al valor de mercat.

2.2. Són subvencionables les despeses efectuades per la persona beneficiària en els termes i amb els límits que s'estableixen a continuació:

a)  L'adquisició dels drets de propietat intel·lectual o els drets d'autor.

b) La compra d'imatges, il·lustracions, arxius musicals i efectes sonors.

c) Les traduccions i les adaptacions de textos originals.

d) La contractació de personal artístic i tècnic necessari per dur a terme el projecte cultural:

— Si la contractació es fa en règim laboral, són subvencionables els costos salarials i de Seguretat Social del personal artístic i tècnic.

La despesa del personal de plantilla que ha subscrit un contracte laboral específic, d'acord amb la categoria laboral assignada, per participar en diversos projectes culturals que dugui a terme la persona beneficiària s'ha de prorratejar en funció de la participació efectiva en cadascun dels projectes. Només es pot imputar la part proporcional del salari vinculat al projecte subvencionat i al capítol corresponent.

— Si la contractació es fa en règim mercantil, són subvencionables els caixets o els costos de prestació del servei del personal artístic i tècnic.

e) En el cas que el beneficiari sigui una persona física, els seus serveis propis com a director o directora, intèrpret (actor, actriu, cantant o músic) o personal tècnic del projecte cultural, d'acord amb les limitacions següents)

— Per tasques de direcció, fins a un màxim de 4.000 € per projecte i fins a un màxim d'un 20 % del cost subvencionable.

— Per tasques d'intèrpret, fins a un màxim de 2.500 € per projecte.

— Per tasques de caire tècnic, fins a un màxim de 1.800 € i fins a un màxim d'un 10 % del cost subvencionable.

f) Les despeses derivades de la producció, com ara

— El lloguer d'espais escènics, locals d'assaig o espais expositius.

— El lloguer d'estudis o espais d'enregistrament de música i/o pòdcasts.

— El lloguer d'equipament, material tècnic i recursos materials.

— Les despeses d'escenografia, atrezzo, accessoris, vestuari, caracterització i perruqueria, i qualsevol altre material consumible.

— El disseny gràfic i/o maquetació relacionat amb el projecte cultural.

— Quan els màsters són físics, la seva fabricació (CD), impressió i enquadernació (llibres).

— La masterització dels enregistraments digitals per a l'explotació.

— L'allotjament dels pòdcasts en servidors (hosting).

— Les despeses de transport de materials lligats al projecte cultural.

g) Les despeses de desplaçament i d'allotjament dels membres de l'equip tècnic i artístic vinculat al projecte cultural (incloses les factures i els tiquets de taxis o VTC per a trajectes urbans i d'aparcament), només si no són residents o en el cas de la projecció exterior d'un projecte cultural fora de l'illa d'origen

Aquestes despeses estan limitades a les condicions següents:

— En cas d'utilitzar l'avió, el vaixell, el tren o cap altre transport públic, únicament s'admeten bitllets en classe turista o equivalent.

— El lloguer de vehicles, les despeses de benzina i peatges que hagi d'assumir el personal creatiu i tècnic vinculat al projecte cultural, només en el cas de la projecció exterior fora de l'illa d'origen.

— Respecte de les despeses d'allotjament, només s'admeten els costos corresponents a una habitació individual o doble estàndard en règim d'allotjament i berenar, així com el lloguer diari, setmanal o estacional d'un apartament.

h) Pel que fa a la manutenció, s'aplica el límit de 40,00 € per persona i dia, sempre que es tracti de membres de l'equip tècnic i artístic vinculat al projecte cultural i només en el cas de la projecció exterior fora de l'illa d'origen.

i) Les despeses generals fins al límit del 15 % del cost de realització del projecte cultural. S'imputen al capítol de despeses generals els conceptes següents:

— La remuneració dels administradors, fins a un límit màxim del 5 % del cost de realització del projecte cultural.

— La despesa relativa al personal de plantilla que no tingui contracte laboral específic per al projecte cultural objecte de la subvenció, amb les mateixes condicions de prorrateig indicades en la lletra d).

— El personal administratiu.

— El lloguer d'oficines.

— Les despeses d'aigua, llum, electricitat i neteja produïdes en el domicili fiscal o social del beneficiari, segons si es tracta d'una persona física o jurídica, respectivament.

— El material d'oficina.

— La subscripció a bancs de sons.

— Les despeses de gestoria, assessorament jurídic, i assessorament fiscal, de seguretat social i comptable.

j) Les despeses d'assegurances derivades de dur a terme el projecte cultural, com ara l'assegurança de responsabilitat civil o d'accidents, entre d'altres. També s'hi inclouen les quotes d'empresa a la Seguretat Social del règim d'artistes i el règim general.

k) Les despeses de publicitat i promoció del projecte cultural, fins a un 40 % del cost de realització del projecte cultural. Això inclou, entre d'altres:

— L'elaboració de material promocional lligat al projecte cultural com cartells, videoclips, etc.

— Màrqueting i posicionament dels pòdcasts en cercadors d'internet.

— Campanyes publicitàries en mitjans de comunicació.

l) Les despeses de l'informe especial emès per un auditor de comptes, quan aquest sigui el mitjà utilitzat per acreditar el cost del projecte cultural, d'acord amb el que disposa l'apartat 21.5 de la convocatòria.

m) Qualsevol altra despesa que, indubtablement, respongui a la naturalesa de la convocatòria, resulti estrictament necessària i es destini a dur a terme l'objecte subvencionat.

2.3. Són subvencionables les despeses facturades per empreses vinculades al beneficiari (vegeu la definició de l'apartat 1.5 de la convocatòria), sempre que es compleixin les condicions següents:

a) No poden ser superiors a 4.000,00 € en les modalitats A, B i C; a 1.600,00 € en la modalitat D, i a 800,00 € en la modalitat E. Si es declaren despeses superiors a aquests imports, no se'n reconeixerà cap cost.

b) Les despeses iguals o inferiors a aquests imports facturats per empreses vinculades es computen com a cost sempre que es facin d'acord amb les condicions normals de mercat. S'han de justificar mitjançant la presentació de tres ofertes, excepte que per les característiques especials de la despesa no existeixi al mercat un nombre suficient d'empreses que prestin el servei o subministrin el bé de què es tracti.

c) Les despeses corresponents a una mateixa prestació o servei no es poden fraccionar en diferents factures, ni es poden subscriure contractes successius amb objectes similars, amb la finalitat de disminuir-ne la quantia i eludir el compliment del que estableix aquest apartat.

d) La contractació d'empreses vinculades al beneficiari s'ha de comunicar a l'ICIB, bé en la mateixa sol·licitud ―si ja s'ha fet o compromès la despesa o es té considerada la seva contractació―, o bé en un moment posterior i, en qualsevol cas, abans de la finalització del termini de justificació, si la contractació es produeix durant el termini d'execució del projecte cultural subvencionat. La comunicació s'ha de fer mitjançant el model específic que facilita l'ICIB, disponible a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma (model 11: comunicació de contractació amb empreses vinculades).

e) Es considera que existeix vinculació segons el que estableix l'article 68.2 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

f) A l'efecte del que s'estableix en aquest apartat, l'informe d'auditoria que presenti l'empresa productora ha d'incloure una relació detallada de totes les empreses vinculades.

g) En cas de subcontractació amb empreses vinculades al beneficiari, s'han d'observar obligatòriament les condicions estipulades en l'apartat 18 («Subcontractació») de la convocatòria.

2.4. La vinculació de les despeses subvencionables amb el projecte cultural s'ha d'acreditar indicant-ne el títol en les factures corresponents, sempre que el sistema de facturació del proveïdor ho permeti.

2.5. Les despeses previstes en els apartats anteriors s'han de dur a terme dins del termini d'execució que estableix aquesta convocatòria per dur a terme l'activitat.

No obstant això, la despesa de l'informe d'auditoria no està sotmesa al període assenyalat anteriorment i es pot fer fins que acabi el termini de justificació.

El mateix criteri d'excepció s'ha d'aplicar al pagament de les retencions d'IRPF i de la Seguretat Social, corresponent a despeses de treballadors o de serveis quan per la normativa aplicable aquestes despeses s'hagin d'abonar en un moment posterior al termini d'execució que preveu aquesta convocatòria (és a dir, en data 31 de desembre de 2024), sempre que aquest pagament s'hagi fet en el termini establert legalment.

2.6. D'acord amb l'article 40.3 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, quan l'import de la despesa subvencionable superi les quanties establertes en la legislació estatal en matèria de contractes del sector públic per als contractes menors, la persona beneficiària ha de sol·licitar, com a mínim, tres ofertes de proveïdors diferents, amb caràcter previ a contreure el compromís per a la prestació del servei o el lliurament del bé, llevat que per les característiques especials de les despeses subvencionables no hi hagi en el mercat un nombre suficient d'entitats que el subministrin o el prestin, o llevat que la despesa s'hagi fet abans de sol·licitar la subvenció.

L'elecció entre les ofertes presentades, que s'han d'aportar en la justificació o, si escau, en la sol·licitud de la subvenció, s'ha de fer d'acord amb criteris d'eficiència i economia, i s'ha de justificar expressament en una memòria l'elecció quan no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa.

2.7. No són despeses subvencionables ni tampoc es computen com a cost:

a) Les despeses relacionades amb l'adquisició, la utilització i el finançament de béns immobles i infraestructures.

b) Les despeses d'inversions i compra d'equipaments, vehicles, eines o qualsevol altre bé inventariable.

c) La compra d'equipaments o qualsevol altre bé inventariable de naturalesa similar.

d) Les despeses relatives a obres o reformes de béns immobles i infraestructures.

e) La compra de programari (software) i maquinari (hardware) informàtics de qualsevol tipus.

f) L'impost sobre el valor afegit o altres imposts de caràcter recuperable, l'impost sobre la renda de les persones físiques, així com qualsevol altre tipus de tribut.

g) Les quotes d'autònoms dels administradors de les persones jurídiques beneficiàries.

h) Les despeses sumptuàries, les previsions de despeses i les valoracions.

i) Les gratificacions, els obsequis i els premis.

j) Els interessos deutors de comptes bancaris.

k) Els interessos, els recàrrecs i les sancions administratives i penals.

l) Els interessos aplicables a la demora dels pagaments.

m) Les despeses de procediments judicials.

n) Els refrigeris, els serveis d'àpats o altres d'anàlogues.

o) Les dietes, llevat que estiguin incloses en les nòmines dels treballadors contractats per al projecte cultural.

p) Les despeses que no es corresponguin amb el termini d'execució.

q) Qualsevol despesa que no estigui relacionada directament amb el projecte cultural subvencionat.

3. Dotació i imputació pressupostària

3.1. El crèdit assignat a aquesta convocatòria és de 575.000,00 € (cinc-cents setanta-cinc mil euros), amb càrrec al capítol IV dels pressupostos de l'ICIB de l'any 2024.

3.2. L'import de la convocatòria es distribueix, per modalitats, de la manera següent:

Modalitat A (arts escèniques): 150.000,00 €

Modalitat B (música): 150.000,00 €

Modalitat C (arts visuals): 125.000,00 €

Modalitat D (món editorial): 125.000,00 €

Modalitat E (pòdcasts): 25.000,00 €

3.3. En el cas que no s'arribi a repartir la quantitat màxima assignada per a cadascuna de les modalitats, les quantitats no utilitzades es poden destinar a altres modalitats. El mateix criteri s'ha d'aplicar en el cas de manca de propostes o si aquestes propostes no compleixen els requisits o si no assoleixen la puntuació mínima exigible en la fase de valoració.

Per repartir aquest romanent, s'han de considerar les sol·licituds a les quals la Comissió Avaluadora ha donat una puntuació més alta, independentment de la modalitat.

3.4. La concessió de les subvencions que preveu aquesta convocatòria queda condicionada a la disponibilitat pressupostària que estableix el punt 3.1.

3.5. Sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti, es pot incrementar l'import d'aquesta convocatòria. L'import consignat inicialment es pot ampliar mitjançant una resolució d'ampliació del crèdit assignat. Tret que s'estableixi una altra cosa, aquesta ampliació no implica que el termini per presentar sol·licituds s'ampliï, i no afecta la tramitació ordinària de les sol·licituds presentades i no resoltes d'una manera expressa.

4. Beneficiaris i requisits

4.1. Poden ser beneficiaris de la subvenció objecte d'aquesta convocatòria les persones físiques donades d'alta en el règim d'autònoms i les persones jurídiques dels sectors de les arts escèniques, la música, les arts visuals, el món editorial i els pòdcasts que puguin dur a terme els projectes o les activitats que estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

4.2. Totes les persones físiques o jurídiques que sol·licitin subvencions han de complir els requisits següents:

- Estar establerta a un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu i, en el moment de sol·licitar la subvenció, tenir un establiment operatiu permanent en la comunitat autònoma de les Illes Balears (com a mínim, un any abans de la publicació de la convocatòria), o acreditar que el 50 % dels contractes laborals o dels serveis contractats dins l'àmbit cultural s'han fet en el darrer any a les Illes Balears o que el projecte cultural subvencionat o subvencionable té lloc en el territori de les Illes Balears.

- Estar donada d'alta en un epígraf de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) vinculat, com a mínim, a un dels sectors culturals següents: les arts escèniques, la música, les arts visuals, el món editorial i els pòdcasts.

- En el cas dels projectes culturals presentats per a la modalitat D (món editorial), estar donada d'alta en la Base de dades d'editorials del Ministeri de Cultura del Govern d'Espanya.

- Ser titular de tots els drets de propietat intel·lectual necessaris per a l'explotació i la comercialització del projecte cultural, llevat del que disposa la legislació de propietat intel·lectual en matèria de transmissió i exercici dels drets d'aquesta naturalesa.

- Presentar la sol·licitud en els termes i amb els requisits que s'estableixen en els apartats 7 i 8 d'aquesta convocatòria.

- Estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat, i de les obligacions tributàries davant la hisenda autonòmica, de conformitat amb el que estableixen l'article 11.f) del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i els articles 18, 19 i 24.4 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

- Estar al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions en els termes que es determinin per reglament.

- Complir els principis de l'article 3 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

- No haver estat sancionada o condemnada per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o sentència judicial ferma. En el cas d'haver estat sancionada o condemnada per aquesta situació, s'hi pot presentar sempre que hagi complert la sanció o la pena imposada i hagi elaborat un pla d'igualtat d'acord amb l'article 11.4 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

- Complir la resta de les obligacions que s'estableixen en l'article 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i en l'article 11 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

4.3. No tenen la condició de beneficiaris d'aquesta convocatòria:

- Les societats públiques i les entitats de dret públic, així com qualsevol empresa o organització en la qual la participació d'aquests ens sigui majoritària.

- Les persones físiques o jurídiques que incorrin en qualsevol de les prohibicions que estableixen l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i l'article 13 la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com en les prohibicions i limitacions establertes en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes; la Llei 15/2022, de 12 de juliol, integral per a la igualtat de tracte i la no-discriminació; la Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI; la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia, i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes de les Illes Balears.

Les prohibicions d'obtenir subvencions afecten també les empreses que, per raó de les persones que les regeixen o altres circumstàncies, es pot presumir que són continuació o que deriven per transformació, fusió o successió d'altres empreses en les quals s'hagin donat les prohibicions.

Les persones o les entitats han de justificar el fet de no estar incurses en les prohibicions per obtenir aquesta condició mitjançant la presentació d'una declaració responsable davant l'ICIB, i cal estar en aquesta situació durant tot el procediment de tramitació de les subvencions fins al pagament. Qualsevol circumstància que pugui afectar aquesta declaració responsable al llarg de la durada del procediment de les ajudes s'ha de comunicar necessàriament a l'ICIB tan aviat com es produeixi.

- Les entitats sense ànim de lucre.

- Les empreses que tenen com a activitat principal la referida al sector audiovisual.

4.4. No poden ser beneficiàries de les subvencions les empreses següents:

a) Les empreses en crisi. Als efectes d'aquesta convocatòria, s'entén per empresa en crisi l'empresa en què es dona alguna de les circumstàncies que estableix l'article 2.18 del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea (Reglament general d'exempció per categories).

b) Les empreses que estan subjectes a una ordre de recuperació pendent a conseqüència d'una decisió prèvia de la Comissió Europea que ha declarat un ajut il·legal i incompatible amb el mercat interior.

Les empreses sol·licitants han de presentar una declaració responsable per acreditar que no incorren en aquestes prohibicions.

4.5. Aquests requisits s'han de complir des del moment de la presentació de la sol·licitud, i s'han de mantenir fins a la finalització i la justificació de l'activitat objecte de subvenció.

5. Requisits i condicions dels projectes culturals

5.1. Els projectes que concorrin en aquesta convocatòria han de reunir els requisits següents:

5.1.1. Modalitat A:

- Els projectes subvencionables han de ser nous projectes d'arts escèniques de caràcter professional.

- També poden ser reposicions o revisions d'espectacles en què la producció originària tengui, com a mínim, quatre anys d'antiguitat i que no hagi estat representada, com a mínim, un any abans de la data d'estrena de la reposició o revisió.

- L'estrena de l'espectacle ha de tenir lloc entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024, i s'ha de poder acreditar amb una declaració responsable o un certificat emès pel programador. En tot cas, la documentació aportada ha d'incloure la data i el lloc de l'estrena.

5.1.2. Modalitat B:

a) Programació musical:

- Els projectes subvencionables han de ser projectes de programació estrictament musical i d'espectacles en viu.

- Només es pot presentar a la convocatòria l'equivalent al 50 %, com a màxim, de l'activitat global del sol·licitant.

- L'aforament mínim de l'activitat ha de ser de 250 persones.

- Els projectes han d'incorporar artistes de les Illes Balears, com a mínim, en un 50 % de la globalitat del projecte.

- La programació ha de tenir lloc entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024.

5.1.3. Modalitat C:

b) Producció musical:

- Els projectes subvencionables han de ser discs de llarga durada (LP), compactes (simples o dobles), maxisenzills (maxisingles) o fonogrames en format digital, l'autor dels quals sigui de les Illes Balears.

- Els projectes poden ser primeres edicions o reedicions d'obres que hagin estat enregistrades fa més de quinze anys.

- Les obres publicades han d'estar consignades a l'Oficina del Dipòsit Legal dins el termini de la convocatòria i, per tant, amb l'assignació definitiva del dipòsit legal entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024.

- Si es tracta d'una edició en format físic, la tirada mínima ha de ser de cent exemplars.

- Si es tracta d'una edició en format digital, les edicions han d'estar, com a mínim, publicades en dues plataformes digitals i a la web pròpia, si se'n disposa.

- Els projectes subvencionables han de ser projectes expositius oberts al públic, d'arts plàstiques i visuals, desenvolupats per galeries d'art domiciliades a les Illes Balears, segons indica el punt 4.2 de la convocatòria, i que desenvolupin una programació anual estable d'exposicions.

- Les activitats incloses en la programació de l'esdeveniment han de ser majoritàriament presencials, tot i que poden tenir extensions en línia.

- El projecte subvencionable s'ha de produir i inaugurar entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024

5.1.4. Modalitat D:

- Els projectes subvencionables han de ser llibres amb un mínim de cinquanta pàgines, a excepció dels llibres infantils, els còmics i les novel·les gràfiques.

- Els autors dels llibres han de ser de les Illes Balears, o bé la temàtica del llibre ha de ser substancialment balear i relacionada amb les Illes Balears.

- Els projectes subvencionables han de ser obres inèdites, descatalogades o edicions anteriors amb més de quinze anys d'antiguitat.

- Les obres han d'estar consignades a l'Oficina del Dipòsit Legal dins el termini de la convocatòria i, per tant, amb l'assignació definitiva del dipòsit legal entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024.

- Si es tracta d'una edició en format físic, la tirada mínima ha de ser de tres-cents exemplars (excepte les publicacions en braille).

- En el cas dels audiollibres o les edicions digitals, han d'estar, com a mínim, publicats en dues plataformes digitals i a la web pròpia, si se'n disposa.

5.1.5. Modalitat E:

- Els projectes han de disposar d'un mínim de sis episodis (si són de nova creació) o de quatre episodis (si són pòdcasts de ficció narrativa de nova creació), amb una durada mínima de deu minuts per episodi.

- Les segones temporades o les següents també són objecte de subvenció.

- Tots els projectes han de tenir interès cultural i/o artístic. També són objecte de subvenció els pòdcasts de ficció narrativa.

- Han de tractar temes relacionats amb els àmbits de l'audiovisual, les arts escèniques, la música, les arts visuals, el món del llibre o altres camps de la cultura. També poden tractar la relació entre l'art i la cultura o la relació entre la tecnologia i la innovació.

- Els projectes s'han de produir i emetre entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024.

- Els pòdcasts han d'estar allotjats, com a mínim, en una plataforma especialitzada en la distribució de pòdcasts o en un canal de difusió (és a dir, un mitjà de comunicació televisiu, radiofònic o digital) que permeti la difusió del pòdcast. A aquest efecte, cal aportar una prova constatable del contracte amb una plataforma de difusió o compromís de distribució.

- El pòdcast no pot ser emès per ràdio abans d'una setmana de la publicació en la plataforma especialitzada o el canal de difusió.

- Els beneficiaris han de tenir els drets per explotar els continguts relacionats amb el projecte. Concretament, en el cas dels pòdcasts de ficció narrativa basats en obres literàries, cal el contracte de cessió de drets de propietat intel·lectual.

5.2. En tot cas, els projectes culturals objecte de subvenció s'han d'executar, com a mínim, en un 65 % del cost reconegut. En cas contrari, d'acord amb l'apartat 17.3.a) de la convocatòria, es considerarà una modificació substancial del projecte i, per tant, una causa de revocació total de la subvenció concedida.

6. Normativa aplicable

Aquesta convocatòria es regeix per la normativa següent:

- L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

- El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre).

- La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003).

- La resta de normativa comunitària, estatal o autonòmica aplicable a les subvencions atorgades per l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. Termini i presentació de sol·licituds

7.1. El termini per presentar les sol·licituds és de quinze dies hàbils des de l'endemà d'haver-se publicat la convocatòria en el BOIB, d'acord amb l'article 13.1.a) de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009.

7.2. Només es permet presentar un màxim de dues sol·licituds, independentment de la modalitat. En cas que es presenti un nombre superior de sol·licituds, únicament es consideraran les dues primeres registrades.

No obstant això, tan sols en el cas de presentar projectes exclusivament per a la modalitat D (món editorial) es pot presentar un màxim de quatre sol·licituds. Si se'n presenta un nombre superior, només es consideraran les quatre primeres sol·licituds registrades.

7.3. Les sol·licituds s'han de formalitzar, obligatòriament, tal com s'indica en l'apartat 8, emplenades degudament d'acord amb els models que facilita l'ICIB, disponibles en la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma i al lloc web de l'ICIB.

7.4. La presentació de la sol·licitud comporta l'acceptació expressa i formal per part de la persona o entitat interessada de les prescripcions que contenen les bases reguladores i aquesta convocatòria.

7.5. Si el sol·licitant és una persona jurídica, d'acord amb els apartats 2 i 3 de l'article 14 i l'article 66 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, ha de formalitzar la sol·licitud per mitjà del seu representant legal, acreditat adequadament. La sol·licitud l'ha de presentar la persona que actuï en nom o representació de la persona jurídica sol·licitant, obligatòriament de manera telemàtica a través del tràmit telemàtic específic de la convocatòria, que està disponible en el procediment publicat en la Seu Electrònica d'aquesta Administració, d'acord amb l'article 66.6 de la Llei esmentada, mitjançant un certificat electrònic de persona jurídica a nom de l'entitat sol·licitant o bé un certificat electrònic de persona física com a representant legal de l'entitat. En tots dos casos, el certificat electrònic l'ha d'haver emès alguna de les autoritats de certificació reconegudes per l'Administració General de l'Estat.

No es tenen per presentades les sol·licituds que es presenten per qualsevol altra via diferent del tràmit telemàtic específic, i no és un tràmit esmenable.

7.6. En el cas de persones físiques no obligades a relacionar-se amb l'Administració de forma electrònica (persones donades d'alta en el règim especial de treballadors autònoms), és opcional i recomanable presentar tota la sol·licitud a través del tràmit telemàtic del procediment disponible en la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma. No obstant això, les persones físiques poden presentar la documentació (sol·licitud, annexos i justificació) de manera presencial, a través de les oficines d'assistència en matèria de registre que preveu l'article 16 de la Llei 39/2015. Les sol·licituds lliurades en paper mitjançant el registre s'han de presentar en fulls separats (sense enquadernar i sense cap mena d'unió), tots impresos a una cara o tots impresos a dues cares. En el supòsit de concessió de la subvenció, en qualsevol moment es pot requerir la documentació original per acarar-la amb la presentada.

7.7. Si la sol·licitud o la documentació complementària presentada no compleix els requisits legals i els exigits en l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 juliol de 2009 i en aquesta convocatòria, s'ha de requerir una sola vegada a la persona interessada que esmeni les deficiències dins un termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 13.1.b) de l'Ordre esmentada, amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seva petició, una vegada dictada la resolució prèvia en els termes previstos en l'article 21 de la Llei 39/2015.

Les esmenes s'han de presentar d'acord amb el tràmit telemàtic específic establert a la Seu Electrònica, sens perjudici del que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015 aplicable a les persones físiques.

7.8. Els documents en blanc no es consideren defectes corregibles, sinó que continuen la tramitació a l'efecte de la instrucció de l'expedient.

7.9. D'acord amb l'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, quan una incidència tècnica hagi impossibilitat el funcionament ordinari del sistema o l'aplicació que correspongui, i fins que no se solucioni el problema, l'Administració pot determinar una ampliació dels terminis no vençuts, i ha de publicar a la Seu Electrònica tant la incidència tècnica esdevinguda com l'ampliació concreta del termini no vençut.

7.10. Els actes que integren el procediment s'han de publicar a la Seu Electrònica de l'ICIB i, si escau, en el BOIB, sens perjudici de les notificacions individuals que es puguin fer per a tràmits concrets.

8. Documentació de la sol·licitud

8.1. Les persones interessades han de presentar les sol·licituds emplenades degudament i signades, d'acord amb els models que facilita l'ICIB disponibles en la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma i al lloc web de l'ICIB.

8.2. Juntament amb la sol·licitud, s'han de presentar els documents següents, obligatòriament per separat i identificats degudament:

8.2.a) Documentació administrativa

a.1) Persona física:

- L'acreditació de la identitat (DNI, NIE o passaport), només en el cas que la persona sol·licitant s'oposi expressament que l'ICIB consulti d'ofici les dades identificatives.

- Un document acreditatiu de l'alta en el règim especial de treballadors autònoms i de la vigència d'aquesta alta en el moment de formalitzar la sol·licitud.

- L'informe de vida laboral o informe de situació actual del treballador. No obstant això, no és necessari aportar aquests certificats si la persona interessada manifesta en la sol·licitud que no s'oposa que l'ICIB faci la consulta sobre aquestes dades.

a.2) Persona jurídica:

- El NIF de la persona jurídica, només en el cas que la persona sol·licitant s'oposi expressament que l'ICIB consulti d'ofici les dades identificatives.

- El DNI, NIE o passaport de la persona física que la representa, només en el cas que la persona sol·licitant s'oposi expressament que l'ICIB consulti d'ofici les dades identificatives.

- El document acreditatiu de la representació legal amb la qual actua la persona física que signa la sol·licitud, la qual ha d'estar vigent en el moment de presentar aquesta sol·licitud.

- L'escriptura de constitució, els estatuts socials i les modificacions posteriors, si escau, i l'acreditació de la inscripció de l'escriptura o els estatuts i de les modificacions d'aquests, si escau, en els registres corresponents.

- Un document de la junta directiva actual, si és diferent de la constituïda en els estatuts.

a.3) Persones físiques i jurídiques:

- El document acreditatiu d'estar donada d'alta en l'impost d'activitats empresarials (IAE) en epígrafs vinculats als sectors culturals de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el món editorial.

- El certificat del domicili fiscal del sol·licitant.

- La declaració de veracitat de les dades bancàries, d'acord amb el model disponible a la Seu Electrònica.

- El certificat d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat, amb la Seguretat Social i amb la hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. No obstant això, no és necessari aportar aquests certificats en cas que la persona interessada manifesti en la sol·licitud el consentiment exprés perquè l'ICIB faci la consulta d'ofici sobre aquestes dades. Ara bé, en el cas de subvencions de quantia igual o inferior a 3.000,00 €, la persona o l'entitat interessada pot substituir la presentació d'aquests certificats per la presentació d'una declaració responsable.

- Un certificat de l'Agència Tributària estatal en què ha de figurar la relació d'establiments en què el sol·licitant desenvolupa la seva activitat (tan sols s'hi ha d'adjuntar en el cas que el domicili fiscal o social no sigui a les Illes Balears).

- Les còpies dels contractes laborals i certificats d'empadronament dels treballadors que ha contractat el sol·licitant durant el darrer any (tan sols s'hi ha d'adjuntar en el cas que el domicili fiscal o social no sigui a les Illes Balears ni tampoc es disposi d'un establiment operatiu permanent a les Illes Balears).

Si la documentació indicada ja es va aportar en alguna convocatòria anterior de l'ICIB, sempre que estigui en vigor i no hagi experimentat cap canvi, no cal que es torni a presentar, si bé la persona interessada ha d'indicar en el formulari de la sol·licitud l'expedient de la subvenció anterior en el qual es poden trobar els documents, i l'ICIB els ha d'aportar d'ofici al procediment de subvenció d'aquesta convocatòria.

​​​​​​​8.2.b) Documentació del projecte cultural

La documentació relativa al projecte cultural ha de fer referència a tots i cadascun dels epígrafs que s'especifiquen a continuació, els quals corresponen als aspectes que són objecte de valoració per part de la Comissió Avaluadora. Els documents s'han de presentar individualment o, si escau, mitjançant els models específics proporcionats per l'ICIB (d'ús obligatori d'acord amb l'apartat 7.3 de la convocatòria).

b.1) Modalitat A

b.1.1. Qualitat i interès cultural del projecte

a) Descripció detallada del projecte (títol, dates d'execució, lloc de desenvolupament, etc.) i objectius per assolir. Es valora el grau d'interès del projecte i el seu desenvolupament, la seva singularitat i coherència, la seva rellevància i l'aportació significativa del seu contingut al context artístic.

b) Contribució al coneixement i la difusió d'aspectes culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de les Illes Balears.

c) Utilització del català en la llengua original del text proposat, o bé la traducció a la llengua catalana, si el text original és en un altre idioma.

d) Caràcter innovador, original i diversitat de llenguatges del projecte (teatre de carrer, circ, dansa, llenguatges híbrids, experiències d'interacció amb el públic, realitat virtual…).

 

​​​​​​​b.1.2. Trajectòria de l'autor o els autors1

(1)Si n'hi ha més d'un, cal revisar l'apartat 8.2.c), «Qüestions generals i comunes a totes les modalitats».

a) Obres estrenades per l'autor i on (Illes Balears, península, estranger…).

b) Si l'autor és novell, nascut o resident a les Illes Balears2 i gènere.

(2)Cal revisar l'apartat l'apartat 8.2.c), «Qüestions generals i comunes a totes les modalitats».

b.1.3. Trajectòria del director o coreògraf3

(3)Si n'hi ha més d'un, cal revisar l'apartat 8.2.c), «Qüestions generals i comunes a totes les modalitats».

a) Obres estrenades i on (Illes Balears, península, estranger…).

b) Si el director o coreògraf és novell, nascut o resident a les Illes Balears i gènere.

b.1.4. Trajectòria del sol·licitant

a) Projectes anàlegs estrenats en els darrers cinc anys.

b) Funcions fetes el darrer any i on4 (Illes Balears, península, estranger…).

(4)Les funcions s'han de declarar mitjançant una declaració responsable i un llistat en què s'han d'especificar els detalls de les funcions (títol, lloc, data, etc.).

c) Participació en fires de reconegut prestigi en el darrer any.

d) Premis rebuts en els darrers cinc anys.

b.1.5. Impuls del talent de les Illes Balears

a) Fitxa tècnica de l'equip creatiu5, l'equip tècnic i intèrprets nascuts o residents a les Illes Balears, segons el model 4.

(5)Quan no desenvolupi tasques de direcció.

b.1.6. Destinataris

a) Definició del públic objectiu i les estratègies per arribar-hi. Es valoren les accions complementàries al fet escènic amb l'objectiu de captar i fidelitzar qualitativament i quantitativament, mitjançant materials, eines i activitats que afavoreixen la captació i fidelització de públic.

b) Si el projecte està dirigit a un públic infantil o juvenil.

c) Accions per afavorir la inclusió social adreçades a col·lectius amb risc d'exclusió social, com ara projectes que incorporen la participació dels col·lectius de persones amb discapacitat o amb risc d'exclusió social en la proposta; projectes que integren la perspectiva de gènere en el plantejament i desenvolupament; polítiques de preus; funcions especials per a col·lectius específics, etc.

d) Accions per afavorir l'accessibilitat i l'adaptació de les activitats i/o dels espais per a persones amb discapacitat. Per exemple, serveis d'accessibilitat en la proposta com subtitulació, audiodescripció, llengua de signes, mobilitat reduïda, etc.

b.1.7. Impacte de l'activitat en les indústries culturals

a) Estructura laboral fixa de l'empresa i gènere dels treballadors.

b) Contractacions eventuals fetes durant el darrer any d'activitat (en dies).

c) Nombre d'intèrprets al muntatge presentat, excloent-ne els figurants, i gènere d'aquests.

b.1.8. Pla de difusió i pla d'explotació

a) Pla de difusió i promoció del projecte (mitjans de comunicació convencionals, tecnologies de la informació i la comunicació —TIC—, xarxes socials i altres canals o estratègies de difusió).

b) Pla de distribució i explotació del projecte (nombre de funcions previstes al territori propi, en altres illes, a la península o a nivell internacional, participació en fires, etc.).

b.1.9. Viabilitat i coherència

a) Pressupost, segons el model 2, el qual també s'ha d'entregar en format d'Excel.

b) Pla de finançament, segons el model 3, que també s'ha d'entregar en format d'Excel.

c) Pla de treball i calendari d'actuacions.

b.1.10. Model 5 (recopilació dels criteris objectius de la modalitat A)

b.2) Modalitat B: programació musical

b.2.1. Qualitat i interès cultural del projecte

a) Descripció detallada del projecte (títol, dates d'execució, lloc de desenvolupament, etc.) i objectius per assolir. Es valora el grau d'interès del projecte i el seu desenvolupament, la seva rellevància i l'aportació significativa del seu contingut al context musical.

b) Contribució al coneixement i la difusió d'aspectes culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de les Illes Balears.

c) Caràcter innovador o únic de la proposta. Això vol dir que la proposta ha de ser original quant al contingut (primera actuació de l'artista a les Illes Balears, proposta única en el gènere al territori balear, etc.).

b.2.2. Artistes participants

a) Quan són de les Illes Balears, cal indicar-ne l'illa de residència; si interpreten la seva música en català (i, si n'és el cas, en quin percentatge), i si es tracta de nous talents.

b) Quan no són de les Illes Balears, cal indicar-ne la projecció nacional i/o internacional (és a dir, si tenen, com a mínim, deu d'actuacions6 constatables al territori espanyol o bé a l'estranger duites a terme en el darrer any) i si interpreten la seva música en català.

(6)Les actuacions s'han de declarar mitjançant una declaració responsable i un llistat en què s'han d'especificar els detalls d'aquestes actuacions (lloc, data, etc.).

c) Si la proposta aposta per la combinació d'artistes tant de les Illes Balears com de projecció nacional i/o internacional.

b.2.3. Trajectòria del sol·licitant

a) Currículum i/o trajectòria del sol·licitant, així com els projectes anàlegs (en durada, localització i aforament similar) duits a terme en el passat i que siguin demostrables.

b) Exemples de la repercussió mediàtica de la trajectòria especificada en el currículum o trajectòria.

c) Nombre d'activitats musicals programades pel sol·licitant durant l'any.

b.2.4. Destinataris i cobertura

a) Definició del públic objectiu i estratègies per arribar-hi.

b) Si el projecte està dirigit a un públic infantil o juvenil.

c) Accions per afavorir la inclusió social, adreçades a col·lectius amb risc d'exclusió social, com, per exemple, polítiques de preus, etc.

d) Accions per afavorir l'accessibilitat, l'adaptació de les activitats i/o dels espais per a persones amb discapacitat (mesures de mobilitat, llengua de signes, etc.).

e) Accions per afavorir la sostenibilitat de l'activitat (per exemple, entrades exclusivament digitals, gestió separada dels residus, etc.).

b.2.5. Impacte de l'activitat en les indústries culturals

a) Estructura laboral fixa de l'empresa i gènere dels treballadors.

b) Aforament del projecte plantejat.

b.2.6. Pla de comunicació, difusió i màrqueting

a) Pla de difusió i promoció convencional del projecte amb mitjans de comunicació, tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i xarxes socials.

b) Ús d'altres canals o estratègies de difusió i promoció, com, per exemple, accions complementàries als espectacles amb l'objectiu de captar i fidelitzar públic qualitativament i quantitativament, mitjançant materials, eines i activitats que afavoreixen la captació i fidelització de públic.

b.2.7. Viabilitat i coherència

a) Pressupost, segons el model 2, el qual també s'ha d'entregar en format d'Excel.

b) Pla de finançament, segons el model 3, que també s'ha d'entregar en format d'Excel.

c) Pla de treball i calendari d'actuacions.

b.2.8. Model 6 (recopilació dels criteris objectius de la modalitat B: programació)

b.3) Modalitat B: producció musical

b.3.1. Qualitat i interès cultural del projecte

a) Descripció detallada del projecte (títol, dates d'execució, lloc de desenvolupament, etc.) i dels objectius per assolir.

b) Si el projecte contribueix a donar a conèixer, aprofundir o difondre aspectes culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de les Illes Balears.

c) Mostra de l'edició en format físic (presentació, llibret, embalatge, etc.).

d) Mostra de l'edició en format digital (presentació, llibret digital, contingut addicional a l'edició física, etc.).

e) Si l'autor o autors han rebut ajudes a la creació de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) (línia per a la música).

f) Si el projecte és en català.

b.3.2. Trajectòria de l'autor o autors7 (no es comptabilitzen les autoedicions)

(7)Si n'hi ha més d'un, cal revisar l'apartat 8.2.c), «Qüestions generals i comunes a totes les modalitats».

a) Fonogrames publicats en català.

b) Fonogrames publicats en altres idiomes.

c) Premis obtinguts els darrers cinc anys.

d) Si el fonograma és compost i/o escrit per una dona.

b.3.3. Trajectòria del sol·licitant

a) Nombre d'LP (o fonogrames de cinc temes, com a mínim) publicats en el darrer any.

b) Nombres d'artistes que ha editat l'empresa, històricament.

b.3.4. Destinataris i cobertura

a) Definició del públic objectiu i estratègies per arribar-hi.

b) Si el projecte està dirigit a un públic infantil o juvenil.

c) Accions per afavorir la inclusió social, adreçades a col·lectius amb risc d'exclusió social, com, per exemple, polítiques de cessió gratuïta d'exemplars, etc.

d) Abast de la tirada física, si n'és el cas.

e) Difusió en plataformes digitals, si n'és el cas.

b.3.5. Format

a) Si és una edició simultània (física i digital) o única (només física o només digital).

​​​​​​​​​​​​​​b.3.6. Pla de comunicació, difusió i màrqueting

a) Pla de difusió i promoció del projecte (mitjans de comunicació convencionals, tecnologies de la informació i la comunicació —TIC—, xarxes socials i altres canals o estratègies de difusió).

b) Pla de promoció i màrqueting del projecte. S'han d'explicitar els concerts de promoció prevists al territori, a altres illes, a la península o a nivell internacional, si escau; i la participació en fires o festivals, etc.

b.3.7. Viabilitat i coherència

a) Pressupost, segons el model 2, el qual també s'ha d'entregar en format d'Excel.

b) Pla de finançament, segons el model 3, que també s'ha d'entregar en format d'Excel.

c) Pla de treball i calendari d'actuacions.

b.3.8. Model 7 (recopilació dels criteris objectius de la modalitat B: producció

b.4) Modalitat C

b.4.1. Qualitat i interès cultural del projecte

a) Descripció detallada del projecte (títol, dates d'execució i lloc de desenvolupament), del contingut artístic de la proposta (innovació i originalitat a l'hora de desenvolupar-se, produir-se o difondre's) i objectius per assolir.

b) Si el projecte contribueix a donar a conèixer, aprofundir o difondre aspectes culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de les Illes Balears.

c) Si el projecte forma part d'un projecte col·lectiu, com la Nit de l'Art de Palma, l'Art Palma Brunch, una nit de l'art local o altres esdeveniments col·lectius.

b.4.2. Artistes participants

a) Si el projecte incorpora artistes de les Illes Balears i, si n'és el cas, en quin percentatge.

b) Si el projecte incorpora artistes de projecció nacional o internacional, que suposen una oferta atractiva per als ciutadans de les Illes Balears i inaccessible sense l'exposició proposada.

c) Si el projecte incorpora artistes novells o nous talents (menors de 35 anys).

d) Si el projecte incorpora dones artistes.

b.4.3. Trajectòria del sol·licitant

a) Currículum i/o trajectòria del sol·licitant, així com projectes anàlegs (durada, localització i aforament similars) duits a terme en el passat i que siguin demostrables.

b) Nombre d'exposicions organitzades pel sol·licitant en el darrer any.

b.4.4. Destinataris i cobertura

a) Definició del públic objectiu i estratègies per arribar-hi.

b) Accions per crear nous públics com, per exemple, visites guiades per a escoles, etc.

c) Accions per afavorir l'accessibilitat i l'adaptació de les activitats i/o dels espais per a persones amb discapacitat.

d) Accions per afavorir la inclusió social, adreçades a col·lectius amb risc d'exclusió social, com, per exemple, projectes que incorporen la participació dels col·lectius de persones amb discapacitat o risc d'exclusió social, projectes que integren la perspectiva de gènere en el seu plantejament i desenvolupament, instal·lacions en espais públics, etc.

b.4.5. Pla de comunicació, difusió i màrqueting

a) Abast territorial de la difusió (insular, autonòmic, nacional i/o internacional).

b) Utilització del català a la mateixa activitat o en la difusió de l'activitat.

c) Pla de difusió i promoció convencional del projecte amb mitjans de comunicació, tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i xarxes socials.

d) Ús d'altres canals o estratègies de difusió i promoció, com, per exemple, accions complementàries de les exposicions amb l'objectiu de captar i fidelitzar públic qualitativament i quantitativament, mitjançant materials, eines i activitats que afavoreixen la captació i fidelització de públic.

​​​​​​​​​​​​​​b.4.6. Viabilitat i coherència

a) Pressupost, segons el model 2, el qual també s'ha d'entregar en format d'Excel.

b) Pla de finançament, segons el model 3, que també s'ha d'entregar en format d'Excel.

c) Pla de treball i calendari d'actuacions.

b.4.7. Model 8 (recopilació dels criteris objectius de la modalitat C)

b.5) Modalitat D

b.5.1. Qualitat i interès cultural del projecte

a) Descripció detallada del projecte (títol, dates d'execució, lloc de desenvolupament, etc.) i dels objectius per assolir.

b) Si el projecte té a veure amb commemoracions o efemèrides d'interès cultural o filològic o que contribueixen a donar a conèixer, aprofundir o difondre aspectes culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de les Illes Balears.

c) Mostra de l'edició en format físic (maquetació, enquadernació, impressió i ordenació dels continguts; en el cas dels audiollibres, dicció del narrador o narradors, qualitat de l'enregistrament i l'ordenació dels continguts).

d) Caràcter innovador (publicació convencional o innovadora, reedició, tema o tractament nou, projecte vinculat a les noves tecnologies —llibres immersius—, projecte interdisciplinari, projecte únic o nou en el panorama balear).

e) Si l'autor o autors han rebut ajudes a la creació de l'IEB (línia per a la literatura, el còmic i la il·lustració).

f) Si el projecte és en català.

 

​​​​​​​b.5.2. Trajectòria de l'escriptor, traductor, il·lustrador o locutor8 (no es comptabilitzen les autoedicions)

(8)Si n'hi ha més d'un, cal revisar l'apartat 8.2.c), «Qüestions generals i comunes a totes les modalitats».

a) Nombre de títols publicats en català.

b) Nombre de títols publicats en altres idiomes.

c) Premis obtinguts en els darrers cinc anys.

d) Si l'obra és escrita, traduïda, il·lustrada o locutada per una dona.

b.5.3. Trajectòria del sol·licitant

a) Nombre de publicacions en el darrer any.

b) Nombre d'autors que ha publicat el sol·licitant, històricament.

c) Si més del 50 % dels autors publicats pel sol·licitant són escriptores, traductores, il·lustradores o locutores (en funció de cada cas).

b.5.4. Destinataris i cobertura

a) Definició del públic objectiu, estratègies per arribar-hi i accions complementàries al fet de la publicació, amb l'objectiu de captar i fidelitzar públic qualitativament i quantitativament.

b) Si el projecte està dirigit a un públic infantil o juvenil.

c) Accions per afavorir la inclusió social, adreçades a col·lectius amb risc d'exclusió social, com, per exemple, polítiques de cessió gratuïta d'exemplars, organització de presentacions a espais públics, etc.

d) Accions per afavorir l'accessibilitat, l'adaptació dels projectes a persones amb discapacitat (publicacions en braille, audiollibres, etc.).

e) Abast de la tirada física, si escau.

f) Difusió en plataformes digitals (de l'edició física), si escau.

g) Difusió d'edicions d'audiollibres o edicions exclusivament digitals, nombre de plataformes.

b.5.5. Format

a) Si és una edició simultània (física i digital).

b) Si és una edició única (només física o només en digital).

c) Si l'edició és en paper, la sostenibilitat de la proposta (per exemple, amb sistemes de certificació que garanteixin la procedència forestal ambientalment responsable del paper, d'acord amb l'article 7.2 de la Llei 10/2007, de 22 de juny).

b.5.6. Pla de comunicació, difusió i màrqueting

a) Pla de difusió, que pot ser: pluriennal i per a tots els mitjans; anual i que inclogui un mínim de dues fires, dues presentacions i quatre mitjans de comunicació, o inferior als anteriors.

b.5.7. Viabilitat i coherència

a) Pressupost, segons el model 2, el qual també s'ha d'entregar en format d'Excel.

b) Pla de finançament, segons el model 3, que també s'ha d'entregar en format d'Excel.

c) Pla de treball i calendari d'actuacions.

b.5.8. Model 9 (recopilació dels criteris objectius de la modalitat D)

b.6) Modalitat E

b.6.1. Qualitat i interès cultural del projecte

a) Descripció detallada del projecte (títol, dates d'execució, lloc de desenvolupament, etc.), detalls tècnics i artístics, i objectius per assolir.

b) En el cas de pòdcasts de nova creació, la data prevista d'inici de les emissions i l'enllaç a un episodi pilot, amb una durada mínima de tres minuts, que ha de permetre captar la idea general del projecte.

c) En el cas de la creació d'una nova temporada d'un pòdcast ja existent, les dades globals d'audiència i per capítol en les diverses plataformes en les quals se'n troba publicada la darrera temporada.

d) En el cas de pòdcasts de ficció narrativa, la sinopsi argumental i la informació sobre l'equip creatiu i de producció.

e) Explicació de l'originalitat, la innovació sonora (audició binaural, immersiva, etc.) i la innovació narrativa (contingut del guió, escaleta, etc.) i de l'interès cultural.

f) Contribució al coneixement i difusió d'aspectes culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de les Illes Balears.

g) Si el projecte és exclusivament en català.

b.6.2. Trajectòria del sol·licitant

a) Projectes anàlegs produïts i publicats pel sol·licitant.

b.6.3. Trajectòria del director i guionista

a) Nombre de projectes, o temporades d'un projecte, publicats i dirigits pel director.

b) Nombre de projectes, o temporades d'un projecte, publicats i escrits pel guionista.

c) El gènere del director i guionista.

b.6.4. Impuls del talent de les Illes Balears (model 4)

a) Si el director i el guionista són residents a les Illes Balears.

b) Si el director i el guionista balears són menors de 30 anys.

c) Si la locució i/o producció es fa amb equip de les Illes Balears.

d) Si el locutor i el productor balears són menors de 30 anys.

e) El gènere del locutor i el productor balears.

b.6.5. Pla de difusió i pla d'explotació del projecte

a) Pla de difusió i promoció del projecte (mitjans de comunicació convencionals, tecnologies de la informació i la comunicació —TIC—, xarxes socials i altres canals o estratègies de difusió).

b) Pla de distribució i explotació del projecte. Rellevància i abast de les plataformes especialitzades en la distribució de pòdcasts o dels canals de difusió en què s'allotgen o que s'han compromès allotjar el pòdcast (acreditar amb captures de pantalla l'audiència global i per capítols en les diferents plataformes en les quals està allotjat, si no és un pòdcast de nova creació).

b.6.6. Viabilitat i coherència

a) Pressupost, segons el model 2, el qual també s'ha d'entregar en format d'Excel.

b) Pla de finançament, segons el model 3, que també s'ha d'entregar en format d'Excel.

c) Pla de treball i calendari d'actuacions.

​​​​​​​​​​​​​​b.6.7. Model 10 (recopilació dels criteris objectius de la modalitat E)

8.2.c) Qüestions generals i comunes a totes les modalitats

c.1) El naixement a les Illes Balears del personal tècnic i artístic dels projectes es pot acreditar mitjançant l'aportació d'una còpia del document d'identitat.

La residència a les Illes Balears del personal tècnic i artístic dels projectes s'ha d'acreditar amb un certificat d'empadronament i ha de tenir una antiguitat mínima d'un any.

c.2) Hi ha càrrecs (com la direcció, la coreografia, l'autoria, etc.) que tenen puntuació addicional per trajectòria. En aquests casos, si es tracta de càrrecs múltiples, només puntua la trajectòria més extensa.

c.3) Els mateixos càrrecs poden tenir puntuació addicional per residència o gènere. En aquests casos, si es tracta de càrrecs múltiples, la puntuació es fracciona segons el nombre de persones que ocupen els diferents càrrecs.

c.4) Respecte del pressupost, ha de recollir totes les despeses previstes per executar el projecte cultural. Sobre això, cal tenir en compte el que disposa l'apartat 2.6 de la convocatòria.

8.3. L'òrgan instructor del procediment pot sol·licitar, a més, la documentació complementària que consideri necessària per avaluar correctament la sol·licitud.

9. Termini d'execució de les actuacions

9.1. Els projectes culturals s'han de dur a terme en el període comprès entre l'1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2024 (ambdós inclosos).

9.2. Atès el caràcter anual d'aquesta convocatòria de subvencions, no és possible ampliar el termini d'execució assenyalat en el punt anterior. El fet de no dur a terme els projectes dins el termini estipulat suposa la revocació total de la subvenció.

10. Criteris de valoració

10.1. Les sol·licituds es valoren d'acord amb la informació aportada pel sol·licitant en els termes establerts en l'apartat 8 de la convocatòria i, concretament, de la manera següent:

Modalitat A (producció d'arts escèniques):

Puntuació màxima: 61 punts.

Puntuació mínima: 31 punts i 11 punts sumant els tres primers blocs (1, 2 i 3).

Puntuació màxima per blocs:

 

1. Qualitat i interès cultural del projecte: 12 punts.

2. Trajectòria de l'autor o autors: 5 punts.

3. Trajectòria del director: 5 punts.

4. Trajectòria del sol·licitant: 8 punts.

5. Impuls del talent de les Illes Balears: 6 punts.

6. Destinataris: 8 punts.

7. Impacte de l'activitat en les indústries culturals: 6 punts.

8. Pla de difusió i explotació: 4 punts.

9. Viabilitat i coherència: 7 punts.

​​​​​​​​​​​​​​Modalitat B (programació musical):

Puntuació màxima: 61 punts.

Puntuació mínima: 31 punts i 10 punts sumant el primer bloc i el segon (1 i 2).

Puntuació màxima per blocs:

1. Qualitat i interès cultural del projecte: 9 punts.

2. Artistes participants: 10 punts.

3. Trajectòria del sol·licitant: 10 punts.

4. Destinataris, cobertura i impacte: 10 punts.

5. Impacte de l'activitat en les indústries culturals: 7 punts.

6. Pla de comunicació, difusió i màrqueting: 6 punts.

7. Viabilitat i coherència: 9 punts.

Modalitat B (producció musical):

Puntuació màxima: 61 punts.

Puntuació mínima: 31 punts i 7 en el primer bloc (1).

Puntuació màxima per blocs:

1. Qualitat i interès cultural del projecte: 14 punts.

2. Trajectòria de l'autor o autors: 14 punts.

3. Trajectòria del sol·licitant: 6 punts.

4. Destinataris i cobertura: 10 punts.

5. Format: 2 punts.

6. Pla de comunicació, difusió i màrqueting: 6 punts.

7. Viabilitat i coherència: 9 punts.

Modalitat C (arts visuals):

Puntuació màxima: 61 punts.

Puntuació mínima: 31 punts i 7 en el primer bloc (1).

Puntuació màxima per blocs:

1. Qualitat i interès cultural del projecte: 14 punts.

2. Artistes participants: 11 punts.

3. Trajectòria del sol·licitant: 7 punts.

4. Destinataris, cobertura i impacte: 8 punts.

5. Pla de comunicació, difusió i màrqueting: 12 punts.

6. Viabilitat i coherència: 9 punts.

Modalitat D (món del llibre):

Puntuació màxima: 61 punts.

Puntuació mínima: 31 punts i 7 al primer bloc (1).

Puntuació màxima per blocs:

1. Qualitat i interès cultural del projecte: 14 punts.

2. Trajectòria de l'escriptor, traductor, il·lustrador, locutor: 11 punts.

3. Trajectòria del sol·licitant: 7 punts.

4. Destinataris i cobertura: 14 punts.

5. Format: 3 punts.

6. Pla de comunicació, difusió i màrqueting: 3 punts.

7. Viabilitat i coherència: 9 punts.

Modalitat E (pòdcasts):

Puntuació màxima: 61 punts.

Puntuació mínima: 31 punts i 9 al primer bloc (1).

Puntuació màxima per blocs:

1. Qualitat i interès cultural del projecte: 17 punts.

2. Trajectòria del sol·licitant: 7 punts.

3. Trajectòria del director i guionista: 12 punts.

4. Impuls del talent de les Illes Balears: 10 punts.

5. Pla de difusió i explotació: 6 punts.

6. Viabilitat i coherència: 9 punts.

10.2. El desglossament de la puntuació per blocs de cada modalitat es pot consultar en els annexos 2, 3, 4, 5, 6 i 7 d'aquesta convocatòria.

Annex 2. Desglossament de la puntuació de la modalitat A

Annex 3. Desglossament de la puntuació de la modalitat B (programació musical)

Annex 4. Desglossament de la puntuació de la modalitat B (producció musical)

Annex 5. Desglossament de la puntuació de la modalitat C

Annex 6. Desglossament de la puntuació de la modalitat D

Annex 7. Desglossament de la puntuació de la modalitat E

11. Sistema i criteris de selecció

11.1. Les persones beneficiàries se seleccionen mitjançant la via del concurs, separadament per a cada modalitat, d'acord amb el procediment següent:

a) Un cop finalitzat el període de presentació i esmena de les sol·licituds, la Comissió Avaluadora qualifica les sol·licituds presentades d'acord amb els criteris de valoració de l'apartat 10 de la convocatòria i l'annex de desglossament de puntuació que correspon a cada modalitat i, a continuació, les ordena per ordre de puntuació.

b) En cas d'igualtat en la puntuació total dins una mateixa modalitat, si el crèdit que resta per assignar no és suficient per concedir-les totes, el criteri de desempat és el següent:

— Les que han obtingut una puntuació més alta en el primer bloc dels criteris d'avaluació de cada modalitat. En el cas que n'hi hagi més d'una amb la mateixa puntuació en aquest apartat i el crèdit no sigui suficient per concedir-les totes, aquest empat s'ha de resoldre tenint en compte la puntuació obtinguda seguint l'ordre de prelació següent:

— Amb tot, si com a resultat d'atendre l'ordre de prelació anterior es manté l'empat, es resol a favor de la sol·licitud registrada en primer lloc.

Aquest sistema per resoldre un possible empat entre sol·licituds amb una mateixa puntuació s'aplica sempre igual, fins a exhaurir tot el crèdit que s'ha de distribuir.

1) Modalitat A: puntuació més alta als blocs 2-3-9-4-7-5-6-8

2) Modalitat B (programació): puntuació més alta als blocs 2-7-5-3-4-6

3) Modalitat B (producció): puntuació més alta als blocs 2-7-3-4-6-5

4) Modalitat C: puntuació més alta als blocs 2-6-3-4-5

5) Modalitat D: puntuació més alta als blocs 2-7-3 -4-6-5

6) Modalitat E: puntuació més alta als blocs 3-6-2-4-5

c) A continuació, es calcula l'import de la subvenció que correspon a cadascun dels projectes, amb atenció a les quanties màximes que estableix aquesta convocatòria, d'acord amb els criteris de l'apartat 10.

d) Finalment, les subvencions es concedeixen per l'ordre establert en l'apartat a) anterior i amb l'import calculat en l'apartat c), fins que s'exhaureixi el crèdit pressupostari assignat a cada modalitat i, si escau, amb el crèdit sobrant d'altres modalitats.

11.2. Només tenen dret a la subvenció els sol·licitants que han obtingut el mínim de puntuació establert en l'apartat 10.1.

12. Import de la subvenció

12.1. L'import màxim de l'ajuda que pot percebre cada projecte beneficiari, segons la modalitat a la qual opta, és el següent:

Modalitat A (arts escèniques): 25.000,00 €.

Modalitat B (música): 25.000,00 €.

Modalitat C (arts visuals): 25.000,00 €.

Modalitat D (món editorial): 10.000,00 €.

Modalitat E (pòdcasts): 5.000,00 €.

12.2. L'import màxim que pot percebre un mateix beneficiari és de 50.000,00 € (cinquanta mil euros) en les modalitats A, B i C; 40.000,00 € (quaranta mil euros) en la modalitat D, i 10.000,00 € (deu mil euros) en la modalitat E.

Si un mateix beneficiari es presenta en dues modalitats diferents, l'import màxim que pot percebre és la suma dels imports màxims de cadascuna de les modalitats a les quals s'ha presentat.

En el cas que a un mateix beneficiari li correspongui una aportació superior a aquests imports, es redueix la quantia obtinguda inicialment fins que no se superen.

Si la reducció afecta més d'un projecte, independentment de la modalitat a la qual s'han presentat, s'aplica, en primer terme, als projectes que han obtingut una puntuació més baixa. En cas d'empat, el beneficiari ha de comunicar, després que li ho sol·liciti l'ICIB, quin projecte vol prioritzar.

12.3. L'import màxim de l'ajuda que pot percebre cada projecte beneficiari no pot superar mai el 60 % del pressupost total del projecte. Als efectes d'aquesta convocatòria, s'entén com a tal el cost reconegut per l'ICIB.

No obstant això, aquest límit màxim es pot incrementar en els supòsits següents:

a) Fins al 80 % del cost reconegut, si es tracta de projectes produïts íntegrament en llengua catalana.

b) Fins al 80 % del cost reconegut, en el cas d'obres la direcció (modalitat A) o l'autoria de les quals (la resta de modalitats) recau exclusivament en persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, reconegut per l'òrgan competent.

c) Fins al 75 % del cost reconegut, en el cas d'obres la direcció (modalitat A) o l'autoria de les quals (la resta de modalitats) recau exclusivament en una dona.

12.4. Per determinar si es respecta la normativa vigent d'acumulació d'ajudes, cal tenir en compte l'import total de les ajudes concedides a l'activitat o al projecte (vegeu l'apartat 23 de la convocatòria).

12.5. Si algun dels beneficiaris renuncia a la subvenció, l'import de l'ajuda es pot adjudicar al sol·licitant següent per ordre de puntuació, sempre que aquest hagi superat el mínim de puntuació exigit i compleixi els requisits per obtenir la condició de beneficiari. En tot cas, aquesta reassignació del crèdit disponible es pot dur a terme dins l'any natural en què es publiqui la resolució de concessió.

12.6. En cap cas no s'abonarà un import superior al que s'ha justificat mitjançant factures.

12.7. La suma total de les despeses subvencionables ha de ser igual o superior a 2.000,00 €, IVA exclòs.

13. Òrgans competents per instruir el procediment, informar-ne i resoldre'l

13.1. De conformitat amb l'article 8 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura, correspon a la directora gerent de l'ICIB tramitar les sol·licituds, així com ordenar i instruir el procediment.

13.2. La Comissió Avaluadora és l'òrgan competent per examinar les sol·licituds i la documentació complementària presentades, així com la responsable d'emetre l'informe que serveix de base per elaborar la proposta de resolució.

13.3. La resolució del procediment correspon també a la directora gerent de l'ICIB, d'acord amb l'article 20.h) del Decret 50/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears.

14. Composició de la Comissió Avaluadora

14.1. Pel que fa al règim de constitució i funcionament, la Comissió Avaluadora es regeix pel que disposen els articles 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

14.2. D'acord amb l'article 19.3 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, la Comissió Avaluadora està integrada pels membres següents:

— President: la directora gerent de l'ICIB o la persona que designi (amb veu, però sense vot).

— Vocals: tres professionals de prestigi de l'àmbit cultural:

  • José Alberto de Gregorio Prieto, professor associat del Departament d'Economia de la Universitat de Barcelona i del màster en Gestió Cultural (amb veu i vot).
  • Pablo Fernández Compañ, professor associat i investigador del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona (amb veu i vot).
  • Manel González-Piñero, professor d'Economia de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, especialitzat en creació, gestió i avaluació de projectes culturals (amb veu i vot).

— Secretari: un tècnic o tècnica de l'ICIB (amb veu, però sense vot).

15. Instrucció i resolució del procediment

15.1. El procediment s'instrueix de conformitat amb l'article 16 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i l'article 8 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.

15.2. D'acord amb l'informe de la Comissió Avaluadora, la directora gerent de l'ICIB formula una proposta de resolució de concessió o denegació, en la qual es reparteix la dotació pressupostària entre les sol·licituds concurrents, es determina la quantia individual de cada ajuda, i s'hi inclou la llista ordenada de persones beneficiàries a qui es proposa concedir la subvenció i la quantia. També s'hi inclou, si escau, la relació de sol·licituds inadmeses i el motiu d'inadmissió.

15.3. La proposta de resolució es publica en la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma a fi que les persones interessades puguin formular-hi al·legacions en un termini de deu dies hàbils, a comptar des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 13.1.c) de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 juliol de 2009. Si, transcorregut aquest termini, la persona interessada no ha presentat al·legacions, es considera que està conforme amb la proposta de resolució i es continua el procediment.

15.4. Una vegada publicada la proposta de resolució, les persones beneficiàries han de comunicar a l'òrgan instructor l'acceptació o la renúncia de la proposta de resolució, mitjançant el model disponible (model 13: acceptació d'ajuda / renúncia) dins el tràmit telemàtic corresponent, al qual es pot accedir des de la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En qualsevol cas, l'acceptació s'entén produïda automàticament si no es fa constar el contrari en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la proposta de resolució.

15.5. Com a avís, i sense efectes de notificació, l'ICIB informa per via telemàtica, a l'adreça electrònica assenyalada en la sol·licitud, del fet que s'ha publicat la proposta de resolució en el lloc web de l'ICIB, i n'indica la data de publicació i l'enllaç.

15.6. D'acord amb l'article 16.4 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, la proposta de resolució no crea cap dret a favor del beneficiari que es proposi davant l'Administració mentre no es dicti la resolució de concessió i es notifiqui o publiqui.

15.7. La directora gerent de l'ICIB resol el procediment mitjançant una resolució motivada, en què s'han de fixar, amb caràcter definitiu, els aspectes següents: la relació de persones beneficiàries; l'objecte de la subvenció; el pressupost de l'activitat que se subvenciona i la part del pressupost que ha de justificar el beneficiari; l'import de la subvenció concedida i la relació de les sol·licituds denegades, amb el motiu de la denegació. A més, s'hi ha d'informar dels recursos administratius pertinents. Igualment, s'hi ha d'incloure, si escau, la relació definitiva de sol·licituds inadmeses i el motiu d'inadmissió.

15.8. D'acord amb l'article 21.4 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, la resolució de concessió o denegació s'ha de publicar en el BOIB.

15.9. El termini màxim per dictar i notificar la resolució és de sis mesos a partir de la publicació d'aquesta convocatòria. El venciment del termini màxim sense haver-se notificat la resolució legitima la persona interessada a entendre desestimada per silenci administratiu la seva sol·licitud de concessió de la subvenció.

15.10. D'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, contra la resolució de concessió o denegació de les subvencions, dictada per la directora gerent de l'ICIB, es pot interposar un recurs d'alçada davant el president de l'ICIB, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat la resolució en el BOIB.

16. Reformulació de les sol·licituds

16.1. Si l'import de la subvenció que resulta de l'informe previ de la Comissió Avaluadora que ha de servir de base a la proposta de resolució és inferior al que figura en la sol·licitud presentada, l'òrgan instructor pot instar al sol·licitant perquè reformuli el pressupost presentat en la sol·licitud a fi d'ajustar-lo a l'import de la subvenció susceptible de ser atorgat.

La modificació de la sol·licitud, una vegada que l'òrgan corresponent ha emès l'informe, s'ha de remetre a l'òrgan competent perquè dicti la resolució, amb la proposta de resolució prèvia de l'òrgan instructor.

16.2. En tot cas, la modificació de la sol·licitud ha de respectar l'objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció, així com els criteris de valoració establerts en relació amb les sol·licituds.

17. Modificació de la resolució i canvis en el projecte

17.1. D'acord amb el que preveuen l'article 19.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 24 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, es pot modificar la resolució de concessió a conseqüència de l'alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió i, particularment, quan es produeixi una modificació en relació amb les despeses subvencionables. En tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions incompatibles pot donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.

17.2. D'acord amb l'article 19.1 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura, la persona o entitat beneficiària pot sol·licitar, amb posterioritat a la resolució de concessió i, en tot cas, quinze dies naturals abans que acabi el termini d'execució, la modificació del contingut de la resolució per raó que es donen circumstàncies noves i imprevisibles que justifiquen l'alteració de les condicions d'execució de l'activitat subvencionada.

En aquests casos, l'òrgan concedent pot autoritzar l'alteració, mitjançant la modificació de la resolució de concessió que correspongui en cada cas, sempre que no impliqui un increment de la quantia de la subvenció concedida inicialment; no suposi una modificació substancial del projecte; no s'alteri l'objecte i la finalitat de la subvenció, i no causi cap perjudici a terceres persones. En tot cas, cal tenir en compte, si escau, els criteris de gradació a què es refereix l'article 20.3.b) de l'Ordre de bases abans esmentada.

17.3. Es considera que la modificació afecta les condicions essencials del projecte en els casos següents:

a) La disminució del pressupost total del projecte, sempre que no sigui superior al 35 %, que és una causa de revocació total de la subvenció concedida.

b) Els canvis que puguin afectar la puntuació que ha rebut el projecte per a la consecució de la subvenció, com les modificacions significatives de continguts dels projectes, els canvis sobre la territorialització a les Illes Balears, la substitució del director o directora de l'obra, l'idioma, etc.

c) En general, l'incompliment de qualsevol requisit exigit en la convocatòria.

17.4. La sol·licitud de modificació ha d'anar acompanyada d'una memòria en què cal exposar els motius del canvi, la justificació de la impossibilitat de complir les condicions de la concessió, i que el projecte continua complint les condicions establertes en aquesta convocatòria.

17.5. La directora de l'ICIB ha d'autoritzar la modificació mitjançant una resolució expressa, que ha de notificar al beneficiari. El termini per resoldre i notificar la resolució és d'un mes, transcorregut el qual les persones interessades poden entendre desestimada la sol·licitud.

18. Subcontractació

18.1. La realització del projecte cultural objecte de la subvenció és obligació personal del beneficiari. No obstant això, d'acord amb l'article 38.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i l'article 15.5 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009, els beneficiaris poden subcontractar fins al 100 % de l'execució del projecte cultural, sempre que això impliqui un valor afegit al contingut de l'activitat i no es concerti l'execució total del projecte cultural subvencionat amb un únic professional o empresa.

18.2. Als efectes d'aquesta convocatòria, es considera que el beneficiari subcontracta quan concerta amb tercers l'execució total o parcial de la producció, programació o edició del projecte cultural subvencionat. Per determinar l'existència de subcontractació, es tindran en compte les definicions de l'apartat 1.5 d'aquesta convocatòria.

18.3. Queda fora del concepte de subcontractació:

a) La contractació de les despeses en què hagi d'incórrer la persona beneficiària per dur a terme directament i per si mateixa el projecte cultural objecte de l'ajut. S'entén que el beneficiari l'ha duit a terme o realitzat quan l'executa al seu compte i risc, organitzant els mitjans personals i materials necessaris per dur-lo a terme.

b) La concertació amb tercers d'activitats tècniques o de serveis auxiliars o complementaris per executar el projecte cultural subvencionat i que són un mitjà necessari per aconseguir el resultat final.

18.4. En tot cas, la subcontractació ha de respectar els límits i les condicions que estableixen els apartats del 3 al 7 de l'article 38 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

18.5. D'acord amb l'article 38.7 de la Llei esmentada, la persona beneficiària no pot concertar l'execució total o parcial de les activitats subvencionades amb:

a) Persones o entitats sotmeses a alguna de les prohibicions de l'article 10 de la Llei esmentada.

b) Persones o entitats que han percebut altres subvencions per fer l'activitat objecte de contractació.

c) Intermediaris o assessors en els quals els pagaments es defineixen com un percentatge del cost total de l'operació, llevat que el pagament estigui justificat amb referència al valor de mercat del treball efectuat o dels serveis prestats.

d) Persones o entitats vinculades amb el beneficiari, llevat que la contractació es faci d'acord amb les condicions normals de mercat i s'obtengui l'autorització prèvia expressa de l'òrgan que concedeix la subvenció. La sol·licitud d'autorització s'ha de fer mitjançant el model específic que facilita l'ICIB, disponible a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma (model 12: sol·licitud d'autorització prèvia per subcontractar amb persones o entitats vinculades).

e) Es considera que existeix vinculació segons el que estableix l'article 68.2 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

f) En tot cas, la facturació de les persones o entitats vinculades amb el beneficiari està subjecta als límits que estableix l'apartat 2.3 d'aquesta convocatòria.

g) Persones o entitats sol·licitants d'ajuda o subvenció en la mateixa convocatòria i programa que no han obtingut subvenció perquè no compleixen els requisits o no assoleixen la valoració suficient.

19. Comprovació del valor de mercat

En cap cas l'import de les despeses subvencionables no pot ser superior al valor de mercat. L'ICIB pot comprovar el valor de mercat de les despeses subvencionades, d'acord amb l'article 41 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

20. Pagament

20.1. Les ajudes s'abonen en un únic pagament, que s'ha de fer una vegada acreditat el compliment de la finalitat per a la qual s'ha atorgat la subvenció i un cop justificat que s'ha duit a terme l'activitat subvencionada en els termes d'aquesta convocatòria.

20.2. La subvenció s'ha de pagar mitjançant transferència bancària al número de compte bancari assenyalat en el formulari de sol·licitud.

21. Justificació

21.1. El termini per justificar el cost total del projecte cultural objecte de la subvenció acaba el dia 28 de febrer de 2025 (inclòs).

En el cas que no s'hagi aportat la justificació, l'òrgan administratiu competent ha de requerir al beneficiari que presenti la justificació en un termini improrrogable de quinze dies hàbils, tal com estableix l'article 42 bis.1 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions. La manca de presentació de la justificació en el termini establert en aquest apartat comporta l'exigència del reintegrament i altres responsabilitats que estableix la normativa estatal i autonòmica en matèria de subvencions. La presentació de la justificació en el termini addicional fixat en aquest apartat no eximeix el beneficiari de les sancions que, d'acord amb l'apartat 28 de la convocatòria, siguin aplicables.

21.2. No tenen la consideració de justificants de la inversió subvencionada les factures emeses o els extractes bancaris fora dels terminis que estableix l'apartat 2.5 de la convocatòria.

21.3. La justificació de l'activitat subvencionada s'ha de dur a terme amb la presentació del compte justificatiu, que ha d'incloure la documentació següent:

a) Una memòria d'actuació justificativa del compliment de la finalitat del projecte subvencionat i de les condicions imposades per a la concessió de la subvenció, amb la indicació de les activitats duites a terme i dels resultats obtinguts. Així mateix, ha de contenir tota la informació necessària per interpretar i comprendre correctament la justificació de despeses presentada i la imputació al projecte. Si no s'ha executat la totalitat del projecte per causes alienes o de força major, la memòria n'ha d'exposar les causes i ha d'explicar les modificacions aplicades.

b) En el cas que el projecte impliqui dur a terme activitats en espais físics, fotografies per a cadascuna de les activitats duites a terme, que han de permetre confirmar que s'han fet.

c) En el cas de les modalitats B (producció), D i E, una còpia dels materials gràfics o l'enllaç ―en el cas dels materials digitals― editats amb motiu de l'activitat subvencionada, si escau.

d) Una memòria econòmica justificativa del cost de les activitats fetes, signada degudament per la persona beneficiària o pel seu representant, que ha de contenir:

 

— Una relació classificada de les despeses de l'activitat (mitjançant el model 14: compte justificatiu), correctament emplenada i signada electrònicament, amb la identificació del creditor i del document, l'import, la data d'emissió i la data de pagament. Si la subvenció s'atorga d'acord amb un pressupost, s'ha de presentar una liquidació en què s'indiquin i, si n'és el cas, es motivin les desviacions respecte del pressupost inicial presentat o les modificacions del projecte autoritzades.

— La indicació, si escau, dels criteris de repartiment dels costs generals i indirectes incorporats en la relació classificada de les despeses abans esmentada.

— Una relació detallada d'altres ingressos o subvencions que, si n'és el cas, hagin finançat l'activitat subvencionada, amb la indicació de l'import i la procedència. En cas d'haver rebut altres subvencions per al mateix projecte cultural, s'han d'adjuntar les resolucions de concessió corresponents. En cas contrari, s'ha de presentar una declaració responsable actualitzada en la qual es faci constar que la persona o entitat beneficiària no ha sol·licitat ni rebut cap altre ajut per a la mateixa finalitat.

Les factures i els justificants de despesa que s'hagin presentat en altres convocatòries de subvencions d'altres administracions s'han d'incloure en el compte justificatiu d'aquesta convocatòria, juntament amb l'informe tècnic de l'administració corresponent en el qual quedi explicitat quin percentatge de les factures ha estat subvencionat. En aquests casos, en el compte justificatiu cal indicar la quantitat exacta i el percentatge imputat a cadascuna de les despeses, així com l'autorització expressa perquè l'ICIB, si escau, verifiqui les dades amb l'altra administració.

— Els tres pressuposts que, com a mínim, ha d'haver sol·licitat la persona o l'entitat beneficiària, si escau, en aplicació de l'article 40.3 del Text refós de la Llei de subvencions. S'ha de justificar l'elecció quan no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa.

e) Les factures o els documents amb valor probatori equivalents en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa que justifiquen les despeses incorporades en la memòria econòmica justificativa.

Les factures, siguin completes o siguin simplificades, han de complir els requisits que estableix el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació, aprovat pel Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre. La descripció de l'operació ha d'aportar informació suficient sobre el concepte i el període objecte de facturació perquè es pugui verificar la relació de la despesa amb l'objecte de l'ajut. Si el concepte de la factura no és prou explicatiu, cal adjuntar-hi els albarans de lliurament corresponents o altra documentació justificativa. En tot cas s'ha de poder verificar el preu unitari de l'operació. En el cas que en algunes de les factures sol·licitades no hi consti l'IVA, és obligatori fer referència a la disposició normativa en virtut de la qual és aplicable l'exempció, d'acord amb l'article 6.1.j) del Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació.

No s'admeten factures que no desglossin amb detall els serveis contractats.

f) En cas que la memòria econòmica inclogui nòmines de treballadors donats d'alta en el règim general o d'artistes de la Seguretat Social:

— Contractes laborals.

— Nòmines dels treballadors.

— Relació nominal de treballadors (RNT).

— Relació de liquidacions de cotitzacions (RLC).

— Justificants de pagaments de nòmines i cotitzacions a la Seguretat Social.

— Models 111 d'IRPF amb els justificants de pagaments corresponents.

g) Es consideren documentació justificativa per acreditar el pagament els extractes bancaris o altres documents equivalents que permetin seguir una adequada pista d'auditoria. A aquest efecte, es considera documentació justificativa per acreditar el pagament de manera suficient la següent:

— En el cas que es tracti de transferències, l'ordre de transferència i l'extracte bancari en què es carregui en compte el pagament. Els documents acreditatius del pagament (extracte bancari o justificant bancari) han de complir els requisits següents:

1) S'han d'aportar certificats o documents autenticats per l'entitat financera.

2) Les ordres de transferència han d'incloure la identificació de la persona beneficiària. L'ordenant ha de ser la persona beneficiària de la subvenció i hi han de constar el seu nom o denominació social, que han de coincidir amb el beneficiari i amb el receptor de la factura, respectivament.

3) Les ordres de transferència han d'indicar el concepte amb què s'ordena el pagament i la remissió al número o números de factura als quals correspon. Si el document de pagament no fa referència a les factures, ha d'anar acompanyat de la documentació complementària que permeti verificar la correspondència entre la despesa i el pagament. En cas que l'import de la transferència no coincideixi amb l'import de la factura, s'han de lliurar una nota d'aclariment i els documents addicionals que demostrin aquest import.

 

— En el cas de pagament mitjançant xec nominatiu, pagaré, lletres de canvi o similars, la persona beneficiària ha d'aportar la còpia del document i la còpia de l'extracte bancari que acredita el càrrec.

— En cas que es tracti de pagaments fets amb targeta de crèdit o de dèbit, o PayPal, l'ordre de pagament i l'extracte bancari en què es carregui en compte el pagament. Les ordres de pagament han d'incloure la identificació de la persona beneficiària i la de l'ordenant del pagament.

— No s'accepta cap justificació de pagament per compensació.

― No s'accepta cap document acreditatiu del pagament que sigui en efectiu.

h) El material utilitzat per promocionar i difondre l'obra audiovisual, si se'n disposa.

i) Qualsevol altra documentació que sigui requerida a l'efecte de comprovar que s'ha duit a terme el projecte audiovisual subvencionat.

21.4. Les factures i els justificants de pagament han de lliurar-se en el mateix ordre en què apareixen en el compte justificatiu.

21.5. Amb l'objecte de poder justificar la subvenció atorgada, també s'admet l'aportació d'un informe d'auditoria en el qual es revisi el compte justificatiu del projecte cultural subvencionat d'acord amb els termes establerts en aquesta convocatòria.

L'informe de l'auditor l'han de fer auditors inscrits al Registre oficial d'auditors de comptes (ROAC), d'acord amb les normes del procediment que preveu la legislació vigent en matèria d'auditories, una vegada estudiats els registres comptables del beneficiari diligenciats degudament i tenint en compte tota la documentació que conté l'apartat 21.3.

L'informe de l'auditor ha de garantir que la persona o entitat beneficiària ha duit a terme l'activitat subvencionada i ha complert els requisits perquè es pugui fer el pagament.

21.6. En el cas que el compte justificatiu no contengui la documentació necessària per comprovar que s'ha justificat i aplicat l'ajuda, l'òrgan competent ha de sol·licitar al beneficiari que esmeni els defectes de la justificació en el termini de deu dies hàbils a comptar des de l'endemà d'haver rebut el requeriment, amb l'advertiment que, en cas que no els esmeni, no es pagaran les despeses justificades incorrectament.

21.7. En el cas que no es justifiqui totalment l'activitat objecte de l'ajuda, però s'hagi complert parcialment la finalitat per a la qual es va concedir la subvenció, o en el cas que no es justifiqui correctament alguna de les despeses, l'import atorgat s'ha de revisar i s'ha de minorar proporcionalment.

21.8. Si la variació supera el 35 % del pressupost inicial, d'acord amb l'apartat 17.3.a) de la convocatòria es considera una modificació substancial del projecte i, per tant, és causa de revocació total de la subvenció concedida.

21.9. Qualsevol alteració de les condicions que s'hagin tingut en compte per concedir l'ajuda i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o entitats, públiques o privades, nacionals o internacionals, pot donar lloc a la modificació de la resolució de la concessió.

21.10. S'entén incomplerta l'obligació de justificar quan l'ICIB, en les seves actuacions de comprovació o control, detecti que en la justificació que ha fet el beneficiari s'hi han inclòs despeses que no responen a l'activitat subvencionada, que no han suposat un cost susceptible de subvenció, que han estat finançades per altres subvencions o recursos, o que s'han justificat mitjançant documents que no reflecteixen la realitat de les operacions.

21.11. La falta de justificació en els termes i en els terminis que estableix la resolució de concessió de l'ajuda, així com els altres incompliments que preveu la normativa aplicable, poden determinar la revocació de l'ajuda. La directora gerent de l'ICIB és l'encarregada de dirimir-la.

21.12. En el marc d'un control financer, la Intervenció de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pot sol·licitar una còpia dels extractes de moviments bancaris, demanar informació als emissors de les factures, portar el control material de les inversions i fer altres comprovacions.

22. Liquidació

22.1. L'òrgan que concedeix la subvenció ha de comprovar la justificació documental de la subvenció, per a la qual cosa ha de revisar la documentació que ha d'aportar la persona beneficiària obligatòriament. Així mateix, també ha de comprovar que els beneficiaris han executat efectivament els projectes subvencionats i que compleixen la finalitat determinant de la concessió, així com els requisits i les obligacions que estableix la convocatòria.

22.2. Una vegada comprovada la justificació de la subvenció, s'ha de dictar i notificar la liquidació de la subvenció d'acord amb l'article 42 bis del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i, en tot cas, amb caràcter previ al pagament total o parcial de la subvenció o, si escau, a l'inici del procediment de revocació o de reintegrament total o parcial de la subvenció concedida.

22.3. En el mateix acte de la liquidació s'ha de reconèixer el cost reconegut de l'obra audiovisual subvencionada, d'acord amb els termes que es fixen en l'apartat 2.2 de la convocatòria.

22.4. L'òrgan competent per dictar la liquidació és la directora gerent de l'ICIB. No es pot interposar cap recurs contra l'acte de liquidació, sens perjudici del que sigui procedent, si escau, contra la resolució que posa fi al procediment de revocació o de reintegrament.

23. Concurrència d'ajudes o subvencions

23.1. L'import de les subvencions que estableix aquesta convocatòria no pot ser, en cap cas, d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres administracions públiques, o d'altres entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, superi el 100 % del cost de l'activitat objecte de l'ajuda.

23.2. Aquesta subvenció és compatible amb altres subvencions concedides als beneficiaris per a la mateixa finalitat, sempre que l'import derivat de la suma de totes les subvencions no superi el cost de l'activitat subvencionada.

23.3. A l'efecte d'evitar l'acumulació d'ajuts públics per imports superiors al 100 % dels costs subvencionables, s'ha d'aportar la documentació indicada en l'apartat 21.3.c) de la convocatòria.

23.4. En cap cas no es poden presentar com a despeses del projecte cultural les mateixes que ja s'han aportat i subvencionat en altres convocatòries de l'ICIB, l'IEB o la Direcció General de Cultura.

24. Obligacions dels beneficiaris

24.1. Totes les persones beneficiàries de la subvenció han de complir les obligacions següents:

a) Comunicar a l'òrgan competent l'acceptació o la renúncia de la proposta de resolució, en els termes que estableix aquesta convocatòria.

b) Dur a terme l'activitat o la inversió o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció en la forma i dins el termini que estableix aquesta convocatòria. Segons el que es disposa en l'apartat 17 de la convocatòria, qualsevol canvi en el projecte o en el calendari s'ha de comunicar, com a mínim quinze dies naturals abans que acabi el termini d'execució, a l'òrgan gestor, el qual pot acceptar o no la modificació sol·licitada. Els canvis que no s'hagin autoritzat poden donar lloc a la revocació total o parcial de la subvenció.

c) Acreditar davant l'òrgan que els ha concedit l'ajuda el compliment efectiu dels requisits i les condicions que s'exigeixen per a la concessió de les ajudes i, si escau, el manteniment de l'activitat subvencionada.

d) Declarar tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió. En tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions atorgades per qualsevol entitat pública o privada, nacional o internacional, pot donar lloc a la modificació de la subvenció concedida.

e) Destinar l'import de la subvenció a finançar l'actuació per a la qual s'ha sol·licitat.

f) Justificar que s'ha duit a terme l'activitat subvencionada en el termini establert en la convocatòria.

g) Sotmetre's a les actuacions de comprovació, control i inspecció que efectuï l'òrgan que concedeix l'ajuda i les de control financer que siguin procedents per part de les administracions autonòmica, estatal i comunitària; la Sindicatura de Comptes, o altres òrgans de control extern, i també facilitar tota la informació que aquests requereixin en relació amb les ajudes concedides.

h) Comunicar a l'ICIB la sol·licitud o l'obtenció d'altres subvencions per a la mateixa finalitat. Aquesta comunicació s'ha de fer dins el termini de tres dies hàbils des de la sol·licitud o l'obtenció de la subvenció concurrent i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació que s'ha donat als fons percebuts.

i) Acreditar, en la forma que s'estableixi reglamentàriament i abans de dictar la proposta de resolució de concessió, que estan al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat i de les obligacions tributàries davant la hisenda autonòmica.

j) Deixar constància de la percepció i l'aplicació de l'ajuda en els llibres de comptabilitat o en els llibres de registre que, si escau, hagi de dur el beneficiari, d'acord amb la legislació mercantil o fiscal aplicable.

k) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons percebuts, amb inclusió dels documents electrònics, mentre puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

l) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l'article 44 del Text refós de la Llei de subvencions.

m) Comunicar a l'ICIB, amb una antelació mínima de deu dies hàbils, la celebració de qualsevol acte públic relacionat amb l'activitat subvencionada.

n) En les modalitats A, B (programació) i C, comunicar a l'ICIB l'estrena o la inauguració del projecte cultural.

o) En les modalitats B (producció), D i E, comunicar a l'ICIB la publicació del projecte cultural i les plataformes en què està disponible.

p) En el cas que el beneficiari faci difusió de l'activitat subvencionada a les xarxes socials, esmentar el suport de l'ICIB.

q) Complir les obligacions de publicitat de la Llei 4/2011, de 31 de març, de la bona administració i del bon govern de les Illes Balears i, en tot cas, donar a conèixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per l'ICIB. A aquest efecte, s'ha d'incorporar el logotip de l'ICIB i de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, i sempre cal afegir-hi la frase «Amb el suport de», en les xarxes socials i/o en el web professional o corporatiu del beneficiari, en tot el material de promoció, difusió i publicitat, així com en els productes culturals finals pel que fa a les modalitats B (producció) i D. Els logotips de l'ICIB i de la Conselleria estan a disposició de les persones beneficiàries en la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Només en el cas que el projecte cultural ja s'hagi estrenat, inaugurat o publicat quan es publica la resolució de concessió i, per tant, la inserció del logotip no es pot fer en els materials promocionals i publicitaris ni en els productes culturals finals respecte de les modalitats B (producció) i D, n'hi ha prou amb la incorporació del logotip de l'ICIB a la web professional o corporativa del beneficiari, així com, si se'n disposa, amb una publicació a les seves xarxes socials. En ambdós casos, s'ha d'afegir la frase «Amb el suport de» on aparegui el logotip esmentat.

r) Aportar tota la documentació emprada per dur a terme, promocionar i difondre el projecte cultural (cartells, fotografies, músiques, etc.), en format físic o digital, si se'n disposa.

s) Mantenir els drets de propietat intel·lectual durant el termini mínim de tres anys des de l'estrena, inauguració o publicació, en funció de la modalitat que correspongui.

24.2. L'incompliment de les obligacions indicades en els punts anteriors dona lloc a la revocació i, si escau, al reintegrament total o parcial de la subvenció percebuda i a l'exigència de l'interès de demora des del moment que s'ha pagat la subvenció, sens perjudici que s'imposin sancions per incomplir les obligacions derivades de l'obtenció de l'ajuda, que preveuen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en el que hi sigui aplicable, i totes les normes de caràcter econòmic i administratiu que hi siguin d'aplicació.

25. Interpretació i execució

El president de l'ICIB pot dictar les resolucions, les circulars i les instruccions que siguin necessàries per interpretar i executar aquesta convocatòria.

26. Revocació

26.1. D'acord amb l'article 43 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, pertoca revocar la subvenció quan, posteriorment a la resolució de concessió vàlida i ajustada a dret, el beneficiari incompleix totalment o parcialment les obligacions o els compromisos contrets als quals està condicionada l'eficàcia de l'acte de concessió de la subvenció.

26.2. A conseqüència de la revocació de la subvenció, queda sense efecte, totalment o parcialment, l'acte de concessió i pertoca reintegrar les quantitats percebudes indegudament.

26.3. La revocació de la subvenció té lloc a través d'una resolució de modificació de la resolució de concessió, que n'ha d'especificar la causa, així com la valoració del grau d'incompliment, i ha de fixar l'import que, si escau, ha de percebre finalment la persona o entitat beneficiària. A aquests efectes, s'entén com a resolució de modificació la resolució de pagament dictada en el si del procediment d'execució pressupostària que reuneixi tots aquests requisits. No obstant això, en els casos en què, a conseqüència de l'abonament previ de la subvenció, la persona o entitat beneficiària n'hagi de reintegrar la totalitat o una part, no s'ha de dictar cap resolució de modificació i s'ha d'iniciar el procediment de revocació i reintegrament corresponent.

26.4. A aquests efectes, s'han de tenir en compte el principi general de proporcionalitat, així com la resta de criteris de gradació que estableix l'article 20.3 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.

27. Reintegrament

27.1. Pertoca reintegrar, totalment o parcialment, les quantitats rebudes i exigir l'interès de demora des del moment del pagament de la subvenció fins a la data de la resolució per la qual s'aprova el reintegrament en els supòsits que preveu l'article 44.1 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

27.2. A més, quan la resolució de concessió de subvenció hagi estat declarada invàlida per qualsevol de les causes de nul·litat de ple dret o d'anul·labilitat establertes en l'ordenament jurídic aplicable, l'òrgan competent ha d'iniciar, si escau, el procediment de reintegrament de les quantitats abonades.

27.3. D'acord amb l'article 44.2 del Text refós de la Llei de subvencions, el reintegrament parcial de la subvenció per raó dels incompliments parcials per qualsevol de les causes previstes en l'apartat 1 de l'article 44 del Text refós esmentat, es regeix pel que disposen els criteris de gradació a què es refereix l'apartat 24.4 de la convocatòria, sempre que la finalitat de la subvenció, atesa la seva naturalesa, sigui susceptible de satisfacció parcial.

27.4. En particular, seguint l'article 44.3 del Text refós de la Llei de subvencions, quan el compliment per part del beneficiari o, si escau, l'entitat col·laboradora s'aproximi d'una manera significativa al compliment total i s'acrediti una actuació inequívocament tendent a satisfer els seus compromisos, l'eventual reintegrament parcial de la subvenció que resulti d'aplicar els criteris de gradació i del principi de proporcionalitat a què fa referència el punt anterior s'ha d'exigir sense interès de demora.

27.5. Les quantitats reintegrables tenen la consideració d'ingressos de dret públic i poden ser exigides per la via de constrenyiment.

27.6. En cas d'incompliment parcial o de justificació parcial, s'ha de reintegrar la quantitat rebuda mitjançant l'aplicació d'un percentatge de minoració i segons la naturalesa de l'incompliment.

28. Règim d'infraccions i sancions

Constitueixen infraccions administratives en matèria de subvencions, quan hi intervingui dol, culpa o simple negligència, les accions o les omissions dels beneficiaris que preveuen els articles 51, 52 i 53 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i hi és aplicable el títol V d'aquesta norma.

29. Protecció de dades personals

Els tractaments de dades de caràcter personal de les persones físiques s'han de fer amb estricta subjecció al que disposen el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades); la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i la resta de la normativa sobre protecció de dades personals..

Documents adjunts