Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 439670
Resolució de la directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es publica l’adjudicació per cobrir, pel sistema de lliure designació, el lloc de treball de cap del Servei d’Analítica i Enginyeria de Dades de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.  En el BOIB núm. 64, de 16 de maig de 2024, es publicà la Resolució de la directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual s'aprova la convocatòria per cobrir, pel sistema de lliure designació, el lloc de treball de cap del Servei d'Analítica i Enginyeria de Dades de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut de les Illes Balears.

2.  El 21 de juny de 2024, d'acord amb l'apartat 14 de l'annex I de les bases de la convocatòria i una vegada finalitzat el termini per presentar sol·licituds, la Comissió de Selecció es va reunir per revisar les sol·licituds presentades i els mèrits aportat i va estimar que els dos aspirants presentats —el senyor Miguel Ángel Crespí Heredia i el senyor Bartomeu Antich Luque— complien els requisits exigits en la convocatòria i va acordar elevar a la directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears la proposta d'admissió provisional dels dos aspirants en el procediment per proveir el lloc de feina de cap del Servei d'Analítica i Enginyeria de Dades de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut.

3.  El 3 de juliol de 2024, d'acord amb l'apartat 15 de l'annex I de les bases de la convocatòria, es publicaren en el web del Servei de Salut de les Illes Balears les llistes provisionals d'admesos i exclosos dels aspirants en el procediment per proveir el lloc de feina de cap del Servei d'Analítica i Enginyeria de Dades de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut.

4.  El 10 de juliol de 2024, una vegada transcorregut el termini de tres dies sense haver rebut cap al·legació ni cap reclamació es publicaren —d'acord amb l'apartat 16 de l'annex I de les bases de la convocatòria— les llistes definitives d'admesos i exclosos dels aspirants en el procediment per proveir el lloc de feina de cap del Servei d'Analítica i Enginyeria de Dades de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut.

5.  Una vegada publicada la llista definitiva d'aspirants i d'acord amb el que s'estableix en l' apartat 17 de l'annex I de les bases de la convocatòria, la Comissió de Valoració va elevar a l'òrgan competent les sol·licituds presentades, i el subdirector de Gestió i Governança de la Dada va determinar, per mitjà d'un informe motivat, que l'experiència i formació del senyor Bartomeu Antich Luque són adequades per ocupar el càrrec convocat. En aquest sentit, es va valorar que en la seva experiència compta amb una experiència professional àmplia a l'administració pública en llocs similars: informàtica i control de gestió a l'Hospital Universitari Son Espases, tecnologies de la informació i comunicació a Serveis Corporatius del Servei de Salut i analítica i enginyeria de dades també als Serveis Corporatius.

A més, el senyor Antich ha duit a terme tasques relacionades amb l'anàlisi de dades al llarg de la seva carrera: Datawaherhouse de laboratori i gerència a l'HUSE, anàlisi de dades al Servei de Salut amb la FIC- SOPHIA, anàlisi de dades econòmiques al Servei de Salut, desenvolupament de Kairos, eina analítica de dades econòmiques i assistencials del Servei de Salut.

El senyor Antich, a més, disposa de formació específica del lloc de feina amb un màster en Direcció de Sistemes d'Informació i ha estat professor associat amb docència específica en els àmbits del Datawarehouse i les bases de dades analítiques, intel·ligència artificial i dades massives.

D'una altra banda i en relació amb l'apartat 10 de l'annex I de les bases de la convocatòria, el senyor Antich ha desenvolupat un projecte de gestió relacionat amb l'àmbit d'actuació del lloc convocat molt complet, amb una anàlisi de la situació, una anàlisi de l'actual servei per mitjà de DAFO i ha proposat punts de millora i definit les tasques, l'organització del personal, el desenvolupament, la gestió tècnica i del personal, l'arquitectura del model i els objectius. 

Per això, aquesta Subdirecció considera que el senyor Bartomeu Antich Luque compleix tots els requisits i disposa de tots els mèrits necessaris per acomplir les funcions de cap del Servei d'Analítica i Enginyeria de Dades de la Subdirecció de Gestió i Governança de la Dada del Servei de Salut de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. Els articles 29 i 30 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut (BOE núm. 301, de 17 de desembre de 2003).

2. L'Acord del Consell de Govern de 22 de maig de 2022 pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regula el sistema de provisió de llocs de treball del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 70, de 31 de maig de 2022).

Per això dict la següent

Resolució

1. Adjudicar al senyor Bartomeu Antich Luque el lloc de treball de cap del Servei d'Analítica i Enginyeria de Dades de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut de les Illes Balears.

2. D'acord amb l'apartat 19 de l'annex I de les bases de convocatòria, publicar la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el web del Servei de Salut de les Illes Balears (www.ibsalut.es), que es pot trobar seguint la ruta «Professionals > Recursos Humans > Treballa amb nosaltres > Llocs de comandament intermedi».

3. Determinar que, d'acord amb l'apartat 21 de l'annex I de les bases de la convocatòria, la persona designada ha de prendre possessió del lloc adjudicat dins del termini màxim d'un mes a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos 

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

Palma, (signat electrònicamente: 11 de juliol de 2024)

La directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears Margarita Bujosa Pocovi
Per delegació de la consellera de Salut (BOIB núm. 112, de 12/08/2023)