Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 189154
Convocatòria per sol·licitar accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Resolució del Conseller Executiu d'Hisenda i Funció Pública per la qual s'aprova la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca

Antecedents

1. El 12 de juny de 2017 la consellera executiva del Departament de Modernització i Funció Pública va emetre resolució per la que s'aprovava la llista definitiva del personal de l'Administració del Consell de Mallorca inclòs a l'àmbit d'aplicació de l'acord en matèria de carrera professional (BOIB núm. 74, de 17 de juny de 2017).

2. El 28 de març de 2023 es va publicar al BOIB núm. 39, l'aprovació de l'Acord del Ple, en sessió de 9 de març de 2023, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal del personal del Consell de Mallorca i organismes autònoms que en depenen, adoptat per la Mesa General de Negociació Conjunta del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca-IMAS.

3. Mitjançant Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública de data 25 de maig de 2023, s'aprova la llista definitiva del procediment extraordinari per a l'enquadrament del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca d'acord amb la disposició addicional primera de l'Acord en matèria de carrera professional horitzontal aprovat pel Ple del Consell de Mallorca en sessió de dia 9 de març de 2023 (BOIB núm. 73, de 3 de juny de 2023, amb una correcció d'errades publicada al BOIB núm. 143, de 21 d'octubre de 2023).

4. L'Acord de la Mesa General de Negociació Conjunta del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca-IMAS de data 25 de gener de 2024, suspèn l'aplicació del punt 11 de l'Acord del Ple, en sessió de 9 de març de 2023, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal del personal del Consell de Mallorca i organismes autònoms que en depenen. Això suposa que, en aquesta primera convocatòria, i en atenció a que únicament es valora la formació, no es convocaran els comitès d'avaluació de carrera professional horitzontal per a cadascun dels subgrups o grups professionals existents.

5. El 6 de febrer de 2024 la Mesa General de Negociació Conjunta del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca-IMAS és informada per l'Administració  que els efectes econòmics de la carrera professional es produiran des del dia 1 del mes següent al mes en que la persona interessada hagi efectuat la sol·licitud.

6. El 21 de març de 2024 el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública emet resolució per la que s'inicia l'expedient d'aprovació de la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca (Exp. 1024425N).

7. El 21 de març de 2024 la cap del Servei de Formació i Planificació i la Directora Insular de Funció Pública emeten informe proposta sobre l'aprovació de l'expedient d'aprovació de la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca.

8. El 21 de març de 2024 la tècnica jurídica del Servei de Formació i Planificació informa favorablement sobre els aspectes jurídics de l'aprovació de la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de la carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari i laborals del Consell de Mallorca.

Fonaments jurídics

1. Atès l'article 9.1 de l'Acord del Ple del Consell de 9 de març de 2023 on s'estableix que l'òrgan competent en matèria de funció pública iniciarà el procediment general d'accés als diferents nivells que integren la carrera professional horitzontal ordinària mitjançant la publicació triennal de la convocatòria corresponent.

2. Atesa la disposició transitòria primera de l'acord del Ple de 9 de març de 2023, que s'estableix que l'acord s'implantarà de forma progressiva i acumulativa, de manera que en la primera convocatòria ordinària s'avaluarà només l'àrea de formació (Àrea I) i que es durà a terme el mes de març de 2024.

3. El punt 5 de la disposició addicional primera en relació a l'article 9.8, tots dos, de l'acord del Ple de 9 de març de 2023, estableix que el personal que tingui reconegut el nivell IV de carrera professional horitzontal té l'obligació de presentar-se a cada convocatòria ordinària una vegada finalitzada la implantació progressiva del sistema d'avaluació de la carrera professional. Atès això, en aquesta primera convocatòria, aquest personal  no té la obligació de presentar-se, la qual cosa no impedeix que es puguin presentar de forma voluntària sempre que compleixi els requisits de la convocatòria ordinària per tal d'accedir a la carrera professional horitzontal ordinària.

Resolc

1. Convocar un procediment per accedir a la carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca, d'acord amb el que estableix l'Acord del Ple de 9 de març de 2023, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal del personal al Consell de Mallorca i organismes autònoms que en depenen (BOIB núm. 39, de 28 de març de 2023).

2. Aprovar les bases específiques i els annexos adjunts que regeixen aquesta Convocatòria.

3. Suspendre l'execució del punt 11 de l'Acord del Ple de 9 de març de 2023, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal ordinària del personal al Consell de Mallorca i organismes autònoms que en depenen (BOIB núm. 39, de 28 de març de 2023), atès l'Acord adoptat per la Mesa General de Negociació Conjunta del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca-IMAS, en data 25 de gener de 2024, per  aquesta convocatòria. Això suposa que, en aquesta primera convocatòria, i en atenció a que únicament es valora la formació, no es convocaran els comitès d'avaluació de carrera professional horitzontal per a cadascun dels subgrups o grups professionals existents.

4. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears així com al Portal del personal del Consell de Mallorca

Interposició de recursos

Contra aquest acte, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació. El recurs es pot interposar formalment davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, a data de signatura electrònica (22 de març de 2024)

El conseller executiu del Departament d'Hisenda i Funció Pública en funcions (per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022, BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) Rafael Àngel Bosch Sans

Documents adjunts