Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT, MEDI RURAL I ESPORTS

Núm. 115105
Extracte de la Resolució del vicepresident segon i conseller executiu de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, de dia 9 de febrer de 2024, relatiu a l'aprovació de la convocatòria de subvencions dirigida a les Federacions Esportives de les Illes Balears consistent en un ajut econòmic per realitzar actuacions destinades a la digitalització de l'activitat esportiva a Mallorca. Any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 743491

De conformitat amb el previst als articles 20.8 i 23.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria de subvencions dirigida a les Federacions Esportives de les Illes Balears consistent en un ajut econòmic per realitzar actuacions destinades a la digitalització de l'activitat esportiva a Mallorca, aprovada mitjançant Resolució del vicepresident segon i conseller executiu de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, per delegació del Consell Executiu, de dia 9 de febrer de 2024.

El text complet de la convocatòria es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i a la seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net).

Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions les federacions esportives de les Illes Balears que tinguin  infants federats en edat escolar (de 3 a 16 anys) o fins a 21 anys en els casos  d'infants amb diversitat funcional i  que compleixin els requisits  següents:

  • Tenir capacitat jurídica, d'actuar i estar legalment constituïts.En aquest sentit, han d'estar inscrites en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears en el període subvencionable.

  • Complir els requisits previstos a l'article 8 de l'Ordenança de Subvencions del Consell de Mallorca.

  • Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'AEAT, la Seguretat Social i amb el Consell de Mallorca i els seus organismes autònoms dependents.

  • No ser deutora per resolució de procedència de reintegrament a què fa referència l'article 48.4 de l'OGS.

  • No haver estat sancionades o condemnades per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries a raó de sexe o de gènere mitjançant resolució administrativa o sentència judicial ferma.

  • No tenir patrocini de cases d'apostes o entitats vinculades a la venda especialitzada de begudes alcohòliques de graduació superior a vint graus, tabac o similars.

  • El projecte i/o l'actuació que es subvenciona s'ha de desenvolupar en l'àmbit territorial de l'illa de Mallorca. 

  • Complir la resta de requisits previstos en aquesta convocatòria i la normativa de subvencions aplicable.

Despeses subvencionables

Són despeses subvencionables  les despeses dels projectes que compleixin els requisits que estableix aquesta convocatòria i que s'hagin dut a terme  entre l'1 de setembre de 2023 i el 31 d'agost de 2024.

Línia 1: Inversió

a) Despeses d'adquisició d'equips informàtics o d'infraestructura de Tecnologies de la Informació i comunicacions (TIC). Adquisició d'equips per a l'enregistrament d'imatges, com també de mesura de diferents paràmetres i de gestió de resultats, pantalles per a la visualització de resultats, estacions de mesurament indirecte, etc.

b) Despeses corresponents a la creació, adquisició, actualització i tractament de software i llicències de software per donar suport a les funcions pròpies  de la federació, recollides en els Estatuts.

 

Línia 2: Despesa corrent

a) Software que consisteixi en llicències informàtiques de sistemes operatius, d'aplicacions d'ofimàtica, eines de disseny gràfic i serveis o aplicacions de correu electrònic, que siguin paquets estàndard de software.

b) Manteniment o adaptació d'aplicacions informàtiques.

c) Lloguer i contractació de serveis d'equips de cronometratge i de gestió de resultats esportius.

L'import de les despeses subvencionades no pot ser superior al valor de mercat.

Les despeses detallades a la sol·licitud per a les quals es demana la subvenció es revisaran per part dels serveis tècnics de la Direcció Insular d'Esports per determinar si s'adeqüen a l'objecte d'aquesta convocatòria.

Bases reguladores

L'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, aprovada per acord plenari de data 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21 de 18/02/17), modificada per acord plenari de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4/08/18).

Crèdit pressupostari

Durant l'exercici pressupostari 2024, es destina la quantitat màxima de 150.000,00 € del pressupost de despeses del Consell de Mallorca, per atendre les subvencions d'aquesta convocatòria  distribuïdes de la manera següent:

Línea 1. Inversió. 108.000 €, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 50.34101.78901, per inversions amb equips informàtics o tecnologies de la informació.

Línea 2. Despesa corrent. 42.000 €, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 50.34101.48904, per adquisició de paquets estàndard, manteniment, lloguer d'equips o actualització d'aplicacions informàtiques.

Import de la subvenció

Es subvencionarà fins el 75% del cost total del projecte presentat amb un màxim de 12.000 €.

La quantia de la subvenció no pot ser superior, aïlladament o en concurrència amb altres ajudes o subvencions al cost del projecte subvencionat.

Procediment de concessió

El procediment de concessió és mitjançant concurrència no competitiva i per rigorós ordre d'entrada, de manera que seran subvencionables totes les sol·licituds que compleixin els requisits establerts en la convocatòria, i, per tant, no és necessària la comparació entre les sol·licituds.

Se seguirà l'ordre d'entrada de les sol·licituds en el registre electrònic del Consell de Mallorca, sempre que l'expedient sigui correcte i s'aportin els documents preceptius, fins a esgotar el total del crèdit assignat a la convocatòria.

Si s'exhaureix el crèdit destinat a la convocatòria abans d'acabar el termini de presentació de sol·licituds, s'ha de suspendre la concessió de noves ajudes, mitjançant resolució que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar la sol·licitud, tota la documentació i els annexos que l'acompanyen  establerts en el punt 11 de la convocatòria, és de 20 dies hàbils, a partir de l'endemà al de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Si l'últim dia és inhàbil, s'entén prorrogat fins al primer dia hàbil següent.

El lloc per presentar la sol·licitud és la seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net)

La sol·licitud, així com els requeriments i l'aportació de documentació s'ha de fer per mitjans electrònics. Només seran vàlides les aportacions de documentació que es facin a través de la seu electrònica, per tant, és necessari el certificat digital de l'entitat sol·licitant (certificat de representant de persona jurídica).

 

Justificació

El termini per presentar la documentació justificativa finalitza el dia 15 de setembre de 2024.

La justificació es farà mitjançant la presentació d'un compte justificatiu amb aportació de justificants, d'acord amb el previst a l'article 39 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca

S'haurà d'aportar la documentació indicada al punt 12 de la convocatòria.

 

Palma, 12 de febrer de 2024

El vicepresident segon i conseller executiu de Medi Ambient, Medi Rural i Esports Pedro Bestard Martínez