Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 17374
Resolució d’adjudicació del lloc de treball de personal funcionari de cap del Departament de Recursos Humans adscrit al Departament d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca (codi SIRH F00240001), pel sistema de lliure designació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 4 d'octubre de 2023, el Secretari Tècnic d'Hisenda i Funció Pública va sol·licitar el proveïment definitiu del lloc de treball de personal funcionari de Cap de Departament de Recursos Humans adscrit al Departament d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca.

2. El 23 d'octubre de 2023 es dicta la Resolució de la consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases i la convocatòria per al proveïment definitiu pel sistema de lliure designació del lloc de treball de personal funcionari de Cap de Departament de Recursos Humans adscrit al Departament d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca (BOIB núm. 145, de 26 d'octubre de 2023).

3. El 26 d'octubre de 2023 la Sra. Eva Frade Bravo va presentar sol·licitud amb número d'entrada 82.729 / 2023 per participar al proveïment definitiu del lloc de treball de Cap de Departament de Recursos Humans.

4. El 30 de novembre de 2023 es va dictar la Resolució de la consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública d'inadmissió de la sol·licitud de la Sra. Eva Frade Bravo, per extemporània, atès que encara no s'havia iniciat el termini de presentació de sol·licituds. 

5. L'anunci de la convocatòria es va publicar al BOE núm. 273 de 15 de novembre de 2023.

6. El termini de presentació de sol·licituds va començar el dia 16 de novembre de 2023 i va finalitzar el dia 7 de desembre de 2023, ambdós inclosos.

7. La llista provisional de persones admeses que esdevé llista definitiva, d'acord amb la el que disposa la base 3.4 de la convocatòria, es va publicar el 18 de desembre de 2023.

8. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds d'admissió en el procés de provisió consta que s'han presentat les persones següents:

- Margarita de los Reyes Cunill Crespí

- Jaume Munar Fullana

9. D'acord amb la base 4 de la convocatòria, prèvia constatació del compliment dels requisits exigits, la Secretaria Tècnica d'Hisenda i Funció Pública, signa el 8 de gener de 2024 la proposta d'adjudicació per proveïment definitiu del lloc de treball de cap de Departament de Recursos Humans adscrit al Departament d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, amb el contingut següent:

“L'article 79 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears determina que la lliure designació és el sistema de provisió dels llocs que tenen establert expressament aquest sistema en la relació de llocs de feina, pel fet que impliquen una elevada responsabilitat o que requereixen una confiança personal per exercir-ne les funcions.

Aquest procediment implica que s'ha de valorar la capacitat tècnica de les persones candidates, segons consta a la documentació que presenten, i que l'Administració té discrecionalitat per decidir, a la vista de les singulars circumstàncies del lloc de feina que s'ha de proveir, quins són els aspectes i les condicions que resulten més idònies per du a terme les funcions del lloc.

Que sigui un acte discrecional no implica que no hagi de ser un acte motivat i, en aquest sentit, la jurisprudència ha anat modulant el sentit d'aquesta motivació. En definitiva, s'han d'identificar els criteris concrets d'interès general elegits com a prioritats i les qualitats o condicions personals i professionals de la persona seleccionada.

La selecció d'una persona per lliure designació està subjecta als principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, i al de publicitat, ja que s'exigeix que es faci mitjançant convocatòria pública.

La idoneïtat l'aprecia lliurament l'òrgan competent, judici que s'ha de posar en relació amb els requisits exigits per al lloc, caracteritzat per aquesta especial responsabilitat que va justificar que fos classificat de lliure designació i aquest lliure judici d'idoneïtat és la base de la idea de confiança en que la persona designada desenvoluparà adequadament les funcions del lloc de feina.

Atès que es tracta d'un lloc de lliure designació no és necessari, i per aquest motiu no consten a les bases, uns criteris per baremar en funció d'aquests criteris i de la puntuació que les correspongui.

Ateses les funcions del lloc de feina tal com apareixen descrites al catàleg de funcions s'ha valorat l'experiència professional en la Direcció General de Funció Pública del Govern de les Illes Balears i en els departaments de Recursos Humans de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials i del Consell de Mallorca, així com la formació rebuda i impartida en matèries específiques relacionades amb la gestió del personal de les administracions públiques. També s'ha valorat la participació en publicacions relacionades amb la funció pública. “

Per tot això, es proposa proveir el lloc de feina esmentat per la Sra. Margarita de los Reyes Cunill Crespí, atès que, a més de complir amb els requisits del lloc de treball de titulació, categoria i nivell de català, reuneix la capacitat tècnica per exercir-ne les funcions i acredita mèrits suficients que determinen que resulti ser la persona més idònia per obtenir la titularitat del lloc de treball de cap de Departament de Recursos Humans.

Fonaments de dret

1. L'article 101 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i en els articles 75 i següents de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. Els capítols II i III, respectivament, del Decret 33/1994, de 28 de març, pel qual s'aprova el Reglament de proveïment de llocs de treball i promoció professional del personal funcionari al servei de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, d'aplicació en virtut del que disposa l'article 190 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

3. La Resolució de la consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases i la convocatòria per al proveïment definitiu pel sistema de lliure designació del lloc de treball de personal funcionari de Cap del Departament de Recursos Humans adscrit al Departament d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca –codi SIRH F00240001- (BOIB núm. 145, de 26 d'octubre de 2023).

Per tot això, atès el que disposa l'Acord del Consell Executiu de dia 28 de setembre de 2022, pel qual s'acorda la delegació de determinades atribucions del Consell Executiu en el conseller executiu o consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública en matèria de personal (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) i vista la proposta de la Secretaria Tècnica de Territori de data 8 de gener de 2024, dict la següent

Resolució

1. Adjudicar el lloc de treball Cap de Departament de Recursos Humans del Departament d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, codi SIRH F00240001, pel sistema de lliure designació,  a la Sra. Margarita de los Reyes Cunill Crespí.

2. L'adjudicació del lloc a la Sra. Cunill te caràcter definitiu i n'implica la titularitat.

3. Establir que el termini per prendre possessió és de tres dies hàbils, si no implica canvi de residència del funcionari, o d'un mes si comporta canvi de residència o el reingrés al servei actiu, i començarà a comptar a partir de l'endemà del cessament en el lloc de procedència, que s'haurà d'efectuar dins els tres dies hàbils següents al de la publicació de la resolució d'adjudicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

4. Disposar que l'adjudicació del lloc de treball objecte d'aquesta convocatòria determina el cessament en el lloc de procedència, sigui quina sigui la forma d'ocupació.

5. Establir que l'obligació de romandre en el lloc, com a titular, un mínim de dos anys abans de participar en un procediment de provisió ordinària, no és d'aplicació en els supòsits de remoció o supressió del lloc de treball, de mobilitat forçosa a què fa referència l'apartat 5 de l'article 74 de la Llei 3/2007, de 27 de març de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, o de participació en convocatòries de provisió ordinària de llocs de feina del mateix departament.

6. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la Seu electrònica del Consell de Mallorca (Tauler d'anuncis) als efectes oportuns.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (10 de gener de 2024)

La consellera executiva del Departament d'Hisenda i Funció Pública (per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022, BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) Maria del Pilar Bonet Escalera