Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 746312
Aprovació definitiva de l'acord de la Modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació de l'article 248 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Antoni de Portmany

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a la sessió celebrada el 26 d'octubre del 2023, ha acordat l'aprovació definitiva de la modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació del article 248 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Antoni de Portmany segons annex I, i de conformitat amb els articles 54, 55 i 59 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, es publica l'acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears. La documentació que conté la Modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació de l'article 248 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Antoni de Portmany, està igualment a disposició dels interessats al Portal de Transparència allotjat al web municipal, a l'apartat Publicitat Activa, Obres Urbanisme i Medi Ambient, Planejament Urbanístic, Modificació puntual del PGOU supressió de l'ASU 36/01 i correcció vials.

Atès l'acord del Ple d'aquesta Corporació de 30 de març de 2023, d'aprovació inicial de la modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació de l'article 248 del Pla General de Ordenació urbana de Sant Antoni de Portmany.

Vist que després de l'aprovació inicial es va procedir a sotmetre a informació pública mitjançant (i) anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 51, de 23 d'abril de 2023, (ii) inserció d'anunci a la seu electrònica d'aquest Ajuntament durant el període del 8 d'abril de 2023 al 8 de maig de 2023 (consta a l'expedient el certificat d'auditoria de la publicació referida), i (iii) publicació d'anuncis al Diario de Ibiza el 27 d'abril de 2023 i Periódico de Ibiza y Formentera el 26 d'abril de 2023.

Vist que en data 25 d'abril de 2023 es remeteren oficis a les administracions següents per a l'emissió dels informes procedents; (i) al Consell Insular d'Eivissa: Departament de Gestió del Territori, Infraestructures Viàries, Ordenació Turística i Lluita contra l'Intrusisme, en sol·licitud de l'informe preceptiu com a administració amb competència en matèria d'urbanisme; (ii) Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat: Direcció General d'Emergències i Interior, i Institut Balear de la Dona i (iii) Conselleria d'Educació i Formació Professional.

Vist l' informe proposat a la modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació de l'article 248 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Antoni de Portmany emès en data 9 de maig de 2023 per part de la Direcció General d'Emergències i Interior de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, amb entrada en aquest Ajuntament en data 11 de maig de 2023, mitjançant registre d'entrada núm. 2023-E-RC-4078, pel qual s'informa favorable a la modificació puntual que ens ocupa indicant el deure de sol·licitar, amb caràcter previ a l'aprovació definitiva pel Ple d'aquest Ajuntament, com a òrgan competent per a tal actuació, a sol· licitar l'emissió d'informe preceptiu de la Comissió d'Emergències i Protecció de les Illes Balears.

Vist que en data 29 de juny de 2023 es remet a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat; Direcció General d'Emergència i Interior, i Institut Balear de la Dona ofici sol·licitant l'emissió del corresponent informe en aplicació del que disposa l'acord d'aprovació inicial de la present modificació i en compliment del referit a l'informe proposta de la Direcció General d'Emergències i Interior de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 9 de maig de 2023. Vist que fins ara no consta que s'hagi emès el referit informe i s'haurà de continuar amb el procediment convenientment.

Vist que ha transcorregut el període d'informació pública sense que s'hagin presentat al·legacions sobre això, tal com es desprèn del certificat d'auditoria que consta a l'expedient.

En vista de la competència de l'Ajuntament per a l'aprovació definitiva de la modificació del PGOU que ens ocupa i, segons el que disposa l'article 55.6 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, havent transcorregut el termini de dos mesos (des del 25 d'abril del 2023) sense que el Consell d'Eivissa, òrgan amb competència en matèria d'urbanisme, hagi emès informe preceptiu sobre aquesta modificació del PGOU, s'ha d'entendre que l'informe s'ha emès de forma favorable i es pot continuar amb la tramitació que ens ocupa.

En vista de la tramitació legalment establerta conforme al que disposa l'article 54, 55 i 59 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, i atesa la competència del Ple, en virtut dels articles 22.2 c) i 47.2 ll) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i l'article 94 m) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Atesa la proposta que formula la Tècnica de l'Administració General del Departament d'Urbanisme i Activitats, de data 3 d'octubre de 2023.

Atesa la NOTA DE CONFORMITAT que subscriu el Secretari de la Corporació, d'acord amb el que disposa l'article 3.3 d) 7è del Reial Decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional.

Vist el dictamen informatiu de la Comissió Informativa d'assumptes del Ple de data 23 d'octubre de 2023.

ACORD

Primer. Aprovar definitivament la modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació de l'article 248 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Antoni de Portmany en els termes previstos a la Memòria de la Modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació de l'article 248 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Antoni de Portmany, subscrita per l'arquitecte Antonio Ramis Ramos i el senyor José María Mayol Comas de 9 de febrer de 2023, que consta a l'expedient així com;

(i) plànols informatius,

(ii) plànols d'ordenació

(iii) plànols de mobilitat subscrits per l'arquitecte Antonio Ramis Ramos i el senyor José María Mayol Comas de 9 de febrer de 2023 que consten a l'expedient; i

(iv) segons avaluació ambiental de la Modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació de l'article 248 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Antoni de Portmany que consta a l'expedient, de data 8 de febrer de 2023 subscrita pel senyor Daniel Ramón Manera i la senyora Antonia Torres Pérez que consta a l'expedient.

Segon. Publicar aquest Acord d'aprovació definitiva al Butlletí Oficial de les Illes Balears, així com inserir-ne l'anunci al tauler d'edictes de la seu electrònica municipal.

Tercer. Comunicar i remetre a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears i al Consell d'Eivissa el present acord juntament amb el text de la modificació puntual del PGOU relativa a la supressió de l'ASU 36/01 i la correcció d'alineacions i vials i modificació del article 248 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Antoni de Portmany

 

Sant Antoni de Portmany, (signat electrònicament: 8 de novembre de 2023)

L'alcaldessa Neus mateu Rosello

Documents adjunts