Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ BANC DE SANG I TEIXITS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 645667
Bases de la convocatòria para cobrir de manera interina el lloc de treball de Llicenciat en Medicina Especialista per el Banc de Teixits de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es desitja cobrir de manera interna el lloc de treball de Llicenciat en Medicina Especialista per al Banc de Teixits de la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears (d'ara endavant FBSTIB) per a ocupar la plaça vacant L02950015 – BST02 – 020300 de la RLT de la FBSTIB.

La retribució bruta anual a percebre és de 51.470,55 euros.

Aquest lloc de treball és a jornada completa de 37,5 hores setmanals, en torn de matí.

El lloc de Llicenciat en Medicina Especialista, del Banc de Teixits de la FBSTIB, exerceix les funcions previstes en el catàleg propi de llocs de treball de la FBSTIB, entre les quals es troben les següents;

  • Organitzar el treball del personal tècnic del Banc de Teixits, responsabilitzant-se de la formació inicial i continuada d'aquest.
  • Exercir les funcions de Coordinador de Trasplantaments de la Fundació, participant en els processos de detecció, avaluació i validació dels donants de teixits.
  • Elaborar, actualitzar i supervisar tots els procediments, tècniques especials i registres del laboratori.
  • Organitzar la posada a punt de noves tècniques, projectes de recerca i programes de formació continuada, proposant millores relacionades amb l'eficiència, la seguretat i la millora contínua.
  • Avaluar, processar i validar els teixits prèviament a la seva distribució.
  • Analitzar i avaluar les incidències.
  • Assignar els teixits per a la seva distribució en funció de les sol·licituds rebudes.
  • Gestionar el control de traçabilitat.
  • Interpretar i validar les determinacions de biologia molecular.
  • Gestionar el pla manteniment i calibratge dels equips.
  • Guàrdies localitzades en coordinació amb el Director Tècnic.
  • En absència del Director Mèdic, s'encarregarà de totes aquelles funcions que li hagin estat delegades.

Les candidatures al lloc referenciat hauran de complir els següents requisits abans que finalitzi el termini de presentació de les sol·licituds:

1. Tenir nacionalitat espanyola o nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea o d'algun estat al qual, en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors. També podran participar – qualsevol que sigui la nacionalitat- els cònjuges d'espanyols i de ciutadans d'altres estats de la Unió Europea sempre que no estiguin apartats de dret, i també el dels seus descendents i el dels seus cònjuges sempre que no estiguin apartats de dret i siguin menors de 21 anys o dependents i majors d'aquesta edat.

2. Les persones que no estiguin incloses en els supòsits anteriors i es trobin a Espanya en situació de legalitat, han de ser titulars de la documentació que les habilita per a residir i accedir sense limitació al mercat de treball.

3. Tenir 18 anys complerts i no superar l'edat màxima de jubilació forçosa.

4. Estar en possessió de títol requerit o estar en les condicions d'obtenir-ho en la data en la qual finalitzi el termini de presentació de les sol·licituds. En el cas de les titulacions obtingudes a l'estranger, s'ha d'acreditar que estiguin homologades pel Ministeri d'Educació.

5. Acreditar els coneixements de llengua catalana que estableix el Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per a ocupar llocs de treball en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. Acreditar els coneixements de llengua castellana quan no es tingui la nacionalitat espanyola i del seu origen no es desprengui el seu coneixement.

7. Tenir capacitat funcional per a complir les tasques assignades, per mitjà del certificat mèdic oportú.

8. No haver estat separat/a mitjançant expedient disciplinari del servei, ni trobar-se inhabilitat/a absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics, per mitjà d'una resolució judicial. En cas de tenir la nacionalitat d'un altre Estat, no ha d'estar inhabilitat ni en una situació equivalent, ni haver estat sotmesa a cap sanció disciplinària o equivalent que impedeixi accedir a l'ocupació pública al seu país, en els mateixos termes.

9. No incórrer en causa d'incompatibilitat específica.

Els aspirants que vulguin prendre part en aquesta convocatòria hauran d'aportar quan se'ls requereixi per part de la FBSTIB un currículum en el qual han de constar:

a. Document d'identitat (DNI, NIE o passaport)

b. Títol de Llicenciat

c. Titulo d'especialista

d. Nivell B2 de català

e. Llocs de treball que hagin ocupat

f. Experiència professional i de gestió sanitària

g. Estudis, cursos, ponències, publicacions, coneixements d'idiomes i quants altres mèrits considerin oportuns fer constar.

h. També poden adjuntar publicacions, informes i qualsevol altre document que considerin oportú.

Els aspirants han d'adjuntar la documentació original (o fotocòpies compulsades) que justifiqui els mèrits al·legats quan els sigui requerit.

Les sol·licituds per a participar en el procés selectiu hauran de presentar-se en el SOIB a través de la plataforma habilitada per a aquest procés i hauran de complir amb els terminis i indicacions que el SOIB requereixi.

Per a la valoració de les candidatures s'atendrà els principis de mèrit i capacitat, i a criteris d'idoneïtat i adequació del perfil professional de la persona candidata, en relació amb el lloc de treball a exercir.

Requisits específics de la plaça;

a) Estar en possessió del títol de Llicenciatura en Medicina amb especialitat

b) Estar en possessió, com a mínim, del nivell de català B2 o equivalent.

En la fase de valoració de mèrits, es valoraran:

1. TITULACIONS ACADÈMIQUES: Puntuació màxima 7 punts

  • Titulo de Doctor; 5 punts (+2 si s'ha obtingut qualificació “cum laude”)

2. FORMACIÓ CERTIFICADA I ACREDITADA: Puntuació màxima 33 punts

Inclou la valoració de la formació postgrau, la formació especialitzada i altres mèrits.

2.1. Aportacions Científiques:

2.1.1. Publicacions en llibres científics, relacionats directament amb el contingut de la categoria a la qual s'opta i que tinguin ISBN i dipòsit legal:

  • Llibre complet: primer autor 3 punts: 2n-3r autor 1 punt
  • Cada capítol (màxim 3 capítols /lliuro): primer autor 1 punt; 2n-3r autor 0,5 punts

2.1.2. Publicacions en revistes científiques recomanades en «*índex medicus», relacionats directament amb el contingut de la categoria a la qual s'opta

  • Internacionals: primer autor 2 punts per article; 2n-3r-4t-5è autor 1 punts article.
  • Nacionals: primer autor 1 punt; 2n-3r-4t-5è autor 0,5 punts per article.

2.1.3. Ponent/ Comunicació oral/ Pòster en Congressos o reunions científiques relacionades directament amb el contingut de la categoria a la qual s'opta

  • Internacionals: ponent 1 punt; comunicació o pòster (primer autor) 0,25 punts
  • Nacionals: ponent 0,5 punts; comunicació o pòster (primer autor) 0,15 punts
  • Autonòmics: ponent 0,3 punts; comunicació o pòster (primer autor) 0,08 punts
  • Sessions clíniques relacionades directament amb el contingut de la categoria a la qual s'opta, degudament acreditades i de durada superior a una hora: 0.06 punts per sessió clínica.

2.1.4. Docència en Ciències de la Salut i Recerca

Docència:

  • Tutoritzar pràctiques o impartir docència acreditada: 0,005 punts per cada 10 hores

Recerca:

  • Premis de Recerca atorgats per societats científiques o organismes oficials de recerca: 1 punt en àmbit internacional, 0,6 en àmbit nacional, 0,3 en àmbit autonòmic.
  • Per cada participació en projectes de recerca finançats per organismes públics: Investigador principal: 1 punt; Investigador col·laborador: 0,5 punts.

2.2. Formació Postgraduada: Si els cursos o màster estan acreditats, es comptabilitzarà per a la puntuació els crèdits en lloc de les hores o qualsevol altre concepte. Es consideraran els cursos o màsters avalats per certificats oficials relacionats amb:

2.2.1. Relacionats amb l'especialitat a la qual s'opta :

  • Amb acreditació CFC- Comissió de Formació contínua o sistema d'implantació de crèdits europeus de la Llei de Reforma Universitària (LRU): : 0,25 punts el crèdit/10 hores lectives :
  • Amb acreditació ECTS – Sistema Europeu de Transferència i Acumulació de Crèdits : 0,75 punts el crèdit / 25 hores lectives.

2.2.2. en altres especialitats de Ciències de la Salut

  • Amb acreditació CFC- Comissió de Formació contínua o sistema d'implantació de crèdits europeus de la Llei de Reforma Universitària (LRU): 0,125 punts el crèdit/10 hores lectives
  • Amb acreditació ECTS – Sistema Europeu de Transferència i Acumulació de Crèdits: 0,36 punts el crèdit / 25 hores lectives.

2.2.3. altres especialitats no versades en Ciència de la Salut però relacionades indirectament amb el lloc al qual s'opta: prevenció de riscos laborals, assegurament de la qualitat, …

  • Amb acreditació CFC- Comissió de Formació contínua o sistema d'implantació de crèdits europeus de la Llei de Reforma Universitària (LRU): : 0,10 punts el crèdit/10 hores lectives
  • Amb acreditació ECTS – Sistema Europeu de Transferència i Acumulació de Crèdits : 0,30 punts per crèdit/ 25 hores lectives.

2.2.4. Per altres títols sanitaris de superior o inferior categoria a la categoria a les quals s'opta: 1 punt/titulo

3. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Puntuació màxima 50 punts.

Es valorarà l'experiència en lloc de treball de categoria igual o similar en continguts tècnics

3.1. En Establiments de Teixits en l'àmbit de la Unió Europea: 0,20 punt per mes complet treballat.

3.2. En unitat de teràpies avançades/sala blanca en l'àmbit de la Unió Europea: 0,15 punt per mes complet treballat

3.3. En Centres de Transfusió en l'àmbit de la Unió Europea, en una categoria diferent d'aquella a la qual s'opta i per a la qual s'exigeixi tenir títol de la categoria: 0,10 punts per mes complet treballat.

4. CATALÀ /altre idioma: Puntuació màxima 10 punts.

4.1. Català: Si es té més d'un Nivell, només es valorarà el de nivell més alt.

  • Nivell C1 o equivalent: 5 punts.
  • Nivell C2 o equivalent: 6 punts.
  • Certificat de coneixement de llenguatge administratiu LA: se li sumarà 1 punt al Nivell que es presenti.

4.2. Un altre idioma: tots els certificats han d'estar expedits per l'Escola Oficial d'Idiomes o un certificat oficial reconegut pel Ministeri competent en matèria d'educació. Del mateix idioma només es valorarà el nivell més alt.

  • Nivell B1 o equivalent: 0,75 punts.
  • Nivell B1 + o equivalent: 1 punt.
  • Nivell B2 o equivalent: 1,5 punts.
  • Nivell B2 + o equivalent: 2 punts.
  • Nivell C1 o equivalent: 2,5 punts.
  • Nivell C2 o equivalent: 3 punts.

Conclosa la baremació, la Mesa de Selecció proposarà al gerent la llista de persones candidates.

La Mesa estarà constituïda per 3 persones, amb nivell de titulació acadèmica igual superior a l'exigit als aspirants, i almenys un haurà de posseir una titulació corresponent a la mateixa àrea de coneixements que l'exigida a les persones aspirants.

Es preveu la realització d'una entrevista personal que es realitzarà a una selecció dels aspirants que hagin complert amb els requisits de la convocatòria. Aquesta entrevista serà dirigida únicament a valorar si el candidat respon al perfil del lloc, als requisits objectius i competències específiques que determinin l'adaptació al lloc i al seu desenvolupament i la seva puntuació màxima dins del procés de selecció comptarà un 10% de la puntuació total.

Aquesta convocatòria es resoldrà per mitjà d'una resolució del director gerent de la FBSTIB, on exclusivament constarà el DNI i la puntuació obtinguda de la persona que resulti designada.

La persona designada per a ocupar el lloc ha de formalitzar el contracte d'interinitat per ocupar temporalment una vacant de la RLT de la FBSTIB.

De conformitat amb el que disposa la Llei 3/2018, de 5 de desembre de Protecció de dades Personals i garantia dels dret digitals, s'informa les persones aspirants que les seves dades personals continguts en la seva sol·licitud d'admissió, la documentació que s'acompanyi o la que es generi a resultes d'aquesta convocatòria, s'incorporaran a un fitxer de dades de caràcter personal denominat "Candidats", del qual serà responsable la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears. La seva finalitat serà únicament a l'efecte de convocatòria, tramitació, qualificació i resolució de la referida convocatòria.

 

(Signat electrònicament: 16 d'octubre de 2023

La directora gerent Rosa Maria Tarragó Llobera)