Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 448073
Reconeixement de la dedicació exclusiva o parcial a membres de la Corporació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Després de la celebració de les eleccions municipals el dia 28 de maig de 2023, i havent-se constituït el dia 17 de juny de 2023 la nova Corporació Local, es fa públic l'acord adoptat a la sessió plenària de 29 de juny de 2023 sobre el reconeixement de la dedicació exclusiva o parcial a membres de la Corporació, de conformitat amb l'article 75.5 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

En relació amb l'expedient de reconeixement de la dedicació exclusiva o parcial als membres de la Corporació, emet el següent informe-proposta de resolució, de conformitat amb el que estableix l'article 175 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals, aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, amb base als següents,

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER. Amb data 23 de juny de 2023, per Providència d'Alcaldia, es va iniciar l'expedient de reconeixement de la dedicació exclusiva o Parcial a membres de la Corporació.

SEGON. Amb data 23 de juny de 2023, es va emetre informe de Secretaria sobre la legislació aplicable i el procediment a seguir.

TERCER. Amb data 24 de juny de 2023, l'Alcaldia va elaborar una memòria proposta sobre aquest tema.

QUART. Amb data 24 de juny de 2023, es va emetre informe per Intervenció sobre l'existència de consignació suficient i adequada al Pressupost municipal vigent per atendre les retribucions dels càrrecs proposats.

LEGISLACIÓ APLICABLE

La Legislació aplicable a l'assumpte és la següent:

— L'article 75, 75 bis i 75 ter de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

— La Disposició addicional vint-i-setena de règim retributiu dels membres de les Corporacions Locals de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2023.

— L'article 13.4 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals.

— L'Ordre de 12 de març de 1986 sobre alta i cotització al règim general de la Seguretat Social dels membres de corporacions locals amb dedicació exclusiva.

— L'article 8.1.f) de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Vist l'informe de fiscalització de data 24 de juny de 2023.

Vista la proposta de resolució PR/2023/2772 de 26 de juny de 2023.

RESOLUCIÓ

PRIMER. Establir en favor dels membres de la Corporació que exerceixin els seus càrrecs en règim de dedicació exclusiva, amb efectes retroactius des de la data de la presa de possessió, les retribucions que a continuació es detallen, que es percebran en catorze pagues, dotze corresponents a les diferents mensualitats de l'any i les dos restants corresponents a les mensualitats de juny i desembre, i donar-los d'alta al règim general de la Seguretat Social, havent d'assumir aquesta Corporació el pagament de les quotes empresarials que correspongui.

— El càrrec que ocupa l'Alcaldia, percebrà una retribució anual bruta de 59.000 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada d'Infraestructures, Obres Públiques i Seguretat Ciutadana, percebrà una retribució anual bruta de 43.000,00 €. Aquest càrrec ocuparà una Tinença d'Alcaldia.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada d'Urbanisme i Activitats, Educació, Cultura i Patrimoni, percebrà una retribució anual bruta de 36.500,00 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Medi Ambient, Platges, Neteja i Benestar Animal percebrà una retribució anual bruta de 36.500,00 €.

SEGON. Establir a favor dels membres de la Corporació que exerceixin els seus càrrecs en règim de dedicació parcial, amb efectes retroactius des de la data de la presa de possessió, les retribucions que a continuació es detallen, que es percebran en catorze pagues, dotze corresponents a les diferents mensualitats de l'any i les dos restants corresponents a les mensualitats de juny i desembre, i donar-los d'alta al règim general de la Seguretat Social, havent d'assumir aquesta Corporació el pagament de les quotes empresarials que correspongui.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Recursos Humans i Serveis Generals, en règim de dedicació parcial al 90%, percebrà una retribució anual bruta de 38.700,00 €. Aquest càrrec ocuparà una Tinença d'Alcaldia.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Turisme, Desenvolupament de l'Economia Local, Foment de l'Ocupació i Festes, en règim de dedicació parcial al 90%, percebrà una retribució anual bruta de 38.700,00 €. Aquest càrrec ocuparà una Tinença d'Alcaldia.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Mobilitat, Transports, Manteniment d'Espais Públics i Neteja d'Edificis Municipals, en règim de dedicació parcial al 90%, percebrà una retribució anual bruta de 38.700,00 €. Aquest càrrec ocuparà una Tinença d'Alcaldia.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Noves Tecnologies, Sector Primari i Relacions Institucionals, en règim de dedicació parcial al 90%, percebrà una retribució anual bruta de 32.850,00 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada d'Esports, en règim de dedicació parcial al 90%, percebrà una retribució anual bruta de 32.850,00 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Benestar Social, Igualtat, Joventut i Participació Ciutadana, en règim de dedicació parcial al 90%, percebrà una retribució anual bruta de 32.850,00 €.

— El càrrec que ocupa el regidor Sr. Marcos Roig Ramón, en règim de dedicació parcial al 60%, percebrà una retribució anual bruta de 21.900,00 €.

TERCER. Establir els efectes retroactius de l'acord des del dia de la presa de possessió dels regidors, en els termes de l'article 39.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, excepte en aquells supòsits en què s'incorri en incompatibilitat en els termes de la Llei 53/1984, de 26 de desembre; en aquest cas la data d'inici de percepció de retribucions serà aquella en què deixi d'existir la causa d'incompatibilitat per haver cessat en la seua activitat pública o privada.

QUART. Les retribucions establertes per dedicació exclusiva o parcial dels regidors s'actualitzaran de conformitat amb el que disposa la Llei de pressupostos generals de l'Estat i la resta de normativa estatal per als empleats públics, respectant en tot cas el límit establert a l'article 75 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

CINQUÈ. Publicar de manera íntegra al Butlletí Oficial de les Illes Balears l'acord del Ple, per al seu general coneixement, així com al tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

SISÈ. Notificar aquest acord als interessats i a Recursos Humans i Intervenció perquè en prenguin coneixement i efectes.

 

Sant Antoni de Portmany, (signat electrònicament: 5 de juliol de 2023

L'alcalde Marcos Serra Colomar)