Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 402734
Decret 39/2023, de 19 de juny, pel qual es disposa el cessament d’un alt càrrec de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 17.m) de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, disposa que és competència del Consell de Govern nomenar i separar els alts càrrecs de l'Administració de la Comunitat Autònoma, alhora que l'article 41.e) de la mateixa Llei disposa que correspon als consellers elevar al Consell de Govern la proposta de nomenament i cessament dels alts càrrecs.

D'altra banda, l'article 15.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que els directors generals han de ser nomenats i separats per decret del Govern de les Illes Balears, a proposta del titular de la conselleria.

En relació amb el període d'actuació del Govern en funcions, l'article 31 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, abans esmentada, estableix la possibilitat de separar càrrecs públics de l'Administració autonòmica per raó d'urgència o d'interès general, que s'ha d'acreditar degudament.

D'acord amb l'article 154.2 de la Llei 5/1985, de 19 de juny, orgànica del règim electoral general disposa que Tampoc són elegibles per al Congrés dels Diputats els Presidents i membres dels Consells de Govern de les Comunitats Autònomes, així com els càrrecs de lliure designació d'aquests Consells i els membres de les Institucions Autonòmiques que per mandat estatutari o legal hagin de ser triats per l'Assemblea Legislativa corresponent.

Tot resultant que el Sr. Félix Alonso Cantorné, director general de Consum de la Conselleria de Salut i Consum, ha resultat ser designat per un partit polític, candidat a diputat del Congrés del Diputats per a les properes eleccions generals de dia 23 de juliol de 2023, és necessari per satisfer l'interès general de permetre un correcte desenvolupament del procés electoral i de la constitució de les Corts Generals, eliminar la possible causa d'inel·legibillitat que suposa la permanència del Sr. Alonso Cantorné en aquell càrrec.

Per tot això, a proposta de la consellera de Salut i Consum, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 19 de juny de 2023,

DECRET

Primer

Es disposa el cessament del senyor Félix Alonso Cantorné com a director general de Consum, i se li agraeixen els serveis prestats.

Segon

Publicar aquest Decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, els efectes del qual es retrotreuran a dia 18 de juny de 2023.

 

Palma, 19 de juny de 2023

 

La presidenta

 La consellera de Salut i Consum

Patricia Gómez Picard

Francesca Lluch Armengol i Socias