Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 402211
Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica per la qual es modifica la resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica per la qual s’estableixen els serveis mínims amb motiu de la vaga plantejada pels representants sindicals de l’empresa Schindler, SA

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

El 13 de juny de 2023 el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica va dictar una resolució mitjançant la qual, als efectes previstos en article 10.2 del Reial decret llei 17/1977, de 4 de març, i disposicions concordants, es determinen les mesures necessàries per a assegurar els serveis essencials mínims que el personal afectat haurà de prestar mentre duri la situació de vaga, en els termes següents:

-La possibilitat d'avaria dels aparells elevadors no es pot desatendre pel greu perjudici que podria causar a la seguretat i salut de les persones, per la qual cosa haurà d'existir almenys un tècnic en cada oficina de servei, fins a un màxim de tres, segons la següent ràtio: per cada 1.000 unitats en manteniment, un tècnic, entre 1.000 i 2.000 unitats, dos tècnics i més de 2.000 unitats, tres tècnics. L'atenció al servei haurà de realitzar-se durant les 24 hores.

Per assegurar els serveis mínims essencials que el personal afectat haurà de prestar mentre duri la situació de vaga, es fa necessari modificar la Resolució de 13 de juny de 2023 abans esmentada.

Per tot això,

 

Resolc

Únic. Afegir tres nous paràgrafs al punt primer de la Resolució de 13 de juny de 2023, amb la redacció següent:

«Es prestarà el servei previst habitualment per a un diumenge o dia festiu. Així mateix, s'ha de considerar que el número d'operaris indicats en la Resolució de 13 de juny de 2023 només és als efectes d'atendre el servei d'atenció 24 hores.  

La designació dels treballadors que desenvolupen aquestes labors es realitzarà per la companyia, devent així mateix considerar-se com a servei mínim el servei d'atenció de crides 24 hores, així com el de l'assignació dels operaris disponibles per a prestar els serveis esmentats.

En particular, requerirà al més aviat possible, de manera individual i fefaent, a tots els treballadors que designen per a cobrir els serveis mínims, l'incompliment dels quals portarà aparellades les responsabilitats previstes en l'ordenament jurídic.

A l'empresa, sentit el comitè de vaga, correspondrà l'aplicació d'aquests serveis, així com els altres de caràcter essencial no previstos en aquest acte, que hauran de prestar-se amb els mitjans personals estrictament necessaris per a assegurar la seva prestació en condicions de màxima seguretat, responsabilitzant-se les parts del compliment d'aquests serveis essencials mínims.»

Aquesta Resolució tindrà efectes immediats des de la data de la seva notificació a les parts interessades.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, la data de la signatura electrònica: (16 de juny de 2023)

El director general de Política Industrial Antonio Morro Gomila Per delegació del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica (BOIB núm. 31,de 4 de març de 2021)