Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 356516
Acord del Consell Executiu, en sessió de caràcter ordinari de 20 de març de 2023, relatiu a l’aprovació de la convocatòria de les places de promoció interna de l’Oferta Pública d’Ocupació Extraordinària per l’estabilització del Consell Insular de Menorca, modificat pel Decret de Presidència núm. 2023/69 de data 25-05-2023 (exp. 0610-2022-000003)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOE núm. 312 de 29/12/2021) estableix per a totes les administracions l'estabilització de les places estructurals que, dotades pressupostàriament, han estat ocupades de forma ininterrompuda des de les dates establertes en la normativa d'aplicació.

D'acord amb aquesta normativa, els ajuntaments de Menorca, el Consell Insular de Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis aprovaren i publicaren les ofertes públiques d'ocupació extraordinàries per a l'estabilització de les plantilles.

Amb l'objectiu de fixar els criteris comuns i facilitar la coordinació d'aquests processos, des de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es va impulsar la creació de la Mesa de Negociació de les administracions públiques, mitjançant el Decret llei 2/2022, de 7 de febrer, pel qual s'estableixen mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública a les Illes Balears.

Fruit d'aquesta negociació el Govern de les Illes Balears aprovà el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació de les Illes Balears, publicat en el BOIB núm. 78 de data 16 de juny de 2022, que aprova les bases generals que han de regir els processos selectius d'estabilització per a l'ingrés o l'accés com a funcionari de carrera o personal laboral fix de les administracions adherides a la negociació. Aquest decret llei ha estat validat pel Ple del Parlament de les Illes Balears en sessió de 28 de juny de 2022 i modificat per la disposició final sisena del Decret llei 7/2022, d'11 de juliol.

La disposició transitòria tercera del Decret llei 6/2022 estableix que durant la vigència d'ofertes públiques d'estabilització la promoció interna del personal funcionari de carrera i del personal laboral fix es podrà fer amb les mateixes condicions i pel sistema selectiu de concurs oposició.

En data 5 de setembre de 2022 el Consell Executiu aprovà l'oferta pública de promoció interna per als funcionaris de carrera i personal laboral fix, que s'executarà en paral·lel a l'Oferta Pública d'estabilització i en les mateixes condicions, pel procediment de concurs oposició, la qual es va publicar al BOIB núm. 122 de 17 de setembre de 2022.

En data 20 de febrer de 2023 el Consell Executiu aprovà les bases específiques que han de regir la promoció interna de l'Oferta Pública d'Ocupació Extraordinària per a l'estabilització del Consell Insular de Menorca.

D'acord amb l'art. 28.1 e de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, correspon al Consell Executiu l'aprovació de les bases de les convocatòries de selecció i proveïment de llocs de treball i qualsevol actuació en matèria de personal que no estigui expressament atribuïda a un altre òrgan.

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals,

El Consell Executiu, per unanimitat dels set membres presents (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyor Juaneda Mercadal i senyora Morlà Subirats) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar la convocatòria de les places per promoció interna de l'Oferta Pública d'Ocupació Extraordinària per a l'estabilització del Consell Insular de Menorca, per als funcionaris de carrera i personal laboral fix de la plantilla del Consell Insular de Menorca, que s'adjunta com a document annex.

Segon. Les places que no s'ocupin en aquesta convocatòria de promoció interna es podran acumular a les places de reposició de l'oferta pública de 2022 en el torn lliure o reservat a persones amb discapacitat, respectivament.

Tercer. El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui al BOIB la resolució d'aprovació de la convocatòria i a tal efecte publicar la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i a la web (http://oposicions.cime.es) del Consell Insular de Menorca.

ANNEX

Plaça

Promoció interna estabilització

Grup / subgrup

Escala

 

 

RPD

 

 

ADMINISTRATIU

3

2

C1

AGA

AUXILIAR ADMINISTRATIU

2

1

C2

AGAX

BOMBER

13

 

C2

AESE

EDUCADOR SOCIAL

2

 

A2

AET

INFERMERA

2

 

A2

AET

ORDENANÇA

1

 

AP

AGS

TOTAL

23

3

 

 

 

RPD: Reserva per a persones amb discapacitat

Escala i subescala (Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears)

AGA: Administració General Administrativa

AGAX: Administració General Auxiliar

AESE: Administració Especial Serveis Especials

AET: Administració Especial Tècnica

AGS: Administració General Subalterna

Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB. El recurs es pot interposar formalment davant el Ple del Consell Insular, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació d'aquest recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no s'ha rebut la notificació expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant això, si escau, es pot interposar qualsevol altre recurs que consideri oportú. Tot això, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Maó, 26 de maig de 2023

Per delegació de la presidenta, El secretari del Consell Executiu Octavo Pons Castejon (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)