Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 298027
Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de correcció d'errors advertits a la publicació de la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual s'aprova, amb caràcter d'urgència, la convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil que duguin a terme entitats locals i associacions de famílies d'alumnat de les Illes Balears per facilitar la conciliació de la vida de familiar i laboral durant les vacances escolars 2022-2023, en el marc del Plan Corresponsables

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 72, de 2 de juny de 2022, es va publicar la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual s'aprova, amb caràcter d'urgència, la convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil que duguin a terme entitats locals i associacions de famílies d'alumnat de les Illes Balears per facilitar la conciliació de la vida de familiar i laboral durant les vacances escolars 2022-2023, en el marc del Plan Corresponsables.

2. Dia 29 de novembre de 2022 es va publicar al BOIB núm. 155 la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual s'amplia el crèdit destinat a la convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil que duguin a terme entitats locals i associacions de famílies d'alumnat de les Illes Balears per facilitar la conciliació de la vida de familiar i laboral durant les vacances escolars 2022-2023, en el marc del Plan Corresponsables, i es corregeix un error material.

3. Amb posterioritat a les publicacions citades als punts anteriors s'ha advertit un error material que afecta l'apartat a del punt 5.5.2 de la convocatòria, atès que no es varen reflectir les anualitats corresponents a la fase 2 de la convocatòria en concepte de renda i que l'alineació d'alguns paràgrafs, tal i com es publicaren en el BOIB, poden donar peu a una interpretació equívoca.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.

2. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que hagi dictat l'acte o la disposició. Així mateix, la rectificació d'errors ha d'especificar, si escau, els efectes jurídics que se'n deriven, i s'ha de notificar o publicar preceptivament quan faci referència a actes que hagin estat notificats o publicats.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Rectificar l'error observat a l'apartat a del punt 5.5.2 de l'annex de la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual s'aprova, amb caràcter d'urgència, la convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil que duguin a terme entitats locals i associacions de famílies d'alumnat de les Illes Balears per facilitar la conciliació de la vida de familiar i laboral durant les vacances escolars 2022-2023, en el marc del Plan Corresponsables.

On diu

5.5.2. En cas de no poder oferir-se el servei de franc, les entitats hauran de cobrar a les famílies les quotes màximes següents, excloent el menjador i el servei d'escola matinera:

a) [...]

— Dones en situació d'atur de llarga durada i dones majors de 45 anys, només si tenen una renda familiar inferior a 15.229,01 euros anuals o tenen càrregues familiars, d'acord amb l'expressat en els paràgrafs següents:

Per calcular la renda familiar s'ha de fer la següent operació amb les caselles indicades de les declaracions de renda de l'any 2020 dels progenitors que ostenten la guarda i custòdia de l'alumne/a.

Renda familiar = (420) + (432) – (433) + (424) + (429) – (446) – (436).

El resultat de l'operació anterior s'ha de dividir entre els membres que conformen la unitat familiar (i que també consten a les declaracions de la renda) de l'any 2020 i així s'obté la renda per capital.

Pel que fa a les càrregues familiars, s'entendrà que en tenen si formen part de famílies en les quals hi viuen persones que tenguin reconeguda la situació de dependència en grau II i grau III, d'acord amb la normativa vigent; o on hi convisquin familiars de fins a segon grau amb un grau de discapacitat a càrrec en les quals hi viu algun descendent, ascendent o parent en línia directa o de consanguinitat fins el segon grau.

Ha de dir

5.5.2. En cas de no poder oferir-se el servei de franc, les entitats hauran de cobrar a les famílies les quotes màximes següents, excloent el menjador i el servei d'escola matinera:

a) [...]

— Dones en situació d'atur de llarga durada i dones majors de 45 anys, només si tenen una renda familiar inferior a 15.229,01 euros anuals o tenen càrregues familiars, d'acord amb l'expressat en els paràgrafs següents:

  • Per calcular la renda familiar s'ha de fer la següent operació amb les caselles indicades de les declaracions de renda dels progenitors que ostenten la guarda i custòdia de l'alumne/a de les anualitats següents: fase 1, 2020; fase 2, 2021 o 2022 (segons quina sigui la darrera declaració presentada).

Renda familiar = (420) + (432) – (433) + (424) + (429) – (446) – (436).

El resultat de l'operació anterior s'ha de dividir entre els membres que conformen la unitat familiar (i que també consten a les declaracions de la renda corresponents) i així s'obté la renda per capital.

  • Pel que fa a les càrregues familiars, s'entendrà que en tenen si formen part de famílies en les quals hi viuen persones que tenguin reconeguda la situació de dependència en grau II i grau III, d'acord amb la normativa vigent; o on hi convisquin familiars de fins a segon grau amb un grau de discapacitat a càrrec en les quals hi viu algun descendent, ascendent o parent en línia directa o de consanguinitat fins el segon grau.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, també es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (2 de maig de 2023)

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez