Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FONS EUROPEUS, UNIVERSITAT I CULTURA

Núm. 294412
Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoquen ajuts a la mobilitat investigadora per fer estades breus a centres d’R+D de fora de les Illes Balears 2023-2025 (borses de viatge 23-25)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identificador): 691310

Fets

Els recursos humans són el factor limitador més important per a la creació, l'absorció i la transformació del coneixement. Per aquest motiu, un dels programes que articulen el Pla de Ciència, Tecnologia, Innovació de les Illes Balears és el de potenciació dels recursos humans. Com a mesura complementària dels ajuts per a la formació de personal investigador, es considera interessant que els beneficiaris d'aquests ajuts tenguin la possibilitat de fer estades breus a centres de recerca de fora de les Illes Balears per ampliar la formació científica, utilitzar recursos i instal·lacions d'altres centres i col·laborar amb altres científics. Aquests ajuts tenen com a objectiu principal fer activitats que reforcin l'especialització i la internacionalització de l'activitat investigadora, i els permeti adquirir noves tècniques, compartir coneixements i que tot això, a més, impulsi el desenvolupament de les seves tesis. Els ajuts es concedeixen perquè el personal investigador faci estades a centres d'R+D, incloses empreses, diferents als que estiguin adscrits i principalment estrangers.

Amb aquesta convocatòria es pretén fomentar la recerca científica i tecnològica en àrees que serveixin per satisfer les necessitats socials i productives de les Illes Balears i, alhora, formar investigadors, de manera que la formació rebuda durant el període de gaudi de l'ajut contribueixi a integrar-los en el sistema productiu.

La Llei 7/2022, de 5 d'agost, de la ciència, la tecnologia i la innovació de les Illes Balears té per objecte el foment de l'activitat d'investigació, de desenvolupament tecnològic i d'innovació, entesa com a bé comú en l'àmbit de les Illes Balears, i la coordinació i la planificació de l'Ecosistema de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears (ECTIB). Es pretén, a més, impulsar la transparència, la difusió i la transferència de coneixement en l'àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

El 20 de desembre de 2021 es va aprovar, mitjançant Acord de Consell de Govern, el Pla Estratègic de Subvencions per als exercicis 2021-2023 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre), el qual es va modificar per la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 2 de febrer de 2023 per la qual es modifica l'annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 9, de 18 de febrer). Entre les subvencions recollides en el Pla Estratègic es troba la convocatòria de borses de viatge.

La subvenció susceptible de ser atorgada no constitueix ajudes d'Estat regulades en els articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, de conformitat amb el punt 2.5, 31.b) de la Comunicació de la Comissió Europea relativa al concepte d'ajuda estatal conforme a allò que disposa l'article 107, apartat 1, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (2016/C262/01), la Comissió considera que determinades activitats de les universitats i organismes d'investigació no entren en l'àmbit d'ajudes estatals. En concret la realització d'R+D independent, inclosa l'R+D en col·laboració, per a millorar els coneixements i la comprensió.

Aquesta convocatòria és susceptible de ser cofinançada mitjançant fons provinents del factor d'insularitat.

Aquesta convocatòria s'ajusta al que disposa La Llei 11/2022, de 28 de desembre de 2022,  de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023 (BOIB núm. 171, de 31 de desembre), i l'Ordre de la consellera d'Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació (BOIB núm. 25, de 13 de febrer).

A més, s'ha de tenir en compte la fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i també les facultats per dictar resolucions establertes en la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, i en la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Aprovar la convocatòria per concedir ajuts a la mobilitat investigadora per fer estades breus a centres d'R+D espanyols o estrangers, sempre que aquests estiguin ubicats fora de les Illes Balears.

2. Aprovar els termes d'aquesta convocatòria que consten en l'annex 1, d'acord amb les bases reguladores establertes per l'Ordre de la consellera de 26 de gener de 2010.

3. Publicar aquesta Resolució, que desenvoluparà els efectes a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, (signat electrònicament: 28 d'abril de 2023)

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura Miquel Company i Pons

 

ANNEX 1

1. Objecte

Els ajuts tenen per objecte el cofinançament en la mobilitat del personal investigador per fer estades breus en centres d'R+D de fora de les Illes Balears, amb la finalitat de dur a terme activitats beneficioses per millorar la formació i impulsar les relacions científiques nacionals i internacionals.

2. Import màxim

Es destina un màxim de 220.000,00 euros a aquesta convocatòria, que té caràcter pluriennal.

La distribució de les anualitats és la següent:

— Any 2023: 45.000 €, amb càrrec a la partida 21501 541A01 48000 00.

— Any 2024: 100.000 €, amb càrrec a la partida 21501 541A01 48000 00 o equivalent.

— Any 2025: 75.000 €, amb càrrec a la partida 21501 541A01 48000 00 o equivalent.

3. Requisits dels sol·licitants

3.1. Ser beneficiari actiu d'un ajut per a la formació de personal investigador (FPI),   formació de personal investigador empresarial (FPI_E) o  d'un contracte d'incorporació  de personal investigador (Postdoc) de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

3.2. Tenir una carta d'acceptació del centre d'acollida.

3.3. Presentar una memòria de les activitats a realitzar signada pel director de tesi o per l'investigador principal del grup de recerca al qual està adscrit el sol·licitant (vegeu el punt 7.3.b).

3.4. Aquest ajuts estan destinats a fer activitats que reforcin l'especialització i la  internacionalització dels investigadors, i els permeti adquirir noves tècniques i coneixements per al desenvolupament de la pròpia recerca científica. A més a més, pretén impulsar la menció internacional en el títol de doctor en el cas dels investigadors FPI i FPI_E (article 15 del Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat).

4. Durada de les estades

4.1. Les estades que se sol·licitin han de tenir una durada ininterrompuda mínima d'un mes i màxima de sis mesos.

4.2. La durada màxima total de les estades a centres d'R+D fora de les Illes Balears que poden fer les persones investigadores en formació (FPI i FPI_E) durant els 4 anys de gaudi de l'ajut, és de dotze mesos.

Pel que fa als contractes d'incorporació de personal investigador (Postdoc), la durada màxima total de les estades a centres d'R+D fora de les Illes Balears durant el gaudi de l'ajut, és de sis mesos.

4.3. La data límit per al gaudi de l'ajut és el 31 d'octubre de 2025.

4.4. Només es pot fer una sol·licitud prèvia a l'estada. Les sol·licituds posteriors s'han de fer un cop s'hagi gaudit de l'estada anterior.

4.5. La data d'acabament de l'estada objecte d'aquesta convocatòria no pot ser posterior a la data de finalització del contracte de cada un dels ajuts (FPI, FPI_E o Postdoc).

5. Incompatibilitats

Aquests ajuts són incompatibles amb qualsevol altre ajut obtingut amb la mateixa finalitat en qualsevol altra convocatòria d'entitats públiques o privades.

6. Característiques dels ajuts

Aquests ajuts inclouen tres conceptes: un ajut per a l'estada destinat a despeses d'allotjament i manutenció; un ajut per al viatge destinat a les despeses de locomoció, i un ajut d'assegurança d'assistència mèdica.

6.1. L'ajut per a l'estada destinat a despeses d'allotjament i manutenció ha de ser:

a) A Espanya: 25,00 euros per dia.

b) A l'estranger: en funció del país de destinació, d'acord amb l'annex 2.

6.2. L'ajut per al viatge destinat a les despeses de locomoció ha de ser:

a) A Espanya: fins a 125,00 euros com a màxim.

b) A l'estranger: fins a 450,00 euros com a màxim, quan la destinació sigui un país d'Europa i fins a 1.000,00 euros com a màxim, quan la destinació sigui un país de la resta del món.

En el supòsit que la despesa sigui inferior al màxim destinat per a aquest concepte, s'ha de fer la minoració proporcional quan es presenti la justificació, segons el punt 12, que ha de quedar plasmada en l'Ordre de pagament corresponent al segon pagament segons el punt 11.2.

6.3. Ajut d'assegurança d'assistència mèdica.

El personal investigador ha de contractar una assegurança d'assistència mèdica en els desplaçaments a l'estranger, si es tracta de països en els quals no té validesa la Targeta Sanitària Europea. L'import d'aquesta assegurança s'abonarà a la persona beneficiària sempre que no superi l'import presentat en el moment de la sol·licitud (cotització a presentar segons el que indica el punt 7.3.g).

L'abonament s'ha de fer un cop presentat el compte justificatiu d'acord amb el que estableix el punt 12.

6.4. Assegurança pròpia d'assistència mèdica en els desplaçaments a l'estranger.

En el supòsit de que l'investigador disposi d'una assegurança pròpia d'assistència mèdica en els desplaçaments a l'estranger, pot renunciar a l'ajut d'aquest concepte. En aquest context, l'investigador ha de presentar un escrit de renuncia a l'assegurança d'assistència mèdica en el moment de la presentació de la sol·licitud.

No obstant això, ha de presentar una copia de la pòlissa assegurança d'assistència mèdica en vigor per les dates d'estada sol·licitades.

En aquest cas, no ha d'abonar-se aquesta assegurança d'assistència mèdica pròpia en el moment de la justificació d'aquest ajut.

 

​​​​​​​7. Documentació, formalització de la sol·licitud i termini

7.1. El termini de presentació de sol·licituds comença l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i acaba el dia 30 de juny de 2025. Les sol·licituds s'han de presentar amb una antelació mínima de dos mesos respecte de la data en la qual es vol iniciar l'estada.

7.2. Les sol·licituds d'ajuts per a estades breus s'han de presentar mitjançant registre electrònic o mitjançant qualsevol de les altres possibilitats que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015.

7.3. La documentació que s'hi ha de presentar s'indica a continuació i estarà disponible a Internet en la web http://dgrdi.caib.es:

a) Sol·licitud: s'ha d'emplenar en l'imprès que figura com a annex 3    d'aquesta Resolució.

b) La memòria per a la sol·licitud d'un ajut de mobilitat: s'ha d'emplenar en l'imprès que figura com a annex 4 d'aquesta Resolució (aquest document l'ha de signar el director de tesi o l'investigador principal en el cas dels postdoc).

c) Fotocòpia de la carta del centre d'acollida en què consti que s'accepta la persona sol·licitant.

e) Certificat de l'Administració tributària estatal que indiqui que està al corrent dels pagaments de les seves obligacions.

f) Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent del pagament de les seves obligacions.

g) Fotocòpia de la Targeta Sanitària Europea en vigor durant el període d'estada sol·licitat, si es tracta de països en els quals hi té validesa.

Per a les estades de països en els quals no té validesa la Targeta Sanitaria Europea, una fotocòpia de la cotització d'una assegurança d'assistència mèdica d'acord amb el punt 6.3 o, si s'escau, la documentació corresponent d'acord amb el punt 6.4. Aquesta ha de especificar les dates del període d'estada sol·licitat i el nom de la persona beneficiària.

h) Declaració responsable de veracitat de dades bancàries: s'ha d'emplenar en l'imprès que figura com a annex 5 d'aquesta Resolució.

i) Declaració responsable del gaudi d'ajuts de característiques similars amb la mateixa finalitat en qualsevol altra convocatòria d'entitats públiques o   privades.

j) Fotocòpia del certificat d'anglès o de la llengua del país de destinació, del nivell B2 del Marc europeu comú de referència per a l'aprenentatge, l'ensenyament i l'avaluació de llengües (MECR) o títol equivalent (en el cas dels països de parla hispana no cal presentar cap certificat).

k) Declaració responsable de no disposar de fons suficients per finançar l'activitat objecte d'aquesta subvenció.

7.4 Si la sol·licitud no compleix els requisits exigits o la documentació aportada és incompleta o incorrecta, s'ha de requerir la persona interessada perquè, en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la recepció de la notificació del requeriment, completi la documentació o n'esmeni les deficiències, amb indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la petició, amb una resolució prèvia que s'ha de dictar d'acord amb el que estableix l'article 21 de la Llei 39/2015.

8. Avaluació de les sol·licituds

8.1 Atesa la naturalesa dels ajuts objecte d'aquesta convocatòria, s'exceptua la selecció dels beneficiaris de la regla general que estableix l'article 17 del Text refós de la Llei de subvencions aprovat mitjançant el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, atès que no és necessària la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si.

8.2 Les sol·licituds s'han d'avaluar i resoldre individualment per rigorós ordre d'entrada en el Registre fins que es cobreixi la disponibilitat pressupostària, encara que no hagi acabat el termini d'admissió de sol·licituds.

8.3 Si s'exhaureixen els crèdits destinats a la convocatòria abans d'acabar el termini de presentació, s'ha de suspendre la concessió de nous ajuts mitjançant una resolució que s'ha de publicar en la web http://dgrdi.caib.es.

8.4 L'avaluació de les sol·licituds ha d'anar a càrrec de la Comissió de Selecció integrada per:

— Presidenta: la cap del Servei de Recerca i Desenvolupament

— Secretari: un cap de secció del Servei de Recerca i Desenvolupament nomenat pel director general competent en matèria de recerca.

— Vocals: dos tècnics de la direcció general competent en matèria de recerca nomenats pel director general competent en matèria de recerca.

8.5 La Comissió s'encarrega de revisar les sol·licituds i comprovar que compleixin els requisits establerts en el punt 3 de la convocatòria i en la resta de la convocatòria.

8.6 La Comissió de Selecció, en l'exercici de les seves funcions, pot demanar un informe científic a experts independents.

8.7 La Comissió de Selecció ha de proposar a l'òrgan instructor la concessió o denegació de l'ajut, així com l'import que s'ha de concedir i que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució.

9. Concessió, resolució i notificació

La Direcció General de Política Universitària i Recerca és l'òrgan competent per instruir els procediments de selecció i concessió de les ajudes d'aquesta convocatòria.

L'òrgan competent per resoldre la concessió dels expedients és el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, d'acord amb el que estableix l'article 9 de l'Ordre de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010, a proposta del director general de Política Universitària i Recerca.

Els ajuts es concedeixen mitjançant una resolució motivada del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en la qual s'ha de fixar amb caràcter definitiu la quantia individual de la subvenció concedida.

El termini de la resolució no ha de ser superior a sis mesos, comptadors des de la data de presentació de sol·licituds. Un cop transcorregut aquest termini, si no s'ha dictat i notificat la resolució, s'ha d'entendre desestimada.

La concessió dels ajuts s'ha de notificar individualment a les persones interessades.

10. Renúncies

En el cas que es produeixin renúncies a l'ajut atorgat, aquestes s'han de presentar per escrit a la Direcció General de Política Universitària i Recerca, amb la conformitat del director de la tesi o de l'investigador principal del grup de recerca al qual està adscrit el beneficiari.

11. Forma de pagament

11.1. Per a aquests ajuts, el 50 % del pagament s'ha de fer quan se signi la resolució de concessió de l'ajut a l'acció, d'acord amb el que determina l'Acord de Consell de Govern de 17 d'abril de 2023, pel qual s'atorga al conseller de Fons Europeu, Universitat i Cultura l'autorització per al pagament anticipat del 50% de l'import dels ajuts que es concedeixen en el marc de la convocatòria d'ajuts a la mobilitat investigadora per fer estades breus a centres d'R+D de fora de les Illes Balears 2023-2025 (borses de viatge 23-25), una vegada acreditat l'interés públic d'acord amb el que determina l'article 37.2 de la Llei de subvencions. El 50 % restant s'ha de pagar quan finalitzi l'acció i una vegada justificada com cal la realització de l'activitat subvencionada en els termes prevists en el punt 12 d'aquesta Resolució, sempre que s'hagin complert tots els compromisos dels beneficiaris.

11.2. Així mateix, s'eximeix el beneficiari de presentar aval bancari, d'acord amb l'article 25.3 del Decret 75/2004 de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les Lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

12. Justificació dels ajuts

12.1. D'acord amb el que estableix l'article 39 del Text refós de la Llei de subvencions aprovat mitjançant Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les persones beneficiàries tenen l'obligació de justificar davant l'òrgan que la concedeix l'aplicació dels fons percebuts i el compliment de la resta de les condicions imposades a la finalitat que hagi servit de fonament a la concessió de l'ajut.

12.2. En el termini de 20 dies naturals des de la data d'acabament de l'estada objecte de l'ajut, el beneficiari ha de justificar el treball que ha dut a terme i que ha d' incloure:

a) Una memòria científica detallada de les activitats realitzades i de l'assoliment dels objectius proposats segons el cronograma presentat en la sol·licitud.

b) Si escau, una còpia de totes les publicacions, els programes d'actes, els documents de publicitat, etc. que hagin derivat de l'estada, amb les obligacions detallades en el punt 13 d'aquesta convocatòria.

c) El compte justificatiu: s'ha d'emplenar en l'imprès que figura com a annex 6 d'aquesta Resolució. Amb el compte justificatiu s'han d'adjuntar els documents següents:

— Les factures originals de les despeses destinades a locomoció, amb la identificació del creditor i del document, l'import, la data d'emissió i la data de pagament.

— Les targetes d'embarcament.

— En el cas de despeses derivades d'un desplaçament amb mitjans propis, tots els tiquets originals (benzina, peatges, etc.) gestionats directament per la persona beneficiària.

— La pòlissa assegurança d'assistència mèdica i factura original, en el cas d'haver-ne contractat una, d'acord amb el que estableix el punt 6.3.

— Els documents que acreditin els pagaments de les factures. Els pagaments de les factures presentades es poden acreditar mitjançant una fotocòpia del justificant de l'ordre de transferència bancària o del document bancari que doni fe del pagament, en el qual han de figurar la data de la transferència, l'import transferit i la identificació del concepte de la transferència, així com les dades de qui l'ordena i del destinatari, que han de coincidir amb el beneficiari i amb l'emissor de la factura, respectivament. En aquest document s'ha d'adjuntar l'extracte bancari del beneficiari de l'ajut, en el qual ha de figurar el càrrec de la transferència.

d) Una avaluació de l'investigador principal del centre d'acollida, del treball o projecte dut a terme.

e) Un certificat del centre d'acollida que acrediti l'estada, en el qual han de figurar les dates d'aquesta.

12.2. Amb la presentació d'aquests informes, ha de quedar justificada la quantitat especificada en la resolució de concessió. En el supòsit que no es justifiqui totalment la quantitat total concedida però s'hagi complert parcialment la finalitat per a la qual es va concedir la subvenció, aquesta s'ha de revisar i minorar proporcionalment.

13. Obligacions de les persones beneficiàries

La concessió de l'ajut implica que les persones beneficiàries han de complir les normes que fixa aquesta convocatòria, així com qualsevol altra que s'estableixi per fer el seguiment científic de l'activitat que duen a terme i per justificar els fons públics rebuts. Concretament, s'han de sotmetre al règim d'obligacions i sancionador que preveuen els articles 11, 50 i següents del Text refós de la Llei de subvencions.

L'incompliment d'aquestes obligacions implica la revocació dels ajuts concedits, d'acord amb els articles 43 i 44 del Text refós de la Llei de subvencions.

En el cas que l'òrgan gestor consideri que la justificació presentada és insuficient o inadequada, s'ha d'obrir un termini de deu dies per esmenar-la, segons el que disposa l'article 14.1.h) de l'Ordre de bases de la consellera d'Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010.

El manteniment dels ajuts resta condicionat al compliment de tots els requisits que exigeix aquesta convocatòria i especialment al compliment de l'obligació de l'investigador en formació de dur a terme el treball programat. En aquest sentit, els investigadors en formació han de complir les obligacions següents:

13.1. Sotmetre's a les actuacions de comprovació que dugui a terme la Direcció General de Política Universitària i Recerca i a les actuacions de control financer que duguin a terme la Intervenció General de la Comunitat Autònoma, la Sindicatura de Comptes i altres autoritats de control, amb relació a les subvencions concedides.

13.2.  En el cas de renunciar a l'ajut atorgat, comunicar la renúncia per escrit a la Direcció General de Política Universitària i Recerca. Si la renúncia és posterior al pagament de l'ajut, el beneficiari l'ha de reintegrar a la Tresoreria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el termini de quinze dies i ha d'aportar una còpia del document acreditatiu del reintegrament a la Direcció General de Política Universitària i Recerca.

13.3. Avisar la Direcció General de Política Universitària i Recerca, amb una antelació mínima de deu dies hàbils, de qualsevol acte públic relacionat amb l'activitat subvencionada que tengui previst dur a terme.

13.4. Els deures que comporten la realització i la justificació de l'activitat subvencionada constitueixen una obligació personalitzada en el beneficiari i no pot ser encomanada a un tercer, tal com es recull en l'article 68 del Reglament de desplegament de la Llei de subvencions (Reial decret 887/2006), a excepció d'allò que s'estableix respecte a la subcontractació en l'article 29 de la Llei general de subvencions i en el punt 5.5 de les bases d'aquesta convocatòria.

13.5. Comunicar a la Direcció General de Política Universitària i Recerca qualsevol canvi que s'introdueixi en el detall de la sol·licitud, perquè aquesta Direcció General l'autoritzi o el denegui, si cal.

13.6. Acomplir amb aprofitament l'etapa de l'estada breu, que s'ha d'ajustar a les normes pròpies del centre on es dugui a terme l'estada i a les directrius que estableixi el tutor.

13.7. Fer constar en totes les publicacions, els informes o les memòries que puguin derivar del treball dut a terme a les estades que aquest ha estat possible gràcies a la concessió de l'ajut de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears. Amb aquesta finalitat, s'hi han d'incloure els logotips corresponents (annex 7), que també estaran disponibles a través d'Internet en la web http://dgrdi.caib.es.

14. Seguiment i actuacions de control

14.1. La Direcció General de Política Universitària i Recerca ha d'establir els procediments adequats i ha de designar, si escau, els òrgans, les comissions o els experts que consideri necessaris per dur a terme les actuacions de seguiment i comprovació de l'aplicació de l'ajut.

14.2. El fet de no complir les normes d'aquesta convocatòria, d'ocultar dades o de presentar dades falses o inexactes, de no dur a terme l'acció o de no justificar-la pot donar lloc a revocar la concessió de l'ajut i a haver de reintegrar les quantitats rebudes, d'acord amb els articles 43 i 44 del Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sense perjudici que s'apliqui el règim sancionador del títol V d'aquesta norma.

14.3. Els ajuts concedits d'acord amb el que disposa aquesta convocatòria s'han de sotmetre al règim de fiscalització, control i inspecció de l'article 41 del Text refós de la Llei de subvencions.

15. Exempció de responsabilitats

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears no assumeix cap responsabilitat amb relació a l'actuació de la persona investigadora en formació ni amb els danys i perjudicis que puguin sobrevenir, ni tampoc amb els que pugui ocasionar a terceres persones.