Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 215871
Reglament de la Cartera de Serveis Socials del Consell Insular d'Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular d'Eivissa, en sessió de dia 15 de març de 2023, va acordar el següent:

PRIMER. APROVAR DEFINITIVAMENT el reglament de la Cartera de Serveis Socials del Consell Insular d'Eivissa, tot estimant o desestimant el contingut de les al·legacions i/o suggeriments i els informes que s'han rebut durant la informació pública com consta a l'expedient número 2019/00020887T; d'acord amb el Consell Consultiu de les Illes Balears.

El contingut del text del Reglament aprovat definitivament, consta com Annex al present acord.

SEGON. Publicar el text íntegre del reglament de la Cartera de Serveis Socials del Consell Insular d'Eivissa, aprovat definitivament, en versió catalana i castellana, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) conforme estableix l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Així mateix, procedir a la seva publicació íntegra a la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (https://seu.conselldeivissa.es).

TERCER. COMUNICAR a les entitats que han formulat al·legacions, la part corresponent de l'informe emès en data 12/07/2022 que consta a l'expedient 2019/00020887T on es procedeix a analitzar les al·legacions i/o suggeriments i els informes que s'havien rebut durant la informació pública del Reglament.

Contra aquest acord, que esgota la via administrativa, podeu interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les llles Balears, en el termini de dos mesos, a contar a partir del dia següent de publicar aquest acord. Tot això, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. No obstant l'anterior, podeu exercitar, en el seu cas, qualsevol altre recurs que considereu pertinent.

 

Eivissa, 27 de març de 2023

La cap de Secció de Serveis Socials (Ana Andreu Mas)

 

ANNEX Reglament de la Cartera de Serveis Socials del Consell Insular d'Eivissa

PREÀMBUL

I

La Constitució espanyola estableix al capítol III del títol I (Dels principis rectors de la política social i econòmica) diversos preceptes que desenvolupen el concepte d'Estat social a través de la menció a diversos col·lectius (famílies, joves, persones amb discapacitat, persones majors) i altres referències al compromís dels poders públics en el progrés social i econòmic (article 40), així com el manteniment d'un règim públic de Seguretat Social per a tota la ciutadania que garanteixi l'assistència i les prestacions socials suficients davant de situacions de necessitat, especialment, en el supòsit d'atur (article 41). Encara que únicament en el supòsit de les persones majors es fa una referència expressa al Sistema de Serveis Socials, al llarg de tota la norma fonamental subjeu l'existència d'un sistema públic de serveis socials que s'erigeix com un dels pilars de l'Estat del Benestar.

En aquest àmbit, són particularment rellevants els articles 139.1 i 149.1.1, que consagren «els mateixos drets i obligacions en qualsevol part del territori de l'Estat» i la «igualtat de tots els espanyols en l'exercici dels drets i en el compliment dels deures constitucionals», com a principis constitucionals garants de les condicions d'igualtat en l'accés als drets i l'assumpció d'obligacions per part de totes les persones en qualsevol part del territori de l'Estat.

D'altra banda, l'article 148.1.20 estableix que les comunitats autònomes podran assumir competències en matèria d'assistència social i a l'empara d'aquest precepte totes les comunitats autònomes varen assumir en els seus respectius estatuts d'autonomia la competència exclusiva en matèria de serveis socials.

En aquest marc competencial, les comunitats autònomes han aprovat les seues pròpies lleis, en l'àmbit de serveis socials en els quals defineixen els seus principis inspiradors, prestacions i serveis. I moltes comunitats autònomes han desenvolupat els preceptes estatutaris del seu Sistema de Serveis Socials amb la regulació de catàlegs i carteres de serveis socials.

II

L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, segons la redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, que el va reformar, estableix a l'article 12 els principis rectors de l'activitat pública, i disposa que les institucions pròpies de la comunitat autònoma han de promoure la cohesió social de manera que s'asseguri a tota la ciutadania el dret a la protecció social (entre d'altres). Així mateix, en el seu article 16.4 preveu que les administracions públiques, en el marc de les seues competències respectives, han de promoure les condicions necessàries perquè els drets socials dels ciutadans de les Illes Balears i dels grups i col·lectius en què s'integren siguin objecte d'una aplicació real i efectiva.

L'article 1 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, assenyala com el seu objectiu la regulació i l'ordenació del sistema de serveis socials de les Illes Balears per tal de promoure i garantir l'accés universal, i contribuir al benestar i a la cohesió social.

Així mateix, l'article 2 de la referida llei, assenyala al seu apartat quart que els serveis socials tenen com a finalitat assegurar el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la vida mitjançant la cobertura de llurs necessitats personals bàsiques i de les necessitats socials, en el marc de la justícia social, l'equitat, la cohesió territorial i el benestar de les persones; i al seu apartat cinquè, que els serveis socials s'adrecen especialment a prevenir les situacions de risc, a compensar els dèficits de suport social i econòmic de situacions de vulnerabilitat i de dependència, i a promoure actituds i capacitats que facilitin la integració social de les persones.

La cartera de serveis socials és l'instrument que determina el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials, incloent-hi totes les prestacions tècniques, econòmiques i tecnològiques, és a dir, recull els serveis i les prestacions als quals podran accedir o tenir dret les diferents persones usuàries.

Cada administració competent ha de redactar la seua cartera de serveis socials en el marc de la distribució de competències vigent, les quals s'han de coordinar en el marc de la Conferència Sectorial.

Com determina l'article 24.3 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, la cartera de serveis socials ha de definir cada tipus de prestació, la població a la qual va destinada, l'establiment o l'equip professional que l'ha de gestionar, els perfils i les ràtios del personal professional de l'equip i els estàndards de qualitat.

Així mateix, el referit article 24 determina que les prestacions garantides són exigibles com a dret subjectiu d'acord amb el que estableix la cartera de serveis socials, que ha d'incloure, almenys, la necessitat d'una valoració professional prèvia i d'una prova objectiva que n'acrediti la necessitat (apartat 4). I que l'accés a les prestacions no garantides es fa d'acord amb el que estableix la cartera de serveis socials i d'acord amb els crèdits pressupostaris assignats, i aplicant-hi els principis objectius de prelació i concurrència (apartat 5).

L'article 27.1 d'aquesta Llei preveu que els consells insulars han d'establir les seues carteres de serveis socials, el contingut de les quals ha de ser complementari i addicional del de la cartera bàsica que aprovi el Govern de les Illes Balears.

Per la seua banda, el Govern de les Illes Balears va aprovar el Decret 66/2016, de 18 de novembre, pel qual s'aprova la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2017-2020 i s'estableixen principis generals per a les carteres insulars i locals (que es va publicar en la seua redacció original en el BOIB núm. 146, de 19 de novembre de 2016, i que ha tengut diverses modificacions). La vigència d'aquest Decret es troba actualment prorrogada fins al 31 de desembre de 2022 de conformitat amb el previst a la disposició final setena de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022.

L'article 68 de la referida Llei de serveis socials de les Illes Balears estableix, respecte al finançament de les prestacions garantides incloses en la cartera de serveis socials insulars, que els pressupostos dels consells insulars han de preveure anualment els crèdits necessaris per finançar les prestacions garantides incloses en la cartera de serveis socials respectiva, a fi d'assegurar els drets subjectius de la ciutadania.

III

Les competències pròpies dels consells insulars es recullen a l'article 70 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (BOE núm. 52, d'1 de març de 2007).

De conformitat amb l'article 70 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, són competències pròpies dels consells insulars, a més de les que els siguin atribuïdes per la legislació estatal, en matèria d'assistència social: Serveis socials i assistència social. Desenvolupament comunitari i integració. Política de protecció i atenció a les persones dependents. Complements de la seguretat social no contributiva. Voluntariat social. Polítiques d'atenció a les persones i als col·lectius en situació de pobresa o necessitat social (apartat 4). Tutela, acolliment i adopció de menors (apartat 8), i Polítiques de gènere. Conciliació de la vida familiar i laboral. Dona (apartat 20).

Així mateix, el referit article 70 in fine determina que s'han de transferir les competències atribuïdes com a pròpies als consells insulars, mitjançant un decret de traspàs acordat en comissió mixta de transferències.

Concretament, el Consell Insular d'Eivissa té atribuïdes competències en matèria de polítiques de gènere i dona per Decret 46/2018, de 21 de desembre, de traspàs als consells insulars de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies d'aquests consells insulars que actualment exerceix l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de polítiques de gènere i dona; i competències en matèria de polítiques LGTBI, atribuïdes pel Decret 47/2018, de 21 de desembre, de traspàs als consells insulars de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies d'aquests consells insulars que actualment exerceix l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de polítiques LGTBI (BOIB núm. 160, de 22 de desembre de 2018).

S'ha de tenir present que el Consell Insular d'Eivissa, de conformitat amb l'anterior sistema d'atribució de competències previst a Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, també té atribuïdes competències en matèria de serveis socials, en els termes i amb l'abast que s'estableixen, mitjançant la Llei 12/1993, de 20 de desembre, d'atribució de competències en matèria de serveis socials i assistència social (BOIB núm.159 ext., de 31 de desembre de 1993) i per la Llei 14/2001, de 29 d'octubre, d'atribució de competències als consells insulars en matèria de serveis socials i seguretat social (BOIB núm. 135, de 10 de novembre de 2001).

Així mateix, també té atribuïda competència en matèria de protecció de menors, de conformitat amb la Llei 8/1997, de 18 de desembre, d'atribució de competències als consells insulars en matèria de tutela, acolliment i adopció de menors (BOIB núm. 157 ext., de 20 de desembre de 1997.)

S'ha de tenir present que de conformitat amb l'article 72.1 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, en les competències que son atribuïdes com a pròpies als consells insulars, aquests exerceixen la potestat reglamentària, i que la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, al títol VI dedica tota una sèrie d'articles a la regulació de l'exercici d'aquesta potestat reglamentaria.

IV

Aquest Reglament s'estructura en set articles, una disposició addicional única, una disposició derogatòria única, una disposició final única i un annex. En l'annex s'expliciten les prestacions pròpies del Consell Insular d'Eivissa i es classifiquen per sectors de població.

Finalment, d'acord amb l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, cal dir que queden suficientment justificats els principis de necessitat i eficàcia, perquè mitjançant aquesta norma es dona compliment al previst a la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears mitjançant la creació de l'instrument bàsic per a la classificació i la definició del conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials de l'illa d'Eivissa, de proporcionalitat, atès que la norma conté la regulació imprescindible per determinar el referit sistema públic de serveis socials; i de seguretat jurídica i d'eficiència, en posar en coneixement de tots els operadors en l'àmbit dels serveis socials de l'illa les prestacions a les quals tenen accés o dret.

Per tot l'anterior, el Ple del Consell Insular d'Eivissa, havent escoltat al Consell Econòmic i Social i d'acord amb el Consell Consultiu, en sessió de 15 de març de 2023 ha aprovat el següent

 

REGLAMENT

Article 1 Objecte

1. Aquest Reglament té per objecte aprovar la Cartera de serveis socials del Consell Insular d'Eivissa.

2. La Cartera de serveis socials del Consell Insular d'Eivissa defineix el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials de la referida corporació. Aquestos serveis i prestacions es defineixen en l'Annex d'aquest Reglament.

3. El contingut de la Cartera de serveis socials del Consell Insular d'Eivissa és complementari i addicional del de la cartera bàsica que aprovi el Govern de les Illes Balears.

 

Article 2 Àmbit d'aplicació

L'àmbit d'aplicació d'aquest Reglament s'estén a tot el territori de l'illa d'Eivissa.

Article 3 Persones destinatàries

Són persones destinatàries de les prestacions de la Cartera de serveis socials del Consell Insular d'Eivissa les persones que estiguin incloses dins la definició de l'article 5 de la Llei 4/2009, d'11 de juny de serveis socials de les Illes Balears que es trobin a l'illa d'Eivissa i compleixin amb els perfils de les persones destinatàries establerts per a cada servei; així com, amb tots els requisits determinats en la normativa de regulació.

Article 4 Prestacions garantides i prestacions no garantides

1.Són prestacions garantides aquelles exigibles com a dret subjectiu d'acord amb el que estableix la Cartera de serveis socials. El pressupost del Consell Insular preveurà anualment els crèdits necessaris per finançar les prestacions garantides incloses en aquesta Cartera de serveis socials i, en el cas que aquestos crèdits siguin insuficients per finançar les prestacions garantides, s'hauran d'ampliar.

2.Són prestacions no garantides aquelles que no són garantides d'acord amb el Capítol III del Títol II de la Llei 4/2009, d'11 de juny de serveis social de les Illes Balears i estan previstes a la Cartera de serveis socials. L'accés a les prestacions no garantides es realitzarà d'acord amb les condicions o prelació que estableixi específicament a tal efecte per cada prestació en la Cartera, de conformitat amb el previst a l'article 24.5 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears.

Article 5 Finançament de la Cartera de serveis socials del Consell Insular d'Eivissa

La Cartera de serveis socials del Consell Insular d'Eivissa es finança amb els crèdits disponibles en els pressupostos de la Corporació. També es podrà finançar amb les aportacions de la resta d'administracions competents en matèria de serveis socials i amb la participació econòmica de les persones usuàries dels serveis que tenguin prevista una aportació econòmica, i qualsevol altra aportació.

Article 6 Participació de les persones usuàries en el finançament dels serveis i les prestacions

1. La participació de les persones usuàries en el finançament de les prestacions definides en l'Annex d'aquest Reglament només s'aplica a les prestacions en què així ho determini la Cartera de serveis socials insular.

2. La participació econòmica o el copagament de les persones usuàries en els serveis i les prestacions previstes en aquesta cartera de serveis s'establirà tenint present diferents indicadors, com poden ser la renda i el patrimoni de les persones, i es respectarà en tot moment, el criteri de la capacitat econòmica de la persona usuària i el d'universalitat, de manera que cap persona no pugui quedar sense atenció per falta de mitjans econòmics, s'han de tenir en compte la naturalesa del servei, el seu cost i el sector de població al qui s'adreci.

Article 7 Entitats proveïdores

1. Les administracions públiques competents en matèria de serveis socials, d'acord amb el que disposa el títol III de la Llei 4/2009, d'11 de juny, es poden configurar com a entitats proveïdores de serveis socials per a altres administracions públiques, en virtut del principi de col·laboració, mitjançant la formalització de l'instrument jurídic que correspongui.

2. Les entitats privades poden dispensar les prestacions del sistema de serveis socials de conformitat amb el que disposa el títol VII de la Llei 4/2009, d'11 de juny, mitjançant la formalització de l'instrument jurídic que correspongui.

3. Tots aquestos serveis formen part de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública del Consell Insular d'Eivissa.

Disposició addicional única

1. Aquest Reglament té una vigència quadriennal. No obstant això, es pot modificar durant la seua vigència seguint el procediment establert per a la seua aprovació.

2. En qualsevol cas, aquesta modificació s'haurà de coordinar en el marc de la Conferència Sectorial, així com amb altres òrgans de consulta escaients.

Disposició derogatòria única.

Queden derogades totes les normes de rang igual o inferior que contradiguin o s'oposin al que disposa aquest Reglament i, en particular, el que estableix l'apartat segon de la disposició final primera del Decret 66/2016, de 18 de novembre, pel qual s'aprova al Cartera de serveis socials de les Illes Balears.

Disposició final única.

Aquest Reglament entrarà en vigor una vegada publicat íntegrament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i transcorregut el termini assenyalat a l'article 113 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

 

ANNEX ÚNIC Prestacions de la Cartera de serveis socials del Consell Insular d'Eivissa

A.Índex de prestacions

1.Prestació de serveis a persones amb discapacitat

1.1.Servei de valoració, orientació i seguiment

1.2. Servei de centre ocupacional

1.3. Servei de centre de dia

1.4. Servei d'habitatge supervisat

1.5. Servei d'avaluació i de reconeixement de la condició de cans d'assistència

1.6. Servei d'intèrpret en llengua de signes

1.7. Servei d'atenció integral i de promoció de l'autonomia

2.Prestació de serveis a persones majors

2.1.Servei d'estades diürnes. Centre de dia

2.2. Servei Llar Sociocultural

2.3. Servei sociocultural per a persones majors

3.Prestació de serveis a la dona i al col·lectiu LGTBI

3.1. Servei d'assessorament i atenció a la dona

3.2. Servei d'Atenció psicològica a fills/filles de dones víctimes de violència masclista

3.3. Servei d'atenció i tractament a víctimes de violència masclista

3.4. Servei d'acolliment a les llars de protecció

3.5. Servei d'acolliment a dones víctimes de violència sexual

3.6. Servei de sensibilització en matèria de polítiques de gènere i dona

3.7. Servei d'atenció al col·lectiu LGTBI

4.Prestació del servei d'inclusió social

4.1.Servei de prevenció de conductes de risc

5.Prestació de serveis a menors i famílies

5.1.Serveis generals

 

5.1.1.Servei de recepció, urgències i valoració d'atenció a la infància i l'adolescència

5.1.2.Servei de valoració a menors víctimes d'abús sexual

5.1.3.Servei de tractament als infants i adolescents sotmesos a mesura de protecció

5.1.4.Servei d'intervenció terapèutica familiar i de treball del vincle parental en menors sotmesos a mesura de protecció

5.1.5.Servei de transició a la vida adulta i autonomia personal

5.1.6.Programa de visites familiars

 

5.2.Serveis d'acolliment familiar

 

5.2.1.Servei d'informació, formació, assessorament, valoració i suport per als acolliments familiars

5.2.2.Servei d'acolliment familiar amb família pròpia

5.2.3.Servei d'acolliment familiar amb família aliena

5.2.4.Servei d'acolliment familiar amb família aliena especialitzat

 

5.3.Serveis d'acolliment residencial

 

5.3.1.Servei de primera acollida i diagnòstic a infants i adolescents en situació de desprotecció greu

5.3.2.Servei d'acolliment residencial bàsic per a infància i adolescència

5.3.3.Servei d'acolliment residencial d'acció educativa especial

5.3.4.Servei d'acolliment residencial específic per a persones menors d'edat amb problemes de conducta

5.3.5.Servei d'acolliment residencial especial per a menors estrangers no acompanyats

 

5.4.Serveis d'adopció

 

5.4.1.Servei d'informació, formació, assessorament, valoració i suport a l'adopció nacional

5.4.2.Servei d'informació, formació, assessorament, valoració i suport a l'adopció internacional

5.4.3.Servei de seguiment de delegació de guarda amb finalitat adoptiva

5.4.4.Servei de seguiment postadoptiu

5.4.5.Servei de recerca d'orígens

6.Prestacions econòmiques

6.1Prestacions econòmiques per a persones majors de 65 anys

6.2Prestacions econòmiques per a persones amb discapacitat

A.Descripció de les prestacions

1.Prestació de serveis a persones amb discapacitat

1.1.Servei de valoració, orientació i seguiment

Descripció:Servei d'informació, valoració i orientació a la persona amb discapacitat i a la família per a accedir al recurs més adequat de la Xarxa Pública de Serveis Socials segons el tipus de discapacitat i el tipus i la intensitat dels suports que necessita cada persona.

El servei també ha de valorar les necessitats detectades en les famílies i orientar-les als recursos adequats. Inclou el seguiment de les persones passat un temps des de la incorporació al servei, així com el seguiment dels plans d'atenció individual i de la qualitat del servei rebut.

Persones destinatàries: Persones amb discapacitat a partir del 33 %, i els seus familiars/tutors.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social i cos administratiu.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: 1 persona graduada en Psicologia, 1 persona graduada en Treball Social i 1 persona auxiliar administrativa.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen els articles 14 i 15 del capítol II sobre els principis generals i les directrius de coordinació per autoritzar i acreditar els serveis del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei social comunitari bàsic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa

 

1.2.Servei de centre ocupacional

Descripció: Servei d'atenció diürna que dona suport a les persones amb discapacitat que necessiten organització, supervisió i assistència en la realització de les activitats de la vida diària, i també suport en el procés d'adquisició i desenvolupament d'activitats bàsiques i adaptatives personals, socials i prelaborals, perquè puguin assolir, dins de les possibilitats de cada persona usuària, la màxima integració sociolaboral.

Persones destinatàries: Persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a partir de 16 anys i a partir d'un 33% de grau de discapacitat reconegut.

Establiment/Equip professional: El servei es pot prestar tant en un centre com en entorns de la comunitat per afavorir la inclusió i la participació socials, però sempre fora del domicili de la persona, mitjançant un equip multidisciplinari de professionals de conformitat amb el previst a l'article 17 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Els que estableix l'article 22 del Decret 86/2010 de 25 de juny, pel quals s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen els articles 14 i 15 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip de valoració a sol·licitud de la mateixa persona usuària o altres serveis socials.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: No garantida, sotmesa a disposicions pressupostàries

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

1.3.Servei de centre de dia

Descripció: Servei d'atenció diürna que dona una atenció integral a les persones amb discapacitat amb necessitats de suport extens i generalitzat en funció de les necessitats de cada persona i el seu tipus de discapacitat, perquè puguin millorar o mantenir el major nivell d'autonomia i benestar, potenciar la inclusió i donar suport a les famílies.

Persones destinatàries: Persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament a partir de 16 anys (menors de 16 anys en casos excepcionals) amb un grau mínim de discapacitat d'un 65 % i necessitat de suport extens i generalitzat.

I persones amb discapacitat física a partir de 16 anys amb un grau mínim de discapacitat d'un 65% i necessitat de suport extens i generalitzat (menors de 16 anys en casos excepcionals). De manera excepcional podran accedir al servei persones amb un grau de discapacitat inferior al 65 % i necessitat de suport extens i generalitzat amb valoració prèvia.

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament necessari per atorgar el servei mitjançant un equip multidisciplinari de professionals de conformitat amb el previst a l'article 17 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Els que estableix l'article 21 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen els articles 14 i 15 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip de valoració a sol·licitud de la mateixa persona usuària o altres serveis socials.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació Garantida.

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

1.4.Servei d'habitatge supervisat

Descripció: Servei residencial de caràcter permanent o temporal per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament que necessiten supervisió i suport de diferent intensitat. S'organitza en habitatges ordinaris que constitueixen el domicili habitual de la persona.

Persones destinatàries:  Persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament, a partir de 16 anys, amb un percentatge de discapacitat igual o superior a un 33 % i amb necessitat de suport extens i generalitzat (menors de 16 anys en casos excepcionals).

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament necessari per atorgar el servei mitjançant un equip multidisciplinari de professionals de conformitat amb el previst a l'article 17 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Els que estableix l'article 24 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen els articles 14 i 15 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip de valoració a sol·licitud de la mateixa persona usuària o altres serveis socials.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Garantida per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament, amb una discapacitat reconeguda del 65% o més, amb necessitats de suport extens i generalitzat, majors de 16 anys (menors de 16 anys en casos excepcionals). L'accés a aquest servei garantit estarà sotmès a valoració tècnica de l'equip de valoració, orientació i seguiment del Consell Insular d'Eivissa.

Per a persones amb una discapacitat reconeguda inferior al 65% sotmesa a disposicions pressupostàries.

Copagament: Sí, segons els criteris que es determinin

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

1.5.Servei d'avaluació i de reconeixement de la condició de cans d'assistència

Descripció: Servei dirigit al reconeixement de la condició de cans d'assistència, així com altres funcions atribuïdes en aquesta matèria als consells insulars per la Llei 1/2014, de 21 de febrer, de cans d'assistència.

Persones destinatàries: Persones amb una discapacitat o malaltia acreditada o oficialment reconeguda que sigui auxiliada per cans d'assistència de conformitat amb l'establert a la Llei 1/2014, de 21 de febrer, de cans d'assistència.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un tècnic i un administratiu de la Secció del Departament que s'encarregui de l'atenció a persones amb discapacitat.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Personal de gestió administrativa necessari segons demanda.

Estàndards de qualitat: Els que estableix la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears.

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa

1.6. Servei d'intèrpret en llengua de signes

Descripció: Servei que ofereix un suport per a la interpretació de la llengua de signes a les persones amb discapacitat auditiva i sordcegues per a diversos tipus de gestions sense barreres comunicatives: tràmits administratius, mèdics, judicials, formatives o altres.

Persones destinatàries: Persones amb discapacitat auditiva i sordcegues residents a l'illa d'Eivissa que utilitzen la llengua de signes.

Establiment/Equip professional: El servei es pot prestar tant en un centre com en entorns de la comunitat per afavorir la inclusió i la participació socials.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableix la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears.

Accés a la prestació: Valoració tècnica a sol·licitud de la mateixa persona usuària.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Garantida per les gestions que es facin al Consell Insular d'Eivissa i sotmesa a disposició pressupostària de les gestions davant d'altres administracions.

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

1.7. Servei d'atenció integral i de promoció de l'autonomia

Descripció: Servei format per un conjunt d'actuacions adreçades a valorar, orientar i donar els suports necessaris per promoure l'autonomia personal i social i aconseguir la màxima inclusió en els diferents àmbits (socials, educatius, salut, laborals i altres) mitjançant la coordinació amb els recursos de la comunitat.

Persones destinatàries:  Infants i adolescents de 6 a 16 anys amb una discapacitat física, psíquica o sensorial reconeguda a partir del 33%, i sense grau de dependència reconegut, que no rebin suport en altres serveis i/o beques o que aquest suport sigui mínim.

I persones a partir de 18 anys (menors en casos excepcionals) fins els 65 anys (amb possibilitat de prorrogar fins el 70 anys a criteri tècnic) amb una discapacitat física sobrevinguda i amb possibilitat de millora de la seua autonomia i habilitació personal, amb una duració màxima de tres anys des de l'alta de la rehabilitació sanitària.

Establiment/Equip professional: El servei es pot prestar tant en un centre com en entorns comunitaris, espais formatius, espais de rehabilitació o al mateix domicili, mitjançant un equip multidisciplinari compost per personal tècnic de l'àmbit sociosanitari, de suport i atenció directa, personal tècnic rehabilitador i personal de serveis generals.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà dels professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen els articles 14 i 15 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip multidisciplinari a sol·licitud de la mateixa persona usuària o altres serveis socials, segons els criteris que es determinin.

Tipus de prestació: Servei comunitari específic.

Garantia de la prestació: No garantida, sotmesa a disposicions pressupostàries

Copagament: Sí, segons els criteris que es determinin

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

2. Prestació de serveis a persones majors

2.1. Servei d'estades diürnes. Centre de dia

Descripció: És un servei d'acolliment diürn que dona suport a les persones que necessiten organització, supervisió i assistència en la realització de les activitats de la vida diària, i complementa l'atenció pròpia del domicili.

Persones destinatàries: Persones diagnosticades de malaltia neurodegenerativa que tenen afectades les capacitats cognitives, en fases inicials i mitjanes.

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament propi per a un centre de dia amb un equip interdisciplinari de professionals de conformitat amb el previst a l'article 21 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitat, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació del serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de la població.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Els que estableix l'article 21 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen els articles 14 i 15 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip de valoració a sol·licitud de la mateixa persona usuària o altres serveis socials.

Tipus de prestació: Servei Social Comunitari Específic.

Garantia de la prestació: Prestació no garantida, sotmesa a disposicions pressupostàries

Copagament: Sí, segons l'ordenança fiscal aprovada pel Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 131 Ext. 05-09-2005)

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa.

2.2. Servei Llar Sociocultural

Descripció: Centre sociocultural que té per objecte la promoció i l'organització d'activitats, primordialment de caire cultural i de foment de la convivència i l'ajuda mútua, per possibilitar un envelliment satisfactori, mitjançant la realització d'activitats de foment de l'autonomia personal, de prevenció de la dependència, de potencialització de l'autoestima, de l'activitat del cos i de la ment, de la promoció d'hàbits saludables i del desenvolupament de la capacitat creativa i artística.

Persones destinatàries: Persones majors de 60 anys i els cònjuges o aquelles amb qui convisquin en relació anàloga d'afectivitat de forma estable, pública i notòria, i les que siguin pensionistes majors de 55 anys que hagin tramitat el carnet de soci o sòcia.

Establiment/Equip professional: Centre de la Llar Eivissa del Consell Insular d'Eivissa, ubicat al c. de Balears, 13 d'Eivissa, mitjançant un equip multidisciplinari de professionals de conformitat amb el previst a l'article 17 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Els que estableix l'article 21 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen els articles 14 i 15 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació no garantida, sotmesa a disposicions pressupostàries

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

2.3. Servei sociocultural per a persones majors

Descripció: Servei que té per objecte el foment i la dinamització del lleure i l'oci entre les persones grans de l'illa d'Eivissa.

Persones destinatàries: Persones majors de 60 anys i els cònjuges o aquelles amb qui convisquin en relació anàloga d'afectivitat de forma estable, pública i notòria.

Establiment/Equip professional: El servei es pot prestar tant en un centre com en entorns de la comunitat per afavorir la inclusió i la participació socials, mitjançant un equip multidisciplinari de professionals de conformitat amb el previst a l'article 17 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Els que estableix l'article 22 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen els articles 14 i 15 del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació no garantida, sotmesa a disposicions pressupostàries

Copagament: Sense copagament.

Entitat prestadora del Servei: Entitats mitjançant concertació i/o contractació.

3. Prestació de serveis a la dona i al col·lectiu LGTBI

3.1. Servei d'assessorament i atenció a la dona

Descripció: Servei d'informació, orientació i assessorament en temes jurídics, socials, formatius i laborals per a les dones en general i especialment per a aquelles que han viscut o viuen situacions de violència de gènere.

Persones destinatàries: Qualsevol dona i especialment aquelles amb sentència judicial per maltractament o valorada com a víctima de violència de gènere per l'equip professional de l'Oficina de la Dona.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret i Educació Social.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: 1 persona llicenciada/graduada en Dret, 1 persona diplomada/graduada en Treball Social, 1 persona diplomada/graduada en Educació Social.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat d'homes i dones de les Illes Balears (article 16).

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del Servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa

3.2. Servei d'Atenció psicològica a fills/filles de dones víctimes de violència masclista

Descripció: Atenció psicològica per a fills i filles de dones víctimes de violència masclista reconegudes judicialment o valorades tècnicament com a víctimes de violència masclista per l'equip professional de l'Oficina de la Dona.

Persones destinatàries: Persones menors d'edat fills i filles de dones víctimes de violència de masclista amb sentència judicial per maltractament o valorades tècnicament com a víctima de violència masclista per l'equip professional de l'Oficina de la Dona.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip de persones titulades en Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: 3 persones llicenciades/graduades en Psicologia.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat d'homes i dones de les Illes Balears (article 16).

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip de l'Oficina de la Dona a sol·licitud de la mare del/de la menor.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa

3.3. Servei d'atenció i tractament a víctimes de violència masclista

Descripció: Atenció psicològica, individual o grupal, per a dones víctimes de violència masclista amb sentència judicial per maltractament o valorades com a tal per l'equip professional de l'Oficina de la Dona.

Persones destinatàries: Qualsevol dona amb sentència judicial per maltractament o valorades com a víctima de violència de gènere per l'equip professional de l'Oficina de la Dona.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip multidisciplinari constituït per persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educadors Socials i Dret.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Persones llicenciades/graduades en Psicologia, Treball Social, Educadors Socials i Dret en nombre suficient per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11de juny, de serveis socials de les Illes Balears i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat d'homes i dones de les Illes Balears (article 16).

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip de l'Oficina de la Dona a sol·licitud de la mateixa persona usuària, altres serveis socials, cossos de forces i seguretat de l'Estat, associacions de benestar social o Jutjat, entre d'altres.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa

 

3.4. Servei d'acolliment a les llars de protecció

Descripció: Servei d'acollida residencial temporal per a les dones víctimes de violència masclista, els seus fills menors d'edat i/o persones que en depenen quan aquelles es troben en situació de perill per part dels seus agressors o quan la situació de violència les deixa en situació de vulnerabilitat social i tenen manca de llar.

Persones destinatàries: Qualsevol dona a partir dels 18 anys d'edat víctimes de violència masclista, els seus fills i filles menors d'edat i/o persones que en depenen.

Establiment/Equip professional: Els propis d'un habitatge normalitzat amb un equip multidisciplinari constituït per auxiliars de serveis socials, infermers, psicòlegs, treballadors socials, educadors socials i lletrats.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: 7 persones auxiliars de Serveis Socials, 1 treballador o treballadora social, 2 psicòlegs i/o psicòlogues, 1 treballador/ treballadora social, 1 educador/educadora social, 1 assessor/ assessora jurídica i 1 infermer o infermera

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat d'homes i dones de les Illes Balears.

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip de l'Oficina de la Dona a sol·licitud de la mateixa persona usuària, altres serveis socials, cossos de forces i seguretat de l'Estat, associacions de benestar social o Jutjat, entre d'altres.

Tipus de prestació: Servei social especialitzat.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

3.5. Servei d'acolliment a dones víctimes de violència sexual

Descripció: Servei d'acolliment residencial temporal destinat a dones víctimes de violència sexual de conformitat amb la definició prevista a l'article 65.4.d de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat d'homes i dones de les Illes Balears.

Persones destinatàries: Qualsevol dona a partir dels 18 anys d'edat víctima de violència sexual.

Establiment/Equip professional: Els propis d'un habitatge normalitzat amb un equip multidisciplinari constituït per auxiliars de serveis socials, i per persones titulades en infermeria, psicologia, treball social, educació social i dret.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat d'homes i dones de les Illes Balears.

Accés a la prestació: Valoració tècnica per part de l'equip de l'Oficina de la Dona a sol·licitud de la mateixa persona usuària, altres serveis socials, cossos de forces i seguretat de l'Estat, associacions de benestar social o Jutjat, entre d'altres.

Tipus de prestació: Servei social especialitzat.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

3.6. Servei de sensibilització en matèria de polítiques de gènere i dona

Descripció: Servei destinat a la formació i la sensibilització en matèria de polítiques de gènere i dona.

Persones destinatàries: Població en general, personal de les corporacions locals i institucions públiques de l'illa d'Eivissa.

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament necessari per atorgar el servei mitjançant un equip de persones formades en matèria d'igualtat.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableix la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears.

Accés a la prestació: Valoració per part de l'equip tècnic

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: No garantida, sotmesa a disposicions pressupostàries

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

3.7. Servei d'Atenció al col·lectiu LGTBI

Descripció: Servei d'atenció i orientació psicosocial per al col·lectiu LGTBI.

Persones destinatàries: Qualsevol persona del col·lectiu LGTBI.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip de persones titulades en l'àmbit social.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: 1 persona diplomada/graduada en Treball Social, 1 persona auxiliar Serveis Socials, 1 llicenciada/graduada en Dret, 1 persona llicenciada/graduada en psicologia.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de les lesbianes, gays, trans, bisexuals e intersexuals i per erradicar la LGTBI fòbia.

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant la concertació o contractació.

4. Prestació del servei d'inclusió social

4.1. Servei de prevenció de conductes de risc

Descripció: Servei que té per objecte la sensibilització, la informació i la formació en l'àrea de la prevenció de conductes de risc mitjançant diferents programes.

Persones destinatàries: Persones, famílies, professionals i centres educatius que sol·licitin informació i assessorament en matèria de prevenció en conductes de risc.

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament necessari per atorgar el servei mitjançant un equip multidisciplinari de persones titulades en Psicologia, Pedagogia, Educació Social i cos administratiu.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableix la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears.

Accés a la prestació: Valoració per part de l'equip tècnic multidisciplinari.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: No garantida, sotmesa a disposicions pressupostàries

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5. Prestació de serveis a menors i famílies

5.1. Serveis generals

5.1.1. Servei de recepció, urgències i valoració d'atenció a la infància i l'adolescència

Descripció: Servei que rep les comunicacions realitzades en relació amb els infants i adolescents en situació de desprotecció o de risc de desprotecció, proporcionant l'atenció, la valoració, la intervenció en crisis i proposant les mesures de protecció adients.

Persones destinatàries: Infants i adolescents de 0 fins als 18 anys, en situació de risc greu, de desprotecció o desemparament que es troben a l'illa de Eivissa.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret i Educació Social.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració tècnica de l'equip interdisciplinari a sol·licitud de qualsevol ciutadà, altres serveis socials, cossos i forces de seguretat de l'Estat, Jutjat o Fiscalia de Menors, entre d'altres.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa

5.1.2. Servei de valoració a menors víctimes d'abús sexual

Descripció: Servei que valora la protecció dels infants i els adolescents que han sofert presumptes abusos sexuals o presenten indicadors que orienten la possibilitat d'haver-los sofert.

Persones destinatàries: Infants i adolescents, de 0 fins als 18 anys, que han sofert presumptes abusos sexuals o presenten indicadors que orienten la possibilitat d'haver-los sofert, així com el seguiment a les seues famílies.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educació Social i Dret, preferentment amb experiència en l'àmbit d'abús sexual a menors.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració tècnica de l'equip interdisciplinari a sol·licitud dels menors, família, altres serveis socials, cossos de forces i seguretat de l'Estat, Jutjat o Fiscalia de Menors, entre d'altres.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa

5.1.3. Servei de tractament als infants i adolescents sotmesos a mesura de protecció

Descripció: Programa de tractament psicoterapèutic del dany produït per situacions de desatenció de les necessitats, de maltractament, de negligència, d'abús sexual i/o d'abandonament; i de promoció del benestar i dels recursos personals dels infants i adolescents.

Persones destinatàries: Infants i adolescents, amb mesura de protecció dictada per l'entitat pública competent en matèria de protecció de menors.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educació Social.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració tècnica de l'equip interprofessional

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.1.4. Servei d'intervenció terapèutica familiar i de treball del vincle parental en menors sotmesos a mesura de protecció

Descripció: És un programa de treball familiar psicoterapèutic per millorar les competències parentals i per afavorir la convivència familiar i el bon tracte dels infants i adolescents en mesura de desprotecció en els següents supòsits: Preservació familiar, capacitació parental, amb mesura de declaració de risc, separació provisional i reunificació familiar.

Persones destinatàries: Infants i adolescents d'edats compreses entre els 0 fins als 18 anys amb mesura de protecció dictada per entitat pública competent en matèria de protecció.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educació Social.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació:Valoració tècnica de l'equip professional del servei

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i /o mitjançant la concertació o contractació.

5.1.5. Servei de transició a la vida adulta i autonomia personal

Descripció: Servei destinat a oferir acompanyament en la inserció sociolaboral i d'habitatge per garantir una preparació progressiva a la independència personal, d'acord amb les necessitats formatives i d'integració social i laboral dels menors sotmesos a tutela o guarda de l'entitat pública competent en matèria de protecció de menors.

Persones destinatàries: Adolescents de més de 16 anys que es trobin sotmesos a mesura de protecció de tutela o guarda del Consell Insular d'Eivissa.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educació Social i Dret.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració tècnica de l'equip interdisciplinari de les persones destinatàries del recurs que compleixin amb els requisits establerts a l'article 185.2 de la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les illes Balears.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.1.6. Programa de visites familiars

Descripció: Servei per facilitar la relació dels infants i adolescents sotmesos a mesures de protecció dictades per l'entitat pública competent en matèria de protecció de menors, amb la seua família en un entorn segur.

Persones destinatàries: Infants i adolescents de totes les edats sotmesos a mesura de protecció de menors dictada per l'entitat pública de protecció de menors i les seues famílies.

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament necessari per atorgar el servei mitjançant un equip multidisciplinari de persones titulades en Treball Social, Educació Social.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2001, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració tècnica de l'equip interdisciplinari

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

 

​​​​​​​5.2. Serveis d'acolliment familiar

5.2.1. Servei d'informació, formació, assessorament, valoració i suport per als acolliments familiars

Descripció: Servei que preveu les tasques derivades de la valoració i la formació de la família o persona que sol·licita acollir i la integració en aquesta d'un infant o adolescent.

Persones destinatàries: Famílies o persones sol·licitants d'acolliment familiar que compleixin els requisits previstos a l'article 11 del Decret 40/2006, de 21 de d'abril, pel qual es regulen els procediments d'acolliment familiar, d'adopció i de determinació d'idoneïtat.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei comunitari bàsic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i /o mitjançant concertació o contractació.

5.2.2. Servei d'acolliment familiar amb família pròpia

Descripció: Servei que té com a objectiu aconseguir la integració i la plena participació de l'infant o l'adolescent en un nucli familiar estable i adequat a les seues necessitats per oferir un marc de convivència, temporal o permanent, amb la corresponent compensació econòmica per afavorir els referits objectius.

Persones destinatàries: Infants i adolescents amb expedient obert al Consell Insular d'Eivissa, amb aquells sol·licitants d'acolliment dels quals hi ha una relació de parentiu per consanguinitat o per afinitat fins al quart grau.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració de l'equip interdisciplinari de conformitat amb els criteris establerts al Decret 40/2006, de 21 de d'abril, pel qual es regulen els procediments d'acolliment familiar, d'adopció i de determinació d'idoneïtat.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

 

​​​​​​​5.2.3. Servei d'acolliment familiar amb família aliena

Descripció: Servei que té com a objectiu aconseguir la integració i la plena participació de l'infant o l'adolescent en un nucli familiar estable i adequat a les seues necessitats per oferir-li un marc de convivència, temporal o permanent, amb la corresponent compensació econòmica per afavorir els referits objectius.

Persones destinatàries: Infants i adolescents amb expedient obert al Consell Insular d'Eivissa, amb aquells sol·licitants d'acolliment dels quals no hi ha una relació de parentiu per consanguinitat o per afinitat fins al quart grau.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració de l'equip interdisciplinari de conformitat amb els criteris establerts al Decret 40/2006, de 21 d'abril, pel qual es regulen els procediments d'acolliment familiar, d'adopció i de determinació d'idoneïtat.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.2.4. Servei d'acolliment familiar amb família aliena especialitzat

Descripció: Servei que té com a objectiu aconseguir la integració i la plena participació de l'infant o l'adolescent en un nucli familiar estable i adequat a les seues necessitats per oferir-li un marc de convivència, temporal o permanent, quan algun dels membres de la família en què es desenvolupa disposa de qualificació, experiència o formació específica per desenvolupar aquesta funció respecte d'infants o adolescents amb necessitats o circumstàncies especials amb plena disponibilitat, i percep, per a això, la compensació econòmica corresponent, sense que en cap cas no suposi una relació laboral.

Persones destinatàries: Infants i adolescents amb expedient obert en l'entitat pública competent en matèria de protecció de menors amb problemes de conducta, trastorns de caire psicològic i/o diversitat funcional.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració de l'equip interdisciplinari de conformitat amb els criteris establerts al Decret 40/2006, de 21 de d'abril, pel qual es regulen els procediments d'acolliment familiar, d'adopció i de determinació d'idoneïtat.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.3. Serveis d'acolliment residencial

5.3.1. Servei de primera acollida i diagnòstic a infants i adolescents en situació de desprotecció greu

Descripció: Servei d'acolliment residencial que proporciona atenció immediata i transitòria a les persones menors d'edat que, davant d'una possible situació de desprotecció, requereixen la sortida urgent del seu medi familiar, amb la necessitat d'un diagnòstic que orienti les mesures que ha d'adoptar el Consell Insular d'Eivissa.

Persones destinatàries: Infants i adolescents de totes les edats en situació de desprotecció greu que es troben a l'illa d'Eivissa.

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament residencial amb un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educació Social, auxiliar educatiu, auxiliar de serveis múltiples.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Estàndards de qualitat: Estàndards de qualitat en acolliment residencial EQUAR, publicats pel Ministeri de Sanitat, Serveis Social i Igualtat l'any 2012, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Accés a la prestació: Mitjançant resolució administrativa dictada per entitat pública competent en matèria de protecció de menors, per ordre de la Fiscalia o dels cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.3.2. Servei d'acolliment residencial bàsic per a infància i adolescència

Descripció: Servei d'acolliment residencial que té com a finalitat acollir persones menors d'edat en situació de guarda o tutela amb necessitats residencials a curt, mitjà i llarg termini.

Persones destinatàries: Infants i adolescents de totes les edats amb situació de desprotecció greu o desemparament que es troben a l'illa d'Eivissa.

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament residencial amb un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educació Social, auxiliars educatius i auxiliars de serveis múltiples.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Estàndards de qualitat: Estàndards de qualitat en acolliment residencial EQUAR, publicats pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l'any 2012, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Accés a la prestació: Resolució administrativa dictada per entitat pública competent en matèria de protecció de menors.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o gestió indirecta

5.3.3. Servei d'acolliment residencial d'acció educativa especial

Descripció: Servei d'acolliment residencial que té com a finalitat l'atenció integral especialitzada en infants i adolescents, amb disfuncions emocionals, conductuals, problemes d'addicció, amb diversitat funcional psíquica, física o sensorial, adolescents embarassades o amb càrregues familiars, víctimes d'explotació sexual o tràfic d'éssers humans, entre d'altres.

Persones destinatàries: Infants i adolescents amb mesura de protecció de guarda o tutela.

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament residencial amb un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educació Social, auxiliars educatius, auxiliars de serveis múltiples i/o professionals de formacions específiques.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Estàndards de qualitat: Estàndards de qualitat en acolliment residencial especialitzat EQUAR-E, publicats pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l'any 2012, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Accés a la prestació: Resolució administrativa dictada per l'entitat pública competent en matèria de protecció de menors.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.3.4. Servei d'acolliment residencial específic per a persones menors d'edat amb problemes de conducta

Descripció: Servei d'acolliment residencial destinat a persones menors d'edat diagnosticades amb problemes de conductes, que presentin conductes disruptives o dissocials recurrents, transgressores de les normes socials i dels drets de tercers, quan a més estigui justificat per les seues necessitats de protecció i determinat per una valoració psicosocial especialitzada.

En aquest centre es pot preveure la utilització de mesures de seguretat i de restricció de les llibertats o drets fonamentals.

Persones destinatàries: Infants i adolescents, entre els 7 i 17 anys, que estiguin en situació de guarda o tutela de l'entitat pública competent en matèria de protecció de menors diagnosticats amb problemes de conducta, que presentin conductes disruptives o dissocials recurrents, transgressores de les normes socials i els drets de tercers, quan a més així estigui justificat per les seues necessitats de protecció i determinat per una valoració psicosocial especialitzada.

Establiment/Equip professional: Equip multidisciplinari, compost per psicòleg/a, treballador/a social, educador/a social, auxiliars educatius i auxiliars de serveis múltiples, i/o professionals de formacions específiques.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Estàndards de qualitat: Estàndards de qualitat en acolliment residencial especialitzat EQUAR-E, publicats pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l'any 2012, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Accés a la prestació: Resolució administrativa d'entitat pública competent en matèria de protecció de menors o per resolució judicial.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.3.5. Servei d'acolliment residencial especial per a menors estrangers no acompanyats

Descripció: Servei d'acolliment residencial per a persones estrangeres menors d'edat que presentin una desprotecció i requereixin un recurs residencial específic a causa de les dificultats d'inserció motivades per les diferències idiomàtiques, culturals i socials.

Persones destinatàries: Infants i adolescents estrangers sense adults responsable a l'illa d'Eivissa, d'edats compreses entre els 12 i els 18 anys

Establiment/Equip professional: Immoble amb equipament residencial amb un equip interdisciplinari de persones titulades en Psicologia, Treball Social, Educació Social, mediadors socioculturals, auxiliars educatius i auxiliars de serveis múltiples.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Estàndards de qualitat: Estàndards de qualitat en acolliment residencial especialitzat EQUAR-E, publicats pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l'any 2012, mentre es du a terme el desplegament normatiu corresponent.

Accés a la prestació: Resolució administrativa dictada per entitat pública competent en matèria de protecció de menors.

Tipus de prestació: Servei social especialitzat.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació

5.4. Serveis d'adopció

5.4.1. Servei d'informació, formació, assessorament, valoració i suport a l'adopció nacional

Descripció: Servei d'informació, formació, assessorament, valoració i suport en l'adopció de menors en l'àmbit nacional.

Persones destinatàries: Famílies o persones sol·licitants d'adopció nacional que compleixin els requisits previstos a l'article 175 i 176 del Codi civil, i en la normativa específica en matèria de protecció de menors.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Universal pel que fa a la informació, i per valoració de l'equip interdisciplinari pel que fa a la formació, l'assessorament, la valoració i el suport.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.4.2. Servei d'informació, formació, assessorament, valoració i suport a l'adopció internacional

Descripció: Servei de suport en la gestió i la mediació per a l'adopció de menors en l'àmbit internacional de conformitat amb les funcions que l'entitat pública té atribuïda en matèria d'adopció internacional.

Persones destinatàries: Famílies o persones sol·licitants d'adopció internacional que de conformitat amb el Conveni de la Haia i la Llei 54/2007, de 28 de desembre, d'adopció internacional són declarades adoptables internacionalment.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Directe pel que fa a la informació, i per valoració per part de l'equip interdisciplinari pel que fa a la formació, l'assessorament, la valoració i el suport, segons especificitats de cada país.

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.4.3. Servei de seguiment de delegació de guarda amb finalitat adoptiva

Descripció: Servei que ofereix un espai de consulta, assessorament, orientació i intervenció individual i familiar per tractar dificultats puntuals que tenen a veure amb la integració dels infants al si de la seua família adoptiva.

Persones destinatàries: Famílies amb fills i filles adoptats fins als 18 anys.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.4.4. Servei de seguiment postadoptiu

Descripció: Servei per al seguiment de l'atenció i la integració dels infants i adolescents en les famílies d'adopció mitjançant la realització d'un suport psicosocial, assessorament, formació i atenció terapèutica.

Persones destinatàries: Infants i adolescents sotmesos a mesura de protecció de delegació de guarda per ser adoptats i les famílies d'adopció.

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Valoració de l'equip interdisciplinari

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

5.4.5. Servei de recerca d'orígens

Descripció: Servei que té per objecte la recerca dels orígens familiars de persones adoptades.

Persones destinatàries: Persones adoptades majors d'edat o infants i adolescents acompanyats dels seus pares o tutors

Establiment/Equip professional: Centre de Serveis Socials de Cas Serres del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip interdisciplinari de persones titulades en Treball Social, Dret, Educació Social i Psicologia.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil per a la prestació del servei.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i el Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del registre unificat dels serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials, i es regula la secció suprainsular del registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular, mentre es du a terme el desplegament normatiu.

Accés a la prestació: Directe

Tipus de prestació: Servei social comunitari específic.

Garantia de la prestació: Prestació social garantida

Copagament: Sense copagament

Entitat prestadora del servei: Gestió directa Consell Insular d'Eivissa i/o mitjançant concertació o contractació.

6. Prestacions econòmiques

6.1. Prestacions econòmiques per a persones majors de 65 anys

Descripció: Prestacions econòmiques individuals destinades a cobrir diferents necessitats de les persones majors de 65 anys, que siguin residents a l'illa d'Eivissa, per tal de millorar la seua qualitat de vida i, en general, per a la promoció del seu benestar. Hi ha diferents modalitats: rehabilitació, mobilitat, adaptació a la llar i tècniques.

Persones destinatàries: Persones majors de 65 anys que reuneixin les condicions establertes a la corresponent convocatòria anual.

Establiment/Equip professional: Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip de persones titulades en Treball Social, Psicologia, administratius i auxiliars administratius.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen al Decret llei 7/2022, d'11 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears

Accés a la prestació: Resolució administrativa

6.2. Prestacions econòmiques per a persones amb discapacitat

Descripció: Prestacions econòmiques individuals destinades a cobrir diferents necessitats  de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial reconeguda que siguin residents a l'illa d'Eivissa, per tal de millorar la seua qualitat de vida i, en general, per a la promoció del seu benestar. Hi ha diferents modalitats: rehabilitació, mobilitat, adaptació a la llar i tècniques.

Persones destinatàries: Persones menors de 65 anys amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 % que reuneixin les condicions establertes a la corresponent convocatòria anual.

Establiment/Equip professional: Consell Insular d'Eivissa mitjançant un equip de persones titulades en Treball Social, Psicologia, administratius i auxiliars administratius.

Perfils i ràtios del personal professional de l'equip: Es disposarà de professionals suficients en nombre i perfil.

Estàndards de qualitat: Els que estableixen al Decret llei 7/2022, d'11 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears.

Accés a la prestació: Resolució administrativa

Tipus de prestació: Econòmica

Garantia de la prestació: No garantida, sotmesa a disposicions pressupostàries

Entitat gestora de la prestació: Consell Insular d'Eivissa