Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 174201
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors per la qual es publica la designació d’ISBA, SGR, com a entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d’obertura i d’estudi, els interessos i el cost de l’aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d’inversions i de liquiditat que es convoquin el 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Per resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors d'1 de febrer de 2023, es va convocar el procediment de selecció d'una entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d'obertura i d'estudi, els interessos i el cost de l'aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d'inversions i de liquiditat de l'any 2023 (BOIB núm. 17, de 7 de febrer).

2. Per resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 27 de febrer de 2023, a proposta de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, es va designar ISBA, SGR, entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d'obertura i d'estudi, els interessos i el cost de l'aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d'inversions i de liquiditat que es convoquin el 2023.

Fonaments de dret

El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

RESOLUCIÓ

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 27 de febrer de 2023 per la qual es designa ISBA, SGR, entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d'obertura i d'estudi, els interessos i el cost de l'aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d'inversions i de liquiditat que es convoquin el 2023 (el contingut de la Resolució de 27 de febrer de 2023 és el que figura en l'annex d'aquesta Resolució de publicació).

 

(Signat electrònicament: 6 de març de 2023)

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors Rosario Sánchez Grau

 

ANNEX

Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, a proposta de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, per la qual es designa ISBA, SGR, entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d'obertura i d'estudi, els interessos i el cost de l'aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d'inversions i de liquiditat que es convoquin el 2023

En la data de la signatura, la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El Decret 29/2011, d'1 d'abril, de mesures urgents en matèria de finançament d'inversions productives i liquiditat de les pimes a les Illes Balears, estableix les normes que han de regir els ajuts en matèria de finançament d'inversions productives i liquiditat de les pimes a les Illes Balears i que actuen com a bases reguladores d'aquests ajuts.

2. L'article 13 del Decret 29/2011 estipula que les convocatòries d'ajuts que es dictin en aplicació d'aquest Decret poden preveure la col·laboració de les entitats quant al lliurament dels fons públics a les persones o entitats beneficiàries dels ajuts o a la realització d'altres funcions de gestió dels ajuts. El règim de col·laboració d'aquestes entitats s'ha de subjectar a les normes que estableix la normativa de subvencions, com també a les obligacions específiques que, si s'escau, estableixin la convocatòria i el conveni corresponent.

3. D'altra banda, els articles 4 i 5 del Decret 122/2000, d'1 de setembre, pel qual es regulen les aportacions al fons de provisions tècniques de les societats de garanties recíproques i el suport als socis partícips per les conselleries del Govern de les Illes Balears, estableixen que el Govern de les Illes Balears pot subscriure convenis de col·laboració amb les societats de garantia recíproca perquè els seus socis partícips rebin una ajuda al cost de l'aval que els presti la societat de garantia recíproca en qüestió, i regulen la documentació que han de presentar aquestes societats per poder formalitzar aquests convenis.

4. D'acord amb l'article 26.f) del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, per al lliurament dels fons públics a les persones beneficiàries o per a altres funcions de gestió de les subvencions, pot ser entitat col·laboradora qualsevol persona jurídica que compleixi les condicions de solvència i eficàcia que s'estableixin. En el cas que aquesta persona jurídica estigui subjecta al dret privat, l'article 27.2 del Text refós de la Llei de subvencions estableix que l'entitat col·laboradora s'ha de seleccionar prèviament mitjançant un procediment sotmès als principis de publicitat, concurrència, igualtat i no-discriminació, i la col·laboració s'ha de formalitzar per mitjà d'un conveni, quan no sigui a títol estrictament onerós.

5. Per resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors d'1 de febrer de 2023, es va convocar el procediment de selecció d'una entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d'obertura i d'estudi, els interessos i el cost de l'aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d'inversions i de liquiditat de l'any 2023 (BOIB núm. 17, de 7 de febrer).

6. Es considera l'informe del Servei de Política Financera i Assegurances de 22 de febrer de 2023, amb el vistiplau de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, de valoració de les sol·licituds presentades en el procediment de selecció d'una entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts esmentats el 2023, pel qual es proposa la designació d'ISBA, SGR, com a entitat col·laboradora, i de requeriment per completar la documentació prevista en la convocatòria.

7. Així mateix, es considera l'informe del Servei de Política Financera i Assegurances de 24 de febrer de 2023 de valoració de la documentació presentada per ISBA, SGR, per poder ser designada entitat col·laboradora que compleix amb el punt 8 de l'annex 1 de la convocatòria.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

2. El Decret 29/2011, d'1 d'abril, de mesures urgents en matèria de finançament d'inversions productives i liquiditat de les pimes a les Illes Balears, que constitueix el marc bàsic per executar aquests ajuts.

3. El Decret 122/2000, d'1 de setembre, pel qual es regulen les aportacions al fons de provisions tècniques de les societats de garanties recíproques i el suport als socis partícips per les conselleries del Govern de les Illes Balears.

4. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors que dicti una resolució en els termes següents:

1. Designar ISBA, SGR, amb NIF V07066913, entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d'obertura i d'estudi, els interessos i el cost de l'aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d'inversions i de liquiditat que es convoquin el 2023.

2. Notificar aquesta Resolució a ISBA, SGR.

Per tot això, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 6 de març de 2023)

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors Rosario Sánchez Grau

La directora general proposant Catalina Ana Galmés Trueba