Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Núm. 173684
Resolució de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual es concedeix la protecció nacional transitòria a la Denominació d’Origen Protegida “Mel d’Eivissa / Miel de Ibiza”

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària publicà el 18 de maig de 2022 al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE núm. 118) la resolució, de 12 de maig de 2022, per la qual es donava publicitat a la sol·licitud per a la tramitació de la inscripció en el registre comunitari de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) “Mel  d'Eivissa / Miel de Ibiza” que establia un termini de dos mesos perquè s'hi poguessin presentar oposicions.

Dia 1 de setembre de 2022  es publicà al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 115) la resolució de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària de, 30 d'agost de 2022, per la qual s'adoptava i publicava la decisió favorable relativa a la continuació del procediment per al registre de la DOP “Mel d'Eivissa / Miel de Ibiza”.

Una vegada conclòs el procés de tramitació nacional, es va trametre al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació l'esmentat expedient, perquè el remetés a la Comissió Europea, que el va rebre en data 7 de setembre de 2022  i assignà el número de referència PDO-ES-0863.

L'article 9 del Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre de 2012, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris, permet que els Estats membres atorguin una protecció transitòria a escala nacional una vegada la Comissió ha rebut l'expedient  i fins que no adopti una decisió definitiva.

Per la qual cosa, i a l'efecte de tramitar la  protecció nacional transitòria, que regula l'article 17 del Reial Decret 1335/2011, de 3 d'octubre, que estableix que, per denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides les quals l'àmbit territorial no excedeixi d'una comunitat autònoma, aquesta concessió correspon a l'òrgan competent de la comunitat autònoma que haurà d'aprovar aquesta protecció nacional, mitjançant la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat de l'acte administratiu pel qual es pren aquesta decisió.

Atès que la persona titular de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació és la competent en matèria de denominacions d'origen, d'acord amb el que estableix el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les Conselleries de l'administració de la Comunitat Autònoma.

Dict la següent resolució:

1.- Concedir la protecció nacional transitòria a la Denominació d'Origen Protegida (DOP) “Mel d'Eivissa/ Miel de Ibiza” , que només podrà ser emprada en la comercialització de les mels que compleixin les especificacions del següent plec de condicions, que es pot consultar en el següent URL:

https://www.caib.es/sites/qualitatagroalimentaria/ca/miel_de_ibizamel_deivissa/

2.- Deixar sense efectes la protecció nacional transitòria a partir de la data en què la Comissió Europea adopti una decisió sobre la seva inscripció.

3.- Publicar aquesta resolució en el «Butlletí Oficial de l'Estat» i en el «Butlletí Oficial de les Illes Balears».

4.- Informar el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació d'aquesta concessió de protecció nacional transitòria.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar amb caràcter potestatiu recurs de reposició davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, del procediment administratiu comú i de les administracions públiques i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Eivissa, 9 de març de 2023

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació Maria Asunción Jacoba Pia de la Concha García-Mauriño