Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 170034
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual es modifica la convocatòria de subvencions destinada al foment de la igualtat de gènere i la inclusió de persones amb discapacitat a l’esport a l’àmbit de les federacions esportives de les Illes Balears i delegacions de les federacions esportives espanyoles a les Illes Balears en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - finançat per la Unió Europea - Next Generation EU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 14 de febrer de 2023, (BOIB núm. 20) es va publicar la Resolució de data 6 de febrer de 2023, de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinada al foment de la igualtat de gènere i la inclusió de persones amb discapacitat a l'esport a l'àmbit de les federacions esportives de les Illes Balears i delegacions de les federacions esportives espanyoles a les Illes Balears en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - finançat per la Unió Europea - Next Generation EU

2. El punt 7.2 de l'esmentada convocatòria de subvencions, estableix que tenen consideració de despeses subvencionables les corresponents a les actuacions següents:

  • Organització de noves competicions femenines i competicions en igualtat a l'àmbit federatiu.
  • Formació de tècnics esportius en igualtat (cursos de mínim de 20 hores)
  • Campanyes per a visibilitat i atracció de jutgesses, àrbitres i entrenadores.
  • Organització de noves competicions d'esport adaptat i competicions inclusives.
  • Formació especialitzada de tècnics esportius i classificadors en inclusió de persones amb discapacitat (cursos de mínim de 20 hores).

3. El punt 7.3 de la convocatòria, estableix que son despeses imputables per les actuacions de formació.

4. L'esmentada convocatòria de subvencions no preveu quines despeses tindran la consideració de despeses imputables per les actuacions següents:

  • Organització de noves competicions femenines i competicions en igualtat a l'àmbit federatiu.
  • Campanyes per a visibilitat i atracció de jutgesses, àrbitres i entrenadores.
  • Organització de noves competicions d'esport adaptat i competicions inclusives.

5. Informe del director general d'Esports sobre la necessitat de modificar la convocatòria de subvencions destinada al foment de la igualtat de gènere i la inclusió de persones amb discapacitat a l'esport a l'àmbit de les federacions esportives de les Illes Balears i delegacions de les federacions esportives espanyoles a les Illes Balears en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - finançat per la Unió Europea - Next Generation, per incloure les imputables relatives a l'organització de noves competicions i campanyes de visibilitat i atracció.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

2. Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

3. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports (BOIB núm. 23, de 16 de febrer de 2021).

4. Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 6 de febrer de 2023, de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinada al foment de la igualtat de gènere i la inclusió de persones amb discapacitat a l'esport a l'àmbit de les federacions esportives de les Illes Balears i delegacions de les federacions esportives espanyoles a les Illes Balears en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - finançat per la Unió Europea - Next Generation EU

 

Per tot això, dict la següent:

Resolució

1. Incloure l'apartat 7.3 bis a la convocatòria de subvencions destinada al foment de la igualtat de gènere i la inclusió de persones amb discapacitat a l'esport a l'àmbit de les federacions esportives de les Illes Balears i delegacions de les federacions esportives espanyoles a les Illes Balears en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - finançat per la Unió Europea - Next Generation, en el següent sentit:

7.3.bis També tindran la consideració de despeses imputables:

a) Per l'activitat d'organització de noves competicions femenines i competicions en igualtat i d'esport adaptat i competicions inclusives a l'àmbit federatiu:

  • Despeses federatives d'inscripció i llicències requerides per a la realització de la competició esportiva.
  • Despeses per altres permisos i taxes requerits per a la realització de la competició esportiva.
  • Despeses per a l'elaboració de papereria, cartells, roba esportiva, pancartes, bosses o altres complements per al participant, sempre que incloguin en el seu disseny les següents marques i els seus anagrames o escuts corresponents:

i. Govern de les Illes Balears - Conselleria d'Afers Socials i Esports.

ii. Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

iii. Finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU

  • Despeses pel lloguer de les instal·lacions o espais necessaris per a la realització de la competició esportiva.
  • Despeses per a l'adquisició de material fungible necessari per a la realització de la competició esportiva..
  • Despeses per al lloguer d'immobilitzat material necessari per a la realització de la competició esportiva.
  • Despeses en serveis mèdics, fisioterapeutes i assegurances necessaris per a la realització de la competició esportiva.
  • Despeses de vigilància de les instal·lacions esportives a o en realitza la competició.
  • Medalles i trofeus dels esdeveniment o campionats per a esportistes i clubs esportius. Per la justificació d'aquesta despesa s'haurà de presentar l'acta de la competició o la classificació final de la competició.
  • Despeses d'emissió de les proves o campionats pel sistema streaming.
  • Despeses de trasllats per carretera dels esportistes i/o clubs esportius.
  • Allotjaments d'esportistes residents de les Illes Balears.

b) Per l'activitat de campanyes per a visibilitat i atracció de jutgesses, àrbitres i entrenadores:

  • Despeses d'elaboració de cartells, ferratines, espots publicitaris per a radio, televisió i/o internet i premsa escrita.
  • Despeses d'inserció d'espots publicitaris.

2.- Modificar el punt 8.1 de la convocatòria, en el sentit que les entitats interessades presentin un sol·licitud, per a cada tipus d'activitat que vulguin dur a terme, en el següent sentit:

 

Allà on diu:

8.1. Les entitats interessades han de presentar un sol·licitud, d'acord amb el model que consta com a imprès 1, i que ha de signar la persona representant legal de l'entitat.

Ha de dir:

8.1. Les entitats interessades han de presentar una sol·licitud per cada tipus d'activitat previstes al punt 7.2 de la convocatòria, d'acord amb el model que consta com a imprès 1, i que ha de signar la persona representant legal de l'entitat.

3. Atorgar un nou termini de presentació de sol·licituds de vint dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Ordenar la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears d'aquesta resolució

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma a data de signatura digital (7 de març de 2023)

La consellera d'Afers Socials i Esports ​​​​​​​Fina Santiago Rodríguez