Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 97815
Acord del Consell de Govern de 6 de febrer de 2023 de ratificació d’un vocal del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 30 del Text refós de la Llei de ports de l'Estat i de la marina mercant, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2011, de 5 de setembre, estableix la composició del consell d'administració de les autoritats portuàries. Aquest precepte disposa que el consell d'administració ha d'estar integrat pel president i pel capità marítim, com a membre nat, com també per un nombre de vocals ―comprès entre deu i setze en el cas de les Illes Balears―, els quals han de ser designats per la Comunitat Autònoma atesos determinats criteris fixats en el precepte esmentat.

D'acord amb aquests criteris, l'Administració General de l'Estat està representada en el consell d'administració pel capità marítim i, a més, per tres vocals, un dels quals ha de ser advocat de l'Estat i un altre, un representant de l'ens públic Ports de l'Estat. La comunitat autònoma hi està representada pel president i, a més, per quatre vocals. En el cas de les Illes Balears, cada consell insular hi ha de tenir un representant. Els municipis en el terme dels quals està localitzada la zona de servei del port hi han de tenir una representació del 33 % de la resta dels membres del consell, mentre que el 66 % de la resta dels membres del consell han de ser designats en representació de les cambres de comerç, indústria i navegació, les organitzacions empresarials i sindicals, i els sectors econòmics rellevants en l'àmbit portuari.

El nomenament d'aquests vocals té una durada de quatre anys, renovable, llevat que l'òrgan competent de la comunitat autònoma en disposi la separació acordada, a proposta de les organitzacions, els organismes o les entitats als quals representin.

D'acord amb aquests criteris i en virtut de la facultat que li atorga la norma esmentada, el Consell de Govern, en data 19 d'octubre de 2018 (BOIB núm. 131, de 20 d'octubre), designà la senyora Carmen Planas Palou, presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears.

Mitjançat un ofici del gerent de la CAEB s'ha sol·licitat la ratificació de la senyora Carmen Planas Palau, en representació de les organitzacions empresarials de les Illes Balears, en la vocalia corresponent del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears.

Atès això, cal renovar la representació en la vocalia corresponent.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, en la sessió de 6 de febrer de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Renovar la senyora Carmen Planas Palou, presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears, com a vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en representació de les organitzacions empresarials de les Illes Balears.

Segon. Notificar aquest Acord a l'Autoritat Portuària de Balears i a les persones interessades.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 6 de febrer de 2023

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez