Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 94446
Resolució del director gerent de l’Hospital Universitari Son Llàtzer de 2 de febrer de 2023 per la qual es convoca la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de feina de cap de Servei de Traumatologia i cirurgia ortopèdica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

És necessari cobrir el lloc de feina de cap de Servei de Traumatologia i cirurgia ortopèdica, corresponent a la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Universitari Son Llàtzer.

Fonaments de dret

1. Decret 87/2006, de 6 d'octubre, de provisió de llocs de comandament intermedi de caràcter assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears.

2. Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social.

3. La disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a  la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública (BOIB núm. 46, de 12 d'abril de 2016).

4. Disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública. A la present convocatòria li és aplicable l'exempció de coneixements de llengua catalana prevista en el punt 3 d'aquesta disposició transitòria segona, de conformitat amb el que es disposa en la mateixa i en l'informe justificatiu de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals del Servei de Salut de les Illes Balears de dia 21 de novembre de 2022.

Per tot això dict la següent

Resolució

1. Convocar la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de feina de cap de Servei de Traumatologia i cirurgia ortopèdica de la plantilla autoritzada de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, que es regeix per les bases que es publiquen en l'annex 1 d'aquesta resolució.

2. Publicar com a annex 2 un model de sol·licitud per participar en aquesta convocatòria.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. També s'hi pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

No obstant això, es pot optar per interposar contra aquesta resolució un recurs de reposició davant del mateix òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució. En aquest cas no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi dictat una resolució expressa o presumpta sobre el recurs de reposició, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Palma, 2 de febrer de 2023

El director gerent de l'Hospital Universitari Son Llàtzer Francisco Marí Marí Per delegació de la consellera de Salut (BOIB 10/2016 i BOIB 119/2017)  

 

ANNEX 1 Bases de la convocatòria

1.  Lloc de feina convocat

La denominació del lloc de feina és cap/cap de Servei de Traumatologia i cirurgia ortopèdica.

2.  Característiques generals

El règim jurídic del lloc de feina oferit és l'establit per la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, i per la resta de disposicions aplicables.

3.  Requisits

3.1.  Poden participar en aquesta convocatòria els facultatius / les facultatives amb nomenament com a personal estatutari fix que ocupin un lloc de feina en l'especialitat en què participin, i també els facultatius / les facultatives amb un nomenament de funcionari/funcionària de carrera o laboral fix que prestin servei a hospitals de titularitat pública en l'especialitat de què es tracti.

3.2.  Tot aspirant al lloc de feina oferit ha de complir els requisits següents abans que venci el termini per presentar sol·licituds:

a)  Tenir la nacionalitat espanyola o la de qualsevol estat de la Unió Europea o la d'algun estat on sigui aplicable la llibertat de circulació de treballadors en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya. També hi poden participar —qualsevol que en sigui la nacionalitat— els cònjuges d'espanyols i de ciutadans d'altres estats de la Unió Europea sempre que no estiguin separats de dret, i també els seus descendents i els dels seus cònjuges sempre que no estiguin separats de dret i tenguin menys de vint-i-un anys o bé siguin dependents i més grans d'aquesta edat.

b) Tenir la capacitat funcional per acomplir les tasques assignades, acreditada per mitjà del certificat mèdic oportú.

c) Tenir complits setze anys d'edat i no sobrepassar l'edat màxima de jubilació forçosa.

d) Tenir la titulació oficial que habiliti per a l'exercici professional, amb l'especialitat requerida per al tipus de lloc al qual s'opta.

e) No haver estat separat del servei per mitjà d'un expedient disciplinari en qualsevol servei de salut o administració pública en els sis anys anteriors a la convocatòria ni estar inhabilitat amb caràcter ferm per exercir funcions públiques ni per acomplir les funcions de la professió. Si té la nacionalitat d'un altre estat, no ha d'estar inhabilitat ni en una situació equivalent, ni ha d'haver estat sotmès a cap sanció disciplinària o equivalent que li impedeixi accedir a l'ocupació pública al seu estat, en els mateixos termes.

f) Haver prestat serveis en l'especialitat de què es tracti durant un període mínim de tres anys. S'hi sumaran els períodes en què s'hagi ocupat una plaça de l'especialitat corresponent als diferents serveis i hospitals. Es comptabilitzaran com un tot sol els períodes de temps en què s'hagi ocupat simultàniament més d'una plaça.

g) Els requisits s'han de complir el dia en què es publiqui la resolució de convocatòria i s'han de mantenir fins a la presa de possessió. L'acreditació s'ha d'efectuar en el moment de presentar la sol·licitud.

4. Valoració

Per resoldre aquesta convocatòria es valoraran els aspectes següents:

– El projecte tècnic de gestió de la unitat assistencial, que s'ha de defensar públicament davant de l'òrgan convocant, que pot estar acompanyat dels assessors que consideri oportú.

– Els mèrits documentals aportats juntament amb la sol·licitud que s'enumeren en el punt 5.3.

L'òrgan convocant designa com assessors per a resoldre la convocatòria a:

- Ibsalut. Francesc Miquel Albertí Homar

- Hospital Universitari Son Llàtzer. Fco. Javier Agüera Ortiz

- Hospital Universitari Son Llàtzer. Felix Hidalgo Pardo

- Hospital Universitari Son Llàtzer. Antonio Juan Mas

- Hospital Universitari Son Llàtzer. Jose Andrés Cifuentes Ródenas

- Hospital de Universitari Son Espases. Juan Miguel Femenias Rosselló

5. Tràmit de sol·licitud

5.1. Tot aspirant a participar en aquest procés selectiu ha de presentar una sol·licitud seguint el model que figura en l'annex 2.

5.2. Les sol·licituds per participar en el procés selectiu s'han de presentar en el termini de vint dies naturals comptadors des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el Registre General del Servei de Salut de les Illes Balears o bé per qualsevol de les vies que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5.3. Juntament amb la sol·licitud, tot aspirant ha d'aportar els documents següents:

a) Fotocòpia compulsada del document d'identitat (DNI o NIE).

b) Fotocòpia compulsada del títol de l'especialitat relacionat amb el lloc de feina al qual opta.

c) Fotocòpia compulsada de la capacitació lingüística en català.

d) Un projecte tècnic de gestió de la unitat assistencial.

e) Historial professional, en el qual han de figurar els apartats següents:

 

– Formació universitària (expedient acadèmic).

– Formació especialitzada i formació relativa a l'àmbit de l'especialitat.

– Experiència professional en l'àmbit assistencial i docent.

– Mèrits científics i de recerca, i publicacions.

– Altres activitats que l'aspirant consideri oportú fer-hi constar.

5.4. L'acreditació dels mèrits de l'historial professional s'ha d'efectuar per mitjà de documentació original o fotocòpies compulsades. Amb relació als treballadors i a les publicacions científiques o de recerca, pot aportar una fotocòpia sempre que especifiqui la ressenya de la publicació, o bé un certificat de la institució o del centre organitzador si es tracta d'aportacions a reunions científiques que no s'hagin publicat.

6. Resolució de la convocatòria

6.1. Una vegada vençut el termini per presentar sol·licituds es publicaran a la intranet les llistes provisionals d'aspirants admesos i exclosos (concretant-ne les causes de l'exclusió).

6.2. Els aspirants exclosos disposaran d'un termini de deu dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació de la resolució per esmenar els defectes observats.

6.3. Tota reclamació s'acceptarà o es rebutjarà per mitjà de la resolució amb la qual s'aprovaran les llistes definitives, que es publicaran pel mateix mitjà que les provisionals.

6.4. Contra la resolució que aprovarà les llistes definitives es podran interposar els recursos que s'especifiquen en la resolució de convocatòria.

6.5. D'acord amb l'article 25 del Reial decret llei 1/1999, la convocatòria es pot declarar deserta quan es consideri que no s'hi ha presentat cap candidat idoni per ocupar el lloc de feina.

6.6. Una vegada avaluats els candidats a ocupar el lloc de feina es dictarà una resolució per nomenar el que n'hagi resultat seleccionat, la qual es publicarà pel mateix mitjà que aquesta resolució de convocatòria.

6.7. Si la persona que hagi obtengut el lloc de feina oferit té la categoria de personal estatutari fix de l'especialitat al mateix centre, mantindrà la plaça de la seva categoria, de manera que el nomenament no generarà vacant a la plaça que ocupa i, per tant, no podrà ser objecte de provisió definitiva ni temporal (ni per interinitat ni per substitució).

6.8. Si té la categoria de personal estatutari fix de l'especialitat corresponent en un altre centre, ocuparà únicament el lloc de feina oferit i, respecte de la seva plaça al centre d'origen, quedarà en la situació administrativa en què sigui declarat en l'administració d'origen.

6.9. Si té la categoria de personal funcionari de carrera o personal laboral fix, ocuparà únicament el lloc de feina oferit i, respecte de la seva plaça al centre d'origen, quedarà en la situació administrativa en què sigui declarat en l'administració d'origen.

6.10. De conformitat amb l'article únic.5 del Decret 87/2006, la persona nomenada per a aquest lloc de feina pot ser destituïda discrecionalment per l'autoritat que n'hagi acordat el nomenament.  

 

ANNEX 2 Model de sol·licitud

Dades personals

Primer llinatge: ........................................  Segon llinatge: ....................................... 

Nom: ......................................................... Núm. document identitat: .......................   

Data de naixement: ................................... Nacionalitat:  ........................................... 

Domicili (tipus de via i nom): ......................................................................................   

Núm.: ............. Pis: .......  Porta: ....... Localitat: ...........................................................

Codi postal: ........................... Municipi: .....................................................................   

Telèfons de contacte:.......................................... .........................................................

Dades professionals

Especialitat: ...................................................  Categoria: ..............................................

Centre on prest servei: .....................................................................................................    

Província: ...........................................................................................................................   

EXPÒS:

Que complesc tots els requisits que s'exigeixen per participar en la convocatòria del lloc de feina de cap de Servei de Traumatologia i cirurgia ortopèdica convocat per la Resolució del director gerent de l'Hospital Universitari Son Llàtzer de 2 de febrer de 2023.

Per això SOL·LICIT:

Que s'admeti aquesta sol·licitud per optar al lloc de feina oferit, per a la qual cosa adjunt els documents requerits.

 

 ...................   , .........   d'/de .............................  de 202.....  

 

[firma]

 

 

 

DIRECCIÓ GERÈNCIA DE L'HOSPITAL UNIVERSITARI SON LLÀTZER