Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 68325
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 9 de gener de 2023, relatiu a l’aprovació de les bases de la convocatòria per al proveïment de personal funcionari de carrera i/o personal laboral fix de diversos llocs de treball del Consell Insular de Menorca, modificat per acord de 16 de gener de 2023 (exp. 0610-2022-000004)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb els art. 78, 79, 81 i 83 de l'RDLEG 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, cada administració pública, en el marc de la planificació general dels seus recursos humans, i sens perjudici del dret dels funcionaris a la mobilitat, pot establir les regles per a l'ordenació de la mobilitat voluntària dels funcionaris públics.

Els articles 75 i següents de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, estableixen els sistemes de proveïment i les regles generals del concurs de proveïment de llocs de feina.

L'article 101 i 102 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local; l'article 168 i disposició final setena del Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local; l'article 190 i 196 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i l'Acord marc del personal funcionari i el conveni col·lectiu del personal laboral del Consell Insular de Menorca, estableixen que els llocs de treball vacants que s'hagin de cobrir amb funcionaris, que no siguin d'habilitació nacional, s'han de proveir en convocatòria pública pels procediments de concurs de mèrits o per lliure designació, d'acord amb les normes que regulin aquests procediments en l'administració pública. En aquestes convocatòries de provisió de llocs de feina, a més de participar-hi els funcionaris propis de l'entitat convocant, hi poden participar els funcionaris que pertanyin a qualsevol de les administracions públiques, participació que queda supeditada al que estableixin sobre això les relacions de llocs de treball.

La corporació i els representants sindicals han negociat les bases generals de la convocatòria per al proveïment de diversos llocs de treball del Consell Insular de Menorca, les quals s'han aprovat en la Mesa General de Negociació de dia 13 de desembre de 2022.

Aquesta convocatòria de proveïment per a personal funcionari de carrera i/o personal laboral fix de diversos llocs de treball del Consell Insular de Menorca que estan vacants s'ha de realitzar abans que es produeixi l'assignació provisional al nou personal que aprovi el procediment d'oposició de l'Oferta Pública d'Ocupació extraordinària per a l'estabilització de la plantilla del Consell Insular de Menorca.

D'acord amb l'art. 28.1 e) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, correspon al Consell Executiu l'aprovació de les bases de les convocatòries de selecció i proveïment de llocs de treball, i qualsevol actuació en matèria de personal que no estigui expressament atribuïda a un altre òrgan.

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals,

El Consell Executiu, per unanimitat i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar les bases de la convocatòria per al proveïment per personal funcionari de carrera i/o personal laboral fix de diversos llocs de treball del Consell Insular de Menorca, segons el document annex.

Segon. Publicar les bases específiques en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i al web (http://oposicions.cime.es) del Consell Insular de Menorca.

Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB. El recurs es pot interposar formalment davant el Ple del Consell Insular, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació d'aquest recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no s'ha rebut la notificació expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant això, si escau, es pot interposar qualsevol altre recurs que consideri oportú. Tot això, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Maó, 24 de gener de 2023

Per delegació de la presidenta, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)

Documents adjunts