Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 63467
Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears en relació amb el Decret llei 5/2022, de 16 de maig, de modificació de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears, i pel qual s'estableix el règim de prestació del servei de taxi en l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha adoptat l'Acord següent:

I. De conformitat amb les negociacions prèvies duites a terme pel grup de treball constituït per l'Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'estudi i la proposta de solució de les discrepàncies manifestades en relació amb la disposició addicional única del Decret llei 5/2022, de 16 de maig, de modificació de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears, i pel qual s'estableix el règim de prestació del servei de taxi en l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa, ambdues parts les consideren resoltes de conformitat amb els compromisos i les consideracions següents:

- En relació amb l'apartat 3.5 de la disposició addicional única, el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es compromet a promoure la corresponent modificació legislativa de manera que el precepte tengui el tenor literal següent:

Les tarifes corresponents al servei per distància recorreguda únicament s'han d'aplicar en el cas que el vehicle no superi la velocitat màxima de 110 km/h. No es pot aplicar ni cobrar el servei que es presti a partir d'aquesta velocitat.

- Quant a l'apartat 6 de la disposició addicional única, el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es compromet a promoure la corresponent modificació legislativa de manera que s'elimini la limitació de les velocitats fronteres dels paràmetres de programació del taxímetre. El precepte esmentat queda amb el tenor literal següent:

Les tarifes i els suplements autoritzats s'han d'incorporar a l'aparell comptador taxímetre d'acord amb el preu de l'hora d'espera, el valor del salt i el preu per quilòmetre, de conformitat amb els paràmetres de programació següents:

  • Valor del salt
  • Segons per salt en horari diürn
  • Segons per salt en horari nocturn o en dia festiu
  • Metres per salt en horari diürn
  • Metres per salt en horari nocturn o en dia festiu

II. Atès l'acord assolit, ambdues parts consideren resoltes les discrepàncies manifestades i conclosa la controvèrsia plantejada.

III. Comunicar aquest Acord al Tribunal Constitucional als efectes prevists en l'article 33.2 de la Llei orgànica 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional, així com inserir aquest Acord en el Butlletí Oficial de l'Estat i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 28 de desembre de 2022)

                                  La ministra de Política Territorial                    La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat

                                           Isabel Rodríguez García                                              Mercedes Garrido Rodríguez