Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 767090
Resolució de la presidenta del consorci Centre Balears Europa per la qual s’aprova la convocatòria del procés excepcional d’estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral del Centre Balears Europa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant l'Acord de la Junta Rectora de 23 de maig de 2022, es va aprovar l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral del consorci Centre Balears Europa (BOIB núm. 69, de 28 de maig), en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

2. L'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, regula el procés excepcional d'estabilització de places ocupades de manera temporal de llarga durada, de conformitat amb la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021. Aquestes disposicions preveuen que les administracions públiques convoquin, amb caràcter excepcional i per una sola vegada, pel sistema de concurs, les places que compleixin els requisits establerts en l'article 2.1 de la Llei 20/2021 i hagin estat ocupades amb caràcter temporal de manera ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016. La disposició addicional esmentada es complementa amb la disposició addicional vuitena, la qual estableix que, addicionalment, els processos d'estabilització prevists en la disposició addicional sisena han d'incloure en les convocatòries les places vacants de naturalesa estructural ocupades de manera temporal per personal amb una relació, d'aquesta naturalesa, anterior al dia 1 de gener de 2016.

3. L'article 11 del Decret llei 6/2022 preveu l'extensió de l'àmbit d'aplicació dels processos d'estabilització, entre d'altres, als consorcis del sector públic, vinculat o dependent de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sens perjudici de l'adequació, si escau, de les seves peculiaritats i dels acords assolits en els àmbits específics de negociació.

4. El Decret llei 2/2022, de 7 de febrer, pel qual s'estableixen mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública a les Illes Balears, introdueix la disposició addicional divuitena de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per la qual es crea la Mesa General del Sector Públic Instrumental Autonòmic.

Són matèries objecte de negociació d'aquesta Mesa, entre d'altres, els criteris de selecció i provisió comuns, sens perjudici dels acords a què puguin arribar els òrgans de negociació dels diferents ens en el marc de les seves competències.

En la sessió de 7 de juny de 2022, es va adoptar l'Acord de la Mesa General del Sector Públic Instrumental Autonòmic relatiu als criteris que han de regir els processos d'estabilització que regula la Llei 20/2021.

En data 21 d'octubre de 2022, l'òrgan de negociació corresponent del Centre Balears Europa ha ratificat aquest Acord, i s'han negociat els aspectes concrets en l'àmbit de l'ens.

5. L'apartat 3 de l'article 2 del Decret llei 6/2022, per evitar dilacions en els processos que se'n derivaran, exigeix que la publicació de les convocatòries dels processos selectius per a la cobertura de les places incloses en les ofertes d'ocupació pública d'estabilització s'ha de produir abans del 31 de desembre de 2022. Així mateix, disposa que la resolució d'aquests processos selectius ha de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024.

6. L'apartat 3 de l'article 48 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, disposa: «En les ofertes d'ocupació pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'ha de reservar una quota no inferior al 7 % de les vacants per a les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, de manera que progressivament s'arribi al 2 % dels efectius totals en cada administració pública».

D'altra banda, l'article 4 del Decret llei 6/2022 disposa: «En les ofertes dels processos d'estabilització en el cas dels processos de la disposició addicional sisena i vuitena de la Llei, en tractar-se de processos per concurs com a procés excepcional, per una sola vegada, la convocatòria de les places s'ha de fer amb caràcter general per igual valoració dels mèrits objectius fixats per a totes les persones aspirants, excepte quan l'administració convocant motivi la convocatòria per torn de reserva de persones amb discapacitat».

D'acord amb l'article 42 de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovada pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, les administracions amb menys de cinquanta persones empleades no tenen l'obligació de convocar places pel torn reservat a persones amb discapacitat.

Això no obstant, el Centre Balears Europa considera fonamental promoure la integració de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 % i, atès que no arriba al 2 % dels efectius totals que preveu la normativa, ha previst reservar una quota mínima del 7 % del total de les vacants objecte de l'oferta pública d'estabilització per a l'any 2022, de conformitat amb l'Acord de la Junta Rectora del consorci Centre Balears Europa de 23 de maig de 2022.

7. S'ha de tenir en compte que el consorci Centre Balears Europa es troba en procés d'extinció, amb cessió global d'actius i passius a una nova fundació del sector públic instrumental autonòmic.

Així, de conformitat amb l'Acord del Consell de Govern d'1 d'agost de 2022 pel qual s'autoritzen prèviament l'extinció del consorci Centre Balears Europa, la creació de la Fundació Illes Balears d'Acció Exterior i els Estatuts d'aquesta Fundació (BOIB núm. 103, de 6 d'agost), l'extinció del consorci Centre Balears Europa i la creació de la Fundació Illes Balears d'Acció Exterior impliquen que se cedeixen a aquesta Fundació la globalitat dels actius i passius del consorci Centre Balears Europa, sigui quina sigui la fase o l'estat en què es trobin els contractes, els convenis i els altres instruments jurídics subscrits pel consorci, sense que, en cap cas, no es puguin lesionar interessos legítims de tercers, i tot això amb la finalitat de mantenir la continuïtat de l'activitat i els objectius del consorci per extingir. Per tant, la Fundació Illes Balears d'Acció Exterior se subrogarà en les relacions, els drets i les obligacions de qualsevol tipus, inclosos els contractuals, els laborals i de la Seguretat Social, del consorci Centre Balears Europa vigents en la data de la integració, sigui quina sigui la fase o l'estat en què es trobin.

Per tot això, fent ús de les competències que m'atorga l'article 21.2 del Decret 111/1985, de 28 de novembre, pel qual es confereix personalitat jurídica pública al consorci denominat Centre Balears Europa, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria de concurs extraordinari de mèrits per cobrir 9 places de personal laboral del consorci Centre Balears Europa, el sistema de selecció de les quals és el de concurs extraordinari de mèrits (disposicions addicionals setena i vuitena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública), incloses en l'oferta pública d'estabilització aprovada per l'Acord de la Junta Rectora del consorci Centre Balears Europa de 23 de maig de 2022, d'acord amb la distribució i la identificació dels llocs que consten en l'annex 1.

2. Aprovar les bases específiques que han de regir aquesta convocatòria, que s'adjunten a aquesta Resolució com a annex 2.

3. Aprovar el barem de mèrits que ha de regir aquest procés, que figura com a annex 3 d'aquesta Resolució.

4. Aprovar els requisits de titulació per accedir a cada una de les categories convocades, que figuren en l'annex 4 d'aquesta Resolució.

5. Fer públic el model de sol·licitud, autobaremació i declaració responsable per participar en aquest procés selectiu, així com les instruccions per tramitar-la, que figura en l'annex 5 d'aquesta Resolució.

6. Fer públic el model de presentació de documentació per acreditar els requisits, que consta en l'annex 6 d'aquesta Resolució.

7. Fer pública la informació sobre protecció de dades personals, que figura en l'annex 7 d'aquesta Resolució.

8. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant la Junta Rectora en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 16 de desembre de 2022

La presidenta del Centre Balears Europa Rosario Sánchez Grau

Documents adjunts