Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 754471
Bases reguladores de la convocatòria i realització de les proves d'aptitud per a l'obtenció del permís de conductor local de 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant Resolució de Presidència del Consell Insular de Formentera, el 11 de desembre de 2022, s'aprovaren les següents:

BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA I REALITZACIÓ DE LES PROVES D'APTITUD PER A L'OBTENCIÓ DEL PERMÍS LOCAL DE CONDUCTOR 2023

1. OBJECTE.

L'objecte de les presents bases és regular la convocatòria i les proves d'aptitud que hauran de realitzar-se per a l'obtenció del permís local de conductor com a títol administratiu habilitant de l'exercici de l'activitat de conductor dels vehicles adscrits al servei de transport de viatgers en automòbils lleugers amb conductor (auto-turismes o, si escau, autotaxis) en el municipi de Formentera.

2. REQUISITS DELS ASPIRANTS.

Podran optar al permís de conductor local les persones que reuneixin els següents requisits:

1.- Tenir la nacionalitat espanyola, d'un estat de la Unió Europea, o d'un altre estat estranger els ciutadans del qual, en virtut de tractat internacional, s'equiparin als ciutadans espanyols als efectes contemplats en aquestes bases.

2.- Tenir certificat d'escolaritat, certificat d'estudis primaris o un altre títol superior a aquest. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger, l'aspirant haurà de presentar original o fotocòpia compulsada de la credencial que acrediti la seva homologació, o be original o còpia compulsada de la credencial per a l'exercici de la professió corresponent.

3.- Tenir un certificat, títol o diploma acreditatiu de coneixements bàsics de la llengua catalana. En cas de no tenir-ho s'haurà de superar una prova de llengua catalana, conforme a la base setena d'aquestes Bases.

4.- Els aspirants que siguin estrangers de països de parla no castellana, a més dels documents anteriors, hauran d'aportar fotocòpia del diploma superior de llengua castellana - espanyol com a llengua estrangera o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes conforme al Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre i, en el cas que no ho tinguin, serà requisit que superin una prova específica d'aquests coneixements convocada per la corporació local corresponent, d'acord amb l'anterior normativa.

5.- Certificat de capacitat física i psicològica.

6.- Certificat de no tenir antecedents penals.

7.- Certificat expedit per la Prefectura provincial de trànsit, en el qual s'acrediti que l'interessat no ha estat sancionat per resolució ferma en els dos últims anys per les infraccions qualificades com molt greus de les previstes en el Reial decret Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial, tal com s'exigeix a la base tercera d'aquestes Bases.

8.- Permís de conduir classe B o superior, en vigor, segons estableixi el Reglament General de Conductors que sigui vigent en el moment de presentació de la documentació escaient.

3. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS.

Està prevista la realització de les proves en dues convocatòries:

- Primera convocatòria: 27 de gener de 2023.

-  Segona convocatòria: 3 de març de 2023.

Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant el model normalitzat que s'adjuntarà com a annex a la present convocatòria. Es podran presentar d'una de les següents formes:

- De manera presencial, al Registre General del Consell Insular de Formentera, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), al c. de Ramon Llull, 6, CP 07860 Sant Francesc Xavier, Formentera.

- Telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Consell Insular de Formentera. Queden obligats/des a presentar la sol·licitud de forma telemàtica tots aquells casos inclosos a l'art. 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques relatiu al dret i l'obligació de relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques.

- En qualsevol de les formes establertes en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Calendari de presentació de sol·licituds

 

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

DATA EXAMEN

PRIMERA CONVOCATÒRIA

15 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació al BOIB

27 de gener de 2023

SEGONA CONVOCATORIA

10 dies hàbils a comptar des del dia 1 de febrer de 2023

3 de març de 2023

Juntament amb la sol·licitud, les persones aspirants hauran de presentar la següent documentació degudament compulsada:

- Fotocòpia del DNI o NIE per acreditar ser major d'edat, espanyol o nacional d'un Estat membre de la Unió Europea, o nacional d'aquells Estats en els quals, en virtut de tractats internacionals celebrats amb la Unió Europea (UE) i ratificats per Espanya, siguin aplicable la lliure circulació de treballadors amb els terminis en què aquesta es trobi definida en el Tractat Constitutiu de la Comunitat Europea. Fotocòpia del NIE. Els nacionals d'altres Estats pels quals és aplicable el dret a la lliure circulació de treballadors o estrangers amb permís de residència permanent o permís de treball i residència en vigor o en tràmit de renovació.

- Fotocòpia del certificat d'escolaritat, certificat d'estudis primaris o un altre títol superior, com a Graduat Escolar o títol acadèmic equivalent o superior. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger, les persones aspirants hauran de presentar original o còpia compulsada de la credencial que acrediti la seva homologació, o be original o còpia compulsada de la credencial per a l'exercici de la professió corresponent.

- Certificat, diploma o títol que acrediti coneixements bàsics de la llengua catalana. En el cas que no s'aportin aquests certificats o títols, serà requisit que superin una prova específica d'aquests coneixements, que serà convocada pel Consell.

- Una fotografia de grandària carnet (en l'anvers de la fotografia haurà de constar el nom i DNI).

- Les persones aspirants que siguin estrangeres de països de parla no castellana, a més dels documents anteriors, hauran d'aportar fotocòpia del diploma superior de llengua castellana-espanyol com a llengua estrangera o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes conforme al Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre i, en el cas que no ho tinguin, serà requisit que superin una prova específica d'aquests coneixements convocada pel Consell, d'acord amb l'anterior normativa.

- Abonament de la taxa corresponent pels drets d'examen (24 euros).

Es podrà fer ús dels drets derivats de l'article 13 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques, en el sentit de no haver d'aportar documents, quan escaigui, que ja constin en aquest Consell, sempre que aquells documents no hagin quedat sobrevingudament modificats o s'hagin alterat les situacions jurídiques. S'haurà d'indicar quan es van aportar aquells documents i de quin expedient es tractava, si es donés el cas.

4. LLISTA PROVISIONAL I DEFINITIVA D'ADMESOS I EXCLOSOS.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la llista provisional d'admesos i exclosos es publicarà en el tauler d'anuncis i a la web del Consell.

Es disposarà d'un termini de 3 dies hàbils, des de la data d'exposició de la llista provisional en el tauler d'anuncis i en la web del Consell Insular de Formentera, per formular reclamacions i esmenar els defectes mitjançant escrit que presentaran en el Registre General d'Entrada de documents d'aquest Consell. Passat aquest termini s'exposarà la llista definitiva en el tauler d'anuncis i a la web del Consell.

En el cas de no haver exclosos, la llista provisional passarà a ser definitiva i així s'indicarà.

5. DATA, LLOC I HORA DE LES PROVES.

El lloc i l'horari de realització de les proves es publicarà juntament amb la llista definitiva d'admesos en el tauler d'anuncis del Consell i a la pàgina web.

Els aspirants, el dia de realització de les proves, hauran de portar el document nacional d'identitat, o document equivalent, en vigor.

6. PROVES D'APTITUD I VALORACIÓ.

Es realitzaran les proves d'aptitud, que tindran caràcter obligatori i eliminatori.

La qualificació de NO APTE en alguna de les proves o la no compareixença de l'aspirant donaran lloc a l'exclusió del procés selectiu.

Els resultats obtinguts únicament seran vàlids en l'àmbit de la corresponent convocatòria.

La qualificació total serà d'APTE o NO APTE.

7. ESTRUCTURA DELS EXERCICIS.

a) Prova núm. 1. Coneixements de les llengües oficials.

Coneixement de la llengua catalana, per totes les persones aspirants. Aquelles persones aspirants que no hagin demostrat estar en possessió de certificats, diplomes o títols acreditatius de coneixement bàsic de la llengua catalana, hauran de realitzar una prova d'aquest coneixement.

El seu resultat serà APTE o NO APTE. La no superació d'aquesta part de la prova suposarà l'eliminació del procés selectiu.

Coneixement de la llengua castellana, per totes les persones aspirants que siguin estrangeres. Aquelles persones aspirants que siguin estrangeres de països de parla no castellana, i que no hagin demostrat estar en possessió de certificats o títols acreditatius del coneixement de la llengua castellana-espanyola hauran de realitzar una prova d'aquest nivell i coneixement.

El seu resultat serà APTE o NO APTE. La no superació d'aquesta part de la prova suposarà l'eliminació del procés selectiu.

b) Prova núm. 2. Coneixement de llengües estrangeres.

Es realitzarà una prova de coneixements orals de llengües estrangeres (anglès, alemany, italià, francès). El seu resultat serà APTE o NO APTE exigint un nivell bàsic en almenys dos d'aquestes llegües, essent necessàriament una d'elles l'anglès.

c) Prova núm. 3. Coneixement del municipi de Formentera, que versarà sobre:

Carrers dels nuclis urbans, confecció d'itineraris.

Punts d'interès turístic, històric i geogràfic, platges, centres esportius, monuments, hotels, apartaments, etc.

Centres oficials i altres centres d'interès social.

La prova es puntuarà de 0 a 10 punts. El seu resulta serà APTE si s'obté una puntuació igual o superior a 5 i NO APTE en cas contrari.

d) Prova núm. 4. Coneixement de la normativa que regula la prestació del servei urbà i interurbà de transport de viatgers en automòbils lleugers:

- Reglament Municipal del servei de transport urbà i interurbà de viatgers en automòbils lleugers de lloguer amb conductor, a Formentera.

- Reial decret 763/1979, de 16 de març, pel qual s'aprova el Reglament Nacional dels serveis urbans i interurbans de transports en automòbils lleugers.

- Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa per llicències d'autotaxi i a més vehicles de lloguer (BOCAIB Núm. 160, de 28-12-89, modificat segons BOIB Núm. 141, de 24-11-2001)

- Llei 4/2014, de 20 de juny de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears.

La prova es puntuarà de 0 a 10 punts. El seu resulta serà APTE si s'obté una puntuació igual o superior a 5 i NO APTE en cas contrari.

8. TRIBUNAL.

El Tribunal resoldrà per majoria totes les qüestions que puguin derivar-se de la interpretació i aplicació de les Bases de la convocatòria.

El tribunal estarà compost per un president, tres vocals, un representant del col·lectiu de taxistes de Formentera i un secretari que serà el de la corporació o funcionari en qui delegui.

El tribunal podrà incorporar assessors especialistes per a les proves que consideri adequat, que tindran veu i no vot.

9. RESULTAT i ENTREGA DE TÍTOLS.

La llista de resultats es farà pública en el tauler d'anuncis del Consell i a la web de la corporació. Les persones que hagin obtingut la qualificació d'APTE tindran dret a rebre el permís corresponent i el lliurament del carnet previ pagament de la taxa de 24 euros, prevista en l'Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa d'Expedició de Documents Administratius (BOIB núm. 148 d'11-10-2012) i una vegada aportada la següent documentació:

 - Certificat vigent emès per la Prefectura provincial de trànsit, en el qual s'acrediti que l'interessat no ha estat sancionat per resolució ferma en els dos últims anys per les infraccions qualificades com molt greus de les previstes en el Reial decret Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial o autorització expressa signada per sol·licitar-ho el Consell.

 - Certificat vigent expedit pel Registre Central de Penats i Rebels del Ministeri de Justícia de no tenir antecedents penals.

 - Certificat mèdic de capacitat física i psicològica, vigent.

 - Permís de conduir classe B o superior, en vigor, segons estableixi el Reglament General de Conductors vigent.

 

Formentera, amb data de la signatura electrònica (13/12/2022)

La presidenta

Ana Juan Torres

 

ANNEX

SOL·LICITUD INSCRIPCIÓ PROVES PER A l'OBTENCIÓ DEL PERMÍS LOCAL DE CONDUCTOR

 

 

Registre:

SOL·LICITUD D'INSCRPCIÓ A LES PROVES PER A L'OBTENCIÓ DEL PERMÍS LOCAL DE CONDUCTOR 2023

(marcar amb una creu) CONVOCATÒRIA (GENER 2023)

 

(marcar amb una creu) SEGONA CONOVOCATÒRIA (FEBRER 2023)

 

 

DADES DEL SOL·LICITANT

Nom i Llinatges o Raó social

 

NIF

 

Representant

 

NIF

 

ADREÇA PER A NOTIFICACIONS

Adreça

 

Localitat

Municipi

 

Telèfon

Adreça electrònica

 

(    )  Document acreditatiu pagament taxa.

D'acord amb l'establert en l'art. 5 de la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, les dades aquí recollides passen a formar part d'un fitxer automatitzat de titulars del Consell Insular de Formentera, amb la finalitat de realitzar els tràmits administratius de la seva competència. Es pot exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició en les Oficines d'Atenció al Ciutadà

EXPOSO : Que estic assabentat de la convocatòria de les proves d'aptitud per a l'obtenció del permís local de conductor segons BOIB núm......., de data, ..................

MANIFEST

Que reuneixo tots i cadascun dels requisits exigits en la convocatòria a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació d'instàncies.

Que als efectes oportuns adjunt a la present sol·licitud la documentació que s'indica (es deu presentar còpia compulsada de la documentació requerida o aportar original i fotocòpia per la seva compulsa):

01. DNI /NIE /PASSAPORT, o document acreditatiu del requisit establert a l'apartat primer de la base segona: nacionalitat.

02. Certificat d'Escolaritat, Certificat d'Estudis Primaris, o títol superior, com a exemple Graduat Escolar o títol

acadèmic equivalent o superior.

03. Títol o diploma acreditatiu de coneixements bàsics de la llengua catalana.

04. Dues fotografies de format carnet (fent constar el nom i DNI en el revers).

05. Diploma superior de llengua castellana–espanyola, per als estrangers de països de parla no castellana.

06. Permís de conduir classe B o superior, segons estableixi el Reglament General de Conductors vigent.

(    ) Marcant aquesta casella faig ús del dret previst en l'article 13 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el sentit de no haver d'aportar documents, quan escaigui, que ja consten en aquest Consell (Explicar de quins documents es tracten).

Per tot l'exposat,

SOL·LICITO

Ser admès/a en la convocatòria i les proves d'aptitud que s'hauran de realitzar per a l'obtenció, del permís de conductor de taxi en el municipi de Formentera, com títol administratiu habilitant de l'exercici de l'activitat de conductor de vehicles adscrits al servei de viatgers en automòbils lleugers de lloguer amb conductor (auto-turisme o, si és el cas, autotaxis).

(    )  NO aportant la documentació requerida en el punt 4, marcant aquesta casella, sol·licito realitzar la prova de nivell de català.

[Rúbrica]

Formentera, a…….., de………………………………………… de 20….​​​​​​​