Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MURO

Núm. 751238
Elevació automàtica a definitiu de l'acord provisional de ordenança fiscal reguladora de la taxa per participar en proves selectives de l'Ajuntament de Muro

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El BOIB núm. 141, de 1 de novembre de 2022, publicà el corresponent edicte d'exposició al públic de l'acord d'aprovació provisional del Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 27 d' octubre de 2022 de la ordenança fiscal reguladora de la taxa per participar en proves selectives del Ajuntament de Muro.

Havent finalitzat el termini per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, sense que s'hagi formulat cap reclamació, de conformitat amb allò que estableix l'article 17.3 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, queda definitivament aprovat.

El que es fa públic als efectes previnguts a l'article 17.4 de l'esmentat Reial Decret Legislatiu, amb la publicació del text íntegre del acord d'aprovació :

 

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER PARTICIPAR EN PROVES SELECTIVES

Article 1.

Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució Espanyola, i 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i de conformitat amb allò disposat als articles 15 i 19 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per participar en proves selectives, que es regirà per la present Ordenança Fiscal i les normes de la qual s'atenen a allò previst als articles 57 i 20 a 27 de l'esmentada Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Article 2.

Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa, l'activitat tècnica i administrativa conduent a la selecció del personal funcionari i laboral entre aquells que sol·licitin participar en les corresponents proves d'accés o de promoció als Cossos o Escales de funcionaris de carrera o a les categories de personal laboral fix convocades per aquest Ajuntament.

Article 3.

Subjecte passiu

Seran subjectes passius de la taxa les persones físiques que sol·licitin la inscripció com a aspirants a les proves selectives a les quals es refereix l'article anterior.

Article 4.

Meritació i obligació de contribuir

La meritació de la taxa es produirà en el moment de la sol·licitud d'inscripció a les proves selectives o d'actitud, sent precís el pagament de la taxa per poder participar en les mateixes.

La taxa s'abonarà durant el període de temps en què romangui obert el termini per a la presentació de sol·licituds de participació, que serà el determinat en cadascuna de les bases que regeixin les convocatòries per a la provisió, en els seus distints règims,de les places que s'ofertin.

Article 5.

Base imposable i quota

1.- Les tarifes que correspon satisfer pels serveis regulats en aquesta ordenança seran les següents:

Grup/subgrup

Euros

A1

50

A2

50

C1

45

C2

40

Agrupacions Professionals a què fa referència la Disp. Addic. 6ª TREBEP

40

 

Article 6.

Gestió i liquidació

1.- La taxa s'exigirà en règim de liquidació.

Els subjectes passius hauran de sol·licitar la liquidació de la taxa presencialment a la tresoreria de l'Ajuntament de Muro o a travès de l'adreça electrònica: liquidacions@ajmuro.net . Haurán de realitzar el seu ingrés en qualsevol entitat bancària autoritzada abans de presentar la corresponent sol·licitud d'inscripció en el procés selectiu, a la qual s'haurà d'acompanyar el justificant de pagament de la taxa.

No obstant això, els subjectes passius disposaran d'un termini únic i improrrogable de tres dies hàbils, comptats a partir del següent al de la publicació de la llista provisional d'admesos i exclosos, per esmenar la manca de pagament o qualsevol altre defecte relacionat amb el pagament de la taxa que hagi motivat la seva exclusió o la seva no inclusió expressa en la mateixa.

La manca de justificació del pagament íntegre de la taxa per participar en proves selectives determinarà l'exclusió definitiva de l'aspirant del procés selectiu.

2. Quan per causes no imputables al subjecte passiu, l'activitat tècnica i/o administrativa que constitueix el fet imposable de la taxa no es realitzi, procedirà la devolució de l'import corresponent. Per tant, no procedirà cap devolució en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causes imputables a l'interessat / la interessada.

Article 7.

Infraccions i sancions

En tot allò relatiu a la qualificació de les infraccions tributàries, així com a la determinació de les sancions que per les mateixes corresponguin en cada cas, s'aplicarà el règim regulat a la Llei General Tributària i a la resta de disposicions que la desenvolupen.

Disposició Final

La present Ordenança entrarà en vigor, un cop publicada la seva aprovació definitiva al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), el dia següent a la seva publicació romanent en vigor fins la seva modificació o derogació expressa.

 

Muro, en data de la signatura electrònica: (15 de desembre de 2022 )

El batle

Miquel Porquer Tugores