Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 743545
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es modifica la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics de 15 de juny de 2022 per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 25 de maig de 2022, el Consell de Direcció de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) va aprovar inicialment la despesa de 900.000 € per a la convocatòria de subvencions de l'ens per a fires i festivals per a l'any 2022 i va elevar la proposta al Consell de Govern perquè autoritzàs la despesa esmentada.

2. El Consell de Govern, a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en la sessió de 13 de juny de 2022, adoptà l'acord següent:

Autoritza l'IEB a tramitar la despesa derivada de la convocatòria de subvencions per donar suport a l'organització i producció de fires i festivals en l'àmbit de la música, la literatura i el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts escèniques, les arts visuals i les arts audiovisuals, digitals i interactives, així com les trobades i jornades professionals del món de la cultura, que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2022, per import de nou-cents mil euros (900.000 euros), de conformitat amb l'article 15.2 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. En el BOIB núm. 79, de 18 de juny de 2022, es va publicar la Resolució del president de l'IEB de 15 de juny de 2022 per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2022.

4. El punt 3.1 de la convocatòria esmentada estableix que el crèdit que s'hi assigna és de 900.000 €, amb càrrec al capítol 4 del pressupost de l'IEB per a l'any 2022.

5. Durant el termini de presentació de sol·licituds establert en la convocatòria, s'han presentat 50 sol·licituds d'ajuda, amb un import total sol·licitat d'1.611.475,39 €, la qual cosa demostra que el crèdit assignat a aquesta convocatòria és totalment insuficient per donar resposta a totes les sol·licituds presentades, en un moment especialment sensible per al sector cultural.

6. D'altra banda, tenim un sobrant del capítol 4 d'imports no justificats que servirà per cobrir part de les sol·licituds presentades a la convocatòria.

7. D'acord amb el punt 3.3 de la convocatòria esmentada, sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti, es pot incrementar l'import consignat inicialment en la convocatòria mitjançant una resolució d'ampliació del crèdit assignat. Aquesta ampliació, tret que s'estableixi una altra cosa, no implica que el termini per presentar sol·licituds s'ampliï, i no afecta la tramitació ordinària de les sol·licituds presentades i no resoltes de manera expressa.

8. Per tot això, es considera convenient redistribuir el crèdit i augmentar l'import assignat a la convocatòria de subvencions aprovada mitjançant la Resolució del president de l'IEB de 15 de juny de 2022 en 205.000 euros.

Fonaments de dret

1. La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar i augmentar en 205.000 € l'import fixat per la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 15 de juny de 2022 per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires i festivals, trobades i jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2022. D'aquesta manera, el crèdit final de la convocatòria serà de 1.105.000 €.

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 2 de desembre de 2022)

El president de l'IEB Miquel Company i Pons