Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 744146
Extracte de la resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 12 de desembre de 2022 per la qual s’aprova la convocatòria pública de subvencions per establir nous punts de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics, en el marc de l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d’impuls del turisme sostenible, adreçada a entitats públiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de dades nacional de subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer Beneficiaris

1. Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts:

a) Els organismes autònoms, les entitats públiques empresarials, les societats mercantils públiques, les fundacions del sector públic i els consorcis que duguin a terme l'activitat en l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

b) Els consells insulars, els ajuntaments i les entitats locals menors de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Els ajuntaments han d'haver manifestat, per acord de l'òrgan competent, la decisió d'adherir-se al conveni de col·laboració amb la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica o amb el Institut Balear de l'Energia i el consell insular corresponent per al desenvolupament d'un projecte pilot per a la implantació de la mobilitat elèctrica a les Illes Balears (MELIB).

c) Les universitats, els centres de recerca i els centres tecnològics amb seu en el territori de les Illes Balears.

2. Per a les actuacions dels beneficiaries en els programes 1 i 3 (atès que l'activitat de recàrrega d'accés públic pot incidir en el mercat), i per a actuacions dels beneficiaris amb activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat en el programa 2, la concessió dels ajuts està sotmesa als requisits i límits establerts en el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013. Per això, l'import total dels ajuts de minimis que es podrà concedir no pot excedir la xifra de 200.000 € durant qualsevol període de tres exercicis fiscals.

3. Per a les actuacions de beneficiaris sens activitat econòmica per la qual ofereixen béns i/o serveis en el mercat beneficiaries en el programa 2, queden fora dels ajuts d'estat i, per tant, exempts d'aplicació d'aquest Reglament 1407/2013.

Segon Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és aprovar i regular els ajuts per fomentar la instal·lació de nous punts de recàrrega públics per a vehicles elèctrics, en el marc de l'impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d'impuls del turisme sostenible.

També és objecte d'aquesta convocatòria subvencionar addicionalment la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques i sistemes d'acumulació d'ió liti que s'incorporin als nous punts de recàrrega per al seu subministrament i els contractes de manteniment dels punts de recàrrega.

Tercer Bases reguladores

La convocatòria es regeix pel que disposen aquesta Resolució i l'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia, de 15 de maig de 2008, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'energia a les Illes Balears, modificada per l'Ordre del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, de 18 de juny de 2020 (BOIB núm. 116, de 30 de juny de 2020), i el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

 

Quart Quantia

1. L'import econòmic d'aquesta convocatòria és de 6.000.000 d'euros. Les subvencions es concedeixen amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma per als exercicis de 2022, 2023, 2024 i 2025, centre de cost 19701, subprograma 731A01, capítol 7, FF 17064, amb la distribució d'anualitats següent:

  • Any 2022: 0 €
  • Any 2023: 2.000.000 €
  • Any 2024: 3.000.000 €
  • Any 2025: 1.000.000 €

2. En cas que no es cobreixi la totalitat del pressupost inicial assignat a l'anualitat l'import romanent s'assigna a l'anualitat següent.

3. En cas que les sol·licituds per fer les inversions dins un exercici no es puguin cobrir amb el pressupost d'aquest exercici s'assignaran al següent; en aquest cas, el pagament de la subvenció s'efectuarà dins l'exercici següent.

4. Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin, es poden incrementar els imports d'aquesta convocatòria.

Cinquè Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds s'inicia el 27 desembre de 2022 i finalitza el 30 de juny de 2024, o fins al possible exhauriment, dins aquest període, de la quantia econòmica assignada a aquesta convocatòria.

Si s'exhaureixen els crèdits destinats a la convocatòria abans d'acabar el termini de presentació s'ha de suspendre la concessió de nous ajuts mitjançant la publicació corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de la resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

 

Palma, 12 de desembre de 2022

El conseller de Transició EnergèticaSectors Productius i Memòria Democràtica Juan Pedro Yllanes Suárez