Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 732406
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, de 9 de desembre de 2022, de delegació de competències i de signatura en els òrgans directius de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'article 2 del Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, fixa l'estructura orgànica bàsica de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

2. Atès el que estableix l'article 4.2 i 7.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el conseller o consellera competent en matèria de funció pública, en els termes que estableix la normativa vigent, pot delegar les competències que li la Llei esmentada en els consellers o conselleres de l'Administració autonòmica i que aquests poden delegar les competències que exerceixen per delegació, al seu torn, en els òrgans que en depenen jeràrquicament i en òrgans dels organismes autònoms que depenen d'aquests.

3. En conseqüència l'aleshores conseller d'Administracions Públiques va dictar la Resolució de 17 de febrer de 2012 per la qual es deleguen competències en matèria de gestió de personal en els titulars de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma, entre les quals s'inclouen tramitar i resoldre els permisos, les llicències, els drets de reducció de jornada i de flexibilització horària i, en general, tots els drets derivats de les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar vigents, així com de les llicències de maternitat o paternitat, en els casos d'embaràs i part; adopció o acolliment (punt 1, apartat ); tramitació i resolució dels c permisos i drets a què tengui dret una funcionària per raó de violència de gènere (punt 1, apartat d), i formalització de les diligències de presa de possessió, d'incorporació i de cessament en el càrrec del seu personal (punt 1, apartat i).

4. El punt 7 de la Resolució referida en el paràgraf anterior, d'acord amb l'article 7.2 de la Llei 3/2007, estableix que els òrgans en els quals s'han delegat aquestes competències poden, al seu torn, delegar-les en òrgans que en depenen jeràrquicament i en òrgans dels organismes autònoms que depenen d'aquests.

5. D'altra banda, l'article 22.1 del Decret 47/1995, de 4 de maig, que aprova el Reglament regulador de la concessió de vacances, permisos i llicències per al personal funcionari al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la concessió dels permisos i llicències regulats en aquest Reglament correspon als consellers respectius o a l'òrgan equivalent.

6. Així mateix, l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, disposa que els òrgans de les diferents administracions públiques poden delegar l'exercici de les competències que tenguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents d'aquests, o en els organismes públics o les entitats de dret públic vinculades o dependents d'aquelles.

7. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix en el punt 1 que, mitjançant un acte motivat, els òrgans administratius poden delegar l'exercici de les seves competències, conservant la titularitat, en altres òrgans de l'Administració autonòmica de rang igual o inferior, encara que no en depenguin jeràrquicament.

8. Atesa aquesta possibilitat, per motius d'eficàcia i racionalitat en la gestió de les competències de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme, i Treball, es va dictar la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, de 8 de juliol de 2019, de delegació de competències i de signatura en els òrgans directius de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria, publicada al BOIB número 97, de 16 de juliol de 2019.

9. Recents canvis organitzatius esdevinguts al si d'aquesta Conselleria aconsellen revisar la delegació de competències que es va aprovar mitjançant la Resolució  del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, de 8 de juliol de 2019, tot això, de conformitat amb els articles 25 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i amb l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

11. Finalment, també es considera oportú establir un nou règim de suplències dels òrgans directius de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, de conformitat amb l'esmentada delegació de competències per als supòsits d'absència, malaltia o vacant, de conformitat amb els articles 32 i 33 de la Llei 3/2003, de 26 de març, abans esmentada.

Per tot això, d'acord amb l'article 42.c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en el secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball l'exercici de les competències administratives següents en matèria de gestió de personal:

a) Les relatives a la tramitació i concessió de permisos i llicències prevists en el Decret 47/1995, de 4 de maig.

b) Les relatives a la tramitació i resolució dels permisos, les llicències, els drets de reducció de jornada i de flexibilització horària i, en general, tots els drets vigents derivats de les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.

c) Les relatives a la tramitació i la resolució de les llicències per maternitat o paternitat, en els casos d'embaràs i part, i d'adopció o acolliment.

d) Les relatives a la tramitació i la resolució dels permisos i drets a què tengui dret una funcionària per raó de violència de gènere.

e) Les relatives a la formalització de les diligències de presa de possessió, d'incorporació i de cessament en el càrrec del personal de la Conselleria.

f) Qualsevol altra que l'ordenament jurídic vigent atribueixi al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball.

2. Per a tots els contractes el pressupost de licitació dels quals sigui igual o inferior a 500.000 euros, qualsevol que en sigui el procediment d'adjudicació, es delega en el secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball l'exercici de les competències que li corresponguin al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball en matèria de contractació administrativa i contractes privats.

3. Es deleguen en el secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball la competències següents:

a) En matèria d'hisenda pública, la resolució dels procediments de devolució d'ingressos indeguts a què es refereix l'article 63.4.c) del Decret 75/2004, sense limitació de quantia.

b) En matèria de relacions amb els tribunals, l'exercici de totes les actuacions que calguin i, en particular, la tramesa d'expedients administratius i els actes d'execució de sentències.

c) En matèria d'accés a informació pública, les resolucions en què es concedeixi o denegui l'accés a la informació.

d) En els expedients relatius als projectes d'inversió, l'exercici de totes les competències que la normativa vigent atribueix a la persona titular de la secció pressupostària corresponent, llevat dels expedients de quantia superior a 500.000 euros.

e) En matèria de recursos, la competència per a la resolució dels recursos d'alçada contra els actes administratius dictats pels directors generals de Turisme, de Treball i Salut Laboral, de Model Econòmic i Ocupació, i de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular.

4. Es delega en el secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball la competència que correspon a la persona titular de la Conselleria pel que fa a l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació que regula les subvencions autonòmiques, en matèria turística, amb excepció de les següents:

1r. Les resolucions de convocatòria.

2n. Les resolucions finals dels procediments de concessió de subvencions de quantia superior a 500.000 euros.

5. Es delega en el secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball la signatura dels documents comptables i administratius d'autorització i disposició de despeses, de reconeixement d'obligacions i proposta de pagament de tots els programes pressupostaris l'import dels quals sigui igual o inferior a 500.000 euros, així com la signatura de les propostes d'acord d'aprovació de les modificacions de crèdit, sense limitació de quantia.

6. Es deleguen en els directors generals de Treball i Salut Laboral, de Model Econòmic i Ocupació, i de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen a la persona titular de la Conselleria, en matèria de subvencions, en relació a l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació que regula les subvencions autonòmiques, amb excepció de les següents:

1r. Les resolucions de convocatòria.

2n. Les resolucions finals dels procediments de concessió de subvencions de quantia superior a 500.000 euros.

3r. Les resolucions d'inici i d'acabament dels procediments de modificació, de revocació i de reintegrament de quantia superior a 500.000 euros, com també tots els actes de tràmit que, si escau, hagi de dictar l'òrgan competent per iniciar o per resoldre el procediment.

7. Es deleguen en els directors generals de Turisme, Treball i Salut Laboral, de Model Econòmic i Ocupació, i de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen a la persona titular de la

Conselleria, si afecten l'àmbit funcional propi de les direccions generals esmentades, en matèria d'intervenció administrativa relativa a l'atorgament d'autoritzacions, llicències, recepció de declaracions responsables i de comunicacions prèvies, i qualsevol altre mecanisme d'intervenció pública en l'activitat privada corresponent als diferents sectors d'activitat de les direccions generals, l'exercici de totes les funcions de tramitació i resolució dels procediments administratius corresponents, amb excepció de la subscripció de convenis i acords de terminació convencional dels procediments.

8. Es deleguen en els directors generals de Treball i Salut Laboral, de Model Econòmic i Ocupació, i de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, en matèria sancionadora, les resolucions d'inici i de finalització dels procediments, com també tots els actes de tràmit que, si escau, hagi de dictar l'òrgan competent per iniciar o per resoldre el procediment.

9. En els supòsits d'absència, malaltia, vacant, abstenció o recusació del secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, l'ha de suplir, en el despatx ordinari i en la tramitació dels actes que són de la seva competència, pròpia o delegada, així com en la delegació de signatura recollida en l'apartat sisè, el director general que pertoqui, d'acord amb l'ordre següent:

1r. La persona titular de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular.

2n. La persona titular de la Direcció General de Treball i Salut Laboral.

3r. La persona titular de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació.

4t. La persona titular de la Direcció General de Turisme.

10. En els supòsits d'absència, malaltia o vacant, abstenció o recusació de qualsevol dels titulars de les direccions generals de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, els ha de suplir, en el despatx ordinari i en la tramitació dels actes que són competència pròpia o delegada dels titulars de les direccions generals, el secretari general d'aquesta Conselleria i, en els casos d'absència, malaltia o vacant d'aquest últim, els ha de suplir la persona titular de la direcció general que correspongui segons l'ordre fixat en el punt novè.

11. Les delegacions a les quals fa referència aquesta Resolució s'han d'entendre sense perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponen al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears.

12. Queda sense efectes qualsevol resolució que s'oposi al que es disposa en aquesta norma i, expressament, la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, de 8 de juliol de 2019, de delegació de competències i de signatura en els òrgans directius de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria (BOIB número 97, de 16 de juliol de 2019).

13. Aquesta Resolució és efectiva des del mateix dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

Palma, 9 de desembre de 2022

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela Vázquez