Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 573161
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 19 de setembre de 2022, relatiu a l’aprovació de la convocatòria d'ajuts per a entitats juvenils 2022 (Exp. 5211-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 651497

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/651497):

Primer. Beneficiaris.

Línia 1: Subvencions per a projectes d'activitats, i Línia 2: Subvencions per al manteniment i el funcionament

Poden acollir-se a les subvencions previstes en aquestes línies les entitats juvenils i les entitats prestadores de serveis a la joventut, sense afany de lucre, legalment constituïdes i inscrites abans que acabi el termini de presentació de sol·licituds de l'any de la convocatòria, en el Cens Insular i/o Balear d'Entitats Juvenils i d'Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut i que realitzin activitats i serveis a la joventut de Menorca dins l'any de la convocatòria.

També s'hi poden presentar les seccions juvenils o entitats autònomes constituïdes per un grup de joves d'una associació sense ànim de lucre que tenguin autonomia funcional, capacitat d'autoorganitzar-se per fer la seva tasca i autonomia econòmica respecte de l'entitat a la qual pertanyen, i que en depenguin tant fiscalment com legalment. Aquestes seccions juvenils han d'estar inscrites en el Cens Insular o Balear d'Entitats Juvenils i d'Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut, així com ho han d'estar les entitats autònomes a través de l'entitat principal que en reconegui l'autonomia.

Poden ser beneficiàries de subvenció per a les activitats, les entitats juvenils i prestadores de serveis a la joventut que estiguin integrades en una fundació que s'hagi constituït amb una aportació majoritària, directa o indirecta, del Consell Insular de Menorca, o el patrimoni fundacional de la qual, amb caràcter de permanència, estigui format en més d'un 50 % per béns o drets aportats o cedits per l'Administració insular, sempre que compleixin els requisits dels beneficiaris prevists en aquesta clàusula setena i també els requisits i les condicions prevists en la base quarta (Activitats subvencionables: requisits i condicions). No obstant, aquestes entitats juvenils o prestadores de serveis a la joventut no poden en cap cas ser beneficiàries de subvenció per a manteniment i funcionament de l'entitat.

Línia 3: Subvencions per a la constitució d'associacions juvenils

Els beneficiaris de la línia 3 són les associacions juvenils amb seu a Menorca, constituïdes dins l'any 2021 i que en aquest període constin inscrites o hagin presentat sol·licitud d'inscripció en el Registre d'Associacions de les Illes Balears.

Segon. Objecte

L'objecte dels ajuts és donar suport a la creació d'associacions de persones joves i a les entitats juvenils i les entitats prestadores de serveis a la joventut existents per a la realització d'activitats destinades als joves i la promoció del voluntariat, així com col·laborar amb les despeses de funcionament de les entitats juvenils de Menorca que desenvolupin activitats per als joves durant l'any de la convocatòria.

Tercer. Bases reguladores

La convocatòria es regeix per les bases aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en la sessió de caràcter ordinari de 28 de juny de 2021 i publicades en el BOIB núm.94 de 15 de juliol de 2021, amb els canvis que s'estableixen a l'esmentada convocatòria.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 30.000 € (trenta mil euros), desglossats de la següent manera:

  • Línia 1. Projectes: 13.000 €.
  • Línia 2. Manteniment: 12.000 €.
  • Línia 3. Creació: 5.000 €.

Cinquè. Terminis de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de 30 dies naturals comptats a partir de l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Sisè. Altres dades

L'import màxim de la subvenció per entitat és de tres mil euros (3.000 €).

Cada associació de nova creació només pot rebre un ajut a través d'una única sol·licitud.

 

Maó, 5 d'octubre de 2022

Per delegació de la presidenta El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16.7.2019)