Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 573151
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 19 de setembre de 2022, relatiu a l’aprovació de les bases que regulen la concessió d’ajuts econòmics del Consell Insular de Menorca per a estades a centres residencials terapèutics ubicats fora de Menorca i per a desplaçaments associats, i aprovació de la convocatòria corresponent a l’any 2022 (Exp. 1819-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 651331

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/651331):

Primer. Beneficiaris.

Poden sol·licitar l'ajut les persones que compleixin els requisits següents:

  • Estar empadronat en un municipi de Menorca en el moment de presentar la sol·licitud, excepte en els casos de petició de renovació d'ajuts concedits en convocatòries anteriors respecte del mateix recurs que se sol·licita.
  • Ser major de 18 anys o bé menors emancipats. Excepcionalment, també hi tindran dret els menors de 18 anys si un informe social o tècnic justifica la necessitat i aconsella el recurs.
  • Estar dins els sectors de població objecte de la convocatòria; és a dir, persones amb discapacitat psíquica, física o psiquiàtrica o persones que presenten dificultats per addiccions o trastorns de conducta.
  • Justificar, mitjançant informes professionals, la necessitat d'estada en un centre residencial terapèutic i la impossibilitat o no adequació d'accedir a un recurs adient a la xarxa pública de serveis socials o de salut de Menorca.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és establir i regular els ajuts econòmics del Consell Insular de Menorca destinats a subvencionar estades residencials terapèutiques a centres ubicats fora de l'illa de Menorca i a subvencionar desplaçaments i allotjaments de les persones usuàries d'aquests centres o dels seus familiars.

Les estades residencials terapèutiques estan adreçades a l'atenció de persones amb discapacitat psíquica, física o psiquiàtrica, així com a abordar situacions en les quals es presentin dificultats per addiccions o trastorns de conducta.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per les bases aprovades per acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en la sessió de caràcter ordinari de 19 de setembre de 2022.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 70.000 € (setanta mil euros).

Cinquè. Terminis de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds, és d'un mes comptador a partir de l'endemà d'haver-se publicat l'anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Altres dades

Són subvencionables les despeses realitzades entre l'1 de desembre de 2021 i el 30 de novembre de 2022.

En el cas dels ajuts per estades en centres residencials terapèutics es finançarà com a màxim el 75% del cost total.

L'import màxim individual de les despeses d'allotjament, transport i desplaçament de les persones usuàries i dels familiars, tutors o similars serà el següent:

Concepte

Import màxim

anual de l'ajut

Màxim per desplaçament

(transport i allotjament)

Transport i desplaçament i allotjament entre Illes (Balears)

1.200 €

300 €

Transport i desplaçament i allotjament a la península

2.160 €

540 €

 

Maó, 5 d'octubre de 2022

Per delegació de la presidenta ​​​​​​​El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16.7.2019)