Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 201061
Modificació de les bases reguladores per a la concessió d’ajudes econòmiques a la rehabilitació i restauració de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques, millora de l’ eficiència energètica dels edificis, actuacions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i actuacions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics pels anys 2021 i 2022, i de la convocatòria pertinent

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de la Corporació, en sessió ordinària de dia 31 de març de 2022, ha aprovat la modificació de les bases reguladores per a la concessió d'ajudes econòmiques a la rehabilitació de restauració de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques, millora de l'eficiència energètica dels edificis, actuacions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i actuacions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics pels anys 2021- 2022. (Base dades nacional de subvencions núm. 579071), concretament les bases 3, 6, 9 i 14. Es publica el text íntegre.

Modificació de les bases reguladores per a la concessió d'ajudes econòmiques a la rehabilitació i restauració de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques, millora de l' eficiència energètica dels edificis, actuacions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i actuacions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics pels anys 2021 i 2022, i de la convocatòria pertinent

L'Ajuntament de Pollença convoca la concessió d'ajudes econòmiques per a la rehabilitació, restauració de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques, millora de l'eficiència energètica dels edificis, actuacions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i actuacions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics pels anys 2021- 2022.

Base 1.- Objecte de la convocatòria

L'objecte de la present convocatòria és la concessió d'ajudes econòmiques per fomentar la promoció d'obres de rehabilitació i restauració de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques, millora de l'eficiència energètica dels edificis,  actuacions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i actuacions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics del municipi de Pollença.

Base 2.- Àmbit d'aplicació

Són susceptibles de gaudir de les ajudes municipals les següents intervencions realitzades en el terme municipal de Pollença:

  1. Actuacions de rehabilitació i restauració de façanes realitzades en immobles ubicats a edificis entre mitgeres.
  2. Actuacions per a la eliminació de barreres arquitectòniques en edificis plurifamiliars en qualsevol tipus d'ordenació o unifamiliars entre mitgeres, construïts amb llicència sol·licitada abans del 21 de setembre de 1994, o construïts abans de l'entrada en vigor de la Llei de Règim del Sòl i Ordenació urbana de 12 de maig de 1956.
  3. Actuacions per a la millora de l'eficiència energètica passiva dels edificis.
  4. Actuacions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.
  5. Actuacions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Quan es tracti d'edificis inclosos en l'àmbit del Pla Especial del Centre Històric o bé inclosos en el Catàleg Municipal d'Edificis definitivament aprovat o amb qualificació de Bé Catalogat o Bé d'Interès Cultural, ja sigui l'edifici de manera individualitzada com a monument històric o dins un conjunt històric, es podran beneficiar d'aquestes subvencions independentment de la tipologia edificatòria, ja sigui aïllada o entre mitgeres.

Base 3.- Beneficiaris

Tindran la consideració de beneficiaris els propietaris i arrendadors dels immobles, ja siguin persona física o jurídica.

No podran obtenir la condició de beneficiàries les persones que es trobin en la situació prevista a l'article 13.2 de la Llei 38/2003, del 17 de novembre, general de subvencions, excepte als càrrecs electes regulats a la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General.

Base 4.- Crèdits disponibles

Consta crèdit en el pressupost municipal de 2021 per import de 25.000 euros a l'aplicació 0 151 48911 per a les actuacions descrites.

L'Ajuntament de Pollença es compromet a consignar en el pressupost de despeses per a l' any 2022, crèdit suficient a l'aplicació corresponent per al finançament de les actuacions descrites corresponents a l'anualitat econòmica 2022

Base 5.- Condicions generals

1. Podran ser objecte de les ajudes municipals les obres referides a la base 2 sempre que reuneixin els requisits que consten a les bases després d'haver comprovat que els beneficiaris estan al corrent de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Pollença (o acreditació d'estar-ne exempts).

2. Totes les actuacions i obres haurien de garantir la seva coherència tècnica i constructiva amb l'estat de conservació de l'edifici, així com la seva contribució efectiva en la millora de les condicions d'ús, seguretat, estètica exterior de l'edifici i l'adequació o supressió de part s o elements impropis de les façanes a rehabilitar.

Quan es tracti d'actuacions dins l'àmbit del Pla Especial del Centre Històric les característiques de les façanes, colors i materials s'hauran d'adaptar a les normes del PECH de Pollença, en concret a l'article 7 punt 3.4

Base 6.- Tipus i ajudes econòmiques municipals

Les ajudes tindran la consideració de subvencions de l'Ajuntament de Pollença als beneficiaris en les condicions regulades per aquestes bases, i consistiran en:

1. Ajudes econòmiques directes

1.1. Gaudiran d'una subvenció pels següents imports:

a) Fins un 20% del cost de les obres aquelles actuacions destinades a la rehabilitació de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques i millora de l'eficiència energètica dels edificis del Terme municipal de Pollença, amb un màxim de 2.000 € per edifici unifamiliar i 3.000 € per edifici plurifamiliar. En el cas de sol·licituds de particulars en un edifici plurifamiliar (és a dir, que no siguin obres de la comunitat de propietaris) la quantitat màxima serà 2.000 €

b) Fins a un 30% del cost de les obres aquelles actuacions destinades a la rehabilitació de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques i millora de l'eficiència energètica dels edificis del Terme municipal de Pollença, amb un màxim de 2.000 € per edifici unifamiliar i 3.000 € per edifici plurifamiliar, quan es tracti d'edificis inclosos en l'àmbit del Pla Especial del Centre Històric o bé inclosos en el Catàleg Municipal d'Edificis definitivament aprovat o amb qualificació de Bé Catalogat o Bé d'Interès Cultural, ja sigui l'edifici de manera individualitzada com a monument històric o dins un conjunt històric. En el cas de sol·licituds de particulars en un edifici plurifamiliar (és a dir, que no siguin obres de la comunitat de propietaris) la quantitat màxima serà 2.000 € (s'equipara als casos d'edificis unifamiliars).

c) Fins a un 30% del cost de les actuacions en el cas d'instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, amb un màxim de 2.000 €. En el cas de sol·licituds de particulars en un edifici plurifamiliar (és a dir, que no siguin obres de la comunitat de propietaris) la quantitat màxima serà 2.000 € (s'equipara als casos d'edificis unifamiliars).

d) Quan per a un mateix immoble es sol·liciti la subvenció per més d'una actuació de les enumerades a la base 2 la quantia de la subvenció serà fins a un màxim del 30% del cost  acumulable amb els següents límits màxims:

- Màxim de 4.000 € per a edificis inclosos en l'àmbit del Pla Especial del Centre Històric o bé inclosos en el Catàleg Municipal d'Edificis definitivament aprovat o amb qualificació de Bé Catalogat o Bé d'Interès Cultural, ja sigui l'edifici de manera individualitzada com a monument històric o dins un conjunt històric. En el cas d'obres de particulars en un edifici plurifamiliar el màxim s'equipararà al màxim per edificis unifamiliars

- Màxim de 3.000 € per edifici en la resta de casos. En el cas d'obres de particulars en un edifici plurifamiliar el màxim s'equipararà al màxim per edificis unifamiliars

e) En el cas d'edificis subjectes al règim de propietat horitzontal:

OBRES DE LA COMUNITAT DE PROPIETARIS: l'import màxim de la subvenció atorgable a obres de la comunitat de propietaris serà el resultat del producte de l'import màxim subvencionable de l'edifici segons l'apartat d) anterior, així com els % dels apartats a), b) i c).

OBRES DE PARTICULARS en el que s'escometin actuacions parcials limitades a part de les propietats incloses a l'edifici, els peticionaris podran ser els propietaris de cadascuna de les propietats i l'import màxim de la subvenció atorgable a cadascun serà el resultat de l'import màxim subvencionable de l'edifici segons l'apartat d) i els imports parcials segons els apartats a), b) i c) anteriors,

1.2Les obres que podran acollir-se a aquest tipus d'ajuda seran:

1.2.1Respecte de la rehabilitació i restauració de façanes:

  1. Restauració de les parts d'obra en mal estat (arrebossats, sanejament d'esquerdes, etc.)
  2. Arrebossat o tractament de tota la façana.
  3. Restauració d'elements escultòrics i ornamentals de façana que es puguin considerar d' interès.
  4. Reconstrucció o restitució d'elements deteriorats o desapareguts.
  5. Neteja i tractament dels paraments petris o ceràmics.
  6. Neteja dels esgrafiats.
  7. Neteja i restauració dels elements de tancament (portes, finestres...).
  8. Neteja i restauració dels elements de serralleria (baranes, reixes...).
  9. Eliminació d'aparells condicionadors d'aire, antenes o qualsevol altre element d'aquest tipus situat a la façana.
  10. Substitució de baixants i canals de recollida d'aigües.
  11. Reparació de cornises o volades.

1.2.2.Respecte de la eliminació de barreres arquitectòniques:

  1. Habilitació de rampes per salvar desnivells i les obres complementàries per fer-les possibles.
  2. Condicionament de banys per fer-los adaptats o practicables.
  3. Modificació de recorreguts interiors als edificis tant als espais comuns com a l'interior dels habitatges, per tal de crear itineraris adaptats o practicables.
  4. La instal·lació d'ascensors o salva escales i les obres complementàries per fer-les possibles.
  5. Adaptació de places d'aparcament en garatges particulars.

1.2.3..- Respecte de la millora de l'eficiència energètica:

  1. Millora de l'aïllament tèrmic a l'envolupant de l'edifici, tant en façanes com en cobertes.
  2. Substitució de fusteries per altres de major grau d'aïllament. No s'inclouen les persianes.
  3. Substitució d'envidraments senzills per envidraments dobles amb cambra estanca, de major grau d'aïllament.

1.2.4..- Respecte de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques serà subvencionable la instal·lació d'aquestes així com els elements accessoris necessaris i imprescindibles per la posada en servei de les mateixes.

1.2.5.- Respecte de la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics serà subvencionable la instal·lació d'aquests així com els elements accessoris necessaris i imprescindibles per la posada en servei dels mateixos.

Base 7.- Condicions particulars

1. Les obres s'ajustaran al Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença i al Pla Especial de Centre Històric quan sigui d'aplicació.

2. No podran ser objecte d'aquestes subvencions les intervencions que situïn o mantinguin els aparells d'aire condicionat, les antenes o qualsevol altre element d'aquest tipus en els paraments de façana a rehabilitar.

3. Per a les intervencions definides a la base 2 b), s'haurà de complir amb la normativa actual de supressió de barreres arquitectòniques.

Base 8.- Obligacions dels beneficiaris

Els beneficiaris de les ajudes econòmiques municipals s'obligaran a complir les condicions següents:

  1. Portar a terme l'obra objecte de la subvenció d'acord amb les condicions establertes en aquestes bases.
  2. Permetre la inspecció municipal de les obres i facilitar les dades i els documents que els siguin sol·licitats.
  3. Obtenir la llicència municipal d'obres pertinent. En cas de comunicació prèvia la documentació presentada ha de ser completa i correcta.
  4. Començar i acabar les obres en els terminis previstos a la llicència, tret que l'acord de concessió de l'ajuda especifiqui una altra cosa. L'incompliment injustificat d'aquests terminis comportarà la pèrdua de la subvenció. En el cas de comunicació prèvia, aquesta ha de ser sol·licitada abans de l'inici de les obres, en cas contrari s'haurà de sol·licitar llicència de legalització.
  5. Exhibir durant tota l'obra el distintiu indicat a l'annex VII. Si la subvenció es concedeix una vegada finalitzada l'obra al menys s'haurà d'exhibir en un lloc visible de l'immoble durant un mes natural. S'haurà d'aportar un escrit indicant període i una foto.
  6. Complir estrictament les disposicions municipals relatives a rètols, sortides de fum, sorolls, aparells d'aire condicionat, antenes parabòliques... i les específiques de construcció com les relatives a bastides, tendals, ocupació de la via pública, seguretat i salut en el treball, etc.
  7. Acreditar davant l'Ajuntament la realització de l'activitat d'acord amb l'article 13 d'aqueste s bases i el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció, així com la notificació de qualsevol modificació que es produeixi.
 

Base 9.- Documentació a lliurar amb la sol·licitud

Les sol·licituds d'ajudes econòmiques es formularan al Registre General de l'Ajuntament, amb independència de la sol·licitud de la llicència d'obres corresponent o en paral·lel amb aquesta, i inclouran com a mínim la documentació següent:

a) Instància de sol·licitud de subvenció amb expressió de les dades de la finca i del sol·licitant o sol·licitants.(Annex I).

b) Document acreditatiu de la titularitat de l'immoble.

c) Document acreditatiu de la identitat del titular de l'immoble(fotocòpia DNI, NIE o NIF).

d) Document acreditatiu de la representació atorgada, si fos el cas.

e) En el cas de comunitats de propietaris, acta de la Junta de Propietaris on consti l'acord de sol·licitud de l'ajuda i l'aprovació de les obres de rehabilitació a realitzar.

f) Fotografies de l'edifici (generals de façanes i de detall dels elements on s'intervindrà) en l'estat previ a la intervenció.

g) Plans o croquis i petita memòria amb indicació de les problemàtiques de l'estat inicial i els materials, acabats i colors de la proposta.

h) Pressupost detallat per capítols o trams amb amidaments de cadascuna de les partides i oficis i aplicació de preus unitaris.

i) Si la sol·licitud es presenta per part de l'arrendatari, autorització atorgada pel titular de l'immoble de les obres/actuacions a realitzar

j) En el cas de de sol·licitud individual per actuacions a realitzar en edificis plurifamiliars, comunicació a la comunitat de propietaris, ó, en el seu defecte, comunicació a la resta de propietaris.

Base 10.- Pressupost de la subvenció

1. El pressupost de la subvenció, a l'efecte del càlcul de la subvenció, està constituït pel pressupost d'execució material corresponent a les partides que afectin les intervencions definides a la Base 2. No formen part del pressupost de la subvenció els imposts i les taxes derivats de l'obtenció de la llicència municipal d'obres i els honoraris facultatius, les despeses generals i el benefici industrial, ni, si escau, els costs de les diagnosis i estudis tècnics previs a l'elaboració del projecte.

2. El pressupost subvencionable per a l'execució material de les obres és, com a màxim, el previst a les llicències municipals.

3. En cas que les actuacions afectin a diferents punts dels definits a la Base 2, l'import de la subvenció serà acumulable per cadascun dels punts, fins als imports màxims indicats a la Base 6, apartat c.

Base 11.- Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds per a aquestes ajudes econòmiques podran ser presentades fins al 30 de setembre de l'any 2021, fins que la disponibilitat pressupostària permeti la concessió de les subvencions pertinents.

Base 12.- Procediment de concessió: inici, instrucció i resolució de la subvenció i termini d' atorgament

1. Les bases i l'inici del procediment de concessió de subvencions es produeix d'ofici. El Ple de l'Ajuntament serà l'òrgan encarregat de la seva aprovació. Aquestes seran publicades al BOIB, a la Base de Dades Nacional de Subvencions BDNS, al tauler d'anuncis de l' Ajuntament i al web www. ajpollenca.net, per tal que es puguin presentar les sol·licituds durant el termini establert a la base onzena.

2. L'òrgan instructor del procediment de concessió correspon a la regidoria d'Urbanisme.

Els Serveis Tècnics Municipals (STM) examinaran si els beneficiaris compleixen tots els requisits necessaris per accedir a les subvencions i avaluaran les sol·licituds conforme a les condicions establertes en aquestes bases mitjançant l'emissió del pertinent informe.

L'òrgan instructor, a la vista de l'expedient i de l'informe previ emès pels STM, formularà proposta de resolució provisional, degudament motivada, que es notificarà a l'interessat/ada perquè en el termini de deu dies presenti, si escau, les al·legacions que consideri oportunes.

Si no es presenten al·legacions dins el termini concedit, la proposta de resolució formulada tindrà caràcter de definitiva.

En altre cas, una vegada examinades les al·legacions presentades pels interessats, l'òrga n instructor formularà proposta de resolució definitiva, que haurà d'expressar el sol·licitant per al qual es proposa la concessió de la subvenció i la seva quantia, tot especificant la seva avaluació i les condicions seguides per efectuar-la.

3. La competència per resoldre el procediment i concedir la subvenció s'atribueix a la Junta de Govern Local, que dictarà aquest acord un cop formulada la proposta de resolució definitiva i emès informe de fiscalització per la Intervenció Municipal.

L'acord es notificarà al sol·licitant beneficiari/ària.

Base 13.- Sol·licitud del pagament de les ajudes i justificació de la subvenció

El termini màxim per a sol·licitar el pagament de la subvenció será el 30 novembre de 2022 per a les subvencions concedides dins el 2021 i el 30 de novembre de 2023 per a subvencions concedides dins el 2022. S'haurà de presentar adjunta a la sol·licitud:

  1. Instància de sol·licitud del pagament de l'ajuda que correspongui amb expressió de les dades de la finca i del sol·licitant o sol·licitants, inclòs el número de compte correcte a l'efecte de liquidació (Annex II).
  2. Declaració expressa del beneficiari que els treballs han finalitzat d'acord amb la proposta tècnica presentada en el seu moment(amb els materials, colors i acabats, amb l'adequació dels serveis aeris, i amb la supressió o correcció d'elements afegits disconformes amb les ordenances), d'acord amb la llicència d'obres municipal(número i data) i d'acord amb les bases que regulen la subvenció (Annex III). En el cas que la part d'obra subvencionada estigui inclosa en un projecte d'abast major que encara no compti amb final d'obra per trobar-se en termini de vigència de la llicència, es podrà sol·licitar el pagament de la part subvencionada acreditant la seva correcte execució mitjançant un certificat dels STM que així ho acrediti. En cas que s' hagi d'actualitzar les partides o imports per adaptar-se a les de les ajudes, s'haurà d' adjuntar a la sol·licitud de llicència, abans de sol·licitar el pagament, de la modificació del pressupost en les partides que es corresponen amb les ajudes.
  3. Acreditació de la despesa mitjançant original o còpia de les factures dels industrials en correspondència amb el pressupost presentat.(En relació a la factura o factures que es presenti/n per a l'acreditació de la despesa, en cas d'existència d'operacions vinculades, el beneficiari ho haurà de comunicar de forma expressa davant l' Ajuntament). (Annex IV).
  4. Fotografies de l'edifici en l'estat final de la rehabilitació.
  5. Model de sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de l'Ajuntament de Pollença, degudament emplenat, i així mateix conformat per l'entitat bancària, es troba a la seva disposició a la pàgina web de l'Ajuntament de Pollença.(Annex V).
  6. Declaració responsable del beneficiari de que es troba al corrent de pagament de les obligacions tributàries amb les Administracions Públiques(AEAT i ATIB) i així mateix i específicament amb l'Ajuntament de Pollença, que es troba al corrent de pagament de les obligacions amb la Seguretat Social, i que no manté cap obligació amb l' Ajuntament de Pollença per reintegrament de subvencions o que en tot cas es troba al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions amb l' Ajuntament de Pollença(Annex VI).

Una vegada presentada la sol·licitud de pagament els STM de l'Ajuntament realitzaran una visita d'inspecció per comprovar que les obres s'ajusten a les sol·licitades per tal que es pugui procedir a l'abonament de l'ajut.

Base 14.- Compatibilitat i concurrència amb altres subvencions

Les ajudes obtingudes en aplicació de la present convocatòria són compatibles amb les obtingudes pel mateix concepte en aplicació d'altres programes de foment de la rehabilitació de l'administració pública, sempre i quan es doni compliment a l'article 19.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions en de manera què l'import de la subvenció/ajuda en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, superi el cost de l'activitat subvencionada.  El sol·licitant o sol·licitants informaran en tot moment de les sol·licituds efectuades a altres organismes per aquest mateix concepte.

Base 15.- Revocació i devolució de les subvencions

Quan el beneficiari incompleixi totalment o parcialment les obligacions contretes en aquestes bases en ser-li atorgada la subvenció.

Base 16.- Règim jurídic aplicable

El règim jurídic aplicable a aquesta convocatòria serà el previst en aquestes bases reguladores; en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Base 17.- Eficàcia

Aquestes bases tindran efectes a partir de l'endemà d'aprovar-se i publicar-se en el BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament de Pollença.

Disposició addicional primera

Els edificis per als quals s'hagin concedit ajudes per a rehabilitació o restauració de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques o millora de l'eficiència energètica, en campanyes municipals anteriors, no podran rebre noves ajudes per al mateix tipus d' actuació fins que hagin transcorregut 5 anys, comptadors des de la data de pagament d' aquesta ajuda.

 

Disposició addicional segona

La condició de beneficiari de les ajudes incloses en aquesta convocatòria suposa l' acceptació de que l'Ajuntament pugui publicar i difondre imatges i dades de les obres subvencionades, així com l'import de les ajudes concedides.

Disposició transitòria

Les obres que varen sol·licitar les ajudes de l'anterior convocatòria 2018-2019 i no la varen obtenir per manca de crèdit podran accedir a la present línia d'ajudes i a aquests efectes la seva sol·licitud s'incorporarà d'ofici, havent-se d'ajustar a les condicions de la present convocatòria.

Les obres ja iniciades, o fins i tot acabades durant l'any 2020, abans d'entrar en vigor les ajudes establertes per aquestes bases tindran dret a optar-hi, sempre que s'hagi demanat la corresponent llicència d'obres, si s'escau, i s'ajustin a les bases reguladores de la present convocatòria.

 

Pollença, en el dia de la signatura electrònica (5 d'abril de 2022)

El batle Bartomeu Cifre Ochogavia

 

ANNEX I SOL·LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REHABILITACIÓ I RESTAURACIÓ DE FAÇANES I ELIMINACIÓ DE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES, MILLORA DE L' EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS, INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES SOLARS FOTOVOLTAIQUES I INSTAL·LACIÓ DE PUNST DE RECÀRREGA DE VEHICLES ELÈCTRICS PELS ANYS 2021-2022

1. PERSONA SOL·LICITANT(PROPIETAT DE L'IMMOBLE)

Nom i Llinatges o raó social

 

DNI/CIF

 

Adreça

 

Codi Postal

 

Municipi

 

Província

 

Adreça electrònica

 

Tel. fix

 

Tel. mòbil

 

Fax

 

 

2. REPRESENTANT( si s'escau)

Nom i llinatges o raó social

 

DNI/CIF

 

Adreça

 

Codi Postal

 

Municipi

 

Província

 

Adreça electrònica

 

Tel. fix

 

Tel. mòbil

 

Fax

 

3. DADES DE LA NOTIFICACIÓ

Persona a qui es notifica:

Persona sol·licitant

Representant

Mitjà preferent de notificació:

Notificació en paper

Notificació telemàtica

4. ÀMBIT D'APLICACIÓ

Actuacions de rehabilitació i restauració de façanes realitzades en immobles ubicats a edificis entre mitgeres.

Actuacions per a la eliminació de barreres arquitectòniques en edificis plurifamiliars en qualsevol tipus d'ordenació o unifamiliars entre mitgeres, construïts amb llicència sol·licitada abans del 21 de setembre de 1994, o construïts abans de l'entrada en vigor de la Llei de Règim del Sòl i Ordenació urbana de 12 de maig de 1956.

Actuacions per a la millora de l'eficiència energètica passiva dels edificis.

Actuacions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques

Actuacions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

 

5. DADES DE LES OBRES A EXECUTAR

Descripció de les obres

Referència cadastral

Hi ha comunitats de propietaris        SI

 

NO

Adreça de l'obra

 

6. DOCUMENTACIÓ(marcau la documentació que presentau

Document acreditatiu  de la  titularitat  de l'immoble(escriptura  de propietat; contracte  d'arrendament de l'immoble i altres).

Document acreditatiu de la identitat del sol·licitant de l'ajuda(fotocòpia DNI, NIE o NIF)

Document acreditatiu de la representació atorgada, si fos el cas, acompanyada del document acreditatiu de la identitat del representant(fotocòpia DNI, NIE o NIF).

En el cas de comunitats de propietaris, acta de la Junta de Propietaris on consti l'acord de sol·licitud de l'ajuda i l'aprovació de les obres de rehabilitació a realitzar.

En el cas de que el beneficiari de l'ajuda no fos el propietari de l'immoble, autorització expressa del propietari a l'arrendatari /usufructuari /altres respecte la intervenció/obres a realitzar, acompanyada del document acreditatiu de la identitat del propietari(fotocòpia DNI, NIE o NIF).

Fotografies de l'edifici(generals de façanes i de detall dels elements on s'intervindrà) en l' estat previ a la intervenció.

Plans o croquis i petita memòria amb indicació de les problemàtiques de l'estat inicial i els materials, acabats i colors de la proposta

Pressupost detallat per capítols o trams amb amidaments de cadascuna de les partides i oficis i aplicació de preus unitaris.

7. NOTES IMPORTANTS

Condicions Particulars:

Les obres s'han d'ajustar en tot cas al PGOU i altra normativa urbanística en vigor (PECH), especialment en relació amb la combinació de colors, materials i composició d' espais.

No s'admet l'ús de pintura plàstica com a material d'acabat

No podran ser objecte de subvenció les intervencions que situïn o mantinguin els aparells d'aire condicionat, antenes i altres elements no permesos a la façana principal

Els edificis que hagin estat objecte d'ajuda municipal per a rehabilitació en els darrers 5 anys no podran rebre noves ajudes per al mateix tipus d'actuació.

Les obres ja iniciades, o bé acabades durant l'any 2020, podran ser objecte d'aquesta subvenció, sempre que s'hagi sol·licitat i/o obtingut la llicència municipal d'obres pertinent i s'ajustin a les bases reguladores.

Obligacions de les persones beneficiàries:

Portar a terme l'obra objecte de la subvenció d'acord amb les condicions establertes en les bases aprovades per acord del Ple de la Corporació.

Obtenir la llicència d'obres corresponent o presentar la declaració responsable si les obres a executar ho permeten.

Començar i acabar les obres en els terminis prevists a la llicència o declaració responsable, excepte que l'acord de concessió de l'ajuda indiqui uns altres terminis. L' incompliment d'aquests comportarà la pèrdua de la subvenció.

Complir estrictament les disposicions municipals relatives a elements de les façanes i les específiques de construcció

Justificar l'execució de l'obra d'acord amb la base 13 de les bases reguladores i el compliment dels requisits i les condicions que determina la concessió de la subvenció, així com la notificació de qualsevol modificació que es produeixi.

El termini màxim per a sol·licitar el pagament de la subvenció serà el 30 novembre de 2022 per a subvencions concedides dins el 2021 i el 30 de novembre de 2023 per a subvencions concedides dins el 2022. Es facilitarà el model de sol·licitud de pagament i justificació juntament amb la resolució d' aprovació d'aquesta sol·licitud.

8. AUTORITZACIÓ EXPRESSA: Mitjançant la presentació de la present sol·licitud, el sotasignat autoritza de forma expressa a l'Ajuntament de Pollença a la comprovació de les dades establertes al punt 5.1 de les bases.

9. AVÍS LEGAL

De conformitat amb la Llei orgànica 3/2018, de 05 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, se us informa del següent:Les dades de caràcter personal que de la vostra sol·licitud seran incorporades i tractades de forma confidencial en un fitxer propietat d'aquest Ajuntament.

Les dades obtingudes amb aquesta instància podran ser utilitzades, salvaguardant la vostra identitat, per elaborar estadístiques internes.

Tindreu la possibilitat d'accedir en qualsevol moment a les dades facilitades i a sol·licitar- ne, si escau, la rectificació, oposició o cancel·lació dirigint una comunicació escrita, juntament amb la documentació acreditativa de la vostra identitat, a aquest Ajuntament

............................................., ............... de ................... de 20.....

 

 

SR. BATE DE L'AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

ANNEX II SOL·LICITUD DE PAGAMENT DE SUBVENCIÓ PER A LA REHABILITACIÓ I RESTAURACIÓ DE FAÇANES I ELIMINACIÓ DE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES I MILLORA DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS PER A L'ANY 2021-2022

1. PERSONA SOL·LICITANT(PROPIETAT DE L'IMMOBLE)

Nom i Llinatges o raó social

 

DNI/CIF

 

Adreça

 

Codi Postal

 

Municipi

 

Província

 

Adreça electrònica

 

Tel. fix

 

Tel. mòbil

 

Fax

 

2. REPRESENTANT( si s'escau)

Nom i llinatges o raó social

 

DNI/CIF

 

Adreça

 

Codi Postal

 

Municipi

 

Província

 

Adreça electrònica

 

Tel. fix

 

Tel. mòbil

 

Fax

 

3. DADES DE LA NOTIFICACIÓ

Persona a qui es notifica:

 

Persona sol·licitant

 

Representant

 

Mitjà preferent de notificació:

 

Notificació en paper

 

Notificació telemàtica

 

4. ÀMBIT D'APLICACIÓ

 

 

Actuacions de rehabilitació i restauració de façanes realitzades en immobles ubicats a edificis entre mitgeres.

Actuacions per a la eliminació de barreres arquitectòniques en edificis plurifamiliars en qualsevol tipus d'ordenació o unifamiliars entre mitgeres, construïts amb llicència sol·licitada abans del 21 de setembre de 1994, o construïts abans de l'entrada en vigor de la Llei de Règim del Sòl i Ordenació urbana de 12 de maig de 1956.

Actuacions per a la millora de l'eficiència energètica passiva dels edificis. Actuacions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques

Actuacions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

5. DADES DE LES OBRES A EXECUTAR

Descripció de les obres

Referència cadastral

Hi ha comunitats de propietaris            SI

 

NO

Adreça de l'obra

 

 

6. DOCUMENTACIÓ(marcau la documentació que presentau)

Annex II: Instància de sol·licitud del pagament de l'ajuda que correspongui amb expressió de les dades de la finca i del sol·licitant o sol·licitants, inclòs el número de compte correcte a l'efecte de liquidació

Annex III: Declaració expressa del beneficiari que els treballs han finalitzat d'acord amb la proposta tècnica presentada en el seu moment(amb els materials, colors i acabats, amb l'adequació dels serveis aeris, i amb la supressió o correcció d'elements afegits disconformes amb les ordenances), d'acord amb la llicència d'obres municipal(número i data) i d'acord amb les bases que regulen la subvenció

Acreditació de la despesa mitjançant original o còpia de les factures dels industrials en correspondència amb el pressupost presentat.

Annex IV: En relació a la factura o factures que es presenti/n per a l'acreditació de la despesa, en cas d' existència d'operacions vinculades, el beneficiari ho haurà de comunicar de forma expressa davant l' Ajuntament.

Fotografies de l'edifici en l'estat final de la rehabilitació.

Annex V: Model de sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de l'Ajuntament de Pollença, degudament emplenat, i així mateix conformat per l'entitat bancària, es troba a la seva disposició a la pàgina web de l'Ajuntament de Pollença.

Annex VI: Declaració responsable del beneficiari de que es troba al corrent de pagament de les obligacions tributàries amb les Administracions Públiques(AEAT i ATIB) i així mateix i específicament amb l'Ajuntament de Pollença, que es troba al corrent de pagament de les obligacions amb la Seguretat Social, i que no manté cap obligació amb l'Ajuntament de Pollença per reintegrament de subvencions o que en tot cas es troba al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions amb l'Ajuntament de Pollença.

7. AUTORITZACIÓ EXPRESSA: Mitjançant la presentació de la present sol·licitud, el sotasignat autoritza de forma expressa a l'Ajuntament de Pollença a la comprovació de les dades establertes al punt 5.1 de les bases.

8. AVÍS LEGAL

De conformitat amb la Llei orgànica 3/2018, de 05 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, se us informa del següent:

Les dades de caràcter personal que de la vostra sol·licitud seran incorporades i tractades de forma confidencial en un fitxer propietat d'aquest Ajuntament.

Les dades obtingudes amb aquesta instància podran ser utilitzades, salvaguardant la vostra identitat, per elaborar estadístiques internes.

Tindreu la possibilitat d'accedir en qualsevol moment a les dades facilitades i a sol·licitar- ne, si escau, la rectificació, oposició o cancel·lació dirigint una comunicació escrita, juntament amb la documentació acreditativa de la vostra identitat, a aquest Ajuntament

Per      tot     això,      es      sol·licita       el      pagament       de      ..............................€,                en      concepte       de subvenció....................................................................................

............................................., ............... de ...................      de 20.....

 

 

SR. BATE DE L'AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

ANNEX III A) DECLARACIÓ EXPRESSA   DE   TREBALLS  FINALITZATS REHABILITACIÓ I RESTAURACIÓ DE FAÇANES

..………..………………………………………………………………………….. (nom i llinatges), amb DNI

…………………………., amb domicili a efectes de notificacions a................................................................. ,carrer

/plaça..................................................................                      ………………………………………………….……….…

número……..……, CP…………………, telèfon………………..…., fax..................., adreça electrònica...........................................; actuant (en nom propi/o en representació de l' entitat......................................, amb CIF: ............................, domiciliada a...................................................................................................................................... ,

carrer/plaça ..........................................., núm.........., segons acredita documentalment mitjançant................................................................................

DECLARA SOTA LA SEVA RESPONSABILITAT:

Que els treballs de rehabilitació i restauració de la façana sita en el carrer/plaça

..................................................................……………………………………………… número

……..……, han finalitzat d'acord amb la proposta tècnica presentada en el seu moment, amb els materials, colors i acabats, d'acord amb la llicència d'obres municipal .......................

de data...................... i d'acord amb les bases que regulen aquesta subvenció.

Pollença, ..... de .................... de 20......

 

 

La/L'Interessat/da,

 

 

Signat:............................

 

AL SR. BATLE DE POLLENÇA

 

ANNEX III B) DECLARACIÓ EXPRESSA DE TREBALLS FINALITZATS ELIMINACIÓ BARRERES ARQUITECTÒNIQUES

..………..………………………………………………………………………….. (nom i llinatges), amb DNI

…………………………., amb domicili a efectes de notificacions a................................................................. ,carrer

/plaça..................................................................                      ………………………………………………….……….…

número……..……, CP…………………, telèfon………………..…., fax..................., adreça electrònica...........................................; actuant (en nom propi/o en representació de l' entitat......................................, amb CIF: ............................, domiciliada a...................................................................................................................................... ,

carrer/plaça ..........................................., núm.........., segons acredita documentalment mitjançant................................................................................

DECLARA SOTA LA SEVA RESPONSABILITAT:

Que els treballs d'eliminació de barreres arquitectòniques de la façana sita en el carrer

/plaça       ..................................................................………………………………………………

número ……..……, han finalitzat d'acord amb la proposta tècnica presentada en el seu moment, d'acord amb la llicència d'obres municipal .......................de data................... i d'

acord amb les bases que regulen aquesta subvenció.

Pollença, ..... de .................... de 20.....

La/L'Interessat/da,

 

 

Signat:............................

 

AL SR. BATLE DE POLLENÇA

 

ANNEX III C) DECLARACIÓ EXPRESSA DE TREBALLS FINALITZATS MILLORA DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS

..………..………………………………………………………………………….. (nom i llinatges), amb DNI

…………………………., amb domicili a efectes de notificacions a................................................................. ,carrer

/plaça..................................................................                      ………………………………………………….……….…

número……..……, CP…………………, telèfon………………..…., fax..................., adreça electrònica...........................................; actuant (en nom propi/o en representació de l' entitat......................................, amb CIF: ............................, domiciliada a...................................................................................................................................... ,

carrer/plaça ..........................................., núm.........., segons acredita documentalment mitjançant................................................................................

DECLARA SOTA LA SEVA RESPONSABILITAT:

Que els treballs de millora de l'eficiència energètica dels edificis de la façana sita en el carrer

/ p l a ç a . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

……………………………………………número ……..……, han finalitzat d'acord amb la proposta tècnica presentada en el seu moment, d'acord amb la llicència d'obres municipal

.......................de data....................... i d'acord amb les bases que regulen aquesta subvenció.

Pollença, ..... de .................... de 20......

La/L'Interessat/da,

 

 

Signat:............................

 

AL SR. BATLE DE POLLENÇA

 

ANNEX IV

..………..………………………………………………………………………….. (nom i llinatges), amb DNI

…………………………., amb domicili a efectes de notificacions a................................................................. ,carrer

/plaça..................................................................                      ………………………………………………….……….…

número……..……, CP…………………, telèfon………………..…., fax..................., adreça electrònica...........................................; actuant (en nom propi/o en representació de l' entitat......................................, amb CIF: ............................, domiciliada a...................................................................................................................................... ,

carrer/plaça ..........................................., núm.........., segons acredita documentalment mitjançant................................................................................

DECLARA SOTA LA SEVA RESPONSABILITAT:

Que en qualitat de beneficiari/ària de la subvenció que ha estat concedida en el procediment indicat a l'encapçalament; d'acord amb l'establert a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions en relació a l'establert al Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el reglament de la Llei General de Subvencions, que en relació a les despeses realitzades objecte de l'activitat subvencionada:

no manté relació de vinculació amb les entitats emissores de les factures acreditatives dels serveis prestats i/o béns entregats objecte de la subvenció.

manté relació de vinculació amb les entitats emissores de les factures acreditatives dels serveis prestats i/o béns entregats objecte de la subvenció indicant el tipus de vinculació amb l'entitat emissora, és a dir, si el beneficiari i/o el seu cònjuge o persones unides per relació de parentiu, en línea directa o colateral, per consanguinitat o afinitat fins el tercer grau ostenta/ten o no una participació en dita entitat, o en entitats del grup(si dita entitat pertany a un grup d'empreses) igual o superior al 5%, o a l'1% si es tracten de valors admesos a negociació en un mercat regulat; o si forma/en part o no dels seus òrgans directius, o en òrgans directius d'entitats del grup( si dita entitat pertany a un grup d'empreses), i especialment si ostenta/en o no el càrrec o condició d'administrador, ja sigui de dret o de fet, o d'administrador d'alguna entitat del grup( si dita entitat pertany a un grup d' empreses).

Pollença, ..... de .................... de 20.....

La/L'Interessat/da,

 

 

Signat:............................

 

 AL SR. BATLE DE POLLENÇA

 

 ANNEX  SOL·LICITUD DE TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA PER A PAGAMENTS

DADES DEL PERCEPTOR:

C.I.F. / N.I.F.:

 

NOM / RAÓ SOCIAL:

ADREÇA:

CODI POSTAL:

LOCALITAT:

TELÈFON:

FAX:

E-MAIL:

 

DADES BANCÀRIES:

CODI

BANC:

CODI

OFICINA:

DÍGIT

CONTROL:

NÚMERO DE COMPTE:

 

 

 

 

Sota la meva responsabilitat declaro que aquestes dades corresponen al c/c o a la llibreta oberta a nom meu o, en cas d'una entitat jurídica, a nom d'aquesta.

(signatura de l'interessat/da, i en cas de persona jurídica signatura del representant i segell)

 

 

Pollença, dia         de                               de 20......

 

CERTIFICAT DE CONFORMITAT DE L'ENTITAT BANCÀRIA:

______________________________________________________

______________________________________________________

Aquestes dades coincideixen ambles que consten en aquesta oficina.

EL DIRECTOR / DELEGAT:

_____________________________________________________     

  (Firma i segell de Entitat BANCÀRIA)

 

 

AL SR. BATLE DE POLLENÇA

 

ANNEX VI

..………..………………………………………………………………………….. (nom i llinatges), amb DNI

…………………………., amb domicili a efectes de notificacions a................................................................. ,carrer

/plaça..................................................................                      ………………………………………………….……….…

número……..……, CP…………………, telèfon………………..…., fax..................., adreça electrònica...........................................; actuant (en nom propi/o en representació de l' entitat......................................, amb CIF: ............................, domiciliada a...................................................................................................................................... ,

carrer/plaça ..........................................., núm.........., segons acredita documentalment mitjançant................................................................................

DECLARA SOTA LA SEVA RESPONSABILITAT:

Que en qualitat de beneficiari/ària de la subvenció que ha estat concedida en el procediment indicat a l'encapçalament; amb subjecció a l'establert als articles 23 i 34.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions en relació a l'establert als articles 22.1, 24..4 i 25 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el reglament de la Llei General de Subvencions, i de conformitat amb els termes requerits pels articles 18, 19 i 21 de l'esmentat Reglament, que es troba al corrent de pagament de les obligacions tributàries amb les Administracions Públiques (AEAT i ATIB) i així mateix i específicament amb l'Ajuntament de Pollença, que es troba al corrent de pagament de les obligacions amb la Seguretat Social, i que no manté cap obligació amb l'Ajuntament de Pollença per reintegrament de subvencions o que en tot cas es troba al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions amb l'Ajuntament de Pollença.

Pollença, ..... de .................... de 202...

La/L'Interessat/da,

 

 

Signat:............................

 

ANNEX VII.- MODEL DE CARTELL

PROJECTE SUBVENCIONAT.-    : “INTRODUIR NOM PROJECTE/OBRA”

 

OBRA COFINANÇADA PER L'AJUNTAMENT DE POLLENÇA EN  VIRTUT DE LA CONVOCATÒRIA D'AJUDES ECONÒMIQUES A LA REHABILITACIÓ I RESTAURACIÓ DE FAÇANES, ELIMINACIÓ DE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES, MILLORA DE L' EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS, ACTUACIONS PER A LA INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES SOLARS FOTOVOLTAIQUES I ACTUACIONS PER A LA INSTAL·LACIÓ DE PUNTS DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS PELS ANYS 2021 I 2022

Tamany.- DIN A3

Tipografia.- CALIBRI 28 BLACK SOBRE FONS BLANC.

Material.- Forex, dibond, cartró ploma, vinil aferrat a xapa rígida, etc.