Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 67981
Bases provisió borsa treball auxiliar administratiu

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant Resolució d'Alcaldia 2022-0381 de data 9 de febrer de 2022, s'aproven les bases i la convocatòria per a la creació d'un borsa d'auxiliars administratius, personal laboral i funcionari, per cobrir les possibles necessitats urgents de provisions de llocs de feina d'auxiliar administratiu en l'Ajuntament, mitjançant el sistema de concurs-oposició lliure, grup de Classificació C2, dels establerts a l'article 76 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovada per Reial Decret 5/2015, de 30 d'octubre, en relació amb la seva disposició transitòria tercera.

El procediment de selecció és el de concurs-oposició, ja que es considera el sistema més adequat donat que permet una millor aplicació dels principis de mèrit i capacitat, així com la valoració de l'experiència laboral, i garanteix a la vegada el principi d'igualtat en la selecció. Les proves de selecció s'inicien amb la fase d'oposició i continuen amb altre posterior de concurs.

“CONVOCATORIA ESPECÍFICA PER A LA CREACIÓ D'UNA BORSA D'AUXILIARS ADMINISTRATIUS, PERSONAL LABORAL I FUNCIONARI DE L'AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA.

1. REQUISITS

Per prendre part, els interessats han complir els següents requisits:

A. Tenir nacionalitat espanyola, sense perjudici del disposat a l'article 57 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de l'estatut bàsic de l'empleat públic.

B. Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de las tasques.

C. Tenir complerts 16 anys i no excedir de l'edat màxima de jubilació forçosa.

D. Estar en possessió del Títol de Graduat en Educació Secundaria Obligatòria o Formació Professional Bàsica o Equivalent. En el cas de titulacions obtingudes en l'estranger, s'haurà estar en possessió de la corresponent convalidació o de la credencial que acrediti, en el seu cas, la homologació. La titulació s'acreditarà mitjançant l'expedició dels títols corresponents per l'autoritat acadèmica competent. Aquesta mateixa autoritat podrà declarar també l'equivalència de títols.

E. Acreditar el requisit de coneixements de llengua catalana nivell B2 (nivell avançat), de conformitat amb el Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius de accés a la funció pública i per ocupar llocs de feina de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Els coneixements de llengua catalana s'acreditaran mitjançant l'aportació d'un certificat corresponent a un nivell igual o superior al que exigeix el Decret 11/2017, expedit o reconegut com equivalent o que estigui homologat per la Direcció General de Política Lingüística, o bé expedit per la Escola Balear d'Administració Pública.

F. Haver satisfet els drets d'examen de 15,00€. El pagament dels drets d'examen es realitzarà exclusivament per Internet, en l'apartat pagament online de tributs (autoliquidacions) de la pàgina web www.santjosep.org dins el termini de presentació de les sol·licituds. El pagament dels drets d'examen no suposa en cap cas el tràmit de presentació de la sol·licitud a l'Administració dins del termini establert. No procedirà la devolució de l'import íntegre satisfet en concepte de taxa per drets d'examen, en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causes imputables als interessats. No obstant, es procedirà a la devolució de la taxa quan per causes no imputables al subjecte passiu, l'activitat tècnica i / o administrativa que constitueixen el fet imposable de la taxa no es realitzi. D'acord amb el previst a l'article 18.5 de la Llei 66/97, de 30 de desembre, de Mesures Tributàries i administratives, queden exemptes del pagament de la taxa de Drets d'examen les persones amb discapacitat igual o superior al 33%. En aquest cas s'haurà d'acreditar la discapacitat amb el corresponent certificat. La falta de justificació del pagament íntegre dels drets d'examen, en el termini de presentació de sol·licituds, determinarà l'exclusió definitiva de l'aspirant.

G. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a empleats o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que es desenvolupen en el cas de personal laboral, en el que hagés estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinaria o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.

Amb caràcter previ al nomenament o signatura del contracte, l'interessat ha de manifestar que no desenvolupa cap lloc o activitat en el sector públic dels que delimita la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, i que no percep pensió de jubilació, retir u orfandat. Si realitza alguna activitat privada, inclosa la de caràcter professional, ho haurà de declarar en el termini de deu dies naturals comptats a partir del dia de la signatura del contracte o nomenament, per a que la corporació acordi la declaració de compatibilitat o incompatibilitat.

Els aspirants hauran de reunir els requisits establerts en aquestes bases a la finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-los durant tot el procés selectiu. Si manquessin d'algun dels requisits exigits, quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en la que hagi incorregut per falsedat en la seva sol·licitud de participació.

2. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les sol·licituds per a prendre part en el procés selectiu es presentaran, dins el termini de deu dies hàbils a partir del dia següent de la publicació de la convocatòria en el BOIB. La resta dels anuncis relacionats amb la convocatòria es publicaran únicament al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web de l'Ajuntament.

Amb certificat digital: a través de la Seu electrònica: http://santjosep.sedelectronica.es / catàleg de tràmits / instancia general + pujar fitxer (escanejats).

Sense certificat digital: a través de la resta de formes previstes en el article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú.

Sol·licitant participar en la convocatòria de borsa d'auxiliars administratius 2022 i adjuntant la documentació que s'assenyala a continuació:

1. Model de sol·licitud signat i datat.

2. Fotocopia del document nacional d'identitat en vigor. En cas de no posseir nacionalitat espanyola, conforme a l'article 57 del Reial Decreto Legislatiu 5/2015, fotocopia del document oficial acreditatiu de la personalitat.

3. Fotocopia del títol exigit en el punt 1.D de la base anterior o certificació acadèmica que acrediti que té cursats i aprovats els estudis necessaris per a l'obtenció del títol corresponent.

4. Fotocopia del justificant d'autoliquidació de 15,00 € per la taxa de participació amb el segellat bancari d'abonament.

5. Fotocopia del certificat del nivell de coneixements de llengua catalana exigit en la lletra 1.E de la base anterior.

6. Annex I (Auto-baremació) fase concurs.

7. En el seu cas, per a la fase de concurs, fotocopia del certificat expedit per l'òrgan competent en el que haurà constar la categoria professional, les funcions desenvolupades i els períodes de temps (inici-fi) de prestació de serveis.

L'aspirant una vegada proposat per a un lloc de feina, haurà de presentar en el Ajuntament els originals de la documentació exigida en les bases.

En el supòsit de que els aspirants no presentessin la documentació original o del examen de la mateixa es deduís que mancaven d'alguns dels requisits exigits, quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en la que hagi incorregut per falsedat en la seva sol·licitud de participació.

La participació en aquesta convocatòria comporta l'acceptació de les presents bases.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera ha d'acompanyar-se de la corresponent traducció jurada a la llengua catalana o la castellana.

La presentació de la instancia implica, als efectes de la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, el consentiment dels afectats per a que l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, la utilitzi per a la seva gestió, i és obligatòria la seva formalització. Es disposa, en tot cas, dels drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició en els termes prevists en la legislació vigent i es responsable del fitxer l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

3. ADMISIÓ DELS ASPIRANTS

Finalitzat el període de presentació de sol·licituds, la llista provisional d'admesos i exclosos al procés selectiu, es publicarà en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web municipal, amb expressió del documento nacional de identitat dels aspirants admesos i exclosos i, en el seu cas, de la causa de la no admissió.

La resolució indicarà els membres del Tribunal qualificador, el lloc, data i hora d'inici del procés selectiu.

Als efectes de l'establert a la present base, s'entenen com causes d'exclusió no esmenables:

- La realització del pagament de la taxa fora del termini de presentació d'instàncies.

- La presentació de la sol·licitud fora de termini.

- La falta de compliment de qualsevol requisit de participació el darrer dia del termini de presentació d'instàncies.

- Qualsevol altre que resulti de la normativa aplicable o del que prevegin les bases específiques de cada convocatòria.

Per esmenar el possible defecte, acompanyar els documents que siguin preceptius, o presentar reclamacions, es disposarà d'un termini de 3 dies hàbils, a comptar des del dia següent de la publicació de llista provisional d'admesos i exclosos al procés selectiu al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la la pàgina web municipal. Aquesta esmena no és aplicable als mèrits al·legats però no aportats. Les persones sol·licitants que dins del termini assenyalat no esmenin els defectes justificant el seu dret a ser admeses, seran definitivament excloses del procés selectiu.

Si es presenten reclamacions, seran estimades o desestimades mitjançant la resolució que aprovi la llista definitiva. Si no es presenten reclamacions, es considerarà elevada a definitiva la llista provisional d'admesos i exclosos, sense necessitat de nova publicació.

Els errors de fet poden ser esmenats en qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada. En la llista provisional es publicaran també la designació dels membres titulars i suplents que composen l'Òrgan de Selecció en els termes de la base següent.

4. ÒRGAN DE SELECCIÓ.

L'Òrgan de Selecció estarà constituït per un President, dos Vocals i els seus suplents i un/a Secretari/a amb veu però sense vot.

Els membres han d'estar en possessió d'una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigit a les persones aspirants. La meitat de les persones, com a mínim, de les que són membres de l'Òrgan de Selecció, ha de posseir una titulació corresponent a la mateixa àrea de coneixements que l'exigida als aspirants.

L'Òrgan no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, ni sense President / a ni Secretari / a, i les seves decisions s'adoptaran per majoria.

L'Òrgan de Selecció quedarà facultat per interpretar aquestes bases, resoldre els dubtes i incidències que se plantegin i per prendre els acords necessaris per assegurar el correcte desenvolupament de la convocatòria aprovada en tot el no previst en les bases.

L'Òrgan de Selecció pot disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors o especialistes.

Els membres de l'Òrgan de Selecció han d'abstenir-se d'intervenir, i ho notificaran a l'autoritat convocant, quan concorri alguna de les circumstàncies previstes en l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Així mateix, els aspirants podran recusar als membres de l'Òrgan quan se doni alguna de les circumstàncies esmentades en el paràgraf anterior, conforme al previst en l'article 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre.

L'Òrgan de Selecció queda classificat, categoria 2ª, als efectes previstos, segons el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, relatiu a indemnitzacions per raó de servei.

5. FASE D'OPOSICIÓ

Aquesta fase consta del següent exercici de caràcter obligatori i eliminatori.

La prova consistirà en contestar 40 preguntes tipus test del temari assenyalat a l'apartat 10) de les bases i que podran ser tipus teòric i pràctic.

Les preguntes correctes es valoraran amb 1 punt, les preguntes incorrectes descomptaran proporcionalment amb 0,20 punts i les no contestades no descomptaran.

La durada d'aquest exercici serà d'un màxim de 60 minuts.

Serà necessari obtenir un mínim de 20 punts per a superar la prova.

Les persones aspirants disposen d'un termini de tres dies hàbils, comptats a partir del dia següent de la publicació en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web de l'Ajuntament, dels resultats per a sol·licitar la revisió del seu examen.

Passat aquest termini, l'Òrgan de Selecció publicarà en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web municipal la llista definitiva d'aprovats de la fase de oposició.

6. FASE DE CONCURS

Aquesta fase únicament serà aplicable als aspirants que superin la fase d'oposició.

Els mèrits que l'Òrgan de Selecció valorarà en la fase de concurs, seran els següents, sempre i quan hagin estat prèviament acreditats en el termini i condicions establerts en les bases:

Mèrits professionals o nivell d'experiència i formació acadèmica. La puntuació màxima total serà de 12,50 punts i es valorarà de la forma següent:

1) Experiencia professional: màxim 6,5 punts.

1.1 Per serveis prestats a l'Administració (ja sigui en propietat, interinament o en règim de contracte laboral), desenvolupant funcions pròpies del lloc d'auxiliar administratiu, grup de Classificació C2, per períodes mensuals complets, demostrables mitjançant certificació de la administració corresponent: a raó de 0,10 punts per mes.

1.2 Per serveis prestats mitjançant convenis de col·laboració social, desenvolupant funcions pròpies del lloc d'auxiliar administratiu, grup de Classificació C2, per períodes mensuals complets, demostrables mitjançant certificació de l'administració corresponent: a raó de 0,05 punts per mes.

2) Acreditació nivell català superior a l'exigit a la convocatòria (B2): màxim 1,00 punt.

Per acreditar el nivell de català conforme a l'establert en el Decret 11/2017 de 24 de març, es puntuarà:

-Nivell C1: 0,50 punts.

-Nivell C2: 0,75 punts.

-Nivell LA (Llenguatge administratiu): 0,25 punts.

Només es valorarà el del nivell superior aportat a excepció del nivell LA que serà acumulat al superior aportat.

3) Titulacions acadèmiques relacionades amb les funcions del cos, de l'escala i de l'especialitat: màxim 2,00 punts.

-Títol de batxiller superior o equivalent o títol de formació professional de segon grau..... 1 punt.

-Diplomatura universitària o estudis universitaris de primer cicle....................................... 1,25 punts.

-Licenciatura o estudis universitaris de grau ........................................................................ 1,50 punts.

-Master o expert universitari, estudis de postgrau (o equivalent)......................................... 2,00 punts.

4) Cursos de formació relacionats amb la informàtica a nivell d'usuari, curs bàsic de prevenció de riscs laborals, de l'àrea de qualitat i de l'àrea jurídic-administrativa:

4.1 Cursos de fins a 20 hores ................... 0,10 punts. (0,15 si s'acredita que l'ha impartit l'interessat).

4.2 Cursos de més de 20 hores i fins a 50 hores .......... 0,30 punts. (0,35 si s'acredita que l'ha impartit l'interessat).

4.3 Cursos de més de 50 hores ................... 0,50 punts. (0,60 si s'acredita que l'ha impartit l'interessat).

La puntuació màxima a n'aquest apartat serà de 1,50 punts.

5) Cursos, congressos i jornades relacionades amb les funcions d'auxiliar administratiu:

5.1 Assistència cursos de fins a 20 hores ................... 0,10 punts. (0,15 si s'acredita que l'ha impartit l'interessat).

5.2 Assistència cursos de més de 20 hores i fins a 50 hores .......... 0,30 punts. (0,35 si s'acredita que l'ha impartit l'interessat).

5.3 Assistència cursos de més de 50 hores ................... 0,50 punts. (0,60 si s'acredita que l'ha impartit l'interessat).

La puntuació màxima a n'aquest apartat serà de 1,50 punts.

7. PUBLICACIÓ DELS RESULTATS

Conclosa la valoració del procés selectiu, l'Òrgan de Selecció farà pública en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web municipal, una llista provisional de les puntuacions obtingudes pels aspirants amb indicació del número del document nacional de identitat.

Aquesta es publicarà per ordre de major a menor puntuació total.

Les persones aspirants disposen d'un termini de tres dies hàbils, comptats a partir del dia següent de la publicació de la llista, per al·legar les rectificacions pertinents sobre la valoració provisional del procés selectiu.

En cas contrari l'òrgan de selecció elevarà la llista definitiva i constitució mitjançant decret de la borsa de feina.

8. PUBLICITAT

Les presents bases i la convocatòria es publicaran en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web www.santjosep.org.

El mitjà de notificació de tots els actes de tràmit del procediment, conforme a l'article 45 de la llei 39/2015 del procediment administratiu comú, és el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web www.santjosep.org.

9. IMPUGNACIÓ

Les presents bases i tots els actes administratius que es derivin, d'aquestes i de les actuacions de l'Òrgan de Selecció, podran ser impugnats conforme a l'establert en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu.

10. TEMARI

1. El municipi: el terme municipal, la població i l'empadronament. Competències municipals.

2. L'organització municipal en la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local, i les seves reformes: l'Alcalde, el Ple, els Tinents d'Alcalde, la Junta de Govern Local. La Llei 20/2006, de 15 de desembre, de règim local de las Illes Balears.

3. Funcionament dels òrgans col·legiats locals. Convocatòria i ordre del dia. Actes, certificats i acords.

4. El registre d'entrada i sortida de documents. Comunicacions i notificacions. Relacions electròniques amb les Administracions Públiques.

5. Els recursos administratius.

6. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

7. Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

8. Coneixements d'informàtica: la fulla de càlcul i el processador de textos.

11. MODEL DE SOL·LICITUD

Cognoms i nom: ..................................................................................................................................

Document d'identitat: .........................................................................................................................

Adreça a efectes de notificacions: ......................................................................................................

Correu electrònic: ...............................................................................................................................

Telèfon: ...............................................................................................................................................

SOLICITO:

Prendre part en el procés selectiu convocat per l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia para la creació d'una borsa de auxiliars administratius, per cobrir las places vacants, necessitats o substitucions en la plantilla de personal d'aquest Ajuntament i per això,

DECLARO:

a) Que no pateixo cap malaltia i posseeixo la capacitat física y psíquica necessària per a realitzar les corresponents funcions.

b) Que no he estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les Administracions públiques ni em trobo inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques.

c) Que no em trobo afectat per cap incapacitat o incompatibilitat segons estableix el Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, i la Llei 53/1984, de 26 de desembre d'Incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques.

(EN EL SEU CAS) DECLARO:

Que he prestat serveis en la Administració Pública, desenvolupant funcions pròpies del lloc objecte de la convocatòria, en els següents mesos complets:

ADJUNTO:

1. Fotocopia del document de identitat

2. Fotocopia del títol exigit

3. Fotocopia del justificant d'autoliquidació de 15,00€ amb el segell d'abonat

4. Fotocopia del certificat del nivell de coneixements de llengua catalana exigit.

5. En el seu cas, per a la fase de concurs, fotocopia del certificat de serveis prestats

6. En el seu cas, fotocopia del certificat acreditatiu de minusvalidesa.

7. Annex I (auto-baremació)

(Signatura)

(Document signat electrònicament)”

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Sant Josep de sa Talaia, en el dia de la signatura electrònica (9 de febrer de 2022)

L'alcalde

Angel Luis Guerrero Domínguez

 

 

ANNEX I (AUTO-BAREMACIÓ)

1) Experiència professional. Puntuació màxima: 6,5 punts.

Núm.

Títol del document

Mesos

Punts

Punts T

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOTAL

 

 

2) Coneixements de llengua catalana. Puntuació màxima: 1,00 punts.

Núm.

Títol del document

Punts

Punts T

 

 

 

 

 

 

 

 

TOTAL

 

 

3) Titulacions acadèmiques. Puntuació màxima: 2,00 punts

Núm.

Títol del document

Punts

Punts T

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4) Cursos de formació relacionats amb la informàtica a nivell d'usuari, curs bàsic de prevenció de riscs laborals, de l'àrea de qualitat i de l'àrea jurídic-administrativa. Puntuació màxima 1,50 punts

Núm.

Títol del document

Crèdits/hores

Impar/assist.

Punts

Punts T

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOTAL

 

 

5) Cursos, congressos i jornades relacionades amb les funcions d'auxiliar administratiu. Puntuació màxima 1,50 punts.

Núm.

Títol del document

Crèdits/hores

Aprof/assist.

Punts

Punts T

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOTAL