Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 559263
Modificació de la RLT del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell de Mallorca, en data 11 de novembre de 2021, ha adoptat el següent acord:  

“El Ple del Consell Insular de Mallorca, d'acord amb allò que s'estableix en l'article 90,2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i en l'article 16 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública, va aprovar, en sessió realitzada dia 28 de juliol de 2000, la Relació de Llocs de Treball del Consell Insular de Mallorca, la qual, des de la seva aprovació, ha estat objecte de modificació per distints acords del Ple, el darrer dels quals va tenir lloc dia 14 d'octubre de 2021. 

En l'actualitat, cal modificar la Relació de Llocs de Treball per tal d'incorporar-hi els canvis proposats pel Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca i els acordats per la Mesa General de Negociació Conjunta del personal funcionari i laboral del Consell Insular de Mallorca i de l'IMAS. 

Tot això es du a terme d'acord amb les prescripcions contingudes en l'article 31 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que regula el procediment d'elaboració de les relacions de llocs de treball. 

Les modificacions que es recullen en l'annex de la proposta, són les següents:: 

  • Incorporació de setze llocs de treball nous. La incorporació d'aquests llocs permet la inclusió de les corresponents places en el projecte de pressuposts i plantilla del Consell Insular de Mallorca per a l'any 2022, que actualment es troba en tràmit, de forma que permet atendre la necessitat del seu proveïment amb caràcter urgent, mitjançant personal funcionari interí o laboral temporal amb contracte d'interinitat per cobertura de vacant, segons el caràcter funcionarial o laboral del lloc de treball, d'acord amb les previsions que de forma reiterada s'inclouen en les corresponents lleis de pressuposts generals de l'Estat en relació a la possibilitat de contractar personal temporal i de realitzar nomenament de personal funcionari interí en casos excepcionals i per cobrir necessitats urgents i inajornables;  previsió que també es recull en el projecte de llei de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2022.
  • Transformació d'un lloc de treball vacant per a la seva adaptació a les necessitats derivades dels serveis que es presten i adaptació de les retribucions de tres llocs de treball, d'acord amb les limitacions a l'increment de les retribucions establertes per l'article 18 de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2021. 
  • Canvi d'adscripció d'algun lloc de treball en base a les previsions contingudes a l'article 91 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que permet acordar, per reestructuració de l'administració o per necessitats del servei o funcionals, i a l'efecte d'assignar de manera eficient els recursos humans, els canvis d'adscripció dels llocs de treball i del personal que els ocupa a altres conselleries i entitats del sector públic instrumental amb personificació pública, distints d'aquells als quals estava adscrit. 
  • Adequacions o correccions puntuals de diversos llocs de treball de caràcter divers, entre les quals es poden destacar l'adequació de les categories i la modificació de la localitat de destinació del lloc de treball per a la seva adaptació a l'àmbit territorial en el qual es desenvolupen les seves funcions. 

La proposta de modificació de la RLT que es presenta, tot i que forma part de la potestat d'organització de l'Administració, té una indubtable repercussió sobre les condicions de feina dels empleats, motiu pel qual, en aplicació de l'article 37.2.a) del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i seguint un ampli criteri jurisprudencial sobre aquesta matèria, la proposta ha estat sotmesa a negociació en el si de la Mesa General de Negociació Conjunta del personal funcionari i del personal laboral del Consell de Mallorca i de l'IMAS en sessió extraordinària realitzada dia 14 d'octubre de 2021.  

Per part del cap del Servei Tècnic de Recursos Humans i del cap de Servei d'Administració Econòmica de la Direcció Insular de Funció Publica i de la Secretaria General s'han emesos els corresponents informes favorables a la proposta. 

D'acord amb allò que s'estableix a l'article 8,1,p) de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, correspon al Ple del Consell l'aprovació de la relació de llocs de treball. 

El conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública, en virtut de les atribucions conferides pel Decret d'organització del Consell de Mallorca, de 26 de gener de 2021 (BOIB núm. 12, de 28 de gener de 2021), eleva al Ple de la Corporació, per a la seva aprovació, el següent acord: 

Primer. APROVAR la modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball del Consell Insular de Mallorca que s'adjunta a la present proposta com a document annex, i autoritzar el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública per dur a terme l'aplicació individualitzada de les determinacions contingudes a la modificació aprovada. 

Segon. La data d'efectes del present acord serà a partir de dia 1 de gener de 2022. 

Tercer. Disposar la publicació d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i la publicació del text consolidat de la RLT a la Seu Electrònica del Consell Insular de Mallorca” 

Contra aquest acord, que posa fi a la via administrativa, podeu interposar, alternativament, els recursos següents:

a) El recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

b) El recurs de reposició potestatiu davant el Ple del Consell de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs de reposició. Si ha transcorregut un mes des de la interposició del recurs de reposició potestatiu i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu en el termini de sis mesos comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta. 

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques. 

 

Palma, 12 de novembre de 2021

El conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública (Decret de 28-01-2021, BOIB núm. 12, de 28 de gener) Josep Lluís Colom Martínez

Documents adjunts