Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 523753
Resolució informativa de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual s’amplia en 6 places el concert social del servei d’habitatge d’emancipació per a joves de 18 a 25 anys que han estat tutelats per l’Administració a l’Illa de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret 48/2017 de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis general als quals s'han de sotmetre els concerts social defineix els procediments que s'han de seguir per subscriure els concerts socials.

2. El Decret 66/2016, de 18 de novembre, pel qual s’aprova la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2017-2020 i s’estableixen principis generals per a les carteres insulars i locals, el finançament de la qual correspon a l’Administració autonòmica, la vigència del qual es troba prorrogada per la Llei 3/2020 de 29 de desembre, estableix els serveis susceptibles de prestar-se en règim de concert social entre tots els que integren la Cartera bàsica de serveis socials. Entre aquests serveis l'apartat 2.2.6 recull el servei d’habitatge de transició per a joves majors de 18 anys que han estat tutelats per l’Administració.

3. L’annex del Decret 40/2017, de 25 d’agost sobre els criteris d’autorització i acreditació dels serveis per a joves en procés d’emancipació, i de regulació de la renda d’autonomia personal per a joves que han estat sotmesos a mesures de justícia juvenil, estableix les condicions per a la autorització i l’acreditació dels serveis per a joves en procés d’emancipació .

4. En data 1 d’octubre de 2021, la directora general d'Infància Joventut i Famílies va emetre l’informe justificatiu relatiu a la necessitat de concertar 6 places per al servei d’habitatge d’emancipació per a joves de 18 a 25 anys que han estat tutelats per l’Administració.

5. En data 4 d'octubre de 2021, la consellera d'Afers Socials i Esports va resoldre iniciar l'expedient de concertació del servei d’habitatge d’emancipació per a joves de 18 a 25 anys que han estat tutelats per l’Administració.

Fonaments de dret

1. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2.  La Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears.

3. La Llei 3/2003, de 26 de novembre, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. La Llei 4/2009, d’11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears i en especial a la distribució competencial en matèria de serveis socials que fa el títol III de la Llei.

5. La Llei 17/2006, de 13 de novembre, integral de l’atenció i dels drets de la infància i l’adolescència de les Illes Balears que assenyala en el seu article 6.2 in fine que les administracions públiques, en l’atenció, el seguiment i el suport hauran de ser assegurats de manera prioritària, puntual, completa i coordinada pels seus respectius programes, serveis i recursos tant durant l’execució de les mesures contemplades en aquesta llei, com una vegada finalitzada la mesura, i han de contribuir a la culminació o al reforçament del procés d’integració familiar,i social d’aquests.

6. La Llei 10/2006, de 26 de juliol, de la joventut de les Illes Balears que en els seus títols II i III es regula el conjunt de polítiques de promoció i integració de la joventut, definides com totes aquelles actuacions i iniciatives destinades a possibilitar-ne l’emancipació i el desenvolupament personal, i també a promoure i fomentar la integració i la participació efectives de la joventut en la vida política, econòmica, social i cultural.

7. La Llei 7/2015, de 10 d’abril, per la qual s’estableix el marc regulador dels processos d’autonomia personal de menors que han estat sotmesos a una mesura de protecció o reforma.

8. El Decret 66/2016, de 18 de novembre, pel qual s’aprova la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2017-2020 en l’actualitat prorrogat per la llei 3/2020 de 29 de desembre.

9. El Decret 48/2017 de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis general als quals s'han de sotmetre els concerts social.

10. El Decret 40/2017, de 25 d’agost, sobre els criteris d’autorització i acreditació dels serveis per a joves en procés d’emancipació, i de regulació de la renda d’autonomia personal per a joves que han estat sotmesos a mesures de justícia juvenil.

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Convocar l’ampliació del concert social en 6 places per a l’Illa de Mallorca i confirmar el procediment de tramitació de la convocatòria per al servei d’habitatge d’emancipació per a joves de 18 a 25 anys que han estat tutelats per l’Administració, d’acord amb la normativa vigent dins els Concerts socials de l’habitatge 2018-2022.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa– es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Serveis Socials i Cooperació en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver rebut la notificació de la Resolució, d’acord amb l’article 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver rebut la notificació de la Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 13 d’octubre de 2021

La consellera d’Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez

Documents adjunts