Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 299929
Acord del Ple del Consell Insular de Mallorca de 10 de juny de 2021, d’aprovació inicial del Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric 2021-2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en la sessió ordinària que va tenir lloc el dia 10 de juny de 2021 va acordar, entre d'altres, el següent:

El Consell Insular de Mallorca exerceix les competències en matèria de Patrimoni Històric des de l'entrada en vigor de la Llei 6/1994, de 13 de desembre, de traspàs de les competències de Cultura, Patrimoni, Promoció Sociocultural, Dipòsit de llibres i Esports de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Entre aquestes competències es troba la de vetllar per la conservació del patrimoni cultural.

La Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears té per objecte la protecció, la conservació, l'enriquiment, el foment, la investigació i la difusió del patrimoni històric de les Illes Balears, perquè pugui ser gaudit pels ciutadans i pugui ser transmès en les millors condicions a les generacions futures.

El títol X de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears regula la organització i competències de les administracions públiques: Govern de les Illes Balears, consells insulars i ajuntaments. I en particular, al seu capítol quart Coordinació interadministrativa, a  l'article 99 estableix que els plens dels consells insular són els òrgans competents per aprovar el Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric. El Pla ha d'establir les actuacions i prioritats  destinades a ordenar les tasques preventives, la intervenció, la conservació i la difusió del Patrimoni Històric.

El Departament de Cultura del Consell Insular de Mallorca elaborà l'any 2002 el primer Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric des de l'aprovació de la Llei de patrimoni històric. L'esmentat Pla fou aprovat pel Ple a la sessió de 7 d'octubre de 2002.

L'any 2006, el Consell de Mallorca a través del Departament del Territori presentà el segon Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric. Es va aprovar pel Ple de dia 3 d'abril de 2006.

El darrer Pla Insular de Gestió fou aprovat pel Ple del Consell Insular de Mallorca en la seva sessió de 13 de juliol de 2017 (BOIB núm. 119, de 28/09/2017).

Enguany, el Consell Insular de Mallorca a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística presenta el Pla Insular de Gestió de Patrimoni per els anys 2021-2023. Es tracta d'un document bàsic per planificar la gestió del patrimoni històric de Mallorca. Aquest serà vinculant per a les administracions actuants amb l'atorgament de subvencions i amb el finançament de projectes d'obres o serveis que afectin béns d'interès cultural o catalogats, sense perjudici del que disposi el mateix pla.

Atesa la memòria justificativa de la directora insular de Patrimoni de data 31 de maig de 2021, en relació a l'esmentat Pla.

Atès l'informe proposta del cap de Servei Jurídic de Patrimoni Històric de data 31 de maig de 2021.

Atès el que disposa l'apartat u) de l'article 8 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre de Consells Insulars (BOIB núm. 134 de 2/11/00) segons el qual li correspon al Ple exercir aquelles altres atribucions que la legislació li assigni. Al supòsit que ens ocupa las Llei 12/1998 atribueix al Ple l'aprovació del Pla insular de gestió del patrimoni històric.

 

ACORD

I.- Aprovar inicialment el Pla Insular de Gestió del Patrimoni 2021-2023, que s'adjunta com annex.

II.- Sotmetre aquest Pla Insular a informació pública mitjançant edicte en el BOIB, en el tauler d'anuncis i en la web del Consell Insular de Mallorca www.conselldemallorca.net, per tal que durant el termini de 20 dies hàbils, les persones interessades puguin examinar l'expedient i presentar suggeriments, al·legacions o  reclamacions, segons l'article 83 de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques. Si no se'n presenten s'entendrà definitivament aprovat el Pla, sense necessitat d'un nou acord exprés.

 

La consulta de l'expedient es podrà realitzar al departament de Cultura, Patrimoni  i Esports del Consell Insular de Mallorca, plaça de l'Hospital, 4, en horari d'atenció al públic (de 9.00 a 14.00 hores) i de dilluns a divendres.

III.- Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en el dia de la signatura electònica (12 de juliol de 2021)

El secretari tècnic del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística

Josep MaLlol Vicens

(Per delegació de la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. Resolució de 23/07/2019. BOIB núm. 109 de 8/8/2019)

Documents adjunts