Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 252016
Aprovació de l’actualització del barem d’indemnitzacions per col·laboració en les accions formatives organitzades pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca o el que sigui competent al seu moment

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 El Ple del Consell de Mallorca, en sessió de dia 13 de maig de 2021, ha adoptat el següent acord: 

1r.- Aprovar l'actualització del barem d'indemnitzacions per col·laboració en les accions formatives organitzades pel Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca o el que sigui competent al seu moment, adreçades al personal al servei dels ajuntaments i mancomunitats, que s'adjunta com annex d'aquest acord.  

2n.- Deixar sense efecte l'acord del Ple del Consell de Mallorca del dia 9 de gener de 2020 d'Aprovació del barem d'indemnitzacions per col·laboració en les accions formatives organitzades pel Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local (BOIB núm. 13, de dia 30 de gener de 2020).  

3r.- Ordenar la publicació d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

 

ANNEX

PART I Indemnitzacions meritades pels col·laboradors de les accions formatives organitzades pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local o el que sigui competent al seu moment, adreçades al personal dels ajuntaments i mancomunitats de Mallorca.

1. Indemnitzacions meritades en les accions formatives presencials o telepresencials. 

Les definicions de les col·laboracions en les accions formatives presencials o telepresencials, són les previstes al punt 1 de la part II d'aquest Annex. 

a) Impartida per personal de suport a la docència, es merita fins a 50€ per hora lectiva. 

b) Impartida per docent, es merita fins a 75€ per hora lectiva.  

c) Impartida per expert, especialista, conferenciant o ponent unipersonal, es merita fins a 100€ per hora lectiva.

 d) Si les persones col·laboradores en l'apartat anterior són de reconegut prestigi acadèmic i professional, la indemnització podrà ser pactada, sense superar els 660€ per sessió.

 e) Les tasques de gestió per part d'un/a coordinador/a es meriten fins a 25€ per hora lectiva de l'acció formativa organitzada. En tot cas, si el/la coordinador/a hi participa a més com a docent només percebrà la meitat de la quantitat de la indemnització que li hauria resultat en concepte de coordinació. 

f) Les indemnitzacions per la preparació i l'elaboració del material didàctic es meriten fins a 50€ per hora lectiva, fins a un màxim de 1500€. 

g) Quan a l'acció formativa requereixi d'una avaluació dels participants, la retribució s'incrementarà fins a 50€ per hora lectiva. 

2. Indemnitzacions meritades en les accions formatives en línia. 

Les definicions de les col·laboracions en les accions formatives en línia, són les previstes al punt 2 de la part II d'aquest Annex. 

a) Impartides per docent en línia en accions formatives:

  1. De fins a 15 hores de durada, es meriten fins a 15€ per hora i fins a 10€ per alumne.
  2. De 20 o més hores de durada, es meriten fins a 40€ per hora i fins a 20€ per alumne. 

b) Impartides per tutor/a en línia en accions formatives:

  1. De fins a 15 hores de durada, es meriten fins a 10€ per hora i fins a 10€ per alumne
  2. De 20 o més hores de durada, es meriten fins a 15€ per hora i fins a 10€ per alumne.

d) Les indemnitzacions per la preparació i l'elaboració del material didàctic de les activitats de formació de la modalitat en línia, es meriten fins a 50€ per hora lectiva, fins a un màxim de 1500€. 

e) La realització de les tasques informàtiques o de suport tècnic inherents a la creació, disseny i seguiment de l'acció formativa en línia, s'indemnitzaran fins a 15€ per hora lectiva. 

 

PART II Definició dels diferents tipus de col·laboracions en les accions formatives organitzades pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local o el que sigui competent al seu moment, adreçades al personal dels ajuntaments i mancomunitats de Mallorca. 

1. Figures professionals que imparteixen les accions formatives en modalitat presencial on l'equip docent i l'alumnat comparteixen aula físicament i simultàniament i figures professionals que imparteixen accions formatives en modalitat telepresencial, a través d'una xarxa de telecomunicacions que permet una transmissió de coneixements entre els interlocutors. 

a) Personal de suport a la docència, és la persona que presta suport sota la directriu de l'equip docent responsable i serà designada quan la complexitat docent i/o logística de l'acció formativa presencial o telepresencial ho requereixi. 

b) Docent, és la persona que atenent als seus coneixements tècnics i aptituds didàctiques, col·labora en una acció formativa presencial o telepresencial per a dissenyar, implementar i avaluar la programació didàctica més adient per a la modalitat que hagi estat designada. 

c) Expert o especialista és la persona que col·labora en tallers o seminaris formatius i, conferenciant o ponent unipersonal és la persona que col·labora en jornades, cicles de conferències o congressos. Totes aquestes figures per raó de la seva especialització i rellevància professional poden ser designats/des en accions formatives presencials o telepresencials dedicades a temes de gran interès i rellevància. 

d) Coordinador/a, és la persona designada per a la configuració acadèmica (elaboració de la programació didàctica, supervisió del material idoni, determinació dels procediments i criteris d'avaluació, etc.) d'una acció formativa en modalitat presencial o telepresencial i per la proposta dels col·laboradors/es per impartir-les. 

2. Figures professionals que imparteixen accions formatives en línia on equip docent i alumnat interaccionen de manera asincrònica a través d'Internet.

a) Docent en línia, és la persona que dissenya, implementa i avalua la programació didàctica d'una acció formativa en línia i es responsabilitza de l'aprenentatge interactiu de tot l'alumnat, mitjançant la impartició d'uns continguts amb els materials didàctics i les activitats d'ensenyança-aprenentatge més adients per la modalitat formativa en línia. 

b) Tutor/a en línia, és la persona que presta suport sota la directriu de l'equip docent responsable i serà designada quan la complexitat docent i/o logística del curs en línia ho requereixi o el nombre de persones admeses a la formació superi el número de vint-i-cinc alumnes per col·laborador/a designat/da.

 

PART III 

Les quanties reflectides en els barems de la part I d'aquest Annex, s'expressen en imports bruts, i estan subjectes a les retencions legals que la normativa reguladora de l'Impost sobre la Renda de les Persones físiques estableixi. 

 

PART IV 

Quan la complexitat i/o diversitat de continguts a impartir a una acció formativa presencial o telepresencial requereix de la participació simultània de dos o més col·laboradors/es, es meriten les mateixes hores lectives per a cada col·laborador/a. El disseny i l'avaluació de les sessions formatives ha de ser de manera conjunta i coordinada, i no una exposició de continguts com un mer tràmit de repartició de tasques.

 

 

PART V 

Quan la complexitat i/o diversitat de continguts a impartir a una acció formativa en línia requereixin de dos o més col·laboradors/es, es meritarà la indemnització segons la participació que hagi realitzat cada col·laborador/a en quant a hores de docència, interacció amb alumnes i preparació i elaboració de material didàctic i avaluació. 

 

PART VI 

Les accions formatives presencials o telepresencials que durant el mateix dia es duguin a terme durant el matí i l'horabaixa, es meritaran com a dues sessions. 

 

PART VII 

Per calcular l'import de la indemnització de les accions formatives en línia, se computa el total d'hores segons s'especifica a la resolució de la convocatòria de cada acció formativa i se computa el número d'alumnes segons la llista d'admesos que s'elabora en l'acció formativa. 

 

PART VIII 

En les accions formatives que s'organitzin combinant les modalitats de formació presencial, telepresencial o en línia, es tendrà en compte el barem establert en aquest Annex segons correspongui a cada modalitat de formació. En cap cas s'aplicaran mitjanes o arrodoniments dels preus establerts.

 

PART IX 

Les dietes en concepte de manutenció i transport derivades de la impartició d'una acció formativa, s'establiran en les quantitats que s'especifiquen al Decret 16/2016, de 8 d'abril, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l'administració autonòmica de les Illes Balears (BOIB núm. 45, 9 d'abril de 2016) o la norma que estigui vigent al seu moment. 

 

PART X 

En cas que els col·laboradors prestin serveis al Consell de Mallorca i realitzin la col·laboració durant la seva jornada laboral, la indemnització resultant es veurà reduïda en un 50%. 

 

Palma, 16 de juny de 2021

La secretària tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

(Per delegació del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

Resolució de 22/07/2019. BOIB núm. 103, de 27/07/2019) 

Rosa Mª Cañameras Bernaldo