Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PETRA

Núm. 147160
Aprovació definitiva ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l'atorgament de llicències urbanístiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap tipus d'al·legació, durant el període d'exposició al públic, amb respecte a l'aprovació provisional de  l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per taxa per llicències urbanístiques (edicte núm.10981, BOIB núm.194 de 12  de novembre de 2020, Secció V, pàgina 38347); d´acord amb l´article 17.3 del Text Refós de la Llei Reguladora  de les Hisendes Locals (Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març), es dóna per aprovat  definitivament dit acord, publicant-se íntegrament a continuació el seu text complet:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER A L'ATORGAMENT DE LLICÈNCIES URBANÍSTIQUES.

Article 1. Fonament legal:  De conformitat amb els articles 133.2 i 142 de la Constitució, l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, i l'article 20  del Reial Decret Legislatiu pel qual s'aprova el Text Refós la Llei 39/88, de 28 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals, s'estableix una taxa per a l'atorgament de llicències urbanístiques.

Article 2.

1.-Fet imposable:  Està constituït per l'activitat municipal, tècnica i administrativa, tendent a comprovar si els actes d'edificació i ús del sòl, s'ajusten al previst a la Normativa Urbanística vigent pel municipi, amb expedició final o no de la corresponent llicència. La present taxa és independent i compatible amb l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (en endavant ICIO), que està regulada mitjançant una altra ordenança fiscal.

2.- L'obligació de contribuir : S'origina amb la petició de llicència urbanística o de pròrroga d'una ja existent.

3.- Subjecte passiu:

a) Són contribuents obligats les persones físiques o jurídiques i les entitats a les quals la normativa tributaria imposa el compliment d'obligacions tributaries, que siguin propietàries o, en el seu cas, arrendatàries dels immobles en què es projectin realitzar les obres.

b) Tindran la consideració de subjectes passius substituts del contribuent: els promotors, els constructors i els contractistes de les obres.

c) Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu, les persones físiques i jurídiques a les quals es refereix la Llei General Tributària.

Article 3.

Base imposable:  Està constituïda pel cost total previst de la construcció, instal·lació, obra o actuació, en el moment de sol·licitar la llicència, determinat segons el pressupost provisional presentat a efectes del ICIO. En el cas de pròrroga de llicències, s'agafarà com a base imposable el pressupost d'obra pendent d'execució, certificat pel director d'obra.

Article 4.

Quota tributària: Serà el resultat d'aplicar a la base imposable definida a l'article anterior, el percentatge de 0,2%, resultant una quota mínima de 20 euros i una quota màxima de 70 euros.

-En cas de pròrroga per obra major, serà el resultat d'aplicar a la base imposable un 0,2 per cent, amb una quota mínima de 40 euros i una quota màxima de 70 euros.

-En cas de pròrroga per obra menor, consistirà en una quota fixa de 20 euros.

-En el cas de llicències per agrupació, segregació, parcel·lació o divisió, la quota tributària consistirà en una quota fixa de 60 euros.

Article 5.

Bonificacions:

a) Per renuncia a la sol·licitud presentada es tornarà el 95% de la taxa ingressada a l'Ajuntament, sempre que dita quantitat s'hagi ajustat a la tarifa que correspongui, segons la present ordenança, i així quedi acreditat documentalment.

b) Per denegació de la llicència sol·licitada o per falta d'expedició del títol corresponent es tornarà el 5% de la de la taxa ingressada a l'Ajuntament, sempre que dita quantitat s'hagi ajustat a la tarifa que correspongui, segons la present Ordenança, i així quedi acreditat documentalment.                                      

Article 6.

Fallides: Les quotes liquidades i no abonades dintre del període voluntari, s'hauran de fer efectives per la via de constrenyiment, d'acord amb el Reglament General de Recaptació.

Article 7.

Entrada en vigor: Una vegada aprovada la present ordenança i publicada en el BOIB, entrarà en vigor a partir del dia primer de gener de 2021,  i continuarà vigent fins que no sigui derogada o modificada.

 

Petra, 3 de maig de 2021

El batle Salvador Femenías Riera