Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 13478
Acord del Ple del Consell de Mallorca de declaració de Bé d'Interès cultural, de la Col·lecció del Museu de Lluc, terme municipal d'Escorca. Expedient 329/2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en sessió de dia 12 de desembre de 2020, va adoptar, entre d'altres, el següent acord:

Antecedents

1.- La col·lecció del Museu de Lluc constitueix un dels principals conjunts museogràfics de l'illa, tant per la quantitat de peces, com per la qualitat de moltes d'elles. Amb l'objectiu d'assegurar la protecció i la unitat d'aquest conjunt tan important, des de la Direcció Insular de Patrimoni s'ha decidit iniciar d'ofici el procediment de declaració com a Bé d'Interès Cultural a favor de les col·leccions més significatives del Museu de Lluc.

2.- Els tècnics del Servei de Patrimoni Històric en data 11 de juny de 2019 van emetre un informe que motiva la importància de la col·lecció del Museu de Lluc (detallada a l'annex 1) i els principals trets que  caracteritzen la heterogeneïtat tipològica, cronològica i geogràfica de la col·lecció. Consta un inventari actualitzat, sistemàtic i exhaustiu de les col·leccions del Museu de Lluc, És palès el gran valor històric de la col·lecció del museu de Lluc, que en aplicació de la Llei 12/98, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears, aquest element és mereixedor de la màxima protecció que atorga la llei esmentada, és a dir, la de Bé d'Interès Cultural.

3.- El 25 de juny de 2019 la CIPH va acordar incoar l'expedient de declaració com a bé d'interès cultural de la col·lecció del Museu de Lluc (annex 1), segons la descripció literal que figura descrita a l'informe tècnic de dia 11 de juny de 2019, publicat al BOIB (núm. 134 d' 1 d'octubre de 2019 i BOE núm. 248 de 15 d'octubre de 2019).

4.- El 17 de setembre de 2019 (amb registre de sortida número 20132), d'acord amb l'article 9.1 de la Llei 12/1998, es va sol·licitar informe preceptiu a la UIB, informe que fou emès en sentit favorable a declaració bé d'interès cultural de la col·lecció del Museu de Lluc en data 7/02/2020.

5.- .- En el BOIB número 116, de 30 de juny de 2020, es va procedir a obrir el tràmit d'informació pública d'un mes en el BOIB, sense que cap altre interessat en l'expedient hagi presentat al·legacions

6.-D'altra banda, i en execució del que disposa l'article 9.3 de la Llei 12/1998, de 21 de juny, del patrimoni històric de les Illes Balears, es va obrir un termini d'audiència als interessats de quinze dies hàbils. Dins aquest termini s'han presentat al·legacions per part dels següents interessat

 

Fonaments de dret

Primer.- La Llei 12/1998 disposa en els articles 4 la col·laboració de l'Església Catòlica, l'article 22 la protecció general dels béns del patrimoni històric, a l'article 26 el deure de conservació i l'article 44 el règim general dels béns mobles.

Segon.- La col·lecció del Museu de Lluc (annexa 1) com a col·lecció pròpiament que és s'ha de mantenir la unitat de tota la col·lecció, en aplicació de l'art. 46 de la Llei 12/98, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears.

Tercer.- Atès el que disposen els articles 7 i s. de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears, en relació amb la Llei 16/1985, de 25 de juny, del patrimoni històric espanyol, el Reial decret 111/1986, de 10 de gener, de desenvolupament parcial de la esmentada Llei, i d'acord amb les competències atribuïdes per la Llei 6/1994, de 13 de desembre, als consells insulars en matèria de Patrimoni Històric.

Quart.- L'article 10 de la Llei 12/1998 regula que l'acord de declaració s'haurà d'adoptar pel Ple del Consell de Mallorca.

Cinquè.- D'acord amb el Reglament Orgànic del Consell Insular de Mallorca, aprovat pel Ple de dia 12 d'abril de 2018, amb correcció d'errades materials aprovades pel Ple de 12 de juliol de 2018 (BOIB núm. 89, de 19/07/2018).

Atès l' exposat, la presidenta de la Comissió Insular de Patrimoni Històric eleva al Ple la següent proposta d'

ACORD

  1. Aprovar l'expedient de declaració com a bé d'interès cultural de la col·lecció del Museu de Lluc (annexa 1), segons la descripció literal que figura descrita a l'informe tècnic de dia 22 d'octubre de 2020, que s'adjunta i forma part integrant del present acord.

  2. Els efectes d'aquesta declaració són els que genèricament s'estableixen a la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del Patrimoni Històric de les Illes Balears i la normativa concordant

  3. Notificar aquesta resolució als interessats, a l'Ajuntament d'Escorca i al Govern de les Illes Balears.

  4. Publicar aquest acord de declaració al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al Butlletí Oficial de l'Estat i anotar-ho al Registre Insular de Béns d'Interès Cultural de Mallorca i comunicar-ho a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears perquè procedeixi a la seva anotació al Registre de Béns d'Interès Cultural de les Illes Balears i a la vegada comuniqui al Registre General de Béns d'Interès Cultural de l'Estat les inscripcions i anotacions que es realitzin.”

Contra aquest acord que posa fi a la via administrativa es poden interposar, alternativament, els recursos següents:

a) Directament el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la notificació de la present resolució/acord.

b) El recurs de reposició potestatiu davant el Ple del Consell de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent de la notificació de la present resolució/acord. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la notificació de la desestimació del recurs de reposició. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir del dia següent a la desestimació presumpta (un mes des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 39/2015, d' 1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La qual cosa us comunico per a que en tingueu coneixement i als efectes oportuns.

 

Palma, 24 de febrer de 2021

La vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística

Isabel Busquets Hidalgo

 

ANNEX I:

Es publica com annex, l'informe tècnic de dia 22 d'octubre de 2020.

Informe-Proposta

Atès que en data 25 de juny de 2019 la Comissió insular de Patrimoni Històric de Mallorca va acordar incoar l'expedient de declaració com a Bé d'Interès Cultural de la col·lecció del Museu de Lluc.

Atès que en data 28 de febrer de 2020 (reg. gen. 711) es va remetre informe favorable de la UIB, signat per la doctora Francisca Lladó Pol.

Atès que no s'han presentat al·legacions a l'expedient de referència.

I a la vista que s'han dut a terme tots els tràmits establerts a l'article 7 (procediment de declaració) i article 8 (contingut de l'expedient de declaració) de la llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears, es proposa la declaració com a Bé d'Interès Cultural de la Col·lecció del Museu de Lluc, d'acord amb el següent informe:

INTRODUCCIÓ

La col·lecció del Museu de Lluc constitueix un dels principals conjunts museogràfics de l'illa, tant per la quantitat de peces, com per la qualitat de moltes d'elles. L'àmplia cronologia que abraça la col·lecció - que va des de la prehistòria fins al segle xx - i la varietat de llenguatges artístics que hi són representats (pintura, ceràmica, numismàtica, arts decoratives, etc.), amb la presència d'obres senyeres, així com multitud d'exemples de donacions, fruit de la religiositat popular i de la devoció envers el Santuari i la Mare de Déu de Lluc, li confereixen un gran valor. 

Amb l'objectiu d'assegurar la protecció i la unitat d'aquest conjunt tan important, des de la Direcció Insular de Patrimoni s'ha resolt iniciar el procediment de declaració com a Bé d'Interès Cultural a favor de les col·leccions més significatives del Museu de Lluc.

Per tal de definir el contingut de la col·lecció i detallar els elements que es volen protegir amb aquest procés de declaració, s'han consultat els diferents inventaris,  facilitats per l'anterior direcció del Museu, que consten a l'expedient. Un cop analitzada tota la documentació i les fonts bibliogràfiques disponibles, s'emet el següent informe tècnic.        

MEMÒRIA HISTÒRICA

El Museu de Lluc va ser inaugurat el 1952 pels Missioners dels Sagrats Cors, amb aportacions de diversa procedència, com a Museu–Tresor de Lluc. Inicialment, les peces allà conservades, es distribuïen en dues sales i, tot i que ja acollia peces ceràmiques, teixits, orfebreria i pintura, el gruix de la col·lecció es conformava principalment per materials arqueològics.

Aquest primer fons es va anar ampliant amb la donació de diferents col·leccions particulars, fins a ocupar les vuit sales d'avui en dia, situades a la primera i segona planta del cos principal del santuari que dóna al pati interior anomenat Jardí de les Magnòlies i al pati del Bisbe Campins.

El primer pis acull les sales principals, un total de sis espais distribuïts en forma de corredor que circumda la planta rectangular de l'edifici: d'arqueologia (sala 1), d'orfebreria/joieria (sala 2), indumentària/mobiliari (sala 3), d'imatgeria devota (sala 4), de ceràmica (sala 5) i del pintor Coll Bardolet (sala 6). Les dues sales de la planta superior són la pinacoteca (sala 7) i la d'artesania tèxtil (sala 8).

El Museu també compta amb tres sales destinades al dipòsit de les peces que no formen part de l'exposició permanent, on es distribueixen en prestatgeries i calaixos obra pictòrica, ceràmica i teixits que no es troba en exposició. 

Al marge d'aportacions fruit de la devoció popular al Monestir (exvots, joies, condecoracions, etc.) i de peces provinents del propi Monestir, completen les col·leccions del museu les donacions d' Antoni Mulet Gomila (ceràmica, teixits, vidre, pintura...), Ignasi Furió (arqueologia), Maria Montis (ventalls) i Bujosa Rosselló (d'artesania tèxtil i que compta amb una sala amb objectes i maquinària de la seva empresa familiar des del 2004). El museu també compta amb pintures i escultures contemporànies de menor interès.

D' entre les col·leccions que s'han anat integrant en el museu, cal destacar dues d'elles, promogudes per Antoni Mulet i el P. Cristòfol Veny:

  • Antoni Mulet Gomila, “Turixant” (Palma 1887 - 1966) fou folklorista i escriptor. Es dedicà a l'estudi del ball mallorquí i a la recopilació d'indumentària tradicional, ceràmica i objectes domèstics. En la seva tasca destaca l'ús de la fotografia com a eina de documentació etnogràfica, i també la seva aportació a la museologia mallorquina amb la creació del Museu de Can Mulet a Gènova, els fons del qual traslladà al Museu de Lluc l'any 1971. Ell mateix assenyalarà que “les millors coses que he fet en la meva vida han estat lo de Lluc i la compra de Son Gudí”.

Cal emmarcar la formació d'aquesta col·lecció en un fenomen comú a tota Mallorca. A les darreries del anys seixanta, i sobretot durant els setanta, els canvis econòmics i socials produïts a l'illa comporten l'abandó d'oficis i activitats tradicionals per ocupar-se en el sector serveis. La percepció per part d'alguns intel·lectuals i estudiosos d'una sensació de canvi accelerat generà la creació en aquest període de la majoria de col·leccions etnològiques de l'illa. Exemples d'aquesta presa de consciència són les col·leccions de la Fundació Cosme Bauzà (Felanitx, 1963), Menestralia de Campanet (1965), Torre de Canyamel (promoguda per Gabriel Morell, 1967), la secció etnològica del Museu de la Porciúncula (1968), la Secció Etnològica del Museu de Mallorca (Muro, 1969), el Museu Municipal de Sa Pobla (1971), el Museu del Vidre de Can Gordiola (Algaida, 1977) o el petit museu del Molí d'en Gaspar (Llucmajor, 1977).

  • Juntament amb l'aportació de Mulet, destaca la del P. Cristòfol Veny Melià (Porreres 1925-Palma 2007), prevere, arqueòleg i director del Museu de Lluc. Com a arqueòleg, va dirigir excavacions a la Cova de sa Cometa dels Morts (Escorca), la Cova de Son Maimó (Petra), la necròpolis de Son Real (Santa Margalida), el derelicte del Sec i a d'altres jaciments de Menorca. Les seves troballes són la base de la secció d'arqueologia d'aquest museu, amb prop de 500 peces que foren estudiades i publicades per aquest autor.

MEMÒRIA DESCRIPTIVA

Un dels principals trets que caracteritzen la col·lecció del Museu de Lluc és l'heterogeneïtat tipològica, cronològica i geogràfica. A continuació, realitzarem una valoració general de cada una de les seccions, incloent un  inventari exhaustiu dels  objectes que integren aquesta declaració de BIC.

  1. SECCIÓ D'ARQUEOLOGIA

La secció d'arqueologia s'organitza actualment en vuit vitrines, que contenen peces de la col·lecció Mulet (pretalaiòtic i talaiòtic, cultura punicoebusitana), així com d'altres de la col·lecció Furió (talaiòtiques, gregues i romanes). A més, s'inclou en aquesta categoria el monetari romà de Lluc, format per més de 300 monedes d'època imperial, republicana i provincial.

Alguns dels conjunts més destacats són els materials funeraris procedents de Sa Cometa dels Morts, excavada per Cristòfol Veny, o el conjunt de peces procedents d'un vaixell romà enfonsat en aigües de Cabrera, amb àmfores púniques i romanes i lingots de plom. Una vitrina específica inclou les peces del derelicte del Sec.

  1. SECCIÓ TRESOR DE LA VERGE

Aquesta secció deu el seu nom a l'origen i caràcter dels objectes elaborats amb matèries sumptuàries (or, plata i pedres precioses) lliurats pels devots a la Mare de Déu de Lluc, i inclou peces de tipus litúrgic i peces d'adornament de la dona mallorquina, com joies i ventalls.

Les dues vitrines amb objectes relacionats amb el culte compten amb els objectes següents: la de l'esquerra, utensilis sagrats (calzes, copons, reliquiaris, etc., i el Lignum Crucis, de la primera meitat del s. xvi). La que es troba a la dreta, mostra objectes d'adornament per a la Verge, com corones, ofrenades per tota Mallorca el 1884, i les gonelles de vellut i fil d'or que regalà la reina Isabel II. També es conserva una important col·lecció d'exvots lliurats pels devots a la Marededéu com a recordatori i agraïment de la seva ajuda.

Dues vitrines més d'aquesta secció mostren: la primera, la custòdia d'argent daurat d'Antoni Falconer, de 1499; la segona, una trentena de premis literaris i una taula expositiva amb peces ofrenades per part de personalitats de la província, com bastons d'autoritats, faixins militars, collars d'investidures, medalles commemoratives, de germanor amb diferents ciutats, esportistes, etc. 

  1. LA CAMBRA MALLORQUINA

En aquest espai es recrea un dormitori barroc de casa acomodada mallorquina. S'hi pot veure un llit entorcillat amb cobricel, acompanyat per altres elements de mobiliari: un escriptori-arquilla d'estil mudéixar, una escaparata rococó, una taula de racó amb la corresponent escaparata d'estil neoclàssic, un canterano maltès del s. xvii i tres cadires, dues de repòs i una policromada, a la moda italiana del set-cents. Per reforçar el caràcter de cambra, es presenta, dins d'una vitrina, una mostra d'indumentària femenina del s. xix (rebosillos, guatlaretos, calces, roba interior, etc.) i masculina (guardapits), seleccionada dels fons de la col·lecció Mulet.

D'aquesta mateixa col·lecció també s'exposen quatre maniquins que representen una parella de Mallorca i una altra d'Eivissa vestits amb indumentària tradicional.

  1. LA SECCIÓ D'IMATGERIA

Les obres que integren aquesta secció es distribueixen en dues sales i exposen diferents peces vinculades al cicle de Nadal. La part més significativa la conformen una col·lecció de betlems d'escaparata, que es completa amb altres peces dipositades a diferents dependències privades del santuari de Lluc. Es tracta de vuit peces, procedents del taller del mestre de les Verges Rosses (s. xviii) i del Santet (s. xix).

En aquesta mateixa sala s'hi exposen vuit pintures dedicades al naixement de Jesús, una vitrina central amb figures relacionades amb aquesta iconografia, i vint-i-cinc encensers de bronze de l'alta edat mitjana, procedents de la col·lecció Mulet. També s'exposen bacines d'almoina de bronze decorades amb figuretes de fusta del s. xvii, i dues bacines més dels s. xvi i xvii, procedents del centre d'Europa.

La segona sala d'aquesta secció presenta dues vitrines, una amb figures relacionades amb el Naixement de Jesús, dels segles xiv al xviii, que s'adscriuen a diversos tallers i èpoques, i que tenen el denominador comú de ser fetes, la majoria, de marbre i alabastre. Enfront, hi trobem una altra vitrina amb talles medievals i barroques de fusta policromada.

  1. SECCIÓ DE CERÀMICA

La col·lecció de ceràmica és una de les més completes de Mallorca i procedeix, majoritàriament, del llegat d'Antoni Mulet Gomila. Aquesta secció s'organitza per procedències: Mallorca, València i Catalunya; Aragó i ceràmica d'importació.

Podem veure uns quaranta plats en verd i manganès, d'origen mallorquí, nomenats de “pinzell d'Inca”, procedents d'Inca i de Palma, dels segles xvii al xviii. També hi ha peces de la fàbrica de La Roqueta, de la sèrie d'influència de Savona i datades al voltants de l'any 1915, i gerres “brodades” de Felanitx, de finals del segle xix.

A la part destinada a les peces valencianes i catalanes, destaca la col·lecció de plats de llambreig metàl·lic, dels segles xvi al xviii, de tallers de Barcelona i Manises. De Catalunya, hi ha objectes de tallers de La Bisbal i Can Falló (Girona) i de Mataró, de l'últim quart del s. xviii fins a mitjan del segle xix. De Barcelona, destaquen els plats de les sèries d'influència francesa, de “la cirereta”, de “l'arracada”, de la sanefa Bérain, etc. de final del segle xviii.

La fàbrica de L'Alcora està representada amb exemplars d'una gran perfecció formal de la primera etapa de producció; un d'ells firmat per Francesc Grangel, al segle xviii. També són majoritàriament valencianes la trentena de rajoles dels segles xiv al xix que s'exposen a la paret.

Pel que fa a la producció aragonesa, hi ha varietat d'exemples de Terol o Moel, entre d'altres. Destaquen les peces blaves dels segles xvi al xviii, sense oblidar tampoc les decorades en verd i manganès de la mateixa època fins al segle xix.

Junt a les peces aragoneses, hi ha objectes de ceràmica d'importació internacional, entre les quals destaquen les peces de Delft (Holanda) del 1750 i, pel nombre, les procedents d'Itàlia, principalment de  Montelupo (s. xvi), Buggio (s. xvii), Savona (s. xvii) i Pisa.

  1. SECCIÓ DE PINTURA MALLORQUINA

Al pis superior s'ha ubicat la col·lecció pictòrica del Museu. Hi trobem natures mortes i retrats, de vegades anònims, dels segles xvii i xviii, i pintura costumista i de paisatge del segle xix o de principis del xx. Aquestes obres són, sobretot, d'autors mallorquins com ara Buades, Mayol, Mestre, Ribas, Cerdà, Hubert i Anckerman, entre d'altres; i d'autors forans, com Santiago Rusiñol.

  1. SECCIÓ ARTESANIA TÈXTIL

En aquestes sales s'exposen peces del taller de teixits Can Bujosa de Santa Maria, encapçalades per un teler manual de 1800, i diferents enginys propis d'aquesta activitat  artesanal, com ara llits d'ordidors, empúes, filoses, llançadores, pintes, etc.; juntament amb un tapís i una col·lecció de mostres de teles, qualcuna d'elles del segle xviii.

Aquest espai es complementa amb un altre dedicat a la indumentària litúrgica, format per una selecció de casulles, capes i terns del Santuari, i dues gonelles de la Mare de Déu de Lluc i el Bonjesús, confeccionades amb teles riques.

De la col·lecció Mulet, dins d'una caixa gran de noguera, hi ha mostres de roba interior del segle xix, fetes amb lli i cotó.

  1. ALTRES OBJECTES D'ARTS DECORATIVES

A part dels conjunts coherents d'objectes fins ara descrits, el museu conserva sèries més reduïdes de peces que s'han anat dipositat al Museu per garantir la seva conservació, com ara 42 peces de metall i 38 vidres, procedents de la col·lecció Mulet; 32 ventalls donats per la Sra. Maria Montis; 12 instruments musicals tradicionals o medalles, condecoracions, premis literaris, etc.

ESTAT DE CONSERVACIÓ

Tant pel que fa a les instal·lacions on es poden contemplar actualment exposades les peces de la col·lecció, com pel que fa a l'estat de conservació de cada una d'elles, es pot dir que presenten un estat de conservació correcte, tot i que en alguns casos s'hauran de dur a terme tasques de restauració per garantir la seva correcta conservació. En qualsevol cas, és recomanable una revisió exhaustiva del seu estat de manera periòdica.

PRINCIPALS MESURES DE PROTECCIÓ

A partir de  l' inventari actualitzat, sistemàtic i exhaustiu de les col·leccions del Museu de Lluc, s'ha elaborat una relació d'aquelles seccions del museu, que pel seu valor són mereixedores d'una protecció específica i que, per tant, s'han de contemplar com a part integrant del Bé d'Interès Cultural que ara es proposa declarar.

La declaració com a Bé d'Interès Cultural que es proposa implica adoptar  les mesures següents:

  • S'haurà de preservar la unitat de tota la col·lecció que es proposa declarar Bé d'Interès Cultural i que es detalla a l'Annex 1 que acompanya aquest informe, en aplicació de l'article 46 de la llei 12/98, del patrimoni històric de les Illes Balears.

  • La totalitat de la col·lecció, tant si  s'exposa o no, s'haurà de mantenir preferentment a les actuals dependències museístiques - ja que aquestes instal·lacions es consideren  adequades per a la preservació dels fons – o a l'entorn del Santuari de Lluc.

  • S'haurà de comunicar a l'administració competent en matèria de patrimoni històric qualsevol acte jurídic i tècnic que es pugui produir als fons que actualment integren la col·lecció objecte d'aquest expedient i que es detallen a l'Annex 1 que acompanya aquest informe.

  • Qualsevol intervenció de conservació o restauració que s'hagi de dur a terme sobre qualsevol peça integrant de la col·lecció, haurà d'anar precedida pel lliurament del projecte corresponent, signat per tècnic competent, a fi de tramitar la seva autorització prèvia per part de la CIPH.

  • Els béns de la col·lecció que no s'integrin en l'exposició permanent s'hauran d'emmagatzemar en condicions adequades, a ser possible en espais que formin part de les dependències museístiques, amb l'objectiu de mantenir al màxim la cohesió dels fons.

  • S'haurà de comunicar a l'administració competent en matèria de patrimoni històric les  noves incorporacions que es produeixi als fons del Museu de Lluc, qualsevol sigui la seva forma d'ingrés (compra, donació, llegat, dipòsit o altres), per tal que, si s'escau, siguin incorporats  al Bé d'Interès Cultural.

En qualsevol cas, s'haurà d'estar al que assenyala la llei 12/98, del patrimoni històric de les Illes Balears, especialment en els seus articles 4 (col·laboració de l'Església Catòlica), 22 (protecció general dels béns del patrimoni històric), 26 (deure de conservació), 27 (incompliment del deure de conservació), 28 (reparació de danys), 44 (règim general dels béns mobles), 46 (col·leccions), 47 (conservació).

CONCLUSIONS

Per l'alt valor cultural d'aquesta col·lecció, així com per la significació del Museu de Lluc en la història dels museus a Mallorca, sembla adient proposar la declaració dels béns integrants de la col·lecció del Museu de Lluc que es recullen a la relació adjunta (Annex 1),  com a Bé d'Interès Cultural.

Annex 1: Inventari de la col·lecció (s'adjunta com Annex III).

Annex II: Informe jurídic en relació amb l' expedient 329/2019 per la declaració com a BIC, la col·lecció del Museu de Lluc (Escorca)

 

Antecedents

1.- La col·lecció del Museu de Lluc constitueix un dels principals conjunts museogràfics de l'illa, tant per la quantitat de peces, com per la qualitat de moltes d'elles. Amb l'objectiu d'assegurar la protecció i la unitat d'aquest conjunt tan important, des de la Direcció Insular de Patrimoni s'ha decidit iniciar d'ofici el procediment de declaració com a Bé d'Interès Cultural a favor de les col·leccions més significatives del Museu de Lluc.

2.- Els tècnics del Servei de Patrimoni Històric en data 11 de juny de 2019 van emetre un informe que motiva la importància de la col·lecció del Museu de Lluc (detallada a l'annexa 1) i els principals trets que  caracteritzen la heterogeneïtat tipològica, cronològica i geogràfica de la col·lecció. Consta un inventari actualitzat, sistemàtic i exhaustiu de les col·leccions del Museu de Lluc, És palès el gran valor històric de la col·lecció del museu de Lluc, que en aplicació de la Llei 12/98, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears, aquest element és mereixedor de la màxima protecció que atorga la llei esmentada, és a dir, la de Bé d'Interès Cultural.

3.- El 25 de juny de 2019 la CIPH va acordar incoar l'expedient de declaració com a bé d'interès cultural de la col·lecció del Museu de Lluc (annexa 1), segons la descripció literal que figura descrita a l'informe tècnic de dia 11 de juny de 2019, publicat al BOIB (núm. 134 d' 1 d'octubre de 2019 i BOE núm. 248 de 15 d'octubre de 2019).

4.- El 17 de setembre de 2019 (amb registre de sortida número 20132), d'acord amb l'article 9.1 de la Llei 12/19982019 es va sol·licitar informe preceptiu a la UIB, informe que fou emès en sentit favorable a declaració bé d'interès cultural de la col·lecció del Museu de Lluc en data 7/02/2020.

5.- .- En el BOIB número 116, de 30 de juny de 2020, es va procedir a obrir el tràmit d'informació pública d'un mes en el BOIB, sense que cap altre interessat en l'expedient hagi presentat al·legacions

6.-D'altra banda, i en execució del que disposa l'article 9.3 de la Llei 12/1998, de 21 de juny, del patrimoni històric de les Illes Balears, es va obrir un termini d'audiència als interessats de quinze dies hàbils. Dins aquest termini s'han presentat al·legacions per part dels següents interessats.

Fonaments de Dret

Primer.- La Llei 12/1998 disposa en els articles 4 la col·laboració de l'Església Catòlica, l'article 22 la protecció general dels béns del patrimoni històric, a l'article 26 el deure de conservació i l'article 44 el règim general dels béns mobles.

Segon.- La col·lecció del Museu de Lluc (annexa 1) com a col·lecció pròpiament que és s'ha de mantenir la unitat de tota la col·lecció, en aplicació de l'art. 46 de la Llei 12/98, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears.

Tercer.- Atès el que disposen els articles 7 i s. de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears, en relació amb la Llei 16/1985, de 25 de juny, del patrimoni històric espanyol, el Reial decret 111/1986, de 10 de gener, de desenvolupament parcial de l' esmentada Llei, i d'acord amb les competències atribuïdes per la Llei 6/1994, de 13 de desembre, als consells insulars en matèria de Patrimoni Històric.

Quart.- L'article 10 de la Llei 12/1998 regula que l'acord de declaració s'haurà d'adoptar pel Ple del Consell de Mallorca.

Cinquè.- D'acord amb el Reglament Orgànic del Consell Insular de Mallorca, aprovat pel Ple de dia 12 d'abril de 2018, amb correcció d'errades materials aprovades pel Ple de 12 de juliol de 2018 (BOIB núm. 89, de 19/07/2018).

I a la vista que s'han dut a terme tots els tràmits establerts per la legislació vigent en matèria de patrimoni històric per tal de aprovar l'expedient de declaració com a bé d'interès cultural  de la col·lecció del museu de Lluc; la sotasignant considera adient elevar a la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric la següent proposta d'acord:

  1. Aprovar l'expedient de declaració com a bé d'interès cultural de la col·lecció del Museu de Lluc (annexa 1), segons la descripció literal que figura descrita a l'informe tècnic de dia 11 de juny de 2019, que s'adjunta i forma part integrant del present acord.

  2. Els efectes d'aquesta declaració són els que genèricament s'estableixen a la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del Patrimoni Històric de les Illes Balears i la normativa concordant

  3. Notificar aquesta resolució als interessats, a l'Ajuntament d'Escorca i al Govern de les Illes Balears.

  4. Publicar aquest acord de declaració al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al Butlletí Oficial de l'Estat i anotar-ho al Registre Insular de Béns d'Interès Cultural de Mallorca i comunicar-ho a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears perquè procedeixi a la seva anotació al Registre de Béns d'Interès Cultural de les Illes Balears i a la vegada comuniqui al Registre General de Béns d'Interès Cultural de l'Estat les inscripcions i anotacions que es realitzin.

 

Annex III: llistat de les peces que l'informe tècnic anomena "Annex 1".

DECLARACIÓ COM A BIC DE LES COL·LECCIONS  MUSEOGRÀFIQUES DEL MUSEU DE LLUC

ANNEX 1

ÍNDEX

1.         INVENTARI DE DIBUIXOS 

2.         INVENTARI DE LA PINACOTECA  

3.         INVENTARI DE LES JOIES 

4.         INVENTARI DELS OBJECTES D'ORFEBRERIA  

5.         INVENTARI DE VENTALLS 

6.         INVENTARI DE LES CREUS 

7.         INVENTARI D'INSTRUMENTS MUSICALS 

8.         INVENTARI DELS EXVOTS, QUISTORS, BLASÓ I SAGRARI

9.         INVENTARI DELS OBJECTES DE METALL 

10.       INVENTARI DELS OBJECTES ROMANS 

11.       INVENTARI DEL MOBILIARI 39

12.       INVENTARI DE LES CONDECORACIONS 

13.       INVENTARI DELS PREMIS LITERARIS 

14.       INVENTARI DELS OBJECTES DE VIDRE 

15.       INVENTARI DEL MONETARI MEDIEVAL I MODERN.

16.       INVENTARI MONETARI ROMÀ  

17.       INVENTARI DE LA IMATGERIA DEVOTA  

18.       INVENTARI DE LA CERÀMICA  

19.       INVENTARI DELS TEIXITS 

20.       INVENTARI DEL MEDALLER  

21.       INVENTARI D'ARQUEOLOGIA  

1. INVENTARI DE DIBUIXOS

Núm. Registre

Títol

Autor

Cronologia

Mides

Tècnica

D.01

Manuel Carbonell

“Castillo de Vallber nº 850. Mallorca”.

Ca. 1825-35

43,5 x 36,5 cm

Aiguada i tinta sobre paper

D.021

Louis Philippe Alphonse Bichebois (1801-1850);

 Joseph Philibert Girault de Prangey (1804-1892).

Iles Baléares/ Palma. Ile de Majorque

 

 

 

D.03

Salvador Mayol (atribuït)

Dones de cadira

 

 

 

D.04

Salvador Mayol (firmat en el cantó inferir esquerre).

Nimfes

 

 

 

D.05

desconegut

festes de Sant Bernat a La Real

 

 

 

 1Per motius tècnics, no disposem de la cronologia, mides i materials des dels dibuixos 2, 3, 4 i 5.

   2. INVENTARI DE LA PINACOTECA

Núm. Registre

Títol

Autor

Cronologia

Mides

Tècnica

P.001

Posada

Anònim mallorquí

Segona meitat del segle XVII

100 x 159 cm

Oli/tela

P.002

Bodegó de clavells, roses i pensament

Autor desconegut

1685-1752

59 x 70 cm

Oli/tela

P.003

Paisatge amb riu i figures

Anònim

Segona meitat del segle XVII

87 x 108 cm

Oli/tela

P.004

Festa galant al jardí

Escola de FEMENIA

1685-1752

88 x 122 cm

Oli/tela

P.005

Paisatge amb riu i personatges

Escola de FEMENIA

1685-1752

70 x 114 cm

Oli/tela

P.006

Pastors

Gabriel Femenia Maura

1685-1752

47 x 56 cm

Oli/tela

P.007

Paisatge amb pastors

Gabriel Femenia Maura

1685-1752

47 x 56 cm

Oli/tela

P.008

Bodegó amb lloro

Anònim italià

Segle XVIII

62 x 83 cm

Oli/tela

P.009

Bodegó amb fontana

Anònim italià

Segle XVIII

62 x 84,5 cm

Oli/tela

P.010

Paisatge rocós amb castell i figures

Gabriel Femenia Maura

1685-1752

127,5 x 99 cm

Oli/tela

P.011

Taula desordenada (I)

Bartomeu Bordoy Bosch

Ca. 1864

75 x 95 cm

Oli/tela

P.012

Taula desordenada (i II)

Bartomeu Bordoy Bosch

Ca. 1864

75 x 94,5 cm

Oli/tela

P.013

Dona amb mantelina

Salvador Mayol

1775-1834

56,5 x 76 cm

Oli/tela

P.014

Paisatge de Valldemossa

N[icolau] SUREDA

1883

39 x 51 cm

Oli/tela

P.015

Frare cartoixà

Joaquim Juncosa Domadel

1631—1708

54 x 68,5 cm

Oli/tela

P.016

Paisatge amb riu i gent pagesa

N[icolau] SUREDA

1883

59,5 x 48 cm

Oli/tela

P.017

Festa a l'esplanada de Santa Catalina o <<Los dos més apartados>>

Salvador Mayol

Ca. 1810

54 x 96,5 cm

Oli/tela

P.018

Palma des de Ponent

Bartomeu Sureda Miserol

1769-1851

68 x 88 cm

Oli/tela

P.019

Escena de Ball

Salvador Mayol

Ca. 1810

59 x 102 cm

Oli/tela

P.020

Paisatge costaner amb pagesa

Atribuït a N[icolau] SUREDA

1769-1851

74 x 76 cm

Oli/tela

P.021

Retrat d'una jove mallorquina

Gabriel Ferrer Amorós

1855

66 x 57 cm

Oli/tela

P.022

Picantor

Gabriel Reynés Pocoví

1843

71,5 x 83 cm

Oli/tela

P.023

Diablia

Gabriel Reynés Pocoví

1843

101 x 99 cm

Oli/tela

P.024

Conversa

Gabriel Reynés Pocoví

1845

72 x 83 cm

Oli/tela

P.025

Compra de galls d'indis

Gabriel Reynés Pocoví

1845

72 x 83 cm

Oli/tela

P.026

Aturada en el camí

Gabriel Reynés Pocoví

1807-1885

69 x 82,5 cm

Oli/tela

P.027

Festeig

Gabriel Reynés Pocoví

1807-1885

69,5 x 81 cm

Oli/tela

P.028

Esbós per la Sala de l'Hemicicle del Parlament de les Illes Balears

Ricard Anckermann Riera

1882-1883

65,5 x 84 cm

Oli/tela

P.029

La marina de Muro

Joan O'neille Rosiñol

1889

35,5 x 57 cm

Oli/fusta

P.030

El castell del Rei de Pollença

Joan O'neille Rosiñol

1828-1907

53 x 59,5 cm

Oli/fusta

P.031

Vista de Palma des de Portitxol

Joan O'neille Rosiñol

1889

37,5 x 57 cm

Oli/fusta

P.032

Entrada al Palau de l'Almudaina

Joan O'neille Rosiñol

1876

58,5 x 47 cm

Oli/fusta

P.033

La bugada

Gabriel Ferrer Amorós

1876

58,5 x 49,5 cm

Oli/tela

P.034

Retrat de jove mallorquina

Ricard Anckermann Riera

1866

65,5 x 51,5 cm

Oli/fusta

P.035

Pagesa donant de menjar les gallines

Antoni Ribas Oliver

Ca. 1870-1878

71,5 x 55,5 cm

Oli/tela

P.036

Flautista

Antoni Ribas Oliver

Ca. 1890-1911

62 x 50 cm

Aquarel·la/ paper

P.037

Gorg Blau

Joaquim de Cabanyes Ballester

1799-1876

31 x 28 cm

Oli/fusta

P.038

Vista de Palma des del Terreno

Joaquim de Cabanyes Ballester

1861

29 x 42 cm

Oli/tela

P.039

Tafona

Antoni Ribas Oliver

1845-1911

79 x 61 cm

Oli/tela

P.040

Al·lots jugant amb un vixell

Antoni Ribas Oliver

1890-1911

48,5 x 71,5 cm

Oli/tela

P.041

Barques de bou en el port

Antoni Ribas Oliver

1890-1911

56 x 45 cm

Oli/fusta

P.042

Gorg Blau

Antoni Ribas Oliver

Ca. 1890-1911

92 x 72 cm

Oli/tela

P.043

Camí des coll

Antoni Ribas Oliver

Ca. 1890-1911

56 x 51 cm

Oli/tela

P.044

Rentadores de Can Barbarà

Antoni Ribas Oliver

Ca. 1890-1911

50 x 40 cm

Oli/fusta

P.045

Cementiri de Sóller

Santiago Rusiñol

1861-1931

69 x 61,5 cm

Oli/tela

P.046

Entrada a Palma de la reina Isabel II l'any 1860

Joan Mestre Bosch

1824-1893

43,5 x 53,5 cm

Oli/tela

P.047

Estudi de vaca (I)

Joan Mestre Bosch

1824-1893

47 x 58 cm

Oli/fusta

P.048

Estudi de vaca (II)

Joan Mestre Bosch

1824-1893

46,5 x 59,5 cm

Oli/fusta

P.049

Can Bartola

Joan Bauzà i Mas

Ca. 1890

84,5 x 68 cm

Oli/tela

P.050

Descans dels tamborers de la Sala

Joan Bauzà i Mas

Ca. 1910

64 x 85,5 cm

Oli/tela

P.051

Al·lots jugant a la vora de la mar

Joan Bauzà i Mas

Ca. 1910

58 x 50,5 cm

Oli/fusta

P.052

Pagesa

Llorenç Cerdà i Bisbal

Ca. 1898-1900

90,5 x 49 cm

Oli/tela

P.053

Llar de foc

Llorenç Cerdà i Bisbal

Ca. 1891

71,5 x 92,5 cm

Oli/tela

P.054

Somni

Llorenç Cerdà i Bisbal

Ca. 1898

83,5 x 74 cm

Oli/tela

P.055

Al·lota cosint

Llorenç Cerdà i Bisbal

1862-1955

79 x 64 cm

Oli/tela

P.056

Ball de bot

Enrique Ochoa

1891-1978

30 x 40 cm

Guaix/ cartró

P.057

Xeremier

Enrique Ochoa

1891-1978

26 x 23 cm

Guaix/ cartró

P.058

Eivissenca

Enrique Ochoa

1891-1978

24 x 20 cm

Guaix/ cartró

P.059

Cabrit alletant

Mariano Montesinos

Ca. 1932

75 x 51 cm

Oli + tinta/vidre

P.060

Mare de Deu i el seu Fill

Enrique Ochoa

1891-1978

69,5 x 41,5 cm

Guaix + daurat/fusta

P.061

Cossiers

Mariano Montesinos

Ca. 1932

64 x 75 cm

Oli + tinta/vidre

P.062

Sense títol

Joan Miró

1893-1983

43 x 40 cm

Mixta/ cartró

P.063

Tamborer de la sala

Vicenç Llorenç i Rubí

1877-1918

50 x 42 cm

Oli/tela

P.064

Retrat del prior P. Josep Nicolau Bauzà

Alexis Macedonski

1958

72 x 62 cm

Oli/tela

P.065

Paisatge amb camí

Alexis Macedonski

1958

84,5 x 100 cm

Oli/tela

P.066

Pagesa pregant que figura a Santa Catalina Thomàs

Joan Miralles i Lladó

1949

63 x 55,5 cm

Oli/tela

P.067

Senyoreta de bona casa

Francesc Mestre i Font

Primera meitat del s. XX

62,5 x 51,5 cm

Oli/tela

P.068

Pagesos

Mariano Montesinos

1902-1969

42,5 x 80,5 cm

Oli + tinta/vidre

P.069

Caleta

Llorenç Cerdà i Bisbal

Ca. 1915

44 x 56 cm

Oli/tela

  

 

 

 

 

 

P.070

Platja

Llorenç Cerdà i Bisbal

Ca. 1915

72,5 x 85,5 cm

Oli/tela

P.071

Gènova

Pere Cáffaro i Jaume

1930

52,5 x 97 cm

Oli/tela

P.072

Creu de pedra de Lluc

Nils Burtwitz

1988

116 x 96,5 cm

Oli/tela

P.073

Sense títol

Pere Quetglas "Xam"

1963

27 x 22 cm

Oli + acrílic/tela

P.074

Sense títol

Manuel Hernández MOMPÓ

1981

28 x 22 cm

Mixta/ paper

P.075

Cindri

Matías Quetglas

1984

28 x 33 cm

Acrílic/ paper

P.076

Il·lusions perdudes

Pere Quetglas "Xam"

2000

27 x 22 cm

Acrílic + teixits + paper/tela

P.077

Blavets

Joan Miralles i Lladó

1912

104 x 122 cm

Oli/tela

P.078

Castell de Bellver

Nils Burtwitz

1992

78 x 66 cm

Oli/tela

P.079

Sense títol

Miquel RIVERA BAGUR

1919

54,5 x 62 cm

Oli/tela

P.080

Escriptori de Llorenç Riber

Joan Miralles i Lladó

1981

60 x 52,5 cm

Oli/tela

P.081

Retrat de Mn. Llorenç Riber

Ramon Nadal

1953

113,5 x 94,5 cm

Oli/tela

P.082

Gòlgota

Lluís Castaldo

1936

58 x 151 cm

Mixta/paper

P.083

Retrat de jove mallorquina

Pasqual isla García

1876- s. XX

47 x 41,5 cm

Oli/tela

P.084

Retrat de dona

Manolo Coronado

1982

80 x 62,5 cm

Guaix/paper

P.085

Tres retrats

Pau Fornés

1982

66 x 85 cm

Mixta/fusta

P.086

Casa pagesa

Ramon Nadal

1913

71 x 81 cm

Oli/tela

P.087

Dona i nina

Joan Miquel ROCA FUSTER

1942

74 x 65 cm

Pastel/paper

P.088

Colomes per la pau

Manolo Coronado

1942

111 x 138 cm

Acrílic/tela

P.089

Sense títol

Juli Ramis

1910-1985

39,5 x 49 cm

Mixta/paper

P.090

Processó del Corpus a Llucmajor

Francesc Salvà de la Llapassa i Ripoll

1867-1950

36 x 55 cm

Oli/tela

P.091

El carro de la Beata davant Can Berga (Palma)

Francesc Salvà de la Llapassa i Ripoll

1867-1950

30 x 54 cm

Oli/tela

P.092

El castell del Puig de Pollença

Agustí Buades i Muntaner

1836-1912

28 x 41 cm

Oli/tela

P.093

Dia de mercat a la plaça major de Palma

Antoni Ribas i Prats

Ca. 1915

83 x 76,5 cm

Oli/tela

P.094

Vista de la Seu des del moll de la Riba

Atribuït a Joan BAUZÀ I MAS

Ca. 1880

67 x 55 cm

Oli/tela

P.095

Ball a la taverna

Salvador Mayol

Ca. 1815

59 x 79 cm

Oli/tela

P.096

Vista de Palma des del Terreno

Antoni Mulet Gomila

1887-1966

41 x 31,5 cm

Oli/tela

P.097

Adoració dels pastors

Atribuït a A. BUADES

1685-1752

56 x 47 cm

Oli/tela

P.098

Pagesa filant

Ricard Anckermann Riera

1842-1907

70,5 x 59 cm

Oli/tela

P.099

Someres

Julio Virenque

1820-1876

44 x 49 cm

Oli/fusta

P.100

Sa Roqueta

Julio Virenque

1820-1876

38 x 49,5 cm

Oli/fusta

P.101

Bodegó

Miquel Brunet

1992

46 x 55 cm

Oli/tela

P.102

Flors blaves

John Ulbricht

Ca. 1985

74 x 92,5 cm

Oli/tela

P.103

Immaculada

Anònim

Final s. XVII- inici s. XVIII

188 x 146 cm

Oli/tela

P.104

Immaculada Concepció

Atribuït a Gregori BAUÇÀ

2n terç s. XVII

131 x 86 cm

Oli/tela

P.105

Els esposoris de Maria i Josep

Atribuït a Gregori BAUÇÀ

2n terç s. XVII

144 x 82 cm

Oli/tela

P.106

Coronació de Maria

Atribuït a Gregori BAUÇÀ

2n terç s. XVII

143 x 82 cm

Oli/tela

P.107

Escena mitològica

Anònim Escola de Rubens

Final s. XVII

64 x 52 cm

Oli/fusta

P.108

Escena mitològica

Anònim Escola de Rubens

Final s. XVII

64 x 52 cm

Oli/fusta

P.109

Sibil·la

Alighi Sassu

1912

113,5 x 88 cm

Oli/tela

P.110

Retrat de l'honor Jaume Matheu

Agustí Buades Frau

Ca. 1839

131 x 100 cm

Oli/tela

P.111

Retrat d'Isabel Bonet i Bosch

Joan Mestre i Bosch

Ca. 1833

131 x 100 cm

Oli/tela

P.112

Retrat de Margarita Homar

Joan Mestre i Bosch

1874

126 x 88,5 cm

Oli/tela

P.113

Retrat de Guillem Llabrés Sorá

Joan Mestre i Bosch

1853

130,5 x 100 cm

Oli/tela

P.114

Retrat de Theresa Ferrer de Sant Jordi i Solà

Anònim

Ca. 1762

100 x 82 cm

Oli/tela

P.115

Retrat de Catalina Mateu

Anònim

Ca. 1852

68,5 x 63,5 cm

Oli/tela

P.116

Retrat de Catalina Barceló i Pont de la Terra

Anònim

Principi del s. XVIII

113,5 x 93,5 cm

Oli/tela

P.117

Retrat de la senyora Àngela Seguí

Pascual CALBÓ

Principi del s. XVIII

116,5 x 83 cm

Oli/tela

P.118

Retrat de senyora amb maneguí de visó

ANÒNIM

 

103,5 x 67 cm

Oli/tela

 

 

 

 

 

 

P.119

Retrat de la senyora mallorquina amb portarretrat

Anònim

Ca. 1830

148 x 104 cm

Oli/tela

P.120

Retrat de senyora mallorquina

Agustí Buades Frau

1804-1871

96,5 x 74 cm

Oli/tela

P.121

Retrat d'Antònia Mateu Bonet

Joan Mestre i Bosch

Ca. 1852

131 x 100 cm

Oli/tela

P.122

Retrat de dona mallorquina

Anònim

s. XVII

55 x 45,5 cm

Oli/coure

P.123

Eivissenca

Rigoberto SOLER

s. XVII

55 x 45,5 cm

Oli/coure

P.124

Pagesa

Joan BAUZÀ GUANYABENS

s. XVI

82,5 x 71 cm

Oli/tela

P.125

Pagesa gran

Anònim

Ca. 1940

 

Oli/tela

P.126

Pagès gran

Anònim

Ca. 1935

67,5 x 57 cm

Oli/tela

P.127

La Assumpció

Anònim

Ca. 1940

 

Oli/tela

P.128

La Immaculada

Anònim

 

67,5 x 48 cm

Oli/tela

P.129

Naixement

ANÒNIM Escola Flamenca

 

67,5 x 48 cm

Oli/tela

P.130

Verge Maria

Anònim

s. XVII

21 cm

Oli/pedres dures

P.131

Naixement

ANÒNIM

s. XVII

21 cm

Oli/pedres dures

P.132

Naixement

ANÒNIM

s. XVII

 

Oli/coure

P.133

Verge del Betlem

Anònim

s. XVI

36 x 32 cm

Oli i daurat/fusta

P.134

L'arcàngel Sant Gabriel anuncia a Maria

Anònim

 

 

 

P.135

L'arcàngel anuncia a Maria

Anònim

 

 

 

P.136

Maria i el Nin adormit

Anònim

s. XVII

48 x 39 cm

Oli/fusta

P.137

Adoració dels Reis d'Orient

Anònim

 

 

Oli/vidre

P.138

Maria amb el nin

Atribuït a FEMENIA

 

 

Oli/vidre

P.139

Naixement

Anònim

 

 

 

P.140

Sant Domingo i Sant Tomàs (o Sant Nicolau de Tolentino)

ANÒNIM

s. XVIII

 

Oli/tela

P.141

Santa Catalina d'Alexandria i Santa Llúcia

ANÒNIM

s. XVIII

61,5 x 41,5 cm

Oli/tela

P.142

Ecce Homo

Escola valenciana-catalana

s. XVIII

82,5 x 71 cm

Oli/tela

P.143

Bodegó amb eriçó

Mestre mallorquí de les natures mortes

s. XVII

155,5 x 125 cm

Oli/tela

P.144

Bodegó amb peres

Mestre mallorquí de les natures mortes

s. XVII

156 x 125 cm

Oli/tela

P.145

Bodegó

Mestre mallorquí de les natures mortes

s. XVII

157 x 127,5 cm

Oli/tela

P.146

Bodegó

Mestre mallorquí de les natures mortes

s. XVII

157 x 126,5 cm

Oli/tela

P.147

Bodegó amb síndria

Anònim italià

s. XVII

117 x 130 cm

Oli/tela

P.148

Arribada a Palma de la flota de Carles V

Anònim

s. XVII

138 x 176 cm

Oli/tela

P.149

Numancia Año 1857

Joan Medinas Solà

1868

63 x 83,5 cm

Oli/tela

P.150

Porto Pi

Anònim

Mitjan s. XIX

78,5 x 104 cm

Oli/tela

P.151

Can Barbarà

Antoni Ribas Oliver

Final s. XIX- principi s. XX

46,5 x 56,5 cm

Aquarel·la/ cartró

P.152

Les murades de Palma des de la mar

Anònim

Ca. 1837

63 x 83,5 cm

Gouache/cartró

P.153

Sant Jeroni

ANÒNIM

 

40,5 x 34,5 cm

Oli/coure

P.154

L'arcàngel Sant Gabriel

ANÒNIM

 

37 x 32 cm

Oli/coure

P.155

Abdicació de l'emperador Carles V

Ricard Anckermann Riera

 

43 x 52,5 cm

Oli/tela

P.156

Crist de la Passió

Escola valenciana

Final s. XVI

82,5 x 71 cm

Oli/fusta

P.157

Maria Dolorosa

Anònim

 

23 x 20 cm

Oli/coure

P.158

Crist ressuscitat

Anònim

 

23 x 20 cm

Oli/coure

P.159

Rosa

Ángel Baldovino

1929

60 x 69 cm

 

P.160

Abstracció

Ángel Baldovino

1929

 

 

P.161

Torre

ANÒNIM

 

 

 

P.162

L'aparició de Sant Bru a Santa Catalina Tomàs i al seu avi Miquel

ESCOLA MALLORQUINA

Final s. XVII- primer terç s. XVIII

89 x 71 cm

Oli/tela

P.163

L'aparició de Santa Catalina d'Alexandria a Santa

Catalina Thomàs

Vicenç Furió Kobs

s. XVII-XVIII

57 x 70 cm

Oli/tela

P.164

Santa Catalina Thomàs i Alonso Rodríguez amb la Mare de Déu amb l'Infant

Atribuïble a Buades

Mitjan s. XIX

38 x 30,5 cm

Oli/fusta

P.165

El port d'Eivissa

M. GAR[C]ÍA o GAR[Í] TUR

 

42 x 31,5 cm

Oli/tela

P.1661

Retrat de dona

ANÒNIM

 

 

 

P.167

Retrat de senyora asseguda

ANÒNIM

 

 

 

P.168

Retrat de vídua amb ventall

ANÒNIM

 

 

 

P.169

Retrat de Maria Gomila

Erwin HUBERT

 

 

 

P.170

Retrat de dona

ANÒNIM

 

 

 

P.171

Nina vestida de pagesa

Pedro J. BARCELÓ OLIVER

 

 

 

P.172

Pagesa asseguda

Francesc MESTRE FONT

 

 

 

P.174

Jove amb mosca

BALLENT (?)

 

 

 

P.175

Pagesa recolzada a la taula

Ricardo CARLOTTA

 

 

 

P.175

Senyora amb vestit imperi

ANÒNIM

 

 

 

P.176

Senyora amb ventall i gerro

Atribuït a Pascual CALBÓ

 

 

 

P.177

Retrat de la senyora Francisca Vallés

Atribuït a Joan MESTRE

 

 

 

P.178

Retrat de la senyora Antònia Mateu de Vilella

ANÒNIM

 

 

 

P.179

Retrat de la mare sor María Antonia de la Encarnación, antes Mulet...

Atribuït a Agustí BUADES FRAU

 

 

 

P.181

Pagesa amb nin

ANÒNIM

 

 

 

P.182

Retrat d'un avia

ANÒNIM

 

 

 

P.183

Jove amb volant

ANÒNIM

 

 

 

P.183

Retrat mortuori

ANÒNIM

 

 

 

P.184

Retrat de la senyora Paula Serra y Villalonga...

Autor desconegut

 

 

 

P.185

Retrat de Cecília Dameto

ANÒNIM

 

 

 

P.186

Retrat de Catalina Arrom

Erwin HUBERT

 

 

 

P.187

Senyoreta de bona casa

Francesc MESTRE

 

 

 

P.188

Pageseta de la Bonanova

Anselmo Miguel NIETO

 

 

 

P.189

Pagesa descansant

Antoni MULET (?)

 

 

 

P.190

Pagesa cosint

ANÒNIM

 

 

 

P.192

Pagesa en el balcó

S. SCHNEIDER-KABNER

 

 

 

P.193

Dones fent bugada

Gaspar TERRASA

 

 

 

P.194

Mallorquina

Enrique OCHOA

 

 

 

P.195

Pagès

Enrique OCHOA

 

 

 

P.196

Festeig

Antoni RIBAS OLIVER

 

 

 

P.197

Retrat de Gabriel Mulet

Erwin HUBERT

 

 

 

P.198

Retrat de pagès

ANÒNIM

 

 

 

P.199

Retrat

ANÒNIM

 

 

 

P.200

Retrat

ANÒNIM

 

 

 

P.201

Retrat del bisbe Pere-Joan Campins

A. BARCELÓ

 

 

 

P.202

(...)

B. RIBAS

 

 

 

P.203

Pagès

Antoni MULET?

 

 

 

P.204

Retrat de pagès

ANÒNIM

 

 

 

P.205

Retrat de mariner

ANÒNIM

 

 

 

P.206

Ball a la clastra

Mariano MONTESINOS

 

 

 

P.207

Ball a prop de la mar

Mariano MONTESINOS

 

 

 

P.208

Festa de Sant Bernat a La Real

ANÒNIM

 

 

 

P.209

Ball a la cuina

ANÒNIM

 

 

 

P.210

Revetlla de La Bonanova

Antoni MULET

 

 

 

P.211

Estampes mallorquines

SERRA

 

 

 

P.212

(...)

ANÒNIM

 

 

 

P.213

Sant Orenci

ANÒNIM

 

 

 

P.214

Sant Frederic

ANÒNIM

 

 

 

P.215

Sant Josep

ANÒNIM

 

 

 

P.216

Beat St. Tomás i Sant Felip Neri

A. TORRES?

 

 

 

P.217

Sant Francesc d'Asis

ANÒNIM

 

 

 

P.218

Sant Francesc de Paula

ANÒNIM

 

 

 

P.219

Sant Josep i el Nin

ANÒNIM

 

 

 

P.220

Dolorosa

ANÒNIM

 

 

 

P.221

Maria Magdalena

ANÒNIM

 

 

 

P.222

Dolorosa

ANÒNIM

 

 

 

P.223

L'Anunciació

Taula flamenca

 

 

 

P.224

La Sagrada Família

ANÒNIM

 

 

 

P.225

Adoració dels pastors

Agustí BUADES

 

 

 

P.226

Santa Anna ensenya a Maria

ANÒNIM

 

 

 

P.227

Davallament de la creu

ANÒNIM

 

 

 

P.228

Martiri de Sant Sebastià

ANÒNIM

 

 

 

P.229

Crist de la Passió

S. M. ROJAS

 

 

 

P.230

Enterrament de Jesús

ANÒNIM

 

 

 

P.231

Davallament de la creu

ANÒNIM

 

 

 

P.232

Crucifixió

ANÒNIM

 

 

 

P.233

Crist carrega amb la creu

ANÒNIM

 

 

 

P.234

XII Estació del rosari

ANÒNIM

 

 

 

P.235

La matança dels Innocents

ANÒNIM

 

 

 

P.236

Adoració dels Reis d'Orient

Salvador TORRES

 

 

 

P.237

La Sagrada Família

ANÒNIM

 

 

 

P.238

L'escala de Jacob

ANÒNIM

 

 

 

P.239

Moisés

ANÒNIM (Agustí BUADES?)

 

 

 

P.240

Jesús ressuscitat

ANÒNIM (Agustí BUADES?)

 

 

 

P.241

Adoració del Bon Jesús

ANÒNIM

 

 

 

P.242

La Maternitat

ANÒNIM

 

 

 

P.243

Maria Immaculada

ANÒNIM

 

 

 

P.244

Nostra Senyora de Montserrat

ANÒNIM

 

 

 

P.245

Maria Immaculada

ANÒNIM

 

 

 

P.246

Nostra Senyora del Roser

ANÒNIM

 

 

 

P.247

La Coronació de Maria

Salvador TORRES

 

 

 

P.248

L'aparició de la Mare de Déu de Lluc al pastor

ANÒNIM

 

 

 

P.249

Apunt per a vidriera

CÁNOVAS

 

 

 

P.250

Apunt per a vidriera

CÁNOVAS

 

 

 

P.251

Murades de Palma. Convent dels Caputxins

FERRÀ

 

 

 

P.252

La Seu des del Bisbat

T. SANTS (?)

 

 

 

P.253

Naufragi de la polacra Diana

ANÒNIM

 

 

 

P.254

Bergantí Lealtad

Francisco MORALES

 

 

 

P.255

Marines

I. M.

 

 

 

P.256

Ferreries

Vicenç COLL

 

 

 

P.257

La vall de Caimari

Nicolau FORTEZA

 

 

 

P.258

Entrada a Lluc des dels porxets

A. CARDONA

 

 

 

P.259

La plaça de la Reina de Palma

J. COLL ARAQUE

 

 

 

P.260

Entrada a Can Massanella

M. RECHE

 

 

 

P.261

(...)

Josep COLL ARAQUE

 

 

 

P.262

Cases de Lluc

Firma il·legible

 

 

 

P.263

Paisatge de Mallorca

G. MATEU

 

 

 

P.264

Torre a Mallorca

ANÒNIM MALLORQUÍ

 

 

 

P.265

Pati de les Magnòlies de Lluc

TORRES LANAT (?)

 

 

 

P.266

Paisatge rural de Mallorca

LLABRÉS

 

 

 

P.267

“Castillo de Vallber Nº 850. Mallorca”

Manuel CARBONELL

 

 

 

P.268

Dos gatos

Angela VON NEUMANN

 

 

 

P.269

El sol, un peix, signatura, l'altre peix i la lluna

LALANDA (?)

 

 

 

P.270

(sense títol)

ALITEMAS (?)

 

 

 

P.271

(sense títol)

Autor desconegut

 

 

 

P.272

(sense títol)

CARRANZA LÓPEZ

 

 

 

P.273

(sense títol)

BALLESTER

 

 

 

P.274

(sense títol)

ANÒNIM

 

 

 

P.275

(sense títol)

Rafel AMENGUAL

 

 

 

P.276

(sense títol)

ANÒNIM

 

 

 

P.277

(sense títol)

TUR FORT (?)

 

 

 

P.278

(sense títol)

RONTI

 

 

 

P.279

(sense títol)

CASTALDO

 

 

 

P.280

(sense títol)

ANÒNIM

 

 

 

P.281

(sense títol)

J. JAUME

 

 

 

P.282

(sense títol)

ANÒNIM

 

 

 

P.283

Foner

KREKOVIC

 

 

 

P.284

Palma de Mallorca. El Muelle. La Puerta Vieja

B. FERRÀ

 

 

 

P.285

Iles Baléares/ Palma. Ile de Majorque

Louis Philippe Alphonse Bichebois

Joseph Philibert Girault de Prangey

 

 

 

P.286

Plano y vista marítima de la Ciudad de Palma en la isla de Mallorca

MUNTANER

 

 

 

P.287

Plànol de l'illa de Mallorca

 

 

 

 

P.288

Fernando VII rey de España y de Indias

 

 

 

 

P.289

Mapa de Mallorca

Ignaci FURIÓ

 

 

 

P.290

Exvoto d'un vaixell

ANÒNIM

 

 

 

P.291

Les fruits d'une course

 

 

 

 

P.292

Indumentària dels membres de l'Estat Vaticà

ANÒNIM

 

 

 

P.293

Panorama del Puerto y Ciudad de Palma de Mallorca

CONRADO; MARTÍNEZ; PÉREZ

 

 

 

P.294

Diploma d'honor de la Direcció General de Turisme a Antoni Mulet

 

 

 

 

P.296

La Isla de Mallorca

Tte. Coronel D. Juan de Landaeta

 

 

 

 1 Per motius tècnics, no disposem de la cronologia, mides i materials des de la pintura nº165 fins la 296.

    3.  INVENTARI DE LES JOIES

Núm. Registre

Títol

Taller

Cronologia

Mides

Materials

J-01

Rosari amb baix de rosari dit sagrament

Mallorca

s. XVIII

Rosari: 80 cm

Sagrament: 5 x 4,5 cm

Penjoll: 37,7 x 2,54 cm

Llavor, or, esmalt, teixit metàl·lic i vidre

J-02

Rosari amb baix de rosari dit sagrament

Mallorca

s. XVIII

Rosari: 60 cm

Medalló: 4,71 x 4,49 cm

Or, fusta pintada, tèxtils, perleta i vidre

J-03

Penjoll baix de rosari dit sagrament

Mallorca

s. XIX

5,95 x 5,45 cm

Or i vidre

J-04

Penjoll baix de rosari.

Mallorca

s. XIX

5,59 x 6,33 cm

Or, grava i acolorat i vidre

J-05

Penjoll baix de rosari dit sagrament

Mallorca

s. XIX

6,10 x 5,65 cm

Or i vidre

J-06

Penjoll baix de rosari dit sagrament

Mallorca

s. XIX

5,13 x 4,76 cm

Or i vidre

J-07

Penjoll baix de rosari dit sagrament

Mallorca

s. XIX

6 x 5,86 cm

Or i vidre

J-08

Penjoll baix de rosari

Mallorca

s. XIX

3,90 x 3,42 cm

Or, esmalts, miniatures i vidre

J-09

Medalló baix de rosari dit sagrament

Mallorca

s. XIX

3,05 x 2,60 cm

Or, pa d'or i vidres pintats

J-10

Rosari amb medalló baix de rosari

Mallorca

Ca. 1890

Rosari: 92 cm

Medalló: 8,22 x 5,16 x 0,71 cm

Plata, vidre, or, pedra, miniatures

J-11

Penjoll

Mallorca

s. XIX

4,50 x 3,85

Or, vidre de color, granadures miniades

J-12

Penjoll

Mallorca

s. XIX

4,05 x 3,38

Or, vidres de colors i vidre

J-13

Rosari amb penjoll baix de rosari

Mallorca

Final s. XVIII- inicis s. XIX

8,10 x 5,31 cm

Pasta, teixit metàl·lic, llunetes, vitel·la i vidre

J-14

Rosari amb penjoll baix de rosari

Mallorca

s. XVIII

4,88 x 3,07 cm

Nacre, or i vidres pintats

J-15

Penjoll baix de rosari

Mallorca

s. XIX

4 x 3,14 cm

Or, miniatures i vidre

J-16

Penjoll

Mallorca

s. XIX

4,76 x 3,91

Or, perletes, pedres i vidre

J-17

Penjoll creu de Malta amb corona

Mallorca

s. XVIII

8,38 x 4,34 x 1,14 cm

Or i esmalts

J-18

Penjoll creu de Malta amb corona

Mallorca

s. XVIII

6,30 x 3,11 x 1,30 cm

Or i esmalts

J-19

Penjoll creu de Malta amb corona

Mallorca

s. XVIII

7,60 x 3,69 x 1,88 cm

Or i esmalts

J-20

Penjoll creu de Malta amb corona

Mallorca

s. XVIII

5,56 x 2,70 x 0,85 cm

Or i esmalts

J-21

Botonada

Mallorca

s. XVIII

1,10 x 1,21 cm

Or i vidre de color

J-22

Botonada dit de Malta

Mallorca

s. XVIII

1,08 x 0,54 cm

Or

J-23

Botonada

Mallorca

s. XVIII

1,75 x 1,85 cm

 

J-24

Botonada

Mallorca

s. XVIII

2,20 x 1,90 cm

Or, esmalts i pedres de colors

J-25

Penjoll baix de rosari

Mallorca

s. XVIII

5,10 x 3,55 x 2,92 cm

Or, esmalts, miniatures i vidres

J-26

Rosari i creu penjoll baix de rosari

Mallorca

s. XVII-XVIII

Rosari: 67,11 cm

Creu: 8,40 x 4,25 x 0,87 cm

Fusta obscurida, or, teixit metàl·lic i esmalt blanc

J-27

Rosari amb penjoll baix de rosari

Mallorca

Final s. XVIII- s. XIX

Rosari: 82,65 cm

Penjoll: 7,15 x 4,60 x 2,33 cm

Pasta, or, pedres i vidre

J-28

Rosari amb creu penjoll baix de rosari

Mallorca

s. XIX

Rosari: 65,84 cm

Creu: 6,83 x 3,45 x 0,70 cm

Or, corall, teixit metàl·lic i mirallets

J-29

Arracades

Mallorca

s. XIX

5,07 x 2,21 cm

Or i corall

J-30

Rosari amb penjoll baix de rosari

Mallorca

s. XVIII- principi s. XIX

Rosari: 57,8 cm

P.: 5,28 x 2,42

Nacre, or i teixit metàl·lic

J-31

Rosari amb creu

Mallorca

s. XIX

Rosari: 80 cm

Creu: 10,3 x 5,31 cm

Nacre, mareperla i teixit metàl·lic

J-32

Cordonet

Mallorca

s. XIX

120 cm

Or

J-33

Botonada de pic de martell

Mallorca o Eivissa

s. XIX

1,67 x 1,84 cm

Or

J-34

Collada per punys de camisa

Mallorca

s. XIX

1,30 x 1,35 cm

Or, pedres de colors i esmalts

J-35

Collada per punys de camisa

Mallorca

s. XIX

1,40 x 1,40 cm

Or, pedres de colors i esmalts

J-36

Medalló (de bres?).

Mallorca o Menorca

Ca. 1815

7,13 x 0,62 cm

Plata, miniatura i vidre

J-37

Medalló (de bres?).

Mallorca o Menorca

Principi del s. XIX

9,04 x 6,85 x 0,69 cm

Plata daurada, miniatura, seda i llunetes

J-38

Rellotge de butxaca

Suïssa

s. XIX

5,60 x 2,40 cm

Or i esmalts

J-39

Rellotge de butxaca

Suïssa

s. XIX

5,65 x 1,55 (ansa)

Or, esmalts, pedres precioses i vidre

J-40

Rellotge de butxaca

Suïssa

s. XIX

5,67 x 2,20 cm (ansa)

Plata, or i esmalts

J-41

Penjoll creu de Malta amb corona

Mallorca

s. XIX

8,39 x 4 x 0,92 cm

Or

J-42

Penjoll creu de Malta amb corona

Mallorca

s. XIX

10,89 x 4,91 x 0,78 cm

Or

J-43

Penjoll creu de Malta amb corona

Mallorca

s. XIX

7,37 x 4 x 0,84 cm

Or, plata i talcs

J-44

Penjoll creu de Malta amb corona

Mallorca

s. XIX

7,21 x 3,64 x 0,90 cm

Or, plata i talcs

J-45

Rosari amb penjoll baix de rosari

Mallorca

Primer terç del s. XIX

Rosari: 68 cm

P.: 10,72 x 50 cm

Vidre negre o atzabeja, teixit metàl·lic, llunetes, or, perles, pedres miniatura.

J-46

Cordonet

Mallorca

s. XIX

2,52 cm

Or

J-47

Cordonet

Mallorca

s. XIX

80 cm

Or

J-48

Botonada

Mallorca

s. XVIII-XIX

1,74 x 1,95 cm

Or, esmalt i vidres de colors

J-49

Botonada

Mallorca

s. XVIII-XIX

0,95 x 1,15 cm

Or i vidres de colors

J-50

Botonada

Mallorca

s. XIX

1,20 cm

Or i vidres de colors

J-51

Botonada

Mallorca

s. XIX

1,15 cm

Or, perles i vidres de colors

J-52

Rosari

Mallorca

s. XIX-XX

80 cm

Plata daurada

J-53

Rosari

Mallorca

s. XIX

111 cm

Plata daurada

J-54

Botonada

Mallorca

s. XIX-XX

1,05 x 1,06 cm

Or i vidres de color

J-55

Botonada

Mallorca

s. XIX-XX

1,11 x 1,07 cm

Or i vidres de color

J-56

Medalló rosa de pit

Mallorca

s. XVIII-XIX

7 x 6,70 x 0,70 cm

Or, perletes i vidres de color

J-57

Polsera de botons

Mallorca

s. XIX

1,85 cm

Botó: 1,50 x 1,93 cm

Or, esmalt i pedres

J-58

Creu

Espanya

Mitjan s. XVI

5 x 2,53 x 0,60 cm

Or, esmalts i diamants

J-59

Cordonet

Mallorca

s. XIX

2,39 cm

Or

J-60

Polsera de botons

Mallorca

s. XIX

16 cm

Botó: 1,20 cm

Or, pedres i plata

J-61

Emprendada

Eivissa

s. XIX

Collar: 80 cm

Granadura: 3,5 cm

Creu: 26 cm

Or i botó de pasta de vidre blanca

J-62

Medalló

Espanyol

 

9,23 x 5,95 x 1,25 cm

Coure, vidre i vidre pintat amb pa d'or

J-63

Penjoll obrider

Mallorca

1954

8,50 x 4,55 x 2,20 cm

Plata daurada

J-64

Rosari

 

 

71,5 cm

Pasta de vidre, or, esmalt i banya

J-65

Rosari eivissenc

Eivissa

 

155 cm

Plata i corall

J-66

Rosari

 

 

54 cm

Pasta de vidre, or, carei i teixit metàl·lic

J-67

Rosari

 

 

71 cm

Llavors o fusta, plata daurada, or i una perleta

J-68

Rosari amb medalló baix de rosari

Mallorca

Ca. 1890

Rosari: 92 cm

Medalló: 8,22 x 5,16 x 0,71 cm

Plata, vidre, or, pedra, miniatures

J-69

Medalló

Espanyol

 

9,23 x 5,95 x 1,25 cm

Coure, vidre i vidre pintat amb pa d'or

J-70

Penjoll obrider

Mallorca

1954

8,50 x 4,55 x 2,20 cm

Plata daurada

J-71

Rosari

 

 

71,5 cm

Pasta de vidre, or, esmalt i banya

J-65

Rosari eivissenc

Eivissa

 

155 cm

Plata i corall

J-73

Rosari

 

 

54 cm

Pasta de vidre, or, carei i teixit metàl·lic

J-74

Rosari

 

 

71 cm

Llavors o fusta, plata daurada, or i una perleta

J-75

Rosari amb medalló baix de rosari

Mallorca

Ca. 1890

Rosari: 92 cm

M. 8,22 x 5,16 x 0,71 cm

Plata, vidre, or, miniatures

J-69

Panòplia amb 7 rosaris blancs

Mallorca

Ca. 1890

 

Plata i nacre

J-77

Panòplia amb 10 rosaris negres

Mallorca

Ca. 1890

 

Plata i pasta negra de vidre

J-78

Panòplia amb un rosari blanc

Mallorca

Ca. 1890

 

Plata i nacre

   4. INVENTARI DELS OBJECTES D'ORFEBRERIA

Núm. Registre Autor

Títol

Mides

Materials

O.01.

Antoni Falconer, 1498

Ostensori del Santuari de Lluc

75 cm alt x 50 cm ampl.

Plata sobredaurada i elements penjants

O.02.

Jaume Riera. Mallorca, 1539

Lignum Crucis

63 cm alt x 33'5 cm

Plata sobredaurada

O.03.

 

Reliquiari

45,5 cm x 22 cm

Plata sobredaurada, lacre i teixits

O.04.

 

Copó amb tapadora i escudella interior

13 cm boca x 38 cm alt x 14,5 cm

Plata sobredaurada

O.05.

 

Calze

8 cm boca x 27 cm alt x 15 cm base

Plata sobredaurada

O.06.

 

Calze

9,5 cm boca x 23,5 cm alt x 15 cm ampl.

Plata sobredaurada amb incrustacions de pedres vermelles i esmalt

O.07.

 

Calze, cullereta amb cinta i sobrecalze

9 cm boca x 25 cm alt x 16,5 cm ampl.

Plata sobredaurada amb aplicacions de medallons esmaltats, brillants i perles

O.08.

 

Calze

8 cm boca x 27,5 cm alt x 14 cm base

Plata sobredaurada

O.09.

 

Calze

9 cm boca x 17 cm alt x 13 cm base

Plata sobredaurada amb plicacions de botons esmaltats

O.10.

 

Calze amb tapadora

8 cm boca x 23 cm alt x 11 cm base

Plata sobredaurada amb aplicacions de flors amb brillants

O.11.

Dissenyada per Bartomeu Ferrà i realitzada per Antoni Pomar (1885)

Corona rica de la Mare de Déu de Lluc

20 cm x 9 cm

Or i pedres

O.12.

Dissenyada per Bartomeu Ferrà i realitzada per Antoni Pomar (1885)

Corona rica del Nin

11,5 cm

Or i pedres

O.13.

 

Corona per a la Mare de Déu Lluc

19,5 cm alt x 15 cm

Plata

O.14.

 

Corona per al Nin

12 cm alt x 10 cm

Plata

O.15.

 

Corona per a la Mare de Déu de Lluc

18 cm alt x 14 cm

Plata

O.16.

 

Corona per a la Mare de Déu de Lluc

24 cm x 9 cm

Plata sobredaurada

O.17.

 

Corona per al Nin

7,5 cm alt x 8 cm

Plata sobredaurada

O.18.

 

Corona per al Nin

14 cm x 7 cm

Plata

O.19.

 

Corona per al Nin

9 cm x 6 cm

Plata

O.20.

 

Corona de la Mare de Déu

14 cm x 7 cm

Llautó sobredaurat

O.21.

 

Corona de la Mare de Déu de Lluc

21 cm x 9 cm

Peltre i vidres de colors

O.22.

 

Corona del Nin

11 cm

Peltre i vidres de colors

O.23.

 

Corona per la Mare de Déu de Lluc

14 cm

Llautó retallat

O.24.

 

Corona del Nin

8 cm x 1 cm

Llautó retallat

O.25.

 

Corona del Nin

10 cm

Llautó retallat

O.26.

 

Patena

12 cm

Plata sobredaurada

O.27.

 

Patena

13,5 cm

Plata sobredaurada

O.28.

 

Joier gòtic

9,5 x 15 x 8,5 cm

Fusta folrada de cuiro i metall (ansa)

O.29.

(Segles XVII-XVIII)

Cofre

9,5 x 16 x 9 cm

Plata, fusta i teixits

O.30.

 

Trikerió

26 alt màx. X 13 cm base

Plata amb esmalts

O.31.

 

Calze

8 cm boca x 27 cm alt x 14,5 cm base

Plata sobredaurada i vidres

    5. INVENTARI DE VENTALLS

Núm. Registre

Títol

Taller

Cronologia

Mides

V-01

Ventall plegable

Xina

c. 1850

A.T.: 24 cm; A.P.: 12 cm; D.M.: 45 cm

V-02

Ventall plegable

França

Segona meitat s. XVIII

A.T.: 27,5 cm; A.P.: 13 cm; D.M.: 50,5 cm

V-03

Ventall plegable

Isabelí

c. 1860

A.T.: 24 cm; A.P.: 8 cm; D.M.: 45,5 cm

V-04

Ventall plegable

Isabelí

c. 1860

A.T.: 27,5 cm;  A.P.:  12 cm; D.M.: 52 cm

V-05

Ventall plegable

França

c. 1860

A.T.: 27 cm; A.P.: 8 cm; D.M.: 51,5 cm

V-06

Ventall plegable

França

c. 1880

A.T.: 27 cm;  A.P.: 12,5 cm; D.M.: 52 cm

V-07

Ventall plegable

Xina

c. 1850

A.T.: 28 cm; A.P.: 12 cm; D.M.: 51 cm

V-08

Ventall brisé

Xina

c. 1860

A.T.: 20,5 cm; A.P.: 20,5 cm; D.M.: 38 cm

V-09

Ventall per a nina

Isabelí

c. 1860

A.T.: 16 cm; A.P.: 5,5 cm; D.M.: 29,5 cm

V-10

Ventall brisé o de palmetes

Isabelí

c. 1860

A.T.: 27 cm; A.P.: 13,5 cm; D.M.: 50,5 cm

V-11

Ventall desplegable

Isabelí

c. 1860-1870

A.T.: 27 cm; A.P.: 11 cm; D.M.: 51,5 cm

V-12

Ventall plegable

Neoclàssic/ cristí

c. 1820

A.T.: 21,5 cm; A.P. 12 cm; D.M.: 40,5 cm

V-13

Ventall plegable

Isabelí

c. 1860

A.T.: 27 cm; A.P. 11 cm; D.M.: 52 cm

V-14

Ventall plegable

França

c. 1760

A.T.: 26 cm; A.P. 11 cm; D.M.: 50,5 cm

V-15

Ventall plegable

Itàlia

c. 1780

A.T.: 26,5 cm; A.P.: 12 cm; D.M.: 48,5 cm

V-16

Ventall plegable

València. Colomina

Final del s. XIX

A.T.: 38,5 cm; A.P.: 24,5 cm; D.M.: 73 cm

V-17

Ventall plegable

València. Colomina? O França?

Final del s. XIX

A.T.: 34 cm; A.P.: 23 cm; D.M.: 68 cm

V-18

Ventall plegable

València, Colomina

c. 1880

A.T.: 36 cm; A.P.: 23 cm; D.M. 68 cm

V-19

Ventall plegable

França, Isabelí

c. 1860

A.T.: 27,5 cm; A.P.: 13 cm; D.M.: 48 cm

V-20

Ventall plegable

València, Fàbrica de “Vicente”. Isabelí

c. 1830-1840

A.T.: 27 cm; A.P.: 13,5 cm; D.M.: 50,5 cm

V-21

Ventall plegable

Isabelí

c. 1860

A.T.: 28 cm; A.P.: 12,5 cm; D.M.: 52,5 cm

V-22

Ventall plegable

València. Fàbrica Colomina

c. 1880

A.T.: 27 cm; A.P.: 15 cm; D.M. 51,5 cm

V-23

Ventall plegable

Isabelí

c. 1860

A.T.: 24 cm; A.P. 12 cm; D.M.: 46 cm

V-24

Ventall plegable

Isabelí

c. 1860

A.T.: 27 cm; A.P.: 12 cm; D.M.: 51 cm

V-25

Ventall plegable

València, taller Francisco Martín. Isabelí

c. 1860

A.T.: 26,5 cm; A.P.: 11,5 cm; D.M.: 50,5 cm

V-26

Ventall

Isabelí

C. 1860

A.T.: 27 cm; A.P.: 13,5 cm; D.M.: 51 cm

V-27

Ventall plegable

De cerimònia

Final del s. XIX

A.T.: 21 cm; A.P.: 12 cm; D.M.: 39,5 cm

V-28

Ventall plegable

Modernista

c. 1880-90

A.T.: 21 cm; A.P.: 13,5 cm; D.M.: 39,5 cm

V-29

Ventall "pericó" plegable

València. Fàbrica Colomina

 

A.T.: 38 cm; A.P.: 24,5 cm; D.M.: 72,5 cm

V-30

Ventall "pericó" plegable

València. Fàbrica Colomina

c. 1880-90

A.T.: 38 cm; A.P.: 23 cm; D.M.: 72,5 cm

V-31

Ventall plegable

França

c. 1870-90

A.T.: 15 cm; A.P.: 10 cm; D.M.; 30 cm

V-32

Ventall plegable

Isabelí

c. 1870

A.T.: 24 cm; A.P.: 12,5 cm; D.M.: 46 cm

V-33

Ventall plegable

València. Fàbrica Colomina

c. 1890-1900

A.T.: 35 cm; A.P.: 21,5 cm; D.M.: 67 cm

V-34

Ventall plegable

Isabelí. Sembla valenciana

c. 1850-60

A.T.: 26,5 cm; A.P.: 11,7 cm; D.M.: 49 cm

V-35

Ventall plegable

Espanyol,  per turisme

Anys 60

A.T.: 22,5 cm; A.P.: 12,5 cm; D.M.: 43,5 cm

V-36

Ventall plegable

Isabelí, sembla valencià

c. 1860

A.T.: 27,5 cm; A.P.: 11,5 cm; D.M.: 52 cm

V-37

Capsa per a ventall xinès (pericó)

Xina, Cantó

1850

5,5 x 33,5 x 8 cm

V-38

Capsa per a ventall xinès

Xina, Cantó

1850

5 x 29 x 6 cm

 

6.         INVENTARI DE LES CREUS

​​​​​​​

Núm. Registre

Títol

Autor/taller

Mides

Materials

Iv.01

Crist crucificat

Indo-europeu s. XVII

28 x 27 cm

Ivori, fusta i metall

Iv.02

Crist crucificat

Espanyol, s. XVII-XVIII

30 x 25 cm

Ivori, fusta i metall

Iv.03

Talla de Crist a la creu

s. XV

 

Fusta

7.         INVENTARI D'INSTRUMENTS MUSICALS

Núm. Registre

Títol

Autor/taller

Materials

IM.01

Tamborí amb pal

Eivissa

Fusta policromada, pell i teixit

IM.02

Tamborí amb pal

Eivissa

Fusta policromada, pell i teixit

IM.03

Parella de castanyetes

Eivissa

Fusta i teixit

IM.04

Matraca i funda

Eivissa

Fusta policromada, pell i teixit

IM.05

Xeremia

Mallorca

Fusta, metall i teixits

IM.06

Xeremia

Mallorca

Fusta, metall i teixits

IM.07

Flabiol de canya

Mallorca o Eivissa

Canya i metall

IM.08

Flabiol de fusta negra

Mallorca

Fusta i metall

IM.09

Flabiol de fusta marró

Mallorca

Fusta i metall

IM.10

Pandereta decorada

Eivissa

Fusta, pell i metalls

IM.11

Tamborí amb pal

Mallorca

Fusta policromada, pell, metall i teixits

IM.12

Tamborí amb pal

Mallorca

Fusta policromada, pell, metall i teixits

8.         INVENTARI DELS EXVOTS, QUISTORS, BLASÓ I SAGRARI

Núm. Registre

Títol

Autor/taller

Mides

Materials

Ex.01

Exvot

Mallorca, 1812

25 x 30 x 2 cm

Fusta pintada a l'oli

Ex.02

Exvot

Mallorca, ca. 1776

24 x 30 x 2 cm

Fusta pintada a l'oli

Ex.03

Exvot

Mallorca, ca. 1734

25 x 29 x 2 cm

Oli sobre fusta

Ex.04

Exvot

Mallorca, s. XVII

29 x 32 x 2 cm

Fusta pintada a l'oli

Ex.05

Exvot

Mallorca, s. XVII-XVIII

24 x 30 x 2 cm

Oli sobre fusta

Ex.06

Exvot de Rafel Torres

Mallorca, 1837

21 x 34 cm

Oli sobre tela

Ex.07

Exvot Numancia

Mallorca, 1857

56,5 x 76,5 cm

Oli sobre tela

Ex.08

Exvot de la polacra Diana

Mallorca

49 x 61,5 cm

Oli sobre tela

Ex.09

Exvot de l'accident de carro

Mallorca, mitjan s. XIX

48 x 35,5 cm

Oli sobre fusta

Ex.10

Exvot del Patrón Guillermo Estades

Mallorca, primer terç s. XIX

26,5 x 36 cm

Aquarel·la sobre paper

Ex.11

Exvot de Joan Covas d'Andratx de la balandra Lugarda

Mallorca, 1865

33,5 x 48,5 cm

Aquarel·la sobre paper

Ex.12

Exvot del patró Joan Verger del falucho Sant Antoni

Mallorca, ca. 1841

44 x 54 cm

Aquarel·la sobre paper

Ex.13

Exvot de la barca Elvira del capità Sbert

Mallorca, A. Pou, 1880

41 x 49,5 cm

Aquarel·la sobre paper

Ex.14

Exvot del llaüt Bienvenida del patró Antoni Juan Joy

Mallorca, 1867

44,5 x 56,5 cm

Aquarel·la sobre paper

Ex.15

Exvot de Joan Pellicer de la fragata Española

Mallorca, ca. 1851

62 x 69,5 cm

Aquarel·la sobre paper

Ex.16

Exvot d'Antònia Lladó Monzó de Binissalem

Mallorca, 17 de gener de 1884

33 x 42,5 cm

Aquarel·la sobre paper

Ex.17

Quistor amb figures de la Mare de Déu de Lluc i el Nin

Mallorca, s. XVII-XVIII

33,5 x 18,5 x 11,5 cm

Fusta policromada i metall

Ex.18

Quistor amb figures de la Mare de Déu de Lluc i el Nin

Mallorca, segles XVII-XVIII

33,5 x 18,5 x 11,5 cm

Fusta policromada i metall

Ex.19

Blasó de l'Arxiduc Carles com a rei d'Espanya

Mallorca, ca. 1707

33,5 x 18,5 x 11,5 cm

Fusta policromada i metall

Ex.20

Sagrari gòtic

Mallorca, s. XV

80 x 62 x 30 cm

Fusta

9.         INVENTARI DELS OBJECTES DE METALL

Núm. Registre

Títol

Autor/taller

Mides

Materials

Mt.01

Encenser

Xauen (Marroc)

28 cm alt x 21 cm

Llautó

Mt.02

Encenser

Desconegut

23 cm alt x 10,5 cm ampl.

Llautó

Mt.03

Encenser

Desconegut

24,5 cm alt x 12 cm ampl.

Llautó o peltre

Mt.04

Encenser

Desconegut

18,5 cm alt x 10,5 cm ampl.

Llautó

Mt.05

Encenser

Desconegut

15,5 cm alt x 10 cm ampl.

Llautó

Mt.06

Encenser

Desconegut

12 cm alt x 11 cm ampl.

Llautó

Mt.07

Encenser

Desconegut

20,5 cm alt. X 8,5 cm ampl.

Llautó

Mt.08

Encenser

Desconegut

19,5 x 12,5 cm ampl.

Llautó

Mt.09

Encenser

Desconegut

22 cm alt x 11,5 cm ampl.

Llautó

Mt.10

Encenser

Desconegut

20 cm alt x 12 cm ampl.

Llautó

Mt.11

Encenser

Desconegut

21,5 cm alt x 11,5 cm ampl.

Llautó

Mt.12

Encenser

Desconegut

16 cm alt x 9,5 cm ampl.

Llautó

Mt.13

Encenser

Desconegut

11,5 cm alt x 10 cm ampl.

Llautó

Mt.14

Encenser

Desconegut

17,5 cm alt x 15 cm ampl.

Llautó

Mt.15

Encenser

Desconegut

17 cm alt x 11 cm ampl.

Llautó

Mt.16

Encenser petit

Desconegut

11 cm alt x 6 cm ampl.

Llautó

Mt.17

Encenser

Desconegut

11,5 cm alt x 11 cm ampl.

Llautó

Mt.18

Encenser

Desconegut

24 cm alt x 12 cm ampl.

Llautó

Mt.19

Encenser

Desconegut

24 cm alt x 12 cm ampl.

Llautó o peltre

Mt.20

Encenser

Desconegut

26 cm alt x 10,5 cm ampl.

Llautó

Mt.21

Encenser

Desconegut

21,5 cm alt x 10 cm ampl.

Llautó

Mt.22

Encenser

Desconegut

21 cm alt x 10,5 cm ampl.

Llautó

Mt.23

Plat d'almoina amb figureta de Sant Pere

Desconegut

19 cm x 4 x 10,5 cm; 18,5 cm alt

Llautó, fusta estucada i policromada i metall

Mt.24

Figureta de fusta per a plat d'almoina. Ànima del Purgatori

Desconegut

16,5 cm alt

Fusta estucada, policromada i metall

Mt.25

Figureta per a plat d'almoina. Sant Nicolau

Desconegut

18 cm alt

Fusta estucada, policromada i metall

Mt.26

Figureta de fusta per a plat d'almoina. Jesús com a anell de Déu

Desconegut

17,5 cm alt

Fusta estucada, policromada i metall

Mt.27

Plat d'almoina amb Sant Jordi o Sant Martí al frontal

Desconegut

33,5 cm boca x 6 cm alt x 20 cm base

Llautó

Mt.28

Plat d'almoina

Desconegut

35 cm x 5,5 cm alt

Llautó i esmalts

Mt.29

Plat d'almoina. Tema del Agnus Dei

Desconegut

36,5 cm x 4 cm alt x 22 cm

Llautó

Mt.30

Plat d'almoina amb el sacrifici d'Abraham en el front

Desconegut

42 cm x 4 cm alt x 28 cm

Llautó

Mt.31

Plat d'almoina amb Sant Cristòfol carregant el nin

Desconegut

39,5 cm x 4 cm alt x 24 cm

Llautó

Mt.32

Portapau amb ansa amb el Misteri del Naixement i el Pare celestial a la rematada

Desconegut

14 cm alt x 10,5 x 3 cm

Bronze

Mt.33

Campaneta

Desconegut / 1554

13 cm alt x 7 cm

Bronze

Mt.34

Càntir

Desconegut

38 cm x 26 cm ampl.

coure

Mt.35

Poulet per aigua beneïda

Desconegut

25 cm x 4 cm alt x 22 cm ampl.

Llautó

Mt.36

Poal de pou o calderet

Desconegut

13,5 cm x 15 cm ampl.

Coure batut

Mt.37

Poal de pou o calderet

Desconegut

12,5 cm x 4 cm ampl.

Coure batut

Mt.38

Càntir

Desconegut

9 cm boca x 28 cm alt x 10,5 cm base

Coure batut

Mt.39

Pitxer

Desconegut

8,5 cm boca x 26 cm alt x 12 cm base

Coure batut

Mt.40

Lluminària d'un braç

Desconegut

29,5 cm alt x 8,5 cm ampl.

Llautó

Mt.41

Lluminària de sis braços amb pantalla

Desconegut

65 cm alt x 28 cm ampl.

Llautó i ferro

Mt.42

Safata amb forats per aplicar dos objectes que s'han perdut

Desconegut

25,5 x 19 cm

Xapa de llautó

Mt.43

Encenser

Desconegut

21,5 cm alt x 12 cm ampl.

Llautó

Mt.44

Figureta de fusta per a plat d'almoina. Santa Teresa

Desconegut

21,5 cm alt

Fusta estucada, policromada, estofada i metall

 

​​​​​​​10.       INVENTARI DELS OBJECTES ROMANS

Núm. Registre

Títol

Materials

OR.01

Làpida

Pedra

OR.02

Làpida

Pedra

OR.03

Làpida

Pedra

OR.04

Làpida

Pedra

OR.05

Làpida

Pedra

OR.06

Làpida

Pedra

OR.07-24

Ploms

 

OR.25

Àmfora púnica

Fang cuit

OR.26

Àmfora púnica

Fang cuit

OR.27

Àmfora púnica

Fang cuit

OR.28

Àmfora romana

Fang cuit

OR.29

Àmfora romana

Fang cuit

OR.30

Àmfora romana

Fang cuit

OR.31

Àmfora romana

Fang cuit

OR.32

Àmfora romana

Fang cuit

OR.33

Àmfora romana

Fang cuit

OR.34

Palangana

Fang cuit

 

​​​​​​​11.       INVENTARI DEL MOBILIARI

Núm. Registre

Títol

Autor/taller/ cronologia

Mides

Materials

M-01

Arqueta eucarística

s. XVII

46 x 29 x 25 cm

Noguer ebenitzat

M-02

Escriptori-arquilla

s. XVI- XVIII (estil mudèjar i barroc)

80 x 79 x 49 cm

Pollancre, avet, cedre, noguer, boix i ós

M-03

Cadira policromada

s. XVIII (Barroc popular)

125 x 54 x 44 cm

Pollancre o avet tintat

M-04

Cadira de braços

Segona meitat s. XVII (Barroc)

125 x 75 x 60 cm

Pollancre tenyit

M-05

Cadira de repòs

s. XVII- XVIII (Barroc a Mallorca)

123 x 62 x 50 cm

Morera

M-06

Cadira de respatller alt

s. XVII-XVIII (Barroc)

118 x 54 x 46 cm

Noguer

M-07

Caixa gòtica catalana

s. XIV (Gòtic)

107 x 66 x 50 cm

Avet o pollancre

M-08

Caixa barroca a Mallorca

s. XVII-XVIII (Barroc)

140 x 60 x 58 cm

Morera massissa

M-09

Calaixera-canterano

s. XIX (fernandí)

142 x 100 x 60 cm

Avet, pollancre, cedre, boix, xicranda i acer motejat

M-10

Capelleta-vitrina

s. XVIII (Barroc i rococó)

Escaparata: 87 x 78 x 37 cm

Taula: 80 x 66 x 45 cm

Llenyam vermell i avet

M-11

Escaparata amb betlem

s. XVII-XVIII (Barroc)

47 x 30 x 22 cm

Pi ebanitzat

M-12

Escaparata del Bon Jesús recolzat

s. XIX (Isabelí)

56 x 33 x 18 cm

Cedre massís

M-13

Escaparata de Sant Josep

s. XVIII (Barroc i rococó)

104 x 56 x 50 cm

Alber, pollancre i noguer

M-14

Escaparata amb el Crist del Calvari

s. XIX (Fernandí)

76 x 50 x 30 cm

Caoba, xicranda, boix i avet

M-15

Escaparata amb el betlem de la Glòria de paper

s. XVIII-XIX (Neoclàssic)

75 x 62 x 42 cm

Caoba de Cuba i boix

M-16

Escaparata amb la Divina Pastora

s. XIX (Neoclàssic)

90 x 43 cm

Caoba de Cuba, llampúdol, xicranda i nusos d'acer

M-17

Escaparata amb el Nin Jesús Pastoret

s. XIX

81 x 40 x 33 cm

Perera i avet

M-18

Escaparata de la Glòria de fils

s. XIX (Neoclàssic)

70 x 63 x 36 cm

Caoba de Cuba, boix, xicranda clara i avet

M-19

Escaparata dels arbres fruiters

s. XIX (Romàntic)

78 x 63 x 46 cm

Caoba de Cuba, boix, banús, giny, xicranda i llenyam vermell

M-20

Llit entorcillat amb cobricel

s. XVII-XVIII

230 x 192 x 148 cm

Noguer, avet i pi vermell

M-21

Paperera contador amb taula

s. XVII (Barroc)

Taula: 101 x 64 x 43 cm

Paperera: 100 x 88 x 41 cm

Morera, olivera, noguer i castanyer

M-22

Taula de racó

s. XVIII (Carles IV)

68 x 60 cm

Llenyam vermell, pollancre, boix, caoba de Cuba, xicranda i llampúdol

M-23

Taula amb sobre decorat

s. XVII-XVIII (Barroc)

73 x 55 x 63 cm

Noguer ebenitzat

 

​​​​​​​12.       INVENTARI DE LES CONDECORACIONS

Núm. Registre

Títol

Autor/taller/ cronologia

Materials

Con.01

Placa commemorativa

Mallorca, 1901

Llautó i esmalts

Con.02

Creu pectoral del P. Perelló

Mallorca, Final del s. XIX

Or i 5 ametistes

Con.03

Creu pectoral del bisbe

 

Plata

Con.04

(sense títol)

 

 

Con.05

(sense títol)

 

 

Con.06

(sense títol)

 

 

Con.07

(sense títol)

 

 

Con.08

Medalla de l'Escolta Major de Mallorca

 

 

Con.09

Faixí del general García-Ruíz

 

 

Con.10

Medalla d'or al mèrit turístic

Mallorca, s. XX

Or

Con.11

Medalla del Colegio Oficial de Graduados Sociales de Baleares

Mallorca

Plata

Con.12

Medalla

 

 

Con.13

Medalla d'esportista

 

Plata

Con.14

Medalla dels donants de sang

 

Or i esmalts

Con.15

Medalla

Mallorca

Plata

Con.16

Medalla de la Sociedad Deportiva La Salle de Fútbol

Mallorca

Plata, or i metalls

Con.17

Medalla del Parlament de les Illes Balears

Mallorca, 1983

Bronze

Con.18

Medalla del Parlament de les Illes Balears

Mallorca, 1983

Plata

Con.19

Medalla de l'ajuntament de Barcelona

Barcelona

Or i plata sobredaurada

Con.20

Medalla de la ciutat de Palma

Mallorca

 

Con.21

Medalla

Mallorca

Or i plata sobredaurada

Con.22

Medalla

 

Plata

Con.23

Medalla

 

Plata

Con.24

Medalla

Mallorca

Or

Con.25

Medalla

Mallorca

Bronze

Con.26

Medalla del Papa Pablo VI

 

Plata

Con.27

Medalla

 

Plata

Con.28

Medalla feta amb una moneda del rei Carles IV

 

Or

Con.29

Medalla feta amb una moneda de la reina Victoria d'Anglaterra

 

Or

Con.30

Bastó del governador civil D. Rafael Álvarez Serveix

Mallorca, 1901, taller de Forteza Rey

Or, pedres riques i esmalts; fusta i teixit

Con.31

Bastó del bisbe Perelló

Mallorca, s. XVI-XIX

Or, fusta

Con.32

Bastó del Capità General de les Balears D. Juan Bautista Sánchez González

Mallorca, 1944

Or, pedres riques, esmalts; carei, metalls i teixits

Con.33

Bastó del governador civil D. Pedro Llosas Badía

Mallorca, 1928

Or, pedres riques, esmalts; carei, metalls i teixit

Con.34

Bastó

 

Or, fusta i teixits

Con.35

Bastó

 

Metall, fusta i teixits

Con.36

Bastó

 

Metall, fusta i teixits

Con.37

Bastó

 

Or, fusta i carei

Con.38

Bastó

 

Plata, fusta i teixits

Con.39

Bastó

 

Or, fusta i teixits

Con.40

Bastó

 

Metall, fusta i texits

Con.41

Plaqueta que acompanya el bastó núm. 33

 

Metall

13.       INVENTARI DELS PREMIS LITERARIS

Núm. Registre

Títol

Mides

Materials

P-01

Guardó que figura un ramet de gessamins sobre peanya

21 x 11 cm

Plata i fusta

P-02

Guardó en forma de palma

10 x 4,5 cm

Plata daurada i vellut

P-03

Guardó que figura un gerro amb gessamins

26 x 8 cm

Plata i plata daurada

P-04

Copa

9 x 16 x 7 cm

Plata (amb puntxó)

P-05

Guardó que figura un gessamí sobre peanya

13 x 5 cm

Plata i fusta

P-06

Guardó que figura dues flors sobre peanya

13 x 7 cm

Plata, plata daurada i fusta

P-07

Guardó que figura un remet de floretes

18,5 x 12,5 cm

Plata, fusta i suro

P-08

Guardó que figura un ramet de flors

19,5 x 9 cm

Plata daurada i espolinada i fusta

P-09

Copa sobre peanya

19,5 x 8 cm

Plata daurada i fusta

P-10

Guardó que figura un ramet amb flors reposades

18 x 5,5 cm

Plata daurada

P-11

Guardó que figura una flor

17 x 4,5 cm

Plata daurada

P-12

Guardó que figura una flor

8,5 x 4 cm

Plata

P-13

Guardó que figura una flor

18 x 12,5 cm

Bronze

P-14

Guardó que figura un ramet de flors

21,5 x 10 cm

Plata i plata daurada

P-15

Guardó que figura una flor

14,5 x 7,5 cm

Plata

P-16

Guardó que figura una flor

32,5 x 10 cm

Plata i esmalt

P-17

Copa

10,5 x 22,5 x 10,5 cm

Plata daurada

P-18

Guardó que figura un ramet de flors dins un gerro

30 x 13 cm

Plata i plata daurada i espolinada

P-19

Medalla

4,3 cm x 8 cm long.

Or

P-20

Medalla

4 cm

Plata

P-21

Medalla

5,1 cm

Plata (amb punxó)

P-22

Medalla

3 cm

Bronze

P-23

Medalla

3,9 cm

Plata

P-24

Guardó que figura un gerro amb gessamins

30 x 12 cm

Plata i plata daurada

P-25

Guardó que figura un gerro amb gessamins

32,5 x 10,5 cm

Plata i plata daurada (punxó a prop del començament)

P-26

Trofeu amb peanya

22 x 7,5 cm

Fusta, plata i or

P-27

Trofeu

20 x 19 cm

Fusta, plata, plata daurada i conxa marina

P-28

Trofeu

13 x 11,5 cm

Fang cuit, fusta i plata

P-29

Medalló

7 cm

Bronze

P-30

Medalló

7,8 cm

Bronze

P-31

Medalló

5,4 cm

Bronze

P-32

Medalló

9 cm

Bronze

P-33

Setrilleres

V. 11 cm alt; C. 9,3 cm alt; B: 2,2 x 1,31 cm

Plata i pedres de colors

P-34

Centre d'escriptori

14,5 x 15,2 x 8,5 cm

Plata

P-35

Escrivania

T. 6,6 cm alt, P. 23 cm llarg

 

14.       INVENTARI DELS OBJECTES DE VIDRE

Núm. Registre

Títol

Autor/taller/ cronologia

Mides

Materials

V.01

Garrafa

Mallorca, s. XVIII

33,5 cm alt x 16 cm ampl.

 

V.02

Gerret amb ansa

s. XIX

8 cm boca x 11 cm alt x 6 cm base

 

V.03

Tassó

 

11,5 cm boca x 15,8 cm alt x 7 cm base

 

V.04

Comboi per a setrilleres

Segona meitat del s. XIX

28 cm alt x 21 ampl.

Fusta, ivori (suports); vidre (setrilleres)

V.05

Tassó pintat

Itàlia, Bohèmia o València (s. XVIII)

6,5 cm boca x 8,5 cm alt x 5 cm base

 

V.06

Dolcera amb tapadora

 

8,5 cm boca x 33,5 cm alt x 11 cm base

 

V.07

Copa amb inscripció

Holanda o Bèlgica (mitjans s. XVII)

8 cm boca x 18 cm alt x 9 cm base

 

V.08

Garrafa

 

3 cm boca x 21 cm alt x 7 cm base

 

V.09

Porró/càntir

 

25 cm alt x 15,5 cm ampl.

 

V.10

Copa

s. XVIII

9 cm boca x 22 cm alt x 10 cm base

 

V.11

tap per a botelles

Mallorca, s. XVIII

25 cm long x 4 cm ampl.

 

V.12

Botella amb fils de lacticini

Catalunya, s. XVIII

3 cm boca x 28 cm alt x 10 cm base

Vidre bufat

V.13

Botella

Catalunya, s. XVIII

3,5 cm boca x 30 cm alt x 10 cm base

Vidre bufat

V.14

Botella

Catalunya, s. XVIII

3 cm boca x 28,5 cm alt x 9 cm base

Vidre bufat

V.15

Porró

Mallorca, s. XVIII-XX

7 cm boca x 23 cm alt x 21 cm ampl. X 14 cm base

 

V.16

Florera

Mallorca, s. XIX

9 cm boca x 23,5 cm alt x 14 cm base

Vidre bufat

V.17

Flascó

 

5,5 cm boca x 25 cm alt x 9 cm base

 

V.18

Ampolla

Mallorca, s. XVIII-XIX

2,5 cm boca x 8,5 cm alt x 4,5 cm base

Vidre bufat

V.19

Copa

Mallorca, s. XVIII-XIX

4 cm boca x 10,5 cm alt x 5 cm base

 

V.20

Copa

Mallorca

5 cm boca x 10 cm alt x 5,5 cm base

Vidre bufat

V.21

Copa

Mallorca, s. XVIII-XIX

7,5 cm boca x 18,5 cm alt x 8 cm base

 

V.22

Canadella

Mallorca, s. XVIII

7 cm alt

 

V.23

Canadella

Mallorca, s. XVIII

7 cm alt

 

V.24

Canadella

Mallorca, s. XVIII

6 cm alt

 

V.25

Canadella

Mallorca, s. XVIII

6,5 cm alt

 

V.26

Copa

 

9,5 cm boca x 14 cm alt x 7,5 cm base

 

V.27

Copa

 

9,5 cm boca x 14 cm alt x 7,5 cm base

 

V.28

Florera

 

11 cm boca x 28,5 cm alt x 7,5 cm base

 

V.29

Copa

Mallorca

7 cm boca x 15,5 cm alt x 6,5 cm base

Vidre bufat

V.30

Florera/botella

Mallorca

5 cm boca x 29 cm alt x 9 cm base

Vidre bufat

V.31

Tassó

Mallorca

8,5 cm boca x 13,4 cm alt x 8 cm base

Vidre bufat

V.32

Canelobre

Mallorca, s. XX

4,5 cm boca x 25 cm alt x 5,5 cm base

Vidre bufat

V.33

Alambí

 

14,5 cm llarg x 8 cm ampl.

 

V.34

Flascó

Mallorca, fàbrica de vidres Gordiola, s. XX

3,5 cm boca, x 19 cm llarg

Vidre bufat

V.35

Piqueta d'aigua beneïda per penjar

Mallorca, s. XIX

20,5 cm alt x 14 cm ampl.

 

V.36

Porró/càntir

Mallorca, s. XVIII

34,5 cm alt x 20,5 cm ampl.

 

V.37

Pitxer

Mallorca, s. XIX

8 cm boca x 22 cm alt x 11 cm base.

Vidre bufat

V.38

Florera

Mallorca, s. XX

30 cm alt x 14 cm ampl.

Vidre bufat

15.       INVENTARI DEL MONETARI MEDIEVAL I MODERN.

Núm. Registre

Títol

MO.01

Moneda/medalla. Espanya. El rei Carles IIII

MO.02

Moneda/medalla. Regne Unit. La reina Victòria

MO.03

Moneda. Suïssa.

MO.04

Moneda. Espanya. El rei Alfons XIII

MO.05

Moneda. Espanya. El rei Alfons XIII

MO.06

Moneda. Espanya. El rei Ferran VII

MO.07

Moneda. Àustria. Maria Theresa, arxiduquessa

MO.08

Moneda. Estats Units. El president Warren G. Harding

MO.09

Moneda. Itàlia. El rei Umbert de Savoia

MO.10

Moneda. França. L'emperador Napoleó

MO.11

Moneda

MO.12

Moneda/medalla. Regne Unit. El rei George V.

MO.13

Moneda/medalla. Regne Unit. La reina Victòria

MO.14

Moneda/medalla. Regne Unit. El rei Edward VII

MO.15

Moneda. Espanya. El rei Alfons XIII i la reina Victòria Eugènia

MO.16

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.17

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.18

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.19

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.20

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.21

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.22

Moneda. Espanya. La reina Isabel II.

MO.23

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.24

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.25

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.26

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.27

Moneda. Espanya

MO.28

Moneda. Espanya

MO.29

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.30

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.31

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.32

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.33

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.34

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.35

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.36

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.37

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.38

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.39

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.40

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.41

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.42

Moneda. Espanya. La reina Isabel II

MO.43

Moneda. Espanya

MO.44

Moneda. Espanya

MO.45

Moneda. Espanya

MO.46

Moneda. Espanya

MO.47

Moneda. Espanya. El rei Ferran VII

MO.48

Moneda. Espanya. El rei Ferran VII

MO.49

Moneda. Espanya

MO.50

Moneda medieval

MO.51

Moneda medieval

MO.52

Moneda. Espanya

MO.53

Moneda medieval

MO.54

Moneda medieval

MO.55

Moneda medieval

MO.56

Moneda. Espanya

MO.57

Moneda. Espanya

MO.58

Moneda medieval. Espanya

MO.59

Moneda medieval. Espanya

MO.60

Moneda medieval. Espanya

MO.61

Moneda medieval. Espanya

MO.62

Moneda. Espanya. El rei Ferran VII

MO.63

Moneda. Espanya. El rei Felip V.

MO.64

Moneda medieval

MO.65

Moneda medieval

MO.66

Moneda medieval

MO.67

Moneda medieval

16.       INVENTARI MONETARI ROMÀ

Núm. Registre

Títol

Revers i envers

Mides

Materials

MLL-001

AS UNCIAL

Cap amb dues cares (bifront)

3,21 cm

Coure

MLL-002

AS UNCIAL

Cap amb dues cares

3 cm

Coure

MLL-003

AS UNCIAL

Cap amb dues cares

3,09 cm

Coure

04

SEXTANT

Cap / Figures en filera

1,81 cm

Coure

05

ABÚRCIA

¿ / Auriga amb quatre cavalls

1,95 cm

Plata

06

ÆMILIA

I.PIAV CO / PAVLVS

1,84 cm

 

07

ANTÒNIA

CAESAR IMP. PONT. III. VIR: R. C.P / ¿

2,04 cm

Plata

08

ANTÒNIA

ANTAVC. III. VIR. R.P.C / ?

1,62 cm

Plata

09

ANTÒNIA

Nau romana / àguila

1,79 cm

Plata

10

ANTÒNIA

ANTAVC / LEC V.

1,72 cm

Plata

11

ANTÒNIA

ATAVC / LEC VI

1,60 cm

Plata

12

ANTÒNIA

ANT. AVC. III. VIR. R.P.C. / LEC III

1,78 cm

Plata

13

ANTÒNIA

ANTAVC / LEC XX

1,73 cm

Plata

14

ANTÒNIA

ANTAVC /LEC XV

1,63 cm

Plata

15

ANTÒNIA

ANTAVC / LEC XX

1,70 cm

Plata

16

CALPÙRNIA

? / FISO FRUGI

1,72 cm

Plata

17

CARÍSSIA

? ?

1,38 cm

Plata

18

CARVÍLIA

? / quadriga

1,90 cm

Plata

19

CÀSSIA

CASSIUS CELT-R III VIII / ?

2,52 cm

Coure

20

CLÀUDIA

Cap / Quadriga

1,71 cm

Plata

21

CLÀUDIA

Cap / CLODIVS

1,94 cm

Plata

22

CONSÍDIA

Cap / C. CONSIDI

1,92 cm

Plata

23

CORNÈLIA

Cap amb casc / quadriga CN LENT

1,68 cm

Plata

24

CREPÚSIA

? / Genet a cavall CC. LV

1,68 cm

Plata

25

DECIMIA

Cap amb casc / TLAVS ROMA

1,75 cm

Plata

26

EGNATULEIA

EGNATULEIA / ROMA

1,44 cm

Plata

27

FLAMINIA

Cap amb casc ROMA / quadriga

1,74 cm

 

28

HERENNIA

Cap i PIETAS / M. HERENNI

1,75 cm

Plata

29

JÚLIA

Cap llorejat / CAESAR

1,66 cm

Plata

30

JÚLIA

Elefant i CAESAR / flama, llampera...

1,78 cm

Plata

31

JÚLIA

Cap / IMP CAESAR

2,19 cm

Plata

32

JÚNIA

Cap / SAN BRUTI

1,80 cm

 

33

LÚRIA

Cap llorejat / S.C. VS. A. CRIP

2,72 cm

 

34

MARCIA

Cap / genet a cavall i QJ ARR

1,88 cm

Plata

35

MINUCIA

Cap amb casc / quadriga

1,85 cm

Plata

36

NÆVIA

Cap / quadriga, XI i CAESAR

1,85 cm

Plata

37

NONIA

BNIMARRIRIG / VVV III LAN IIII RAAN, S.C.

2,63 cm

Coure

38

SÀLVIA

C.R.R.P / M. COS. PESILC

1,85 cm

Plata

39

SÀLVIA

RRAXIRIB IIII / III UR AAA FF

2,85 cm

 

40

SCRIBONIA

LIBO BONEVENT / FUITAL

1,84 cm

 

41

TITÚRIA

SABIN / dues figures

1,91 cm

Plata

42

VÍBIA

Cap i A N S A / Quadriga i AINJA

1,58 cm

Plata

43

INCERTA

Cap amb casc / dos genets a cavall i ROMA

1,65 cm

Plata

44

VICTORIAT

Cap llorejat / ?

1,52 cm

 

45

OCTAVI AUGUST

DIVINE PATER PATER SALPAJA / STIEGOS i L. CAESARES

1,85 cm

 

46

OCTAVI AUGUST

DIVUS AUGUSTUS PATER / PROVIDENT

2,90 cm

Coure

47

OCTAVI AUGUST

XV TNO /ETAN

2,40 cm

 

48

OCTAVI AUGUST

PATER /S. C.

1,82 cm

 

49

OCTAVI AUGUST

US USTAN / S.C

2,48 cm

 

50

OCTAVI AUGUST

DIUUS AUGUSTUS PATER / àguila

2,90 cm

 

51

AGRIPA

AGRIPALF COS / Figura masc. S.C.

2,85 cm

 

52

TIBERI

DIVI AUGF AVGUSTUS cap de Tiberi / Figura femenina

1,75 cm

Plata

53

TIBERI

AVGVS / SIXXIIIIPONTIEMAXIN

2,90 cm

 

54

TIBERI

DIVI AVGV

2,60 cm

 

55

TIBERI

AVGVSTVS T.F. IMPERAT / PONTIFEX T NEVM- NOTE

2,65 cm

 

56

DRUSO

CAESAR TLAUU CEDIVIAVGNOD / POTEST TRIBVM

2,65 cm

 

57

CLÀUDI

DIVUS CAESAR AVO [...] LAV / AVGVSTA

2,60 cm

 

58

GERMÀNIC

Quadriga GERMANICVS CAESAR / Figura masc. IGNIS DE VICTIS

2,78 cm

 

59

GERMÀNIC

GERMANICUS CAESAR DIVI / GGERMIPMI

2,78 cm

 

60

CALÍGULA

C CAESAR DIVI AVG PRO NAV GEPMIPP

3,20 cm

 

61

CALÍGULA

C CAESAR AVGE VIC ONMIRIO / Figura asseguda

2,80 cm

 

62

CALÍGULA

AGS An IVI AVG IIII / VESTA

2,75 cm

 

63

CLAUDI I

CLAUDIUS CAESAR / AVGVSTA

2,75 cm

 

64

CLAUDI I

CLAUDIUS CAESAR / CONSTANTIAE

2,65 cm

 

65

CLAUDI I

CLAUDIUS CAESAR AVG MIRPIM / AVGVSTA

2,85 cm

 

66

CLAUDI I

TI CLAUDIUS CAESAR / S.C.

2,63 cm

 

67

CLAUDIUS I

CLAUDIUS CAESAR AUG. / figura girada

3 cm

 

68

NERÓ

NERO CAESAR AVG. GERMINIP / UBI QPART AI ANUMCLUSIT PALEP

2,60 cm

 

69

NERÓ

NERO C AVG D CAESAR AVG COSTM TAPI / Soldat assegut i ICMX

3,23 cm

 

70

NERÓ

NERO CAESAR AVG LER amb cap llorejat / Soldat de peus S.C.

2,50 cm

 

71

NERÓ

NERO CAESAR AVG P MAX PR / Figura asseguda i S.C.

2,50 cm

 

72

GALBA

Cap / ?

3,42 cm

 

73

GALBA

IM AVG / S C BLICA

3,45 cm

 

74

VITELIUS

Cap / AVGVSTA

2,60 cm

 

75

VESPASIÀ

Cap llorejat / RIPO

1,57 cm

Plata

76

VESPASIÀ

Cap llorejat / IV DALA

1,62 cm

Plata

77

VESPASIÀ

NADDAV JS / PONT II

1,77 cm

Plata

78

VESPASIÀ

[...]SVESPA[...] / Figura i S C

2,71 cm

 

79

DOMICIÀ

Cap llorejat / S C AVGVST

2,52 cm

 

80

DOMICIÀ

DOMIT AVCGERM / JOVI VICTORI

3,45 cm

 

81

DOMICIÀ

RM C i cap llorejat / Figura de peus S C

2,73 cm

 

82

DOMICIÀ

Cap llorejat / altar i AVGVSTI

2,86 cm

 

83

DOMICIÀ

Cap / Figura

2,67 cm

 

84

DOMICIÀ

IMPCA DOMITAVGGERM / Guerrer i S C

2,55 cm

 

85

NERVA

Cap / CONCO S C

2,62 cm

 

86

NERVA

NERVA CAESAR AVG / PL TVNA S C

2,62 cm

 

87

NERVA

Cap llorejat PMIXPCOS III GMP / ?

2,56 cm

 

88

TRAJÀ

Cap llorejat / Figura femenina CONS P S PORO

1,69 cm

Plata

89

TRAJÀ

Cap llorejat / figura femenina MTR PIOS

1,70 cm

 

90

TRAJÀ

NERVA TRAJAN AV / TRPO S G

2,68 cm

 

91

TRAJÀ

Cap llorejat NERVA TRAJAN / Figura asseguda

3,18 cm

 

92

ADRIÀ

AVG ADRIANVS / Figura femenina

3,33 cm

 

93

ADRIÀ

ADRIANVS AVGVSTVS / Figura asseguda

3,10 cm.

 

94

ADRIÀ

HADRIANVS AVGVSTVS Cap llorejat / Figura Femenina S C

3,08 cm

 

95

ADRIÀ

HADRIANVS AV CO / Figura femenina S C

2,95 cm

 

96

ADRIÀ

HADRIANVS AVG CO i cap llorejat / Ell mateix S C

3,10 cm

 

97

ADRIÀ

ADRIANVS Cap llorejat / Personatge davant tribuna

3,25 cm

 

98

ADRIÀ

Cap llorejat / Figura femenina S C

2,95 cm

 

99

ADRIÀ

HADRIANVS AVG COS III PP / Figura i S C

2,55 cm

 

100

ANTONÍ PIUS

? / Figura de peus S C

2,95 cm

 

101

ANTONÍ PIUS

DIVUS ANTINIUS / altar amb quatre esglaons i una flama CONSECRATIO

3,30 cm

 

102

ANTONÍ PIUS

ANTONIUS AVG

3,34 cm

 

103

ANTONÍ PIUS

ANTONIVS AVG / INDU S C

3,20 cm

 

104

ANTONÍ PIUS

Cap llorejat / Figura femenina S C

2,75 cm

 

105

ANTONÍ PIUS

ANTONIUS PIUS AUG R R P III / Figura femenina S C

3,15 cm

 

106

ANTONÍ PIUS

Cap llorejat / Figura femenina S C

3,05 cm

 

107

ANTONÍ PIUS

Cap llorejat / Figura femenina S C

2,95 cm

 

108

FAUSTINA MARE

Cap femení DIVA FAVSTINA / AETER S C

3,16 cm

 

109

FAUSTINA MARE

DIVA FAVSTINA / Figura femenina

2,30 cm

 

110

FAUSTINA MARE

Cap FAVSTINA / Figura femenina

2,55 cm

 

111

FAUSTINA MARE

Cap / Figura femenina portant ofrenes S C

3,15 cm

 

112

FAUSTINA MARE

DIVA AVGVSTA FAVSTINA / figura femenina S C

2,55 cm

 

113

MARC AURÈLI

Cap llorejat MARC ANTONI / Figura femenina amb llança S C

3,13 cm

 

114

MARC AURÈLI

Cap llorejat MANTOMINUS / Figura masculina per terra amb cràtera al sol

2,53 cm

 

115

MARC AURÈLI

Cap llorejat / Figura femenina S C

3,06 cm

 

116

MARC AURÈLI

MANT DMINUS cap llorejat / Figura femenina S C SALUTIANVS

2,90 cm

 

117

MARC AURÈLI

Cap llorejat CAES M LAUREL ANI NVT AVG P M / S C

3,23 cm

 

118

MARC AURÈLI

Cap llorejat / figura asseguda

2,98 cm

 

119

MARC AURÈLI

Cap llorejat / soldat armat amb llança i escut S C IMP H

2,88 cm

 

120

FAUSTINA FILLA

FAVST AVG cap / Figura femenina S C

3,15 cm

 

121

FAUSTINA FILLA

FAVSTINA AVGVSTA / MATRI MAGMAE S C

2,95 cm

 

122

FAUSTINA FILLA

FAVSTINA AVG / Figura femenina amb un nin S C

3,20 cm

 

123

LUCILA

LUCILA AVG [...] cap femení / Figura femenina asseguda

3,13 cm

 

124

CÒMMODE

Cap masculí / Figura femenina FOBRE

2,75 cm

 

125

CÒMMODE

Cap masculí llorejat / figura masculina i femenina es saluden

2,63 cm

 

126

CRISPINA

Cap femení / Figura masculina asseguda S C

2,80 cm

 

127

ALEXANDRE SEVER

IMP ALEXANDER PIVS AVG cap llorejat / Soldat armat amb llança i escut MARSOR S C

2,66 cm

 

128

ALEXANDRE SEVER

IMP ALEXANDER PIVS AVG cap llorejat / Figura masculina X CO S III

2,85 cm

 

129

ALEXANDRE SEVER

IMP ALEXANDER PIVS AVG cap llorejat / Figura masculina COS III PO S C

2,90 cm

 

130

ALEXANDRE SEVER

IMP ALEXAND HH AVG cap llorejat / Figura masculina S C

2,75 cm

 

131

ALEXANDRE SEVER

Cap llorejat IMP ALEXAND HH PIVS AVG / figura femenina S C i APESBUS LCA

2,95 cm

 

132

ALEXANDRE SEVER

Cap llorejat IMP CAESSMAUBSE VALEXAND / PLERAU

3,03 cm

 

133

JÚLIA MAMEA

Cap de dona LULIA MAMA EAAUC / [...]ASPUB[...]

2,90 cm

 

134

JÚLIA MAMEA

Cap femení DUL AMANEA AVG STA R / VENUS FEL SC

2,77 cm

 

135

JÚLIA MAMEA

Cap femení JUL [...]AVGVSTA / Figura femenina S C . U.N.S

2,82 cm

 

136

JÚLIA MAMEA

Cap femení / Figura de peus

2,33 cm

 

137

MAXIMÍ I

Cap masculí llorejat IMP MAXIMINUS PIVS AVG / Figura de peus amb un brot d'olivera i S C PAX AVGVST

 

 

138

MAXIMÍ I

MAXIMINUS PIVS AV GE EM / figura de peus

2,85 cm

 

139

MAXIMÍ I

IMP MAXIMINUS PIVS AVG / Figura al·legòrica de peus S C

2,95 cm

 

140

MÀXIM

MAXIMUS AESG / figura de peus S C

2,74 cm

 

141

GORDIÀ PIUS

IMP GORDINUS PIVS PEL AVG / AB NITA LAVG S

2,93 cm

 

142

GORDIÀ PIUS

[...]GORDIANUS[...] cap llorejat / Figura de peus S C

2,25 cm

 

143

GORDIÀ PIUS

IMP GORDIANUS PIVS FEL AVG / IOVI STATORI figura de peus amb llança S C

2,80 cm

 

144

GORDIÀ PIUS

IMP GORDIANUS PIVS FEL AVG / Figura de peus S C

2,80 cm

 

145

GORDIÀ PIUS

IMP GORDIANUS DEL PIVS AVG cap llorejat / Figura femenina asseguda

2,70 cm

 

146

GORDIÀ PIUS

IMP GODIANUS PIVS FEL AVG / Figura de peus S C

2,77 cm

 

147

GORDIÀ PIUS

IMP GORDIANUS PIVS FEL AVG cap llorejat / OIAAETP S C

2,88 cm

 

148

FILIP PARE

PHILIPO cap llorejat / Figura de peus S C

2,82 cm

 

149

FILIP PARE

PHILIPPUS cap llorejat / Figura femenina S C

2,53 cm

 

150

FILIP PARE

Cap / Figura de peus que sosté una vara

2,85 cm

 

151

FILIP PARE

IMP PHILIPPUS cap llorejat / Figura femenina SMILVI S C

2,86 cm

 

152

FILIP PARE

IMP PHILIPPUS cap llorejat / Figura femenina asseguda DUPVANED i S C

2,78 cm

 

153

FILIP PARE

IMP VI VILD VIII cap llorejat / Figura alada de peus

2,79 cm

 

154

FILIP FILL

IMP PHILIPPUS cap llorejat / un animal

2,26 cm

Plata

155

VOLUSIÀ

IMP AVG Cap llorejat / Figura de peus recolzada a una columna S C i PUBLICA

2,63 cm

 

156

VOLUSIÀ

Cap i IMP CPLI CUPILER III NA NIC / FELICITAS AVGV S C

2,06 cm

 

157

GALIÈ

GALIENVS AVG cap amb corona / RE TASAN S C

2 cm

 

158

GALIÈ

GALIENVS IMP / IPOLINICON SAV

1,91 cm

 

159

GALIÈ

GALIENVS A C / IPOLLONCON

2 cm

 

160

GALIÈ

Cap coronat / cavall alat

2,10 cm

 

161

GALIÈ

Cap amb corona  GALIENUS III SM / animal S II V S

1,85 cm

 

162

GALIÈ

GALIENUS EVS cap coronat en el mig / DEMINOS

1,90 cm

 

163

GALIÈ

Cap coronat SAVC / Figura de cérvol

1,90 cm

 

164

GALIÈ

GALIENUS AVS cap amb corona / M DE NUEX S C

2,26 cm

 

165

GALIÈ

GALIENUS AVS cap amb corona / CORTUNANE Figura asseguda a un tron

2,19 cm

 

166

GALIÈ

GALIENUS II VC / Cérvol O V I G O II S F I

2 cm

 

167

GALIÈ

GALIENVS AVG cap coronat / IOVI STATORI

2 cm

 

168

GALIÈ

GALIENUS AVG cap coronat / LIBERO DC S III SHUG, lleopard

2,04 cm

 

169

GALIÈ

GALIENUS AVG cap coronat / IEPTE III C PO II SHUC, cérvol

2,15 cm

 

170

GALIÈ

Cap GALIENUS AVG / ONIENS H SVC figura en el centre

2,05 cm

 

171

GALIÈ

GALIENUS AVG cap coronat / DHX CVC, figura de peus

1,95 cm

 

172

GALIÈ

GALIENUS AVG, cap amb corona / DDOVIO, figura de peus

1,65 cm

 

173

GALIÈ

GALIENUS AVG, cap coronat / SOLI CO III SHUC, cavall alat

2,05 cm

 

174

GALIÈ

Cap coronat, GHLIEM V SII II AG / R E A III A S A V C

2 cm

 

175

GALIÈ

GALIENUS AVG, cap coronat / VISTORIA AVT, figura de peus

2,19 cm

 

176

GALIÈ

GALIENUS AVG, cap coronat / VIRTVS AVGVSTI, figura de peus

2,13 cm

 

177

SALOMINA

Cap femení, SHOLONI N H HVG / Figura de peus, CACV N DITHSHV C

2,32 cm

 

178

SALOMINA

SALIMINA AVG / IUNOHE CIMA, figura de peus

2 cm

 

179

SALOMINA

CON SALOMINA AVG, cap / IUMONICOMS AVG, cérvol

2 cm

 

180

SALOMINA

SALOMINA AVG, cap / PUDCITAIA, figura femenina S C

2,45 cm

 

181

SALOMINA

Cap / Figura femenina amb vasall als peus S C

2,40 cm

 

182

CLAUDI II

DIVO CLAUDIO, cap amb corona / CONSECRATIO, àguila

1,95 cm

 

183

CLAUDI II

DIVO CLAUDIO, cap coronat / CONSECRATIO, un altar

2,05 cm

 

184

CLAUDI II

Cap coronat, IIII D CCL N II D III S III G / figura femenina de peus EELICITHSH IIC

1,95 cm

 

185

CLAUDI II

IVO PRO, cap amb corona / IGITTINO, figura de peus

1,95 cm

 

186

CLAUDI II

Cap coronat / figura de peus, DES

2 cm

 

187

CLAUDI II

III D III D I A, cap coronat / AIDES II III, figura de peus

2,04 cm

 

188

CLAUDI II

IMP CLAUDIUS AVG, cap amb corona / FONAE IIX, figura de peus

2,10 cm

 

189

CLAUDI II

IMP CLAUDIUS AVG, cap amb corona / LAETITIA AVG, figura de peus

2,05 cm

 

190

CLAUDI II

Cap coronat / soldat?

2,04 cm

 

191

CLAUDI II

IMP CLAUDIUS AVG, cap amb corona / D IICR TIPA, soldat amb llança

2,18 cm

 

192

CLAUDI II

Cap amb corona, M II D II SHII / Figura de peus, SHLV

2,10 cm

 

193

CLAUDI II

Cap amb corona, IIIII PCC LIIII / R II S II UC, guerrer amb llança

1,95 cm

 

194

CLAUDI II

IMP CLAVDIVS AVG, cap amb corona / VICTORI AVG, figura alada de peus

2,11 cm

 

195

QUINTIL

NCL QUINTILUS AVG, cap amb corona / CONCORDIA, figura femenina de peus

1,95 cm

 

196

QUINTIL

Cap de Quintil, IIII PC IIII IIIICPLO III NT / figura femenina, PRO II I DE III TE III G

2,10 cm

 

197

QUINTIL

UR QUINTILLUS AVG, cap amb corona / VIRTUS AVG, guerrer de peus amb llança

2,18 cm

 

198

AURELIÀ

IMP AURELIANUS, cap amb corona / CONCORDIA MILITU IT, dues figures que es donen la mà X T

2,15 cm

 

199

AURELIÀ

Cap coronat, IMP III DELE HN II S / Figura central asseguda un carro

2,15 cm

 

200

AURELIÀ

IMP AURELIANUS, cap amb corona / Dos personatges que es saluden

2 cm

 

201

AURELIÀ

IMP AURELIANUS AVG, cap amb corona / Guerrer triomfador amb un arc que trepitja un altre caigut

2,25 cm

 

202

AURELIÀ

IMP IIII APLIANUS HIIG, cap amb corona / dos personatges

2,37 cm

 

203

AURELIÀ

IMP AURELIANUS AVG, cap llorejat / VICTORIA AVG, figura femenina alada

2 cm

 

204

SEVERINA

SEVERINA AVG, cap amb diadema / Figura femenina VENUS FELIX

1,95 cm

 

205

TÈTRIC PARE

TETRICUS AVG, cap coronat / Figura de peus, AAU CC

1,94 cm

 

206

TÈTRIC PARE

IMP TETRICUS, cap coronat / Figura de peus

1,88 cm

 

207

TÀCIT

IMP CMCLTA GIT SAAVC, cap amb corona / Figura de peus que sosté una llança CLEMENTIA TEMP, XXLZ

2,32 cm

 

208

TÀCIT

IMP CMC L TACITUS AVG, cap coronat / PROVIDENCIA, una figura de peus

2,25 cm

 

209

PROBE

PROBUS SPRAUCC, cap amb corona / cavall, II BVEN TUSAUS

2,05 cm

 

210

PROBE

IMP PROBUS PRAVG, cap coronat / CONCORDIA, figura de peus

2,03 cm

 

211

PROBE

IMP PROBUS PR AVG, cap amb corona / RI DESO ILET, figura de peus

2,08 cm

 

212

PROBE

IMPC PROBUS O UG, cap amb corona / PHXN NCU STI, figura de peus, II XX I

2,15 cm

 

213

PROBE

PROBUS PRAUG, cap coronat / ?

2,19 cm

 

214

CARÍ

IMP CARINUS PR AVG, cap coronat / SALUS PUBLICA, figura de peus

2,14 cm

 

215

DIOCLECIÀ

DIOCLETIANUS AVG, cap a la dreta / Dues figures de peus

1,96 cm

 

216

DIOCLECIÀ

IMP DIOCLETIANUS AVG, cap coronat / dins d'una corona : NOT XX FR

2,27 cm

 

217

MAXIMIÀ HÉRCULES

IMP C MAXIMILIANUS AVG PR, cap coronat / K S. CONCORDIH IT, dues figures de peus

2,10 cm

 

218

MAXIMIÀ HÉRCULES

IMP CMC L TACITUS AVG, cap coronat / PROVIDENTIA AVG

2,90 cm

 

219

MAXIMIÀ HÉRCULES

Cap / Figura de peus

2,64 cm

 

220

MAXIMIÀ HÉRCULES

Cap amb corona / signes diversos dins un cercle

2,03 cm

 

221

CONSTANCI I dit CLOR

LUME CONSTANTINUS NOSTHE, cap coronat / dues figures de peus

1,94 cm

 

222

CONSTANCI I dit CLOR

Cap coronat / signes convencionals dins una corona

2 cm

 

223

CONSTANCI I dit CLOR

Cap amb lletres / VOT dins un motiu circular

1,90 cm

 

224

GALERI MAXIMIÀ

Cap coronat amb llorer / Figura de peus en el centre

2,44 cm

 

225

MAGENCI

Cap / dues figures de peus

2,39 cm

 

226

MAGENCI

Cap / templet amb un altar dedins

2,58 cm

 

227

MAGENCI

Cap coronat amb llorer, IP CHA ENTIUS SPHH / templet amb 2 figures

2,50 cm

 

228

LICINI PARE

Cap llorejat T P/ Figura de peus T P.

2,30 cm

 

229

CONSTANTÍ I EL GRAN

LICINIUS PEH, cap llorejat / ?

2 cm

 

230

CONSTANTÍ I EL GRAN

CONSTANTINUS, cap / templet amb símbols

1,90 cm

 

231

CONSTANTÍ I EL GRAN

Cap llorejat / signes convencionals dins un cercle

1,82 cm

 

232

CONSTANTÍ I EL GRAN

CONSTA INUS AUS, cap coronat / signes dins cercle

1,79 cm

 

233

CONSTANTÍ I EL GRAN

CONSTANTINUS I A I, cap llorejat / Figura de peus

2,03 cm

 

234

CONSTANTÍ I EL GRAN

DN CONSTAN, cap coronat / CLOR IRE XEAC, dues figures de peu

1,59 cm

 

235

CONSTANTÍ I EL GRAN

CONSTAN, cap coronat / dues figures de peus

1,54

 

236

CONSTANTÍ I EL GRAN

CONST, cap coronat, TINUS AVG / PROVIDEN, R OS

2,85 cm

 

237

CONSTANTÍ I EL GRAN

CONSTIN, cap llorejat / [...]VIC[...], figura de peus i altre estirada

1,54 cm

 

238

CONSTANTÍ I EL GRAN

Cap llorejat / Figura coronada de peus

2,27 cm

 

239

CONSTANTÍ I EL GRAN

Cap llorejat / Figura en el centre

2,05 cm

 

240

CONSTANTÍ I EL GRAN

Cap amb casc / Dos figures alades

1,70 cm

 

241

CONSTANTÍ I EL GRAN

IMP CONSTAN, cap amb casc / Dues figures alades agafant escut

1,68 cm

 

242

CONSTANTÍ I EL GRAN

Cap amb casc / templet

1,80 cm

 

243

CONSTANTÍ I EL GRAN

Cap amb casc / Dues figures assegudes d'espatlles amb estendard

1,94 cm

 

244

CONSTANTÍ I EL GRAN

IMP AVG, cap coronat / signes dins una corona de llorer

2,15 cm

 

245

CONSTANTÍ I EL GRAN

CONSTAN, cap amb casc / Figura alada de peus

1,77 cm

 

246

CONSTANTÍ I EL GRAN

URBE, cap amb casc / una lloba que dona de mamar a Ròmul i Rem

1,70 cm

 

247

CRISP

CRISPO SH, cap llorejat / ?

2,20 cm

 

248

CRISP

Cap / Signes dins d'una corona de llorer

1,85 cm

 

249

CRISP

Cap llorejat / signes dins una corona de llorer

1,77 cm

 

250

CRISP

Cap / sembla un estendard

1,75 cm

 

251

DELMACI

Cap llorejat / CLOP, ITUS, Dues figures de peus amb 2 estendard

1,83 cm

 

252

CONSTANTÍ II

NON SIUNN BC, cap llorejat / Dues figures amb estendard

1,80 cm

 

253

CONSTANTÍ II

CONSTANTINUS, cap llorejat / figura quadrangular

1,62 cm

 

254

CONSTANT I

Cap llorejat / Dues figures de peus baix d'una palmera

2 cm

 

255

CONSTANT I

NP X ONS, cap llorejat / dues figures de peus

1,70 cm

 

256

CONSTANT I

Cap llorejat / dues figures en actitud de lluita

1,53 cm

 

257

CONSTANCI II

DNCOESEAN, cap llorejat / CONSIS PARATIO CELTE MODE, dos guerrers lluitant

2,30 cm

 

258

CONSTANCI II

Cap llorejat / dos guerrers lluitant

1,62 cm

 

259

CONSTANCI II

CONSTAN PEE, cap coronat / IELTEM, SCO, dos guerrers lluitant

1,70 cm

 

260

CONSTANCI II

Cap llorejat / dues figures de peus amb estendard

1,57 cm

 

261

CONSTANCI II

FLIVIS CONSTANTIO, cap llorejat / Dues figures de peus que sostenen estendards

1,63 cm

 

262

CONSTANCI II

OS PFAU, cap llorejat / dues figures de peus que sostenen estendard

1,50 cm

 

263

CONSTANCI II

TIUS PEA / dues figures alades que sostenen un escut

2,17 cm

 

264

CONSTANCI II

Cap llorejat / guerrer a cavall

1,46 cm

 

265

MAGNENCI

Cap / Dues figures de peus que sostenen estendard

1,77 cm

 

262

CONSTANCI II

OS PFAU, cap llorejat / Dues figures de peus que sostenen una corona de llorer

1,50 cm

 

263

CONSTANCI II

TIUS PEA, cap a la dreta / Dues figures alades que sostenen un escut

2,17 cm

 

264

CONSTANCI II

Cap llorejat / guerrer a cavall

1,46 cm

 

265

MAGNENCI

Cap / dues figures alades que sostenen un escut

1,77 cm

 

266

DECENCI

Cap llorejat / dues figures alades que es miren i sostenen un escut

2,05 cm

 

267

JULIÀ L'APÒSTATA

DNIVLIL, cap / Guerrer que lluita

1,80 cm

 

268

VALENT

Cap llorejat / Dues figures una de peus i l'altre al sòl com guerrer abatut

1,70 cm

 

269

GRACIÀ

Cap llorejat / Dues figures

2,30 cm

 

270

GRACIÀ

Cap llorejat / Figura de peu

2,34 cm

 

271

TEODOSI

Cap llorejat / ROMA NORBA, guerrer de peus

1,95 cm

 

272

TEODOSI

DN THEODO, CIOS AVG, cap llorejat / IMPERATIO, figura central

2,34 cm

 

17.       INVENTARI DE LA IMATGERIA DEVOTA

Núm. Registre

Títol

IM-01

Immaculada Concepció.

IM-02

l'Arcàngel Gabriel de l'escena de l'Anunciació

IM-03

Mare de Déu de l'escena de l'Anunciació

IM-04

Mare de Déu amb el Nin

IM-05

Mare de Déu amb el Nin

IM-06

Mare de Déu amb el Nin

IM-07

Mare de Déu

IM-08

Sant Pau

IM-09

Frare geput

 

 

IM-10

Sant Antoni de Viana

IM-11

Sant Joan, l'evangelista

IM-12

Verge Maria

IM-13

Mare de Déu amb el Nin

IM-14

Santa Margarita de Cortona

IM-15

Sant Sebastià

IM-16

Sant Josep i el Nin

IM-17

Beat Ramon Llull

IM-18

Sant Antoni de Viana i Santa Catalina Tomàs, nina

IM-19

Sant Domingo de Guzmán

IM-20

Santa Catalina d'Alexandria

IM-21

Bon Jesús, rei del món

IM-22

Angelet músic

IM-23

Esperit Sant

IM-24

Bon Jesús, pastor

IM-25

Sant Rafel Arcàngel

IM-26

Sant Joan evangelista

IM-27

Rei Melcior

IM-28

Rei Gaspar

IM-29

Rei Baltasar

IM-30

Sant Joan baptista

IM-31

La Fugida a Egipte

IM-32

Beat Ramon Llull

IM-33

Sant Lluís Gonzaga

IM-34

Sant Nicolau de Bari

IM-35

Jesús i la samaritana

IM-36

Anyell

IM-37

Sant Sebastià

IM-38

Dona desesperada

IM-39

Bon Jesús

IM-40

Somera

IM-41

Rei Melcior

IM-42

Rei Gaspar

IM-43

Bou

IM-44

Escena de tres pastorets dinant

IM-45

Bon Jesús, rei del món

IM-46

Sant Bonaventura

IM-47

Pastor capficat

IM-48

Rei Baltasar

IM-49

Mare de Déu d'un betlem

IM-50

Dona desesperada

IM-51

Sant Josep d'un betlem

IM-52

Àngel portacandeler

IM-53

Àngel portacandeler

IM-54

Betlem de la Glòria de paper retallat

IM-55

Betlem de la Glòria de fils

IM-56

Betlem de la cova

IM-57

Crist Ressuscitat

IM-58

Mare de Déu amb el Nin

IM-59

Nostra Senyora del Carme

IM-60

Beat Ramon Llull

IM-61

Pastor oferent

IM-62

Pastor oferent

IM-63

Pastor xeremier

IM-64

Sant Lluís Gonzaga

IM-65

Santa Catalina Tomàs

IM-66

Rei Baltasar

IM-67

Pastor oferent

IM-68

Sant Josep

IM-69

Els reis d'Orient Gaspar i Baltasar

IM-70

Mare de Déu amb el Bon Jesús

IM-71

Bou

IM-72

Divina pastora

IM-73

Sant Josep

IM-74

Sant Miquel Arcàngel

IM-75

Rei Melcior

IM-76

Pastor xeremier

IM-77

Pastor per terra

IM-78

Pastor xeremier

IM-79

Pastor oferent

IM-80

Cavall d'un dels reis d'Orient

IM-81

Rei Melcior

IM-82

Portador

IM-83

Portador

IM-84

Ovella

IM-85

Pastor oferent

IM-86

Pastor

IM-87

Pastor

IM-88

Ovella

IM-89

Pastor

IM-90

Pastor

IM-91

Pastor

IM-92

Pastor oferent

IM-93

Pastora anciana

IM-94

Pastor oferent

IM-95

Ovella

IM-96

Patge d'un rei d'Orient

IM-97

Patge d'un rei d'Orient

IM-98

Ovella que es rasca

IM-99

Rei Gaspar

IM-100

Ovella

IM-101

Rei Baltasar

IM-102

Dromedari

IM-103

Pastor que fuma en pipa

IM-104

Ase

IM-105

Pastor

IM-106

Cavall

IM-107

Patge d'un rei d'Orient

IM-108

Bou

IM-109

Sant Josep d'un Betlem

IM-110

Mare de Déu d'un betlem

IM-111

Bon Jesús ajagut

IM-112

Escena de la mort d'Isaac?.

IM-113

Campana de Primeres Comunions

IM-114

Bon Jesús ajagut

IM-115

l'Arcàngel sant Gabriel

IM-116

Betlem de les branques

IM-117

La fuita a Egipte

IM-118

Patge d'un rei d'Orient

IM-119

Portador

IM-120

Portador

IM-121

Pastor músic

IM-122

Ase

IM-123

Ase

IM-124

Ovella

IM-125

Ovella

IM-126

Cavall

IM-127

Pagesa amunt d'una somera

IM-128

Mare de Déu amb el Nin dins caixa d'almoina

IM-129

Mare de Déu amb el Nin dins caixa d'almoina

IM-130

Un sant de bacina d'almoina

IM-131

Una santa de bacina d'almoina

IM-132

Sant Pere de bacina d'almoina

IM-133

Escena de la Crucifixió

IM-134

Sant Rafel Arcàngel

IM-135

Jesús Bon Pastor

IM-136

Mare de Déu amb el Bon Jesús

IM-137

Cavall d'un rei d'Orient

IM-138

Pastor oferent

IM-139

Pastora oferent

IM-140

Sant Antoni de Viana

IM-141

Sant Francesc d'Assis

IM-142

Santa Teresa d'Àvila

18.       INVENTARI DE LA CERÀMICA

Núm. Registre

Títol

Autor/taller/ cronologia

Mides

C.001

Plata fonda

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31 cm, h. 7 cm, base 11 cm

C.002

Plata

Mallorca, Palma o Inca, s. XVII (1650-1750)

32 cm, h. 7 cm., base 15 cm

C.003

Plata amb prominència central

 

33,5 cm, h. 4 cm., base 10 cm

C.004

Plata.

Mallorca, palma o Inca, 1700-1750

31,5 cm, h. 8 cm, base 14,5 cm

C.005

Plata

Mallorca, Palma o Inca, s. XVII (1650-1750)

32 cm, h. 6,5 cm, base 15 cm

C.006

Plata gran

Mallorca, , s. XVII (1650-1750)

43,5 cm, h. 8 cm, base 18 cm

C.007

Plata gran

Mallorca, 1650-1700

47,5 cm, h. 8,5 cm, base 21 cm

C.008

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

21 x 7,5 x 13,50 cm

C.009

Plat

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

30 cm x h. 6,7 cm, base 13,2 cm

C.010

Plata

Palma o Inca, 1700-1750

31 cm, h. 7,5 cm, base 14 cm

C.011

Plat

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

29,5 cm, h. 5 cm, base 13 cm

C.012

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31,5 x h. 7cm x base 12,5 cm

C.013

Plat

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

30 cm x h. 7 cm x base 13 cm

C.014

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31 cm x h. 7cm base 14 cm

C.015

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31,5 cm x h. 7 cm x base 13 cm

C.016

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31,3 cm x h. 6 cm x base 13,5 cm

C.017

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

32 cm x h. 7 cm x base 13,5 cm

C.018

Plat

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

23,5 x h. 6 cm x base 10 cm

C.019

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31 cm x h.7 cm x base 13 cm

C.020

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31,5 cm x h. 7 cm x 14,5 cm

C.021

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

34 cm x h. 6 cm x base 13,5 cm

C.022

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31,5 cm x h. 6,5 cm x base 13,5 cm

C.023

Plat

Terol, 1801-1900

20 cm x h. 4,5 cm x base 4 cm

C.024

Plat

Terol, 1801-1900

21,5 cm x h. 6,5 cm, base 6,5 cm

C.025

Salsera, saler o pebrera

Catalunya, final del s. XIII- s. XIV (1300?)

13,5 cm x h. 3,5 cm x base 4,5 cm

C.026

Plat

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

24,5 cm x h. 4,5 cm x base 9,5 cm

C.027

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

33,5 cm x h. 6 cm x base 13 cm

C.028

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

32,5 cm x h. 7,5 cm x base 15 cm

C.029

Plata

Palma o Inca, 1650-1700

32 cm x h. 7,5 cm x base 14,5 cm

C.030

Plat fondo

Mallorca, Palma o Inca, s. XVIII

30,5 cm x h. 9,5 cm x base 10 cm

C.031

Plat

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

30,5 cm x h. 6,5 cm x base 14 cm

C.032

Plat

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

28 cm x h. 6cm x base 13 cm

C.033

Plata

Mallorca, Palma o Inca, 1700-1750

31,5 x h. 7 cm x base 13 cm

C.034

Escudella

Mallorca, s. XVIII

19 cm x h. 6 cm x base 6,5 cm

C.035

Plat de postres

Mallorca, s. XVIII

16,5 cm x h. 3,5 cm x base 5,5 cm

C.036

Plat de postres

Mallorca (Palma o Inca), 1600-1750

16,5 cm x h. 3,5 cm x base 6 cm

C.037

Plat de postres

Mallorca (Palma o Inca), 1600-1750

16,5 cm x h. 3,2 cm x base 6,5 cm

C.038

Plat de postres

Mallorca (Palma o Inca), 1600-1750

17 cm x h. 3 cm x base 7 cm

C.039

Plat de postres

Mallorca (Palma o Inca), 1600-1750

16,7 cm x 3,53 cm x base 6,5 cm

C.040

Escudella amb orelles

Mallorca, s. XVII- començament s. XVIII

13,7 cm x h. 5,2 cm x base 4,5 cm

C.041

Plat de postres

Mallorca, s. XVIII

17,7 cm x h. 3,4 cm x base 6 cm

C.042

Plat de postres

Mallorca, s. XVIII

16,5 cm x h. 3,5 cm x base 7 cm

C.043

Plat de postres

Mallorca, s. XVIII

15,5 cm, h. 3,5 cm x base 6 cm

C.044

Plat de postres

Mataró, s. XVIII (1760)

17,7 cm x h. 4 cm x base 5 cm

C.045

Plat de postres

Mataró, s. XIX

17,5 cm x h. 4 cm x base 7 cm

C.046

Bol

Albisola, s. XVIII (1750-1800)

22 cm x h. 8 cm x base 7,5 cm

C.047

Plat de foc

Inca, mitjan s. XIX-XX

32,5 cm x h. 10 cm x base 8,5 cm

C.048

Plat de postres

Can Falló, Girona, ca. 1756

17 cm x h. 4,7 cm x base 5 cm

C.049

Plat de postres

Can Falló, Girona, ca. 1756

17,2 cm x h. 4,5 cm x base 5 cm

C.050

Plata

Girona, segona meitat del s. XVIII

31,5 cm x h. 8,5 cm x 6,5 cm

C.051

Plata fonda

Mataró, final s. XIX- principi s. XX

34 cm x h. 11 cm x base 7,5 cm

C.052

Plata fonda

Mataró, final s. XIX- principi s. XX

33 cm x h. 11 cm x base 9,5 cm

C.053

Plata fonda

Mataró, final s. XIX- principi s. XX

33 cm x h. 10 cm x base 8 cm

C.054

Plata fonda

Can Falló, Girona, segona meitat s. XVIII

33,5 cm x h. 8 cm x base 7,5 cm

C.055

Plata

Palma, fàbrica de la Roqueta, principi s. XX

39 cm x h. 4,5 cm x base 17 cm

C.056

Plata

Palma, fàbrica de la Roqueta, principi s. XX

39 cm x 4,5 cm x base 7 cm

C.057

Plata fonda

Mataró, final s. XIX- principi del s. XX

32 cm x h. 7,5 cm x base 12 cm

C.058

Plat fondo

Palma, fàbrica de la Roqueta, principi s. XX

19,5 cm x h. 3,5 cm x base 10,5 cm

C.059

Copa d'encàrrec

Palma, fàbrica de la Roqueta, 27 de maig de 1902

12,3 cm x h. 15 cm x base 10 cm

C.060

Sopera

La Bisbal, s. XIX-XX

22 cm x h. 10 cm x 9,5 cm. Tapadora: 23 cm x h.7,3 cm

  

 

 

 

C.061

Escopidora

Palma, fàbrica de la Roqueta, principi s. XX

Boca 13,5 cm x h.10,5 cm x base 23 cm

C.062

Escopidora

Palma, fàbrica de la Roqueta, principi s. XX

Boca 13,5 cm x h. 10,5 cm x base 23 cm

C.063

Escopidora

Palma, fàbrica de la Roqueta, principi s. XX

Boca 13 cm x h. 8 cm x base 20 cm

C.064

Plata amb prominència central

Manises, s. XVI

34,5 cm x h. 5 cm x base 10 cm

C.065

Plata amb prominència central

Reus, s. XVII

35,5 cm x h.4,2 cm x base 13 cm

C.066

Plata amb prominència central

Catalunya, s. XVII

33 cm x h. 3,5 cm x base 11 cm

C.067

Plata amb prominència central

Reus, s. XVII

36 cm x h. 5,5 cm x base 13 cm

C.068

Plata amb prominència central

Reus, s. XVII

36 cm x h. 4,3 cm x base 13 cm

C.069

Escudella amb orelles

Reus, s. XVII

11 cm x h. 4,7 cm x base 5,5 cm

C.070

Escudella amb orelles

Barcelona, s. XVI

11,5 cm x h. 4 cm x base 4,5 cm

C.071

Escudella amb orelles

Reus, s. XVII

10 cm x h. 4,5 cm x base 4,5 cm

C.072

Escudella

Manises, s. XV

13,5 cm x h. 5 cm x base 6,5 cm

C.073

Escudella

Manises o Paterna, s. XV

14,5 cm x h.5,5 cm x base 6 cm

C.074

Plat

Catalunya, s. XVII-XVIII

20,5 cm x h. 3cm x base 4,5 cm

C.075

Plat

Moel, s. XVI-1610

23 cm x h. 2,7 cm x base 5,5 cm

C.076

Plata amb prominència central

Catalunya, s. XVII

32 cm x h. 4 cm x base 12,5 cm

C.077

Plata amb prominència central

Manises, s. XVI

31,5 cm x h. 3,5 cm x base 8 cm

C.078

Plata amb prominència central

Catalunya, s. XVI-XVII

31,5 cm x 3,5 cm x base 6,5 cm

C.079

Plata amb prominència central

Manises, s. XVI

38,5 cm x h. 7 cm x 11,5 cm

C.080

Plata amb prominència central amb regruix

Manises, s. XVI

32 cm x h. 5,5 cm x base 9 cm

C.081

Plata amb prominència central

Catalunya, s. XVII (1580-1620)

37 cm x h. 4,5 cm x base 12,5 cm

C.082

Plata amb prominència central

Catalunya, s. XVII

35 cm x h. 9,5 cm x base 9 cm

C.083

Plata amb prominència central

Barcelona, s. XVII

35,5 cm x h. 4,5 cm x base 12 cm

C.084

Plata amb prominència central

Manises, s. XVI

38 cm x h. 4,5 cm x base 10 cm

C.085

Àmfora

Manises, fàbrica de La Ceramo, 1950-1989

10 cm x h. 35 cm x base 5,5 cm

C.086

Orsa

Moel, s. XVIII

8,5 cm x h. 14 cm x base 7 cm

C.087

Pastiller

Vilafeliche, s. XVIII

Boca 11,7 cm x h. 12 cm x base 11,5 cm

C.088

Saler o especier

Vilafeliche, s. XVIII

h. 13,5 cm x ampl. 16,5 cm

C.089

Gerra

Vilafeliche, s. XVIII

9,5 cm x h. 19,5 cm x base 7 cm

C.090

Orsa o gerro amb quatre anses

Moel, 1534-1610

11 cm x h. 17 cm

C.091

Pitxer nomenat jarro de Santiago

Toledo, 1575-1600

11 cm x h. 20,5 cm x base 12 cm

C.092

Orsa o gerro

Moel, 1576-1650

Boca 10 cm x h. 19,5 cm x base 8,5 cm

C.093

Orsa o gerro

Moel, 1576-1610

9 cm x h. 16 cm x base 8,2 cm

C.094

Gerro

Vilafeliche, s. XVIII-1800

10 cm x h. 19,5 cm x boca 7cm

C.095

Pitxer

Terol, 1751-1850

10 cm x h. 19,5 cm x base 7 cm

C.096

Morter amb peu

Terol, 1501-1700

11,5 cm x h. 15,5 cm x base 6 cm

C.097

Vas amb un ansa

Terol, 1801-1900

13,5 cm x h. 17 cm x base 13 cm

C.098

Escudella formatgera d'encàrrec

Vilafeliche, s. XVIII

Boca 17 cm x h. 8,5 cm x base 8 cm. Tapadora 19 cm x h. 7,5 cm

C.099

Setrill o alcuza

Terol, 1751-1900

4,5 cm x h. 19 cm x base 11 cm

C.100

Botella o botijo amb dues nanses

Terol o Vilafeliche, s. XVIII

3 cm x h.21,5 cm x base 6 cm

C.101

Gerro de farmàcia

Terol, 1751-1800

10,5 cm x h.19,5 cm x base 8 cm

C.102

Gerro de farmàcia

Terol, 1751-1800

10 cm x h. 20 cm x base 8 cm

C.103

Pot de farmàcia

Manises, s. XV (1410-1440)

Boca 12 cm x h. 31,7 cm x base 10,5 cm

C.104

Canteret recte del tipus “Saintonge” o “aquità

Saintonge al Perígord o Sadiraca, s. XVIII-XIX

Boca 5,5 cm x h. 35 cm x base 16 cm

C.105

Orsa o gerro amb dues anses

Terol o Vilafeliche, 1550-1650

Boca 12,5 cm x h.26 cm x base 13,5 cm

C.106

Plata

Terol, 1480-1530

35,5 cm x h.6 x base 10 cm

C.107

Pitxer

Terol, 1751-1850

11,5 cm x h. 21 cm x base 12,5 cm

C.108

Orsa o gerro amb quatre anses

Moel, 1534-1610

Boca 9 cm x h. 16,5 cm x base 8 cm

C.109

Orsa o gerro amb quatre anses

Moel, 1601-1700

Boca 11,5 cm x h. 27,5 cm x base 11,5 cm

C.110

Orsa o gerro amb quatre anses

Moel, segon terç s. XVI- 1610

Boca 13,5 cm x h. 23,5 cm x base 12 cm

C.111

Plat

Moel, segon terç s. XVI-1610

19 cm x h. 3,5 cm x base 6 cm

C.112

Escudella

Manises, s. XV

Boca 13,3 cm x h. 5 cm x base 6 cm

C.113

Escudella

Barcelona, s. XVI

Boca 13,3 cm x h. 5,5 cm x base 6,5 cm

C.114

Plat

Moel, s. XVIII

30,5 cm x h.4,5 cm x base 14 cm

C.115

Plat

Terol, s. XVII-XVIII

27,8 cm x h.4,5 cm x base 10 cm

C.116

Plat

Moel o Vilafeliche, s. XVIII

29,5 cm x h. 5,5 cm x base 11 cm

C.117

Plata

Terol o Moel, s. XVII-XVIII

31 cm x h.5,5 cm x base 7 cm

C.118

Ribell o albúrnia

Terol, s. XVII-XVIII

Boca 32 cm x h. 11,5 cm x base 11,2 cm

C.119

Gerra amb dues anses

Vilafeliche, s. XVIII

Boca 14,5 cm x h. 32,5 cm x base 10,3 cm

C.120

Gerra d'oli o alcuza

Terol, principi del s. XVI (1400-1500)

12,5 cm x h. 38,4 cm x base 19,5 cm

C.121

Recipient baptismal portàtil

Terol, s. XVII

31 cm x h. 17 cm x base 30,5 cm

C.122

Tenalla de quatre anses

Terol, s. XVIII

Boca 24 cm x h. 38,5 cm x base 16,5 cm

C.123

Aiguamanil d'encàrrec amb aixeta

Moel, s. XVIII

14,5 cm x h. 46,5 cm x base 19,5 cm

C.124

Plata

Vilafeliche, 1701-1800

34 cm x h. 6 cm x base 9,5 cm

C.125

Plata fonda

Terol, s. XVIII

33 cm x h. 7 cm x base 12,5 cm

C.126

Plata

Terol, 1651-1735

37 cm x h. 8 cm x 13 cm

C.127

Plat fondo

Terol, s. XVIII-XIX

29,5 cm x h. 7,5 cm x base 11 cm

C.128

Plata fonda

Terol, s. XVIII

31 cm x h. 6,5 cm x base 11 cm

C.129

Plat de postres

Manises, s. XVII

18 cm x h. 3,5 cm x base 4,5 cm

C.130

Escudella

Barcelona, s. XVI

13,5 x h. 5 cm x base 6,5 cm

C.131

Escudella

Manises, s. XV

Boca 14 cm x h. 6 cm x base 6,5 cm

C.132

Plata

Terol, s. XVIII

32 cm x h. 5,5 cm x base 12 cm

C.133

Safa

Hellín, Albacete, final s. XVIII- principi s. XIX

42,5 cm x h. 12,5 x base 12 cm

C.134

Escudella

Barcelona, s. XVIII

Boca 10,5 cm x h.4,5 cm x base 4,5 cm

C.135

Cubilet o potet

Moel, primera meitat s. XVIII

6,5 cm x h. 11 cm x base 5 cm

C.136

Florera petita

Terol, s. XVIII

Boca 8 cm x h. 13,5 cm x base 5 cm

C.137

Centre

Terol, s. XVIII

Boca 10 cm x h. 12 cm x base 7 cm

C.138

Saler o pebrera

Moel, s. XVIII

h. 10,5 cm x base 4,6 cm

C.139

Setrill petit

Terol. S. XVIII

4,5 cm x h. 11 cm x base 6 cm

C.140

Marcelina

Talavera, s. XVIII

16 cm x h. 4 cm x base 5 cm

C.141

Saler o especier

Terol, s. XVIII

16,5 cm x h. 3,5 cm x base 5 cm

C.142

Saler o especier

Terol, s. XVIII

15,5 cm x h. 4 cm x base 5 cm

C.143

Marcelina

Terol, 1650-1735

15 x 13,5 x 4,5 cm

C.144

Saler o especier

Terol ,s. XVIII

17 cm x h. 4 cm x base 5,5 cm

C.145

Saler o especier

Terol , s. XVIII

16 cm x h. 3,5 cm x base 5 cm

C.146

Saler o especier

Vilafeliche, s. XVIII

14 cm x h. 4 cm x base 4,7 cm

C.147

Especier triangular amb tres pouets

Talavera, 1630-1750

h. 4,5 cm x ampl. 16 cm

C.148

Saler

Moel o Botalla, s. XVII-1750

Boca 10,5 cm x h. 5 cm x base 4,5 cm

C.149

Saler o pebrera quadrada

Terol, 1751-1850

h. 4 cm, ampl. 9,5 cm

C.150

Marcelina

Terol, s. XVIII

15,5 cm x base 6 cm

C.151

Saler o pebrera

Terol, 1751-1850

17 cm x h. 5 cm x base 6,5 cm

C.152

Saler o especier

Terol, s. XVIII

16,5 cm x h. 5,5 cm x base 6,5 cm

C.153

Mancerina

Terol, segona meitat s. XVII

16 cm x h. 4 cm x base 6 cm

C.154

Marcelina

Terol, s. XVII-XVIII

16,5 cm x h. 5,5 cm x base 6 cm

C.155

Marcelina

Talavera, 1601-1800

17 cm x h. 4,5 cm x base 6,5 cm

C.156

Saler o especier

Talavera, 1601-1800

16 cm x h. 5 cm x base 6,5 cm

C.157

Saler o especier

Talavera, 1601-1800

16,5 cm x h. 5 cm x base 6 cm

C.158

Marcelina

Talavera, 1601-1800

17 cm x h. 4 cm x base 7 cm

C.159

Sotacopes petita d'encàrrec

Vilafeliche, final s. XVII

14,5 cm x h. 4,5 cm x base 6 cm

C.160

Saler o especier

Talavera, 1601-1800

16 cm x h. 5 cm x base 5,5 cm

C.161

Sotacopes

Terol, 1751-1850

15 cm x h. 3,5 cm x base 7,5 cm

C.162

Marcelina

Terol, s. XVIII

18 cm x h. 5 cm x base 6 cm

C.163

Saler o especier

Vilafeliche, s. XVIII

12,5 cm x h. 3,5 cm x base 4,5 cm

C.164

Marcelina

Terol, s. XVII-1700

12,5 cm x h. 3,5 cm x base 4,5 cm

C.165

Saler o pebrera quadrada

Terol, 1751-1850

h. 3,6 cm x ampl. 9 cm

C.166

Especier triangular amb tres pouets

Terol o Moel, s. XVII

h. 4,5 cm x ampl. 15 cm

C.167

Pitxer

Talavera o Puente, s. XVII-XVIII

11 cm x h. 17,5 cm x base 7,5 cm

C.168

Pica beneitera domèstica

Manises, 1650-1700

H. 17 cm x prof. 6,5 cm x gruix 1 cm

C.169

Pica beneitera domèstica

Terol o Moel, s. XVI-XVIII

H. 32 cm x ampl. 14 x prof. 9 cm x gruix 1 cm

C.170

Sotacopes

Terol, 1701-1800

25 cm x h. 5,5 cm x base 12,5 cm

C.171

Sotacopes

Terol, 1701-1800

27 cm x h. 5,5 cm x base 13,5 cm

C.173

Sotacopes

Terol, s. XVIII

23 cm x h. 5,5 cm x base 10 cm

C.174

Fruiter

Terol, s. XVIII

29 cm x h. 10 cm x boca 13 cm

C.175

Rajola

Terol, segon terç s. XV

13,6 x 13,8 x 1,5 cm

C.176

Rajola

Terol, s. XV

13,5 x 13,5 x 2,3 cm

C.177

Rajola

Terol, 1476-1525

16,5 x 16 x 2 cm

C.178

Fruiter

Vilafeliche o Moel, s. XVIII

21,5 cm x h. 9,5 cm x base 12,5 cm

C.179

Fruiter

Vilafeliche o Moel, s. XVIII

25 cm x h. 7 cm x base 10 cm

C.180

Fruiter

Vilafeliche o Moel, s. XVIII

31 cm x h. 14 cm x base 15 cm

C.181

Fruiter

Vilafeliche o Moel, s. XVIII

29,5 x h. 9 cm x base 13 cm

C.182

Fruiter

Vilafeliche o Moel, s. XVIII

22,5 cm x h. 7,5 cm x base 13 cm

C.183

Sotacopes

Terol, 1701-1800

24 cm x h. 6 cm x base 9 cm

C.184

Sotacopes

Terol, 1701-1800

26 cm x h. 5 cm x base 8,5 cm

C.185

Fruiter d'encàrrec

Terol, final s. XVIII

27 cm x h. 8 cm x base 15,5 cm

C.186

Florera petita

Terol, s. XVIII

7 cm, h. 10 cm, base 5 cm

C.187

Florera petita

Terol, s. XVIII

7,5 cm x h. 11 cm x base 4,5 cm

C.188

Saler o pebrera

Terol, s. XVII-XVIII

h. 10 x 7 cm

C.189

Sotacopes

Terol, s. XVIII

25 cm x h. 4,5 cm x base 10 cm

C.190

Rajola

Terol, s. XV

15,5 x 15,5 x 2 cm

C.191

Rajola

Terol, s. XV

15,5 x 15,5 x 2 cm

C.192

Rajola

Terol, s. XV

11 x 11 x 2,3 cm

C.193

Rajola

Terol, s. XV

11 x 11 x 1,5 cm

C.194

Sotacopes

Vilafeliche, s. XVIII

27 cm x h. 10 cm x base 13 cm

C.195

Sotacopes

Terol, s. XVIII

24 cm x h. 5,5 cm x base 10,5 cm

C.196

Sotacopes

Terol, s. XVIII

23,5 cm x h. 5 cm x base 10 cm

C.197

Sotacopes

Terol, s. XVIII

21,5 x h. 5 cm x base 10 cm

C.198

Sotacopes

Terol, 1701-1800

24,5 cm x h. 5 cm, base 10 cm

C.199

Sotacopes

Vilafeliche o Terol, s. XVII-XVIII

22 cm x h. 5,5 cm x base 9,5 cm

C.200

Sotacopes

Terol o Vilafeliche, s. XVI

22 cm x h. 4,5 cm x base 9,5 cm

C.201

Sotacopes

Lleida o La Sagarra

22 cm x h. 5 cm x base 8 cm

C.202

Plat tallador

Terol, s. XVI

18 cm x h. 4,5 cm x base 6,5 cm

C.203

Fruiter

Vilafeliche o Moel, s. XVIII

23 cm x h. 7 cm x base 13 cm

C.204

Fruiter

Vilafeliche o Moel, s. XVIII

42,5 cm x h. 8,3 cm x base 7 cm

C.205

Sotacopes

Lleida o La Segarra

22,5 cm x h. 5 cm x base 8,5 cm

C.206

Fruiter sotacopes d'encàrrec

Terol, s. XVIII

26 cm x h. 7,5 cm x base 14 cm

C.207

Sotacopes

Terol, s. XVIII

21 cm x h. 3,5 cm x base 8,5 cm

C.208

Sotacopes

Tero, s. XVIII

22 cm x h. 6 cm x base 9 cm

C.209

Sotacopes

Terol, 1651-1750

23 cm x h. 5,5 cm x base 12 cm

C.210

Sotacopes

Terol, 1651-1750

22 cm x h. 5,5 cm x base 9,5 cm

C.211

Sotacopes

Terol, 1701-1800

24 cm x h. 4,5 cm x base 12 cm

C.212

Sotacopes

Vilafeliche, s. XVIII

25 cm x h. 5 cm x base 10,5 cm

C.213

Plat d'encàrrec

Moel, s. XVIII

25,5 cm x h. 3,5 cm x base 4,5 cm

C.214

Plat

Moel o Terol, s. XVII-XVIII

27,5 cm x h. 4 cm x base 10,5 cm

C.215

Plat fondo

Vilafeliche, s. XVIII

26 cm x h. 5 cm x base 10,5 cm

C.216

Plat fondo

Vilafeliche, s. XVII (1700-1751)

29 cm x h. 6 cm x base 8cm

C.217

Rajola d'aresta (+ 1 u).

Terol, principi s. XVII

7 x 13,5 x 1 cm

C.219

Rajola

Triana o Sevilla, 1501-1600

14,5 x 14,5 x 2 cm

C.220

Rajola

Triana o Sevilla, s. XIV-XV

14,5 x 14,5 x 2 cm

C.221

Plat de postres

Terol, s. XVII

20 cm x h. 3 cm x base 4 cm

C.222

Plat

Terol, s. XV

24 cm x h. 3 cm x base 6,5 cm

C.223

Plat de postres

Terol, s. XVIII

19 cm x h. 3 cm x base 6,5 cm

C.224

Plat

Terol, 1651 -1733

19 cm x h. 3,5 cm x base 7 cm

C.225

Plata fonda

Vilafeliche, s. XVIII

40 cm x h. 9 cm x base 16 cm

C.226

Plat de postres

Terol, s. XVII-XVIII

19 cm x h. 3 cm x base 4 cm

C.227

Plat

Terol, s. XVII

20 cm x h. 3 cm x base 7 cm

C.228

Plat fondo

Terol, 1651-1750

27 cm x h. 6 cm x base 10 cm

C.229

Plat d'encàrrec

Terol, s. XVII-XVIII (1650-1700)

27 cm x h. 4,5 cm x base 8,5 cm

C.230

Plat

Terol, 1651-1733

28 cm x h. 5 cm x base 9 cm

C.231

Plat d'encàrrec

Terol, s. XVII- XVIII

24 cm x h. 3 cm x base 10 cm

C.232

Plata

Terol, s. XVIII

35,5 cm x h. 6 cm x base 12,5 cm

C.233

Pot de farmàcia

Sicília, taller de Burgio, 1576-1600

Boca 11 cm x h. 26,5 cm x base 10,5 cm

C.234

Pot de farmàcia

Sicília, taller de Burgio, 1700?, 1576-1600?

Boca 10,5 cm x h. 23,5 cm x base 9,5 cm

C.235

Plat de postres

Barcelona, s. XVIII

17 cm x h. 3,5 cm x base 8,5 cm

C.236

Plat

Delft, s. XVIII

22 x h. 2,5 cm x base 12 cm

C.237

Plat

Delft, s. XVIII

22 cm x h. 3 cm x base 13 cm

C.238

Plat

Companyia d'Índies, s. XIX o Imari de Xina, Qianglong (1736-1795)

23 cm x h. 2 cm x base 13 cm

C.239

Plat

Catalunya, s. XVIII

18,5 cm x h. 3,5 cm x base 8,5 cm

C.240

Plat

Catalunya, s. XIX

21 cm x h. 3,5 cm x base 11 cm

C.241

Plat fondo

Catalunya, 1740

29 cm x h. 5,5 cm x base 14 cm

C.242

Enciamera o conca gallonada

Savona, 1700-1730

28,5 cm x h. 12 cm x base 13 cm

C.243

Plata

Moel o Saragossa, s. XV-XVI

32,5 cm x h. 5,3-3,5 cm x base 4,5 cm

C.244

Plat

Catalunya, s. XIX

21,5 cm x h. 3 cm x base 11 cm

C.245

Plata fonda d'encàrrec de prometatge o núpcies

Moel, s. XVIII-XIX

33 cm x h. 9 cm x base 11 cm

C.246

Fruiter

Delft, s. XIX

28,5 cm x h. 7,5 cm x base 15 cm

C.247

Plata

Lleida, s. XVI

34 cm x h. 5,5 cm x base 12 cm

C.248

Safa

Triana, s. XVIII

36 cm x h. 7,6 cm x base 21,5 cm

C.249

Escrivania

Manises, s. XIX

18,5 cm x h. 22 cm x base 10,5 cm

C.250

Centre fruiter amb dues anses

Talavera, s. XIX

Boca 15,5 cm x h. 19 cm x base 13 cm

C.251

Sotacopes

Real Fàbrica de l'Alcora, s. XVIII

32 cm x h. 11,5 cm x base 16 cm

C.252

Plat de postres

Real Fàbrica de l'Alcora, 1727-1749

19 cm x h. 3,5 cm x base 9,5 cm

C.253

Plat de postres

Real Fàbrica de l'Alcora, 1727-1749

19 cm x h. 3,5 cm x base 9,5 cm

C.254

Escudella

Montelupo, 1540-1570

Boca 14 cm x h. 7 cm x base 6 cm

C.255

Comboi per a gerres d'oli i vinagre

Talavera, s. XIX

21 cm x h. 17 cm x base 9cm

C.256

Pitxer

Manises, s. XIX

11 cm x h. 18 cm x base 8 cm

C.257

Pitxer

Manises, s. XIX

11 cm x h. 18 cm x base 8 cm

C.258

Pitxer

Manises, s. XIX

11,5 cm x h. 17,5 cm x base 8 cm

C.259

Plat

Delft, s. XVII

22,5 cm x h. 3 cm

C.262

Platet de tassa de cafè

Manises, 1925

17 cm x h. 2,5 cm x base 10 cm

C.269

Parella de tassa i platet per a té

Companyia d'Indies, s. XIX

Tassa: base 7,5 cm x h. 6,5 cm x base 3 cm.

platet: 13,5 cm x h. 3,5 cm x base 7,5 cm

C.270

Rajola quadrada d'un conjunt que narra els episodis de la vida de Crist

Delft, s. XVIII

13 x 13 x 0,9 cm

C.271

Rajola quadrada d'un conjunt que narra els episodis de la vida de Crist

Delft, s. XVIII

13 x 13 x 0,9 cm

C.272

Rajola quadrada d'un conjunt que narra els episodis de la vida de Crist

Delft, s. XVIII

13 x 13 x 0,9 cm

C.273

Rajola quadrada

Delft, ca. 1700

12,5 x 12,5 x 0,85 cm

C.274

Rajola quadrada

Delft, ca. 1700

12,5 x 12,5 x 0,85 cm

C.275

Rajola quadrada

Delft, ca. 1700

12,5 x 12,5 x 0,85 cm

C.276

Marcelina

Real Fàbrica de l'Alcora, 1743-1750

7 cm x h. 17,5 cm x base 4,5 cm

C.277

Sotacopes

Real Fàbrica de l'Alcora, s. XVIII

20 cm x h. 8 cm x base 10 cm

C.278

Sopera

Real Fàbrica de l'Alcora, 1749-1770

40 cm x h. 29 cm x base 30 cm

C.279

Escudella

Savona, s. XVIII

17,5 cm x h. 8 cm x base 8,5 cm

C.280

Crespina a nodo orientale evoluto

Montelupo, 1550-1580

23,5 cm x h. 7 cm x base 11 cm

C.281

Crespina a quartieri amb fogliani classici

Montelupo, 1590-1620

24 cm x h. 6 cm x base 11 cm

C.282

Flascó de farmàcia

Savona, 1680-1720

Boca 5,5 cm x h. 25 cm x base 10,5 cm

C.289

Florera (d'una parella per un altaret).

França, s. XIX

Boca 8 cm x h. 22,5 cm x base 6,5 cm

C.290

Florera (d'una parella per un altaret).

França, s. XIX

Boca 8 cm x h. 22,5 cm x base 6,5 cm

C.291

Tassa i platet d'un joc de cafè

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1883-1850

Tassa: boca 6 cm x h. 6 cm x base 5,5 cm

Platet: 12,5 cm x h. 3 cm x base 7 cm

C.292

Tassa i platet d'un joc de cafè.

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1883-1850

Tassa: boca 6 cm x h. 6 cm x base 5,5 cm

Platet: 12,5 cm x h. 3 cm x base 7 cm

C.293

Tassa i platet d'un joc de cafè

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1883-1850

Tassa: boca 6 cm x h. 6 cm x base 5,5 cm

Platet: 12,5 cm x h. 3 cm x base 7 cm

C.294

Tassa i platet d'un joc de cafè

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1883-1850

Tassa: boca 6 cm x h. 6 cm x base 5,5 cm

Platet: 12,5 cm x h. 3 cm x base 7 cm

C.295

Bol per a bescuits d'un joc de cafè

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1833-1850

Boca 19,5 cm x h. 10 cm x base 10,5 cm

C.296

Dolcera d'un joc de cafè

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1833-1850

Boca 11,5 cm x h. 20 cm x base 7,5 cm

C.297

Lletera d'un joc de cafè

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1833-1850

h. 20 cm x base 7 cm

C.298

Cafetera d'un joc de cafè

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1833-1850

8 cm x h. 24,5 cm x base 9,5 cm

C.299

Tetera d'un joc de cafè

Madrid, Real Fàbrica de la Moncloa, 1833-1850

8,4 cm x h. 15 cm x base 11 cm

C.300

Terrina d'un joc d'escriptori

Wedgood, s. XIX

10 cm x h. 9,5 cm x base 6 cm

C.301

Parella de canelobres d'un joc d'escriptori

Wedgood, s. XIX

4,5 cm x h. 12,5 cm x base 8,5 cm

C.303

Copa fruitera grossa amb mànecs d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Boca 15 cm x h. 4,5 cm x base 9 cm

C.304

Tetera d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Boca 7 cm x h. 14 cm x base 7 cm

C.305

Lletera d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Boca 4,5 cm x h. 12,5 cm x base 8,5 cm

C.306

Tassa amb platet d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Tassa: boca 9 cm x h. 5 cm x base 4,5 cm

Platet: 13 cm x h. 2 cm x base 7,5 cm

C.307

Tassa amb platet d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Tassa: boca 9 cm x h. 5 cm x base 4,5 cm

Platet: 13 cm x h. 2 cm x base 7,5 cm

C.308

Tassa amb platet d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Tassa: boca 9 cm x h. 5 cm x base 4,5 cm

Platet: 13 cm x h. 2 cm x base 7,5 cm

C.309

Tassa amb platet d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Tassa: boca 9 cm x h. 5 cm x base 4,5 cm

Platet: 13 cm x h. 2 cm x base 7,5 cm

C.310

Tassa amb platet d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Tassa: boca 9 cm x h. 5 cm x base 4,5 cm

Platet: 13 cm x h. 2 cm x base 7,5 cm

C.311

Tassa amb platet d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Tassa: boca 9 cm x h. 5 cm x base 4,5 cm

Platet: 13 cm x h. 2 cm x base 7,5 cm

C.312

Pitxer petit d'un servei de té de 10 peces

Gualdo Tadino, fàbrica Rubboli, ca. 1934

Boca 6 cm x h. 11 cm x base 5 cm

C.313

Petitpot o polsera per un joc d'escriptori

Wedgood, s. XIX

10,5 x h. 9,5 cm x base 6 cm

C.314

Florera petita amb dues anses

Wedgood, ca. 1900

7 cm x h. 7,5 cm x base 7 cm

C.315

Plat

Terol, s. XVI

23 cm x h. 3,5 cm x base 12 cm

C.316

Plat

Moel Vilafeliche, s. XVII

24 cm x h. 3 cm x base 8,5 cm

C.317

Plat

Terol, s. XVIII

21 cm x h. 12 cm x base 8 cm

C.318

Pica beneitera domèstica

Terol, s. XVIII

27 cm x h. 13,5 cm x 8 cm prof. , 1 cm gruix

C.319

Pot de farmàcia

Manises, s. XVI

Boca 10,5 cm x h. 26 cm x base 10 cm

C.320

Pot de farmàcia

Hellín, s. XVIII

Boca 11 cm, h. 29,5 cm x base 10 cm

C.321

Pot de farmàcia

Terol, 1701-1800

Boca 9,5 cm x h. 30 cm x base 10 cm

C.322

Pastiller

Terol, s. XVII

Boca 7 cm x h. 12,5 cm x base 5,5 cm

C.324

Pot de farmàcia

Barcelona, s. XVII

11 cm x h. 27 cm x base 8,5 cm

C.325

Pot de farmàcia

Palma, fàbrica de La Roqueta, s. XX

Boca 11 cm, h. 27,5 cm x base 10,5 cm

C.326

Pot de farmàcia

Palma, fàbrica de La Roqueta, s. XX

Boca 10 cm, h. 26,5 cm, base 10,5 cm

C.327

Pot de farmàcia

Moel, s. XVII

Boca 11 cm x h. 25 cm x base 9,5 cm

C.328

Pot de farmàcia

Hellín, 1701-1800

Boca 9 cm x h. 27 cm x base 9 cm

C.329

Pot de farmàcia

Terol, 1701-1800

Boca 9,5 x h. 28 cm x base 10,5 cm

C.330

Orsa o gerro

Terol o Moel, s. XVII

Boca 11,5 cm x h. 29 cm x base 9,5 cm

C.331

Pot de farmàcia

Terol, s. XVIII

10 cm x h. 25 cm x base 9 cm

C.332

Pot de farmàcia

Talavera, s. XVII-XVIII

Boca 9 cm x h. 20 cm x base 6,5 cm

C.333

Pot de farmàcia

Manises, s. XV

Boca 9,5 cm x h. 29,5 cm x base 11 cm

C.334

Pot de farmàcia

Hellín, 1701-1800

Boca  cm x h. 25,5 cm x base 10,5 cm

C.335

Pot de farmàcia

Barcelona, La Segarra, 1676-1700

11,5 cm x h. 27,5 cm x base 9,5 cm

C.336

Pot de farmàcia

Talavera, 1701-1800

Boca 7 cm x h. 13 cm x base 5,5 cm

C.337

Pot de farmàcia

Hellín, 1701-1800

Boca 10 cm x h 25 cm x base 9,5 cm

C.338

Pot de farmàcia

Talavera, s. XVII-XVIII

Boca 10 cm x h. 26 cm x base 9 cm

C.339

Pot de farmàcia

Terol, 1701-1800

Boca 11 cm x h. 28,5 cm x base 9,5 cm

C.340

Pot de farmàcia

Terol, s. XVII

Boca 11, com x h. 27,5 cm x base 9,5 cm

C.341

Pot de farmàcia

Barcelona, s. XVII

Boca 12 cm x h. 29 cm x base 12,5 cm

C.342

Plat

Moel, s. XVIII-1800

26,5 cm x h. 6 cm x base 4 cm

C.343

Plata

Saragossa, s. XVII

30,5 cm x h. 4 cm x base 12 cm

C.344

Plat

Moel, s. XVII-1800

19 cm x h. 3,5 cm x base 4,5 cm

C.345

Plat amb prominència

Calatayud o Sevilla, s. XV-XVI (1400-1550)

26 cm x h.4 cm x base 6,5 cm

C.346

Plat amb prominència

Calatayud o Sevilla, s. XV-XVI

28 cm x h. 4 cm x base 8 cm

C.347

Plat fondo

Moel, 1651-1700

25,5 cm x h. 4,5 cm x base 4,5 cm

C.348

Plat fondo de postres

Vilafeliche, s. XVII-XVIII

21,5 cm x h. 4 cm x base 7 cm

C.349

Plat de postres

Talavera, 1780-1806

21 cm x h. 3,5 cm x base 10 cm

C.350

Plat

Lleida o La Segarra, 1650-1750

23,5 x h. 4 cm x base 4 cm

C.351

Plat fondo

Moel, s. XIX

29 cm x h. 7 cm x base 10 cm

C.352

Enciamera

Terol, s. XX

26 cm x h. 10,5 cm x base 11 cm

C.353

Plat fondo

Terol, 1801-1900

28,5 x h. 9,5 cm x base 10 cm

C.354

Plat

Terol, 1801-1900

17 cm x h. 4 cm x base 5,5 cm

C.355

Plat fondo

Cerreto Sannita, 1690-1750

33 cm x h. 6,5 cm x base 10 cm

C.356

Plata fonda

Terol, s. XVIII

31 cm x h. 7,5 cm x base 9 cm

C.357

Plata

Moel o Saragossa, s. XV-XVI

34,5 cm x h. 4 cm x base 6,5 cm

C.358

Plata

Manises, s. XIX

33 cm x h. 4 cm

C.359

Enciamera

Talavera, s. XIX

37 cm x h. 9 cm x base 15 cm

C.366

Plata

Terol, s. XVIII

32,5 cm x h. 5,5 cm x base 11,5 cm

C.419[1]

Gerra d'oli o alcuza

 

 

C.421

Pot de farmàcia

 

 

C.422

Pot de farmàcia

 

 

C.423

Plata

 

 

C.424

Plata

 

 

C.425

Plata

 

 

C.426

Panell de rajoles quadrades de mostra de quart

 

 

C.427

Panell de rajoles (+ 4 u. en reserva).

 

 

C.428

Panell de rajoles quadrades de mostra de mig per a sanefa

 

 

C.429

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.430

Panell de rajoles quadrades de mostra de mig per a sanefa

 

 

C.431

Panell de rajoles quadrades de mostra (+ 5 unitats en reserva)

 

 

C.432

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.433

Panell de rajoles quadrades de mostra de quart

 

 

C.434

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.435

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.436

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.437

Plat.

 

 

C.438

Plata

 

 

C.439

Gerra brodada

 

 

C.440

Gerra brodada

 

 

C.441

Gerra brodada

 

 

C.442

Gerra brodada

 

 

C.443

Gerra brodada

 

 

C.444

Gerra amb aplicacions

 

 

C.445

Ribell

 

 

C.446

Safa o rentamans

 

 

C.447

Morter amb brec i tres anses

 

 

C.448

Plata d'encàrrec

 

 

C.449

Plata

 

 

C.450

Plat

 

 

C.451

Plat de postres

 

 

C.452

Plat fondo

 

 

C.453

Safata

 

 

C.454

Plat

 

 

C.456

Pot de farmàcia

 

 

C.457

Safa plana

 

 

C.458

Plata amb prominència central

 

 

C.461

Rajola

 

 

C.463

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.464

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.465

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.466

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.467

Panell de rajoles quadrades de mig per a sanefa (+ 1 panell més en reserva).

 

 

C.468

Panell de rajoles quadrades de mig per a sanefa (+ 1 panell més en reserva).

 

 

C.469

Panell de rajoles quadrades de mostra (+ 4 panells més en reserva).

 

 

C.470

Panell de rajoles quadrades decoratives (d'un conjunt de quatre).

 

 

C.471

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.472

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.473

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.474

Panell de rajoles quadrades per a sanefa

 

 

C.475

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.476

Panell de rajoles quadrades de quart

 

 

C.477

Rajola quadrada de quart ornat

 

 

C.478

Rajola quadrada de quart ornat

 

 

C.479

Rajola quadrada de quart ornat (2 u. en reserva).

 

 

C.480

Rajola quadrada de mostra denominada de cartabó (meitadat, vela o mocadoret).

 

 

C.481

Rajola quadrada de mostra denominada de cartabó (vela, meitadat o mocadoret).

 

 

C.482

Rajola quadrada de mostra de quart

 

 

C.483

Rajola quadrada de mostra de quart

 

 

C.484

Rajola quadrada completa (amb enllaços).

 

 

C.485

Rajola quadrada completa d'art i d'oficis

 

 

C.486

Rajola quadrada completa d'arts i d'oficis

 

 

C.487

Rajola quadrada completa d'art i d'oficis

 

 

C.488

Rajola quadrada completa d'art i d'oficis

 

 

C.489

Rajola quadrada completa

 

 

C.490

Placa d'assegurança d'incendis

 

 

C.491

Rajola quadrada completa

 

 

C.492

Rajola quadrada de mostra de quart

 

 

C.494

Cossiol sobre peanya

 

 

C.493

Florera amb figura masculina

 

 

C.494

Florera amb figura femenina

 

 

C.449

Parella de canelobres

 

 

C.496

Parella de canelobres d'un joc d'escriptori

 

 

C.500

Qeara, plata del Seder de la Pesah o Pasqua jueva

 

 

C.501

Mesura d'oli

 

 

 [1] Per motius tècnics, no disposem de l'autor, taller, cronologia i mides des del 419 fins el 501.  

19.       INVENTARI DELS TEIXITS

Núm. Registre

Títol

Autor/taller/ procedència o cronologia

Materials

Tx.01

solideu de seda del Papa Pius XII

 

 

Tx.02

solideu de seda del Papa Pius XII

 

 

Tx.03

pantalons de lli.

Avantpassats del P. Joan Arbona

Lli

Tx.04

camisola de lli.

Avantpassats del P. Joan Arbona

Lli

Tx.05

camisola de lli.

Avantpassats del P. Joan Arbona

Lli

Tx.06

drap de lli

Avantpassats del P. Joan Arbona

 

Tx.07

tovallola de cotó

Avantpassats del P. Joan Arbona

 

Tx.08

drap de cotó o lli

Avantpassats del P. Joan Arbona

 

Tx.09

drap de cotó

Avantpassats del P. Joan Arbona

 

Tx.10

tovallola de cotó i lli

Avantpassats del P. Joan Arbona

 

Tx.11

camisa de dormir de dona de cotó i lli

Avantpassats del P. Joan Arbona

 

Tx.12

mitra del bisbe-arquebisbe de Mallorca, Josep Miralles

 

 

Tx.13

mitra del bisbe de Mallorca, Mateu Jaume

 

 

Tx.14

indumentària femenina completa d'Eivissa

Col·lecció Mulet

 

Tx.15

indumentària masculina completa d'Eivissa

Col·lecció Mulet

 

Tx.16

indumentària masculina completa de Mallorca

Col·lecció Mulet

 

Tx.17

indumentària completa femenina tradicional de Mallorca

Col·lecció Mulet

 

Tx.18

rebosillo de seda (de la indumentària femenina de Mallorca)

Col·lecció Mulet

 

Tx.19

rebosillo de seda (de la indumentària femenina de Mallorca)

Col·lecció Mulet

 

Tx.20

rebosillo de seda (de la indumentària femenina de Mallorca)

Col·lecció Mulet

 

Tx.21

falda de seda (de la indumentària femenina de Mallorca).

Col·lecció Mulet

 

Tx.22

falda de seda i cotó

Col·lecció Mulet

 

Tx.23

falda de seda

Col·lecció Mulet

 

Tx.24

jaqueta curta de seda per a dona (de la indumentària femenina de Mallorca).

Col·lecció Mulet

 

Tx.25

falda de seda

Col·lecció Mulet

 

Tx.01

jaqueta curta per a dona (de la indumentària femenina de Mallorca).

Col·lecció Mulet

 

Tx.27

guatlaretos (3 unitats) de la indumentària femenina de Mallorca

Col·lecció Mulet

 

Tx.28

rebosillo a l'aigüeta (de la indumentària femenina de Mallorca).

Col·lecció Mulet

 

Tx.29

jaqueta curta per al·lota (de la indumentària femenina de Mallorca).

Col·lecció Mulet

 

Tx.30

falda de seda (de la indumentària femenina de Mallorca).

Col·lecció Mulet

 

Tx.31

falda de seda (de la indumentària femenina de Mallorca)..

Col·lecció Mulet

 

  

 

 

 

Tx.32

gipó d'home de cotó i seda (de la indumentària masculina de Mallorca).

 

 

Tx.33

gipó d'home de cotó (de la indumentària masculina de Mallorca).

 

 

Tx.34

gipó d'home de seda (de la indumentària masculina de Mallorca).

Col·lecció Mulet

 

Tx.35

calces de punt de seda

Col·lecció Mulet

 

Tx.36

calces de punt de seda.

Col·lecció Mulet

 

Tx.37

bosseta de teixit de plata

De la mare del P. Ricard Janer

 

Tx.38

tapis mallorquí de llana per a carro

Col·lecció Bujosa

 

Tx.39

tern

Regalat per Margalida Sureda i Togores, marquesa de la Romana

 

Tx.40

casulla

 

 

Tx.41

casulla vermella

 

 

Tx.42

casulla i tiara

 

 

Tx.43

capa pluvial

 

 

Tx.44

casulla

 

 

Tx.45

casulla i tiara

 

 

Tx.46

casulla i tiara

 

 

Tx.47

tern dels Formiguera, 1610

 

 

Tx.48

gonella de la Mare de Déu de Lluc. Gonella del miracle

 

 

Tx.49

capa pluvial de seda

 

 

Tx.50

indumentària mallorquina de dona per s imatge per vestir

 

 

Tx.51

gipó d'home (de la indumentària mallorquina) de seda

 

 

Tx.52

calces de punt de cotó

 

 

Tx.53

camisa de dormir d'home de lli

 

 

Tx.54

camisa de dormir de dona de cotó

 

 

Tx.55

camisa de dormir d'home de lli

 

 

Tx.56

Mostra de tela de cotó i lli

 

 

Tx.57

Mostra de tela de llengües de cotó i lli.

 

 

Tx.58

Mostra de tela de cotó i lli (canyons).

 

 

Tx.59

Mostra de tela de cotó i lli (canyons).

 

 

Tx.60

Mostra de tela de llengües de cotó i lli

 

 

Tx.61

Mostra de tela de llengües de cotó de ca. 1910

 

 

Tx.62

Mostra de tela de llengües de cotó de ca. 1910

 

 

Tx.63

Mostra de tela de llengües de cotó

 

 

Tx.64

Mostra de tela de llengües de cotó de ca. 1910

 

 

Tx.65

Mostra de tela de llengües de lli i cotó

 

 

Tx.66

Mostra de tela de llengües de cotó de ca. 1910

 

 

Tx.67

Mostra de tela de llengües de lli

 

 

Tx.68

Mostra de tela de llengües de lli

 

 

Tx.69

Mostra de tela de llistats de seda i lli

 

 

Tx.70

Mostra de tela de seda natural

 

 

Tx.71

Mostra de tela de seda i lli

 

 

Tx.72

Mostra de tela de seda natural jaspiada

 

 

Tx.73

Mostra de tela de seda natural tornassolada

 

 

Tx.74

Mostra de tela de seda natural tornassolada

 

 

Tx.75

Mostra de tela de seda i cotó.

 

 

Tx.76

Mostra de tela de llengües de seda

 

 

Tx.77

Mostra de tela de seda de llengües

 

 

Tx.78

Mostra de tela de seda i lli

 

 

Tx.79

Mostra de tela de seda natural

 

 

Tx.80

Mostra de tela de llengües de seda (s. XVIII).

 

 

 

 

 

 

Tx.81

Mostra de seda.

 

 

Tx.82

Mostra de seda

 

 

Tx.83

Mostra de tela de llengües de cotó

 

 

Tx.84

mostra de tela de llengües de cotó

 

 

Tx.85

Mostra de tela de llengües de seda

 

 

Tx.86

Mostra de tela de llengües de seda

 

 

Tx.87

Mostra de tela de la paret d'una de les sales de Morneta (Binissalem).

 

 

20.       INVENTARI DEL MEDALLER

Núm. Registre

Títol

Md.01

Medalla

Md.02

Medalla

Md.03

Medalla

Md.04

Medalla

Md.05

Medalla

Md.06

Medalla

Md.07

Medalla

Md.08

Medalla

Md.09

Medalla

Md.10

Medalla

Md.11

Medalla

Md.12

Medalla

Md.13

Medalla

Md.14

Medalla

Md.15

Medalla

Md.16

Medalla

Md.17

Medalla

Md.18

Medalla

Md.19

Medalla

Md.20

Medalla

Md.21

Medalla

Md.22

Medalla

Md.23

Medalla

Md.24

Medalla

Md.25

Medalla

Md.26

Medalla

Md.27

Medalla

Md.28

Medalla

Md.29

Medalla

Md.30

Medalla

Md.31

Medalla

Md.32

Medalla

Md.33

Medalla

Md.34

Medalla

Md.35

Medalla

Md.36

Medalla

Md.37

Medalla

Md.38

Medalla

Md.39

Medalla

Md.40

Medalla

Md.41

Medalla

Md.42

Medalla

Md.43

Medalla

Md.44

Medalla

Md.45

Medalla

Md.46

Medalla

Md.47

Medalla

Md.48

Medalla

Md.49

Medalla

Md.50

Medalla

Md.51

Medalla

Md.52

Medalla

Md.53

Medalla de solapa

Md.54

Medalla

Md.55

Medalla

Md.56

Medalla

Md.57

Medalla

Md.58

Medalla

Md.59

Medalla

Md.60

Medalla

Md.61

Medalla

Md.62

Medalla

Md.63

Medalla

Md.64

Medalla

Md.65

Medalla

Md.66

Medalla

Md.67

Medalla

Md.68

Medalla

Md.69

Medalla

Md.70

Medalla de solapa

Md.71

Medalla

Md.72

Medalla

Md.73

Medalla

Md.74

Medalla

Md.75

Medalla

Md.76

Medalla

Md.77

Medalla

Md.78

Medalla

Md.79

Medalla

Md.80

Medalla

Md.81

Medalla

Md.82

Medalla

Md.83

Medalla

Md.84

Medalla

Md.85

Medalla

Md.86

Medalla

Md.87

Medalla

Md.88

Medalla

Md.89

Medalla

Md.90

Medalla

Md.91

Medalla

Md.92

Medalla

Md.93

Medalla

Md.94

Medalla

Md.95

Medalla

Md.96

Medalla

Md.97

Medalla

Md.98

Medalla

Md.99

Medalla

Md.100

Medalla

Md.101

Medalla

Md.102

Medalla

Md.103

Medalla

Md.104

Medalla

Md.105

Medalla

Md.106

Medalla

Md.107

Medalla

Md.108

Medalla

Md.109

Medalla

Md.110

Medalla

Md.111

Medalla

Md.112

Medalla

Md.113

Medalla

Md.114

Medalla

Md.115

Medalla

Md.116

Medalla

Md.117

Medalla

Md.118

Medalla

Md.119

Medalla

Md.120

Medalla

Md.121

Medalla

Md.122

Medalla

Md.123

Medalla

Md.124

Medalla

Md.125

Medalla

Md.126

Medalla

Md.127

Medalla

Md.128

Medalla

Md.129

Medalla

Md.130

Medalla

Md.131

Medalla

Md.132

Medalla

Md.133

Medalla

Md.134

Medalla

Md.135

Medalla

Md.136

Medalla

Md.137

Medalla

Md.138

Medalla

Md.139

Medalla

Md.140

Medalla

Md.141

Medalla

Md.142

Medalla

Md.143

Medalla

Md.144

Medalla

Md.145

Medalla

Md.146

Medalla

Md.147

Medalla

Md.148

Medalla

Md.149

Medalla

Md.150

Medalla

Md.151

Medalla

Md.152

Medalla

Md.153

Medalla

Md.154

Medalla

Md.155

Medalla

Md.156

Medalla

Md.157

Medalla

Md.158

Medalla

Md.159

Medalla

Md.160

Medalla

Md.161

Medalla

Md.162

Medalla

Md.163

Medalla

Md.164

Medalla

Md.165

Medalla

Md.166

Medalla

Md.167

Medalla

Md.168

Medalla

Md.169

Medalla

Md.170

Medalla

Md.171

Medalla

Md.172

Medalla

Md.173

Medalla

Md.174

Medalla

Md.175

Medalla

Md.176

Medalla

Md.177

Medalla

Md.178

Medalla

Md.179

Medalla

Md.180

Medalla

Md.181

Medalla

Md.182

Medalla

Md.183

Medalla

Md.184

Medalla

Md.185

Medalla

Md.186

Medalla

Md.187

Medalla

Md.188

Medalla

Md.189

Medalla

Md.190

Medalla

Md.241

Medalla

Md.242

Medalla

Md.243

Medalla

Md.244

Medalla

Md.245

Medalla

Md.246

Medalla

Md.247

Medalla

Md.248

Medalla

Md.249

Medalla

Md.250

Medalla

Md.251

Medalla

Md.252

Medalla

Md.253

Medalla

Md.254

Medalla

Md.255

Medalla

Md.256

Medalla

Md.257

Medalla

Md.258

Medalla

Md.259

Medalla

Md.260

Medalla

Md.261

Medalla

Md.262

Medalla

Md.263

Medalla

Md.264

Medalla

Md.265

Medalla

Md.266

Medalla

Md.267

Medalla

Md.268

Medalla

Md.269

Medalla

Md.270

Medalla

Md.271

Medalla

Md.272

Medalla

Md.273

Medalla

Md.274

Medalla

Md.275

Medalla

Md.276

Medalla

Md.277

Medalla

Md.278

Medalla

Md.279

Medalla

Md.280

Medalla

Md.281

Medalla

Md.282

Medalla

Md.283

Medalla

Md.284

Medalla

Md.285

Medalla

Md.286

Medalla

Md.287

Medalla

Md.288

Medalla

Md.289

Medalla

Md.290

Medalla

Md.291

Medalla

Md.292

Medalla

Md.293

Medalla

Md.294

Medalla

Md.295

Medalla

Md.296

Medalla

Md.297

Medalla

Md.298

Medalla

Md.299

Medalla

Md.300

Medalla

Md.301

Medalla

Md.302

Medalla

Md.303

Medalla

Md.304

Medalla

Md.305

Medalla

Md.306

Medalla

Md.307

Medalla

Md.308

Medalla

Md.309

Medalla

Md.310

Medalla

Md.311

Medalla

Md.312

Medalla

Md.313

Medalla

Md.314

Medalla

Md.315

Medalla

Md.316

Medalla

Md.317

Medalla

Md.318

Medalla

Md.319

Medalla

Md.320

Medalla

Md.321

Medalla

Md.322

Medalla

Md.323

Medalla

Md.324

Medalla

Md.325

Medalla

Md.326

Medalla

Md.327

Medalla

Md.328

Medalla

Md.329

Medalla

Md.330

Medalla

Md.331

Medalla

Md.332

Medalla

Md.333

Medalla

Md.334

Medalla

Md.335

Medalla

Md.336

Medalla

Md.337

Medalla

Md.338

Medalla

Md.339

Medalla

Md.340

Medalla

Md.341

Medalla

Md.342

Medalla

Md.343

Medalla

Md.344

Medalla

Md.345

Medalla

Md.346

Medalla

Md.347

Medalla

Md.348

Medalla

Md.349

Medalla

Md.350

Medalla

Md.351

Medalla

Md.352

Medalla

Md.353

Medalla

Md.354

Medalla

Md.355

Medalla

Md.356

Medalla

Md.357

Medalla

Md.358

Medalla

Md.359

Medalla

Md.360

Medalla

Md.361

Medalla

Md.362

Medalla

Md.363

Medalla

Md.364

Medalla

Md.365

Medalla

Md.366

Medalla

Md.367

Medalla

Md.368

Medalla

Md.369

Medalla

Md.370

Medalla

Md.371

Medalla

Md.372

Medalla

Md.373

Medalla

Md.374

Medalla

Md.375

Medalla

Md.376

Medalla

Md.377

Medalla

Md.378

Medalla

Md.379

Medalla

Md.380

Medalla

Md.381

Medalla

Md.382

Medalla

Md.383

Medalla

Md.384

Medalla

Md.385

Medalla

Md.386

Medalla

Md.387

Medalla

Md.388

Medalla

Md.389

Medalla

Md.390

Medalla

Md.391

Medalla

Md.392

Medalla

Md.393

Medalla

Md.394

Medalla

Md.395

Medalla

Md.396

Medalla

Md.397

Medalla

Md.398

Medalla

Md.399

Medalla

Md.400

Medalla

Md.401

Medalla

Md.402

Medalla

Md.403

Medalla

Md.404

Medalla

Md.405

Medalla

Md.406

Medalla

Md.407

Medalla

Md.408

Medalla

Md.409

Medalla

Md.410

Medalla

Md.411

Medalla

Md.412

Medalla

Md.413

Medalla

Md.414

Medalla

Md.415

Medalla

Md.416

Medalla

Md.417

Medalla

Md.418

Medalla

Md.419

Medalla

Md.420

Medalla

Md.421

Medalla

Md.422

Medalla

Md.423

Medalla

Md.424

Medalla

Md.425

Medalla

Md.426

Medalla

Md.427

Medalla

Md.428

Medalla

Md.429

Medalla

Md.430

Medalla

Md.431

Medalla

Md.432

Medalla

Md.433

Medalla

Md.434

Medalla

Md.435

Medalla

Md.436

Medalla

Md.437

Medalla

Md.438

Medalla

Md.439

Medalla

Md.440

Medalla

Md.441

Medalla

Md.442

Medalla

Md.443

Medalla

Md.444

Medalla

Md.445

Medalla

Md.446

Medalla

Md.447

Medalla

Md.448

Medalla

21.       INVENTARI D'ARQUEOLOGIA

Núm. Registre

Títol / Descripció

Cronologia

Materials

A/0001

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0002

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0003

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0004

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0005

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0006

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0007

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0008

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0009

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0010

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0011

Disc de bronze

 

Bronze

A/0012

Disc de bronze

 

Bronze

A/0013

Disc de bronze

 

Bronze

A/0014

Disc de bronze

 

Bronze

A/0015

Disc de bronze

 

Bronze

A/0016

Pàtera

 

Bronze

A/0017

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0018

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0019

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0020

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0021

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0022

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0023

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0024

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0025

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0026

Disc de tintinnabulum

 

Bronze

A/0027

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0028

Bastó de tintinnabulum

 

Bronze

A/0029

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0030

Fíbula

 

Bronze

A/0031

Fíbula

 

Bronze

A/0032

Fíbula

 

Bronze

A/0033

Fíbula

 

Bronze

A/0034

Fíbula

 

Bronze i ferro

A/0035

Campaneta

 

Bronze i ferro

A/0036

Campaneta

 

Bronze

A/0037

Indeterminada

 

Bronze

A/0038

Destral doble

 

Bronze

A/0039

Indeterminada

 

Bronze

A/0040

Batall

 

Bronze

A/0041

Indeterminada

 

Ferro

A/0042

Cròtal

 

Bronze

A/0043

Cròtal

 

Bronze

A/0044

Cròtal

 

 

A/0045

Campaneta

 

Bronze

A/0046

Campaneta

 

Bronze

A/0047

Campaneta

 

Bronze

A/0048

Campaneta

 

Bronze

A/0049

Bastó de tintinnabulum

 

Bronze

A/0050

Bastó de tintinnabulum

 

Bronze

A/0051

Tintinnabulum

 

Bronze

A/0052

Fíbula

 

Bronze

A/0053

Polsera

 

Bronze

A/0054

Braçal

 

Bronze

A/0055

Braçal

 

Bronze

A/0056

Campaneta

 

Bronze

A/0057

Campaneta

 

Bronze

A/0058

Campaneta

 

Bronze

A/0059

Campaneta

 

Bronze

A/0060

Campaneta

 

Bronze

A/0061

Campaneta

 

Bronze

A/0062

Fíbula

 

Bronze

A/0063

Fíbula

 

Bronze

A/0064

Fíbula

 

Bronze

A/0065

Punta de llança

 

Bronze

A/0066

Punta de pica

 

Bronze

A/0067

Banya de bou

 

Bronze

A/0068

Polsera

 

Bronze

A/0069

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0070

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0071

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0072

Espasa

 

Ferro

A/0073

Banya de bou

 

Bronze

A/0074

Escultura de bou

 

Bronze

A/0075

Eb 13

 

Ceràmica

A/0076

Cuadrado B2

 

Ceràmica

A/0077

Howland 23

 

Ceràmica

A/0078

Howland 22

 

Ceràmica

A/0079

Howland 23A

 

Ceràmica

A/0080

Howland 42?

 

Ceràmica

A/0081

Howland 23A

 

Ceràmica

A/0082

Howland 23A

 

Ceràmica

A/0083

Howland 23A

 

Ceràmica

A/0084

Parets Fines Mayet I

 

Ceràmica

A/0085

Cintas 5 / Deneauve III

 

Ceràmica

A/0086

Harden M

 

Ceràmica

A/0087

Harden M

 

Ceràmica

A/0088

 

 

Ceràmica

A/0089

 

 

Ceràmica

A/0090

 

 

Ceràmica

A/0091

Colgant

 

Pasta vítria

A/0092

Lekithos aribalístic

 

Ceràmica

A/0093

Unguent D1 / Vegas 63, 6-8

 

Ceràmica

A/0094

Almagro 31

 

Ceràmica

A/0095

Unguent D3 / Vegas 63, 6-8

 

Ceràmica

A/0096

Unguent D1 / Vegas 63, 6-8

 

Ceràmica

A/0097

Almagro 31

 

Ceràmica

A/0098

Dressel 11

 

Ceràmica

A/0099

Howland 23

 

Ceràmica

A/0100

 

 

Ceràmica

A/0101

 

 

Ceràmica

A/0102

Parets Fines Mayet XXXIII

 

Ceràmica

A/0103

Peb imitació àtica 2,6,a

 

Ceràmica

A/0104

 

 

Ceràmica

A/0105

 

 

Ceràmica

A/0106

 

 

Ceràmica

A/0107

 

 

Ceràmica

A/0108

 

 

Ceràmica

A/0109

Mañá A

 

Ceràmica

A/0110

Beltrán 72

 

Ceràmica

A/0111

F 21/25

 

Ceràmica

A/0112

 

 

Vidre

A/0113

Isings 8 / Morin-Jean 21

 

Vidre

A/0114

Isings 8 / Morin-Jean 21

 

Vidre

A/0115

Isings 8 / Morin-Jean 21

 

Vidre

A/0116

Isings 8 / Morin-Jean 21

 

Vidre

A/0117

 

 

Bronze

A/0118

 

 

Bronze

A/0119

TSAfr D Hayes 80 B

 

Ceràmica

A/0120

TSH Drag 27

 

Ceràmica

A/0121

TSIt Ettlinger 38,2

 

Ceràmica

A/0122

Parets Fines Mayet 18

 

Ceràmica

A/0123

Parets Fines Mayet XIB

 

Ceràmica

A/0124

 

 

Ceràmica

A/0125

Terracuita de Tanit

 

Ceràmica

A/0126

Terracuita de Tanit

 

Ceràmica

A/0127

TSH Drag 15/17

 

Ceràmica

A/0128

TSH Drag 18

 

Ceràmica

A/0129

TSH Drag 33

 

Ceràmica

A/0130

TSH Drag 15/17

 

Ceràmica

A/0131

Dressel 11

 

Ceràmica

A/0132

Dressel 12

 

Ceràmica

A/0133

Dressel 13

 

Ceràmica

A/0134

Mitjans s I dne

 

Ceràmica

A/0135

Dressel 20

 

Ceràmica

A/0136

Dressel 21

 

Ceràmica

A/0137

Deneuve Vg?

 

Ceràmica

A/0138

Parets Fines Mayet III

 

Ceràmica

A/0139

Parets Fines Mayet XXXIII

 

Ceràmica

A/0140

Oinochoe

 

Ceràmica

A/0141

Gerra

 

Ceràmica

A/0142

Gerrreta

 

Ceràmica

A/0143

Gerreta

 

Ceràmica

A/0144

Unguent D1 / Vegas 63, 6-8

 

Ceràmica

A/0145

Almagro 31

 

Ceràmica

A/0146

Unguent D1 / Vegas 63, 6-8

 

Ceràmica

A/0147

Unguent D1 / Vegas 63, 6-8

 

Ceràmica

A/0148

Unguent D1 / Vegas 63, 6-8

 

Ceràmica

A/0149

Almagro 31

 

Ceràmica

A/0150

Ungüentari

 

Pasta vítria

A/0151

Harden M

 

Ceràmica

A/0152

Pàtera de vores reentrants

 

Ceràmica

A/0153

Pàtera de vores reentrants

 

Ceràmica

A/0154

Tapadora d'ànfora

 

Ceràmica

A/0155

Bol

 

Ceràmica

A/0156

Llàntia

 

Ceràmica

A/0157

Llàntia

 

Ceràmica

A/0158

Llàntia

 

Ceràmica

A/0159

Harden M

 

Ceràmica

A/0160

Harden M

 

Ceràmica

A/0161

Pàtera de vores reentrants

 

Ceràmica

A/0162

Cintas 5 / Deneuve III

 

Ceràmica

A/0163

Cintas 5 / Deneuve III

 

Ceràmica

A/0164

Escarabeu

 

Pasta vítria

A/0165

Lekithos ariblístic

 

Ceràmica

A/0166

Eb 13

 

Ceràmica

A/0167

Eb 13?

 

Ceràmica

A/0168

Eb 13?

 

Ceràmica

A/0169

Eb 13

 

Ceràmica

A/0170

 

 

Ceràmica

A/0171

Aubet 14

 

Ceràmica

A/0172

Aubet 22

 

Ceràmica

A/0173

Aubet I

 

Ceràmica

A/0174

 

 

Ceràmica

A/0175

 

 

Ceràmica

A/0176

 

 

Ceràmica

A/0177

 

 

Ceràmica

A/0178

 

 

Ceràmica

A/0179

 

 

Ceràmica

A/0180

 

 

Ceràmica

A/0181

Cinturó

 

Plom

A/0182

 

 

Escaiola

A/0183

Espasa afalcatada

 

Ferro

A/0184

Espasa afalcatada

 

Ferro

A/0185

Espasa afalcatada

 

Ferro

A/0186

Espasa de doble tall

 

Ferro

A/0187

Espasa de doble tall

 

Ferro

A/0188

Javelina

 

Ferro

A/0189

Espasa de doble tall

 

Ferro

A/0190

Espasa de doble tall

 

Ferro

A/0191

Punyal de doble tall

 

Ferro

A/0192

Llança

 

Ferro

A/0193

Llança

 

Ferro

A/0194

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0195

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0196

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0197

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0198

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0199

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0200

Braçal espiraliforme

 

Ferro

A/0201

Fulla de ferro enrotllada sobre si mateixa de forma més o menys rectangular i secció plana. Un dels extrems llargs pareix perfectament recte mentre que l'altre és irregular

s. V- II aC.

Ferro

A/0202

Cap semiesfèric de clau de bronze de secció quadrada.

s. V- II aC.

Bronze

A/0203

Eb 64

 

Ceràmica

A/0204

Pinta de fusta carbonitzada. Cos principal massís de forma rectangular amb extrems lleugerament còncaus i base convexa. Presenta un lleu engruiximent al sector central, amb les bandes més estretes. No es conserven totes les pues, però es pot comprovar que les dues extremes presentarien un gruix superior a les restants, que són de forma laminar, estretes i llargues. No presenta cap tipus de decoració

s. V aC.

Fusta

A/0205

Diferents mostres de teixits recuperats a l'interior d'un sarcòfag

S. V-IV aC.

Teixit

A/0206

Mostres de cordó atrenyellat recuperades a l'interior d'un sarcòfag.

Una d'elles presenta un ànima central amb recobriment atrenyellat en espiga.

s. V aC.

Fusta

A/0207

Pinta de fusta carbonitzada. Es conserva la meitat del cos principal massís que tindria forma rectangular amb extrems lleument còncaus i base recta. Presenta un lleu engruiximent al sector central, amb les bandes més estretes. No es conserva més que una pua extrema i l'arrencament de les restants, que serien de forma laminar, estretes i llargues. No presenta cap tipus de decoració

s. V aC.

Fusta

A/0208

Mostra de teixit adherit al cap d'un os humà

s. V aC.

Teixit

A/0209

Olla bitroncocònica amb carena prou marcada, base indiferenciada plana i boca exvasada de llavis rectes. Fabricada a mà amb argila depurada de superfície color beige i nucli gris, amb àrees de coloració grisenca.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0210

Recipient de cos cònic fet a mà amb base plana indiferenciada i boca marcada per un estrangulament profund de les parets i un posterior exvasament dels llavis, que son divergents i rectes.

Presenta una diminuta ansa en mamelló aplicada a la carena.

Pasta porosa de color beige amb abundant desgrasant.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0211

Olla troncocònica de base plana i boca assenyalada per un estrangulament de les parets amb llavis rectes exvasats.

Fabricada a mà amb argila molt depurada de superfície brillant color beige i vermell i nucli grisenc, amb àrees afectades pel foc.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0212

Petit vas fet a mà de forma de didal, amb base indiferenciada i vores rectes exvasades. Argila grisa poc depurada, amb abundant desgrasant calcari i superfície de color marró vermellós.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0213

Vas cònic fet a mà de base plana i llavis indiferenciats, potser lleument reentrants; presenta un mànec massís aplicat prop de la vora de planta triangular i desenvolupament horitzontal amb l'extrem realçat, amb decoració a base de sis punts marcats a la seva cara superior. Argila de color beige grisenc amb desgrasant calcari.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0214

Petita olleta esferoidal feta a mà de base indiferenciada, boca marcada per un estrangulament de les parets i llavis rectes lleument exvasats. Presenta una decoració al llarg de tot el diàmetre major a base de petites pelles d'argila aplicades (15) perforades verticalment. Pasta aspra poc depurada de color rosat pàl·lid amb abundant desgrasant calcari.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0215

Olla feta a mà de cos esfèric amb vores exvasades. Mugró prominent a la espatlla. Argila aspra de color rosat grisenc amb àrees més obscures.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0216

Olla feta a mà de cos esfèric amb vora lleument exvasada.

Presenta una diminuta ansa en mamelló aplicada a la espatlla.

Argila grisenca amb abundant desgrasant calcari.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0217

Olla feta a mà de cos esfèric amb llavis exvasats. Presenta una decoració formada per tres petits mamellons aplicats a la espatlla.

Argila rosada amb abundant desgrasant calcari; superfície de color beige amb àrees vermellenques.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0218

Olla feta a mà de cos esfèric amb vores exvasades. Argila fina de color beige i superfície polida amb àrees més obscures afectades pel foc.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0219

Olla feta a mà de cos esfèric amb vora lleument exvasada.

Presenta una diminuta ansa en mamelló aplicada a la espatlla.

Argila aspra grisenca amb abundant desgrasant calcari i superfície de color beige clar.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0220

Vas cònic fet a mà de base plana i llavis indiferenciats; presenta un mànec massís fragmentat que s'aplicaria prop de la vora, amb decoració a base de sis punts marcats a la seva cara superior.

Argila de color gris amb desgrasant calcari; superfície beige obscura.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0221

Olla feta a mà de cos esfèric amb vora lleument exvasada. Argila aspra gris amb abundant desgrasant calcari i superfície de color gris obscur per l'efecte del foc.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0222

Petita olla feta a mà de cos esfèric amb vora lleument exvasada.

Presenta una diminuta ansa en mamelló aplicada a la espatlla.

Argila fina grisenca amb superfície de color rosat; interior gris.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0223

Olla de cos esfèric de boca remarcada per un notable estrangulament de les parets amb llavis exvasatas. Argila de color beige grisenc, fina, lleument porosa i amb desgrasant calcari.

Superfície polida beige.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0224

Petit vas cònic de base indiferenciada plana amb mànec massís horitzontal. Argila vermella amb desgrasant arenós.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0225

Petit vas cònic de base indiferenciada plana amb mànec massís horitzontal. Argila grisa amb desgrasant calcari; superfície beige obscura.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0226

Olla feta a mà de cos esfèric amb vora lleument exvasada.

Presenta un mínim mamelló a la espatlla. Argila de color gris clar amb desgrasant calcari i superfície de color beige pàl·lid.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0227

Olla feta a mà de cos esfèric amb base lleument apuntada; vora remarcada per un estrangulament de les parets i llavis exvasats.

Presenta quatre anses verticals de suspensió a la espatlla formades per mamellons perforats horitzontalment. Argila de color gris clar amb desgrasant calcari i superfície de color rosat molt fina.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0228

Olla feta a mà de cos esfèric amb de llavis exvasats. Presenta un mamelló a la espatlla amb dues digitacions laterals a la paret del vas. Argila grisenca amb desgrasant calcari i superfície de color beige porosa.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0229

Olla feta a mà de cos esfèric amb llavis exvasats. Argila grisa amb desgrasant calcari i superfície de color beige obscur fina.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0230

Olla feta a mà prou irregular de cos esfèric amb llavis exvasats.

Presenta quatre anses de suspensió verticals a la espatlla formades per mamellons perforats horitzontalment. Argila de color gris amb desgrasant calcari i superfície de color rosat vermellós fina.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0231

Olla feta a mà de cos esfèric amb llavis exvasats. Presenta cinc anses de suspensió verticals a la espatlla formades per mamellons perforats horitzontalment, un d'ells dues vegades, intercalant-se irregularment altres sis mamellons simples. Argila de color rosat grisenc amb desgrasant calcari i superfície de color rosat vermellós porosa.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0232

Bol fet a mà de parets rectes lleument reentrants i base indiferenciada plana amb un petit mamelló aplicat pròxim al llavi. Argila grisenca fina amb superfície porosa de color rosat amb àrees més obscures.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0233

Petit vas cònic fet a mà de base indiferenciada plana amb mànec massís horitzontal. Argila beige clara i superfície aspra.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0234

Petit vas cònic fet a mà de base indiferenciada plana amb mànec massís horitzontal. Argila grisa amb desgrasant calcari i superfície aspra de color beige.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0235

Destral - martell de pedra polida de forma romboïdal, amb un extrem rematat en tall vertical i l'altre truncat en un pla percussor.

Presenta una perforació central perfectament circular per a inserció d'un mànec.

II mil·lenni aC.

Pedra

A/0236

Destral de sílex de secció rectangular amb vores còncaves convergents cap al taló, que es presenta truncat, i tall convex simètric.

 

Sílex

A/0237

Destral de sílex de secció el·líptica amb vores convexos convergents cap al taló, que es presenta truncat, i tall convex simètric apuntat.

 

Sílex

A/0238

Punta de sílex de secció plano convexa amb vores convexes i taló truncat, amb l'amplària major situada aproximadament a meitat de la peça.

 

Sílex

A/0239

Fulla de sílex en forma de creixent (còncava convexa) de secció ovoide i vores afilades pràcticament simètriques

 

Sílex

A/0240

Fulla de sílex en forma de creixent (còncava convexa) de secció ovoide i vores afilades pràcticament simètriques

 

Sílex

A/0241

Punta de llança de sílex: vores d'eixos paral·lels amb talls convexos; secció biconvexa; taló de secció quadrangular amb peduncle de vores paral·leles.

 

Sílex

A/0242

Olla feta a mà de cos esfèric amb llavis petits lleugerament exvasats. Argila grisa amb desgrasant calcari i superfície de color beige obscura molt fina amb àrees més obscures pel foc.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0243

Petit vas bicònic fet a mà de base plana amb mànec massís horitzontal. Argila grisa amb desgrasant calcari i superfície aspra de color grisenc

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0244

Petit vas troncocònic fet a mà de base plana amb mànec massís

horitzontal. Argila de color gris obscur amb desgrasant calcari i

superfície molt fina de color beige obscur i grisenc.

1800-1200 aC.

Ceràmica

A/0245

Mandíbula humana sense dents. Parcialment trencada en el seu extrem esquerre.

 

Os

A/0246

Bifaç de sílex de forma ovalada amb vores i secció convexes. No s'aprecien reserves a la vora.

Paleolític inferior

Sílex

A/0247

Bifaç de sílex de forma ovalada amb vores convexes, secció planoconvexa i taló retallat en angle recte. No s'aprecien reserves a la vora.

Paleolític inferior

Sílex

A/0248

Bifaç de sílex de forma ovalada amb vores convexes, secció plano convexa i taló truncat. No s'aprecien reserves a la vora

Paleolític inferior

Sílex

A/0249

Aixol de pedra polida de secció biconvexa amb vores d'eixos convexos convergents cap al taló, que es presenta apuntat, i tall convex simètric.

Calcolític II mil·lenni aC

Pedra

A/0250

Pedra polida de forma allargada amb extrems apuntats i secció rectangular; presenta una perforació circular per a suspensió al extrem més estret i a una de les cares una incisió lineal més o menys longitudinal.

Calcolític II mil·lenni aC

Pedra

A/0251

Fragment d'os fòsil de secció circular i forma allargada, amb un extrem retallat formant una superfície plana en bisell.

 

Ós

A/0252

Bifaç de sílex de forma ovalada amb vores convexes, secció biconvexa i taló truncat, sense reserves a la vora.

Paleolític inferior

Sílex

A/0253

Fragment de sílex retallat parcialment. Potser es tracte d'un bifaç trencat.

Paleolític inferior

Sílex

A/0254

Raedera de sílex de secció transversal planoconvexa i longitudinal còncava-convexa, vores paral·leles i extrems convexos més o menys simètrics.

Paleolític superior

Sílex

A/0255

Fragment de punta de sílex de secció biconvexa amb vores convexes i extrem apuntat.

 

Sílex

A/0256

Punta de sílex de secció planoconvexa, vores convexes i taló truncat.

 

Sílex

A/0257

Punta de sílex amb vores rectes convergents cap a la punta, secció biconvexa, peduncle de vores paral·lels i base escotada amb aletes laterals.

 

Sílex

A/0258

Punta de sílex de secció transversal planoconvexa i longitudinal còncava-convexa, vores paral·leles lleugerament convergents cap a la punta, que es troba trencada i taló truncat.

 

Sílex

A/0259

Punta de sílex de secció planoconvexa, vores convergents cap a la punta i taló truncat.

 

Sílex

A/0260

Punta de sílex de secció planoconvexa, vores convergents cap a la punta i taló apuntat.

 

Sílex

A/0261

Punta de sílex de secció transversal planoconvexa i longitudinal còncava-convexa, vores convergents cap a la punta i taló truncat.

 

Sílex

A/0262

Punta de sílex amb vores rectes convergents cap a la punta, secció biconvexa, peduncle de vores paral·lels, lleugerament convergents i aletes tallades obliquament cap a la punta.

 

Sílex

A/0263

Fulla de ganivet de sílex amb vores convexes d'eixos convergents cap a la punta i secció biconvexa, presentant ambdues cares restes del còrtex. Una de les vores està retocada alternament per aconseguir un tall homogeni fins a la punta, mentre que l'extrem contrari presenta un perfil més gruixut. Taló truncat en línia obliqua.

Pretalaiòtic inicial

Sílex

A/0264

Fulla incompleta de ganivet de sílex amb vores convexes d'eixos convergents cap a la punta i secció biconvexa, presentant ambdues cares restes del còrtex. Una de les vores està retocada alternament per aconseguir un tall homogeni fins a la punta, mentre que l'extrem contrari presenta un perfil més gruixut.

Pretalaiòtic inicial

Sílex

A/0265

Fulla incompleta de ganivet de sílex de secció biconvexa. Presenta una de les vores retocada alternament per aconseguir un tall homogeni, mentre que l'extrem contrari presenta un perfil més gruixut.

Pretalaiòtic inicial

Sílex

A/0266

Fulla incompleta de ganivet de sílex de secció pràcticament rectangular, presentant ambdues cares restes del còrtex. Una de les vores està retocada alternament per aconseguir un tall homogeni fins a la punta, mentre que l'extrem contrari presenta un perfil més gruixut.

Pretalaiòtic inicial

Sílex

A/0267

Fragment de pedra polida de secció rectangular amb un dels dos extrems rebaixat en doble bisell per aconseguir un tall rectilini i l'altre engronsat.

Calcolític, II mil·lenni aC.

Pedra

A/0268

Esquerda de sílex

 

Sílex

A/0269

Fragment de vora d'olla feta a mà de cos esfèric i llavis rectes exvasats. Presenta una petita ansa vertical formada per un mamelló perforat horitzontalment. Decoració impresa precocció de fileres de semicercles alternats amb línies obliqües. Argila aspra de color marró i superfície grisenca amb àrees vermelloses.

Pretalaiòtic

Ceràmica

A/0270

Dos fragments amorfs de ceràmica grisa feta a mà molt fina i depurada amb decoració incisa amb motius geomètrics (bandes de línies enquadrades emmarcades per dues rectes).

Pretalaiòtic

Ceràmica

A/0271

Olla feta a mà de cos esfèric de vores indiferenciades. Argila aspra de color gris obscur, amb desgrasant calcari i superfície beige obscura amb àrees grisenques.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0272

Olla feta a mà de cos esfèric amb vores indiferenciades quasi verticals o lleument exvasades. Argila grisa amb inclusions calcàries; superfície brillant de color gris obscur.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0273

Bol fet a mà de fons esfèric i parets rectes divergents de vores indiferenciades. Argila grisa clara amb abundant desgrasant i superfície fina de color gris obscur.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0274

Olla feta a mà de cos esfèric amb vores lleument exvasades remarcades per un lleuger estrangulament de les parets del vas. Argila grisa amb inclusions calcàries; superfície de color beige clar amb àrees grisenques.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0275

Vas ceràmic fet a mà de cos cilíndric amb parets rectes sense llavis diferenciats i base plana. Presenta al menys una ansa vertical de secció triangular aplicada des de la vora amb perforació longitudinal. Pasta fina de color grisenc amb superfície de tacte suau de color beige.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0276

Petit vas bitroncocònic fet a mà amb llavis exvasats, base còncava i mànec curt massís i horitzontal. Argila de color gris molt obscur amb desgrasant calcari i superfície molt fina de color beige obscur i grisenc.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0277

Petit vas bitroncocònic fet a mà amb llavis exvasats, base plana i mànec curt en forma de creixent, massís i horitzontal. Argila de color gris molt obscur amb desgrasant calcari i superfície molt fina de color beige obscur amb àrees grisenques.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0278

Petit vas bitroncocònic fet a mà amb llavis exvasats, base plana i mànec curt massís i horitzontal. Argila grisa obscura amb desgrasant calcari i superfície de color grisenc.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0279

Petit vas bitroncocònic fet a mà amb llavis exvasats, base plana i mànec curt en forma de creixent, massís i horitzontal. Argila de color probablement gris amb desgrasant calcari i superfície aspra de color beige clar i amb taques grisenques.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0280

Petit vas bitroncocònic fet a mà amb llavis exvasats, base còncava i mànec curt amb probable forma de creixent, massís i horitzontal. Argila de color gris molt obscur, quasi negra, amb desgrasant calcari i superfície aspra de color beige obscur i gris molt obscur.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0281

Vas ceràmic fet a mà de forma ovalada i perfil semiesfèric amb parets divergents sense llavis diferenciats. Presenta una prolongació de la paret en un dels extrems curts en forma de ansa amb sengles engronsaments per afavorir la seva aprehensió. Argila rosada amb tonalitats roigenques, fina, amb desgrasant notable; superfície aspra, un poc porosa, de color beige rosat.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0282

Bol hemiesfèric fet a mà sense llavis diferenciats. Argila de color marró grisenc amb desgrasant apreciable i superfície aspra i porosa de color beige.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0283

Fragment de bol hemisfèric fet a mà sense llavis diferenciats amb un petit mamelló prop de la vora. Argila de color gris i superfície aspra de color beige clar.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0284

Bol hemisfèric fet a mà amb llavis lleugerament exvasats marcats per un lleu estrangulament de les parets. Argila de color grisenc amb superfície aspra i porosa de color roigenc.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0285

Petit vas bitroncocònic fet a mà amb llavis exvasats, base lleument còncava i mànec curt massís i horitzontal. Argila de color gris molt obscur amb desgrasant calcari i superfície aspra amb àrees de color grisenc clar i gris obscur.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0286

Petit vas troncocònic fet a mà amb llavis rectes indiferenciats, base plana marcada per un lleu estrangulament de les parets i mànec massís i horitzontal. Argila amb desgrasant calcari i superfície aspra de color beige obscur i gris molt obscur.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0287

Petit vas troncocònic fet a mà amb llavis rectes indiferenciats, base plana i mànec massís i horitzontal. Argila beige amb desgrasant calcari i superfície aspra de color beige rosat.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0288

Bol hemisfèric fet a mà amb llavis indiferenciats; petit mamelló aplicat prop de la vora. Argila de color gris amb superfície aspra i porosa de color beige.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0289

Bol fet a mà de parets rectes lleument divergents, llavis indiferenciats i base còncava amb umbus marcat a l'interior. Argila gris amb desgrasant calcari i superfície aspra i porosa de color marró clara

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0290

Bol fet a mà de cos hemiesfèric, llavis indiferenciats i base còncava amb umbus marcat a l'interior. Presenta un petit mamelló aplicat prop de la vora. Argila gris amb desgrasant calcari i superfície de tacte suau (interior porós) de color rosat.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0291

Bol de cos hemisfèric fet a mà, lamb vores reentrants de llavis indiferenciats. Argila gris amb desgrasant calcari i superfície aspra i porosa de color rosat.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0292

Petita olla feta a mà de cos esfèric amb vores exvasades remarcades per una suau carena i dos mamellons molt pròxims aplicats a l'espatlla. Argila grisa amb inclusions calcàries; superfície aspra i porosa de color beige clar amb àrees grisenques.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0293

Bol hemisfèric fet a mà de parets rectes lleument divergents i llavis exvasats. Presenta un petit mamelló aplicat prop de la vora. Argila gris (?) amb superfície aspra i porosa de color beige amb àrees rosades.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0294

Cos cilíndric de parets rectes profusament perforades pre cocció i lleument convexes, de fons obert i sense llavis diferenciats, amb un ansa de cinta aplicada que surt des de la vora. Pasta rosada grisenca; superfície rosada aspra amb petites àrees grisenques.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0295

Bol fet a mà de cos hemisfèric, llavis indiferenciats i base còncava amb umbs marcat a l'interior. Argila gris amb desgrasant calcari i superfície de tacte suau, porós, de color beige amb àrees grisenques.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0296

Bol fet a mà de cos hemiesfèric amb llavis indiferenciats. Argila aparentment rosada i superfície de tacte molt suau de color rosat.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0297

Petit vas troncocònic fet a mà amb llavis rectes indiferenciats i base còncava marcada per una inflexió de les parets. Argila beige amb desgrasant notable i superfície aspra de color beige rosat.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0298

Petit vas troncocònic fet a mà amb llavis rectes indiferenciats, base plana i mànec massís i horitzontal. Argila beige amb desgrasant calcari i superfície de tacte suau de color beige rosat

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0299

Vas ceràmic de cos troncocònic amb parets divergents i base probablement plana i vora marcada per una carena molt marcada que defineix un estrangulament de les parets per a donar pas al llavi, recte i exvasat, quasi horitzontal. Pasta rosada clara, amb superfície molt suau i brillant de color ocre groguenc.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0300

Bol fet a mà de cos hemisfèric, llavis indiferenciats i base còncava amb umbus marcat a l'interior. Argila vermella amb abundant desgrasant calcari i superfície aspra i porosa, de color beige rosat.

Pretalaiòtic final s. V-II aC.

Ceràmica

A/0301

Bol fet a mà incomplet de cos hemisfèric i llavis indiferenciats.

Presenta decoració incisa prop de la vora practicada probablement amb l'ungla (grup de tres traços verticals). Superfície de tacte molt suau, porosa, de color beige.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0302

Bol fet a mà de cos hemisfèric amb parets divergents i llavis indiferenciats. Presenta un mínim mamelló prop de la vora. Argilla gris amb superfície suau de color gris obscur.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0303

Fons d'un vas fet a mà de cos globular amb base plana d'argila de color vermell amb abundant desgrasant calcari i superfície patinada amb una capa de tacte suau de color beige rosat.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0304

Bol fet a mà de cos hemisfèric amb llavis indiferenciats. Argilla rosada (?) amb desgrasant calcari i superfície suau de color rosat.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0305

Bol fet a mà de cos hemisfèric, llavis indiferenciats i base còncava amb lleuger umbus marcat a l'interior. Argila rosada amb abundant desgrasant calcari i superfície suau i porosa, de color beige rosat

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0306

Fulla de destral de bronze de secció rectangular, vores convergents cap al taló i punta convexa simètrica sobreïxent dels eixos de la peça.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0307

Fragment de fulla de destral de bronze de secció rectangular i vores convergents cap al taló, un d'ell lleugerament còncau; no es conserva la punta.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0308

Fragment de punta de espasa de bronze de secció biconvexa, vores convergents cap a la punta, tall en ambdós costats i punta roma. No es conserva el taló

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0309

Punxó de bronze de secció quadrada amb un extrem apuntat de manera progressiva i l'altre rematat en una punta diminuta.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0310

Botó tallat en os de color marró molt obscur de forma cònica amb una doble perforació en V i aresta en bisell a la base.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ceràmica

A/0311

Placa plana de plom de forma irregular, més o menys arrodonida, amb una perforació no passant al mig d'una de les cares.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Plom

A/0312

Placa plana de plom de forma irregular, més o menys arrodonida, amb una perforació passant de secció redona.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Plom

A/0313

Punta de llança de bronze. Ànima buida de forma cònica prou allargada i secció circular amb dues aletes convexes planes aplicades als extrems. Presenta dues perforacions enfrontades al taló per a fixació del mànec (una d'elles doble i colpejada).

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0314

Panell amb punxons, agulles i fragments de volanderes que procedeixen dels nivells pretalaiòtics de la Cometa dels Morts

(Escorca).

Punxons de secció circular: 12

Punxons de secció quadrada:11

Agulles: 1

Fragments de volandera de secció circular: 3

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0315

Làmina de bronze enrotllada sobre si mateixa formant un cilindre de secció circular.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0316

Panell amb 38 botons d'os amb doble perforació en V de forma piramidal o cònica.

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Os

A/0317

Panell amb 36 plaquetes d'os de forma triangular amb perforació passant simple.

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Os

A/0318

Escàtil i incisiu de verro perforats.

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Os

A/0319

Conjunt d'11 grans discoïdals de collar fets de pedra calcària de color gris o gris rogenc i d'altra de grossària considerablement major que la resta i de perfil bicònic

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Pedra

A/0320

Conjunt de grans de collar d'os, unes de forma cilíndrica, altres discoïdal i acanalades transversalment al seu eix principal, totes elles perforades longitudinalment.

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Os

A/0321

Tres conxes de columbela i una de cíprea fòssil perforades per a ser usades com a grans de collar.

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Malacofauna

A/0322

Fragment de botó d'os amb perforació central; plaqueta d'os amb doble perforació; incisiu humà amb perforació iniciada; plaqueta d'os amb doble perforació.

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Os

A/0323

Fragment de plaqueta de pedra calcària molt polida, de forma rectangular i secció plana, amb dues perforacions apuntades per cada cara a un dels extrems.

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Pedra

A/0324

Plaqueta de pedra calcària molt polida, de secció plana, de forma rectangular amb els extrems llargs un poc còncaus i els angles, arrodonits (un d'ells trencat), amb dues perforacions passants a un dels extrems.

Pretalaiòtic 1700-1200 aC.

Pedra

A/0325

Fulla triangular de bronze de secció laminar, amb angles arrodonits i punta roma. Presenta tres reblons cilíndrics al seu extrem més curt, que és còncau.

Preatalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0326

Botó d'os de forma piramidal amb doble perforació en V.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ós

A/0327

Botó de forma circular i secció laminar amb dues perforacions passants.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ós

A/0328

Conjunt de quatre punxons de bronze, dos de secció quadrada i dos de secció circular

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0329

Punxó de bronze de secció quadrada, rematat a un costat per una punt allargada i per l'altre per un estretament més notable de la secció.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0330

Punxó de bronze de secció probablement circular emmanegat a un os cilíndric.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze Ós

A/0331

Plaqueta de bronze de secció laminar i forma oblonga, amb rebló de secció circular en un dels seus extrems curts, que aparentment presenta l'inici d'un taló més estret.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0332

Anella oberta de bronze de secció rectangular progressivament més afinada cap als extrems.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0333

Punxó de bronze de secció rectangular amb els extrems roms.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0334

Incisiu de verro amb perforació passant a l'extrem de la raïl.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Os

A/0335

Botó d'ivori de forma ovalada i secció laminar amb doble perforació 

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Ivori

A/0336

Fragment de punxó de bronze de secció rectangular de punta roma.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0337

Agulla d'os molt fina de secció circular amb cap engrossit

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Os

A/0338

Punxó d'os fet aprofitant un os llarg (de verro?) tallat longitudinalment. Punta de secció circular i mànec lleument polit.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Os

A/0339

Punxó d'os fet aprofitant un os llarg (de verro?) tallat longitudinalment. Punta de secció circular i mànec lleument polit

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Os

A/0340

Nucli de sílex.

 

Sílex

A/0341

Fulleta de sílex de punta aguda i tall amb retocs alterns

Calcolític II mil·lenni aC.

Pedra

A/0342

Destral de pedra negra polida (basalt?) de extrems lleument convexos i convergents cap al taló, que es presenta apuntat, i tall frontal convex simètric. Secció biconvexa.

 

 

A/0343

Plaqueta de bronze de secció laminar i forma irregular

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0344

Plaqueta de bronze de secció laminar i forma irregular.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0345

Fragment de fulla de ganivet de forma allargada i secció laminar, punta trencada i taló arrodonit amb dos reblons de secció circular. Pareix que només té tall a un dels dos extrems llargs.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0346

Conjunt de tres fragments de punxons de bronze de secció circular

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0347

Conjunt de 10 plaquetes triangulars d'os amb perforació central

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Os

A/0348

Conjunt de dos botons piramidals amb doble perforació en V

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Os

A/0349

Botó cònic d'os amb doble perforació en V.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Os

A/0350

Conjunt de 16 punxons de bronze de secció rectangular i extrems apuntats.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0351

Plaqueta de bronze de forma allargada i secció rectangular d'extrems bisellats.

Pretalaiòtic final s. XIX-VIII aC.

Bronze

A/0352

Gerra feta a mà de cos ovoide, base plana, coll de parets verticals i llavis exvasats amb una ansa de cinta aplicada des de la vora fins a l'espatlla. Argila gris molt obscura amb desgrasant calcari; superfície suau de color beige i gris obscura.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0353

Gerra feta a mà de cos ovoide, base plana, coll sinuós i llavis exvasats amb una ansa de cinta aplicada des de la vora fins a l'espatlla. Argila fina; superfície suau i espatulada de color beige amb àrees grisenques.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0354

Gerra feta a mà de cos ovoide, base plana, coll sinuós i llavis exvasats amb una ansa de cinta aplicada des de la vora fins a l'espatlla. El pla superior no és paral·lel al pla de la base. Argila fina; superfície aspra de color beige amb àrees grisenques.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0355

Gerra feta a mà de cos ovoide, base plana, coll de parets verticals i llavis exvasats amb una ansa de cinta aplicada des de la vora fins a l'espatlla. Argila gris obscura amb desgrasant visible; superfície suau de color rosat o beige.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0356

Gerra feta a mà de cos ovoide, base plana, coll de parets verticals i llavis exvasats. Es conserva l'inici d'una ansa de cinta aplicada a l'espatlla. Presenta decoració en relleu aplicada a l'altura del diàmetre major, composta per tres motius idèntics formats per un semicercle que cobreix per damunt un petit mamelló. Argila gris i superfície aspra de color beige

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0357

Tassa feta a mà de cos troncocònic amb base rematada per un peu en banda, coll definit per una carena marcada suaument que es corona per un llavi simple exvasat. Dues anses de cinta amb acanaladora longitudinal aplicades des de la vora fins a la carena, a on es lliguen en horitzontal marcant un anglel en la seva morfologia. Decoració de sis mamellons aplicats a la carena.

Argila de color marró vermella molt obscura i superfície suau de color rosat amb àrees grisenques.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0358

Tassa feta a mà de parets rectes divergents, base plana i vores lleument exvasades amb un ansa de cinta aplicada des de la vora fins a la part superior de la panxa. Presenta decoració de al menys dos mamellons (probablement fossin tres però el tercer es troba a la part no conservada) situats a la part superior de la panxa. Argila grisa amb desgrasant calcari i superfície beige obscura, quasi grisenca

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0359

Tassa feta a mà incompleta de parets rectes divergents i base estesa plana, amb una ansa vertical amb pics als extrems superior i inferior. Presenta decoració aplicada formada per al menys tres (probablement quatre) cordons verticals de secció triangular. Pasta grisa amb superfície molt suau de color beige amb tonalitats grises.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0360

Tassa feta a mà incompleta de parets rectes divergents i base estesa plana, amb una ansa de cinta a meitat de la peça. Argila grisa amb desgrasant calcari i superfície fina de color beige.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0361

Bol fet a mà de cos hemisfèric, llavis indiferenciats i base còncava amb lleuger umbus marcat a l'interior. Presenta un mamelló prop de la vora. Argila grisenca amb desgrasant calcari i superfície suau de color beige rosat.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0362

Bol fet a mà de parets rectes divergents, llavi indiferenciat i base plana. Argila obscura de superfície amb àrees beige i d'altres grisenques obscures.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0363

Petit got fet a mà de parets rectes lleugerament convexes, llavi indiferenciat i base plana. Argila grisa amb superfície aspra de color beige obscur.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0364

Got fet a mà de parets rectes lleument divergents, llavi indiferenciat i base plana. Argila obscura amb superfície aspra de color beige obscur.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0365

Got fet a mà de parets rectes divergents, llavi indiferenciat i base plana. Argila grisa amb desgrasant calcari i superfície aspra de color beige obscur

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0366

Got fet a mà de parets rectes divergents, llavi indiferenciat i base estesa plana. Argila grisa amb superfície suasu de color beige.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0367

Got fet a mà de parets lleugerament sinuoses divergents, llavi indiferenciat i base estesa plana. Pla superior no paral·lel al pla de la base. Presenta tres mamellons regularment distribuïts prop de la vora. Argila de color vermell clar amb desgrasant abundant i superfície molt suau de color beige molt clar.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0368

Base anular de gerra (?) de cos ovoide. Argila grisa amb desgrasant calcari i superfície molt suau i brillant de color vermellós grisenc.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ceràmica

A/0369

Collar fet amb una fina làmina de bronze enrotllada en espiral sobre si mateixa per formar un tub de diàmetre decreixent. Actualment es troba fragmentada en 20 trams.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Bronze

A/0370

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un oval. Els dos caps es fixen amb fil de ferro entorcillat a un terç aproximadament d'un dels extrems de la peça, fixant-se així mateix al centre del extrem oposat.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0371

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un oval d'extrems curts rectes i llargs còncaus. Els dos caps es fixen amb fil de ferro entorcillat a un terç aproximadament d'un dels extrems de la peça, fixant-se així mateix al centre del extrem oposat.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0372

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un cercle. Els dos caps es fixen amb fil de ferro entorcillat.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0373

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un cercle.

L'estat de conservació no permet apreciar com es fixen els dos caps.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0374

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un semicercle

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0375

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un semicercle

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0376

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un semicercle

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0377

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un semicercle.

Es conserva l'entorcillat de fil de ferro per a fixar els dos caps.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0378

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un semicercle.

Es conserva l'entorcillat de fil de ferro per a fixar els dos caps.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0379

Vergat de ferro de secció circular doblegat formant un semicercle.

Es conserva l'entorcillat de fil de ferro per a fixar els dos caps. Així mateix es conserven dues plaques de bronze que envolten puntualment el vergat.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Ferro

A/0380

Disc fragmentat de bronze amb vores engronsades i mamelló central.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Bronze

A/0381

Fragment de disc de bronze.

 

 

A/0382

Mànec de bronze de forma cònica allargada, amb la punta truncada, ànima buida i amb una perforació passant amb rebló a l'extrem més ample per a subjecció o emmanegament.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Bronze

A/0383

Mànec de bronze de forma cònica allargada, amb la punta truncada, ànima buida i amb una perforació passant amb rebló a l'extrem més ample per a subjecció o emmanegament.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Bronze

A/0384

Campaneta de cos cònic amb dues perforacions al remat superior per a suspensió i badall de secció rectangular penjant d'un travesser redó horitzontal. Decoració de bandes incises horitzontals per tot l'exterior.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Bronze

A/0385

Plaqueta de bronze enrotllada sobre un ànima de bronze de secció circular formant un cilindre obert. Decoració de files de punts repujats des de la cara interna.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Bronze

A/0386

Tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat arrodonits.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0387

Tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat ampliat i arrodonits.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0388

Tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat ampliat i arrodonits.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0389

Tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat arrodonit i base còncava.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0390

Fragment de tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat arrodonit.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0391

Fragment de tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat arrodonit.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0392

Fragment de tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat arrodonit.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0393

Fragment de tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat arrodonit.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0394

Fragment de tap tallat en un os d'animal de forma troncocònica amb remat arrodonit.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0395

Fragment de tap semiesfèric tallat al cap d'un os d'animal amb perforació longitudinal de secció circular.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Os

A/0396

Collar de grans de pasta vítria. 

16 grans discoïdals de color blau cobalt

4 grans cilíndrics de color blau amb decoració de cercles en blanc

1 gra discoïdal de color groguenc amb decoració de punts rodejats de cercles blancs i blaus

1 gra cilíndric de color blau decorat amb cercles en blanc de grossària prou més gran que la resta.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Pasta vítria

A/0397

Collar de grans de pasta vítria amb fragment de campaneta de bronze.

Grans bitroncocònics, esferoïdals, cilíndrics i discoïdals de color blau, verd, blanc amb decoració de cercles blaus, blau amb decoració de cercles blancs, agallonats, espirals. Grossàries molt variables.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Pasta vítria

A/0398

Collar de grans de pasta vítria.

Grans discoïdals i esferoïdals de color blau (uns pocs amb decoració de cercles blancs) o verd amb decoració de cercles en blan i blau.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Pasta vítria

A/0399

Collar de grans de pasta vítria.

23 grans discoïdals de color verd amb decoració de cercles blancs i blaus

1 gra discoïdal de color blau

1 gra discoïdal de color groguenc amb decoració de cercles blaus i blancs

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Pasta vítria

A/0400

Collar de grans de pasta vítria.

Grans bitroncocònics, esferoïdals, cilíndrics i discoïdals de color blau, verd, blanc, groc, blau amb decoració de cercles blancs, espirals. Grossària variables.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Pasta vítria

A/0401

Collar de grans de pasta vítria.

Grans discoïdals de colors clars (verd, blanc), un gra cilíndric defectuós i un gra cilíndric amb decoració geomètrica. Grossàries prou similars

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Pasta vítria

A/0402

Collar de grans de pasta vítria.

Grans discoïdals de color verd i blancs amb decoració de cercles blaus, dos grans discoïdals majors.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Pasta vítria

A/0403

Collar de grans de pasta vítria en general de prou mala factura, amb grans defectuosos i fins i tot deformes.

Grans discoïdals de colors clars (verd, blanc, groc), decoracions de cercles en blau o blanc, un gra discoïdal deforme de gran mesura.

Talaiòtic final, s. V-II aC.

Pasta vítria