Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 668
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei juridicoadministratiu de Planejament.Exp: PA 2018 0002. Aprovació definitiva de la modificació del PGOU als carrers de Juli Ramis i Ramon Nadal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el 26 de novembre de 2020, va aprovar definitivament una modificació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) als carrers de Juli Ramis i Ramon Nadal mitjançant el següent acord:

INFORME DE LA TAG CAP DE SERVEI. Per acord del Ple de l'Ajuntament de Palma de data 28-03-2019 es va aprovar inicialment la Modificació del PGOU de Palma  per, d'una banda, requalificar i canviar l'ús principal assignat de l'equipament EQ2b/DP/P 41-09-P passant a la zona EQ3a i a l'ús assistencial i, d'altra, canviar l'ús principal assignat a l'equipament EQ3a/DO-P 41-10-P, passant de l'ús docent a l'ús assistencial. Equipaments ubicats al carrer Juli Ramis nº4 i al carrer Ramon Nadal nº 4, respectivament.

En dit acord constava que s'havia demanat informe a la Direcció General d'Aviació Civil, i que prèviament a l'aprovació definitiva se n'havia d'obtenir informe d'Aviació Civil, que s'ha rebut en sentit favorable i s'ha tengut en compte en el projecte que es duu a aprovació amb introducció del plànol aportat.

També s'indicava a l'acord d'aprovació inicial que s'havia de demanar informe a l'Institut de sa dona, que s'ha emès en data 27-02-2019 en sentit favorable.

En relació a la tramitació ambiental, si bé inicialment es va intentar fer ús de l'article 9.4, darrer paràgraf de la Llei 12/2016, per entendre que es tractava  d'una modificació que no té efectes significatius en el medi ambient atenent a l'objecte de la present modificació, després del pronunciament de la  CMAIB, es va iniciar una avaluació ambiental estratègica simplificada. Es va redactar per la Tècnica de medi ambient municipal un document ambiental estratègic que remés a la Comissió ha elaborat informe ambiental estratègic (resolució del president de la Comissió de data 21-01-2020), concloent la no necessitat de subjectar a avaluació ordinària aquesta modificació perquè no es preveu que tengui efectes significatius en el medi ambient, de conformitat amb el que disposa l'Annex V de la Llei 21/2013, sempre que es compleixen les mesures correctores que consten al document ambiental i les que la pròpia Comissió estableix en el seu Informe ambiental estratègic. Aquestes mesures han estat incorporades al projecte de modificació del PGOU que ara  es du a aprovació definitiva.

També s'ha demanat informe al Consell Insular, vist el que disposa l'article 72.3 i 73 de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma de Mallorca. En data 30-05-19 té entrada al RGE d'aquest ajuntament notificació de l'acord de la Comissió Insular del Territori i Urbanisme, adoptat en sessió de data 24-05-19, on es fan unes observacions, que han estat contestades per informe, de data 27-06-19, de la TAG que subscriu que es resumeixen en que: la modificació del  PGOU té per objecte el canvi d'ús d'un equipament (docent i esportiu) a altre equipament (assistencial), igualment públic, per la qual cosa es mantenen les superfícies de reserva per a dotacions públiques; es posa de manifest que a l'informe tècnic municipal, de data 8-06-19, s'analitza el tema dels estàndards i donat el temps transcorregut des de la recepció de les obres d'urbanització de l'urbanitzable de Son Serra Parera (dins de l'àmbit del qual es troben els terrenys afectats per la modificació del PGOU) sense que cap dels equipaments previstos (docent i esportiu) s'hagin executat, s'ha estudiat i informat favorablement la possibilitat d'implantar un altre equipament, l'assistencial, igualment públic,  que pot ser implantat (El planejament està per ser executat però gran part dels terrenys municipals obtinguts com a conseqüència del desenvolupament dels urbanitzables, a traves dels projectes de compensació -el de Son Serra Parera data del 13-11-2002, resten sense executar); també s'ha demanat informe a l'IME (Institut Municipal d'Esports), en data 20-06-18, reiterat en data 26-11-18, constant informe emès per dit Institut en el sentit de què no existeix cap inconvenient en relació al canvi d'ús esportiu a assistencial; així mateix consta petició d'informe el 20-06-18 a la Regidoria d'Educació i Esports, reiterada el 26-11-18, sense que consti emissió d'informe; també s'ha d'assenyalar que el Reglament de Planejament estatal de 1978, que preveia en el seu Annex la reserva per a determinats usos (docents, esportius, social…) ha estat desplaçat a l'illa de Mallorca pel RLOUS que en el seu article  93 (Determinacions sobre reserves de sòl per a sistemes urbanístics) disposa per a urbanitzables que “5. La distribució per usos detallats del sòl destinat a equipaments públics a què es refereixen les lletres a) i b) de l'apartat 1 d'aquest article no està subjecta a estàndards genèrics. Les distribucions esmentades i les superfícies assignades es fixen, en cada cas, atenent les necessitats específiques del sector” i en aquest cas les previsions del PGOU, quant a equipaments (estàndards teòrics), no han resultat els necessaris.

S'ha informat favorablement per la Direcció General d'Emergències i Interior el projecte inicialment aprovat. Dit informe s'ha  rebut en data 17-06-2020.

El projecte de Modificació del PGOU es va sotmetre a informació pública per un termini de trenta dies, mitjançant publicacions al BOIB núm. 54 de dia 25-04-2019 (edicte 3716), al diari “Última Hora” de dia 17-04-2019 i al tauler electrònic d'anuncis i edictes de la seu electrònica d'aquest Ajuntament de dia 24-04-2019 fins a dia 05-06-2019. Durant aquest termini, que va finalitzar el dia 07-06-2019, no s' han presentat al·legacions.

En data 12-06-2020 ha tingut entrada al Servei de Planejament el projecte tècnic, adaptat a les determinacions que disposa la CMAIB i l'informe de la Direcció General d'Aviació Civil, amb indicació que els corresponents arxius electrònics han quedat arxivats a la carpeta electrònica en el següent enllaç:

I:\DOC TECNICA ORIGINAL\PA DOC TECNICA ORIGINAL\PA2018-0002-MOD PGOU FUNDACIÓ ASPAS\PA2018-0002-v202000612-AD

El Consell de Gerència, en sessió de data 28-07-2020, acordà proposar a la Junta de Govern l'aprovació definitiva del projecte de  modificació del Pla General d'Ordenació per tal que sigui elevat al Ple de l'Ajuntament. Però després de l'adopció de dit acord s'ha tengut coneixement per la tècnica que subscriu de l'emissió de l'informe del departament de Territori del Consell, amb data de registre en planejament el 14-07-2020. Es fa constar que la petició d'informe a Territori per estar la present modificació del PGOU dins l'AIP I del PTIM, vist el que determina  la disposició transitòria desena de l'instrument d'ordenació territorial, es va sol·licitar en data 09-04-2019 i reiterar la petició d'informe en data 04-07-2019. L'informe emès és favorable amb uns condicionants que han estat informats pels tècnics de planejament en data 16-10-2020. Vist l'informe tècnic municipal de d ata 16-10-2020 no fa falta modificar el darrer projecte redactat i que es va aprovar pel Consell de Gerència. Per tal de donar coneixement d'aquests informes es proposa ratificar l'acord del Consell de Gerència i continuar amb la tramitació per tal de què l'ajuntament Ple, òrgan competent per aprovar definitivament les modificacions del planejament, adopti el  següent acord.

Es fa constar que es sol·licitarà informe a la Secretaria General en virtut de les seves funcions d'assessorament legal al Ple i les Comissions, atribuïdes en l'article 122.5.e) apartat 2n. de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, en relació a l'article 123.2 del mateix text legal, que tindrà caràcter preceptiu per què es tracta d'assumptes que exigeixen una majoria especial. Dit informe se preveu també a l'article 85 de la Llei 20/2006, Municipal i de Règim Local de las Illes Balears, de 15 de desembre.

Atès el que disposen els articles 72 i 73 i la disposició addicional quarta de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de Capitalitat de Palma de Mallorca, d'acord amb la redacció donada per la Llei 6/2012, de 6 de juny, així com l'article 54 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, pot aprovar-se  definitivament la proposta de modificació del Pla General d' Ordenació Urbana de Palma.

Per això, i atesos els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i  règim jurídic de les entitats locals; els art. 127.1.c), 123.1.i), 122-4-a), i amb el quòrum establert a l'article 123.2 del capítol II, títol X de la Llei 7/85 de 2 d'abril, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre de Mesures per la modernització del govern local, RDL 781/86, de 18 d'abril, art. 99 i següents del Reglament Orgànic del Ple, 4-1-e) i 12-a) del Reglament de la Gerència d'Urbanisme, es considera que el Consell de la Gerència pot adoptar la següent resolució Ratificar l'acord del Consell de Gerència adoptat en sessió de data 28-07-2020 relatiu a la modificació de planejament a què es refereix el present acord i proposar a la Junta de Govern l'aprovació definitiva del projecte de modificació del Pla General d'Ordenació, per tal que sigui elevat al Ple de l'Ajuntament, previ dictamen de la Comissió Informativa  l'adopció del següent:         

ACORD

1r. Aprovar definitivament la modificació del Pla General d'Ordenació per, d'una banda, requalificar i canviar l'ús principal assignat de l'equipament EQ2b/DP/P 41-09-P passant a la zona EQ3a i a l'ús assistencial i, d'altra, canviar l'ús principal assignat a l'equipament EQ3a/DO-P 41-10-P, passant de l'ús docent a l'ús assistencial. Equipaments ubicats al carrer Juli Ramis nº4 i al carrer Ramon Nadal nº 4, respectivament.

La documentació que s'aprova definitivament és la documentació amb entrada al Servei jurídic de Planejament el 12-06-20, núm. de registre 444 (còpia en paper) i que es correspon amb  els arxius electrònics arxivats a la carpeta electrònica en el següent enllaç:

I:\DOC TECNICA ORIGINAL\PA DOC TECNICA ORIGINAL\PA2018-0002-MOD PGOU FUNDACIÓ ASPAS\PA2018-0002-v20200612-AD  

Aquesta documentació introdueix certes modificacions no substancials respecte de la versió aprovada inicialment, les quals s'han indicat a la part expositiva del present acord, i  s'ha preparat  una vegada  analitzats els informes emesos pels organismes afectats.

2n. Donar trasllat al Consell Insular de Mallorca i al Govern de les Illes Balears del present acord  dins el termini de quinze dies des de la seva adopció.

3r. Donar trasllat a la Direcció General d'Aviació Civil de la certificació de l'acte d'aprovació definitiva, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada, de conformitat amb allò que es regula a la disposició addicional segona.6 del Real Decret 2591/1998, de 4 de desembre, en la seva redacció donada pel real Decret 297/2013, de 26 d'abril.

4t. Publicar el present acord, juntament amb la normativa adient, al Butlletí Oficial de les Illes Balears, quedant aleshores aixecada la suspensió de l'atorgament de llicències a les àrees del territori objecte d'aquest acord.

5è. Comunicar l'acord als Serveis municipals que es puguin trobar afectats, i, entre d'altres,  a l'Oficina de la Revisió del PGOU, així com Regidoria d'Educació.

6è. Comunicar el present acord a ASPAS.”

Complint amb l'art. 181 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl, per a l'Illa de Mallorca, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

Així mateix i d'acord amb l'art. 70 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, es publica tot seguit el text complet de les ordenances d'aquesta modificació de PGOU: (vuere ANNEX-FITXES MODIFICADES (2))

 

Palma, 22 de gener de 2021

El cap del Departament pd. Decret de batlia núm. 3000/2014, de 26/02/2014 (BOIB núm. 30 de 04/03/2014) Jaume Horrach Font

Documents adjunts