Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 7189
Extracte de la Resolució de la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics de 4 d'agost de 2020 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per donar suport a la projecció exterior de la música i dels músics, intèrprets i compositors de les Illes Balears per a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 518707

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l' extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Objecte i finalitat

1.1. Aquesta convocatòria té per objecte contribuir a la projecció exterior de la música i dels músics, intèrprets i compositors de les Illes Balears de caràcter professional corresponents al període comprès entre el 21 d'abril i el 30 de novembre de 2020, amb la finalitat de fomentar l'intercanvi i la relació cultural entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i entre les Illes Balears i l'exterior i de pal·liar els efectes directes de les mesures en relació amb la pandèmia COVID-19. 

1.2. S'estableixen dues línies de subvenció, les quals no són excloents entre si, de suport a activitats de projecció exterior de professionals de la música i dels músics, intèrprets i compositors de les Illes Balears, organitzades fora de l'illa de residència. 

a) Suport a la mobilitat dels artistes, mànagers, agents, editors fonogràfics i tots els professionals de l'àmbit de la música de les Illes Balears, que es concretin en les activitats següents: 

— Desplaçament i estada de personal artístic i tècnic per assistir a fires professionals, amb o sense actuació en directe fora de l'illa de residència.

— Desplaçament i estada de mànagers, agents, productors o editors fonogràfics per assistir a fires professionals, amb o sense actuació en directe o estand de venda comercial fora de l'illa de residència.

— Trasllat i allotjament de professionals de l'àmbit de la música per participar en estades de formació i residències musicals fora de l'illa de residència.

— Trasllat i allotjament de professionals de l'àmbit de la música per participar en concursos i audicions fora de l'illa de residència. 

S'inclouen exclusivament les despeses següents: 

— El desplaçament de càrrega, personal artístic i fins a dos tècnics. Només s'accepten bitllets en classe turista. En el cas de desplaçaments en cotxe, la benzina i els peatges estan inclosos dins el preu del quilometratge.

— Les despeses d'allotjament amb els màxims estipulats, sempre que es puguin justificar amb factures.

— Les despeses de lloguer de vehicles.

— El quilometratge en els desplaçaments per carretera que no es facin en transport públic.

— Les despeses del cost de les acreditacions o inscripcions a fires, mercats i jornades professionals

— Les despeses de lloguer d'instruments. 

b) Suport a activitats de projecció exterior de la música i dels músics, intèrprets i compositors de les Illes Balears, que es concretin en les activitats següents:  

— Producció de materials gràfics, fonogràfics i audiovisuals de suport a gires, actuacions en directe i presència a fires professionals.

— Contractació de serveis professionals de producció, personal artístic i tècnic, de comunicació, etc. per a gires i actuacions en directe. 

Es poden comptabilitzar i incloure les despeses següent despeses, derivades de l'organització d'activitats:

— La producció d'elements gràfics, audiovisuals i fonogràfics.

— L'edició i la traducció de material gràfic.

— Els honoraris de persones i contractació de serveis professionals, artístics i tècnics que estiguin directament relacionats amb l'activitat.

— El lloguer d'equipaments.

— El lloguer d'estands a fires professionals.

— L'acreditació a fires professionals.

1.3. També seran subvencionables per a les dues línies descrites a l'apartat 1.2. les despeses previstes com a subvencionables a l'apartat 1.2 i l'apartat 1.4 que ja s'hagin fet i estiguin vinculades a activitats cancel·lades o ajornades per causa de les mesures de prevenció decretades per les Administracions públiques per lluitar contra la pandèmia causada per la COVID-19.

En aquest supòsit, es farà constar aquest fet a la sol·licitud, amb indicació de la data prevista inicialment. Així mateix, s'haurà d'informar del motiu de la cancel·lació o ajornament, a excepció de la cancel·lació o ajornament en dates compreses dins el termini de l'estat d'alarma, o presentar la documentació sobre la cancel·lació per part de l'organitzador o del titular de la seu on s'havia de realitzar l'activitat.

1.4. Pel que fa a les actuacions, només són subvencionables les actuacions remunerades que es facin en espais amb programació habitual en l'àmbit de la música o que estiguin incloses en la programació d'esdeveniments musicals . De manera excepcional, sí que és subvencionable l'actuació a fires i mercats, independentment que l'activitat sigui remunerada o no, atès l'interès que aquestes activitats representen per a la internacionalització de la creació musical.

1.5. Els sol·licitants hauran d'acreditar que no han obtingut el reemborsament dels pagaments efectuats o s'hagi compensat la despesa efectuada mitjançant bons, vals substitutoris o qualsevol acord de compensació dels serveis que no s'hagin pogut efectuar. Excepcionalment es podrà acreditar mitjançant una declaració responsable.

Segon. Beneficiaris

2.1. Pel que fa al suport a activitats de projecció exterior de la música i dels músics, intèrprets i compositors de les Illes Balears al qual fa referència el punt 1.2.a), en són beneficiàries les persones físiques i jurídiques que es desplacen o el seu representant, independentment de la seva residència fiscal, sempre que l'objecte de la subvenció sigui promocionar la cultura de les Illes Balears o els seus artistes i la seva obra. Entre els beneficiaris també s'inclouen les comunitats de béns. 

2.2. Pel que fa al suport a activitats de promoció a l'exterior de la música de les Illes Balears al qual fa referència el punt 1.2.b), en són beneficiàries: 

a) Les persones físiques, jurídiques i les comunitats de béns donades d'alta d'activitat econòmica en epígrafs relacionats amb la interpretació i composició musicals, la representació d'artistes, la producció i l'edició de fonogrames, la producció d'espectacles musicals.

b) Les entitats organitzadores d'activitats musicals de caràcter professional, independentment de la seva residència fiscal, sempre que estiguin relacionades amb la música, els músics o els compositors de les Illes Balears. 

2.3. No hi poden optar els projectes que obtinguin finançament pel mateix concepte de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears, l'IEB mateix o l'Institut Ramon Llull. Les despeses incloses en sol·licituds d'aquesta convocatòria no es podran incloure en sol·licituds d'altres convocatòries que cobreixin de manera total o parcial el mateix període subvencionable.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol).

Quart. Import i imputació pressupostària

El crèdit assignat a aquesta convocatòria és de 235.000 € (dos-cents trenta-cinc mil euros), amb càrrec al capítol 4 del pressupost de l'Institut d'Estudis Baleàrics del 2020.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

L'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB i fins al 15 d'octubre de 2020.

 

Palma, 4 d'agost de 2020

La presidenta de l'Institut d'Estudis Baleàrics ​​​​​​​Pilar Costa Serra