Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSORCI DE TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I DE LES COMUNICACIONS DE MALLORCA (TIC MALLORCA)

Núm. 2701
Acord de la mesa de negociació del consorci Tic Mallorca en matèria de modificació de l'acord de carrera professional de 28 de març de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern, en sessió de dia 9 de març de 2020, ha adoptat el següent Acord:

"Antecedents

En data 28 de març de 2018, la Junta de Govern del Consorci TIC Mallorca va aprovar l'acord de la Mesa de Negociació del personal laboral del Consorci TIC Mallorca en matèria de carrera professional, signat dia 21 de febrer de 2018 per la representació de l'Administració i les organitzacions sindicals que formen part de la Mesa, el qual es va publicar en el BOIB núm. 42 de 5 d'abril de 2018.

L'esmentat acord preveu l'aplicació a tot el personal funcionari i laboral del Consorci TIC Mallorca d'un model de carrera professional que s'estructura en quatre nivells o esglaons, en cadascun dels quals la persona empleada pública ha de romandre un període de cinc anys per accedir les competències necessàries per accedir a l'esglaó superior, alhora que determina la quantia del complement de carrera horitzontal corresponent a cadascun dels nivells i que estableix un període transitori, que té per finalitat l'enquadrament inicial de nivell, amb caràcter extraordinari, que, un cop realitzat i fins el moment que es creï el "complement de carrera horitzontal", els pagaments s'han de fer mitjançant el concepte "a compte del complement de carrera horitzontal".

Aquest acord també preveu la seva aplicació al personal que accedeix a l'Administració per mitjà dels sistemes ordinaris de proveïment de llocs de treball, concurs de mèrits o lliure designació, als quals es reconeix la progressió aconseguida en el sistema de carrera professional horitzontal en la seva administració d'origen, d'acord amb el principi de reciprocitat i els criteris d'homologació que es determinin en els convenis de conferència sectorial o d'altres instruments de col·laboració que es puguin subscriure.

Mitjançant Resolució de Presidència de 23 d'abril de 2018 es va aprovar i ordenar la publicació de la llista definitiva del personal laboral del Consorci TIC Mallorca admès en el procediment extraordinari d'enquadrament inicial de nivell de carrera professional (BOIB núm. 52, de 28 d'abril de 2018).

Passats casi dos anys des de l'aprovació de l'acord, es considera oportú modificar-lo per incloure-hi alguns aspectes que no es van tenir en compte en aquell moment, especialment en relació amb l'homologació de la progressió aconseguida en un altre sistema de carrera professional horitzontal pel personal d'altres Administracions públiques, que s'incorpori amb posterioritat a l'enquadrament inicial i tengui reconegut a l'Administració d'origen algun nivell o grau de carrera professional. A més, un cop fet amb caràcter extraordinari l'enquadrament inicial, el desenvolupament de la carrera mitjançant un sistema d'avaluació requereix un desplegament normatiu del qual encara no es disposa, motiu pel qual cal adaptar la disposició transitòria quarta de l'acord.

D'acord amb l'anterior, la Mesa de Negociació del personal laboral, en data 7 de febrer de 2020, va aprovar, per unanimitat, una proposta de modificació de l'acord en matèria de carrera professional, que afecta al punt 2 de l'acord i a la seva disposició transitòria quarta.

L'article 36.3 TREBEP preveu que la negociació de totes aquelles matèries i condicions de treball comunes al personal funcionari, estatutari i laboral de cada Administració pública es durà a terme a l'àmbit de la Mesa General de Negociació. D'altra banda, l'article 38 del text refós esmentat estableix que en el si de les meses de negociació corresponents, els representats de les Administracions públiques podran concertar pactes i acords amb la representació de les organitzacions sindicals legitimades, per a la determinació de les condicions de treball dels funcionaris de les esmentades Administracions. I afegeix que els acords versaran sobre matèries competència dels òrgans de govern de les Administracions públiques i per a la seva validesa i eficàcia serà necessària l'aprovació expressa i formal per aquests òrgans.

Per això, en ús de les atribucions conferides, propòs que la Junta de Govern del Consorci TIC Mallorca adopti el següent

Acord

Primer. Ratificar l'acord de la Mesa de Negociació de personal laboral del Consorci TIC Mallorca, de 7 de febrer de 2020, que proposa la modificació de l'acord en matèria de carrera professional adoptat per la Junta de Govern dia 28 de març de 2018, segons el qual el punt 2 i la disposició transitòria quarta de l'acord passen a tenir la redacció següent:

«2. Àmbit subjectiu d'aplicació

2.1 Aquest Acord és aplicable a tot el personal funcionari i laboral del Consorci TIC Mallorca.

2.2 El personal funcionari de carrera de qualsevol Administració Pública que accedeixi per mitjà de sistemes ordinaris de provisió, be sigui per concurs de mèrits o be per lliure designació, amb posterioritat a l'enquadrament inicial, pot sol·licitar l'homologació de la progressió aconseguida en un altre sistema de carrera professional horitzontal.

El procediment d'homologació de la carrera professional s'ha de dur a terme a instància de part, i a la sol·licitud s'ha d'adjuntar un original o una còpia compulsada de la resolució o qualsevol altre document que acrediti el grau o nivell de carrera reconegut, així com la referència a la normativa que regula el sistema de carrera professional en el qual el té reconegut.

La resolució que estimi l'homologació, que suposarà l'adaptació de la seva progressió a la regulació establerta en el Consorci TIC Mallorca, ha d'establir els efectes administratius i econòmics del nivell reconegut amb l'homologació. En tot cas, tindrà efectes econòmics des del primer dia del mes següent a la data en que s'hagi presentat la sol·licitud.

2.3. No obstant el que estableix el punt anterior, es pot homologar la carrera professional del personal funcionari de carrera que accedeixi a llocs de treball inclosos en la relació de llocs de treball de personal funcionari del Consorci TIC Mallorca d'acord amb els punts següents:

a) El personal funcionari de carrera de qualsevol Administració pública que passi a ocupar un lloc de treball en comissió de serveis i tengui reconegut en l'Administració d'origen algun nivell o grau de carrera professional, pot sol·licitar l'homologació d'aquesta als únics efectes retributius.

La resolució que estimi l'homologació ha d'establir la retribució a què té dret i que serà la de l'administració d'origen, sempre que aquesta sigui inferior a la del nivell equivalent del Consorci TIC Mallorca; en cas contrari la retribució serà la del nivell equivalent esmentat. En tot cas, tindrà efectes econòmics des del primer dia del mes següent a la data en que s'hagi presentat la sol·licitud.

b) El personal funcionari de carrera que ocupa llocs de treball en comissió de serveis procedent d'altres administracions en què no tenen implantats sistemes d'avaluació ni de reconeixement de la carrera professional horitzontal no té dret a la progressió de la carrera professional horitzontal del Consorci TIC Mallorca. Ara bé, si amb posterioritat accedeix a un lloc de treball per un procediment de provisió, be sigui per concurs de mèrits o be per lliure designació, s'ha de tenir en compte el temps que ha ocupat en comissió de serveis a l'efecte de carrera professional i pot sol·licitar com a màxim l'adquisició del nivell I si acompleix els requisits per sol·licitar-ho d'acord amb la normativa que desenvolupi la carrera professional horitzontal del personal al servei del Consorci TIC Mallorca.»

« Disposició transitòria quarta

1. La progressió en el sistema ordinari de carrera professional no pot dur-se a terme fins que no es faci el desplegament normatiu del sistema d'avaluació de l'acompliment, que ha de preveure que l'obtenció de resultats negatius en l'avaluació de l'acompliment donarà lloc a la no valoració del mèrit relatiu al treball desenvolupat durant el període avaluat en el processos de selecció i provisió i pot donar lloc a la remoció del lloc obtingut per concurs, sempre amb audiència a la persona interessada i mitjançant una resolució motivada.

2. S'ha d'elaborar un model d'indicadors i d'avaluació de l'acompliment en què de manera ponderada i en funció de les diferents categories professionals així com un model d'avaluació progressiu, basat en els ítems següents:

a. Formació.

b. Docència.

c. Compromís amb l'organització.

d. Avaluació de l'acompliment (avaluació 360º).

e. Compliment d'objectius de la seva unitat i personal.

3. El Consorci promourà les accions formatives que garanteixin un nombre mínim d'hores que permetin el canvi de nivell.

4. La negociació d'aquest desplegament normatiu s'ha d'iniciar durant l'any 2020.

5. La primera convocatòria de carrera ordinària per accedir als diferents nivells que integren la carrera professional horitzontal es durà a terme d'acord amb els requisits establerts. En aquesta convocatòria, i per una sola vegada, es tindran en compte les fraccions de temps romanents que no hagin estat utilitzades per obtenir un nivell en la fase extraordinari d'implantació.

Aquesta primera convocatòria es durà a terme, sempre que s'hagi produït la modificació de la Llei 3/2007 de Funció pública de la CAIB.»

Segon. Aquest acord es publica en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i té efectes a partir del dia següent de la seva publicació. Per al personal inclòs en els apartats 2.2 i 2.3, que s'hagi incorporat amb anterioritat a la publicació de la modificació de l'acord, els efectes es produiran a partir de l'1 de gener de 2020 o de la data de la seva incorporació, si és posterior.

Tercer. Contra aquest acord, que posa fi a la via administrativa, podeu interposar, alternativament, els recursos següents:

a) El recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

b) El recurs de reposició potestatiu davant la Junta de Govern del Consorci TIC Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs de reposició. Si ha transcorregut un mes des de la interposició del recurs de reposició potestatiu i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu en el termini de sis mesos comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques."

 

Palma, 10 de març de 2020

La secretaria delegada del Consorci TIC Mallorca

(Per delegació del Secretari General del Consell

de Mallorca, BOIB núm. 41 de 30/03/2019)