Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 1824
Aprovar definitivament l’Estudi de Detall de l’Àrea d’Actuació 5.14 de les Normes Subsidiàries de Planejament municipal, d’aquest terme municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, en sessió celebrada el dia 30 de març de 2017, adoptà, entre d'altres, el següent ACORD:

“…/…,és a dir per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació s'ACORDA:

1r.- EMETRE CERTIFICACIÓ d'aprovació definitiva de l'Estudi de Detall de l'Àrea d'Actuació 5.14 en virtut del silenci administratiu positiu.

2n.- NOTIFICAR el present acord a totes les persones titulars interessades.

3r.- REMISSIÓ D'UNA COPIA DILIGENCIADA de l'Estudi de Detall aprovat definitivament a la CIOTUPHA.

4t.- PUBLICACIÓ EN EL BOIB DE L'ACORD I LES NORMES URBANÍSTIQUES (art. 103.1 Llei 20/2006), l'entrada en vigor tendrà lloc als 15 dies de la seva publicació (arts. 65.2 LBRL i art. 113 Llei 20/2006).”

El que es publica per general coneixement.

 

Sant Josep de sa Talaia,  18 de febrer de 2020

L'Alcalde,

Josep Marí Ribas

 

 

MEMÒRIA DESCRIPTIVA I JUSTIFICATIVA, ESTUDI DE DETALL

ENCÀRREC: ESTUDI DE DETALL DE L'ÀREA D'ACTUACIÓ 5.14, DE CALA XINXÓ

SITUACIÓ :   CARRETERA AS PORT DES TORRENT, CARRER DES CALÓ 40-50

MUNICIPI:    SANT JOSEP DE SA TALAIA

CLIENTS:CALA XINXÓ, S.L.

1 MEMÒRIA DESCRIPTIVA 

1.1   DADES DE PARTIDA 

1.2   DOCUMENTACIÓ

2 MEMÒRIA JUSTIFICATIVA

2.1   JUSTIFICACIÓ DE LA CONVENIÈNCIA 

2.2   JUSTIFICACIÓ DE LA PROCEDÈNCIA DE LA REDACCIÓ

2.3   QUADRES DE SUPERFÍCIES

2.4   ORDENACIÓ DE VOLUMS 

2.5   RELACIÓ DE PROPIETARIS AFECTATS

PRESENTACIÓ:

El present estudi de detall actualitza i corregeix les deficiències detectades en els expedients visats E.D. visat núm. 3/1099/89 - Còpies modificades a l'estudi anterior, visat núm. 3/0023/90, així com l'adequació a la nova partió de Costes, posterior al període del visat anterior.

MEMÒRIA DESCRIPTIVA I JUSTIFICATIVA, ESTUDI DE DETALL

1. MEMÒRIA DESCRIPTIVA

1.1 DADES DE PARTIDA

1.1.1 ARQUITECTE

El present treball professional ha estat redactat per l'arquitecte col·legiat en el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears, Delegació d'Eivissa i Formentera:

Francisco Cuevas Raposo, col·legiat amb el núm. 12.975-5, amb NIF 2493830-D, i domicili professional a Eivissa, carrer del Diputat Josep, 2, baixos, telèfon/fax 971 312 878.

 

1.1.2  PROMOTOR

L'entitat mercantil Cala Xinxó, S.L., amb CIF B0740694, i amb domicili social al carrer de la Rioja, 8, local 4, Benidorm, 03500 Alacant.

Representació.-

Fernando Moragón Moragón, amb NIF 4531861-X

1.1.3 EMPLAÇAMENT

Àrea d'actuació 5.14 de les NS, de Cala Xinxó, parròquia de Sant Agustí des Vedrà, del terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

La finca a ordenar correspon a la totalitat de l'illa de cases que constitueix l'àrea d'actuació ressenyada, denominada Finca Punta Pinet, d'una superfície inicial de 18.443 m², i compta originàriament i després de la cessió del terreny dels carrers existents actualment, amb les següents fites i façanes:

Nord, façana a la zona marítima-terrestre, entre les fites 61 i 65 de la partió del domini públic marítim terrestre. Forma una línia trencada de quatre trams de dimensions 65,34 m; 27,16 m; 40,89 m i 32,56 m. La longitud total és de 165,95 m.

Est, abans amb finca restant de la qual es va segregar, en línia de 166,44 m, ara façana amb final del carrer de Huelva, 2-12, que acaba en una rotonda. Està format d'un tram recte que fa partió amb la resta de la finca d'on es va segregar de 17,40 m; un tram corb amb façana a la rotonda del carrer de 23,62 m de desenvolupament, i un tram recte amb façana al carrer de 126,37 m. La longitud total és de 167,39 m.

Sud, abans façana amb la carretera des Port des Torrent en línia de 170,64 m, ara façana amb el carrer des Caló, 40-50. Està format d'una corba en encreuament de carrers de 5,32 m; una recta amb el carrer des Caló de 153,85m, i una corba en encreuament de carrers de 4,76 m de desenvolupament. La longitud total és de 163,93 m.

Oest, abans amb terrenys de Jubico, S. A. en línia de 89,78 m, ara façana amb final del carrer de Jaén, que acaba en una rotonda. Format d'un tram recte amb façana al carrer de 66,91 m; una corba amb façana a la rotonda de 21,62 m de desenvolupament, i recta de 3,24 m amb fita veïnal de Jubico, S. A. La longitud total és de 91,77 m.

1.1.4 CARACTERÍSTIQUES DE LA FINCA PRINCIPAL A ORDENAR

La finca original ha sofert diverses transformacions, ja que les necessitats urgents d'ordenar els voltants d'aquesta zona urbana han anat incorporant els elements d'urbanització necessaris per a donar servei als edificis i instal·lacions contigües o pròximes, per la qual cosa la major part de les cessions per a vials ja s'han realitzat, a compte del que determini el present estudi de detall, i s'han realitzat els serveis d'infraestructures necessaris.

1.1.5 PLANEJAMENT VIGENT

El Municipi de Sant Josep de sa Talaia disposa de Normes subsidiàries de planejament municipals.

 

​​​​​​​1.1.6 QUALIFICACIÓ DEL SOL

A les NS esmentades, la finca objecte d'estudi es troba qualificada com a sol urbà (SU), en àrea turística-hotelera (TH).

MEMÒRIA DESCRIPTIVA I JUSTIFICATIVA, ESTUDI DE DETALL .

1.2 DOCUMENTACIÓ

Documentació constitutiva de l'estudi de detall, en funció de la mínima exigida a l'article 66 del Reglament de planejament:

A) Memòria, amb els següents continguts:

1) Justificació de la conveniència i oportunitat de la redacció de l'estudi de detall com a desenvolupament de les Normes subsidiàries del Municipi de Sant Josep.

2) Justificació de la solució proposada quant a:

2.1. Alineacions i rasants referides al compliment de l'apartat 2.3 i 6 de l'article 65, així com els criteris de disseny utilitzats.

3) Quadre resum de superfícies.

4) Ordenació de volums.

5) Relació de propietaris.

B) Plànols a escala adequada

1. Informació

Plànol núm. 1.  Situació ........................................................................................................................................E.: 1/10.000

Plànol núm. 2.  Emplaçament ...............................................................................................................................E.: 1/5.000

Plànol núm. 3.  Finca amb la delimitació de la Z.M.T. i referència cadastral. .....................................................E.: 1/1.000

Plànol núm. 4.  Finques afectades per l'ordenació de l'estudi de detall, segons les NS .......................................E.: 1/2.000

Plànol núm. 5.  Plànol topogràfic amb la parcel·la amb les edificacions, accessos, fites, etc.  ...........................E.: 1/ 500

2. Projecte.

Plànol núm. 6.  Ordenació projectada per l'estudi de detall, en relació amb les NS  ............................................E.: 1/500

Plànol núm. 7.  Xarxa viària projectada, amb alineacions i rasants ......................................................................E.: 1/500

Plànol núm. 8.  Perfils longitudinals: rasants del terreny natural i acabament definitiu .......................................E.: 1/500

Plànol núm. 8.  Detalls transversals vials i zona d'aparcament .............................................................................E.: 1/25

MEMÒRIA DESCRIPTIVA I JUSTIFICATIVA, ESTUDI DE DETALL 

2  MEMÒRIA JUSTIFICATIVA

2.1 JUSTIFICACIÓ DE LA CONVENIÈNCIA

Justificació de la conveniència i oportunitat de la redacció de l'estudi de detall com a desenvolupament de les Normes subsidiàries del Municipi de Sant Josep de sa Talaia

2.1.1  BASE LEGAL

Els estudis de detall (E.D.) venen regulats en els articles 91 i 117 del Text refós de la Llei sobre règim urbanístic i valoracions del sol i ordenació urbana (T.R.L.S.), aprovat per Reial decret legislatiu 1/1992 de 26 de juny, i en l'article 65 del Reglament de planejament (R.P.), aprovat per Reial decret 2159/1978 de 23 de juny. La interpretació normativa ha estat desenvolupada en la instrucció número 1 sobre estudis de detall de la Direcció General d'Urbanisme, publicada el febrer de 1978.

2.1.2  FINALITATS I OBJECTIUS

D'acord amb les atribucions que la Llei del sol confereix als E.D., poden assenyalar-se entre els de caràcter positiu:

-Establir alineacions i rasants, completant les que ja estiguessin assenyalades en el sol urbà pel Pla general, Normes complementàries i subsidiàries de planejament o Projecte de delimitació de sol urbà, en les condicions que aquest document d'ordenació fixi, i reajustar i adaptar les alineacions i rasants previstes en aquest instrument d'ordenació, d'acord amb les condicions que sobre aquest tema es fixin. La possibilitat d'establir alineacions i rasants a través d'estudis de detall es limitarà a les vies de la xarxa de comunicacions definides en el pla o norma les determinacions de la qual siguin desenvolupades per ell. El Planejament d'ordre superior que es desenvolupa haurà de tenir prèviament definida la seva pròpia xarxa de comunicacions amb el grau de precisió suficient perquè les determinacions gràfiques o literàries siguin mínimes.

2.2 JUSTIFICACIÓ DE LA PROCEDÈNCIA DE LA REDACCIÓ

El present estudi de detall es redacta en desenvolupament de les determinacions de les Normes subsidiàries del Municipi de Sant Josep de sa Talaia, amb les següents característiques en el seu àmbit d'aplicació:

Superfície de sol afectada per l'E.D. .................................................................................................................. 18.443,00 m²

Superfície total de sostre edificable resultant en l'E.D.: 18.443,00 x 0,60 m²t/m²  ...........................................  11.065,80 m²

Densitat bruta resultant: 1,8443 ha x 20 habitatges/ha ......................................................................................  37 habitatges

Nombre d'aparcaments necessaris: 1 plaça aparcament/habitatge x 37 habitatges ..........................................   37 aparcaments

Nombre d'aparcaments necessaris annexos a viari: 50% x 37 habitatges .......................................................   19 aparcaments

Superfície mínima de terreny per a espais lliures i dotacions d'ús públic:

              10% de la superfície total ordenada de 18.443,00 m² .........................................................................   1.844,30 m²

En els terrenys per a espais lliures d'ús públic s'inclou la zona de 20 m annexa a la Z.M.T.

 

​​​​​​​2.2.1 JUSTIFICACIÓ DE LA SOLUCIÓ PROPOSADA.

Alineacions i rasants referides al compliment de l'apartat 2.3 i 6 de l'article 65, així com els criteris de disseny utilitzats.

L'estudi recull els principals vials establerts a les NS per a aquesta àrea d'actuació, així com els existents en l'actualitat, que es mantenen íntegrament.

L'ordenació de les alineacions s'ha establert a partir de les prèviament existents als carrers, i per l'aplicació de la zona de protecció de servitud i protecció de 20 m annexos a la Z.M.T., i de les zones d'aparcament incorporades.

D'igual manera les rasants mantenen les prèviament existents en les alineacions esmentades, incorporant les resultants de l'àrea d'aparcament.

 

MEMÒRIA DESCRIPTIVA I JUSTIFICATIVA, ESTUDI DE DETALL

2.3  QUADRES DE SUPERFÍCIES

2.3.1  QUADRE DE SUPERFÍCIES PARCIALS

1) Superfície de sol privat afectat per l'estudi de detall:

Total de superfície de sol afectada per l'E.D. ............................................................................  18.443,00 m²

2) Superfície de sol per a E.L.O.P., dotacions, vials i aparcaments:

a) Superfície de terreny afectada per la partió de la Z.M.T. ............................................ A = 475,17 m²

b) Viàries

Les NS no estableixen una superfície o coeficient mínim per a la formació de la xarxa viària, que, en tot cas, serà la prevista en aquestes, excepte vials privats.

Cessions realitzades per al carrer de Huelva a l'oest ........................................   B1 = 720,58 m²

Cessions realitzades per al carrer de Jaén a l'est ................................................ C1 = 423,25 m²

Total de cessions per a vials ............................................................................... B1+C1 = 1.143,83 m²

(Suma A+B+C de cessions realitzades: 1.619 m²)

Ampliació del carrer de Huelva a l'oest per a aparcaments ..............................   B2 = 72,19 m²

Ampliació del carrer de Jaén a l'est per a aparcaments ....................................   B2 = 134,97 m²

 

 

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​Ampliació del carrer des Caló al sud ................................................................   E = 727,10 m²

Total d'ampliacions per a vials ...........................................................................  B2 + C2 = 934,26 m²

Total per a vials ................................................................................................... 2.078,09 m²

Coeficient resultant: 2.170,40 x 100 / 18.443,00 ................................................ 11,27%

c) Espais lliures d'ús públic i dotacions:

Establertes en les NS: 10% x 18.443,00 m² .......................................................  1.844,30 m²

Previstes en el present estudi de detall:

Zona de servitud de salvament ............................................................................ 3.153,74 m²

Coeficient resultant: 3.153,74 x 100 / 18.443,00 .............................................. 17,10%

d) Sol destinat a aparcaments d'ús públic

Total de sol per a aparcament annex als carrers de Huelva (12 places) i de Jaén (7 places)

19 places x 4,50 m x 2,20 m =188,10 m²

Sup. real destinada a aquest ús, annexat a la xarxa viària: 207,16 m². Coeficient resultant:

207,16 x 100 / 18.443,00 = 1,12%

e) Resum

Total de sol per a vials, E.L.U.P., dotacions i aparc. ........................................   5.707,00 m²

Coeficient resultant: 5.707,00 x 100 / 18.443,00 ............................................... 30,94%

3) Superfície de sol privat edificable:

Sol edificable resultant del promotor .............................................................................  12.736,00 m²

Coeficient resultant: 12.376,00 x 100 / 18.443,00 ........................................................   69,06%

 

​​​​​​​MEMÒRIA DESCRIPTIVA I JUSTIFICATIVA, ESTUDI DE DETALL

2.3.2 QUADRE RESUM DE SUPERFÍCIES

A. QUADRE RESUM DE SUPERFÍCIES AFECTADES PER LA ZONA A ORDENAR, SEGONS LES NS

RELACIÓ DE FINQUES

RELACIÓ DE SUPERFÍCIES EN M2

PERCENT. %

Ref. E.D.

Descripció

Propietari Nom o denominació

Solars edificables

Ús públic

Total afectat

 

A

Z.M.T.

Cala Xinxó S.L., ara l'estat

 

475,17

475,17

2,58%

B

Carrer de Huelva

Cala Xinxó S.L.

 

720,58

720,58

3,91%

C

Carrer de Jaén

Cala Xinxó S.L.

 

423.25

423,25

2,29%

 

 

Subtotal cedit

 

1.619,00

1.619,00

8,78%

B2

Ap. carrer de Huelva

Cala Xinxó S.L.

 

72,19

72,19

0,39%

C2

Ap. carrer de Jaén

Cala Xinxó S.L.

 

134,97

134,97

0,73%

E

Ampl. carrer des Caló

Cala Xinxó S.L.

 

727,10

727,10

3,94%

D

Espai L+D

Cala Xinxó S.L.

 

3.153,74

3.153,74

17,10%

F

Parcel·la neta

Cala Xinxó S.L.

12.736,00

 

12.736,00

69,06%

RESUM DE SUPERFÍCIES

12.736,00

5.707,00

18.443,00

100,00%

RESUM DE PERCENTATGES

69,06%

30,94%

100,00%

 

2.4 ORDENACIÓ DE VOLUMS.

L'edificabilitat de la zona està establerta en m² de sostre per m² de sol:

Superfície total edificable: 18.443 m² x 0,60 m²/m² ..................................................................  11.065,80 m²

Coeficient resultant: 11.065,80 m²t / 12.736 m²s ........................................................................  0,869 m²t/m²s

Es considera necessària l'aplicació de la norma relativa a concentració de volum, que fa possible l'establiment d'un coeficient d'edificabilitat neta superior a l'establert per a la qualificació TH, fixat en 0,75 m²t/m²s (que correspon a una minva de terreny màxima del 20% i que resulta del 30,94%), provocat per la franja costanera de 20 m, i a la concentració de l'edificabilitat a la part posterior.

 

​​​​​​​2.5 RELACIÓ DE PROPIETARIS AFECTATS

L'únic propietari afectat pel present estudi de detall és el promotor:

L'entitat mercantil Cala Xinxó, S.L., amb CIF B0740694, i amb domicili social en el carrer de la Rioja, 8, local 4, Benidorm, 03500 Alacant.

Representació.-

Fernando Moragón Moragón, amb NIF 4531861-X

Superfície de la finca original aportada pel promotor  .............................................................   18.443,00 m²

Sol destinat a usos generals .......................................................................................................... 5.707,00 m²

Superfície neta de la parcel·la edificable resultant  ..................................................................   12.736,00 m²

Edificabilitat de la finca resultant: 11.065,80 m², que representa un coeficient de 0,869 m²/m²

Separació mínima a façana de carrers i espais públics: 3,00 m

La resta de coeficients i característiques edificatòries corresponen al que es preveu a les normes d'edificació contingudes en NS municipals, i, en el seu cas, a la normativa específica aplicable a l'ús a què es destini.

Les confrontacions de la finca resultant són les següents.

Nord, façana amb zona de servitud i protecció de la zona marítima-terrestre, entre les fites 61 i 65 de la partió del domini públic marítim terrestre. Forma una línia trencada de quatre trams, que d'esquerra a dreta tenen les dimensions: 60,27m; 31,49 m; 40,60 m i 16,48 m. La longitud total és de 148,84 m.

MEMÒRIA DESCRIPTIVA I JUSTIFICATIVA, ESTUDI DE DETALL

Oest, façana amb tram final del carrer de Huelva, 2-12, que acaba en una rotonda. Està format d'un tram corb amb la rotonda de 9,24 m de desenvolupament, una línia trencada de tres trams amb el carrer, de dimensions 92,07 m, 2,20 m i 32,35 m. La longitud total és de 135,86 m.

Sud, façana al carrer des Caló, 40-50. Està format d'una recta de longitud total de 155,95 m.

Est amb tram final del carrer de Jaén, que acaba en una rotonda. Format d'un tram recte amb façana al carrer de longitud total de 61,74 m.

Eivissa, 24 de juny de 2001

L'ARQUITECTE                                                                     LA PROPIETAT

FRANCISCO CUEVAS RAPOSO

Documents adjunts