Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Núm. 10574
Modificació Puntual núm. 30 de les Normes Subsidiàries referent a les actuacions urbanístiques per a la reducció de risc del TM de Sant Llorenç

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament a la sessió de dia 21 d'octubre de 2019, va adoptar entre d'altres l'acord següent:

Primer. Aprovar inicialment la modificació de les Normes Subsidiàries núm. 30 redactada per l'Arquitecte José V. Modesto March consistent en l'establiment de determinacions urbanístiques per minvar els efectes negatius i garantir la seguretat en cas de torrentades als nuclis de Sant Llorenç des Cardassar, Son Carrió i S'Illot, així com l'avaluació ambiental estratègica simplificada redactada per la geògrafa Pilar Ramírez Roig.

Aquesta aprovació, d'acord amb l'article 51 de la Llei 12/2017 d'Urbanisme, implica, l'aixecament de la suspensió aprovada pel Ple del 24 de gener de 2019 (BOIB núm. 27 de 2 de març de 2019) i implica la suspensió de la tramitació i l'aprovació de plans de desenvolupament, d'instruments de gestió, així com l'atorgament de tota classe d'autoritzacions i llicències urbanístiques per a les àrees o usos determinats a totes les zones grafiades a la modificació aprovada inicialment que són les zones colindants amb el Torrent al seu pas pels nuclis urbans de Sant Llorenç, Son Carrió i s'Illot o zones de protecció hidrogràfica. A l'anunci d'informació pública del BOIB es publicaran els plànols on es delimiten les zones afectades per la modificació aprovada inicialment i per la suspensió. Aquesta suspensió de llicències no afecta a la reforma i rehabilitació d'edificacions legals situades dins les àrees delimitades sempre que aquestes edificacions no estiguin ubicades en terrenys que la modificació aprovada inicialment qualifica com a zona de protecció (mínim 15 metres al voltant de l'eix del curs de l'aigua) i espai lliure públic.

Segon. Sotmetre aquesta aprovació al tràmit d'informació pública per un termini de 45 dies, tràmit que, de conformitat amb l'article 55 de la Llei 12/2017 d'Urbanisme, consistirà en la inserció d'un anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major difusió de les Illes Balears i a la seu electrònica de l'Ajuntament, en aquesta seu electrònica a més de l'anunci s'insertarà la documentació completa. Totes les persones que es mostrin interessades podran consultar la documentació en horari d'oficina (de 8h a les 14.30h) els dies feiners (de dilluns a divendres) a les dependències municipals d'urbanisme situades a la Plaça de l'Ajuntament s/n, així com també, fer ús del seu dret a presentar les al·legacions que estimin adients.

Tercer. Sol·licitar a la Comissió Balear de Medi Ambient l'inici d'avaluació ambiental estratègica simplificada d'aquesta modificació de Normes Subsidiàries o la seva no subjecció a avaluació ambiental estratègica per no tenir efectes significatius en el medi ambient, i remetre la documentació perquè procedeixi a la realització dels tràmits ambientals corresponents.

Quart. Sol·licitar a la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca l'informe en relació a aquesta modificació previst a l'article 55.3 de la Llei 12/2017 d'Urbanisme.

Cinquè. Sol·licitar a la Demarcació de Costes informe en relació a aquesta modificació per si es considera que la nova regulació introduïda a s'Illot pot afectar d'alguna manera les seves competències, l'ordenació del litoral i la protecció del domini públic marítim-terrestre.

Sisena. Sol·licitar a la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient informe en relació a aquesta modificació ja que està totalment vinculada a la matèria de la seva competència.

 

Sant Llorenç des Cardassar, 23 d'octubre de 2019

El batle, Mateu Puigròs Sureda

Documents adjunts