Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 6154
Convocatòria del concert social per al servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i física

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 ANNEX 1: Convocatòria

Convocatòria del concert social per al servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i física

1. Objecte i àmbit d'aplicació

S'estableix la regulació del procediment de convocatòria del primer concert social per als serveis de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i física del Consell Insular d'Eivissa, i es dicta a l'empara de les previsions contingudes en el Decret 48/2017 de 10 d'abril, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials.

Se subjecten a aquest procediment els concerts de reserva i ocupació de places amb els serveis que ofereix durant el període diürn, una atenció integral a les persones amb discapacitat, amb necessitats de suport extens i generalitzat. En funció de les necessitats de cada persona ofereix suport directe a activitats de la vida diària, comunicació, benestar físic, la salut, les habilitats per a l'autonomia, la rehabilitació, benestar emocional, desenvolupament personal, relacions socials i afectives, participació social, oci, drets i qualsevol altre aspecte que afecti la qualitat de vida de la persona. L'objectiu del servei és millorar o mantenir el grau més alt possible d'autonomia i benestar, prevenint situacions de major dependència, potenciant la inclusió i donant suport a les famílies.

2. Òrgan instructor

L'òrgan instructor del procediment és la Conselleria de Sanitat i Benestar Social, Igualtat i Relacions amb entitats i associacions.

3. Lloc i termini de presentació

3.1. El termini per presentar les sol·licituds és de quinze dies hàbils comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3.2. Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament a la pròpia seu electrònica habilitada a tal fi (https://seu.conselldeivissa.es), de conformitat amb l'article 14.2 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. Requisits de les entitats

4.1. Les entitats han de tenir cadascun dels serveis a concertar acreditats per l'administració competent. No obstant això, l'Administració pot subscriure concerts amb les entitats d'iniciativa privada que hagin sol·licitat l'acreditació dels serveis. Aquests concerts s'han de subscriure per un any i es poden renovar si, en aquest període, els serveis obtenen l'acreditació o si subsisteixen les necessitats que hagin motivat la subscripció.

4.2. Així mateix, les entitats han de complir amb els requisits mínims que s'estableixen en desplegament del títol VII de la Llei 4/2009, així com els requisits fixats en el Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials.

5. Documentació que s'ha de presentar

5.1. Les entitats interessades que compleixin els requisits que estableix el punt 4 d'aquesta Resolució han de formular una sol·licitud, d'acord amb el model general establert en l'annex 3.3, que ha de signar la persona representant legal de l'entitat. Aquest model de sol·licitud també es troba disponible a la seu electrònica (https://seu.conselldeivissa.es)

5.2. Les entitats hauran de presentar una sol·licitud per a cadascun dels serveis que han d'oferir i prestar a les persones usuàries a les activitats i programes que es fixen en els plecs de prescripcions tècniques següents: plec de prescripcions tècniques per la concertació social del servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament i el plec de prescripcions tècniques per la concertació social del servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat física, i que són, com a mínim: Cures bàsiques i mesures de protecció, prestacions d'atenció especialitzada i serveis generals i complementaris.

5.3. Juntament amb la sol·licitud s'ha d'adjuntar la documentació següent:

a. Certificat d'acreditació del servei de Centre de Dia a concertar o, en defecte d'això, sol·licitud d'acreditació degudament registrada.

b. Acreditació d'experiència de, com a mínim, dos anys en els serveis de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i discapacitat física.

c. Declaració responsable de no estar sotmès a les prohibicions de contractar amb l'Administració d'acord amb l'article 60 del text refós de la Llei de contractes del sector públic, ni d'estar sotmesa a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiària de subvencions, establertes als apartats 1 i 2 de l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

d. Acreditació de solvència financera.

e. Acreditació de solvència tècnica

f. Certificat d'estar al corrent en les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

g. Acreditació de la titularitat del servei de Centre de Dia, o de disponibilitat per qualsevol títol jurídic vàlid per un període no inferior a quatre anys.

h. Declaració de nombre total de places del servei de Centre de Dia, signada per la direcció del servei, diferenciant entre ocupades i no ocupades.

5.4. La presentació de la sol·licitud suposa que l'entitat autoritza als tècnics de Secció d'Atenció a Persones amb Discapacitat i Trastorn Mental sever, perquè puguin demanar a altres administracions qualsevol documentació, les dades i els informes que considerin necessaris per tramitar l'expedient.

6. Formalització dels concerts

Els concerts que s'estableixen a l'empara d'aquesta Resolució es formalitzaran mitjançant document administratiu en el qual es facin constar els drets i les obligacions recíprocs, així com les característiques concretes del servei de Centre de Dia i altres circumstàncies derivades de la Llei 4/2009, dels decrets de desplegament i d'aplicació d'aquesta Llei i dels plecs tècnics del concert.

Al moment de la formalització del concert s'haurà de presentar una declaració responsable que se segueixen complint els requisits exigits per poder concertar el servei.

7. Places i distribució territorial

La previsió del nombre total màxim de places a concertar serà de 45 places per al servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i persones amb discapacitat física en l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa. Aquest nombre total de places es podrà ampliar fins a arribar a l'import màxim estimat recollit en el punt 9.1.

8. Vigència del concert

La vigència del concert serà per un període d'un any. El règim de concert s'iniciarà en la data que es formalitzi el concert i finalitzarà 12 mesos més tard.

9. Pressupost i preu màxim del servei

9.1. L'import màxim estimat a assignar és de 866.414,25 (IVA exclòs) de les quals 547.209 € corresponen a 2019, i 319.205,25 € al 2020.

CENTRE DE DIA PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL:

Exercici 2019 a la partida pressupostària 2315-22799: 291.844,80 € total places/dia (del 15 de maig fins al 31 de desembre del 2019.

Exercici 2019 a la partida pressupostària 2315-22300: 72.961,20 € total transport centre dia (del 15 de maig fins al 31 de desembre del 2019.

Exercici 2020 a la partida pressupostària 2315-22799: 170.242,80 € total places/dia (de l'1 de gener al 14 de maig del 2020) retenció futurible.

Exercici 2020 a la partida pressupostària 2315-22300: 42.560,70 € total transport centre dia (de l'1 de gener al 14 de maig del 2020) retenció futurible.

CENTRE DE DIA PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT FÍSICA

Exercici 2019 a la partida pressupostària 2315-22799: 145.922,40 € total places/dia (del 15 de maig fins al 31 de desembre del 2019.

Exercici 2019 a la partida pressupostària 2315-22300: 36.480,60 € total transport centre dia (del 15 de maig fins al 31 de desembre del 2019.

Exercici 2020 a la partida pressupostària 2315-22799: 85.121,40 € total places/dia (de l'1 de gener al 14 de maig del 2020) retenció futurible.

Exercici 2020 a la partida pressupostària 2315-22300: 21.280,35 € total transport centre dia (de l'1 de gener al 14 de maig del 2020) retenció futurible.

9.3. El preu de referència màxim per una plaça concertada per al servei de Centre de Dia és de 62,36 € plaça/dia (IVA exclòs). En relació amb el servei complementari de transport i també d'acord amb l'estudi econòmic encarregat, el preu del transport al servei de Centre de Dia és de 15,59 € plaça/dia (IVA exclòs). El preu del servei complementari de menjador del servei diürn de Centre de Dia es abonat íntegrament per la persona usuària.

10. Criteris de preferència per a l'adjudicació de les places

10.1. Si la disponibilitat pressupostària és suficient per atendre la totalitat de places sol·licitades, aquestes seran adjudicades directament a les entitats sol·licitants.

10.2. En cas que no estigui la disponibilitat pressupostària suficient per atendre tota la demanda del servei de Centre de Dia, per a persones amb discapacitat Intel·lectual i física, la Comissió Avaluadora ha de valorar cada sol·licitud, d'acord amb els criteris que estableix l'article 16.3 b i c del Decret 18/2015, a saber, en funció de la demanda acreditada en la llista d'espera per a l'accés a serveis, elaborada per l'Administració.

10.3. En l'aplicació del criteri a de l'article 16.3, es procedirà de la següent manera:

a. Únicament es tindran en compte les places que estiguin ocupades per persones amb discapacitat certificada per l'Administració, i inscrits en el Registre Unificat de Serveis Socials.

b. Si la disponibilitat pressupostària és suficient per atendre la totalitat de places ocupades, aquestes seran adjudicades directament a les entitats sol·licitants.

c. Si la disponibilitat pressupostària no és suficient per atendre la totalitat de places ja ocupades, s'aplicaran els criteris del Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials, procedint-ne a realitzar un repartiment proporcional entre les persones inscrites en cada llista d'espera per accedir al servei en cada entitat, i el nombre de places adjudicades.

11. Procediment d'adjudicació de places

En el cas d'haver d'aplicar els criteris del Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials .i en el cas que el crèdit no sigui suficient per atendre totes les demandes de la llista d'espera, s'aplicarà el criteri de proporcionalitat i es concertarà amb les entitats tenint en compte l'elecció de les persones usuàries i la disponibilitat pressupostària, concertant més places amb les entitats que tenguin major demanda.

En tot cas, es podrà concertar amb l'entitat fins al nombre màxim de places ofertes en la seua sol·licitud.

12. Comissió avaluadora

La comissió avaluadora és l'encarregada d'estudiar i examinar totes les sol·licituds que prèviament hagin admès a tràmit els serveis tècnics del departament de persones amb discapacitat i emetre un informe que ha de servir de base a l'òrgan instructor per elaborar la proposta de resolució. En aquest informe, la comissió avaluadora ha d'establir la llista de les possibles entitats beneficiàries, una vegada revisat que compleixen tots els requisits establerts en el punt 5 d'aquesta resolució, així com que tenen demanda acreditada, bé per continuïtat de la persona usuària, bé per elecció de les persones usuàries a la llista d'espera de l'Administració per al seu servei, o tots dos.

Aquesta Comissió Avaluadora, la integraran els membres següents:

a. President/a: Sra. Mercedes Prats /suplent: Sr. Carlos Lara López

b. Vocals:

- Sra. Ana Andreu Mas, suplent : Sra. Olga Guerra Vázquez

- Sr. Antoni Ribas Torres, suplent: Olga Egea Miró

- Sra. Maria Luisa Jaén Villoldo ,suplent: Sra. Juana Taboada Mijarro

c. Secretari/ària, amb veu i sense vot: Sra. Rosalía Moreno Marí / suplent: Sra. Yolanda Royo Estévez

La Comissió Avaluadora quedarà vàlidament constituïda amb l'assistència de com a mínim els següents membres: el/la president/a o president/a suplent, el/la secretari/ària o secretari/ària suplent i 2 vocals suplents.

13. Condicions tècniques d'execució

13.1. Les condicions tècniques d'execució s'ajustaran al que estableix el Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones majors i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis de Centre de Dia, modificat pel Decret 31/2016, de 27 de maig.

13.2. Els plecs de condicions tècniques detallen l'objecte, els drets i les obligacions d'ambdues parts, els serveis que s'han de prestar, els criteris d'intervenció amb els usuaris, el règim d'ús de les places, els mitjans que ha d'aportar l'adjudicatari i el sistema de coordinació amb l'Administració (annex II).

13.3 Les aplicacions informàtiques del departament de persones amb discapacitat, són les úniques vàlides per a la gestió de les places de Centre de Dia, així com tot aquell ús aplicable que es derivi de l'execució d'aquest concert.

14. Seguiment

14.1. Els tècnics dels serveis de Centre de Dia són els responsables del seguiment dels casos atesos. Per fer-ho s'hauran de coordinar amb el departament de persones amb discapacitat, els serveis socials comunitaris bàsics i els serveis d'atenció a persones amb discapacitat, serveis de salut i socials.

14.2. Els tècnics del departament de persones amb discapacitat podran realitzar visites de comprovació del funcionament del servei i requerir documentació d'aquest quan ho considerin necessari.

14.3. L'entitat concertada haurà de facilitar les actuacions de seguiment i comprovació que dugui a terme el Consell d'Eivissa.

14.4. Així mateix, l'entitat concertada haurà de facilitar tota la informació que li requereixi l'òrgan instructor, la Intervenció General del Consell Insular d'Eivissa o altres òrgans de control extern.

15. Obligacions de les entitats concertades

Les obligacions de les entitats concertades s'estableixen en els plecs de condicions tècniques (annex II).

16. Penalitats

Les entitats concertades s'han de fer responsables que els serveis objecte de concert es prestin dins del termini previst, en el lloc indicat i d'acord amb les característiques i requisits establerts d'acord a aquesta Resolució. Queden exemptes de responsabilitat en els casos en els quals el servei no s'hagi pogut realitzar per causes de força major que es puguin justificar.

S'entendrà que hi ha un incompliment greu per part de les entitats concertades, quan no es compleixin qualsevol de les condicions d'execució de caràcter obligatori establertes en el plec de condicions tècniques, així com les obligacions establertes en el punt 14 d'aquest annex.

Es considerarà incompliment lleu quan no es compleixin qualsevol de les condicions d'execució de caràcter opcional.

La realització d'un incompliment lleu suposarà una penalització que pot arribar fins a un 2 % del pressupost total del concert.

En la realització d'un incompliment greu l'òrgan instructor podrà optar per imposar una penalització que pot arribar fins a un 10 % del pressupost total del concert o bé resoldre-ho.

A més, d'aquelles que determinin el document de formalització del concert social i la Llei 4/2009, de Serveis Socials de les Illes Balears, i la seua normativa de desenvolupament.

17. Criteris d'accés i llista d'espera

Els criteris d'accés a les places i la gestió de la llista d'espera es regulen en la Instrucció per a la gestió de la llista d'espera i accés a les places de la xarxa de serveis d'atenció a persones amb discapacitat del Consell d'Eivissa (BOIB, núm.151 de 12 de desembre de 2017).

18. Publicitat

Les entitats d'iniciativa privada acollides al règim de concert social han de fer constar juntament amb la seua denominació, en la seua documentació, en totes les comunicacions (informes, fulls, documents, tríptics de difusió, correus electrònics, webs, insercions en premsa, articles en diaris i en revistes especialitzades) i en la seua publicitat la condició d'entitat pertanyent a la Xarxa d'atenció a persones amb discapacitat del Consell d'Eivissa, sempre amb el vistiplau del Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions.

19. Prerrogatives de l'Administració

L'òrgan instructor del procediment de concert té la prerrogativa d'interpretar-lo, resoldre els dubtes que sorgeixin durant el seu compliment, modificar-ho per raons d'interès públic, acordar la seua resolució i determinar els efectes.

Els acords que, d'acord a les esmentades prerrogatives, adopti l'òrgan instructor, posen fi a la via administrativa i són immediatament executius.

20. Causes d'extinció

Són causes d'extinció del concert social les que s'estableixen en l'article 31 del Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials.

21. Recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant de la Comissió de Govern del Consell Insular d'Eivissa en el termini d'un mes comptador a partir del dia següent a la recepció de la present notificació, tot d'acord amb els articles 112 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 22.3 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars i l'article 147.2) del Reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 136 de 18/09/2010).

22. Jurisdicció competent

La Jurisdicció Contenciosa Administrativa és la competent per resoldre les qüestions litigioses relatives a la formalització d'aquest concert i també les sorgides entre les parts sobre la interpretació, la modificació, el compliment, els efectes i l'extinció.

 

ANNEX 2: plecs generals de condicions tècniques

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER LA CONCERTACIÓ SOCIAL ENTRE EL CONSELL INSULAR D'EIVISSA I ENTITATS SENSE AFANY DE LUCRE DEL SERVEI DE CENTRE DE DIA PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I/O DEL DESENVOLUPAMENT.

1. OBJECTE

L'objecte del present plec de prescripcions tècniques, és establir les característiques i definir les condicions tècniques i econòmiques que han de regir la concertació per a la prestació del Servei de Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament inclosos els trastorns de l'espectre de l'autisme, la paràlisi cerebral i altres trastorns amb afectació cognitiva residents a l'Illa d'Eivissa per cobrir les seues necessitats.

Per a la gestió, el funcionament i l'administració del servei, a més de la normativa general aplicable de l'Estat, del Govern de les Illes Balears i les disposicions de la Unió Europea que s'escaiguin, s'ha de tenir en compte, d'una manera especial, el compliment de la legislació vigent en matèria de serveis socials del Govern de les Illes Balears.

2. DEFINICIÓ DEL SERVEI. CALENDARI I HORARI

El Servei de Centre de Dia, es defineix com un servei que ofereix, durant el període diürn, una atenció integral a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament i amb necessitats de suport extens i generalitzat. En funció de les necessitats de cada persona ofereix suport directe a activitats de la vida diària, la comunicació, el benestar físic, la salut, les habilitats per a l'autonomia, la rehabilitació, el benestar emocional, el desenvolupament personal, les relacions socials i afectives, la participació social, l'oci, els drets i qualsevol altre aspecte que afecti la qualitat de vida de la persona. L'objectiu del servei és millorar o mantenir el grau més alt possible d'autonomia i benestar, prevenint situacions de major dependència, potenciant la inclusió i donant suport a les famílies.

El servei romandrà disponible per atendre a les persones usuàries durant 247 dies a l'any, de dilluns a divendres, preferentment dins la franja horària de 9.00 h a 17.00 h, 40 hores setmanals.

L'horari de prestació del servei únicament es pot modificar per motius justificats, amb la comunicació amb antelació mínima de dos mesos a la Secció d'Atenció a Persones amb Discapacitat del Consell Insular d'Eivissa, que l'haurà d'autoritzar.

3. SERVEIS DE LA PRESTACIÓ

El Centres i serveis objectes d'aquestos plecs de concertació han d'oferir i prestar a les persones usuàries, com a mínim, les activitats i els programes fixats en aquest apartat en: cures bàsiques i mesures de protecció, prestacions d'atenció especialitzada i atenció a famílies. Això es farà d'acord amb les necessitats específiques de cada persona, que s'han de valorar en cadascun d'aquests aspectes.

3.1. Cures bàsiques i mesures de protecció

Sempre que sigui necessari per a la persona usuària, s'han de desenvolupar actuacions per mantenir-ne la salut i la seguretat, prevenint el risc de situacions perjudicials. Aquestes actuacions seran coherents amb les necessitats de cada persona, proporcionals a l'objecte del servei i adequades als entorns en què es presta.

Les cures bàsiques són els suports necessaris per fer les activitats bàsiques de la vida diària (desplaçar-se, vestir-se, rentar-se, alimentar-se, higiene personal, etc.) quan la persona usuària depèn de l'ajuda d'una altra persona per fer-ho.

Les activitats de cura són assistencials i han de tenir més presència quan major sigui la intensitat de suports o el grau de dependència de la persona usuària. La finalitat d'aquestos suports és garantir el màxim benestar de la persona usuària amb intervencions totalment respectuoses amb la seua dignitat i els seus drets.

3.2. Atenció especialitzada

Les prestacions d'atenció especialitzada dirigides a persones amb discapacitat se centren en els programes per:

  • Fomentar l'autonomia mitjançant programes d'activitats de la vida diària i vida independent i de suport a l'accessibilitat universal.
  • Fomentar el benestar amb programes d'atenció a la salut, atenció psicològica, estimulació cognitiva, fisioteràpia i programes i activitats de millora del benestar.
  • Vinculació social amb suport a la comunicació i entrenament de les habilitats socials per afavorir els vincles socials de la comunitat.

A. Activitats de la vida diària

Són programes que tenen com a objectiu aconseguir un nivell major d'independència i autonomia de la persona en les tasques bàsiques de la vida diària. Són especialment importants en les situacions d'aprenentatge i canvi, com en l'etapa de desenvolupament infantil, en una discapacitat sobrevenguda i en processos de deteriorament.

Els programes poden tenir una funció d'aprenentatge, de rehabilitació i de manteniment, i s'han de fer servir les adaptacions i les ajudes tècniques necessàries.

Inclou actuacions referides a menjar i beure, utilitzar el bany, rentar-se i mantenir una bona higiene, vestir-se, cura de la salut, mobilitat i desplaçar-se per la llar i tasques domèstiques.

B. Activitat de suport a l'accessibilitat

Són les actuacions o programes que tenen com objectiu facilitar l'accessibilitat universal, és a dir, condicionar els entorns, les activitats, els productes, els serveis i els dispositius, perquè totes les persones en condicions de seguretat i comoditat i de la forma més autònoma i natural possible els entenguin, els puguin utilitzar i els puguin posar en pràctica.

Els programes d'accessibilitat són transversals a qualsevol tipus de servei. Inclou actuacions referides a: informació, assessorament, sensibilització, elaboració d'informes tècnics sobre compliment de criteris d'accessibilitat, desenvolupament i suport a l'ús d'adaptacions visuals, auditives, materials o tecnològiques en diferents àmbits de la persona.

C. Programes d'autodirecció

Són programes d'aprenentatge per a la vida independent, entesa com la situació en què la persona amb discapacitat condueix la seva pròpia vida i participa activament en la comunitat. Inclou actuacions referides a: orientar-se i desplaçar-se, prendre decisions i resoldre problemes, conèixer els seus drets i usar-los, acceptar normes i exercir responsabilitats, habilitats d'autocontrol emocional, ús de tecnologies de la informació, administrar diners i béns, utilització dels serveis públics i altres.

D. Atenció a la salut

Els serveis han de garantir una atenció sanitària adequada a les necessitats de cada persona. Aquesta atenció es pot fer al propi servei o en coordinació amb el sistema públic de salut.

Un servei que inclogui aquesta prestació, ha de garantir a la persona usuària els programes o actuacions mínims següents: programes de salut preventiva i vida saludable, control de la nutrició, control dels paràmetres vitals, protocol d'urgències mèdiques, formació al personal en temes de salut i primers auxilis, administració de medicaments i tractaments prescrits, tractament rehabilitador i totes les actuacions que es puguin desenvolupar al servei en coordinació amb els serveis de salut externs com són: planificació de les revisions mèdiques, seguiments i controls, cures d'infermeria, acompanyament a visites mèdiques i a hospitalitzacions, identificació de metges de referència per especialitats, programes d'actualització i reducció de psicofàrmacs i d'altres.

E. Atenció psicològica

L'atenció psicològica té per objectiu que la persona aconsegueixi el màxim benestar i autonomia mitjançant l'aprenentatge d'estratègies d'autocontrol emocional i conductual, autoconeixement i autoestima, i desenvolupament personal i social.

L'atenció psicològica ha de ser present durant les diferents fases del procés habilitador o rehabilitador i ha d'estar coordinada amb la resta d'actuacions i suports, així com amb l'àmbit familiar. Inclou actuacions de: valoració de la discapacitat i les necessitats de suport, avaluació i diagnòstic psicològic, teràpia individual i de grup, programes de suport conductual positiu, ajust personal i social, suport tècnic i/o formació als professionals, coordinació amb els serveis de la xarxa de salut i serveis socials.

F. Estimulació cognitiva

Els programes d'estimulació cognitiva es destinen a mantenir i millorar el rendiment cerebral, tant general com de funcions específiques. Aquestes intervencions són bàsiques en l'etapa infantil, en la discapacitat sobrevinguda per dany cerebral i en processos de deteriorament per envelliment o per malalties neurodegeneratives.

Abans d'intervenir, i també de manera periòdica, cal fer una avaluació de les diverses àrees i funcions i el grau d'afectació.

L'estimulació cognitiva inclou actuacions referides a les àrees de: atenció i concentració, memòria, percepció i reconeixement, càlcul, orientació espacial i temporal, funcions executives i llenguatge.

 

G. Fisioteràpia

És el conjunt d'actuacions terapèutiques i rehabilitadores per desenvolupar, mantenir i recuperar la màxima funcionalitat i mobilitat. Està indicada per a les persones amb limitacions neuromotores i/o dificultats de mobilitat i contribueix a promoure'n l'autonomia i el benestar.

Entre les actuacions de fisioteràpia hi ha els programes de millora, recuperació i manteniment de les capacitats motores, així com les pautes als professionals i als familiars per fer mobilitzacions, adaptacions i actuacions preventives.

H. Activitats de benestar

És qualsevol activitat que tengui com a finalitat principal el benestar físic i emocional de la persona. Inclou actuacions referides a: teràpia ocupacional o qualsevol altre tractament amb un component terapèutic hidroteràpia, musicoteràpia, artteràpia, equinoteràpia o d'altres, activitats d'expressió artística, activitats de descans o programes de relaxació, activitats d'oci i temps lliure, i altres.

I. Atenció social

L'atenció social és transversal a tota la resta de prestacions i, en general, es presta conjuntament amb el servei d'atenció a les famílies.

L'objectiu principal és que la persona exerceixi els seus drets i a protegir-la davant possibles situacions de vulnerabilitat, risc d'exclusió i abusos. Inclou actuacions de: valoració de la situació social i familiar, coordinació amb els altres serveis per detectar les necessitats, suport a la gestió de tramitacions i a l'obtenció d'ajudes, orientació sobre recursos i col·laboració o ajuda per sol·licitar-los, suport legal i coordinació amb els serveis jurídics, i coordinació amb recursos de la comunitat entre altres.

J. Comunicació

Es refereix a qualsevol tipus d'actuació i programa estructurat per millorar la funcionalitat de la comunicació de la persona amb el seu entorn, incloent percepció, comprensió i expressió. Algunes de les situacions que en determinen la necessitat són els trastorns del desenvolupament en la infància, la discapacitat intel·lectual, el dany cerebral sobrevengut, els processos de deteriorament, els dèficits visuals o auditius, o la combinació de qualsevol d'ells. Inclou: programes per millorar les competències: logopèdia, rehabilitació postimplant coclear, lectoescriptura, lectura en fàcil comprensió, lectura labial i d'altres i programes d'habilitats alternatives: comunicació augmentativa i alternativa, braille, llenguatge signat, comunicació tàctil i d'altres.

A més dels programes individualitzats, s'han d'establir estratègies transversals per facilitar la comunicació en els diferents entorns i amb la població en general.

K. Habilitats socials

Els programes d'habilitats socials tenen com a finalitat que la persona disposi de les competències necessàries per mantenir relacions socials i d'amistat, familiars o de parella. Inclou actuacions referides a: comunicació no verbal, mantenir converses, assertivitat, empatia i altres tipus d'habilitats socials.

Les actuacions que cal dur a terme amb cada persona depenen de les seues necessitats i s'ha d'oferir suport tant individual com de grup.

L. Vida en la comunitat

Els suports per a la vida en la comunitat cerquen la inclusió i la participació màxima, i que la persona amb discapacitat tengui un rol social valorat, reduint qualsevol tipus de barreres i cercant i aprofitant les oportunitats de l'entorn.

No obstant això, si la prestació del servei no es fa en la comunitat, sinó en un centre específic per a persones amb discapacitat, s'han de planificar i dur a terme les activitats en la comunitat per promoure les oportunitats, les experiències i les relacions.

Aquestes activitats s'han d'actualitzar periòdicament i s'han de comunicar prèviament a la persona i al seu representant legal per consensuar-ne la participació. Més enllà del consens, s'ha de procurar facilitar-li una oferta d'activitats perquè pugui triar.

S'han d'afavorir les experiències en les quals la persona usuària se senti inclosa i valorada: tasques de voluntariat, grups d'excursió, clubs esportius o d'altres entorns i activitats. S'ha de fer el seguiment del resultat d'aquestes experiències i donar-hi suport quan sigui necessari.

M. Vincles

S'ha d'avaluar que les persones tenguin vincles socials i afectius significatius més enllà dels proveïdors de suports i els familiars.

S'ha de mesurar la freqüència i la satisfacció d'aquestes relacions, així com donar suport per generar noves oportunitats. Aquest aspecte és especialment important en les persones amb poques relacions, o bé les que han caigut en una situació d'aïllament social al domicili, o en situació d'institucionalització en un entorn residencial.

N. Atenció a famílies

El servei ha d'oferir prestacions cap a les famílies que han de comprendre les actuacions següents: recollir les necessitats dels familiars, informar i orientar sobre els recursos adequats a les necessitats, elaborar i consensuar el pla d'atenció personal, orientar, assessorar i donar suport als familiars per promoure'n la implicació i el suport a l'autonomia i el benestar de la persona usuària amb reunions periòdiques de seguiment.

A més, els serveis establiran espais de formació, estratègies per la conciliació de la vida personal, familiar i laboral d'aquestes, afavorir l'intercanvi i l'ajuda mútua entre diferents famílies per aconseguir una millora en la qualitat de les condicions de vida de la persona usuària.

3.3. Serveis generals i complementaris

El servei pot oferir a les persones usuàries del concert serveis complementaris amb caràcter voluntari, sempre que es notifiquin amb antelació a la Secció d'Atenció a Persones amb Discapacitat del Consell d'Eivissa, es comprovi que no estiguin inclosos dins de les prestacions concertades quant a tipus i intensitat de prestació, i compleixin amb la legalitat vigent.

  • Menjador

El Servei de Centre de Dia haurà de prestar el servei de menjador a les persones usuàries i tendrà caràcter voluntari per part de les famílies.

Han d'assegurar una nutrició adequada de les persones usuàries. S'ha de realitzar una planificació de menús supervisada per un/a metge/essa o especialista en dietètica o nutrició. A més, s'ha de fer una planificació específica per a les patologies que ho requereixin i especialment, per a les persones que tenen dificultat de masticació i deglució, que han de menjar l'aliment triturat o en diferents textures.

Les persones usuàries han de saber quin menú hi haurà amb una antelació mínima d'una setmana. S'ha de procurar que siguin variats i se n'ha tenir en compte la presentació perquè siguin atractius i apetitosos. Els menjars i els plats cuinats han d'arribar amb la temperatura adequada a le persones destinatàries.

No es permetrà alimentació aportada personalment per la persona usuària, a fi i efecte d'assegurar les condicions sanitàries de l'aliment i la cadena de conservació.

Les famílies de les persones usuàries que voluntàriament rebin el servei de menjador en el Centre aportaran l'import o quota mensual d'aquest.

  • Transport

El servei de Centre de Dia pot incloure un servei complementari de transport social, de caràcter voluntari.

El Transport de Centre de Dia és el transport perquè la persona es pugui desplaçar des del seu domicili al servei de Centre de Dia i tornar al domicili. Aquest Servei es de caràcter voluntari i en el cas que la persona usuària l'utilitzi, la família n'haurà d'abonar una part del cost.

El Consell d'Eivissa abonarà una quota mensual per plaça ocupada de transport de15,59 €.

4. MODEL D'ATENCIÓ

El funcionament dels serveis s'ha de regir pels següents principis:

  1. Estimulació per afavorir els desenvolupament de l'autonomia personal de la persona usuària.
  2. L'actuació i la intervenció amb les persones usuàries s'han de respectar i garantir el dret a la intimitat.
  3. La integració tant en l'àmbit social com el cultural.
  4. Professionalització: El personal dels serveis ha de tenir la qualificació tècnica corresponent al seu nivell professional, sense perjudici de la tasca de voluntariat social degudament coordinada.
  5. Globalitat. L'atenció que es presti ha de ser integral i ha d'incloure aspectes sanitaris, psicològics, socials, culturals, ambientals i anàlegs.
  6. L'atenció personalitzada. S'ha d'oferir una atenció personalitzada adaptada a les necessitats de cada persona.
  7. Prevenció en els àmbits sanitari i social, el quals han de dur a terme actuacions de promoció de manera coordinada.
  8. Confidencialitat, del personal remunerat i voluntari, respecte de tot el que es refereix a les persones usuàries.
  9. Col·laboració amb l'Administració, per la qual s'han d'aportar totes les dades i els informes que se sol·licitin amb caràcter periòdic o puntual.
  10. Adequació. Els serveis s'han d'adequar a les necessitats de les persones ateses.
  11. Normalització. La vida de les persones usuàries s'ha d'ajustar tant com sigui possible a la conducta i a les pautes de vida considerades quotidianes per la ciutadania.
  12. Participació. S'ha de potenciar la participació de les persones usuàries en les activitats i el funcionament del servei.
  13. Adaptació. Els serveis han d'estar adaptats funcionalment a les condicions de les persones usuàries, i també als programes i les prestacions que s'hi desenvolupin.

5. PERSONES USUÀRIES I RÈGIM D'UTILITZACIÓ DE LES PLACES

5.1. Perfil de les persones usuàries

Seran persones usuàries de les places a concertar al servei de Centre de Dia aquelles persones amb discapacitat intel·lectual, valorades pel equip del Servei de Valoració, Orientació i Seguiment del Consell Insular d'Eivissa amb aquestos perfils:

  • Persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament inclosos els trastorns de l'espectre de l'autisme, la paràlisi cerebral i altres trastorns amb afectació cognitiva, majors de 16 anys (menors en casos excepcionals), amb un grau de discapacitat a partir d'un 65% i necessitat de suport extens i generalitzat.
  • De manera excepcional es valoraran perfils de persones usuàries amb graus de discapacitat inferiors al 65 % però que necessitin aquests nivells de suport extens o generalitzat per alteracions de comportament.

5.2. Designació i accés de les persones usuàries

L'accés al servei s'inicia a instàncies de la persona interessada o dels seus representats legals, presentant la sol·licitud segons el model normalitzat, i com detalla la instrucció per a la gestió de l'accés de la llista d'espera dels Serveis d'Atenció a Persones amb Discapacitat del Consell d'Eivissa, publicada al BOIB 151 de 12 de desembre de 2017.

Correspon al Consell Insular d'Eivissa determinar la concurrència de les circumstàncies abans esmentades i interpretar-les o modificar-les, i determinar les persones que hagin d'ocupar les places objecte d'aquest plec segons els criteris exposats.

Una vegada realitzada la sol·licitud, els tècnics de l'equip del Servei de Valoració, Orientació i Seguiment del Consell d'Eivissa emetran la proposta corresponent amb la qual es farà la resolució que estimarà o es desestimarà, segons el cas la sol·licitud d'accés al servei.

Si la resolució és estimatòria i hi ha places disponibles en el centre sol·licitat, es comunicarà als interessats perquè la persona ingressi en el servei en el termini de 15 dies naturals, comunicant-ho així mateix al centre que li prestarà el servei.

Si la resolució és estimatòria i no hi ha places disponibles, es comunicarà a la persona interessada que s'integra en la llista d'espera dels centres sol·licitats.

Aquesta resolució es notificarà a la persona interessada o als seus representants legals així com a l'entitat prestadora del servei.

L'ocupació de les places i la pèrdua de la condició de persona usuària s'efectuarà mitjançant resolució de l'òrgan competent del Consell Insular d'Eivissa.

L'entitat gestora es compromet expressament a acceptar les persones usuàries designades pel Consell Insular d'Eivissa per ocupar les places concertades pel període pactat, en les condicions i terminis establerts en la resolució d'adjudicació de la plaça.

5.3. Règim d'utilització de les places

La llista d'espera està conformada per les persones que, encara tenint resolució estimatòria per accedir al servei, no tenen plaça disponible.

La prioritat de llista d'espera s'ordena segons el criteri de la data d'entrada de la sol·licitud i, a igualtat de condicions, el criteri tècnic és el que preval.

Els criteris de prelació d'accés al centre:

  • La llista d'espera integra les persones que, ordenades pel criteri de prelació esmentat, estan en espera que hi hagi disponibilitat de places per a l'accés al centre determinat.
  • A igual data del registre d'entrada de la sol·licitud, s'aplicaran els criteris tècnics de l'equip de valoració.
  • En situacions excepcionals, d'urgència o per necessitats de prioritat social, que es produeixin en la persona amb discapacitat o en el seu entorn, l'equip del Servei de Valoració, Orientació i Seguiment del Consell d'Eivissa podrà derivar a un ingrés urgent a un servei, independentment del lloc que ocupi la persona en la llista d'espera.

5.3.1. Renúncia a la plaça:

Una vegada adjudicada la plaça i passats els 15 dies naturals, en cas de no produir-se la incorporació, s'entendrà que es renuncia a la plaça, excepte que existeixi una justificació motivada. S'haurà de reiniciar el procés de sol·licitud per tornar a optar de nou a una plaça.

5.3.2. Reserva de places i baixa del servei

En períodes d'absència del centre, les persones usuàries tenen dret a la reserva de plaça en els següents supòsits:

  • En el període de 15 dies naturals per a la incorporació a la plaça.
  • Per un termini de 30 dies naturals per a les persones usuàries de les places que s'absentin per motius no referits a malaltia o ingrés hospitalari. Podran ser donades de baixa una vegada transcorregut aquest temps si no es reincorporen al centre i la plaça serà adjudicada a un nou usuari.
  • Un termini de 6 mesos, per a persones que ocupant un plaça, han d'absentar-se per malaltia o ingrés hospitalari. Podran ser donats de baixa si han transcorregut els 6 mesos i no es reincorporen al centre, i s'adjudicarà la plaça a una nova persona usuària.

5.3.3. Període d'adaptació

a. Es considera període d'adaptació el constituït pels seixanta dies naturals següents al de la seva incorporació.

b. Si durant el dit període o amb posterioritat s'apreciassin circumstàncies personals que impedeixin la correcta atenció de la persona usuària, l'entitat adjudicatària haurà de posar el fet en coneixement del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un informe raonat i la resolució que aquest adopti respecte d'això serà vinculant.

c. Transcorregut aquest període, la persona usuària consolidarà el seu dret a la plaça ocupada durant la vigència del contracte.

5.3.4. Tractament de dades de caràcter personal

El personal que tengui una relació directa o indirecta amb la prestació de l'atenció prevista en aquest plec ha de guardar el secret professional sobre totes les informacions, els documents i els assumptes a què tengui accés o de què tengui coneixement durant la vigència del concert, i està obligat a no fer públiques o alienar les dades que conegui com a conseqüència o en ocasió de l'execució, fins i tot després del termini de vigència del concert. L'entitat titular del servei concertat es compromet expressament a complir el que disposen la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, així com a formar i informar el personal en les obligacions que dimanen d'aquestes normes, i el Reglament Europeu 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques en el que respecta al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

5.3.5. Seguiment de l'evolució de la persona usuària:

a. L'adjudicatari notificarà al Consell insular d'Eivissa, el mateix dia i per correu electrònic, les incidències greus que sorgeixen en l'atenció de les persones usuàries, en la seva incorporació, i sobre les altes i les baixes.

b. A més, l'adjudicatari està obligat a:

  • Facilitar les visites que el personal tècnic del Consell Insular d'Eivissa consideri oportú, posar a disposició el reglament de règim intern, les programacions i memòria anual d'activitats, els projectes d'intervenció, el pla individualitzat de cada persona usuària i qualsevol altra documentació que faciliti el seguiment.
  • Informar a sol·licitud del Consell Insular d'Eivissa, d'aquells indicadors de l'evolució de la persona usuària.
  • Amb caràcter semestral, el Centre adjudicatari emetrà un informe tècnic respecte a l'evolució de tots els aspectes rellevants de la persona usuària en la seua estada.

5.3.6 Resolucions

Tant l'adjudicació d'una plaça con la baixa en un servei ha de ser comunicats mitjançant la resolució pertinent a la persona usuària o als seus representants legals i a l'entitat prestadora del servei.

6. MITJANS PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI

6.1 Mitjans materials

Per a la realització de les activitats que es preveuen en aquest plec, s'ha de disposar de les infraestructures, els equipaments i els mitjans materials amb les següents condicions:

  • Els serveis han de estar autoritzats segons la normativa vigent per l'administració competent i estar acreditats o haver-ne sol·licitat la tramitació.
  • Disposar dels documents acreditatius per obtenir el permís d'instal·lació corresponent i la declaració responsable d'inici i exercici de l'activitat, així com la cèdula d'habitabilitat en vigor.
  • Tots els serveis que es prestin en centres de serveis socials, han d'estar identificats degudament mitjançant un rètol o placa fixa visible a l'entrada o accés principal des de la via pública.
  • Emplaçar-se, preferentment, en entorns urbans i estar comunicats fàcilment per transport públic. En cas contrari, l'entitat ha de proporcionar els mitjans necessaris per al transport.
  • Disposar d'un espai d'aturada del transport de les persones usuàries.
  • Complir la normativa vigent en matèria d'accessibilitat.
  • Estar dotats de les mesures adequades de protecció i seguretat que exigeix la legislació vigent i en especial pel Codi tècnic de l'edificació i la normativa aplicable a les activitats professionals que es desenvolupin.
  • Complir els requisits legals vigents de salubritat i seguretat.
  • Disposar d'un sistema de comunicació amb l'exterior mitjançant un telèfon que permeti contactar amb la màxima rapidesa amb els serveis mèdics de la zona bàsica de salut o de l'àrea de salut. Així mateix, s'ha de tenir un sistema que permeti controlar els accessos al centre, adaptat en matèria de seguretat a les característiques i tipologia de les persones usuàries.
  • Els serveis poden compartir espais i dependències sempre que estiguin delimitades les zones d'activitat per a cada un dels serveis i es garanteixi l'atenció específica i les ràtios mínimes de metres quadrats per persona usuària establertes per a cada servei.

6.2. Mitjans humans i ràtio de professionals

Els centres hauran de disposar per a l'execució de les places objecte d'aquest concert, de la següent plantilla de personal, segons allò que s'estableix al Decret 54/2013, de 5 de desembre, de modificació del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones majors i persones amb discapacitat, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquestos sectors de població.

Per prestar el servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament en el marc d'aquest concert, l'entitat ha de disposar del personal necessari per garantir una atenció suficient, continuada i adequada a les necessitats de cada persona usuària, amb les següents ràtios mínimes per cada 100 persones usuàries:

Personal tècnic de suport:

19

Personal tècnic titulat:

9

Personal serveis generals i administració:

2

Total

30

  • L'atenció directa prestada pel personal tècnic (de suport o titulat) en cap cas es poden subcontractar per part de l'entitat titular del servei concertat.
  • Un dels tècnics ha de fer les funcions de tutor/a referent de com a màxim 20 persones usuàries, fet que implica, entre d'altres, valorar periòdicament les seues necessitats, elaborar el seu pla d'atenció personal, coordinar-se amb altres serveis i fer el seguiment dels resultats.
  • Un dels tècnics titulats ha d'assumir funcions de coordinació del servei.
  • Els serveis generals i administratius es poden subcontractar.
  • Els serveis complementaris de menjador, transport social o d'altres serveis complementaris no requereixen d'una ràtio mínima, si bé en tot moment s'ha de garantir l'adequada atenció a les necessitats de la persona usuària, especialment en relació amb la seua seguretat i benestar.

El servei s'ha de comprometre a efectuar la substitució per baixa a partir dels trenta dies d'absència del professional afectat.

En el cas de vaga legal, l'adjudicatari haurà de mantenir puntualment informat al Consell Insular d'Eivissa sobre la seua incidència en la prestació del servei. El Departament podrà practicar les deduccions que procedeixin de l'import a facturar per l'adjudicatari en el període afectat, en funció del grau d'incompliment i la repercussió en la normal prestació d'aquell.

6.3 Perfil dels professionals

Els tècnics titulats són tècnics de grau universitari sense que es faci distinció entre titulacions de grau superior i de grau mitjà.

  • El personal personal tècnic de suport (personal d'atenció directa) inclou als professionals especialitzats que assisteixen i donen suport a les persones usuàries en les activitats de la vida diària, participant en la realització, programació i avaluació d'aquestes activitats. Són professionals en atenció sociosanitària, tècnics en integració social, tècnics en cures auxiliars d'infermeria i altres titulacions del catàleg de formació professional del les branques sanitàries, comunitàries, socials o d'atenció a persones dependents.

  • Personal tècnic titulat: Treball Social, Educació Social, Psicologia, Pedagogia, Medicina, Neuropsicologia, Infermeria, Fisioteràpia, Magisteri, Logopèdia, Teràpia Ocupacional i altres titulacions afins.

  • El personal de serveis generals i administració inclou als professionals que realitzen tasques de manteniment, neteja, cuina, bugaderia, recepció, administració.

7. DURADA

La durada del present concert serà d'un any.

Es considera implícit en el concert la facultat del Consell Insular d'Eivissa de resoldre-ho abans del seu venciment per raons d'interès de la persona usuària degudament justificades. En tal cas, el Consell Insular d'Eivissa quedarà exempt de satisfer a l'entitat concessionària cap quantia en concepte d'indemnització o de danys i perjudicis.

8. PREU

8.1. Plaça ocupada

El preu dels serveis que es prestaran s'estableix en funció d'un preu/plaça/dia que serà el que s'indica a continuació per cada plaça ocupada. S'entén per plaça ocupada, l'assignada a una persona usuària i ocupada per aquesta.

Es preveu l'ocupació parcial de les places.

  • D'acord amb l'estudi econòmic encarregat pel departament el preu d'una plaça concertada per al servei de Centre de Dia és de 62,36 € plaça/dia.

  • En relació amb el servei complementari de transport i també d'acord amb l'estudi econòmic encarregat el preu del transport al servei de Centre de Dia és de 15,59 € plaça/dia.

  • El preu del servei complementari de menjador del servei diürn de Centre de Dia és abonat íntegrament per la persona usuària.

  • Tots els preus estan exempts d'IVA.

8.2. Nombre de places

El nombre de places estimades per concertar entre les entitats i el Consell Insular d'Eivissa és de:

  • 30 places de Centre de Dia.

  • 30 places de transport de Centre de Dia.

8.3 Reserva de plaça

S'entén com a plaça reservada les vacants i absències de les persones usuàries per motius d'hospitalització, vacances o causes justificades.

a. Reserva de plaça 30 dies naturals:

Es podrà facturar la plaça en concepte de reserva durant 30 dies naturals ja sigui per una nova incorporació d'usuari o dels usuaris ja atesos que s'absenten durant aquest període.

Si passat aquest període de 30 dies naturals, no s'incorpora a la plaça, perd el dret a aquesta, llevat que es trobi en situació de reserva de plaça per motius justificats.

Es facturarà la plaça reservada durant aquest 30 dies, especificant el nom de la persona que té reserva de plaça o del nou usuari que el Consell d'Eivissa proposi per la nova ocupació.

b. Reserva de plaça per motius justificats:

Es podrà facturar la plaça, en concepte de reserva de plaça de la persona, encara que no estigui atesa per motius justificats com són ingressos hospitalaris per un període superior a 30 dies naturals, amb la justificació oportuna. En aquest cas l'usuari no perd la plaça durant el temps que duri el motiu que ha originat l'absència. Durant aquest temps la plaça podrà ser ocupada, de manera temporal, per un altre usuari proposat pel Consell Insular d'Eivissa. Es facturarà la plaça durant el temps que duri l'absència justificada, indicant reserva de plaça de l'usuari ja atès.

Aquests preu inclouen els serveis i condicions de prestacions descrites al punt 3 d'aquest plec.

8.4. Finançament

El finançament del concert es farà amb càrrec a la partida 231522799 dels pressuposts generals del Consell Insular d'Eivissa i l'import màxim d'aquest concert és de 577.609,50 euros, exempt d'IVA.

El nombre de places estimades per concertar entre el Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions del Consell Insular d'Eivissa i entitats sense afany de lucre, del Servei de Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat intel·lectual és de 30 places i 30 places de transport social.

 

SERVEI

NOMBRE PLACES

PREU/PLAÇA DIA

DIES

TOTAL

Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual

30

62'36€

247

462.087,60 €

Transport Centre de Dia

30

15'59€

247

115.521'9€

TOTAL

60

 

 

577.609,50 €

L'import màxim d'aquest concert és de 577.609,50 euros, exempt d'IVA.

Si durant la vigència d'aquest concert les necessitats reals de places són superiors a les estimades inicialment, es podrà dur a terme una ampliació del nombre de places d'acord amb els mateixos criteris tècnics i règim econòmic, i es farà un ajustament comptable derivat de l'augment en el nombre de places que suposa disposar d'un import màxim per donar cobertura a les noves necessitats, sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària.

10. FORMA DE PAGAMENT

La forma de pagament es realitzarà per mesos vençuts.

L'Entitat emetrà dos factures mensuals el cinc primers dies del mes següent:

- Una factura amb el nombre total de les places ocupades o reservades i el preu que ve marcat a aquests plecs tècnics pel Servei de Centre de Dia.

- Una factura del Servei complementari de transport amb els mateixos criteris que per la facturació del Servei de centre de Dia.

A la factura que es presenti ha de constar l'import de la liquidació de les places ocupades corresponents al mes anterior. Amb la factura mensual s'ha d'adjuntar un document amb una relació detallada de les persones usuàries amb les següents dades: nom del servei concertat, nom del centre autoritzat, DNI/NIE i nom de les persones que han ocupat plaça ordenades alfabèticament, grau d'ocupació de la plaça i, si escau, dades de baixa o absentisme.

S'annexarà una llista nominal de les persona usuària que ja tenen atorgada la plaça i consta com a ocupada.

La factura i l'annex seran introduïts en el sistema de facturació FACE.

El Consell Insular d'Eivissa abonarà l'import de la facturació en el termini fixat per la normativa vigent.

11. COORDINACIÓ, CONTROL, SUPERVISIÓ I INFORMACIÓ DE LA PRESTACIÓ DEL SERVEI

L'entitat gestora ha de designar una persona responsable del Servei de Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, la qual ha de coordinar i supervisar la prestació. Aquesta persona responsable ha de rebre i executar les indicacions que el Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions del Consell Insular d'Eivissa consideri oportunes en relació amb la prestació del servei, i ha de tenir les atribucions suficients per adoptar, de manera immediata, les decisions necessàries per assegurar-ne el bon funcionament. Periòdicament, es faran reunions de seguiment entre la persona responsable de l'entitat gestora i personal tècnic del Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions del Consell Insular d'Eivissa per valorar el compliment dels objectius fixats en relació amb la prestació del servei.

L'entitat gestora ha de col·locar en un lloc visible de les seues instal·lacions la indicació “Servei concertat amb el Consell Insular d'Eivissa” amb el logotip corresponent, que li proporcionarà el Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions. Així mateix, en les comunicacions i en les relacions que estableixi per escrit amb les persones usuàries de les places concertades, s'ha de fer-se referència a aquesta circumstància.

12. OBLIGACIONS DE L'ENTITAT CONCERTADA

L'entitat titular del servei concertat contrau les següents obligacions des del moment de subscriure el present concert:

  1. Dur a terme el servei concertat en els termes establerts en la resolució d'atorgament i en el concert social específic formalitzat.
  2. Prestar gratuïtament els serveis a la persona usuària. No es pot percebre cap quantitat que, directament o indirectament, suposi una contrapartida econòmica pels serveis objecte del concert.
  3. Complir amb l'establert en aquest plec, així com les normes establertes en el títol VII de la Llei 4/2009 i en els corresponents decrets de desplegament i d'aplicació d'aquesta Llei.
  4. Tenir en funcionament el nombre total de places objecte del concert durant el període de vigència corresponent.
  5. Atendre a les persones usuàries derivades pel Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions.
  6. Aportar la informació funcional, metodològica, assistencial, de qualitat, econòmica, estadística i els indicadors de gestió que sol·liciti el Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions
  7. Comunicar mensualment al Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions, mitjançant un document en format digital, la relació nominal de les persones ateses, junt a la facturació pertinent amb les variables que consten en l'apartat 10 d'aquest plec.
  8. Prestar el servei en les millors condicions possibles segons els principis de bona fe i diligència, ajustant-se estrictament a les condicions i les disposicions legals aplicables així com als termes del concert.
  9. Presentar, abans que acabi el concert, la memòria anual d'activitats, en què es recullin la gestió duta a terme, els objectius assolits, la tipologia de les persones usuàries, la metodologia del treball, els recursos materials i humans i les activitats de formació del personal.
  10. Tenir a disposició de les persones usuàries i les seues famílies els fulls de reclamació, i donar resposta escrita a les queixes o als suggeriments.
  11. Presentar les auditories que preveu l'article 25 del Decret 18/2015, abans del 31 desembre de 2019.

13. INCOMPLIMENTS I PENALITATS

Les entitats concertades s'han de fer responsables que els serveis objecte de concert es prestin dins el termini previst, en el lloc acordat i d'acord amb les característiques i els requisits establerts d'acord amb aquest plec. Els incompliments de les entitats concertades que afectin la prestació del servei es qualificaran com a greus i lleus. Aquesta qualificació correspon a l'Administració concertant, amb l'audiència prèvia de l'entitat concertada. Les entitats concertades queden exemptes de responsabilitat en els casos en què no hagi estat possible realitzar el servei per causes de força major que es puguin justificar.

13.1. Incompliments lleus

Es considera incompliment lleu qualsevol dels següents:

  • L'incompliment dels terminis fixats per aportar la informació o documentació requerida per a la justificació d'aquest concert així com per a la comunicació dels canvis de persones usuàries entre centres.
  • Les obligacions d'execució de caràcter general recollides en les lletres e i h de l'apartat 12.

13.2 Incompliments greus

Es consideren motius d'incompliment greus qualsevol dels següents:

  • L'incompliment de les ràtios mínimes i de qualsevol dels perfils professionals establerts.
  • Les obligacions d'execució de caràcter general, de l'apartat 12, excepte les lletres e i h.
  • L'ocultació, manipulació o falsedat de qualsevol de les dades o documents.
  • L'incompliment de l'establert a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i al Reglament Europeu 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que respecta al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

13.3. Penalitzacions

La realització de tres o més incompliments lleus durant la vigència del concert suposa una penalització que pot arribar fins al 2 % del pressupost total del concert.

L'acumulació de tres o més incompliments greus durant la vigència del concert suposa una penalització que pot arribar al 10 % del pressupost total del concert.

13.4. Aplicació de les penalitzacions

Cada vegada que es verifiqui la concurrència d'alguns incompliments dels detallats, es notificarà a l'entitat concertada, amb la indicació de la qualificació.

En els supòsits en què es verifiqui una acumulació d'incompliments susceptible de ser penalitzada, la notificació a l'entitat concertada inclourà de manera expressa la penalització que pertoqui, la qual es farà efectiva mitjançant una retenció en el pagament mensual corresponent.

14. ASSEGURANCES

L'entitat titular del servei està obligada a contractar una pòlissa d'assegurances que cobreixi la seua responsabilitat civil i la del personal al seu servei amb un mínim de 150.000 € per treballador/usuari/víctima.

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER LA CONCERTACIÓ SOCIAL ENTRE EL CONSELL INSULAR D'EIVISSA I ENTITATS SENSE AFANY DE LUCRE DEL SERVEI DE CENTRE DE DIA PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT FÍSICA

1. OBJECTE

L'objecte del present plec de prescripcions tècniques és establir les característiques i definir les condicions tècniques i econòmiques que han de regir la concertació per a la prestació del Servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat física residents a l'Illa d'Eivissa per cobrir les seves necessitats.

Per a la gestió, el funcionament i l'administració del servei, a més de la normativa general aplicable de l'Estat, del Govern de les Illes Balears i les disposicions de la Unió Europea que s'escaiguin, s'ha de tenir en compte, d'una manera especial, el compliment de la legislació vigent en matèria de serveis socials del Govern de les Illes Balears.

2. DEFINICIÓ DEL SERVEI. CALENDARI I HORARI

El Servei de Centre de Dia, es defineix com un servei que ofereix durant el període diürn, una atenció integral a les persones amb discapacitat física amb necessitats de suport extens i generalitzat. En funció de les necessitats de cada persona ofereix suport directe a activitats de la vida diària, comunicació, benestar físic, la salut, les habilitats per a l'autonomia, la rehabilitació, el benestar emocional, el desenvolupament personal, les relacions socials i afectives, la participació social, oci, drets, i qualsevol altre aspecte que afecti la qualitat de vida de la persona. L'objectiu del servei és millorar o mantenir el grau més alt possible d'autonomia i benestar, prevenint situacions de major dependència, potenciant la inclusió i donant suport a les famílies.

El servei romandrà disponible per atendre les persones usuàries durant 247 dies a l'any, de dilluns a divendres, preferentment dins la franja horària de 9.00 h a 17.00 h, 40 hores setmanals.

L'horari de prestació del servei únicament es pot modificar per motius justificats, amb la comunicació amb antelació mínima de dos mesos a la Secció d'Atenció a Persones amb Discapacitat del Consell Insular d'Eivissa que l'haurà d'autoritzar.

3. SERVEIS DE LA PRESTACIÓ

Els centres i els serveis objectes d'aquests plecs de concertació han d'oferir i prestar a les persones usuàries, com a mínim, les activitats i programes fixats en aquest apartat en: cures bàsiques i mesures de protecció, prestacions d'atenció especialitzada i atenció a famílies. Això es farà d'acord amb les necessitats específiques de cada persona, que s'han de valorar en cadascun d'aquestos aspectes.

3.1. Cures bàsiques i mesures de protecció

Sempre que sigui necessari per a la persona usuària, s'han de desenvolupar actuacions per mantenir-ne la salut i la seguretat, prevenint el risc de situacions perjudicials. Aquestes actuacions seran coherents amb les necessitats de cada persona, proporcionals a l'objecte del servei i adequades als entorns en què es presta.

Les cures bàsiques són els suports necessaris per fer les activitats bàsiques de la vida diària (desplaçar-se, vestir-se, rentar-se, alimentar-se, higiene personal, etc.) quan la persona usuària depèn de l'ajuda d'una altra persona per fer-ho.

Les activitats de cura són assistencials i han de tenir més presència quan major sigui la intensitat de suports o el grau de dependència de la persona usuària. La finalitat d'aquestos suports és garantir el màxim benestar de la persona usuària amb intervencions totalment respectuoses amb la seua dignitat i els seus drets.

 

3.2. Atenció especialitzada

Les prestacions d'atenció especialitzada dirigides a persones amb discapacitat física es centren en els programes per:

  • Fomentar l'autonomia mitjançant programes d'activitats de la vida diària i vida independent i de suport a l'accessibilitat universal.
  • Fomentar el Benestar amb programes d'atenció a la salut, atenció psicològica, estimulació cognitiva, fisioteràpia i programes i activitats de millora del benestar.
  • Vinculació Social amb suport a la comunicació i entrenament de les habilitats socials per afavorir els vincles socials de la comunitat.

A. Activitats de la vida diària

Són programes que tenen com objectiu aconseguir un nivell major d'independència i autonomia de la persona en les tasques bàsiques de la vida diària. Són especialment importants en les situacions d'aprenentatge, davant una discapacitat sobrevinguda i en processos de deteriorament.

Els programes poden tenir una funció d'aprenentatge, de rehabilitació i de manteniment, i s'han de fer servir les adaptacions i les ajudes tècniques necessàries. Inclou actuacions referides a menjar i beure, utilitzar el bany, rentar-se i mantenir una bona higiene, vestir-se, cura de la salut, mobilitat i desplaçar-se per la llar i tasques domèstiques.

B. Activitat de suport a l'accessibilitat

Són les actuacions o programes que tenen com objectiu facilitar l'accessibilitat universal, és a dir, condicionar els entorns, les activitats, els productes, els serveis i els dispositius perquè totes les persones en condicions de seguretat i comoditat i de la forma més autònoma i natural possible els entenguin, els puguin utilitzar i els puguin posar en pràctica.

Els programes d'accessibilitat són transversals a qualsevol tipus de servei. Inclou actuacions referides a: informació, assessorament, sensibilització, elaboració d'informes tècnics sobre compliment de criteris d'accessibilitat, desenvolupament i suport a l'ús d'adaptacions visuals, auditives, materials o tecnològiques en diferents àmbits de la persona.

C. Programes d'autodirecció

Són programes d'aprenentatge per a la vida independent, entesa com la situació en què la persona amb discapacitat condueix la seua pròpia vida i participa activament en la comunitat. Inclou actuacions referides a: orientar-se i desplaçar-se, prendre decisions i resoldre problemes, conèixer els seus drets i usar-los, acceptar normes i exercir responsabilitats, habilitats d'autocontrol emocional, ús de tecnologies de la informació, administrar diners i béns, utilització dels serveis públics i altres.

D. Atenció a la salut

Els serveis han de garantir una atenció sanitària adequada a les necessitats de cada persona. Aquesta atenció es pot fer al propi servei o en coordinació amb el sistema públic de salut.

Un servei que inclogui aquesta prestació ha de garantir a la persona usuària els programes o actuacions mínims següents: programes de salut preventiva i vida saludable, control de la nutrició, control dels paràmetres vitals, protocol d'urgències mèdiques, formació al personal en temes de salut i primers auxilis, administració de medicaments i tractaments prescrits, tractament rehabilitador i totes les actuacions que es puguin desenvolupar al servei en coordinació amb els serveis de salut externs com són: planificació de les revisions mèdiques, seguiments i controls, cures d'infermeria, acompanyament a visites mèdiques i a hospitalitzacions, identificació de metges de referència per especialitats, programes d'actualització i reducció de psicofàrmacs i d'altres.

E. Atenció psicològica

L'atenció psicològica té per objectiu que la persona aconsegueixi el màxim benestar i autonomia mitjançant l'aprenentatge d'estratègies d'autocontrol emocional i conductual, autoconeixement i autoestima, i desenvolupament personal i social.

L'atenció psicològica ha de ser present durant les diferents fases del procés habilitador o rehabilitador i ha d'estar coordinada amb la resta d'actuacions i suports, així com amb l'àmbit familiar. Inclou actuacions de: valoració de la discapacitat i les necessitats de suport, avaluació i diagnòstic psicològic, teràpia individual i de grup, programes de suport conductual positiu, ajust personal i social, suport tècnic i/o formació als professionals, coordinació amb els servies de la xarxa de salut i serveis socials.

 

F. Estimulació cognitiva

Els programes d'estimulació cognitiva es destinen a mantenir i millorar el rendiment cerebral, tant general com de funcions específiques. Aquestes intervencions són bàsiques en l'etapa infantil, en la discapacitat sobrevinguda per dany cerebral i en processos de deteriorament per envelliment o per malalties neurodegeneratives.

Abans d'intervenir, i també de manera periòdica, cal fer una avaluació de les diverses àrees i funcions i el grau d'afectació.

L'estimulació cognitiva inclou actuacions referides a les àrees de: atenció i concentració, memòria, percepció i reconeixement, càlcul, orientació espacial i temporal, funcions executives i llenguatge.

G. Fisioteràpia

És el conjunt d'actuacions terapèutiques i rehabilitadores per desenvolupar, mantenir i recuperar la màxima funcionalitat i mobilitat. Està indicada per a les persones amb limitacions neuromotores i/o dificultats de mobilitat i contribueix a promoure'n l'autonomia i el benestar.

Entre les actuacions de fisioteràpia hi ha els programes de millora, recuperació i manteniment de les capacitat motores, així com les pautes als professionals i als familiars per fer mobilitzacions, adaptacions i actuacions preventives.

H. Activitats de benestar

És qualsevol activitat que tingui com a finalitat principal el benestar físic i emocional de la persona. Inclou actuacions referides a: teràpia ocupacional o qualsevol altre tractament amb un component terapèutic hidroteràpia, musicoteràpia, artteràpia, equinoteràpia o d'altres, activitats d'expressió artística, activitats de descans o programes de relaxació, activitats d'oci i temps lliure, i altres.

I. Atenció social

L'atenció social és transversal a tota la resta de prestacions i, en general, es presta conjuntament amb el servei d'atenció a les famílies.

L'objectiu principal és que la persona exerceixi els seus drets i a protegir-la davant possibles situacions de vulnerabilitat, risc d'exclusió i abusos. Inclou actuacions de: valoració de la situació social i familiar, coordinació amb els altres serveis per detectar les necessitats, suport a la gestió de tramitacions i a l'obtenció d'ajudes, orientació sobre recursos i col·laboració o ajuda per sol·licitar-los, suport legal i coordinació amb els serveis jurídics, coordinació amb recursos de la comunitat entre altres.

J. Comunicació

Es refereix a qualsevol tipus d'actuació i programa estructurat per millorar la funcionalitat de la comunicació de la persona amb el seu entorn, incloent percepció, comprensió i expressió. Algunes de les situacions que en determinen la necessitat són els trastorns del desenvolupament en la infància, la discapacitat intel·lectual, el dany cerebral sobrevengut, els processos de deteriorament, els dèficits visuals o auditius, o la combinació de qualsevol d'aquestos.

Inclou: programes per millorar les competències: logopèdia, rehabilitació postimplant coclear, lectoescriptura, lectura en fàcil comprensió, lectura labial i d'altres i programes d'habilitats alternatives: comunicació augmentativa i alternativa, braille, llenguatge signat, comunicació tàctil i d'altres.

A més dels programes individualitzats, s'han d'establir estratègies transversals per facilitar la comunicació en els diferents entorns i amb la població en general.

K. Habilitats socials

Els programes d'habilitats socials tenen com a finalitat que la persona disposi de les competències necessàries per mantenir relacions socials i d'amistat, familiars o de parella. Inclou actuacions referides a: comunicació no verbal, mantenir converses, assertivitat, empatia i altre tipus d'habilitats socials.

Les actuacions que cal dur a terme amb cada persona depenen de les seues necessitats i s'ha d'oferir suport tant individual com de grup.

L. Vida en la comunitat

Els suports per a la vida en la comunitat cerquen la inclusió i la participació màxima, i que la persona amb discapacitat tingui un rol social valorat, reduint qualsevol tipus de barreres i cercant i aprofitant les oportunitats de l'entorn.

No obstant això, si la prestació del servei no es fa en la comunitat, sinó en un centre específic per a persones amb discapacitat, s'han de planificar i dur a terme les activitats en la comunitat per promoure les oportunitats, les experiències i les relacions.

S'han d'afavorir les experiències en les quals la persona usuària se senti inclosa i valorada: tasques de voluntariat, grups d'excursió, clubs esportius o d'altres entorns i activitats. S'ha de fer el seguiment del resultat d'aquestes experiències i donar-hi suport quan sigui necessari.

M. Vincles

S'ha d'avaluar que les persones tenguin vincles socials i afectius significatius més enllà dels proveïdors de suports i els familiars.

S'ha de mesurar la freqüència i la satisfacció d'aquestes relacions, així com donar suport per generar noves oportunitats. Aquest aspecte és especialment important en les persones amb poques relacions, o bé les que han caigut en una situació d'aïllament social al domicili, o en situació d'institucionalització en un entorn residencial.

N. Atenció a famílies

El servei ha d'oferir prestacions cap a les famílies que han de comprendre les actuacions següents: recollir les necessitats dels familiars, informar i orientar sobre els recursos adequats a les necessitats, elaborar i consensuar el pla d'atenció personal, orientar, assessorar i donar suport als familiars per promoure'n la implicació i el suport a l'autonomia i el benestar de la persona usuària amb reunions periòdiques de seguiment.

A més, els serveis establiran espais de formació, estratègies per la conciliació de la vida personal, familiar i laboral d'aquestes, afavorir l'intercanvi i l'ajuda mútua entre diferents famílies per aconseguir una millora en la qualitat de les condicions de vida de la persona usuària.

3.3. Serveis generals i complementaris

El servei pot oferir a les persones usuàries del concert serveis complementaris amb caràcter voluntari, sempre i quan es notifiquin amb antelació a la Secció d'Atenció a Persones amb Discapacitat del Consell d'Eivissa, es comprovi que no estiguin inclosos dins de les prestacions concertades quant a tipus i intensitat de prestació, i compleixin amb la legalitat vigent.

  • Menjador

El Servei de Centre de Dia haurà de prestar el servei de menjador a les persones usuàries i tendrà caràcter voluntari per part de les famílies.

Han d'assegurar una nutrició adequada de les persones usuàries. S'ha de realitzar una planificació de menús supervisada per un metge/essa o especialista en dietètica o nutrició. A més, s'ha de fer una planificació específica per a les patologies que ho requereixin i especialment, per a les persones que tenen dificultat de masticació i deglució que han de menjar l'aliment triturat o de diferents textures.

Les persones usuàries han de saber quin menú hi haurà amb una antelació mínima d'una setmana. S'ha de procurar que siguin variats i se n'ha tenir en compte la presentació perquè siguin atractius i apetitosos. Els menjars i els plats cuinats han d'arribar amb la temperatura adequada a les persones destinatàries.

No es permetrà alimentació aportada per la persona usuària, a fi i efecte d'assegurar les condicions sanitàries de l'aliment i la cadena de conservació.

Les famílies de les persones usuàries que voluntàriament rebin el servei de menjador en el Centre aportaran l'import o quota mensual d'aquest.

  • Transport

El servei de Centre de Dia pot incloure un servei complementari de transport social, de caràcter voluntari.

El Transport de Centre de Dia és el transport perquè la persona es pugui desplaçar des del seu domicili al servei de Centre de Dia i tornar al domicili. Aquest servei és de caràcter voluntari i en el cas que la persona usuària l'utilitzi, la família haurà d'abonar una part del seu cost.

El Consell d'Eivissa abonarà una quota mensual per plaça ocupada de transport de 15,59 €, incompatible amb l'ús de transport finançat per alguna administració pública.

4. MODEL D'ATENCIÓ

El funcionament dels serveis s'ha de regir pels següents principis:

a. Estimulació per afavorir el desenvolupament de l'autonomia personal de la persona usuària.

b. L'actuació i la intervenció amb les persones usuàries s'han de respectar i garantir el dret a la intimitat.

c. La integració tant en l'àmbit social com el cultural.

d. Professionalització: El personal dels serveis ha de teneir de la qualificació tècnica corresponent al seu nivell professonal, sense perjudici de la tasca de volntariat social degudament coordinada.

e.Globalitat. L'atenció que es presti ha de ser integral i ha d'incloure aspectes sanitaris, psicològics, socials culturals, ambientals  i anàlegs.

f. L'atenció personalitzada. S'ha de oferir una atenció personalitzada adaptada a les necessitats de cada persona.

g. Prevenció en els àmbits sanitari i social, els quals han de dur a terme actuacions de promoció de manera coordinada.

h. Confidencialitat, del personal remunerat i voluntari, respecte de tot el que es refereix a les persones usuàries.

i. Col.laboració amb l'Administració, per la qual s'han d'aportar totes les dades i els informes que se sol.licitin amb caràcter periòdic o puntual.

j. Adequació. Els serveis s'han d'adequar a les necessitats de les persones ateses.

k. Normalització. La vida de les persones usuàries s'ha d'ajustar tant com sigui possible a la conducta i a les pautes de la vida considerades quotidianes per la ciutadania.

l. Participació. S'ha  de potenciar la participació de les persones usuàries en les activitats i el funcionament del servei.

m. Adaptació. Els serveis han d'estar adaptats funcionalment a les condicions de les persones usuàries, i també als programes i les prestacions que s'hi desenvolupin.

5. PERSONES USUÀRIES I RÈGIM D'UTILITZACIÓ DE LES PLACES

5.1. Perfil de les persones usuàries

Seran persones usuàries de les places a concertar al servei de Centre de Dia aquelles persones amb discapacitat valorades pel equip del Servei de Valoració, Orientació i Seguiment del Consell Insular d'Eivissa amb aquest perfil:

  • Persones amb discapacitat física majors de 16 anys i menors amb casos excepcionals , amb discapacitat com a mínim d'un 65% i necessitat de suport extens i generalitzat o amb necessitats excepcionals de suport per causes mèdiques atribuïdes a malalties degeneratives. De manera excepcional es valoraran perfils de persones usuàries amb graus de discapacitat inferiors al 65 % però que necessitin aquests nivells de suport extens i generalitzat.

5.2. Designació i accés de les persones usuàries

L'accés al servei s'inicia a instàncies de la persona interessada o dels seus representats legals, presentant la sol·licitud segons el model normalitzat, i com detalla la instrucció per a la gestió de l'accés de la llista d'espera dels Serveis d'Atenció a Persones amb Discapacitat del Consell d'Eivissa, publicada al BOIB 151 de 12 de desembre de 2017.

Correspon al Consell Insular d'Eivissa determinar la concurrència de les circumstàncies abans esmentades i interpretar-les o modificar-les, i determinar les persones que hagin d'ocupar les places objecte d'aquest plec segons els criteris exposats.

Una vegada realitzada la sol·licitud, els tècnics de l'equip del Servei de Valoració, Orientació i Seguiment del Consell d'Eivissa emetran la proposta corresponent amb la qual es farà la resolució que estimarà o es desestimarà, segons el cas la sol·licitud d'accés al servei.

Si la resolució és estimatòria i hi ha places disponibles en el centre sol·licitat, es comunicarà als interessats per a que la persona ingressi en el servei en el termini de 15 dies naturals, comunicant-ho així mateix al centre que li prestarà el servei.

Si la resolució és estimatòria i no hi ha places disponibles, es comunicarà a la persona interessada que s'integra en la llista d'espera dels centres sol·licitats.

Aquesta resolució es notificarà a la persona interessada o als seus representants legals així com a la pròpia entitat prestadora del servei.

L'ocupació de les places i la pèrdua de la condició de persona usuària s'efectuarà mitjançant resolució de l'òrgan competent del Consell Insular d'Eivissa.

L'entitat gestora es compromet expressament a acceptar les persones usuàries designades pel Consell Insular d'Eivissa per ocupar les places concertades pel període pactat, en les condicions i terminis establerts en la resolució d'adjudicació de la plaça.

5.3. Règim d'utilització de les places

La llista d'espera està conformada per les persones que, encara tenint resolució estimatòria per a accedir al servei, no tenen plaça disponible.

La prioritat de llista d'espera s'ordena segons el criteri de la data d'entrada de la sol·licitud, i a igualtat de condicions, el criteri tècnic és el que preval.

Els criteris de prelació d'accés al centre:

1.- La llista d'espera integra a les persones que, ordenades pel criteri de prelació esmentat, estan en espera que hi hagi disponibilitat de places per a l'accés al centre determinat.

2.- A igual data del registre d'entrada de la sol·licitud, s'aplicaran els criteris tècnics de l'equip de valoració.

3.- En situacions excepcionals, d'urgència o per necessitats de prioritat social, que es produeixin en la persona amb discapacitat o en el seu entorn, l'equip del Servei de Valoració, Orientació i Seguiment del Consell d'Eivissa podrà derivar a un ingrés urgent a un servei, independentment del lloc que ocupi la persona en la llista d'espera.

5.3.1. Renúncia de la plaça

Una vegada adjudicada la plaça i passats els 15 dies naturals, en cas de no produir-se la incorporació, s'entendrà que es renuncia a la plaça, excepte que existeixi una justificació motivada. S'haurà de reiniciar el procés de sol·licitud per tornar a optar de nou a una plaça.

5.3.2 Reserva de places i baixa del servei

En períodes d'absència del centre, les persones usuàries tenen dret a la reserva de plaça en els següents supòsits:

  • En el període de 15 dies naturals per a la incorporació a la plaça.
  • Per un termini de 30 dies naturals per a les persones usuaris de les places que s'absentin per motius no referits a malaltia o ingrés hospitalari. Podran ser donades de baixa una vegada transcorregut aquest temps si no es reincorporen al centre, i s'adjudicarà la plaça a un nou usuari.
  • Un termini de 6 mesos, per a persones que ocupant un plaça han d'absentar-se per malaltia o ingrés hospitalari. Podran ser donats de baixa si transcorreguts els 6 mesos no es reincorporen al centre i s'adjudicarà la plaça a una nova persona usuària.

5.3.3. Període d'adaptació

a. Es considera període d'adaptació el constituït pels seixanta dies naturals següents al de la seua incorporació.

b. Si durant el dit període o amb posterioritat s'apreciassin circumstàncies personals que impedeixin la correcta atenció de la persona usuària, l'entitat adjudicatària haurà de posar el fet en coneixement del Consell Insular d'Eivissa mitjançant un informe raonat, i la resolució que aquest adopti respecte d'això serà vinculant.

c. Transcorregut aquest període, la persona usuària consolidarà el seu dret a la plaça ocupada durant la vigència del contracte.

5.3.4. Tractament de dades de caràcter personal

El personal que tengui una relació directa o indirecta amb la prestació de l'atenció prevista en aquest plec ha de guardar el secret professional sobre totes les informacions, els documents i els assumptes a què tengui accés o de què tengui coneixement durant la vigència del concert, i està obligat a no fer públiques o alienar les dades que conegui com a conseqüència o en ocasió de l'execució, fins i tot després del termini de vigència del concert. L'entitat titular del servei concertat es compromet expressament a complir el que disposen la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, així com a formar i informar el personal en les obligacions que dimanen d'aquestes normes, i el Reglament Europeu 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

5.3.5. Seguiment de l'evolució de la persona usuària:

a. La persona adjudicatària notificarà al Consell insular d'Eivissa, el mateix dia i per correu electrònic, les incidències greus que sorgeixen en l'atenció de les persones usuàries, en la seva incorporació, i sobre les altes i les baixes.

b. A més a més, l'adjudicatari restà obligat a:

1.- Facilitar les visites que el personal tècnic del Consell Insular d'Eivissa consideri oportú, posar a disposició el reglament de règim intern, les programacions i memòria anual d'activitats, els projectes d'intervenció, el pla individualitzat de cada persona usuària i qualsevol altra documentació que faciliti el seguiment.

2.- Informar a sol·licitud del Consell Insular d'Eivissa, d'aquells indicadors de l'evolució de la  persona usuària.

3.- Amb caràcter semestral, el Centre adjudicatari emetrà un informe tècnic respecte a l'evolució de tots els aspectes rellevants de la persona usuària en la seua estada.

5.3.6. Resolucions

Tant l'adjudicació d'una plaça con la baixa en un servei ha de ser comunicats mitjançant la resolució pertinent a l'usuari o als seus representant legals i a l'entitat prestadora del servei.

6. MITJANS PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI

6.1 Mitjans materials

Per la realització de les activitats que es preveuen en aquest plec, s'han de disposar de les infraestructures, els equipaments i els mitjans materials amb les següents condicions:

  • Els serveis han de estar autoritzats segons normativa vigent per l'administració competent i estar acreditats o haver sol·licitat la seua tramitació.
  • Disposar dels documents acreditatius per obtenir el permís d'instal·lació corresponent i la declaració responsable d'inici i exercici de l'activitat, així com la cèdula d'habitabilitat en vigor.
  • Tots els serveis que es prestin en centres de serveis socials han d'estar identificats degudament mitjançant un rètol o placa fixa visible a l'entrada o accés principal des de la via pública.
  • Emplaçar-se, preferentment, en entorns urbans i estar comunicats fàcilment per transport públic. En cas contrari, l'entitat ha de proporcionar els mitjans necessaris per al transport.
  • Disposar d'un espai d'aturada del transport de les persones usuàries.
  • Complir la normativa vigent en matèria d'accessibilitat.
  • Estar dotats de les mesures adequades de protecció i seguretat que exigeix la legislació vigent i en especial pel Codi tècnic de l'edificació i la normativa aplicable a les activitats professionals que es desenvolupin.
  • Complir els requisits legals vigents de salubritat i seguretat.
  • Disposar d'un sistema de comunicació amb l'exterior mitjançant un telèfon que permeti contactar amb la màxima rapidesa amb els serveis mèdics de la zona bàsica de salut o de l'àrea de salut. Així mateix, s'ha de tenir un sistema que permeti controlar els accessos al centre, adaptat en matèria de seguretat a les característiques i tipologia de les persones usuàries.
  • Els serveis poden compartir espais i dependències sempre que estiguin delimitades les zones d'activitat per a cada un dels serveis i es garanteixi l'atenció específica i les ràtios mínimes de metres quadrats per persona usuària establertes per a cada servei.

6.2. Mitjans humans i ràtio de professionals

Els centres hauran de disposar per a l'execució de les places objecte d'aquest concert, amb la següent plantilla de personal, segons allò que s'estableix al Decret 54/2013, de 5 de desembre, de modificació del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel que s'estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l'autorització i l'acreditació dels serveis socials d'atenció a persones majors i persones amb discapacitat, i es regulen els requisits d'autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població.

Per prestar el servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament en el marc d'aquest concert, l'entitat ha de disposar del personal necessari per garantir una atenció suficient, continuada i adequada a les necessitats de cada persona usuària, amb les següents ràtios mínimes per cada 100 persones usuàries:

 

Personal tècnic de suport:

15

Personal tècnic titulat:

13

Personal serveis generals i administració:

2

Total

30

  • L'atenció directa prestada pel personal tècnic (de suport o titulat) en cap cas es poden subcontractar per part de l'entitat titular del servei concertat.

  • Un dels tècnics ha de fer les funcions de tutor/a referent de com a màxim 20 persones usuàries, el que implica, entre d'altres, valorar periòdicament les seves necessitats, elaborar el seu pla d'atenció personal, coordinar-se amb altres serveis i fer seguiment dels resultats.

  • Un dels tècnics titulats ha d'assumir funcions de coordinació del servei.

  • Els serveis generals i administratius es poden subcontractar.

  • Els serveis complementaris de menjador, transport social o d'altres serveis complementaris, no requereixen d'una ràtio mínima, si bé en tot moment s'ha de garantir l'adequada atenció a les necessitats de la persona usuària, especialment en relació amb la seua seguretat i benestar.

El servei s'ha de comprometre a efectuar la substitució per baixa a partir dels trenta dies d'absència del professional afectat.

En el cas de vaga legal, l'adjudicatari haurà de mantenir puntualment informat al Consell Insular d'Eivissa sobre la seua incidència en la prestació del servei. El Departament podrà practicar les deduccions que procedeixin de l'import a facturar per l'adjudicatari en el període afectat, en funció del grau d'incompliment i la repercussió en la normal prestació d'aquell.

6.3 Perfil dels professionals

Els tècnics titulats són tècnics de grau universitari sense que es faci distinció entre titulacions de grau superior i de grau mitjà.

  • El personal personal tècnic de suport (personal d'atenció directa) inclou als professionals especialitzats que assisteixen i donen suport a les persones usuàries en les activitats de la vida diària, participant en la realització, programació i avaluació d'aquestes activitats. Són professionals en atenció sociosanitària, tècnics en integració social, tècnics en cures auxiliars d'infermeria i altres titulacions del catàleg de formació professional del les branques sanitàries, comunitàries, socials o d'atenció a persones dependents.

  • Personal tècnic titulat: Treball Social, Educació Social, Psicologia, Pedagogia, Medicina, Neuropsicologia, Infermeria, Fisioteràpia, Magisteri, Logopèdia, Teràpia Ocupacional i altres titulacions afins.

  • El personal de serveis generals i administració inclou als professionals que realitzen tasques de manteniment, neteja, cuina, bugaderia, recepció, administració.

7. DURADA

La durada del present concert serà d'un any.

Es considera implícit en el concert la facultat del Consell Insular d'Eivissa de resoldre-ho abans del seu venciment per raons d'interès de la persona usuària degudament justificades. En tal cas, el Consell Insular d'Eivissa quedarà exempt de satisfer a l'entitat concessionària de cap quantia en concepte d'indemnització o de danys i perjudicis.

8. PREU

8.1. Plaça ocupada

El preu dels serveis que es prestaran s'estableix en funció d'un preu/plaça/dia que serà el següent, per cada plaça ocupada. S'entén per plaça ocupada, l'assignada a una persona usuària i ocupada per aquesta.

Es preveu l'ocupació parcial de les places.

  • D'acord amb l'estudi econòmic encarregat pel Departament el preu d'una plaça concertada per al servei de Centre de Dia és de 62,36 € plaça/dia.

  • En relació amb el servei complementari de transport i també d'acord amb l'estudi econòmic encarregat el preu del transport al servei de Centre de Dia és de 15,59 € plaça/dia.

  • El preu del servei complementari de menjador del servei diürn de Centre de Dia és abonat íntegrament per la persona usuària.

  • Tots els preus estan exempts d'IVA.

8.2. Nombre de places

El nombre de places estimades per concertar entre les entitats i el Consell Insular d'Eivissa és :

  • 15 places de Centre de Dia.

  • 15 places de Transport de Centre de Dia.

8.3 Reserva de plaça

S'entén com a plaça reservada les vacants i absències de les persones usuàries per motius d'hospitalització, vacances o causes justificades.

a. Reserva de plaça 30 dies naturals:

Es podrà facturar la plaça en concepte de reserva durant 30 dies naturals ja sigui per una nova incorporació d'usuari o dels usuaris ja atesos que s'absenten durant aquest període.

Si passat aquest període de 30 dies naturals, no s'incorpora a la plaça, perd el dret a aquesta, llevat que es trobi en situació de reserva de plaça per motius justificats.

Es facturarà la plaça reservada durant aquest 30 dies, especificant el nom de la persona que té reserva de plaça o del nou usuari que el Consell d'Eivissa proposi per la nova ocupació.

b. Reserva de plaça per motius justificats:

Es podrà facturar la plaça, en concepte de reserva de plaça de la persona, encara que no estigui atesa per motius justificats com són ingressos hospitalaris per un període superior a 30 dies naturals, amb la justificació oportuna. En aquest cas la persona usuària no perd la plaça durant el temps que duri el motiu que ha originat l'absència. Durant aquest temps la plaça podrà ser ocupada, de manera temporal, per un altre usuari proposat pel Consell Insular d'Eivissa. Es facturarà la plaça durant el temps que duri l'absència justificada, indicant reserva de plaça de l'usuari ja atès.

Aquests preu inclouen els serveis i condicions de prestacions descrites al punt 3 d'aquest plec.

8.4. Finançament

El finançament del concert es farà amb càrrec a la partida 231522799 dels pressuposts generals del Consell Insular d'Eivissa i l'import màxim d'aquest concert és de 288.804,75 euros, exempt d'IVA.

El núm. de places estimades per concertar entre el Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions del Consell Insular d'Eivissa i entitats sense afany de lucre, del Servei de Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat Física és de 15 places i 15 places de transport social.

 

SERVEI

PLACES

OCUPACIÓ

PREU

PLAÇA/DIA

DIES

TOTAL

Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat Física

15

100 %

Mínim 30 h setmanals

62,36 €

247

 

Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat Física

 

50% plaça

Mimin 15 h setmanals

31,18 €

247

 

Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat Física

 

⅓ plaça

Mimin 10 h setmanals

20,79 €

 

247

 

Transport Centre de Dia

15

 

15,59€

247

 

TOTAL

15 C. Dia

15 Transport

 

 

 

231.043,80 €

+

57.760,95 € =

288.804,75 €

L'import màxim d'aquest concert és de 288.804,75 €, exempt d'IVA.

Si durant la vigència d'aquest concert les necessitats reals de places són superiors a les estimades inicialment, es podrà dur a terme una ampliació del nombre de places d'acord amb els mateixos criteris tècnics i règim econòmic, i es farà un ajustament comptable derivat de l'augment en el nombre de places que suposa disposar d'un import màxim per donar cobertura a les noves necessitats, sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària.

10. FORMA DE PAGAMENT

La forma de pagament es realitzarà per mesos vençuts.

L'Entitat emetrà dos factures mensuals el cinc primers dies del mes següent:

- Una factura amb el nombre total de les places ocupades o reservades i el preu que ve marcat a aquests plecs Tècnics pel Servei de Centre de Dia.

- Una factura del Servei complementari de Transport amb els mateixos criteris que per la facturació del Servei de centre de Dia.

A la factura que es presenti ha de constar l'import de la liquidació de les places ocupades corresponents al mes anterior. Amb la factura mensual s'ha d'adjuntar un document amb una relació detallada de les persones usuàries amb les següents dades: nom del servei concertat, nom del centre autoritzat, DNI/NIE i nom de les persones que han ocupat plaça ordenades alfabèticament, grau d'ocupació de la plaça i, si escau, dades de baixa o absentisme.

S'annexarà una llista nominal de les persones usuàries que ja tenen atorgada la plaça i consta com a ocupada.

La factura i l'annex seran introduïts en el sistema de facturació FACE.

El Consell Insular d'Eivissa abonarà l'import de la facturació en el termini fixat per la normativa vigent.

11. COORDINACIÓ, CONTROL, SUPERVISIÓ I INFORMACIÓ DE LA PRESTACIÓ DEL SERVEI.

L'entitat gestora ha de designar una persona responsable del Servei de Centre de Dia per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, la qual ha de coordinar i supervisar la prestació. Aquesta persona responsable ha de rebre i executar les indicacions que el Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions del Consell Insular d'Eivissa consideri oportunes en relació amb la prestació del servei, i ha de tenir les atribucions suficients per adoptar, de manera immediata, les decisions necessàries per assegurar-ne el bon funcionament. Periòdicament, es faran reunions de seguiment entre la persona responsable de l'entitat gestora i personal tècnic del Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions del Consell Insular d'Eivissa per valorar el compliment dels objectius fixats en relació amb la prestació del servei.

L'entitat gestora ha de col·locar en un lloc visible de les seues instal·lacions la indicació “Servei concertat amb el Consell Insular d'Eivissa” amb el logotip corresponent, que li proporcionarà el Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions. Així mateix, en les comunicacions i en les relacions que estableixi per escrit amb les persones usuàries de les places concertades, s'ha de fer-se referència a aquesta circumstància.

12. OBLIGACIONS DE L'ENTITAT CONCERTADA

L'entitat titular del servei concertat contrau les següents obligacions des del moment de subscriure el present concert:

  • Dur a terme el servei concertat en els termes establerts en la resolució d'atorgament i en el concert social específic formalitzat.
  • Prestar gratuïtament els serveis a la persona usuària. No es pot percebre cap quantitat que, directament o indirectament, suposi una contrapartida econòmica pels serveis objecte del concert.
  • Complir amb l'establert en aquest plec, així com les normes establertes en el títol VII de la Llei 4/2009 i en els corresponents decrets de desplegament i d'aplicació d'aquesta Llei.
  • Tenir en funcionament el nombre total de places objecte del concert durant el període de vigència corresponent.
  • Atendre a les persones usuàries derivades pel Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions
  • Aportar la informació funcional, metodològica, assistencial, de qualitat, econòmica, estadística i els indicadors de gestió que sol·liciti el Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions
  • Comunicar mensualment al Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions, mitjançant un document en format digital, la relació nominal de les persones ateses, junt a la facturació pertinent amb les variables que consten en l'apartat 10 d'aquest plec.
  • Prestar el servei en les millors condicions possibles segons els principis de bona fe i diligència, ajustant-se estrictament a les condicions i les disposicions legals aplicables així com als termes del concert.
  • Presentar, abans que acabi el concert, la memòria anual d'activitats, en què es recullin la gestió duta a terme, els objectius assolits, la tipologia de les persones usuàries, la metodologia del treball, els recursos materials i humans i les activitats de formació del personal.
  • Tenir a disposició de les persones usuàries i les seues famílies els fulls de reclamació, i donar resposta escrita a les queixes o suggeriments.
  • Presentar les auditories que preveu l'article 25 del Decret 18/2015, abans del 31 desembre de 2019.

11. INCOMPLIMENTS I PENALITATS

Les entitats concertades s'han de fer responsables que els serveis objecte de concert es prestin dins el termini previst, en el lloc acordat i d'acord amb les característiques i els requisits establerts d'acord amb aquest plec. Els incompliments de les entitats concertades que afectin la prestació del servei es qualificaran com a greus i lleus. Aquesta qualificació correspon a l'Administració concertant, amb l'audiència prèvia de l'entitat concertada. Les entitats concertades queden exemptes de responsabilitat en els casos en què no hagi estat possible realitzar el servei per causes de força major que es puguin justificar.

13.1. Incompliments lleus

Es considera incompliment lleu qualsevol dels següents:

a) L'incompliment dels terminis fixats per aportar la informació o documentació requerida per a la justificació d'aquest concert així com per a la comunicació dels canvis de persones usuàries entre centres.

  1. Les obligacions d'execució de caràcter general recollides en les lletres e i h de l'apartat 12.

13.2 Incompliments greus

Es consideren motius d'incompliment greus qualsevol dels següents:

  • L'incompliment de les ràtios mínimes i de qualsevol dels perfils professionals establerts.
  • Les obligacions d'execució de caràcter general, de l'apartat 12, excepte les lletres e i h.
  • L'ocultació, manipulació o falsedat de qualsevol de les dades o documents.
  • L'incompliment de l'establert a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i al Reglament Europeu 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que respecta al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

13.3. Penalitzacions

La realització de tres o més incompliments lleus durant la vigència del concert suposa una penalització que pot arribar fins al 2 % del pressupost total del concert.

L'acumulació de tres o més incompliments greus durant la vigència del concert suposa una penalització que pot arribar al 10 % del pressupost total del concert.

13.4. Aplicació de les penalitzacions

Cada vegada que es verifiqui la concurrència d'alguns incompliments dels detallats, es notificarà a l'entitat concertada, amb la indicació de la qualificació.

En els supòsits en què es verifiqui una acumulació d'incompliments susceptible de ser penalitzada, la notificació a l'entitat concertada inclourà de manera expressa la penalització que pertoqui, la qual es farà efectiva mitjançant una retenció en el pagament mensual corresponent.

14. ASSEGURANCES

L'entitat titular del servei està obligada a contractar una pòlissa d'assegurances que cobreixi la seva responsabilitat civil i la del personal al seu servei amb un mínim de 150.000 € per treballador-a/persona usuària/víctima.

 

 

ANNEX III: Model de sol·licitud de concert social

SOL·LICITUD DE CONCERT SOCIAL 2019

 

1. DADES DEL SOL·LICITANT I DEL SERVEI

 

Nom de la persona titular:

CIF:

NIF:

 

Representant de la persona titular:

 

Representació que exerceix:

DNI:

 

Denominació del servei:

Adreça:

Localitat:

Municipi:

Illa:

CP:

2. SERVEIS PER ALS QUALS SOL·LICITA EL CONCERT SOCIAL

 

SUBSCRIPCIÓ DEL CONCERT PER PRIMERA VEGADA

 

RENOVACIÓ/MODIFICACIÓ DEL CONCERT SOCIAL

 

SUBSCRIPCIÓ DEL CONCERT PER UN SERVEI SUBVENCIONAT O CONTRACTAT

             
             
             

3.OBSERVACIONS: ..........................................................................................................................................................................

 

____________, ____d_________ de 201...

El/la titular                                                     [Signatura]

Política de privacitat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i l'article 12 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, consent expressament que les dades facilitades durant el procés de concertació a la Conselleria de Sanitat Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitat i Associacions, siguin recollides i tractades en un fitxer de titularitat d'aquesta Conselleria, domiciliada a l'av. d'Espanya, 49, Eivissa.

La finalitat d'aquest tractament és valorar i resoldre els concerts socials. En qualsevol moment, puc exercir els drets reconeguts en la Llei –en particular, els d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició- adreçant-me per escrit a la consellera del Departament de Sanitat, Benestar Social, Igualtat i Relacions amb Entitats i Associacions.

 

 

ANNEX IV: Acreditació de solvència econòmica

Solvència econòmica

…………………………………………………………………….., en nom propi, o com a ………………………………………………… (assenyalar les facultats de representació: administrador/a, únic/a, apoderat/ada) de l'entitat ……………………................................, declar, sota la meua responsabilitat, com a sol·licitant del primer concert social del Servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o física, que acredit la meua solvència econòmica i financera amb un dels mitjans següents:

  • Darrers comptes anuals presentats al Registre Mercantil o en el registre oficial que correspongui, que acrediten que els fons propis de l'entitat són de ...€ en cada un dels dos darrers exercicis tancats.
  • Declaració sobre el volum global de negocis en l'àmbit d'activitats corresponents a l'objecte de la Resolució del primer concert social del Servei Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o física, referent als dos darrers exercicis disponibles.

I, perquè consti, sign aquesta declaració.

.................. .................... de .......................... de 201...

 

(firma i segell de l'entitat)

 

 

ANNEX V: Acreditació de solvència tècnica

Solvència tècnica

…………………………………………………………………….., en nom propi, o com a ………………………………………………… (assenyalar les facultats de representació: administrador/a, únic/a, apoderat/ada) de l'entitat ……………………................................, declar, sota la meua responsabilitat, com a sol·licitant del primer concert social del Servei de Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o física a l'illa d'Eivissa, que acredit la meua solvència tècnica mitjançant una declaració de mitjans personals, materials i d'experiència destinats a la realització d'aquest servei.

I, perquè consti, sign aquesta declaració.

.................. .................... de .......................... de 201..

 

(firma i segell de l'entitat)

DECLARACIÓ DE MITJANS PERSONALS

Relació de personal tècnic superior i mitjà al servei de l'entitat

Nom i llinatges

Títol acadèmic

Grup de cotització

Anys d'experiència

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSTRUCCIONS

S'hi ha de detallar el personal tècnic professional de grau superior i mitjà, amb un títol reconegut oficialment per l'Administració, al servei exclusiu de l'entitat i afiliats a la Seguretat Social en el règim que correspongui.

Els facultatius estrangers només es consideraran en el cas que tenguin convalidats per al treball els seus títols professionals.

En el grup de cotització s'ha de fer constar el grup de cotització corresponent d'acord amb l'informe de la vida laboral de l'entitat i, si no hi figura, la relació jurídica amb l'entitat.

Personal en plantilla no titulat

Categoria professional

Nombre de treballadors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DECLARACIÓ DE MITJANS MATERIALS

Edificis en propietat i en règim d'arrendament

Adreça

Telèfon

Superfície (m²)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dades de l'equipament material i dels mitjans auxiliars de treball

Núm. d'unitats

Tipus de màquina

Model

Preu d'adquisició

Valor actual estimat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSTRUCCIONS

En els apartats d'edificis en propietat i en règim d'arrendament i dades de l'equipament material i dels mitjans auxiliars de treball cal indicar els mitjans materials a disposició de l'entitat per a l'execució del servei. En l'apartat de valor actual estimat de la maquinària s'ha d'indicar el valor que correspongui realment, tenint en compte el seu estat de conservació i, per tant, l'ús que se'n pot fer.

DECLARACIÓ D'EXPERIÈNCIA

Facturació anual del serveis prestats els últims 3 anys

Any

Import anual

 

 

 

 

 

 

Patrimoni net de l'entitat dels últims 3 anys

Patrimoni net

Any

 

 

 

 

 

 

 

INSTRUCCIONS

La facturació anual dels serveis prestats fa referència a l'import anual de treballs duts a terme per l'entitat els últims 3 anys.

Pel que fa al patrimoni net s'ha d'emplenar d'acord amb els balanços dels comptes anuals dels tres últims anys.

  

Eivissa, a 14 de juny de 2019

La secretària tècnica en funcions de Medi Ambient, Agricultura, Cultura, Educació, Patrimoni, i Joventut,

Sra. María Catalina Tur Torres,

 

en sustitució de la secretària tècnica en funcions de Benestar Social i Sanitat,

 

Sra. Isabel Silverde Fernández

(DP núm. 2019000378, de 31 de maig de 2019).