Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLORET DE VISTALEGRE

Núm. 8212
Determinació del complement de la prestació econòmica a percebre en cas d’incapacitat temporal per part del personal de l’Ajuntament

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l’Ajuntament de Lloret de Vistalegre, reunit en Sessió Ordinària entre altres adoptà l’acord que es transcriu literalment:

«DETERMINACIÓ DEL COMPLEMENT DE LA PRESTACIÓ ECONÒMICA A PERCEBRE EN CAS D’INCAPACITAT TEMPORAL PER PART DEL PERSONAL DE L’AJUNTAMENT.

Antecedents:

En el BOE de 14 de juliol de 2012 es publicà el Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, el qual, en el seu article 9, limita la prestació econòmica en la situació d’incapacitat temporal del personal al servei de les administracions públiques, organismes i entitats dependents i òrgans constitucionals, afectant doncs, al personal de l’Ajuntament de Lloret de Vistalegre.

A partir d´aquí, la necessitat d’adoptar el present acord ve justificada en el fet que la disposició transitòria 15a del mencionat Reial Decret Llei, disposa que cada administració disposa de tres mesos des de la seva publicació per aprovar o desplegar el complement de la prestació amb les limitacions i excepcions indicades al mencionat article 9.

Així doncs, en base a l´article 9 i la disposició transitòria 15a del mencionat Reial Decret Llei, si no s’acorda expressament complementar les prestacions durant la situació derivada d’IT és d´aplicació de la normativa de la seguretat social segons la qual el personal que es trobi en situació d´incapacitat temporal percebrà:

- Situació IT derivada de contingències comuns:

· Tres primers dies: 0.

· Els dies del 4t. fins el 20è. El 60% de la Base Reguladora.

· Del 21è. Fins a l’alta. El 75% de la Base Reguladora.

- Situació IT derivada de contingències professionals:

· El 75% de la Base Reguladora per contingències professionals a partir del primer dia.

No obstant això, cada administració pública, en l’àmbit de les seves competències té la potestat d´aprovar complementar les prestacions que percebi el seu personal en la situació d’incapacitat temporal sempre i quan es respectin les següents limitacions:

- Situació IT derivada de contingències comuns:

· Tres primers dies: Fins el 50% de les retribucions.

· Del 4t. Dia fins el 20è. Fins el 75% de les retribucions.

· A partir del 21è. Fins el 100%. De les retribucions.

- Situació IT derivada de contingències professionals:

· Fins el màxim del 100% a partir del primer dia.

Així mateix, en base al mencionat precepte les administracions públiques podran determinar els supòsits en que amb caràcter excepcional i degudament justificats es pot establir un complement fins arribar, com a màxim, al 100% de les retribucions, es consideraran degudament justificats els supòsits d’hospitalització i d’intervenció quirúrgica.

Per tot l’exposat, es varen aprovar els següents ACORDS:

1. Aprovar, amb efectes a partir de dia 14 de juliol de 2018, complementar la prestació econòmica a percebre pel personal en situació d´incapacitat temporal de l´Ajuntament de Lloret de Vistalegre en els següents termes:

a) Quan la situació d´incapacitat temporal derivi de contingències comunes, es reconeix, fins al tercer dia, un complement retributiu del 50% de les retribucions que es percebin el mes anterior al que tingui lloc la incapacitat temporal. Des del quart fins al vintè dia, ambdós inclosos, es reconeix un complement retributiu que, sumat a la prestació econòmica reconeguda per la Seguretat Social, sigui equivalent al 75% de les retribucions que es percebin el mes anterior al que tingui lloc la incapacitat. Des del vint-i-unè fins al norantè dia, ambdós inclosos, es reconeix un complement retributiu que, sumat a la prestació econòmica reconeguda per la Seguretat Social, sigui equivalent al 100% de les retribucions que es percebin el mes anterior al que tingui lloc la incapacitat. A partir del noranta-unè dia es reconeix un complement retributiu que, sumat a la prestació econòmica reconeguda per la Seguretat Social, sigui equivalent al 75% de la corresponent base reguladora.

En tot cas, s´han de complementar les retribucions fins al 100% de les que percebi la persona afectada en els supòsits degudament justificats i durant els dies en què tinguin lloc, d´hospitalització o d´intervenció quirúrgica, així com en aquells supòsits, excepcionals i degudament justificats, en els quals el Govern de les Illes Balears reconegui per al seu personal un complement econòmic de la prestació reconeguda per la Seguretat Social fins a assolir, com a màxim, el 100 % de les retribucions que corresponguin a les persones afectades en cada cas.

b) Quan la situació d´incapacitat temporal derivi de contingències professionals, es reconeix un complement de la prestació reconeguda per la Seguretat Social, durant tot el període de durada, fins al 100% de les retribucions que es percebin el mes anterior al que tingui lloc la incapacitat.

c) Els qui estiguin adscrits als règims especials de seguretat social del mutualisme administratiu en situació d'incapacitat temporal per contingències comunes, percebran el 50 % de les retribucions tant bàsiques com a complementàries, com de la prestació de fill a càrrec, si escau, des del primer al tercer dia de la situació d'incapacitat temporal, prenent com a referència aquelles que percebien en el mes immediat anterior al de causar-se la situació d'incapacitat temporal. Des del dia quart al vintè dia, tots dos inclusivament, percebran el 75 % de les retribucions tant bàsiques com a complementàries, com de la prestació de fill a càrrec, si escau. A partir del dia vintè primer i fins al norantè, tots dos inclusivament, percebran la totalitat de les retribucions bàsiques, de la prestació per fill a càrrec, si escau, i de les retribucions complementàries. Quan la situació d'incapacitat temporal derivi de contingències professionals, la retribució a percebre serà complementada, des del primer dia, fins a aconseguir com a màxim 100 % de les retribucions que vinguessin corresponent a dit personal en el mes anterior al de causar-se la incapacitat.

A partir del dia norantè primer, serà aplicable el subsidi establert en cada règim especial d'acord amb la seva normativa.

2. Determinar expressament que les referències a dies que es fan al punt anterior del present acord s´han d’entendre fetes a dies naturals.

Lloret de Vistalegre,

El Batle

Antoni Bennasar Pol