Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 14088
Departament de Personal. Servei de Selecció, Provisió i Gestió. Convocatòria concurs oposició per promoció interna Tècnic/a Mitjà Administració General de l’Ajuntament de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Regidora de l’Àrea de Funció Pública i Govern Interior, per resolució número 22.748 de 12 de desembre de 2017, va acordar el següent:

PRIMER.- Convocar concurs oposició per promoció interna per cobrir 1 plaça de Tècnic/a Mitjà Administració general, vacant a la plantilla de funcionaris d’aquest Ajuntament i inclosa a  l’oferta d’ocupació de l’any 2014. Aquesta plaça està enquadrada a l’Escala d’Administració General, Subescala tècnica, classe mitjana, Grup A, Subgrup A2.

SEGON.- Aprovar les bases específiques que regiran aquesta convocatòria, que s’adjunten. 

TERCER.- El termini de presentació d’instàncies serà de vint dies naturals, comptadors a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Comunitat autònoma Illes Balears.

QUART.- Les instàncies s’hauran de dirigir al Molt Honorable Senyor Batle en la forma establert en la base tercera de les bases generals que regeixen aquesta convocatòria que varen ser publicades al BOIB núm. 86 de 7 de juliol de 2016, modificades per resolució  núm. 21.854 de 28 de novembre de 2017 publicades al BOIB núm. 147 de 2 de desembre de 2017.

CINQUÈ.- No es podrà declarar superat el procés selectiu a un número d’aspirants superior al de la plaça convocada.

SISÈ.- La designació del Tribunal es farà en una vegada designat per part de l’administració a la qual se li ha sol·licitat col·laboració pel que fa a la designació dels membres del tribunal amb la titulació corresponent a la mateixa àrea de coneixement.

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictada, conformement el que disposa l’article 123 de la Llei 39/2015, de 1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. El termini per interposar-lo és d’un mes comptat des de l’endemà de rebre la present notificació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que s’hagi resolt el de reposició.

El recurs de reposició potestatiu s’ha de presentar al registre general d’aquest Ajuntament o a les dependències a què es refereix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, de 1 d’octubre, abans esmentada, i es considerarà desestimat quan no s’hagi resolt ni notificat la resolució, en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de la seva interposició. En aquest cas queda expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s’utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, conformement al que estableix l’article esmentat anteriorment, i els 45 i següents de la llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de rebre la present notificació. Això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient.

 

Palma, 14 de desembre de 2017

 

El cap de Departament de Personal

p.d. Decret de batlia núm. 3000, de 26/02/2014 (BOIB núm. 30, de 04/03/2014)

Antoni Pol Coll

        

 

BASES ESPECÍFIQUES DEL CONCURS-OPOSICIÓ  TECNIC/A M. DE GESTIÓ.

ESCALA: Administració general, subescala tècnica, classe mitjana.

GRUP: A, subgrup A2.

REQUISITS  DELS  ASPIRANTS: A més dels que es preveuen a les bases generals:

– Pertànyer al subgrup C1 de titulació, de l’escala d’administració general, subescala administrativa, de la plantilla de funcionaris d’aquest Ajuntament i tenir dos anys de servei actiu a l’esmentada categoria.

– Disposar de la titulació de diplomatura universitària, enginyeria tècnica, arquitectura tècnica o equivalent, o haver superat els tres primers cursos complets de qualsevol títol oficial de llicenciatura, arquitectura o enginyeria, o el primer cicle corresponent als esmentats estudis, sempre que aquest primer cicle contingui una carrera lectiva mínima de 180 crèdits, segons el que disposa la disposició addicional primera del Reial decret 1272/2003, de 10 d’octubre.

– Acreditar el coneixement del nivell C1 de llengua catalana.

PROCEDIMENT DE SELECCIÓ:  Concurs oposició.

QUALIFICACIONS:  Tots els exercicis seran obligatoris i eliminatoris.

CATEGORIA DEL TRIBUNAL: Segona.

COMPOSICIÓ DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR:

El tribunal qualificador estarà constituït per un president o presidenta, designat per l’òrgan competent, i quatre vocals, que seran designats per sorteig d’entre personal funcionari en servei actiu que reuneixi els requisits exigits a la normativa vigent. Aquesta designació implicarà la dels respectius suplents. El secretari/a serà designat per votació d’entre els vocals. El tribunal podrà disposar la incorporació de personal assessor especialista per a totes o algunes de les proves.

Podran assistir, amb veu però sense vot, les persones representants de les organitzacions sindicals representatives, per a efectuar funcions de vigilància i vetlla del bon desenvolupament del procediment selectiu.

DRETS D’EXAMEN: 26,52 euros que s’hauran d’abonar dintre del termini de presentació d’instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment.

Les bases generals que regeixen aquesta convocatòria es varen publicar al BOIB núm. 86, de 7 de juliol de 2016, modificades per resolució núm. 21.854 de 28 de novembre de 2017 publicades al BOIB núm. 147 de 2 de desembre de 2017.

    

PROGRAMA DEL CONCURS OPOSICIÓ

FASE D’OPOSICIÓ.

PRIMER EXERCICI: Obligatori. Consistirà a redactar, durant un període màxim de dues hores, un tema del temari de la part I, II i III proposat pel tribunal tot d’una abans del començament de l’exercici i relacionat amb el programa que acompanya la convocatòria, encara que no s’atengui a l’epígraf concret d’aquest. Els aspirants disposaran d’àmplia llibertat pel que  fa a la forma d’expressió.

En  aquest  exercici  es  valorarà  el coneixement general de la matèria , la claredat i ordre d’idees, la  facilitat  d’exposició escrita, l’aportació personal de l’aspirant i la seva capacitat de síntesi. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts, i serà necessari obtenir una qualificació mínima de 5 punts per superar-lo.

SEGON EXERCICI: Obligatori. Consistirà a redactar, durant un període màxim de dues hores, un tema del temari de la part d’Administració local (part IV i V) proposat pel tribunal tot d’una abans del començament de l’exercici i relacionat amb el programa que acompanya la convocatòria, encara que no s’atengui a l’epígraf concret d’aquest. Els aspirants disposaran d’àmplia llibertat pel que  fa a la forma d’expressió.

En  aquest  exercici  es  valorarà  el coneixement general de la matèria , la claredat i ordre d’idees, la  facilitat  d’exposició escrita, l’aportació personal de l’aspirant i la seva capacitat de síntesi. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts, i serà necessari obtenir una qualificació mínima de 5 punts per superar-lo.

TERCER EXERCICI: Obligatori. Es desenvoluparà per escrit, durant un període màxim de quatre hores, i consistirà a la redacció d’un informe, amb proposta de resolució, sobre dos supòsits pràctics, a triar pels aspirants d’entre tres que plantejarà el tribunal just abans del començament de l’exercici, relatius a les tasques administratives pròpies de les funcions assignades a la subescala tècnica mitja.

Durant la realització d’aquesta prova els aspirants podran, en tot moment, fer ús dels textos legals, col·leccions de jurisprudència i llibres de consulta dels quals vinguin proveïts.

En aquest exercici es valorarà la capacitat de raonament, la sistemàtica en el plantejament, la formulació de conclusions i el coneixement i l’adequada interpretació de  la  normativa aplicable. Aquest exercici es valorarà fins a un màxim de 10 punts, i serà necessari obtenir una qualificació mínima de 5 punts per superar-lo.

Primera part: Dret  polític constitucional.

Tema 1: La Constitució espanyola de 1978. Concepte i classes. El poder constituent. La reforma constitucional.

Tema 2: Drets i llibertats públiques en la Constitució espanyola. Drets i deures fonamentals.

Segona part: Dret administratiu

Tema 1. El procediment administratiu (I). El procediment administratiu. Concepte i finalitat. La regulació del procediment administratiu en el dret espanyol. Principis inspiradors del procediment administratiu. Els drets dels ciutadans en el procediment. Els interessats. Concepte, capacitat i representació.

Tema 2. El procediment administratiu (II). Els terminis administratius. Regulació i jurisprudència. Estructura i fases del procediment administratiu. La iniciació. Formes i efectes. El desenvolupament. L’ordenació del procediment; la instrucció. La terminació del procediment. Causes.

Tema 3. La invalidesa dels actes administratius i els seus graus. La nul·litat de ple dret. La anul·labilitat i les irregularitats no invalidants. La incomunicació d’invalidesa, la conversió, la conservació i la convalidació.

Tema 4. La revisió d’ofici dels actes administratius. La revisió d’ofici dels actes nuls. La declaració de lesivitat d’actes anul·lables. Suspensió dels actes objecte de revisió. La revocació. La rectificació dels errors. Límits a la revisió.

Tema 5. Els procediments especials. Plantejament. El procediment per a l’elaboració de disposicions de caràcter general. La responsabilitat patrimonial de l’Administració. Els principis i requisits de la responsabilitat patrimonial, la indemnització i el procediment de responsabilitat. L’acció de repetició.

Tema 6. La potestat sancionadora de l’Administració i el procediment administratiu sancionador. Plantejament. Les sancions administratives. Concepte i classes. Els principis de la potestat sancionadora. El procediment administratiu sancionador. Principis i estructura del procediment sancionador.  

Tema 7. Els recursos administratius. Concepte i naturalesa jurídica. Classes de recursos i regulació positiva. Requisits subjectius i objectius. El procediment administratiu en via de recurs. Especialitats. El recurs d’alçada. El recurs potestatiu de reposició. El recurs extraordinari de revisió. Els procediments alternatius d’impugnació.

Tema 8. La jurisdicció contenciosa administrativa. Concepte, naturalesa, extensió i límits. Òrgans. L’execució de sentències. El recurs contenciós administratiu. Concepte i naturalesa jurídica. Les parts en el procés contenciós administratiu. Actes impugnables. Procediment general del recurs contenciós administratiu. Requisits previs, iniciació i tramitació. Els recursos de súplica, d’apel·lació, de cassació i de revisió. Recurs contenciós especial dels drets i de les llibertats fonamentals.

Tema 9. Els contractes administratius (I). La legislació de contractes del sector públic. La normativa de contractes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Contractes administratius. Concepte i característiques. Naturalesa jurídica. Classes de contractes de les administracions públiques. Elements dels contractes administratius. Subjecte, objecte i causa. La forma dels contractes administratius. El procediment administratiu de contractació i les seves fases. L’adjudicació del contracte. Procediments d’adjudicació i formes d’elecció del contractista. Comunicació, formalització i publicació. La doctrina dels actes separables.

Tema 10. Els contractes administratius (II). El contingut dels contractes administratius. Drets i deures de les parts. Les garanties del compliment contractual. Les prerrogatives de l’Administració i les garanties del contractista. L’extinció dels contractes administratius. Compliment i resolució. L’execució en sentit impropi. La cessió del contracte i la subcontractació.

Tema 11. Els convenis. Definició i tipus. Requisits de validesa i eficàcia. Contingut. Tràmits. Extinció. Efectes. Tramesa dels convenis al Tribunal de Comptes.

Tema 12. El patrimoni de les administracions públiques. Concepte i classes. El domini públic. Concepte i naturalesa jurídica. Afectació, desafectació i mutacions demanials. Ús i utilització del domini públic. Els béns patrimonials. Concepte i règim jurídic.

Tema 13. Les formes de l’acció administrativa. El foment. Concepte i evolució. Manifestacions de l’activitat administrativa de foment. La subvenció. La policia. Concepte. Principis de l’activitat administrativa de limitació. Manifestacions. L’activitat administrativa de servei públic. Concepte i classes de serveis públics. Les formes de gestió dels serveis públics. Gestió directa, indirecta i mixta. La concessió. Concepte i classes. Contingut i extinció de la concessió.

Tema 14. Règim jurídic de les subvencions públiques; normativa nacional i autonòmica aplicable. Bases reguladores i convocatòria. Procediment de concessió. Obligacions dels beneficiaris. Justificació de les subvenciones El reconeixement de l’obligació i el pagament de les subvencions. Reintegrament i control. Els convenis de col·laboració. Concepte i classificació. Regulació sobre els diferents tipus de convenis a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Exclusió dels convenis del marc de la Llei de contractes del sector públic.

Tema 15: La llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bons govern, publicitat activa i dret d’accés a la informació pública.

Tema 16: La Llei 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes: objecte i àmbit de la llei. El principi d’igualtat a l’ocupació pública. Llei 11/2016, de 28 de juliol d’igualtat de dones i homes de les Illes Balears, mesures per a la integració de la perspectiva de gènere en l’actuació de les administracions públiques de les Illes Balears

Tema 17: Llei 40/2015, d’1 d’octubre de Règim jurídic del sector públic. Capítol V Funcionament electrònic del sector públic: La Seu electrònica. Portal d’Internet. Sistemes d’identificació de les Administracions Públiques. Actuació administrativa automatitzada. Sistemes de signatura per a l’actuació administrativa automatitzada. Signatura electrònica del personal al servei de les administracions públiques. Intercanvi electrònic de dades en entorns tancats de comunicació. Assegurament i interoperabilitat  de la signatura electrònica. Arxiu electrònic de documents.

Tercer part: Dret financer

Tema 1.- El pressupost general de les Entitats locals. Estructura pressupostària. Elaboració i aprovació. Pròrroga del pressupost. Execució i liquidació del pressupost.

Tema 2.- El control del pressupost. Contingut i tipus de control. El control intern i control extern.

Tema 3.- Els ingressos públics. Concepte i classes. El tribut. Concepte. Categories tributàries.

Tema 4.- Infraccions i sancions tributàries. Gestió, liquidació, recaptació i inspecció dels tributs.

Tema 5.- La revisió dels actes tributaris en via administrativa.

Tema 6.- El sistema tributari espanyol vigent. Principis estructurals i previsió constitucional. El dret tributari espanyol. 

Tema 7.- Hisendes locals: classificació dels ingressos. Ordenances fiscals.

Tema 8.- Taxes i contribucions especials. Preus públics.

Tema 9.- Imposició local autònoma. Imposició potestativa.

Tema 10.- Règim jurídic de la despesa pública local.               

Quarta part: Dret administratiu local (part general)

Tema 1.-. Organització municipal. Competències.

Tema 2.- Règim d’organització dels municipis de gran població. El Títol X de la llei 7/1985, reguladora de bases de regim local.

Tema 3.- Autonomia municipal i tutela. Relacions interadministratives entre Administració Local, Central i  Autonòmica. Impugnació d’actes i acords. 

Tema 4.- Funció pública local I: estructura i organització de la funció pública local. Classes de personal. La plantilla i la relació de llocs de treball de les entitats locals.

Tema 5.- Funció pública II: Sistemes de selecció de personal al servei dels ens locals. Provisió de llocs de treball. Drets i deures del personal al servei dels ens locals.

Tema 6.- Funció pública local III: situacions administratives. Règim d’incompatibilitats del personal al servei dels ens locals.

Tema 7.- Funció pública local IV: La responsabilitat dels funcionaris. Règim disciplinari del personal funcionari.

Tema: 8.- Dret Penal (I). Delictes contra l’Administració pública. Examen concret de la prevaricació, la desobediència i la denegació d’auxili, la infidelitat en la custòdia de documents, la violació de secrets, el suborn, el tràfic d’influències i la malversació de cabals públics.

Tema:9.- Dret Penal (II). Delictes contra la Constitució. Examen concret dels delictes comesos per funcionaris públics contra les garanties constitucionals. Delictes contra l’Administració de justícia. Delictes contra la hisenda pública i contra la seguretat social. Delictes de falsedat. Examen específic de la falsificació de documents. Delictes sobre l’ordenació del territori i sobre la protecció del patrimoni històric i del medi ambient. Delictes contra la salut pública.                       

Tema 10.- Els béns de les entitats locals. Règim d’utilització dels de domini públic.

Tema 11.- Les formes d’activitat de les entitats locals. La intervenció administrativa a l’activitat privada.

Tema 12.- Les llicències. Naturalesa jurídica. Règim jurídic i procediment d’atorgament a l’activitat privada.

Tema 13.- El servei públic a l’esfera local. Els modes de gestió dels serveis públics.

Quinta part: Dret administratiu local (part especial)

Tema 1.- Règim urbanístic de la propietat del sòl. Classificació del sòl. Drets i deures dels propietaris de cada tipus de sòl.

Tema 2.- Les expropiacions urbanístiques. Classes i criteris de valoració. Supòsits indemnitzadors.

Tema 3.- Plans urbanístics: Concepte i valor normatiu. Jerarquització. Els instruments de planejament general: Pla General d’Ordenació Urbana: Normes subsidiàries i complementàries, objecte i  contingut. Projectes de delimitació del sòl urbà.

Tema 4.- El planejament de desenvolupament. Tipologia. Objecte i contingut. Els projectes d’urbanització. Objecte i contingut.

Tema 5.- Elaboració i aprovació de plans. Competència i procediment. Especial referència a l’àmbit de la CAIB. La suspensió de llicències. Efectes de l’aprovació. Vigència i revisió. Modificació. Iniciativa i participació dels particulars.

Tema 6.- Execució del planejament. Unitats d’execució. Requisits i procediment de delimitació. Sistemes d’actuació. Elecció. Principis d’afectació de plusvàlues i de justa distribució de beneficis i càrregues. Entitats urbanístiques col·laboradores. Les Gerències Urbanístiques.

Tema 7.- El sistema de compensació. La Junta de Compensació. El sistema de cooperació. La reparcel·lació. El sistema d’expropiació. Actuacions asistemàtiques del sòl urbà. Obtenció de terrenys dotacionals.

Tema 8.- Intervenció administrativa en edificació i ús del sòl. La llicència urbanística. Especial referència a la normativa aplicable a la CAIB. Classes de llicències i procediment de concessió.

Tema 9.- El deure de conservació. Ordres d’execució. La declaració de ruïna. Instruments d’intervenció en el mercat del sòl. El patrimoni municipal del sòl.

Tema 10.- Protecció de la legalitat urbanística. Infraccions urbanístiques. Sancions. Les actuacions de disciplina urbanística. Especial referència a la Llei 10/90 de la CAIB.

Tema 11.- Règim jurídic de les llicències integrades d’activitat de la CAIB. Catalogació i procediment de concessió de la llicència a cada cas. El règim d’avaluació d’impacte ambiental a la CAIB.

Tema 12.- Competències municipals en matèria de trànsit. Circulació de vehicles a motor i seguretat vial. La regulació municipal d’usos de les vies urbanes. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

Tema 13.- La seguretat ciutadana i la protecció civil. Competències municipals a la legislació sectorial estatal. Els Cossos de Policies Locals: funcions. La coordinació dels Policies Locals. El servei d’extinció d’incendis.

Tema 14.- Les competències de les entitats locals en matèria de medi ambient. La gestió de residus urbans i la seva regulació a la legislació sectorial estatal. El subministrament de l’aigua i el tractament d’aigües residuals.

Tema 15.- Les competències sanitàries de les Entitats Locals i la seva regulació a la legislació sectorial estatal. Els centres de salut de titularitat de les Entitats Locals. Cementiris i Serveis Funeraris. Policia Sanitària Mortuòria.

Tema 16.- Les fires i mercats. La venda ambulant. Intervenció municipal en el comerç. La defensa dels consumidors i usuaris. 

Tema 17.- Competències en matèria d’educació. La cooperació de les Entitats locals. Els consells escolars. La cultura. Les obligacions de les Entitats Locals en matèria del patrimoni històric artístic.

Tema 18.- Competències de les entitats locals en matèria de turisme. Municipis turístics. L’esport. La representació de les entitats locals en els òrgans consultius de l’esport.

FASE DE CONCURS

Els mèrits que es valoraran a la fase de concurs, i que vindran referits a la data de termini de presentació d’instàncies, s’hauran de presentar mitjançant la presentació d’originals o fotocòpies acarades en el model normalitzat establert a l’efecte per l’Ajuntament, dins el termini de 10 dies naturals comptadors a partir de l’endemà de la publicació de la llista definitiva d’aspirants que han superat la fase d’oposició.

Únicament es valoraran aquells que estiguin adequadament i clarament acreditats d’acord amb els barems de la fase de concurs. No es tindrà en compte la remissió a altres expedients de convocatòries anteriors. Les persones aspirants funcionàries d’aquest Ajuntament podran fer remissió al seus expedients personals.

L’acreditació de treballs fets en entitats públiques empresarials (entitats de dret públic sotmeses al dret privat), en consorcis, en fundacions del sector públic, en empreses societàries del sector públic i en empreses privades es farà mitjançant el certificat de la vida laboral, i l’acreditació de la categoria i de les funcions fetes amb el contracte laboral o un certificat de l’empresa, del consorci o de la fundació corresponent, o d’una altra manera en què quedin acreditades la categoria i les funcions dutes a terme.

Els documents acreditatius del mèrits presentats podran ser retirats pels aspirants en el termini de tres mesos comptadors des de l’endemà d’adquirir fermesa la resolució definitiva del procediment. En cas contrari seran destruïts.

Els mèrits a valorar seran els que es relacionen a continuació:

1).- Valoració dels llocs ocupats: Puntuació màxima 5.

1.1 - Per serveis prestats a aquest Ajuntament o a qualsevol altre Administració Pública en el Grup AP –Agrupacions professionals- (anterior Grup E), Grup C Subgrup C1 i C2 o a una categoria equivalent a la plantilla laboral,  0,20 punts per any o fracció superior a 6 mesos, màxim: 2,50 punt.

1.2 - Per serveis prestats a aquest Ajuntament o a qualsevol altre Administració Pública en el Grup A, Subgrup A1 i A2  o a una categoria equivalent a la plantilla laboral, 0,40 punts per any o fracció superior a 6 mesos, màxim: 2,50 punts.

Es computaran els serveis prestats amb caràcter interí o previ reconeguts d’acord amb la Llei 70/78, de 26 de desembre, de reconeixement de serveis previs a l’Administració Pública.

2).- Antiguitat.- Per serveis prestats a l’administració pública, puntuació màxima 3 punts:

- Els primers cinc anys........... 0,10 punts per any

- dels sis als deu anys............. 0,20 punts per any

- a partir dels onze anys...........0,40 punts per any

Es computaran els serveis prestats amb caràcter previ reconeguts d’acord amb la llei 70/78, de 26 de desembre, de reconeixement de serveis previs a l’Administració Pública.

No es tindran en compte les fraccions de temps inferiors a un any.

3).- Cursos de formació i perfeccionament  Puntuació màxima: 6 punts.

Es valorarà la formació específica i relacionada amb les funcions pròpies de la plaça convocada. La valoració d’aquest criteri es du a terme d’acord amb el següent barem:

Cursos de formació i perfeccionament, jornades o seminaris impartits i/o reconeguts per l’Escola Municipal de Formació, l’Institut Nacional d’Administració Pública (INAP), l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), l’Administració de l’Estat, l’autonòmica o la local, les universitats i les escoles tècniques, o els homologats per qualsevol d’aquestes institucions.

Es valoren en tots els casos els següents:

- cursos realitzats en el marc dels acords de formació contínua a les administracions públiques (IV AFCAP i anteriors).

- cursos realitzats pel mateix Ajuntament, tant del seu propi Pla de formació com del de formació contínua.

- cursos d’informàtica

- cursos en  matèria de normativa o aplicació pràctica del contingut propi de les competències municipals

- cursos de prevenció de riscs laborals, així com les seves diverses especialitzacions

- cursos en matèria d’igualtat

- cursos en matèria de qualitat

- cursos homologats en matèria sindical

- Especialistes, i altra formació pròpia diferent de les titulacions oficials, impartits per les universitats.

Els cursos poden tenir qualsevol durada. Els crèdits d’aprofitament suposen els d’assistència; és a dir, no són acumulatius l’assistència i l’aprofitament. Els cursos que hagin estat impartits es valoren amb la mateixa puntuació que els cursos d’aprofitament.

No es valoren els cursos específics de capacitació per a l’accés al lloc de feina ni el curs teoricopràctic que es realitza durant el procés de selecció del concurs oposició d’administratius per a promoció interna d’auxiliars administratius, o qualsevol altre de similar.

Tampoc es valoren les assignatures encaminades a obtenir les titulacions acadèmiques.

L’hora d’aprofitament o impartició es valora amb                    0,02 punts

L’hora d’assistència es valora amb                                            0,01 punts

4).- Idiomes. Puntuació màxima 3 punts.

4.1.- Coneixement de la llengua catalana. Puntuació màxima: 2 punt. Es valoraran les següents titulacions:

- Les expedides per l’EBAP, a partir de 1994.

- Les recollides en el Decret 80/2004, de 10 de setembre, de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació i Cultura, (BOIB número 132, de 21-09-2004), sobre avaluació i certificació de coneixements de català.

- Les de l’Estudi G. Lul·lià expedits fins el curs 1983/1984, no tenint reconeixement oficial les expedides a partir d’aquesta data. 

La puntuació d’aquest apartat serà la següent:

- Nivell avançat (certificat B2): 0,50 punts

- Nivell de domini funcional efectiu (certificat C1): 1 punt.

- Nivell de domini (certificat C2): 1,50 punts.

- Coneixements de llenguatge administratiu (certificat E): 0,50 punts

Només es valorarà el certificat del nivell més alt que s’acrediti, a més del certificat de nivell de coneixements de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s’acumularà a la de l’altre certificat que s’acrediti. En el cas que es presentin dubtes sobre la validesa d’algun certificat o sobre la puntuació que s’hi ha d’atorgar, es pot sol·licitar un informe de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura i Joventut.

4.2.- Coneixement de llengües estrangeres. Puntuació màxima: 1 punt.

- A1 Bàsic 1 (1r curs del nivell basic) de l’Escola Oficial d’Idiomes o primer curs de nivell inicial de l’Escola Balear d’Administració Pública  ......... 0,05 punts.

- A2 Bàsic 2 (2n curs de nivell basic) de l’Escola Oficial d’Idiomes o nivell mitjà de l’Escola Balear d’Administració Pública .................... 0,10 punts.

- B1 Intermedi 1, Primer curs de nivell intermedi de l’Escola Oficial d’Idiomes o primer curs de nivell mitjà de l’Escola Balear d’Administració Pública ......................... 0,15 punts.

- B1+ Intermedi 2 Segon curs de nivell intermedi de l’Escola Oficial d’Idiomes o segon curs de nivell mitjà de l’Escola Balear d’Administració Pública ........................ 0,20 punts.

- B2 Avançat Primer curs de nivell avançat o primer curs de nivell superior de l’Escola Balear d’Administració d’Administració Pública ............... 0,25 punts.

- B2+ Avançat B2+ Segon curs de nivell avançat o segon curs de nivell superior de l’Escola Balear d’Administració d’Administració Pública .................... 0,30 punts.

Altres certificats del Marc comú europeu considerats equivalents que es valoren amb la mateixa puntuació que els certificats de les escoles oficials d’idiomes:

Anglès :                                                                                                                                                             Puntuació:

A1                                                                                                                                                                            0,05

      

A2       Certificat de nivell bàsic EOI

KET (Key English Test). Cambridge University

ISE 0 (Integrated Skills in English). Trinity College London                                                                                   0,10    

                 

B1       Certificat de nivell intermedi EOI (= certificat de nivell elemental)

PET (Preliminary English Test). Cambridge University

ISE I (Integrated Skills in English). Trinity College London                                                                                     0,20

        

B2       Certificat de nivell avançat EOI (= certificat de nivell superior; certificat d’aptitud)

Diplomat universitari especialista llengua anglesa (mestre o altres)

FCE (First Certificate in English). Cambridge University

ISE II(Integrated Skills in English). Trinity College London                                                                                       0,30

                    

C1       CAE (Certificate in Advanced English). Cambridge University

ISE III (Integrated Skills in English). Trinity College London                                                                                     0,40

         

C2       Llicenciat en filologia anglesa

Llicenciat en traducció i interpretació: llengua anglesa

CPE (Certificate of Proficiency in English). Cambridge University

ISE IV (Integrated Skills in English). Trinity College London                                                                                     0,50

Francès:                                                                                                                                                                 Puntuació:

A1       DELF (diplôme d’études en langue française) A1                                                                                            0,05

  

A2       Títol de nivell Elemental EOI

DELF A2                                                                                                                                                                       0,10

        

B1       Títol de nivell intermedi EOI (= certificat de nivell elemental)

DELF B1                                                                                                                                                                        0,20

     

B2       Títol de nivell avançat EOI (= certificat de nivell superior; certificat d’aptitud)

Diplomat universitari especialista llengua francesa (mestre o altres)

DELF B2                                                                                                                                                                          0,30

        

C1       DALF (diplôme approfondi de langue française) C1                                                                                           0,40

       

C2       Llicenciat en filologia francesa

Llicenciat en traducció i interpretació: llengua francesa

DALF C2                                                                                                                                                                          0,50

Alemany:                                                                                                                                                                  Puntuació:

A1       Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch A1

Start Deutsch 1 Títol de nivell elemental EOI                                                                                                                 0,05

   

A2       Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch A2

Start Deutsch 2                                                                                                                                                                  0,10

        

B1       Títol de nivell intermedi EOI (= certificat de nivell elemental)

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch B 1

Zertifikat Deutsch                                                                                                                                                              0,20

        

B2       Títol de nivell avançat EOI (= certificat de nivell superior; certificat d’aptitud)

Diplomat universitari especialista llengua alemanya (mestre o altres)

Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang Stufe 1 (DSH-1)

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch B2

Goethe-Zertifikat B2

Test Deutsch als Fremdsprache (TestDaF) – TDN 3                                                                                                         0,30

          

C1       Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang Stufe 2 (DSH-2)

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch C1

Goethe-Zertifikat C1

Zentrale Mittelstufenprüfung (ZMP)                                                                                                                                0,40

            

C2       Llicenciat en filologia alemanya

Llicenciat en traducció i interpretació: llengua alemanya

Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang Stufe 3 (DSH-3)

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch C2

Kleines Deutsches Sprachdiplom (KDS)

Zentrale Oberstufenprüfung (ZOP)                                                                                                                                    0,50

Els títols de l’Estudi G. Lul·lià tan tols es valoraran els expedits fins el curs 1983/1984, no tenint  reconeixement oficial les expedides a partir d’aquesta data.

Els títols o certificacions expedits per altres centres oficials es puntuaran per cursos complets.

En cas de presentar més d’un títol o certificació del mateix idioma tan sols es valorarà el de major puntuació.

5).- Titulacions acadèmiques:  Puntuació màxima 3 punt.

RELACIONADES amb el lloc de feina       

5.1  Llicenciatura, grau  ................................................................................................................... 1 punt 

5.2  Diplomat Universitari o Títol Mitjà ........................................................................................  0,90 punts  

5.3  Tècnic Superior en Formació professional ............................................................................... 0,80 punts

5.4.  FP 2 o equivalent ....................................................................................................................  0,70  punts  

5.5.   Tècnic auxiliar, FP1 o equivalen t........................................................................................... 0,60 punts

5.6 . Doctorat o màster ......................................................................................................................0,50  punts

NO RELACIONADES amb el lloc de feina

5.1  Llicenciatura o Grau ................................................................................................................   0,50 punts

5.2  Diplomat Universitari o Títol Mitjà .........................................................................................   0,40 punts

5.3  Batxiller, BUP, o Tècnic Superior no relacionat amb el lloc de feina .....................................   0,30 punts

5.4  FP 2 o equivalent ......................................................................................................................  0,20  punts

5.5  Tècnic auxiliar, FP1 o equivalent .............................................................................................. 0,10punts

5.6 Doctorat o  màster ...................................................................................................................... 0, 25 punts

No es valorarà la Diplomatura si es té la Llicenciatura de la mateixa especialitat.

Total puntuació  fase de concurs: 20 punts

La fase d’oposició seria el 65% i la de concurs el 35% del resultat final.

Una vegada finalitzat el procés selectiu, el tribunal procedirà a proposar la composició d’un borsí d’interins, integrada pels aspirants que han aprovat, com a mínim, un exercici de l’oposició, per ordre de prelació.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l’article 123 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.