Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Núm. 13824
Aprovació definitiva modificació puntual NNSS relativa a la introducció de nous usos a Capdepera vila

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que disposa l’article 173.1 del RD 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les entitats Locals, s’emet el següent informe de Secretaria General:

En sessió ordinària celebrada el dia 5 de maig de 2016 el Ple de l’ajuntament va aprovar inicialment la modificació puntual 1/2014 de les NNSS de Capdepera relativa a la introducció de nous usos a Capdepera Vila continguda en la documental i els plànols redactats per l’arquitecte municipal Salvador Joan Mas, de data març de 2016.

L’esmentada modificació de les NNSS ha estat sotmesa al tràmit d’informació pública mitjançant anuncis en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 67 de dia 28 de maig de 2016, al Diario de Mallorca de 2 de juny de 2016 i a la web municipal.

Dins aquest termini d’informació pública es va formular un escrit d’al·legacions per Juana Terrasa Llinás, amb RE: 3807 de 27/06/2016, al·legacions que varen ser desestimades pel Ple de dia 6/10/2016 en base als informes de l’arquitecte i de l’assessor jurídic de l’ajuntament.

El procediment que s’ha seguit en la tramitació d’aquest expedient ha sigut el que disposa la Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl de les Illes Balears.

Durant la tramitació de l’expedient s’han sol·licitat els informes als organismes afectats següents: Direcció General d’Emergències, Agència Estatal de la Seguretat Aèria, Direcció General de Política industrial, Direcció General de Desenvolupament Tecnològic, Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, Direcció General d’Ordenació del Territori, Ministeri de Defensa, Informe de legalitat del Departament de Territori i Infraestructures del Consell Insular de Mallorca i a la Comissió Balear de Medi Ambient.

Atès l’ofici de la Presidenta de la CIOTU, Mercedes Garrido, amb RE: 6112, de 26/10/2016, mitjançant el qual es lliura l’informe de legalitat, que diu el següent:

Primer.- Es considera correcte permetre l’ús hoteler al conjunt de qualificacions del Casc Urbà Tradicional, com són les zones 11-41 i 11-42, les quals es corresponen amb una tipologia entre mitgeres sobre parcel·les de 200m2, igual que la zona 11-43, molt més extensa i on actualment és possible implantar l’ús hoteler.

No es considera justificat incloure l’ús hoteler a la zona 11-25, la qual es correspon amb una tipologia d’edificació aïllada, igual que la zona 11-62, que ha estat exclosa de la modificació i no s'hi permentent l’ús hoteler. Per tant, s’hauria d’excloure, per coherència l’ús hoteler de la zona 11-25.

Segon.- Es considera que la modificació proposada afecta determinacions no estructurals del Pla i donat el número d’habitants del municipi de Capdepera cal entendre que l’aprovació definitiva d’aquesta modificació correspondria al propi Ajuntament de Capdepera.

Atès l’informe de l’arquitecte municipal, de data 27/10/2016.

Atès l’informe del jurista assessor municipal, de data 27/10/2016, que disposa que atès l’informe FAVORABLE quant a legalitat del CIM, aquest informe no és vinculant. No obstant això, atesa la consideració que formula el Consell en relació amb l’exclusió de la zona 11-62, qui subscriu es remet a l’informe emès el 14/07/2016 pels serveis tècnics, en el sentit que la zona citada no forma part de la zona residencial del casc antic, en la qual sí s’integren les zones 11-41, 11-42, 11-43 i 11-25, que són les que són objecte de la proposta de modificació d’usos.

Per tant, és procedent la aprovació definitiva.

Atès el que disposa 53.1.b de la LOUS, els municipis de més de 10.000 habitants, l’Ajuntament aprovarà definitivament la modificació de determinacions no estructurals del planejament general.

En relació amb el que disposa l’article 53.2 de la LOUS, una vegada que l'Ajuntament hagi aprovat definitivament la modificació s’ha de trametre un exemplar degudament diligenciat al Consell Insular.

L’aprovació definitiva de l’instrument de planejament en tràmit suposarà per si sola l’aixecament de les suspensions d’atorgament i autoritzacions de llicències, d’acord amb el que disposa l’article 50 de la LOUS.

L’aprovació dels plans implicarà la declaració d’utilitat pública de les obres i la necessitat d’ocupació dels béns, els drets i els interessos patrimonials legítims que siguin necessaris per a la seva execució, fins a l’expropiació o imposició de les servituds, d’acord amb el que disposa l’article 66 de la LOUS.

Aquest informe de la Secretaria General, en virtut de les seves funcions d’assessorament legal del Ple atribuïdes en l’article 54 del Reial Decret legislatiu 781/1986, de 18 d’abril, pel qual s’aprova el Text Refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local, i també a l’article 85 de la Llei 20/2006 Municipal i de règim local de les Illes Balears de 15 de desembre.

Per això es considera que el batle pot proposar al Ple de l’Ajuntament de Capdepera l’aprovació definitiva del projecte de modificació de les normes subsidiàries 1/2014, introducció de nous usos Capdepera Vila, redactat pels serveis tècnics municipals, per tal que sigui elevat a l’ajuntament Ple, amb un dictamen previ de la Comissió Informativa, per a l’adopció del següent:

ACORD

Primer.- Aprovar definitivament la modificació puntual 1/2014 de les NNSS de Capdepera relativa a la introducció de nous usos a Capdepera Vila continguda en la documental i els plànols redactats per l’arquitecte municipal Salvador Joan Mas, de data març de 2016.

Segon.- Donar trasllat del present acord al Consell Insular de Mallorca, dins el termini de quinze dies des que s'hagi adoptat, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada.

Tercer.- Publicar el present acord, juntament amb la normativa adient, al Butlletí Oficial de les Illes Balears. A partir d'aquesta publicació, quedarà aixecada la suspensió de l’atorgament de llicències a les àrees del territori objecte d’aquest acord.

En compliment de l’article 12 de la Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl de les Illes Balears es publica, per a que se'n tengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, de conformitat amb l’article 112.3 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu presentar un recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 19 de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i amb els articles 25 i 45 i següents d’aquesta llei de la jurisdicció contenciosa administrativa davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà d'haver-se publicat.

Així mateix, i d’acord amb els articles 70 i 65.2 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, es publica tot seguit el text complet de les ordenances d’aquesta modificació de les normes subsidiàries:

NORMES URBANÍSTIQUES

DOCUMENTO 2.- NORMAS URBANÍSTICAS

NOTA GENERAL: En este apartado se incorporan el actual cuadro de resumen general de las condiciones urbanísticas de aplicación de las vigentes NNSS, que pasa a sustituirse por el modificado que se adjunta, en el que tan sólo se incluye en las casillas del uso residencial hotel de las Zonas 11-25, 11-41 y 11-42, el uso permitido de hotel, cambiándose el correspondiente a la Zona 11-43, en el que se elimina el actual uso de apartamentos, manteniendo el de hoteles, incluyéndose por otra parte una nota aclaratoria complementaria general “H” en la que se determina que en estas zonas, los citados establecimientos deben responder a las tipologías y exigencias de los denominados “hoteles de ciudad” o “alojamientos de turismo interior”, que vienen definidos en el articulado de la Ley 8/2012 de 19 de Julio de Turismo de las Islas Baleares, y demás normas sustitutivas y/o complementarias de desarrollo, quedando exonerados por tanto de la aplicación de la “ratio turística” de referencia y/o la asignada actualmente de 1/60”.

Ho mana hi ho signa el Batle, Sr. Rafel Fernández Mallol, a Capdepera, a la data (30 de novembre de 2016)

Documents adjunts