Sección III. Otras disposiciones y actos administrativos
CONSEJO INSULAR DE MALLORCA
DEPARTAMENTO DE CULTURA, PATRIMONIO Y POLÍTICA LINGÜÍSTICA
Núm. 2563
Normas de selección de proyectos para el catálogo de Actividades Culturales del Consell (CACIM)
La vicepresidenta primera y consejera ejecutiva del Departamento de Cultura, Patrimonio y Política Lingüística, día 11 de febrero de 2021, ha dictado la siguiente resolución:
»Antecedentes
1. En el BOIB núm- 15, de 4 de febrero de 2020 se publicó la resolución de la vicepresidenta primera y consejera ejecutiva del Departamento de Cultura, Patrimonio y Política Lingüística, de 21 de enero de 2020, relativa a las Normas de selección de proyectos para el Catálogo de actividades Culturales del Consejo Insular de Mallorca (CACIM).
2. La Dirección Insular de Cultura, mediante memoria justificativa de fecha 8 de febrero de 2021, ha puesto de manifiesto la necesidad de redactar unas nuevas Normas de selección de proyectos para el Catálogo de Actividades Culturales del Consejo de Mallorca (CACIM) a efectos de que su aplicación y su gestión sea lo más eficiente y eficaz posible, que sustituirán a las existentes.
3. El 8 de febrero de 2021, la técnica jurídica de la Secretaría Técnica del Departamento de Cultura, Patrimonio y Política Lingüística, ha emitido informe jurídico favorable sobre los aspectos jurídicos de la propuesta de aprobación de las normas que han de regir dicho catálogo.
4. Las nuevas Normas de selección de proyectos para el Catálogo de Actividades Culturales del Consejo de Mallorca (CACIM) quedan redactadas de acuerdo con el documento anexo de esta propuesta.
Fundamentos de derecho
1. De acuerdo con lo previsto en el art- el artículo 2 a) del Decreto de la Presidencia del Consejo por el que se determina la organización del Consejo Insular de Mallorca de 9 de diciembre de 2019 (BOIB núm- 167, de 12 de diciembre de 2019), parcialmente modificado por los decretos de 6 de marzo de 2020 (BOIB núm- 29 de 7 de marzo de 2020), 22 de mayo de 2020 (BOIB núm- 95, de 28 de mayo de 2020), de 9 de julio de 2020 (BOIB núm- 131 de 25 de julio de 2020), de 10 de noviembre de 2020 (BOIB núm- 196 de 17 de noviembre de 2020), decreto de 3 de diciembre de 2020 (BOIB núm- 208 de 15 de diciembre de 2020), y decreto de 26 de enero de 2021 (BOIB núm- 12, de 28 de enero de 2021), atribuye al Departamento de Cultura, Patrimonio y Política Lingüística, entre otras, la competencia relativa a actividades artísticas y culturales: fomentar y difundir la creación y la producción teatral, musical, cinematográfica y audiovisual, literaria, de danza y de artes combinadas.
2. El arte- 2.m) del citado Decreto de organización, en relación a las facultades que dimanan de la Ley de régimen jurídico de las administraciones públicas y del procedimiento administrativo común sobre el inicio y ordenación del procedimiento, facultades que, en particular, se concretan en las siguientes: ampliar plazos para resolver, aplicar la tramitación de urgencia, hacer requerimientos de subsanación y mejora de la solicitud de iniciación y señalar trámites que deben llevarse a cabo- Todo ello en relación con procedimientos referidos a la actividad administrativa que el departamento hace.
3- Ley 39/2015, de 1 de octubre del procedimiento administrativo común de las administraciones públicas (BOE núm- 236, de 2 de octubre de 2015).
Dados los antecedentes y los fundamentos de derecho expuestos, en virtud de las atribuciones que me han sido conferidas, dicto la siguiente:
Resolución
1. Aprobar las Normas de selección de proyectos por el Catálogo de Actividades Culturales del Consejo de Mallorca (CACIM), las cuales quedan redactados de acuerdo con el documento anexo.
2. Publicar esta resolución en el BOIB, en el tablón de anuncios del Departamento de Cultura, Patrimonio y Política Lingüística y, a efectos informativos, en la página web del Consejo de Mallorca, así como el texto completo de las nuevas Normas de selección de proyectos para el Catálogo de Actividades Culturales del Consejo Insular de Mallorca (CACIM) para el conocimiento de las personas interesadas.
Contra esta resolución, que no pone fin a la vía administrativa, podrá interponerse el recurso de alzada en el plazo de un mes, contado a partir del día siguiente de esta notificación o publicación- El recurso se puede interponer formalmente ante este consejero ejecutivo / consejera ejecutiva o ante la presidencia del Consejo Insular de Mallorca, que es el órgano competente para resolverlo.
Contra la desestimación expresa de este recurso de alzada, puede interponerse el recurso contencioso administrativo ante el Juzgado Contencioso Administrativo de Palma que corresponda, en el plazo de dos meses, contados a partir del día siguiente de recibir la notificación de la desestimación de dicho recurso de alzada.
Si han transcurrido tres meses desde la interposición del recurso de alzada y no habéis recibido la notificación de resolución expresa, se entenderá desestimada por silencio y podrá interponer el recurso contencioso administrativo ante el Juzgado Contencioso Administrativo de Palma que corresponda, sin limitación de tiempo.
No obstante lo anterior, se puede interponer, en su caso, cualquier otro recurso que considere oportuno- Todo ello de conformidad con la Ley 29/1998, de 13 de julio, reguladora de la jurisdicción contencioso administrativa y la Ley 39/2015, de 1 de octubre, del procedimiento administrativo común- »
El secretario técnico del Departamento de Cultura, Patrimonio y Política Lingüística
Normes de selecció de projectes per al Catàleg d'Activitats Culturals del Consell Insular de Mallorca (CACIM)
Presentació
El Consell de Mallorca, mitjançant el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, té en funcionament el Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM), amb els objectius de constituir una borsa d'oferta cultural per a tot Mallorca i de promoure la itinerància d'activitats culturals dels diferents àmbits de la creació: arts visuals, escèniques, musicals, literàries, etc.
El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, amb aquesta finalitat, vol difondre els projectes que es desenvolupen en aquests àmbits i vol posar a l'abast dels professionals un canal per rebre les propostes que poden formar part de la borsa de projectes del CACIM.
Després de més de tres anys des de la posada en marxa del CACIM, es modifiquen les normes de selecció de projectes amb la finalitat de millorar-ne la gestió i la qualitat.
Finalitats
- Gestionar la plataforma web de difusió de l'oferta cultural professional de Mallorca que es publica en el web: www.conselldemallorca.cat.
- Garantir una oferta cultural dinàmica i professional de qualitat.
- Esdevenir una eina útil per programar activitats culturals.
1- Requisits per formar part del catàleg
a) Hi poden participar les persones físiques o jurídiques de qualsevol nacionalitat, constituïdes com a professionals, empreses, associacions o com a entitats amb personalitat jurídica pròpia que presentin les característiques següents:
- Dur a terme activitats culturals i, en conseqüència, estar d'alta a l'epígraf que pertoca al cens tributari o registre pertinent de l'IAE.
- Tenir un domicili o l'establiment permanent o delegació a Mallorca.
- L'import total del projecte presentat no pot ser superior al que es presenta en altres entitats o institucions.
- Que la llengua catalana sigui la llengua d'ús normal en la difusió de les activitats culturals.
- Que presentin una sol·licitud seguint el procediment detallat en els apartats tercer i cinquè de les normes.
- Que, un cop avaluat per la Comissió tècnica de selecció de projectes, el projecte presentat obtingui una puntuació igual o superior a 25 punts, segons els criteris definits en l'apartat setè de les normes.
b) Les persones físiques o jurídiques, constituïdes com a professionals o empreses, els projectes de les quals hagin obtingut la puntuació mínima per ser beneficiàries de subvenció, a partir de 2021, en la Convocatòria d'ajuts de minimis d'arts escèniques: Línia 1 (Ajuts per a produccions d'arts escèniques de noves empreses o no consolidades de fins a quatre anys d'antiguitat) i Línia 3 (Ajuts per a les produccions d'arts escèniques d'empreses consolidades de més de quatre anys d'antiguitat); en aquest cas dits projectes passaran directament a formar part del Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca sense necessitat de ser avaluats per la Comissió tècnica de selecció de projectes CACIM, sempre i quan compleixin la resta dels requisits de l'apartat a).
Aquests requisits s'han de complir en el moment de lliurar la documentació i durant tot el període en què formin part del catàleg.
2- Seccions culturals del catàleg
1- MÚSICA
Concerts, tallers o experiències relacionades amb el món de la música.
1.1 MÚSICA CLÀSSICA
1.2 ALTRES ESTILS (infantil, pop, rock, folk...)
2- ART DE CARRER
Espectacles de circ, cercaviles i d'altres activitats culturals creades per fer-se en espais oberts, a l'exterior.
3- DANSA
Espectacles de dansa, tallers o experiències relacionades amb el món de la dansa.
4- TEATRE
Espectacles de teatre, tallers o experiències relacionades amb el món del teatre.
5- TEATRE INFANTIL
Espectacles de teatre adreçats a un públic infantil.
6- PROJECCIONS
Cicles temàtics de cinema.
7- EXPOSICIONS
a) Exposicions temàtiques d'àmbit cultural i patrimonial.
b) Exposicions d'art que tinguin una finalitat divulgativa de temàtica cultural i/o social.
8- RUTES CULTURALS
Rutes per Mallorca que tinguin com a objectiu difondre i posar en valor el patrimoni, la història i la cultura de Mallorca.
9- CICLES DE CONFERÈNCIES
Cicles de conferències i creació d'espais de debat entorn a temes d'interès cultural i patrimonial.
10- ACTIVITATS PER FOMENTAR LA INCLUSIÓ LINGÜÍSTICA
Projectes d'activitats interculturals en llengua catalana que tinguin com a objectiu principal afavorir la inclusió lingüística i la cohesió social entre nouvinguts i població catalanoparlant.
11- ACTIVITATS PER AL FOMENT DE LA LECTURA EN CATALÀ
Projectes d'activitats culturals que tinguin per objectiu principal fomentar la lectura en català- Aquestes activitats es duran a terme a les biblioteques públiques municipals o, en tot cas, han de ser promogudes des de les biblioteques públiques.
IMPORTANT:
- Els projectes s'han d'incloure únicament dins d'una de les seccions especificades; només en el cas de les activitats per al foment de la lectura en català es poden incloure en una altra secció que també sigui adequada al tipus de projecte.
- En aquest darrer cas, si l'activitat per fomentar la lectura en català es presenta també a una altra secció, el cost de l'activitat tindrà dues versions atenent la secció específica on es desenvolupa i ha de quedar establert clarament en el projecte.
- Els projectes, l'execució dels quals així ho permeti, podran contemplar una versió en línia, en estricte directe, l'execució de la qual ha de quedar clarament establerta- S'ha de fer constar el preu d'aquesta versió, que en cap cas pot ser superior al preu de l'activitat realitzada presencialment.
3- Documentació
3.1 La documentació que s'ha de presentar és la següent:
a) Sol·licitud d'inscripció degudament emplenada (annex 1).
b) Dossier del projecte en format Din A4 que ha d'incloure: títol, objectius, descripció detallada de l'activitat (amb una extensió no inferior a 1.000 caràcters ni superior a 6.000) i la resta d'informació necessària segons la secció a la qual es presenta (punt 3.2 d'aquestes normes).
c) Fitxa específica del projecte (annex 2).
d) Currículum i trajectòria professional de l'autoria del projecte i de les persones professionals que hi participen.
e) Imatges del projecte (un mínim de 3) amb una resolució mínima de 72 ppp- Aquestes imatges s'han de presentar en format JPG separades del text del projecte.
f) Pressupost total del projecte (Base Imposable + IVA o motiu de l'exempció, si n'és el cas)- Si són persones físiques, s'hi ha de fer constar la retenció aplicada de l'IRPF- Les despeses que se'n poden derivar en relació als drets d'autor, per fer una activitat cultural, van a càrrec del programador de l'activitat- Per això, cal que aquesta despesa es reflecteixi en el pressupost, però no s'ha d'imputar en el cost final de l'activitat.
g) Còpia del NIF o document equivalent de la persona física o jurídica sol·licitant.
h) Còpia del NIF o document equivalent de la persona representant legal o bé de l'autoritzada que signa.
i) Documentació que acrediti la vigència del càrrec de representant legal en virtut del qual actua la persona que signa la sol·licitud o de l'autorització corresponent i suficient, si la signa una altra persona.
j) Documentació que acrediti la constitució de l'entitat o de l'empresa i, si escau, dels estatuts registrats degudament o de la modificació i dels nous estatuts inscrits en el registre pertinent.
k) Certificat administratiu de l'any en curs que acredita que la persona física o jurídica està inscrita en l'epígraf que pertoca del cens tributari o registre pertinent de l'IAE i àmbit territorial d'actuació.
l) Si l'activitat sol·licitada està subjecta a dret d'explotació, la persona sol·licitant ha de presentar el certificat en vigor del dret d'explotació.
El fet de sol·licitar ser inclòs en el catàleg d'activitats du implícit l'autorització al Consell de Mallorca de poder incloure les imatges de l'activitat per fer-ne la difusió adient.
La documentació es presentarà seguint l'establert al punt 5 d'aquestes normes de selecció.
Si es produeixen variacions que afectin els apartats i, j, k s'han de comunicar mitjançant un escrit amb registre general d'entrada dirigit al Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.
No cal lliurar la documentació dels apartats g, h, i, j, k si ja s'ha presentat anteriorment al Servei (s'ha de citar el número i l'any del registre d'entrada), sempre que estigui en vigor i no hagin transcorregut 5 anys o no hi hagi hagut cap canvi.
3.2 A més de la documentació general, el projecte ha d'incloure la informació específica següent per a cada secció:
1- MÚSICA
1.1 Repertori del concert
1.2 Nom i currículum del músic o músics
1.3 Maqueta o mostra del repertori
1.4 En les característiques de l'espai, s'ha de confirmar si és una activitat que es pot fer a l'interior, l'exterior o en ambdós
1.5 Necessitats tècniques de so i il·luminació
1.6 Característiques necessàries de l'escenari
1.7 Necessitat de camerinos sí/no
1.8 Temps de muntatge i desmuntatge
2- ART DE CARRER
2.1 Nom i currículum de l'intèrpret o intèrprets
2.2 Necessitat de camerinos sí/no
2.3 Ubicació correcta del públic: distància de seguretat amb el públic i si hi ha d'haver qualque tipus de separació.
2.4 Necessitats tècniques de so i il·luminació
2.5 Temps de muntatge i desmuntatge
3- DANSA
3.1 Nom i currículum de l'intèrpret o intèrprets
3.2 En les característiques de l'espai, s'ha de confirmar si és una activitat que es pot fer a l'interior, l'exterior o en ambdós
3.3 Característiques necessàries de l'escenari (dimensions boca, fons i alçaria, tipus de sòl, ...)
3.4 Necessitat de camerinos sí/no
3.5 Necessitats tècniques de so i il·luminació
3.6 Si es fa a l'exterior: ubicació correcta del públic (distància de seguretat) i si cal que hi hagi qualque tipus de separació.
3.7 Temps de muntatge i desmuntatge
4- TEATRE i TEATRE INFANTIL
4.1 Nom i currículum de l'intèrpret o intèrprets
4.2 En les característiques de l'espai, s'ha de confirmar si és una activitat que es pot fer a l'interior, l'exterior o en ambdós
4.3 Característiques necessàries de l'escenari (dimensions boca, fons i alçaria...)
4.4 Necessitat de camerinos sí/no
4.5 Necessitats tècniques de so i il·luminació
4.6 Temps de muntatge i desmuntatge
5- PROJECCIONS
5.1 Relació de les pel·lícules o dels documentals
5.2 Descripció breu dels films
5.3 Necessitats tècniques de so i il·luminació
5.4 Temps de muntatge i desmuntatge
5.5 Altres despeses derivades de fer l'activitat
6- EXPOSICIONS
6.1 Especificacions de l'espai: superfície mínima de la sala, metres de paret lineal, il·luminació, mesures de seguretat de la sala...
6.2 Materials expositius utilitzats (vitrines, panells...)
6.3 Assegurança (indicar si es disposa d'algun tipus d'assegurança)
6.4 Personal d'atenció a la persona visitant sí/no
6.5 Durada de l'exposició (amb un mínim obligatori de 15 dies)
6.6 Temps de muntatge i desmuntatge (dia/dies i/o hores)
6.7 Activitats complementàries (si escau)
7- RUTES CULTURALS
7.1 Descripció de la ruta o rutes
7.2 Nom i currículum de la persona que guia
7.3 Hora recomanada de sortida
7.4 Durada aproximada
7.5 Nombre màxim de persones per grup
7.6 Possibles despeses d'entrades als recintes que s'han de visitar
8- CICLES DE CONFERÈNCIES
8.1 Nom i currículum de la persona que fa la conferència
8.2 Característiques necessàries de l'espai
8.3 Necessitats tècniques: so, projecció, il·luminació...
8.4 Característiques del material didàctic de suport, si l'activitat en requereix
9- ACTIVITATS PER FOMENTAR LA INCLUSIÓ LINGÜÍSTICA
9.1 Nom i currículum de la persona que fa l'activitat
9.2 Característiques del públic destinatari i franja d'edat
9.3 Nombre màxim de participants
9.4 Característiques del material didàctic de suport, si l'activitat en requereix
10- ACTIVITATS PER AL FOMENT DE LA LECTURA EN CATALÀ
10.1 Nom i currículum de la persona o persones que fan l'activitat
10.2 Necessitats tècniques de so i il·luminació
10.3 Nombre màxim de participants
10.4 Necessitat de camerinos sí/no
10.5 Temps de muntatge i desmuntatge
En qualsevol cas, el Consell de Mallorca pot demanar que s'aporti la documentació addicional que li sembli adient, ateses les característiques de cada cas.
4- Obligacions dels participants
Els professionals estan obligats a:
a) Dur a terme la totalitat del projecte i mantenir-lo amb les mateixes condicions en què s'ha inclòs en el Catàleg durant un període mínim de 6 mesos des que s'ha resolt incloure'l.
Malgrat això, si per causes de força major (per exemple: canvi d'artistes per baixa, impossibilitat de dur a terme una part del projecte, etc.) es produïssin canvis del projecte inicial abans del termini esmentat de 6 mesos, aquests canvis s'hauran de comunicar al Consell de Mallorca al més aviat possible enviant un correu electrònic a: cacim@conselldemallorca.net
A partir dels 6 mesos des de la inclusió del projecte en el Catàleg, es poden comunicar canvis, variacions o la baixa emplenant l'annex 3 (marcant la casella modificació o baixa, segons el cas) i adjuntant-hi la documentació amb les modificacions que es volen fer- En aquest cas, l'annex s'ha de presentar en el Registre General del Consell de Mallorca o a través de Registre electrònic.
b) Notificar la voluntat de continuïtat del projecte en el Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca transcorregut un any des que s'hi va incloure, presentant l'annex 3 (marcant la casella de continuïtat) al Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, juntament amb la documentació que acredita que el professional està donat d'alta en l'epígraf corresponent de l'IAE de l'any en curs (certificat de situació en els cens d'activitats econòmiques de l'AEAT o bé la declaració responsable d'estar d'alta en el cens d'activitats econòmiques de l'AEAT)- En cas de no complir amb aquesta obligació, el projecte es dóna de baixa d'ofici del Catàleg.
c) Presentar emplenat degudament el full d'avaluació de cada activitat cultural en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà d'haver fet l'activitat, amb el formulari (en format digital) que facilita el Servei de Cultura a través de la Seu electrònica del Consell.
d) Tant si el titular del projecte és una persona física, com jurídica, les persones responsables de realitzar l'activitat hauran d'estar donades d'alta a la Seguretat Social en el moment de dur a terme activitats a través del CACIM- El Servei de Cultura realitzarà aleatòriament comprovacions de què aquesta obligació es compleix i per això podrà sol·licitar en qualsevol moment la documentació que així ho demostri- En cas de comprovar que aquesta obligació no es compleix, el projecte serà donat de baixa d'ofici del CACIM.
5- Presentació de la documentació
Es poden presentar projectes de manera continuada i indefinida en qualsevol terminal del registre general del CIM (a Palma: Seu del Consell de Mallorca, c/ de Palau Reial, 1; Llar de la Joventut, c/ del General Riera, núm- 111, i Llar de la Infància, c/ del General Riera, 113) o en els llocs establerts en l'apartat 4 de l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm- 236, de 2 d'octubre de 2015) o seguint el procediment estipulat en la Seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net/ca/web/seu/fitxa?key=9666)
6- Comissió tècnica de selecció de projectes
Està formada per les persones següents:
- Presidenta: Maria Pastor Gelabert, directora insular de Cultura- El seu substitut és Francesc Riera Vayreda, cap del Servei de Cultura.
- Secretària: Carme Llabrés Mesana, cap de la Unitat de Publicacions del Servei de Cultura, o la persona funcionària que la substitueixi.
- Juan José Riera Ferrer, cap de la Secció de Biblioteques, o la persona funcionària que el substitueixi.
- Joana Maria Pomar Sans, auxiliar d'arxiu i biblioteca, o la persona funcionària que la substitueixi.
- Maria Antònia Llompart Villalonga, coordinadora de cultura i oci, o la persona funcionària que la substitueixi.
7- Criteris de selecció de projectes
Els projectes s'han de valorar d'acord amb els criteris i puntuacions següents:
1- Elaboració del projecte (màxim 20 punts)
1.1- Objectius (5 punts)
1.2- Explicació detallada de l'activitat, tenint en compte les especificitats de cada secció (10 punts)
1.3- Fitxa artística i tècnica (5 punts)
2- Criteris artístics (màxim 20 punts)
2.1- Innovació, originalitat i creativitat de l'activitat (8 punts)
2.2- Interès i qualitat del projecte (10 punts)
2.3- Activitats que contribueixen a difondre valors històrics, populars i tradicionals de Mallorca i activitats relacionades amb commemoracions o amb efemèrides d'interès cultural o històric en l'àmbit local i/o insular (2 punts)
La Comissió tècnica pot desestimar els projectes que considera que no reuneixen les condicions mínimes de qualitat o la capacitat organitzativa mínima exigibles per ser exhibits i/o representats.
La Comissió tècnica pot canviar la secció cultural d'un projecte, sempre que consideri que al que s'ha presentat el projecte no és el correcte.
Per poder entrar a formar part del Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca els projectes avaluats han d'obtenir una puntuació mínima de 25 punts.
La Comissió tècnica examina i avalua les sol·licituds, d'acord amb els criteris esmentats, i n'emet l'informe que serveix de base a l'òrgan instructor per elaborar la proposta de resolució definitiva.
8- Funcionament del catàleg
El Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM) roman sempre obert per rebre projectes i, per tant, els professionals o les empreses hi poden presentar projectes culturals en qualsevol moment de l'any.
La comissió tècnica de selecció es reunirà cada quatre mesos per a la revisió i valoració del projectes presentats per formar part del CACIM- Avaluarà els projectes presentats des de la darrera reunió de la comissió tècnica fins a dia 28 de febrer; els presentats amb posterioritat a 28 de febrer fins a dia 30 de juny i els presentats de l'1 de juliol al 31 d'octubre.
Excepcionalment i sempre i quan la Comissió Tècnica de Selecció de Projectes ho consideri oportú, es podran fer reunions de manera extraordinària en atenció a possibles necessitats que puguin esdevenir-se.
La sol·licitud de continuïtat dels projectes (annex 3) també s'ha d'ajustar a aquests terminis quadrimestrals anteriorment esmentats.
El catàleg està publicat permanentment en el web del Consell de Mallorca (https://web.conselldemallorca.cat/cataleg), classificat en les seccions culturals que es descriuen en el punt 2 d'aquestes normes.
9- Òrgans per instruir i resoldre
La vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística és l'òrgan encarregat d'aprovar i modificar les normes de selecció de projectes per al CACIM- La instrucció correspon a la Secretaria Tècnica del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.
10- Publicitat
Aquestes normes es publiquen en el BOIB i, a més, per informar-ne i garantir-ne la difusió s'exposen en el tauler d'anuncis del Centre Cultural la Misericòrdia i es publiquen en la Seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net)- La inclusió, exclusió i/o baixa (voluntària o d'ofici) periòdica de projectes i la modificació de la titularitat es du a terme mitjançant resolució de la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, i aquesta es publica en el BOIB.
ANNEX 1
Sol·licitud d'inscripció en el Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM)
Dades de la persona sol·licitant
Nom i llinatges.....……………………….............……….............................................NIF .........................
En representació de l'entitat o empresa........................................................................................
(si són persones físiques, no cal emplenar-ho)
Telèfon fix.................- / Mòbil .....................- / Correu electrònic..................................................
Adreça ..……….…............................................................................................................,CP .............,
Municipi ............................................................................................................................................
Títol del projecte: ..........................................................................................................................
El projecte ha assolit la puntuació mínima per a ser beneficiari de la convocatòria d'ajuts de minimis d'arts escèniques (línies 1 i 3):
Any: Línia:
(a partir de 2021)
Nom artístic de l'empresa o companyia que vull que s'utilitzi en tot el material de difusió per al projecte que he presentat: ..................................................................................................
Seccions (marcau una opció)
Només en el cas que marqueu la secció Activitats per al foment de la lectura en català (activitats per dur a terme a les biblioteques públiques municipals o promogudes per aquestes), podeu marcar una altra secció que també sigui adequada al tipus de projecte.
( ) Música clàssica ( ) Projeccions
( ) Música altres estils ( ) Exposicions
( ) Art de carrer ( ) Rutes culturals
( ) Dansa ( ) Cicles de conferències
( ) Teatre ( ) Activitats per fomentar la inclusió lingüística
( ) Teatre infantil ( ) Activitats per fomentar la lectura en català
DECLARACIÓ
El Sr./La Sra ...................................................................................amb NIF ..............................,
en nom propi / com a representant de l'entitat o empresa ...........................................................
DECLAR sota la meva responsabilitat:
1) Que accept les normes de selecció de projectes per al Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca.
2) Que adjunt la documentació exigida.
3) Que totes les dades presentades són certes.
4) Que en el moment de dur a terme les activitats a través del CACIM, els/les artistes participants en les activitats estaran donats d'alta en el Règim corresponent de la Seguretat Social.
Nota: el fet de sol·licitar ser inclòs en el catàleg suposa l'autorització al CIM per incloure imatges de l'activitat per difondre-la i fer-ne publicitat.
Per tot això,
DEMAN: Que admeteu la meva proposta en la selecció de projectes del Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca.
............................................................., .............- d.................................................- de 20....
(Signatura)
Clàusula informativa sobre les dades de caràcter personal
Les dades de caràcter personal facilitades en aquests documents s'inclouen en fitxers propietat del Consell de Mallorca per gestionar les sol·licituds- D'acord amb el capítol II de la Llei 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i de garantia dels drets digitals (BOE núm- 294, de 6 de desembre de 2018), poden exercir el dret d'accés, rectificació, supressió, limitació de tractament, portabilitat i oposició davant del Consell de Mallorca, si ho indiquen per escrit.
Documentació que cal adjuntar per a la selecció de projectes culturals per al Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca
Marcau amb una «X» les caselles que corresponguin:
( ) Model de sol·licitud (annex 1).
( ) Fitxa específica del projecte (annex 2).
( ) Dossier de la proposta en format Din A4.
( ) Imatges del projecte (un mínim de 3) amb una resolució mínima de 72 ppp
( ) Pressupost total de l'activitat o projecte (BI+IVA o motiu de l'exempció, si escau)- Si sou persones físiques, hi heu de fer constar la retenció aplicada de l'IRPF.
( ) CD o llapis de memòria amb la documentació requerida a la base 3 (apartats b, c, d, e, f).
( ) Còpia del NIF del professional o de l'empresa sol·licitant.
( ) Còpia del DNI, NIE, NIF del representant legal o de la persona autoritzada que la signi.
( ) Documentació que acredita la vigència del càrrec de representant legal pel qual actua el signant de la sol·licitud o de l'autorització corresponent i suficient, si ho signa una altra persona.
( ) Documentació que acredita la constitució de l'empresa i, si escau, els estatuts degudament registrats o, si pertoca, la modificació de l'empresa i els nous estatuts inscrits en el registre pertinent.
( ) Certificat administratiu de l'any en curs per acreditar que la persona física o jurídica està inscrita en l'epígraf que pertoca del cens tributari o registre pertinent de l'IAE.
DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA
ANNEX 2
Fitxa específica del projecte
(Cal emplenar un annex per a cada projecte presentat)
|
Títol
Secció Públic destinatari
(especificau l'edat recomanada en cas de menors)
|
|
Durada Preu (BI + IVA) Espai
(interior, exterior o ambdós)
|
|
|
Resum del projecte
(breu descripció de l'activitat o sinopsi de l'argument de l'espectacle)
|
Dades artístiques/professionals
(autoria del projecte, escenografia, interpretació, vestuari...)
|
Característiques de l'espai requerit
(indicau les necessitats específiques o tipus d'espai)
|
Condicions tècniques requerides
(escenari, so, il·luminació, projecció, disposició elements...)
|
Dades del muntatge i desmuntatge
(especificau temps i personal necessari, si escau)
|
Disponibilitat de dates
|
Dades de contacte per a la contractació
(especificau el nom de la persona de contacte, el telèfon i l'adreça electrònica)
|
Altres especificitats no incloses en els apartats anteriors
|
ANNEX 3
Sol·licitud de continuïtat, baixa i/o modificació d'un projecte cultural en el Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca
Nom i llinatges ........……………..............……..................................NIF ...............................
En representació de l'entitat o empresa ......................................................................................
(si sou persones físiques, no cal emplenar-ho)
Telèfon fix ....................- / Mòbil .....................- / Correu electrònic ........................................
Adreça ..……….….............................................................................................,CP .................,
Municipi ..............................................................................................
SOL·LICIT al Consell de Mallorca que el projecte cultural (títol del projecte):
..........................................................................................................................................................
( ) Continuï formant part del Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca durant un any més.
( ) Sigui donat de baixa del CACIM a partir de (dia i mes) .......- d..............................- de 20 ...
( ) Es modifiqui el presentat inicialment d'acord amb la documentació que adjuntam a la sol·licitud a partir de (dia i mes) .........- d................................- de 20.......
(cal adjuntar la documentació amb els canvis que s'han fet).
............................................................., .............- d.................................................- de 20....
(Signatura)
DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA