Torna

BOLETÍN OFICIAL DE LAS ISLAS BALEARES

Sección III. Otras disposiciones y actos administrativos

AYUNTAMIENTO DE PALMA

Núm. 12333
Departamento de Mobilitat. Sección de circulación. Decreto de peatonalización de la Plaza Mercat

  • Contenido, oficial y auténtico, de la disposición: Documento pdf  Versión PDF

Texto

El Regidor de l'Àrea de Mobilitat Sostenible, per delegació del Batle, mitjançat Decret de batlia núm. 201913026 de 28/06/2019, ha adoptat la següent resolució:

1. Restringir el pas del carrer d'Unió i carrer de la Riera en sentit Rambla permetent únicament el pas dels vehicles autoritzats a l'article 25.5 de l'Ordenança de Circulació, i als autoritzats dels ACIRES de St. Jaume, Pl. del Mercat i Missió.

2. Peatonalitzar el perímetre interior de la plaça del Mercat. Realitzant les següents actuacions:

- Instal·lar dues jardineres a l'entrada de la plaça davant la prolongació del carrer de les Caputxines, impedint l'accés de vehicles, i instal·lant un senyal de circulació prohibida.

- Instal·lar dues jardineres a la plaça davant la prolongació del carrer de Can Danús, i instal·lant un senyal de circulació prohibida amb la llegenda "excepte guals". Eliminant totes les places d'estacionament i reserves de càrrega i descàrrega existents.

- Instal·lar un senyal de direcció prohibida – Acire a l'entrada de la plaça davant l'Audiència, ja que s'ha de permetre l'accés als carrers de Can Santacilia, Can Danú, Can Brossa, de Can Orfila i de Guixers de l'ACIRE de la plaça del Mercat.

-Traslladar les reserves d'estacionament de motos, eliminant les existents al tram colindant amb el carrer Unió i les situades devora la part posterior de l'església de Sant Nicolàs, i senyalitzant com a reserva d'estacionament de motos a ambdós costats del tram comprès entre el carrer Can Danús i la reserva d'estacionament de vehicles de l'Audiència.

-Retirar els contenidors d'Emaya que hi ha en el tram colindant en el carrer d'Unió, senyalitzant una reserva d'estacionament per a Persones amb Mobilitat Reduïda, i senyalitzar la resta d'aquest espai com a càrrega i descarrega.

3. Segregar els fluxos d'entrada a l'aparcament de la Plaça Major:

- Entrada plaça d'En Coll, només es permetrà l'accés als residents i abonats.

-  Entrada La Rambla, accés general (rotació, residents i abonats).

-  No permetre l'accés a l'aparcament als vehicles procedents del carrer d'Unió.

4. Donar trasllat d'aquest informe al Ple de l'Ajuntament de Palma per tal que és pronuncií sobre la idoneïtat de la peatonalització dels vials del voltant de la plaça del Mercat.

  

Palma, 9 de diciembre del 2019

El regidor del Área de Movilidad Sostenible,

p.d. Decret de batlia núm. 201913026 de 28/06/2019

Francesc Josep Dalmau Fortuny

p.d. Decret de batlia núm. 201912198 de 17/06/2019

(BOIB núm. 85, de 27/06/2019)