Torna

BOLETÍN OFICIAL DE LAS ISLAS BALEARES

Sección III. Otras disposiciones y actos administrativos

ADMINISTRACIÓN DE LA COMUNIDAD AUTÓNOMA

CONSEJERÍA DE EDUCACIÓN Y UNIVERSIDAD

Núm. 3648
Resolución del consejero de Educación y Universidad de 12 de abril de 2019 por la que se aprueban los precios para la prestación de servicios y la realización de actividades de la escuela de educación infantil de primer ciclo Can Nebot, de Sant Jordi de Ses Salines, en el término municipal de Sant Josep de Sa Talaia

  • Contenido, oficial y auténtico, de la disposición: Documento pdf  Versión PDF

Texto

El 22 de maig de 2018, el Ple del Parlament de les Illes Balears va aprovar, per unanimitat de tots els grups amb representació parlamentària, una moció presentada sobre educació infantil en la qual instava el Govern de les Illes Balears a obrir l’escoleta de Can Nebot a l’inici del curs escolar 2018-2019. Per a això, el Consell Insular d’Eivissa abans havia de cedir gratuïtament l’ús de l’edifici de l’escoleta de Can Nebot a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Mitjançant un acord de 30 de novembre de 2018 del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa, publicat en el BOIB núm. 157, de 15 de desembre, es va adjudicar de forma directa a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a través de la Conselleria d’Educació i Universitat, la concessió demanial gratuïta per un període de 75 anys de l’ús del centre educatiu Can Nebot, destinat a escola infantil de primer cicle, situat a Sant Jordi de ses Salines, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

Mitjançant una resolució d’1 de febrer de 2019, publicada en el BOIB núm. 17, de 7 de febrer, es va autoritzar l’acceptació de la concessió demanial gratuïta de l’ús del centre d’educació infantil Can Nebot, abans esmentat, destinat a escola infantil de primer cicle, per a l’obertura i la gestió d’aquest centre.

El Consell de Govern, en la sessió de 22 de febrer de 2019, va aprovar el Decret 11/2019, de 22 de febrer, pel qual es crea l’escola d’educació infantil de 0 a 3 anys Can Nebot, a la localitat de Sant Jordi de ses Salines, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa (BOIB núm. 24, de 23 de febrer). Posteriorment, en data 3 d’abril de 2019, el conseller d’Educació i Universitat va dictar l’Ordre de posada en funcionament del centre d’educació infantil Can Nebot. Aquesta Ordre es va publicar en el BOIB núm. 46, de 9 d’abril.

Una vegada atorgada la concessió demanial gratuïta i autoritzada l’acceptació d’aquesta concessió demanial, i després d’haver creat l’escola d’educació infantil de 0 a 3 anys Can Nebot i d’haver-la posada en funcionament, s’han de dur a terme totes les actuacions necessàries per poder obrir el centre el proper curs 2019-2020. Per això, entre altres actuacions, és imprescindible establir els preus dels serveis que prestarà l’escoleta, així com els descomptes corresponents.

Mitjançant un informe justificatiu d’1 d’abril de 2019, el director general d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat proposa que les quanties dels preus i els descomptes o bonificacions corresponents d’aquest centre siguin els mateixos que s’apliquen a les dues escoles públiques d’educació infantil de 0 a 3 anys de les quals és titular l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia (l’escoleta Es Vedranell i l’escoleta Cala de Bou, de Sant Agustí), perquè així tots els potencials alumnes del municipi tindran els mateixos drets i obligacions en relació amb el cost dels serveis prestats i no es produiran greuges comparatius. Per això, les quanties dels preus i els descomptes corresponents que es proposa que s’aprovin són els que l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va aprovar mitjançant un acord del Ple de la corporació municipal, adoptat en la sessió de dia 26 de febrer de 2015, que es va publicar en el BOIB núm. 67, de 2 de maig de 2015, i que s’adjunta com a annex a l’informe justificatiu.

Atès que dins el mes d’abril de 2019 pertoca matricular els alumnes de 0 a 3 anys que s’han d’incorporar als centres d’educació infantil de primer cicle a les Illes Balears, és urgent disposar d’aquests preus per poder matricular els alumnes del curs 2019-2020.

Per tot això, i d’acord amb l’article 20.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Aprovar els preus per al curs 2019-2020 per a la prestació de serveis i la realització d’activitats de l’escola d’educació infantil de primer cicle Can Nebot, de Sant Jordi de ses Salines, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia, així com els descomptes corresponents, d’acord amb l’annex 1 d’aquesta Resolució.

2. Aprovar el model de sol·licitud d’admissió i matriculació d’alumnes a aquest centre, d’acord amb l’annex 2, que es publicarà a la pàgina web de l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI) (http://www.caib.es/sites/primerainfancia/ca/inici-40478/).

3. Notificar aquesta Resolució a l’escola d’educació infantil Can Nebot.

4. Publicar aquesta Resolució i l’annex 1 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  

Palma, 12 d’abril de 2019

El conseller d’Educació i Universitat

Martí X. March Cerdà

  

ANNEX 1

Preus per al curs 2019-2020 per a la prestació de serveis i la realització d’activitats de l’escola d’educació infantil de primer cicle Can Nebot, de Sant Jordi de ses Salines, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia, i els corresponents descomptes

1. El preu anual de matrícula és de 105,00 €. Atès que la formalització de la matrícula implica el bloqueig de la plaça, que no pot ser ocupada per cap altre infant, un cop pagat el preu anual de matrícula no se’n farà en cap cas la devolució, llevat que hi pugui haver causes imputables a l’Administració.

2. El preu del servei educatiu té un cost mensual de 175 € per als infants d’1 a 3 anys i de 180 € per als lactants. L’horari d’aquest servei és de les 9 a les 13 hores .

3. El preu del servei de menjador és de 6 € al dia (120 € al mes), amb un horari de les 13 a les 14 hores.

4. Respecte als serveis complementaris, els preus s’aplicaran de la manera següent:

a) Servei de primera acollida. Es cobrarà el preu íntegre a tots els infants que arribin a l’escola entre les 7.30 i les 7.59 hores, que és de 9 €/mes (0,45 €/dia).

b) Servei d’acollida. Es cobrarà un preu íntegre a tots els infants que arribin a l’escola entre les 8.00 i les 8.45 hores de 21 €/mes (1,05 €/dia). De les 8.45 a les 9.15 hores queda establert com a horari d’entrada.

c) Servei de recollida de les 13.00 a les 14.00 hores. Es cobrarà el preu íntegre de 21 €/mes (1,05 €/dia) a tots els infants que quedin a l’escola entre les 13.15 i les 14 hores.

d) Servei de recollida de les 14.00 a les 15.00 hores. Es cobrarà el preu íntegre de 23 €/mes (1,15 €/dia) a tots els infants que quedin a l’escola entre les 14.15 i les 15.00 hores.

e) Servei de recollida de les 15.00 a les 16.00 hores. Es cobrarà el preu íntegre de 23 € al mes (1,15 €/dia) a tots els infants que quedin a l’escola entre les 15.15 i les 16.00 hores.

5. Només en circumstàncies molt especials (malaltia important, etc.) podrà no ocupar-se la plaça per un període limitat. En aquest cas la família de l’infant haurà de fer-se càrrec del 100 % del preu del servei educatiu.

6. Únicament tindran dret a sol·licitar l’exempció o la reducció les famílies que tramitin la sol·licitud de plaça que siguin derivades de les unitats de treball social i que aportin el corresponent informe dels serveis socials. S’inclouen dins aquest grup les dones víctimes de violència de gènere i en risc d’exclusió social (immigrants, aturades, amb discapacitat, de família monoparental, amb pensions d’aliments impagades, etc.).

7. Tindran un descompte especial del 20 % del preu per assistència al centre:

- Les famílies que tenguin dos o més fills matriculats al centre.

- Les famílies considerades nombroses segons la legislació vigent.

- Les famílies que tenguin un fill matriculat amb necessitats educatives especials.

En cap cas aquests descomptes són acumulables.

8. El preu mensual del servei educatiu i dels serveis complementaris contractats es cobrarà dins els primers 5 dies del mes, mitjançant el model 046 de l’Agència Tributària de les Illes Balears.

9. Els serveis complementaris eventuals es cobraran en efectiu en el moment en què se sol·licitin. Es farà una factura oficial dels serveis complementaris esporàdics a les famílies que ho demanin.

10. Si la matrícula es formalitza durant la segona quinzena del mes, sempre que ja hagi començat el curs escolar, aquest mes tan sols s’haurà de pagar el 50 % del preu que correspongui.

11. La manca d’assistència d’un infant per un període superior a quinze dies sense justificar pot implicar la baixa definitiva.

12. Si no s’està d’acord amb l’import cobrat, cal posar-se en contacte amb la direcció del centre per aclarir possibles dubtes i evitar tràmits innecessaris.

13. Un retard en el pagament de més d’una mensualitat sense un motiu que ho justifiqui obliga a demanar un informe a la regidoria competent en matèria d’afers socials, la qual proposarà les mesures pertinents. Si suposa donar de baixa l’infant del centre, la direcció del centre ha de comunicar la baixa per escrit a la família amb 15 dies d’antelació.

14. El mes de juliol té la consideració de servei educatiu i s’ha d’abonar.

15. El temps màxim de permanència d’un infant a l’escola és de vuit hores diàries.

16. Els preus pel servei d’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies que s’oferiran si hi ha una demanda suficient, són els següents:

- Curs de massatges: 3 €/sessió. Són 6 sessions.

- Espais familiars mensuals: 12 € (1 sessió setmanal de 2 h). Aquest preu inclou un mínim de 10 sessions.

- Taller de famílies: 12 € (1 sessió mensual de 2 h). Aquest preu inclou un mínim de 6 sessions.

17. El servei de guarda i custòdia, destinat a facilitar la conciliació de la vida familiar i la laboral, durant les vacances escolars, Nadal i Pasqua s’oferirà si hi ha una demanda suficient.

Canvis en el règim mensual

1. Els canvis en els règims d’utilització dels serveis de l’escoleta han de ser de tipus mensual i s’han de comunicar amb una setmana d’antelació i per escrit a la direcció del centre.

2. Qualsevol canvi que no hagi seguit aquest procediment pot no tenir efecte a l’hora d’aplicar preus econòmics de règim mensual.

3. Els alumnes que utilitzin els serveis complementaris de l’escoleta de manera esporàdica han de pagar la part proporcional del cost, tenint en compte que es considera esporàdic un màxim de 15 dies mensuals.